12. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
10.11.2016 - 12.01.2017, osa 2

Osa 1 Osa 2 Osa 3

Seikkailu jatkuu (osa 2)...

Lauantai 03.12.16 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 25.0 astetta. Aamiaisen jälkeen käytiin Foodmartissa ostoksilla. Sen jälkeen Päivi kävi jalkahoidossa.

13.00 lähdin Ainon ja Ilkan kanssa katsomaan Pattaya Cityä ylhäältä. Bahtbussilla ajettiin Bali Hain sillan kupeeseen, josta käveltiin melkoinen mäki Pratamnak Hillille. Siellä otettiin valokuvia Pattayasta ja käytiin oluella matkamuistomyymälän terassilla, jossa pieni Chang maksoi 40 bt. Sen jälkeen käveltiin alas Thappraya Roadille, josta ajettiin bahtbussilla Jet Skiden maailman cupin kisa-alueelle ja kuunneltiin hetki pärinää. Sitten palattiin Soi 4:n ja torin kautta kämpille huilimaan.

19.00 lähdettiin Ainon ja Ilkan kanssa syömään Golden Sandiin, jossa vanha tuttu trubaduuri lauleskeli edelleen. Paluumatkalla otettiin Thai Finissä yhdet GT:t. Sen jälkeen lähdettiin meille juttelemaan matkailusta ja vähän muustakin. Ilta meni mukavasti juttuja kertoen ja kuunnellen. Sen huomasi, että olemme kumpikin pari nähneet maailmaa melko paljon.

Päivän keli oli kiva, sillä pilviä oli taivaalla ja tuulta mukavasti. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Pattaya 03.12.16
Kuva Pattayasta Prathamnak Hilliltä. Paljon on muuttunut ensimmäisestä käynnistä. Bali Hain satamassa oli paljon veneitä päivisin. Pohjois-Pattaya näky horisontissa. Aino ja Ilkka näköalatasanteella taustanaan Pattaya City.
Temppelissä jätettiin nyt käymättä, koska vieraillamme niitä käyntejä on paljon. Jet Ski-kisojen Suomen alueella käytiin katselemassa ja kuuntelemassa pärinää. Golden Sandin trubaduuri on edelleen vauhdissa laulaen pehmeällä äänellään.

Sunnuntai 04.12.16 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 25.0 astetta. Aamiaisen jälkeen käytiin Foodmartissa ostoksilla. Sen jälkeen Päivi kävi jalkahoidossa.

13.00 lähdin Ainon ja Ilkan kanssa katsomaan Pattaya Cityä ylhäältä. Bahtbussilla ajettiin Bali Hain sillan kupeeseen, josta käveltiin melkoinen mäki Pratamnak Hillille. Siellä otettiin valokuvia Pattayasta ja käytiin oluella matkamuistomyymälän terassilla, jossa pieni Chang maksoi 40 bt. Sen jälkeen käveltiin alas Thappraya Roadille, josta ajettiin bahtbussilla Jet Skiden maailman cupin kisa-alueelle ja kuunneltiin hetki pärinää. Sitten palattiin Soi 4:n ja torin kautta kämpille huilimaan.

19.00 lähdettiin Ainon ja Ilkan kanssa syömään Golden Sandiin, jossa vanha tuttu trubaduuri lauleskeli edelleen. Paluumatkalla otettiin Thai Finissä yhdet GT:t. Sen jälkeen lähdettiin meille juttelemaan matkailusta ja vähän muustakin. Ilta meni mukavasti juttuja kertoen ja kuunnellen. Sen huomasi, että olemme kumpikin pari nähneet maailmaa melko paljon.

Päivän keli oli kiva, sillä pilviä oli taivaalla ja tuulta mukavasti. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Pattaya 04.12.16
Uusia pelikavereita saapuu condoon. Anne ja Ari tulevat juuri lentokentältä. Anne tulee kädet ojossa halaamaan. Vihdoinkin he ovat päässeet perille. Mike Plazan sisäänkäynti Pattayan Beach Roadilla.
Walking Street oli vielä melko hiljainen, mutta iltavalot olivat jo päällä. Ilkka, Päivi ja Aino ovat Nang Nualin edessä valmiina illalliselle. Siam Bayshoren sisäänkäynti on hieman muuttunut siitä, kun asuttiin siellä.

Maanantai 05.12.16 Nyt oli aamulla vähemmän pilvisyyttä ja alin lämpötila oli 25.5 astetta. 7.30 Lek haki meidät, Annen ja Arin ja ajoi meidät kolmanteen peliin Plutaluangissa. Tiger ei jaksanut lähteä, joten Tumppikin jäi pois. Greenfee oli 800 bt, koska oli kuninkaan syntymäpäivä. Caddymaksu oli tuttu 350 bt. Meillä oli varattu aika 9.12, mutta pääsimme lähtemään paljon aikaisemmin. Anne ja Päivi saivat caddykseen pojat, meillä Arin kanssa oli tytöt. Kiersimme North ja East-kentät. Ruuhkaa ei ollut, joten saimme mennä omaa vauhtia. Kierros kestikin vain 3h 35min. Pelin jälkeen ei syöty, koska ravintola oli kiinni, mutta kaljat otettiin proshopin vieressä alhaalla. Anne ja Ari kävivät myös ostoksilla. Pelikeli oli erinomainen, sillä taivas oli ohuessa pilvipeitteessä ja hieman satoikin.

Kämpällä oltiin hyvissä ajoin ja heti aluksi keitettiin kahvit. Lepäilyä tuli taas harrastettua. Anne tuli kuuden jälkeen ja kertoi, että Ari ei lähde syömään. Me käveltiin Soi 7:lle ja käytiin syömässä Mr. Moossa. Paluumatka käveltiin 2nd Beach Roadia ja sitten oikaistiin Samba Bananan kautta. Siellähän se Tumppi ja Tiger ihan odotetusti olivatkin. Tumpin kanssa sovittiin peleistä ja sitten palattiin kämpälle.

Päivä oli sään puolesta mukava. Aamupäivä oli pienessä pilvipeitteessä ja satoikin ihan vähän, mutta iltapäivällä näyttäytyi aurinkokin. Pelisää oli kuitenkin mitä parhain. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Plutaluang 05.12.16
Anne ja Ari alkavat olla valmiit ensimmäiseen peliin tällä reissulla. North-lenkin 1. tiin vieressä oleva ravintola on hieman erikoisen värinen. Annella on jännät paikat Northin 3. tiillä. Majakkasaari odottelee.
Koirapoikue seuraili meitä N4-väylällä. Kaikki pennut eivät ole tässä kuvassa.
Eri värisiä lummekasveja oli harvakseltaan kukassa lammikoissa.
Westin 2. väylän griini on kivasti ylhäällä eikä lipun paikka näy tänne asti.
Anne astelee West 6:n griinille ja Arilla on muuta tekemistä. West 8:lla oli puolestaan Annella muuta tekemistä, mutta griini odottaa. Plutaluangin klubin sisäpiha on pysynyt vuosikausia hyvin vehreänä.

Tiistai 06.12.16 Aamu valkeni ohuessa pilvipeitteessä ja alin lämpötila oli 25.4 astetta. Auringonnousun aikaan pilvipeite heikkeni ja melkein katosi. 7.30 tuli Lek hakemaan meidät ja Annen, sekä sitten Seijan ja Antin. Ari ei uskaltanut lähteä pienen kuumeen vuoksi. Nyt ajettiin Mountain Shadow'n kentälle. Greenfee oli vanha 750 bt ja caddy300 bt. Kävellen mentiin ja ensin menivät naiset, sitten me Antin kanssa. Naiset tavoittivat kuitenkin edessä menevän 5 hengen ryhmän, joten katsoimme viisaaksi pelata mekin 5 hengen ryhmällä. Kierros kestikin sitten 4,5 tuntia. Sen jälkeen peseydyttiin ja syötiin.

Pyysimme Lekiä pysähtymään paluumatkalla Pattaya Sports Clubille, josta ostimme Khao Kheowin vouchereita hintaan 950 bt. Ostin myös yhden paidan, joka maksoi 250 bt. Loppumatka kämpälle sujui hitaasti ruuhkan vuoksi. Kuuden jälkeen Anne ja Ari tulivat meille ja pienen istunnon jälkeen lähdettiin syömään JP Houseen. Tuttuja ei nähty. Sitten palattiin View Talay 7:lle ja mentiin Annen ja Arin luo iltadrinkille. Hyvissä ajoin palattiin sitten kotiin valmistautumaa seuraavan päivän peliin.

Päivä oli mukavan pilvinen ja tuulinen. Ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Mountain Shadow - Pattaya 06.12.16
3. väylällä par 5:llä jouduttiin odottelemaan melkoisesti. Antin takana näkyy pieni temppeli klubille tulevan tien takana. 3. väylä on tosi hieno par 5, jossa ongelmat ovat griinin lähistöllä.
Mountain Shadow'n kentällä on paljon palmuja ja muitakin puita. Porukkaa riitti griinillä, sillä pelasimme viiden ryhmässä. Crystal Bayn klubin vierellä olevat tornit näkyvät tännekin paikoin.
17. väylä on melko hankala par 3, jossa on kahdet tiit ja kaksi griiniä. Jomtienin rantaa iltavaloissa etelään päin. Rantaa riittää tosi pitkälle etelään. Condomme portin vieressä oleva kaari ja sen vasemmalla puolella rahanvaihtopaikkamme.

Keskiviikko 07.12.16 Aamu oli taas pilvinen ja alin lämpötila oli 24.0 astetta. 7.00 oli Lek alhaalla ja Anne ja Ari jo odottamassa. Siitä lähdettiin hakemaan Mika Akvavitista Soi 4:ltä. Tumppi perui taas lähtönsä. Ajettiin Bangpra Golf Clubille, jossa greenfee oli 1400 bt ja caddy 350 bt. Tungosta ei ollut ja pelattiin kahdessa ryhmässä, naiset ensin ja sitten miehet. Lähtöaika oli 9.00, mutta pääsimme matkaan jo 8.30 (jälkimäinen ryhmä). Apinoita näkyi nyt kentällä paljon, samoin erilaisia lintuja. Kenttä oli hienossa kunnossa ja griinit nopeat. Kierros kesti 3h 40min.

13.15 oltiin jo syöty klubilla, mutta Lekiä ei näkynyt. Soitin hänelle ja sanoi saaneensa hätäkeikan. Hän pyysi odottelemaan 14.30:nn, mutta tuli vasta 15.00. Odotellessamme minulle soitettiin Parichatista ja haluttiin varmistaa, että tulemme huomenna pelaamaan. Paluumatka Bangprasta kesti vain 55 minuuttia ja Mika ehti Akvavit-ravintolaan syömään aamiaisen, joka oli 8.30 - 16.00 ja kuului huoneen hintaan. Kämpälle päästyämme menin hakemaan pyykkejä, mutta siellä ei ollut ketään, joten piti jättää myöhäisemmäksi.

Illalla lähdettiin kävelylle ja Helmin ohi mentiin Samba Bananaan, jossa oli Tumppi Tigerin kanssa. Siinä otettiin oluet ja sitten käveltiin JP Housen ohi Soi 5:lle, jossa mentiin syömään Thai Aroi Deehin. Sieltä palattiin kämpälle ja alttiin valmistautumaan yöpuulle.

Päivä oli melko pilvinen ja oikein hyvä pelisää. Muutenkin ulkona oli kiva liikkua. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Bangpra 07.12.16
Bangprassa siirtyminen klubilta 1. tiille on Pattayan alueen komeimpia. 1. väylä on aika monella kentällä täällä melko samanlainen. Erittäin monella par 3-väylällä on vesieste pelissä mukana joka kentällä.
Mika virittää asettaan 3. väylällä, joka on kiva dogleg par 4. Löydätkö linnun helposti tästä kuvasta? En vielä tiedä, mikä se on. 4. griinin takana on aika iso kukkiva pensas, joka sai vielä lisää väriä.
5. griinin takana on hieman pienempi värikäs pensas. Hyvä pallomyymälä Bangpran 5. väylän reunalla. Apinoita tällä kentällä on paljon ja lisää tehdään koko ajan.
Värikäs perhonen oli kukkien seassa 7. tiin kioskilla. Mika on taas näyttämässä mallia 8. väylällä. 9. griini ja klubitalon vieressä oleva resortsiipi.
Taas näkyi jotain outoja lintuja kentällä. Apina tutkii tyhjää Päivin caddyltä varastamaansa sipsipussia roskiksella. Lampimaisemaa lyhyellä par 4:llä 13. väylällä.
Vihreä mehiläissyöjä istahti lepäämään. 18. väylä päättyy klubille, kuten asiaan yleensä kuuluu. Jälkipeli käytiin ravintolassa tavalliseen tapaan.

Torstai 08.12.16 Aamu oli edelleen melko pilvinen ja alin lämpötila oli 25.1 astetta. Lek tuli hakemaan 7.30 meidät View Talay 7:n asukit ja sitten ajettiin Laguna Beach 1:lle hakemaan kyytiin Tumppi ja Tiger. Nyt ajettiin Parichat Golf Clubille, jossa oli pakettitarjous 2-5 hengelle 1400 bt sisältäen greenfeen, caddyn ja auton. Petekin tuli mukaamme pelaamaan, joten naiset menivät ensin ja sitten me miehet. Kenttä oli hienossa kunnossa ja griinit nopeat. Tumppi, Päivin ja minä tehtiin birkut, minä viimeisellä väylällä. Pelin jälkeen syötiin klubilla ja hyvissä ajoin ehdittiin kämpälle.

Pelin jälkeen alkoi aurinko paistaa, muuten oli aikalailla pilviä, joten pelisää oli taas mainio. Kahvien jälkeen käytiin vaihtamassa rahaa kantapaikassa ja kurssi oli reissun paras, 38.20. 7 Elevenissä käytiin myös. Anne ja Ari vaihtoivat huonetta 15. kerrokseen (491) ja tulivat sen jälkeen meille. Annen Garminiin päivitettiin netistä Thaimaan golfkentät.

Päivä oli taas pelaamiseen oikein sopiva. Melkein koko pelin ajan oli pilvistä ja tuuli sopivasti. Ylin lämpötilakin oli vain 29.9 astetta.

Parichat 08.12.16
Toimistoon tuli vipinää, kun porukkamme saapui. Tumppi avaamassa Parichatin 3. tiillä, keskipitkä par 3. 4. väylä 3. griiniltä katsottuna ja nyt piilolampi näkyy.
Paljon oli työntekijöitä siistimässä 4. väylää. Työvoima on halpaa! Lapsetkin ovat mukana turvallisuusriskistä huolimatta. Ari sihtaa linjoja 5. griinillä pienen mäen päällä.
5. griinin ja kioskin viereen on valmistumassa Links Valley Resort. Tässä on pätkä 12. väylää, kioski ja takana 14. väylä par 3. 12. väylä on par 6 ja tässä näkyy sen loppuosa ja korotettu griini.
11. griinin bunkkeri ja taustalla pitkä 12. väylä Tumppi puttaa 14. griinillä ja taustalla viimeinen kioski. 15. väylä on lyhyt hyvin kalteva par 4, jossa oikealla koko matkan vesi.
16. väylä on mäeltä avattava par 4, jossa poikkioja on ylipitkiä lyöntejä vastassa. Kuva 17. väylältä 18. väylälle vieressä ja 9. väylälle lammen takana. Hieno par 5 päätösväylä, jossa riskillä voi päästä kahdella päälle.

Perjantai 09.12.16 Aamu tuntui hieman viileältä ja alin lämpötila olikin 24.1 astetta jo ennen auringonnousua. Taivas oli nyt pitkästä aikaa melko selkeä. Lek tuli 7.05 Tumppi ja Tiger kyydissä ja sitten mentiin täyttämään auto View Talay 5:lle. Matka Pleasant Valleyyn kesti n. tunnin. Greenfee oli kupongilla 900 bt ja caddy 350bt. Tumpilla oli Tigerin kanssa auto. Naiset pelasivat edeltä. Tumppi teki kolme birkkua. Minullakin meni paria väylää lukuun ottamatta melko hyvin. Kierros kesti 3h 50min. Klubin ravintolassa oli taas elävää musiikkia. Paluumatka sujui tavalliseen tapaan mukavasti torkkuen.

Kävin vaihtamassa rahaa vuokraa varten ja kurssi oli heikentynyt huomattavasti (37.61). Kävelin sitten Ravintola Helmille ja siellähän olivat Tumppi ja Tiger. 19.00 mentiin Annen ja Arin luo ja lähdettiin sitten syömään Surf Kitcheniin. Sieltä käveltiin suomalaisbaarien ohi ja Tumppi tavattiin nyt Samba Bananasta. GT:lle mentiin Fantasy Bariin, jossa se maksoi 70 bt.

Päivä oli aurinkoinen, mutta ylin lämpötila silti vain 29.6 astetta.

Pleasant Valley 09.12.16
Naisten porukka on ehtinyt puttaamaan 1. griinille. Tumppi keskittyy avaukseensa 2. tiillä. Taustalla ovat 3. ja 4. väylä. Haikara lammen rannalla ja takana näkyy 4. griini.
Tumppi lyömässä komeiden palmujen vierellä. 8. griini eli saarigriini ja takana 9. ja 18. väylä. Vesi on haasteena 11. väylälläkin, jonka griinillä jo ollaan.
Ari tiiaa 15. väylällä, joka on par 5 ja kiertää vetistä ruohikkoa. Tumppi pelasi tämän 17. väylän (par 3) kokonaan putterilla. Ari oli 18. griinin bunkkerissa ja takana näkyy 9. griini ja 1. tiin kioski.
Tumppi puttaa birkun sisään kierroksen päätteksi. Klubin ravintolassa oli edelleenkin elävää musiikkia. Tigeria alkoi jo kotimatkalla väsyttämään kuten itse kutakin.

Lauantai 10.12.16 Aamu oli aika selkeä ja alin lämpötila 25.0 astetta. 9:n jälkeen kävin maksamassa toisen kuukauden vuokran ja sähkön sekä veden. Ne olivat yhteensä 882 bt. Sain takaisin myös paistinpannun hinnan 474 bt.

Aamupäivällä käytiin Foodmartissa ruokaostoksilla. Timokin oli saapunut kaupunkiin ja otti yhteyttä. Illansuussa tavattiinkin hänet ja käytiin yhdessä oluella Fantasy Barissa. Sitten lähdettiin Annen ja Arin kanssa Pattaya Cityyn vähän ostoksille. Mike Shopping Centerissä käytiin ensin ja sieltä tuli ostettua parit shortsit. Sitten käveltiin pikku-Mikeen, joka oli entisellään. Syömään mentiin vanhaan tuttuun Alt Heidelbergiin Beach Roadilla ja laatu oli säilynyt. Walking Streetin kautta käveltiin Second Roadille ja hypättiin lavataksiin. Jomtienilla käytiin tsekkaamassa Thai Fin ja siellähän Tumppi istuikin. Vemmu oli myös saapunut ja oli paikalla.

Siitä mentiin Timon asunnolle Jomtien Complex Condon 24. kerrokseen huoneeseen 426, jossa Timo jo odottelikin meitä. Huoneisto oli suuri, n. 75 neliötä ja huoneet peräkkäin: eteinen, makuuhuone, olohuone ja parvekkeelle tehty keittiö. Näkymä oli länteen, jossa View Talay 7:n tyhjät siivet peittivät näkyvyyttä. Molemmin puolin näkyi kuitenkin merelle. Hetken rupattelun jälkeen lähdettiin meille ja Timo tuli mukaan.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 10.12.16
Timokin saapui Jomtienille ja heti mentiin Fantasy Bariin. Mike Shopping Mallin edessä 2nd Roadin puolella on pieni markkina-alue. Ostoskeskuksen pääsisäänkäynti on 2nd Roadin puolella.
Beach Roadin puoli on kuitenkin komeampi mm. joulukuusineen. Vielä riittää Pattayan lahdelle veneitä, vaikka osa viedäänkin Jomtienille. Alt Heidelberg on pieni tunnelmallinen ja hyvä ruokapaikka rantakadulla.
Kävelykadulla alkoi olla jo tunnelmaa illan koittaessa. Wattana-market 2nd Roadilla Siam Bayshoren lähellä myy myös bensaa. Näkymä Timpan kämpästä Jomtienin rantakadulle.

Sunnuntai 11.12.16 Aurinko paistoi heti aamusta ja alin lämpötila 24.5 astetta. Aamulenkin tein menemällä ensin 2nd Beach Roadille ja siitä torille, jossa oli täysi meno päällä. Sitten kävelin kadun vartta Laguna Beach 1 condon tienhaaran ohi ja seuraavaa soita pitkin rantaan. Se meni ison yötorialueen vierestä. Rantaa pitkin kävelin sitten takaisin ja kävin Red Supermarketissa. Matkaa kertyi reilut 3 kilometriä ja aikaa hupeni 45 minuuttia.

Päiväkahvien jälkeen käytiin hieman kävelemässä ja kyselemässä räätäliltä Päiville golfhametta. Versace Tailor Soi 3:lla toi tuloksen. Myöhemmin kävin vielä ostoksilla ja rahaa vaihtamassa. Kurssi oli heikentynyt edelleen ja oli nyt 37.37. Timpan tapasin Helmistä ja sovittiin, että hän tulee meidän mukaan.

Pattaya 11.12.16
Moottorivenehinaus kohti Pattayan lahtea oli taas aamulla menossa. Torilla oli kovasti elämää heti aamutuimaan. 2nd Roadin vieressä olevilla tyhjällä tontilla on hökkelikylä.
Tällä välikadulla on arvokkaita asuntoja vuokralla. Rannalla yrittäjän valmistautuvat taas tulevaan rantaelämään. Buggha Hill oli pienen sumun peitteessä iltapäivälläkin.

19.00 Anne ja Ari tulivat meille, samoin Timo. Hetken päästä lähdettiin syömään Opal Houseen. Valintani ”Stir Fried Chicken Wings” olikin yllättävän hyvä ja suuri annos. 5 isoa siipipalaa, vihanneksia ja riisiannos, kylläiseksi tuli. Paluumatka tehtiin JP Housen, Thai Finin ja Samba Bananan kautta. Tumppi istui taas viimeksi mainitussa. Oluet/GT:t otettiin läheisessä Rumours-baarissa. Sitten lähdettiinkin yöpuulle.

Päivä oli melko aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 11.12.16
Auringon lasku oli taas kerran hyvin värikäs. Ari kävi kokeilemassa paitojaan Versacen räätälillä. Condomme lähellä olevassa Rumours-baarissa otettiin oluet/GT:t.

Maanantai 12.12.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila 24.6 astetta. 7.30 Lek haki meidät, Annen, Arin ja Timon parkkipaikalta. Sitten otettiin kyytiin Mika Akvavitin edestä ja lopuksi haettiin Tumppi ja Tiger. Plutaluangissa oli perustuslain päivän johdosta greenfee 800 bt. Caddymaksu oli 350 bt. Taas pelattiin North ja West. North 3. väylän saarigriinille ei oikein kukaan osunut. Naiset pelasivat Timon kanssa edeltä, heistä en tiedä. Minulla oli miescaddy, joka on tehnyt hommaa Plutassa 10 vuotta (273) ja hän oli todella hyvä. Yhden birkun sain aikaiseksi. Kierros kesti 4h 10min. Ravintola oli taas kiinni, joten oluet juotiin alhaalla.

Kämpällä keitettiin kahvit ja levättiin. Timo tuli meille 18.30 ja mentiin yhdessä Annen ja Arin luo. Sitten lähdettiin syömään ja tarkoitus oli mennä Mr. Moohon, mutta se oli päivän kiinni korjaustöiden vuoksi. Läheltä löytyi Corner Restaurant, jonka ruoka oli ihan OK. Pieni olutkin oli vain 55bt ja isoja ei ollut. Tullessa Ari haki paidat räätäliltä ja me mentiin Thai Finiin varailemaan paikka lauantaiksi. Silloin siellä on pikkujoulubuffet. Rahaa vaihdettiin vakiopaikassa ja kurssi oli nyt 37.51.

Päivä oli aurinkoinen, mutta illalla ilmestyi pilviä taivaalle. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Plutaluang 12.12.16
Kyllähän Plutaluangissakin edes joku caddy haravoi bunkkerin. North 3:n saarigriini on melkoisen pieni muihin vastaaviin verrattuna. Mika chippaa oikealta Northin 4. griinin lähellä.
Melkein tunnistamaton North 5:n takatii ja viidakko. Northin 6. griini, kioskin mäeltä lyötävä par 3. North 9 tulee vähän isomman kioskin luo.
Tumppi puttaa Westin 1. griinillä ylämäkeen. West 2:lla autotiehen on Tumppi joskus aikoinaan laittanut nimensä. Ikivanha Banyan-puu elää ja voi hyvin West-lenkillä.
Tumpin pallo oli poikkeuksellisesti West 6:lla sillan alla. Heti seuraavalla 7. väylällä oli liiskaantunut skorpioni. Tigerilla taisi olla evästä autossa 8. tiipaikan kioskilla.

Tiistai 13.12.16 Aamu oli melko selkeä ja alin lämpötila 25.5 astetta. Meren päällä oli hieman usvaa ja tuuli puhalsi jonkun verran parvekkeelle aamukahvin aikaan. 7.00 tuli taas Lek hakemaan meidät viisi 7:n pihalta ja Seijan ja Antin 5:n edestä. Nyt ajettiin Pattavia Century Golf Clubille. Matkaa oli 66 km, mutta aikaa meni 1h 40min, koska Bo Winissä oli paha ruuhka liikennevalojen vuoksi. Hyvin ehdittiin kuitenkin lähtemään varattuun aikaan 9.00. Naiset ja Antti menivät edeltä, me Arin ja Timpan kanssa perästä. Puolivälissä Antti tuli pelaamaan meidän kanssa. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja griinit nopeat. Aikaa kierrokseen meni 3h 40min. Uudella klubitalolla syötiin ja sen jälkeen kotimatka sujui huomattavasti paremmin kuin meno.

Päivi ja Anne menivät jalkahoitoon ja Arin kanssa käveltiin torille ostamaan kahvileipää. Paluumatkalla kuljettiin Samba Bananan ohi ja Tiger oli siinä iloisena ja syliin pyrkivänä. Kung kertoi, että Tumppi on Thai Fin-baarissa. Ari varasi siellä pöytäpaikan lauantain pikkujouluun ja istuttiin hetki Tumpin kanssa. Sitten käytiin vielä Red Supermarketissa. Illalla käytiin syömässä rannan tuntumassa sijaitsevassa Pizzeria Totossa.

Päivä oli taas melko aurinkoinen ja tuuli teki pelaamisen aika mukavaksi. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Pattavia 13.12.16
Pattavian uusi klubitalo ei ole mikään arkkitehtuurin suursaavutus, mutta toimii tarkoituksessaan. Kenttääkin on korjailtu paljon ja se näkyy siisteydessäkin. Griinit olivat tosi nopeita kuten aina täällä. 6. väylä on par 5, jossa vesieste on osittain piilossa ja saattavat aiheuttaa yllätyksen, kuten minullekin.
Komea perhonen tykkäsi väylän ruohosta. Siistiltä tämä kenttä näyttää nykyisin. Väylät on leikattu näyttävällä tavalla.
Ruuhkaakin oli kentällä hieman, mutta ei paljon haitannut. Viimeisellä väylällä noustaan ojan yli griinille ja sitten klubitalolle. Ravintola on avara ja näköalat sieltä hyvät, mutta asiakkaita vähän.
Klubin ravintolassa näkyi joulu ja lähestyvä uusi vuosi. 18. väylä näkyy klubille hyvin kuten kuuluukin. Auringon laskun aika oli taas komea.

Keskiviikko 14.12.16 Kuu näkyi hieman ennen auringon nousua punaisena Koh Larnin yllä ja katosi sitten aamu-usvaan. Taivas oli melkein kokonaan ohuen pilvikerroksen peitossa ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. Lek haki meidät, Annen ja Arin sekä Timon ensin ja sitten Seijan ja Antin. Nyt mentiin Khao Kheowiin, jossa edellinen visiitti oli 2012. Matkalla satoi ihan vähän, mutta se loppui hyvissä ajoin ennen perille pääsyä. Matkaa tuli 51 km ja kesti 52 minuuttia. Greenfee oli PSC:lle maksetulla voucherilla 950bt ja caddymaksu 350 bt. Pelasimme lenkit B ja A. Peli oli takkuista ja varsinkin puttaaminen. Anne teki nyt birkun. Kenttä oli moitteettomassa kunnossa. Paluumatkalla käytiin Pattaya Sports Clubilla hakemassa lisää vouchereita ja pelilappuja.

Khao Kheow 14.12.16
Kuu paistoi aamulla aivan punaisena Koh Larnin suunnassa. A-lenkin 9. väylä tulee klubin viereen ja nyt se pelattiin viimeisenä. Khao Kheowin klubitalo on aika komea edelleenkin.
Meitä oli nyt melkoinen joukko lähdössä kierrokselle: 7 pelaajaa ja 7 caddyä. Koirat ovat löytäneet viileän makuupaikan bunkkerista. B8 saarigriinistä piti ottaa kuva, kun ohi kuljettiin lenkin alkuväylillä.
Timo on avaamassa B4-väylällä, joka on keskimittainen par 4. B6:n griini on kumpujen keskellä ja taustalla näkyy temppeli mäen päällä. B7 on pitkä par 4, jossa vesi vaanii melkein koko ajan vasemmalla.
Sitten ollaankin jo B8:lla, jossa saarigriini odottaa Antin palloa. Tämä on yksi komeimmista par 3-väylistä Pattayan alueella. Nyt on naisten porukka tullut yrittämään saarelle pääsyä.
Klubin näkyy ja ensimmäinen puoli pelistä on kohta pelattu. A1:n jälkeen mennään klubille johtavan tien yli, jossa on mainostaulu. A3 on myös hieno par 3 kumpuineen, bunkkereineen ja vesineen.
A6-väylän viereen on pystytetty melkoisen suuri patsas. A8-väylän vaikeudet ovat tässä alussa. Sitten tämä par 5 on helpompi. Tien yli mennään taas ja kentän lyhenne KKCC on pensaina.

Veden ja pyykkien haun sekä kahvien jälkeen lähdin Seija ja Antin kanssa kyselemään tarjouksia Kambodzan matkasta. Thappraya Roadilla rannan lähellä olevasta matkatoimistosta löytyi hyvä 2 yön matka Siem Reapiin. Päätimme jatkaa tarjousten etsintää. Matkalla näin Tumpin, Vemmun ja Danin Thai Finissä. 2nd Roadin matkatoimisto oli edelleen kiinni, joten kävelimme 5. Soilla olevaan Reisita Tourin toimistoon. Sieltä saimme tarjouksen, johon tartuttiin. Palasimme sinne passien kanssa ja teimme varauksen maksamalla koko porukalta 10000 bahtin depositin. Matkan hinta oli 8900 bt hengeltä. Loppu luvattiin maksaa seuraavana päivänä.

18.30 mentiin Annelle ja Arille, josta lähdettiin syömään ja kohteena oli Mr. Moo Restaurant. Siellä oli paljon asiakkaita ja kyllä ruoka oli hyvää. Iso Chang maksoi 80 bt ja ruokakin oli edullista. Sieltä palattiin sitten kämpille.

Päivä oli aika pilvinen, mutta hiostava. Vasta illan suussa aurinko paistoi hetken. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 14.12.16
Restaurant Toto on melko uusi Pizzeria rannan tuntumassa Thappraya Roadin päässä. Kaivulauttaa hinattiin kohti Jomtienin putkiremonttialuetta parin kilometrin päähän. Reisita Tour & Visa Servicen pienestä toimistosta tilattiin Kambodzan matka edulliseen hintaan.
Tämä toimiston hoitaja Srisuda Thainua hoiti homman hienosti. Mr. Moo Restaurant tuntuu olevan suosittu ruokapaikka eikä syyttä. Joulun lisäksi myös vuoden vaihtuminen näkyi paikoin.

Torstai 15.12.16 Taivas oli ohuessa pilvessä ja alin lämpötila oli 26.1 astetta. 7.00 tuli nyt Pin hakemaa meidät, koska Lekillä oli muu keikka. Me neljä ja Timo lähdettiin Crystal Bay'hin pelaamaan. Greenfee oli 750 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 500 bt. Nyt pelattiin taas C ja B ja pelaamaan päästiin jo 8.30 ja kierros kesti 3h 50min. Alku meni minulla taas huonosti, mutta sisääntulo jo aika normaalisti. Caddyt olivat vähän varttuneempia, mutta tosi hyviä. Pelisää oli hyvä, mutta hiostava. Aurinko ei paistanut ja tuulta oli kohtuullisesti.

Asunnolle palattuamme Timo tuli käymään ja selviteltiin hänen golfkellonsa sisältöä. Sitten lähdin Seijan ja Antin kanssa maksamaan Cambodzan matkan loppusuoritusta. Viisumi (á 1500 bt) maksettiin myös toimistoon. Kokonaishinta hengeltä oli 10400 bt. Pois käveltiin Thai Finin kautta ja siellähän se Tumppi taas oli.

18:n jälkeen Timppa tuli meille ja vähän myöhemmin myös Anne ja Ari. Syömään mentiin Opal-ravintolaan ja matkalla Päivi kyseli tilattuja vaatteita räätäliltä. Toinen tilattu kuitenkin puuttui ja se luvattiin huomiseksi. Paluumatkalla käveltiin taas JP Housen ja Thai Finin kautta. Tumppi oli edelleen siellä samoin Vemmu. Siitä käveltiin sitten suoraan kämpille.

Päivä oli pilvinen ja ylin lämpötila 30.9 astetta.

Crystal Bay 15.12.16
Klubin pihasta näkyy kivasti A-lenkin päätösväylä ja sen haastava griini. C2 on ovela par 4, jossa yleensä lähestymisen joutuu lyömään kuvan puun yli. Ahkera caddy vetää kevyesti kolmea bägiä, kun muilla on vielä hommia griinillä.
Timo lataa menemään C5:llä tasaista par 4-väylää. C9 on helpohko par 5, vaikka silläkin on omat haasteensa. Bi katsottuna griiniltä tiille päin. Ei mikään paha väylä!
B3:lla pitkä avaus voisi mennä tästä ojan yli, mutta riskit on suuret tällä par 5:llä. Minulle sattui caddy no. 01 ja hyvä hän olikin. Harjalintuja näkee täällä kentillä paljon kuten myös Etelä-Euroopassa.
Naiset ovat ehtineet B4:n griinille, jossa Anne on juuri chippaamassa. Ari laittaa oman pallonsa menemään kohti griiniä. Tämän kierroksen viimeinen par 3 B6 on vain 120 yardia pitkä, mutta haastava. Griini on todella vino.
Ampiaisilla oli pesä melkein maan pinnassa palmun lehden alapinnassa. Kosteikossa oli hyvin paljon näitä ruskeita perhosia. Caddyn kanssa odoteltiin lyöntivuoroa kaikessa rauhassa.
Ari sai oman caddynsä lisäksi minun caddyn viereensä. B9:llä odotellaan lähestymistä lukuisten bunkkereiden vartioimalle griinille. Hienoltahan tämä näyttää, mutta saa housun puntit tutisemaan.

Perjantai 16.12.16 Taivas oli edelleen ohuessa pilvessä aamulla ja alin lämpötila oli 24.2 astetta. Lek tuli nyt hakemaan 7.00. Seija ja Anttikin tulivat mukaan, joten meitä oli taas 7 pelaajaa Eastern Starissa. Matkaa oli 45 km ja aikaa kului 55 minuuttia. Pelaajia ei ollut kovin paljon edessämme, joten pääsimme etenemään hyvin. Ari teki nyt vuorostaan birkun ja tämä oli Annen ja Arin viimeinen kierros Pattayalla tällä erää. Pelisää oli taas mainio, taivas oli pilvessä, mutta sinistä taivastakin näkyi, mutta aurinko paistoi hetken vasta pelin jälkeen. Kierros kesti 3h 50min ja pelin jälkeen syötiin klubilla. Paluumatkakin sujui tunnissa, joten kotona oltiin hieman 14:n jälkeen.

Eastern Star 16.12.16
Työntekijä ihailee 1. griiniä ja kunnossa näyttää olevan. Päivi lyö 2. väylällä näköjään kohti bunkkeria. No sinnehän se meni, mutta tulee myös pois.
Ari on lyönyt pallonsa hieman hankalaan paikkaan. 8. griini näkyy veden takana. Griinille on päästy ja Timon vuoro on putata tällä mielenkiintoisella par 5:llä. Temppelimäinen asumus veden takana 12. väylän reunalla.
Naisporukka yrittämässä griinille tällä hienolla 13. väylällä. Tämä on minun oma nimikkoväylä kuten kuvasta näkyy. "Hole 13 Tervetuloa", kyllä on vaivaa nähty, mutta tulos on kiva.
Kuva 14. väylältä kohti 13. griiniä bunkkereiden ympäröimänä. Ankkoja tai hanhia, mitä lienevätkään, mutta ääni oli kova. Meidän miesjoukkue odottelee juomista klubin ravintolassa.
Ikkunasta näkyy kiva vesipuisto klubin seinustalla. Hyvin mahduttiin samaan pöytään juomaan ja syömään. Eastern Starin pääoven edessä on pieni vesiallas.

Parvekkeelta katseltiin, kun naapurin Welcome World Beach Resortin pihalle valmisteltiin hääjuhlaa ja testailtiin musiikkia ja valoja. Illalla lähdettiin Annen ja Arin kanssa hakemaan Päivin vaatteet räätäliltä ja käytiin syömässä Mr. Moossa. Sen jälkeen tultiin meille ja kuunneltiin musiikkia hääpaikalta.

Sää oli melko pilvinen ja ylin lämpötilakin oli vain 30.0 astetta. Illalla lämpötila laski 24.5 asteeseen.

Pattaya 16.12.16
Navarat ja Kumpon ovat hääpari, jonka juhlia alapuolella vietetään. Tässä taitaa olla käskynjako henkilökunnalle ennen tilaisuuden alkua. Ilta alkaa hämärtyä ja "peppusaari" näkyy kivasti.
Pöydät ovat valmiina vastaanottamaan vieraat. Erikoinen valolaite on hankittu iltaa varten. Lauluesityksiä tuli kahdelta artistilta pitkin iltaa.
Hääkakku näytti olevan komea ja muutkin ottivat siitä kuvia. Juhla tapahtui iltavaloissa ja hyvässä säässä. Tässä lienee morsian hääkakkupöydän vieressä.

Lauantai 17.12.16 Taivas oli aamulla puolipilvinen ja alin lämpötila oli 23.0 astetta. Timo pistäytyi aamulla etsimässä etäisyysmittarin liitäntäkaapelia. Aamupäivällä käytiin ruokaostoksilla Foodmartissa.

Puolilta päivin Päivi lähti hierojalle. Päivä oli aika viileä. Vielä 13.00 oli lämmintä vain 25.7 astetta ja tuuli kohtalaisen kovaa. 15:n jälkeen kävin tekemässä kävelylenkin ja lämpötila oli vain 26.0 astetta. Tuttuja ei näkynyt, mutta Kimmo oli laittanut Thai Finiä jo hienoon kuntoon iltaa varten.

Illalla mentiin Annen ja Arin luo, jotka olivat jo pakanneet tavaroitaan Suomeen lähtöä varten. Yhdessä mentiin 18.00 Thai Finin pikkujouluun, jossa oli jo porukkaa paikalla runsaasti. Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon. Karjalapaistia, graavilohta, kinkkua ja kaikenlaisia salaatteja ja hedelmiä oli buffetissa tarjolla. Hinta 190 bt oli maksettu jo varauksen yhteydessä eikä se ollut todellakaan paljon. Tumppi oli siellä ja me istuttiin Vemmun porukan pöydässä. Timokin tuli käymään. Anne ja Ari lähtivät pakkailemaan ja mekin mentiin perässä heidän kämpälleen tyhjentämään loppuja juomia. Sitten olikin hyvästien aika.

Päivä oli aurinkoinen, mutta aika viileä tuulen vuoksi. Ylin lämpötila oli vain 27.1 astetta, tähän mennessä reissun alin maksimi.

Pattaya 17.12.16
Tässä minä katselen merta ja valmistaudun uuteen päivään. Joku uskalikko laskee korissa Pattaya Parkin tornista. Thai Finin pikkujoulussa oli myös musiikkia tarjolla.
Anne ja Ari istuivat vieraiden suomalaisten pöydässä. Olli, Dan ja Vemmu istuivat kanssamme sohvalla. Orn Group esiintyi tässä paikkujoulutapahtumassa.

Sunnuntai 18.12.16 Aamulla taivas oli kirkas eikä pilviä näkynyt kuin taivaanrannassa. Nekin taisivat olla merisavua. Alin lämpötila oli 23.5 astetta. 6.30 lähtivät Anne ja Ari kotimatkalle.

8.50 lähdin tekemään aamulenkin. Kävelin ensin Helmin ohi ja siellä oli Pera porukoineen aamiaisella lähdössä pelaamaan Plutaluangiin. Hetken juteltuani jatkoin matkaa Thappraya Roadia aina uuden pian avattavan Hopf Breweryn luo ja siitä rantaan. Rantaraittia pitkin palasin sitten kämpälle ja reissun kesto oli 1h 10min.

Lounaaksi Päivi teki tonnikalanuudelia papujen kanssa. Hyvää oli ja halpaa. Iltapäivällä lähdettiin kävelylle ja haettiin Päiville passikuvat Kambodzan viisumia varten Kodak Expressistä Soi 5:n kulmasta. 6 kuvaa maksoi 150 bt. Katukärrystä ostettiin 3 kg mandariineja hintaan 100 bt. Päivi meni sitten jalkahoitoon Sabai Jai'hin Soi 7:llä ja minä palasin kämpälle.

Päivä oli aurinkoinen mutta edelleen viileä. Ylin lämpötila oli 28.4 astetta.

Pattaya 18.12.16
Katujen varsilla on paljon isojakin värikkäitä mainoksia. Hopf Brewhouse pitäisi aueta pian, mutta 2 kk:n paikalla olon aikana ei mitään tapahtunut. Pattaya Parkin torni Prathamnakista päin nähtynä.
Paljon on korkeita rakennuksia Pattaya Parkin pohjoispuolellakin. Rannan kävelytie päätty pohjoisessa näiden korkeiden condojen jälkeen. Uimarannalla alkoi olla väkeä jo aikaisin aamulla.
Sen sijaan View Talay 7:n uima-altaalla oli vielä hiljaista. Päivi laittamassa ruokaa keittiössämme ja parvekkeella sitä nautittiin. Kodak Expressistä haettiin Päiville passikuvat tulevaa reissua varten.

Maanantai 19.12.16Aamulla taivas oli kirkas ja alin lämpötila oli 24.5 astetta. 7.00 haki meidät ja Timon sekä sitten Seijan ja Antin. Nyt ajettiin Royal Lakesideen Chonburin pohjoispuolelle. Matkaa tuli 80.5 km ja aikaa meni matkaan 1h 14 min. Pelaamaan päästiin 8.30 eli kolme varttia etuajassa. Edessä mennyt thairyhmä päästi heti ohi ja toinen thairyhmä päästi naiset ohi myöhemmin. Kierrokseen kului aikaa vain 3h 5min ja naisilla 2h 45 min. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja todella siisti. Griinit olivat nopeat ja johdonmukaiset. Tämä oli paras kenttä tällä reissulla. Caddyt olivat nuoria ja hyviä. Oluet ja ruoka olivat kyllä hieman kalliimmat. Singha maksoi kentän kioskeilla 75 bt. Paluumatka kesti hieman kauemmin, koska liikennettä oli enemmän.

Royal Lakeside 19.12.16
Royal Lakesiden klubin aulassa on erikoinen taideteos. Näkymä klubilta kertoo, mitä on luvassa kentällä. Komea klubitalo ja Timo kokeilee griiniä harjoitusgriinillä.
Aloitustii on hyvin lähellä klubia, vain palmut erottavat ne. Timpan pallo lähtee hieman vasemmalle kohti 1. griiniä. Timo puttaa 3. griinillä, joka on kaikkien muiden tapaan loistokunnossa.
5. väylää pitkin palataan klubin lähelle ja vesi on nyt oleellinen osa väylää. 8. väylä menee sitten jo kanaalin reunaa myötäillen ja näitä riittää. 8. griini ja 9. väylä. Kentän sijainnista johtuen se on hyvin tasainen.
11. väylän griinin edessäkin on vesiestettä pelaajille haasteeksi. Caddyt kunnostavat kenttää silloin, kun ei pelikeikkoja ole. 13. väylän molemmin puolin on "wasteland"-alue, johon on jätetty ruohomättäitä.
Caddyt tekevät hyvää työtä 14. griinillä, jossa korjataan putoamisjälkiä. Timo avaamassa hienolla 15. väylällä, joka on 140-metrinen par 3. Timppa chippaa hienosti 16. griinin tuntumassa.
18. väylä on todella komea par 5, jossa on vettä, wastelandia ja bunkkereita sopivasti. Griiniä lähestyttäessä alkaa jo mahtava klubirakennuskin näkyä kunnolla. Peli on tältä päivältä ohi ja voidaan Timpan kanssa poseerata tyytyväisinä.
Miesten siistissä lockerissa on valtava puumataulu. Tässä on aulan taideteos vähän tarkempana. Kentän lähiristeyksessä on delfiiniaiheinen taideteos.

Palattuamme vein pyykit pesulaan ja nyt myös lakanat, pyyheliina ja tyynyliinat. Kahvien jälkeen illansuussa lähdettiin kävelylenkille. Rahaa vaihdettiin vakiopaikassa kurssilla 37.26. Kottassa pysähdyttiin ensin, koska siellä istui Vemmu ja antoi meille Pleasant Valleyn alennuskuponkeja. Eero istui myös siellä ja lupasi lähteä kanssamme huomenna Plutaluangiin. Sitten mentiin Helmiin, jossa puolestaan oli Pera ja Timppa. Laitoin nimeni jouluaaton scramble-kilpailuun Timpan kanssa. Samba Bananassa ei näkynyt ketään, mutta pysähdyimme Timpan kanssa Thai Finiin. Eerokin ilmestyi siihen. Hetken istuttuamme lähdimme käymään Red Supermarketissa ja sen jälkeen ostettiin katukeittiöstä grillattuja kana- ja makkaratikkuja iltapalaksi á 10 bt.

Pelatessamme ainut sinisestä poikkeava väri taivaalla oli puolikuu, joka näkyi harmaana. Päivän ylin lämpötila oli 29.4 astetta.

Pattaya 19.12.16
Tyypillinen thaimaalainen U-käännöspaikka moottoritiellä. Sillan päällä on varsinainen moottoritie. Tässä Thappraya Road tulee rantaan Jomtienilla. Kuva on otettu condomme portin kohdalta. Tässä samassa paikassa oli grillikärry joka ilta ja joskus ostimme siitä hyviä grillituotteita 10 bahtin kappalehintaan.

Tiistai 20.12.16 Aamu oli melkein täysin selkeä ja alin lämpötila oli 26.0 astetta. 7.30 haki Lek meidät ja Timon View Talay 7:n edestä ja Eero otettiin kyytiin 7-Elevenin kohdalta. Nyt ajettiin Plutaluangiin, jossa greenfee oli 600 bt ja caddy 250 bt. Pelaamaan lähdettiin 8.40 ja nyt pelattiin East ja ensimmäistä kertaa reissun aikana South. Kierros kesti 4h 5min ja kaikki pelasivat melko heikosti. Pelin jälkeen syötiin klubilla ja se oli järjestelty uudestaan ja kaikki tarjoilijat olivat myös uusia. Lauluakin oli ja paikalliset esittivät karaokea.

Kotona lepotauon jälkeen hain vettä ja pyykit. Ison aluslakanan pesu maksoi 50 bt, tyynyliina 10 bt ja pyyhe 10 bt. Shortsien pesu maksoi 20 bt. Kävin 7 Elevenissä ostamassa paperia ja tein pienen baarilenkin. Timppa istui Thai Finissä jutellen suomalaisten kanssa.

Päivä oli aurinkoinen, tuulta kohtalaisesti ja ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Plutaluang 20.12.16
Plutaluangin klubilla on pieniä taideteoksia vähän joka puolella. Päivi ostaa palloja East-kentän tiipaikalla olevalta startterin katokselta. Kentälle tulevaa tietä korjattiin viikon verran. Tervetuloa Plutaluangiin!
Southin 1. tii on aivan klubin vieressä mäellä. S1-väylä on par 5, joka menee vanhalle klubitalolle. South-lenkin 2. väylä ja sen suuri saarigriini istutuksineen.
Eero yrittää ohjata palloaan lähemmäksi reikää Southin 4. griinillä. Tästäkin näkyy North 3:n majakkasaari, jonne on tästä 900 metriä. S6-väylä ja sen griini veden takana, jonne veden ylitys on vain alle 100 metriä.
Kaikki väylätaulut on Plutaluangissa maalattu kiveen. Nyt lähestytään sitä veden yli lyöntiä, joka on aika haastava. South 1:n griini ja 2. väylä hotellin (entinen klubitalo) pihalta.
Edellämme mennyt porukka avaamassa Southin viimeistä väylää. Taas yksi Plutaluangin veistoksista. Tämä on klubin sisäpihalla. Timppa sai ravintolassa pyytämänsä mekongviskin tällaisessa lasissa.

Keskiviikko 21.12.16 Aamu oli taas melkein täysin selkeä ja alin lämpötila oli 27.5 astetta. 7.00 haki Lek meidät ja Timon sekä Seijan ja Antin. Nyt ajettiin Pattaya Country Clubille, jonne meillä oli PSC:ltä ostetut 900 bt:n voucherit. Caddyt maksoivat 350 bt. Pelaamaan päästiin 8.25 ja kierros kesti 4h 5min. Edellä mennyt kahden britin ryhmä päästi naiset ja meidät ohi jo 4. reiällä. He olivat viimeinen ryhmä ennen yhteislähtökilpailua. 8. väylällä alkoi jo tiille ilmestyä kilpailijoita. Sisääntulo saatiin pelata aika rauhassa, vaikka 10. tiillä oli tungosta. Lockerin vaaka näytti taas lukemaa 80.1 kg sekä minulle että Antille. Klubilla syötiin taas ja todettiin hinnat hieman korkeiksi. Oluttölkki maksoi kioskeillakin 75 bt.

Pattaya Country Club 21.12.16
Päivi, Seija ja Antti 2. griinillä bunkkereiden suojassa. 3. väylä on par 5 ja sen muoto selviää tästä uudehkosta väylätaulusta. 3. tiiltä otettu kuva valtatien varteen Pattaya Country Clubin portille.
9. väylä tullaan ylämäkeen uudelle klubitalolle. Päivi ja hänen poikacaddynsä 10. tiillä odottelemassa. Minä sain viereeni Timpan caddyn vasemmalla ja oma caddy oikealla.
Päivi ja Seija touhuavat 17. griinillä veden takana. Puttitouhuja 18. griinillä ja klubitalokin jo odottelee. Hyvähän täällä on nyt istuskella terassilla ja ihailla komeata kenttää.

Iltapäivällä Pattayalla oli sen verran ohutta sumua, ettei Koh Larnia näkynyt. Illan suussa lähdettiin käymään torilla ostamassa munkkeja. Paluumatkalla poikettiin Thai Finissä, jossa istuivat Vemmu ja Eero kavereineen. Päivi kävi leikkautumassa hiuksensa läheisessä Yok Beautyssä. Kämpälle palatessamme ostettiin hieman syömistä portilla päivystävästä grillikärrystä.

Päivä oli aika lämmin ja kostea, ylin lämpötila oli 32.1 astetta.

Pattaya 21.12.16
Lek on heittänyt meidät kotiin ja ehdin ottamaan kuvan, kun hän vie Antin ja Seijan View Talay 5:een. Jomtienin 2nd Beach Road, jonka valoristeyksessä on pieni jono. Kissa juo vettä kukka-astiasta ja Päivi istuu parturin pukilla.

Torstai 22.12.16 Pohjoisella taivaalla näkyi pilviä, mutta Jomtienilla taivas oli selkeä ja alin lämpötila oli 27.5 astetta. Nyt pidettiin vapaapäivä golfista. Aamulenkin tein rantakadulle ja huomasin, että nyt on kaikki soit varustettu uusilla viitoilla ainakin 7. soille asti. Katselin räätäliliikkeitä Päivin pyynnöstä. Kun kävelin Nirvanan vierestä, Moo tuli perääni ja pyysi meitä käymään jouluaattona. Siitä palasin kämpälle. Lämpötila oli 10.30 jo 32.0 astetta.

Puolilta päivin kävin hakemassa ruokatarvikkeita Foodmartista ja samaan aikaan Päivi laittoi ruokaa. 15.15 oli sovittu Timpan kanssa treffit ja lähdettiin käymään Somin luona. Lavataksilla ajettiin Jomtien Welcome Plaza-hotellin kohdalle ja siitä käveltiin Somin Krua Klang Soi-ravintolalle. Som oli meitä vastaanottamassa tyttärensä Neungin kanssa. Myös Somin sisko tuli suomalaisen miehensä kanssa syömään. Tilasimme tietysti ruoat, jotka Som itse laittoi. Hyviä olivat ja hyvin edullisia. Iso Chang maksoi 80 bt ja wiener schnitzel 150 bt. Somin kanssa juteltiin hetki ja palattiin asunnolle kävellen. Timokin tuli meidän kautta,

Päivä oli lämmin, mutta iltapäivän aluksi puoli kolmen aikaan tuli pieni sadekuuro. Lämpötila putosi hetkessä päivän maksimista 34.4 astetta 28.5 asteeseen.

Pattaya 22.12.16
Aamulla oli niin sumuista, ettei Koh Larnista näkynyt kuin korkein paikka. Aivan condon vierestä alkaa poikakatu eli Jomtien Walking Street. Taas oli hinaus Jomtienille päin. Nyt oli työmaalle menossa iso putki.
Vielä on Jomtienin eteläosassa rakentamatonta maata. Somin Krua Klang Soi-ravintola näytti jo ravintolalta. Somin sisko katselee, kun Som juttelee kanssamme.
Melkoisen siisti pihatie on tällä paritalolla. Etelämpänä Jomtienilla on hyvin värikkäita pikkutaloja. Aurinko laskee palmujen ja pilvien taakse.

Perjantai 23.12.16 Pohjoisella taivaalla näkyi taas normaaliin tapaan sumupilviä, mutta Jomtienilla taivas oli selkeä ja alin lämpötila oli 26.0 astetta. 7.00 Lek haki meidät ja Timon 7:n edestä, Ollin ja Eeron 7 Elevenin kohdalta ja vielä Seijan ja Antin. Nyt mentiin Pleasant Valleyn kentälle ja kaikki käytettiin tarjousta 1350 bt, johon kuului greenfee, auto ja caddy. Naiset pelasivat Antin ja Eeron kanssa edellä ja minä Timpan ja Ollin kanssa perässä. Caddyt olivat hyviä ja mukavia tuttuun tapaan. Peli ei ollut parasta mahdollista ja putteja tuli aivan liikaa. Kolmen viimeisen väylän parit kuitenkin ilahduttivat. Palloja hukkui ja 1. tiiltä ostetut 12 Titua 300 bahtilla olivat tarpeen. Kierros kesti n. 4 tuntia.

Hetken huoahtamisen jälkeen käytiin vaihtamassa rahaa ja mentiin istumaan Thai Finiin. Nyt Tumppikin oli siellä ja jonkin aikaa juteltuamme Päivi meni hierontaan ja minä käymään taas Foodmartissa. Sitten keitettiin kahvit.

Päivä oli aurinkoinen, mutta iltapäivällä taivaalle ilmestyi kumpupilviä. Ylin lämpötila oli 32.4 astetta.

Pleasant Valley 23.12.16
Tällä kertaa kuului pelipakettiin myös auto, joten niillä ajeltiin. 8. väylän saarigriini vähän eri kantilta kuvattuna. 4. väylä oli edelleen aika märkä tilapäisine vesineen.
Olli on puttaamassa 2. väylän viheriöllä. Päivi, Seija, Antti ja Eero ovat jo 7. griinillä. Saarigriinillä ovat Päivi, Seija ja Antti caddyineen.
Tämä griinijyrä ei ole aivan uusinta mallia. Tässä näkyy 18. väylä melkein kokonaan. Perhonen oli eksynyt suihkukoppiin klubilla.

Seikkailu alkoi (osa 1) ja jatkuu (osa 3)

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
9. PATTAYAN REISSU 10. PATTAYAN REISSU
11. PATTAYAN REISSU GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.01.2017
Copyright © 2017
Esa Hänninen
ejh@diccons.com