12. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
10.11.2016 - 12.01.2017, osa 3

Osa 1 Osa 2 Osa 3

Seikkailu jatkuu (osa 3)...

Lauantai 24.12.16 Jouluaattona näkyi hyvin ohutta pilveä auringon nousun aikaan n. 6.20. Alin lämpötila oli 25.5 astetta. Aamukahvit juotiin jokapäiväiseen tapaan parvekkeella katsellen veneiden menoa Pattayan lahdelle ja aamu-uimareita meressä.

Aamulenkin tein Beach Roadia pitkin Soi 7:n ohi ja katselin rannalla moottorivenekisan harjoituksia. Puolen päivän jälkeen lähdettiin kävelemään Nirvana-hotellille päin, jonne Moo esitti minulle käyntikutsun. Moo olikin meitä vastassa ja haki meille joululahjan kortin kera: kaksi Nirvana-viinilasia ja kaksi pientä Nirvana-kangaskassia. Joimme oluet ja sen jälkeen mentiin käymään Soi 5:llä olevassa New Global Fashion-räätälissä. Päivi halusi teettää lisää golfhameita. Samalla kadulla vaihdettiin dollareita Kambodzan matkaa varten. 1015 bahtilla saatiin 28 US dollaria. Siitä palattiin sitten kämpälle kahvin keittoon.

Pattaya 24.12.16
Pieni kalastajaven ajeli aamulla hiljalleen kohti Jomtienin rantaa. Parvekkeelta suoraan alaspäin otettu kuva pyöreästä palmusta. Jomtienilla oli nyt viikonloppuna formulaveneiden kilpailut.
Tässä sitä mennään eikä meinata myös harjoituksissa. Nirvanan sydämellinen Moo antoi meille joululahjan. Koko paikalla ollut henkilökunta tuli mukaan kuvaan.

Tässä on lahjapaketti ja kortti Nirvana Boutique Hotellilta.
Kaksi komeaa kristallilasia Nirvana-kaiverruksin saatiin kassien lisäksi. Tässä on sitten vanha kunnon Nirvana, jossa on kaksi kuukautta aiemmin asuttu.
New Global Fashio teki Päiville golfvaatteita. Näkymä Seijan ja Antin kämpästä Prathamnakille päin. Ei tämä keli oikein jouluaatolta vaikuttanut, mutta eipä haitannut.

Illansuussa mentiin Seijan ja Antin luokse, jossa istuttiin tovi. Sitten lähdettiin syömään ja käytiin nyt Surf Kitchenissä. Paluumatkalla otettiin halvat Fantasy Barissa. Muutama pisara tuli vettäkin, kun istuttiin ulkona. Kotiin palattiin Helmin, Samba Bananan ja Thai Finin ohi.

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, vaikka illalla tulikin muutama pisara vettä. Ylin lämpötila oli 33.9 astetta.

Pattaya 24.12.16
Seija ja Antti joulukuusten keskellä View Talay 5c:n aulassa. Erikoinen veistos Beach Roadilla Jomtien Beach-tekstin takana. Tunnelmallinen kuva Surf Kitchenistä rannalle päin.

Sunnuntai 25.12.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 26.1 astetta. Aamulenkin tein torin ohi ja siitä vanhan Risubaarin paikan ohi ja vasemmalle. Sitä tietä kävelin Theprasitille ja sittenThappraya Roadia takaisin. Lenkki vei vähän reilun tunnin.

Pattaya 25.12.16
Entisen Kottan paikalla torin yläpuolella on nyt La Scala Pizzeria. Tällaiset taideteokset ovat melko tyypillisiä Aasiassa. Näkymä Jomtienin korkeista condoista itään päin.

Puolen päivän jälkeen kävin parturissa takakadulla YOK Beutyssa (150 bt) ja sen jälkeen mentiin Timolle ja lähdettiin yhdessä Pattaya Cityyn. Pikku Mikesta ostettiin hieman vaatetavaraa ja sen jälkeen mentiin syömään Alt Heidelbergiin. Siitä käveltiin taksiasemalle ja ajettiin bahtbussilla Helmin kohdalle. Pera oli edellisenä päivänä muuttanut toimintansa Kottaan, jossa otettiin yhdet GT:t.

Päivä oli aurinkoinen ja aurinko laski minuutin pari ennen kuutta. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta

Pattaya 25.12.16
Auringon laskiessa oli yleensä taivaan rannalla pilviä. Ne tekivätkin auringon laskusta tavallista komeampia. Aurinko uppoaa pilvien sisään vähän ennen kuutta illalla.

Maanantai 26.12.16 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 26.4 astetta. Taivas selkeni jo ennen Lekin tuloa 7.00. Antti ja Seija haettiin mukaan ja ajettiin Khao Kheowiin, jonne meillä oli vielä 950 bahtin voucherit. Caddymaksu oli 350 bahtia ja kävellen mentiin A ja B-lenkit. Puttaamiseen ei oikein päässyt kiinni nopeilla griineillä. Kierros kesti 3h 30min ja suihkun jälkeen syötiin klubilla totuttuun tapaan. Kämpällä oltiin jo 13.40.

Viiden maissa lähdettiin käymään Foodmartissa. Ensin vaihdettiin rahaa ja kurssi oli nyt 37.36. Helmikin näkyi olevan auki, vaikka oli kentältä tullessamme suljettu. Iltakierrokselle lähdettiin Timpan kanssa ja käveltiin Thai Finin ohi. Päätimme mennä ottamaan yömyssyt Fantasy Barissa.

Päivä oli taas aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Khao Kheow 26.12.16
Päivin avauslyönti lähtee A2 väylällä hyvin. A2:n griinille lähestyminen on jännittävä bunkkereiden vuoksi. Seija on lyönyt avauksensa komealla A3-väylällä.
Nyt on Seija jo avaamassa seuraavaa par 5:ttä eli A8. B1 on myös mielenkiintoinen väylä, joka seuraa lammen rantaa. B8 on aiheesta "call hole", eli annetaan perässä tulevien avata ennenkuin mennään puttaamaan.
B1, B9 ja Khao Kheowin uljas klubitalo taustanaan korkea mäki. Klubitalo on sisätiloiltaan hyvin avara ja siisti. Tämä kaveri grillikärryineen oli joka ilta paikalla portillamme.

Tiistai 27.12.16 Aamu oli melko selkeä ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. 7.15 tuli taas Lek ja otti meidät Timon kanssa kyytiin. 7 Elevenin kohdalta tulivat vielä Eero ja Olli ja ajettiin Silky Oakiin. Matka kentälle kesti vain 40 minuuttia. Greenfee oli 800 bt, pakollinen auto jokaiselle 600 bt ja caddy 350 bt. Letkassa ajeltiin 1. tiille kilometrin päähän. 8.20 Päivi ja Eero lähtivät edeltä ruotsalaisen 5 hengen porukan perään, josta pääsivät melkein heti ohi. Me muut päästiin 6. väylän jälkeisellä kioskilla ohi ruotsalaisporukasta. Se olikin ainut auki oleva kioski tällä kentällä. 14. väylän jälkeistä kioskia on remontoitu ainakin 2 vuotta eikä siitä taida tulla mitään. Ukot kyllä olivat nytkin siellä töissä. Yksi kioski on liian vähän 18-reikäisellä kentällä. Peli sujui nopeasti ohituksen jälkeen ja meillä meni kierrokseen aikaa vain 3h 15min. Päivi ja Eero selvisivät paljon alle 3 tunnissa. Kenttä on kiva, mutta muutamat kuoppapaikat olivat tosi märkiä, joten niitä on syytä vältellä.

Silky Oak 27.12.16
Matkalla ykköstiille on tien varrella kukkivia pensaita. Olli jännittää 2. tiillä veden ylitystä ja kapealta näyttävää väylää. 3. väylällä on myös ylitettävä vesieste, mutta tämä on lyhyt par 3.
4. väylällä ei ole vettä, mutta avaus lyödään sokkona alamäkeen. 5. väylän kitaratii on valmiina taas kerran veden ylitykseen. 5. väylän griini ja vanha griini, jota ilmeisesti käytetään vaihtoehtoisena.
Kentän toistaiseksi ainoan kioskin vieressä on tämä 6. väylän tii, joka oli isojen kuivien lehtien peitossa. 8. tiiltä on avara näkymä 9. väylälle ja sen vanhalle vaihtoehtoiselle väylälle. 9. väylä on lyhyt par 5, mutta vesi on haasteena, jos aikoo kahdella päälle.
9. griinin vieressä näkyy 18. väylä ja mäellä oleva kioski, jota ei ole vieläkään saatu käyttöön. Timo draivaamassa 11. tiillä, jossa on taas tehtävä veden ylitys. Sama homma jatkuu 12. tiillä. Mutkitteleva silta tuntuu hieman pelottavalta.
14. väylä par 3 pelataankin sitten korkealle mäelle, jossa seisoo hyödytön kioski. Mäeltä on hyvät näköalat monille väylille, myös St. Andrewsin puolelle. Olli lyö bunkkerista ja taustalla näkyy työmaa. Tuleekohan sinne uusia väyliä?
Timo pohtii mailavalintaa 14. griinillä. Näköala on avara mahdollisille uusille väylille. Ilmeisesti pienessä lammessa kentän vierellä on kaloja - onkijoita ainakin on. Caddyt ovat tyytyväisiä, kun urakka on ohi. Enää kilometrin matka klubille on jäljellä.

Illan suussa mentiin käymään torilla, josta ostettiin munkkeja, vihanneksia ja kukkia. Kukat vietiin Nirvanaan Moolle. Sen jälkeen käytiin hakemassa Päivin tilaamat golfhameet New Global Fashionista. Kumma kyllä ne olivat valmiit.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 33.4 astetta.

Pattaya 27.12.16
Tällainen talo on tien varressa lähellä vuoren seinään tehtyä buddhaa. Ovela kuva olohuoneesta ja näköalasta ulos Pattaya Parkille. Iltataivas oli taas parhaimmillaan Koh Larnin yläpuolella.

Keskiviikko 28.12.16 Aamu oli melko selkeä ja alin lämpötila oli 24.1 astetta. 7.05 otti Lek meidät ja Timon kyytiin ja haettiin vielä Seija ja Antti. Sitten ajettiin Royal Lakesiden vastapäätä sijaitsevalle Bang Pakong Golf & Country Clubille, joka on hieno 9-reikäinen kenttä Chonburi Power Plantin vieressä. Oikein hyvin osattiin sinne ja mahduttiin hienosti pelaamaan. Greenfee oli 300 bt, caddy 280 bt ja lockerin avaimesta ja pyyhkeestä pyydettiin etukäteen 20 bt. Kentällä on muutaman muun Pattayan alueen kentän tapaan par 3, jossa on saarigriini. Muutenkin väylät olivat mielenkiintoisia, vaikka olivatkin tasaisia. Kunto oli hyvä ja griinit tosi nopeita. Jyräys oli yhdellä griinillä käynnissä. Raffien ruoho oli melko pitkää ja hankalaa. Toinen puoli pelattiin eri tiipaikoilta, joten väylät olivat hieman erilaisia. Klubi on melko iso ja lockertilatkin ihan hyvät. Ravintolakin on melko suuri ja ruoka ja juomat tosi halpoja. Suosikkiruokamme khao pad gai maksoi 40 bt, pieni olut 50 bt ja iso olut 65 bt. Caddyt olivat täysin kielitaidottomia ja pari caddyä oli työmiehiä, jotka hälytettiin hommiin. Kierros kesti alle 4 tuntia. Kenttä oli joka tapauksessa kiva yllätys.

Iltakierros aloitettiin Kottasta, jossa ei kovin paljon ollut porukkaa. Siitä mentiin Thai Finiin, jossa oli myös aika vähän väkeä. Tumppi oli kuitenkin siellä ja tuli juttelemaan kanssamme. Red Supermarketissa käytiin vielä ostoksilla ja siitä mentiin kotiin ja laitettiin munakkaat iltapalaksi.

Päivä oli melko tuulinen ja ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Bang Pakong Golf & CC 28.12.16
Tämä kenttä oli meille kaikille aivan uusi tuttavuus Tässä maksettiin pelit. The Eagle-ravintola tarjosi ruokaa ja juomia edullisesti ja toivotti tervetulleeksi. Kentän nimikyltti klubin edessä oli jäämässä pensaiden varjoon.
Klubitalo on melko pieni, mutta kaikki tarvittava sieltä löytyy. 1. väylä on tasainen kuten kaikki muutkin. Mittaa tällä par 4:llä on 418 yardia Toisella lenkillä pelataan eri tiipaikoilta ja moni väylä muuttuu aika paljon.
2. väylä on par 3, jolla mittaa on 158 yardia ja griini on melko haastava. 3. väylällää lyödään veden yli. Tämä on aika lyhyt par 4. 3. tiiltä näkyy 5. väylän siisti saarigriini oikein hyvin.
Saarigriinin takana näkyy Chonburin Voimalaitos, jonka vieressä tämä kenttä sijaitsee. 7. väylä on 300 yardia pitkä par 4, jossa on poikittainen vesi draivin päässä. 9. väylä on 489 yardia pitkä par 5, jossa on taas vettä, jonka yli avaus pitäisi saada.
Ennen griiniä on vielä lampi, jossa on suihkulähde. Caddy huoltaa lippua. Caddyt eivät juuri yhtään osanneet englantia. Kentän ulkonäköön on panostettu, kuten tällä siirtymälläkin.
Lammessa oleva pumppu heitti vettä ylös siipirattailla. Timppa puttaa 6. griinillä. Takana on rangen korkea aita, joka näkyy hyvin Bangkokin moottoritielle. Suuri kilpikonna nousi lammesta 7. tiin takana.
Klubin ravintola on siisti ja hyvin edullinen. Tilaakin on ihan mukavasti tällaiselle pikkukentälle. Klubille johtavan tien varressa on hieman ennen sisäänkäyntiä kunnollinen kyltti.

Torstai 29.12.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 23.0 astetta. Lek haki meidät kolme Timppa mukaan lukien 7.00 ja ajettiin Parichat Golf Linksille. 1400 bt:lla saatiin greenfee, caddy ja auto. Matka 29 km kesti vain 35 minuuttia ja pelaamaan lähdettiin jo 7.55. Kierros sujui nopeasti kun päästiin vielä kahdesta porukasta (Korea ja Japani) ohi ja kesti vain 3h 20min. Tuulta oli melko paljon. Pelin jälkeen otettiin vain suihkut ja oluet, joten kotona oltiin jo 12.15.

Parichat 29.12.16
Timon tyylinäyte 2. tiillä, eikä siinä juuri moittimista ole. Tässä on 3. väylä ja sen takana näkyy valmistuva hotelli. 4. väylällä on vettä vähän joka puolella.
Yhteiskuva ryhmästämme, jolla tänään oltiin liikkeellä. 6. väylä on selkeä lyhyehkö par 3, jossa on pari kivaa bunkkeria. Timppa ja Päivi ahkeroivat 9. griinillä.
11. väylä par 3 on aivan klubin edessä ja portin vieressä. 15. griinin vieressä on iso bunkkeri, mutta se jäi kokematta. Timpan pallo lähtee iloisesti 16. väylällä kohti griiniä.

Ruokaa laitettiin nyt huoneessamme ja lepäilyn jälkeen mentiin käymään Kottassa. Matkalla vaihdettiin rahaa kurssiin 37.41. Kottassa olivat Pera, Leila ja Suska sekä syömässä Vemmu ja Olli. Timokin tuli sinne. Peran kanssa juteltiin peleistä ja tulevasta kesästäkin, jolloin järjestetään 10. Vivian Open Joroisissa ja Rantasalmella. Sitten käytiin Red Supermarketissa Timpan kanssa ja mentiin käymään hänen kämpällään.

Päivä oli aurinkoinen ja tuulinen. Ylin lämpötila oli 28.6 astetta.

Pattaya 29.12.16
Timppa istuu vielä Parichat Golf Linksin klubilla ja lukee muistilappua. Pera ja Timppa Restaurant Kottassa, joka on myös Finland Golfin toimipiste. Leila ja Finland Golfin pyörittäjä Suska Kottassa.

Perjantai 30.12.16 Aamu oli puolipilvinen, tuulinen ja alin lämpötila oli 22.9 astetta. 7.00 haki Lek meidät ja Timon sekä Seijan ja Antin. Nyt ajettiin Crystal Bayn kentälle 56 minuutissa ja matka oli 56 km. Maksut olivat entiset. Pelaamaan mentiin neljän ryhmien perään viidestään ja hyvin pysyttiin pelin rytmissä. Taas pelattiin samat C- ja B-lenkit kuin edellisilläkin kerroilla. Startattiin 8.25 ja peli kesti 4h 30min.

Crystal Bay 30.12.16
Caddyt asettuivat ryhmäkuvaan 1. tiillä. Samoin teki tämän päivän peliryhmämmekin. Kuvista voisi jo päätellä, että pelasimme viidestään.
Edessämme oli C2:lla kaksi ryhmää, mutta vauhti oli ihan kohtuullinen. Caddy huoltaa lippua ja pallo tuli suhteellisen lähelle C7:n griinillä. C9 pelatessamme havaittiin, että 1. tiillä oli melkoinen ruuhka.
C9:n griini on komea bunkkereineen. Taustalla näkyy kentän maamerkit. Timo puttaa B4:n griinillä ja hyvältähän tuo näyttää. Timppa joutui vähän hankalaan paikkaan B5 väylällä, mutta kyllähän pelimies nämä hoitaa.
Seija on syvässä bunkkerissa mielenkiintoisella B6 väylällä, joka on lyhin par 3. Päivi on jo lähellä päätösväylämme B9:n griiniä. C-lenkkiä emme tällä reissulla päässeet pelaamaan eikä tätä C9 väylää.

Kotiin ehdittiin 15.00 ja heti käytiin tapaamassa Leilaa Kottassa. Minä kävin sitten torilla. Televisio ei ole näkynyt pariin päivään kunnolla ja tänään kävin kyselemässä asiaa. Talon antenniverkossa oli vikaa ja korjaus käynnissä. 17.30 tulivat Timo, Seija ja Antti meille viettämään syntymäpäiviä. Turistessa menikin sitten pitkälle iltaan.

Päivä oli pääosin aurinkoinen, mutta tuuli oli kova. Illalla kertyi taivaalle ohutta pilvipeitettä. Ylin lämpötila oli 27.5 astetta.

Pattaya 30.12.16
Päivin syntymäpäivää vietettiin meidän kämpässä skumpalla juhlistaen. Seija ja Päivi kilistävät juhlan kunniaksi ruusuin koristellussa pöydässä. Antti ja Timppa ottivat myös osaa tähän suureen juhlaan.

Lauantai 31.12.16 Aamu oli aika pilvinen ja alin lämpötila oli 24.5 astetta. Aamulenkin tein kävelemällä 2nd Beach Roadia liikenneympyrään ja siitä kävelin rantaan päin katua, josta ei työmaan takia päässyt läpi. Se oli minulla kyllä tiedossa. Kävelin takaisin ja Welcome Jomtien-hotellin ja Suomi-seuran kautta menin rantaan ja siitä takaisin kämpälle. Lenkille kertyi pituutta 6.1 km ja aikaa kului 1h 5min. Sää oli mitä parhain. Aurinko ei paistanut eikä tuulta ollut ja lämpötila oli 25.5 astetta.

Iltapäivän aluksi tein taas pienen kävelylenkin, kun Päivi meni hierojalle. Noin 16.00 mentiin Kottaan odottelemaan Timppaa pelaamasta Peran porukan (Finland Golf) kanssa Pattaviassa. Pera tuli aikaisemmin Kottaan ja Seija ja Anttikin sattuivat kävelemään ohi samaan aikaan, kun Päivi kävi torilla. Timo meni suoraan minibussilta kämpälleen ja minä lähdin perään Complex Condon aulaan, koska meidän piti hoitaa Timpan lähtöselvitys. Kävin kysymässä safety boxin tytöltä auttaisiko hän boardin passin tulostuksessa. Tyttö sanoi, että Timo oli jo käynyt kyselemässä jotain. Timo soitti sitten ja pyysin häntä tulemaan heti alas, sillä safety box-toimisto oli menossa kiinni18.00. Timo tulikin ajoissa ja minä sain mennä tietokoneelle hoitamaan lähtöselvityksen. Tyttö puolestaan hoiti sitten tulostuksen, joka saatiin 17.55.

Pattaya 31.12.16
Jomtien 2nd Beach Roadin varrella on kaksi tosi hoikkaa uutta tornitaloa. Toisella puolella katua on isolla rakentamattomalla tontilla slummia kanoineen. Remontissa oleva yhdystie liikenneympyrästä rantaan ei näytä ihan heti valmistuvan.
Tässä taas yksi niitä thaimaalaisia koristekuvatuksia. Aamulla kokoontuu porukoita rannalle piknikille. "Royal Thai Police" lukee tämän rannan tuntumassa partioivan veneen kyljessä.
Naapuriresort järjesti Uuden Vuoden illallisen pihallaan kovaan hintaan. Päivi siemailee mehuaan ja Seija näpyttelee älypuhelintaan Kottassa. Timo odottelee, että saa boarding passin, jota ystävällinen tyttö juuri tulostaa.

18.15 oli sovittu treffit kadun varteen, koska mentiin porukalla syömään Thai Finiin Kimmon laittamaa savulohta. Se maksoi 290 bt, mutta oli kyllä tosi hyvää. Muitakin suomalaisia oli aika paljon. Eeron, Ollin ja Vemmun kanssa sovittiin, että mennään maanantaina Silky Oakiin. Thai Finistä lähdettiin sitten Timon kämpälle tyhjentämään juomien tähteitä, koska Timo lähtee aikaisin seuraavana aamuna Suomeen. Timolta lähtiessämme tuli muutama pisara vettä, mutta ei haitaksi asti. Illalla tuli hieman isompi kuuro ja lämpötila tippui 23.5 asteeseen. Uutta Vuotta 2017 ei juhlittu mitenkään. Katsottiin parvekkeelta ilotulituksia sen mitä nähtiin.

Iltapäivällä aurinkokin alkoi paistaa ja lämpötila oli ylimmillään 28.9 astetta.

Pattaya 31.12.16
Kimmo savustaa lohta porukoille yleensä joka lauantai. Tämän annoksen hinta on 290 bt, mutta on hintansa väärti ja suosittu. Naapurin illallisella ei näyttänyt olevan kovin paljon maksajia.

Sunnuntai 01.01.17 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 24.0 astetta. Aamulenkille lähdin 8.05 ja kävelin Thappraya Roadia ja sitten Pratamnak Hillille vievää tietä ja siitä rantaan. Sitten kävelin rantaa pitkin asunnolle. Matkaa tuli nyt 5 km. Aamupäivän aikana sää selkeni aurinkoiseksi. Yritin varata aikaa Silky Oakiin, mutta se oli täynnä, joten se reissu Keimolan kavereiden kanssa peruuntui.

Puolen päivän jälkeen käytiin kävelemässä. Suomalaisbaarit olivat vielä kiinni tai tyhjiä. Risteyksen Tops-marketissa käytiin nyt ensimmäistä kertaa. Leivät ostettiin Red-Supermarketista. Ruoka laitettiin kotona ja illan suussa tehtiin kävelylenkki Kottan kautta Thai Finiin, jossa Tumppikin oli Tigerin kanssa. Paljon oli nytkin suomalaisia istumassa siellä.

Päivä oli selkeä aamun jälkeen ja ylin lämpötila oli 28.9 astetta.

Pattaya 01.01.17
Rannan lähellä hinattiin kaikenlaista, kuten tässä vesiskooteria. Vähän hienompiakin veneitä näkyi rannan lähellä ankkurissa. Naapuritalon seinustalla näkyi usein ihmisiä nukkumassa betonilaatan päällä.

Maanantai 02.01.17 Nyt oli Thaimaassa taas pyhäpäivä, koska uuden vuoden päivä sattui viikonlopuksi. Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 24.0 astetta. Pelaamaan ei tänään lähdetty, koska ajateltu Silky Oak peruuntui. Aamulenkille lähdin 8.00 ja ensiksi kuljin Kottan ohi. Siellä oli Peran porukka aamiaisella lähdössä pelaamaan. Menin edellisen päivän reittiä Thappraya Roadia ja sitten Pratamnak Roadia vähän pitemmälle kuin eilen. Siitä käännyin Hotel Asia Pattayaa kohti. Golfkentän reunaa pitkin kävelin rannalle ja siitä kotiin. Mittaa lenkille tuli hieman vajaa 6 km.

Puolilta päivin käytiin syömässä Opalissa. Iltapäivällä kertyi jonkin verran pilviä taivaalle, mutta kyllä aurinkokin paistoi. Myöhemmin lähdettiin vielä kävelylle ja käytiin laittamassa Kottassa nimemme perjantain Bangpran pelilistaan, hinta 2000 bt sis. greenfeen, caddyn, kuljetuksen ja aamiaisen. Sitten käveltiin rantaa pitkin pohjoiseen päin melkein niin pitkälle kuin pääsee. Matkalla otettiin yhdet Leot (50 bt) Soomboonissa, josta sai ruokaa, juomista, kanootteja vuokralle, hiusten laittoa ym. ym. Paluumatkalla käveltiin viimeinen vajaa kilometri vesirajaa pitkin.

Sitten pakattiin jo huomista Kambodzan matkaa varten. Päivä oli pääosin aurinkoinen, mutta melko tuulinen. Ylin lämpötila oli 29.5 astetta.

Pattaya 02.01.17
Lisää pieniä taideteoksia löytyi tulevan Hopf Brewerien pihalta. New Nordic Vip 5 Condon edessä oli joulukuusi ja iglu. Asia Pattayan par 3 golfkenttä näytti olevan aika hyvässä kunnossa.
Pelaajia oli kuitenkin vähän, mutta kyllä niitäkin näkyi. Kaunis perhonen ilahdutti taas golfkentän aitauksen vierellä. Hienojen talojen vastapäätä oli tällainen slummipiha.
Rannalla vietettiin täälläkin aamiaispiknik. Isossa ruukussa oli monivärisiä kukkia pensaassa. Päivin kanssa käveltiin vesirajassa takaisin päin kämpälle.

Tiistai 03.01.17 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 25.3 astetta. Aamulla piti taksin tulla noutamaan 7.00, mutta sitä ei kuulunut. Soitin Antille ja tulos oli sama. Kuski kyllä soitti, mutta ei osannut yhtään englantia. Soitin Kambodzan matkan myyjälle ja selvisi, että kuski oli View Talay 6:ssa odottelemassa. Muutaman soiton jälkeen hän ilmestyi meillekin 50 minuuttia myöhässä. Ensi töikseen hän ajoi Banglamungiin tankkaamaan kaasua. Sitten matka jatkui ongelmitta. Kerran pysähdyttiin välillä, kunnes saavuttiin rajan tuntumaan Aranyaprethetiin 11.40, jossa hän jätti meidät jonkun taksiyhtiön eteen ja siinä oli opas paikalla meitä vastassa.

Pattaya - Aranyaprarhet 03.01.17
Tämä minibussi kävi kaasulla ja ensimmäinen tankkaus oli jo Nakluassa. Aranyaprathetissa jäimme tähän ja odoteltiin opasta viemään meitä eteenpäin. Tässä ollaan jo ulkona Thaimaasta ja kävellään ei kenenkään maalle.
Tulliasemien välissä olikin hyvin siistiä ja siellä oli mm. kasinoita. Joulukuusi ja hyvän uuden vuoden toivotukset olivat yhdellä pihalla. Vaalea rakennus on "Border Checkpoint of Poipet".

Opas vei meidät passintarkastukseen ja odotti sitten toisella puolella, Siellä hän selitti, että Kambodzan maahantulo käy parhaiten, kun annetaan passit hänelle ja 200 bt/henkilö. Kaveri lähti immigrationiin ja me mentiin toisen kaverin kanssa syömään rajavyöhykkeelle kasinon ravintolaan 12.30. Siellä oli valokuvaus kielletty. Ateria kuului matkan hintaan. Ruokailun jälkeen ajettiin bussilla Kambodzan rajalle, jossa kaveri odotteli meitä leimattujen passien ja viisumien kanssa. Bussilla ajettiin sitten Poi Petissa paikkaan, jossa minibussi kuskeineen odotteli meitä ja lähdettiin kohti Siem Reapia.

Poi Pet - Siem Reap 03.01.17
Nyt lähdettiin ajamaa Poi Petista kohti Siem Reapia. Matkan varrella näkyi temppeleitä kuten Thaimaassakin. Mies koisaa erikoisen traktorin laidattomalla lavalla.
Kambodzassa melkein kaikki traktorit olivat tällaisia "pitkäaisaisia". Maassa oli tulossa vaalit. Julisteessa ovat pääministeri ja parlamentin puheenjohtaja. Pysähdyspaikalla myytiin mm. kukkoja kuten joka paikassa tien varrella.
Pieniä ja suuria patsaita oli myös myynnissä joka puolella. Tässä on ensimmäiset löytämämme kambodzalaiset oluet. Olemme saapuneet Hotel Pleasant Oasikseen Siem Reapissa.

Matkalla pysähdyttiin taas kerran ja Siem Reapiin Pleasant Oasis-hotellin pihaan saavuttiin 16.00. Siinä oli oppaamme odottelemassa ja vastaanotto oli lämmin. Sovimme, että 16.30 lähdemme oppaan kanssa kierrokselle, Ensin mentiin ostamaan valokuvalliset liput Angkor Watin alueelle. Sinne mentiin nyt katsomaan auringon laskua korkealle Phnom Bakhong-temppelin mäelle, mutta tungos oli kova eikä temppeliin huipulle ollut mitään asiaa. Palasimme sitten alas ja opas ajoi meidät Neary Khmer Restaurantiin syömään hyvä hintaan kuuluva ateria. Hän odotteli pihalla ja ajettiin hotellille. Hetken kuluttua lähdimme kävelylle lähiympäristöön ja kävimme oluella paikallisessa ravintolassa. Huoneestamme näkyi Angkor Watin korkeimmat tornit ja auringon laskun katselupaikan Phnom Bakheng-temppeli.

Päivä oli melko pilvinen matkan aikana. Lämpötiloja ei ole, koska mittaria ei saanut hotellissamme ulos. Tietolähteiden mukaan ylin lämpötila oli n. 32 astetta.

Siem Reap 03.01.17
Parvekkeettomasta huoneestamme avautui avara näkymä kohti Angkor Watia. Hotellin "sisäpihalla" on pieniä altaita, joissa ui kaloja. Ihmisillekin on oma iso uima-allas ravintolan vieressä.
Hotelli on ulkoa katsottuna vaatimaton mutta sisältä hieno. Nyt ollaan menossa oppaan kanssa ostamaan kuvalliset liput Angkor Watiin. Alueen pihalla näkyi joulukuusia ja lumiukkoja.
Auringon laskun katsomistasanteet olivat täynnä japanilaisia. Me kävimme Phnom Bakhong-temppelin pihalla, mutta ylös ei mahtunut. Alueella oli tosi paljon porukkaa kuten kuvasta näkyy.
Syömässä käytiin hienossa Neary Khmer Restaurantissa. Iltaoluella käytiin hotellin lähellä olevassa baarissa. Kyltissä on baarin nimi, mutta eipä tuosta saa selvää.

Keskiviikko 04.01.17 Aamu oli selkeä ja aurinko alkoi paistaa heti aamusta. 7.00 mentiin aamiaiselle ja siellä oli jo paljon porukkaa. Uima-altaallakin oli aamiaisen nauttijoita. Henkilökuntaa oli paljon ja se oli hyvin hymyilevää. Kiva on välillä asua hotellissakin. Aamiainen oli hieman erilainen kuin Suomessa. Munanpaistaja oli paikalla, paistettua riisiä, perunaa, nakkeja ja erilaisia vihanneksia löytyi. Leipää ei ollut kovin laajaa valikoimaa, mutta hedelmiä kyllä oli.

8.00 tuli opas hakemaan meidät ja ensi töikseen opetti pari khmerin fraasia. Kiitos on akún ja huomenta aron susoday. Ensiksi ajettiin Angkor Watin temppelialueelle, joka on selkeästi suurin, kuuluisin ja parhaassa kunnossa oleva paikkakunnan lukuisista ikivanhoista temppeleistä. Näkemistä ja ihmettelemistä riitti. Alueelta ostettiin pari pientä matkamuistoakin; Päiville hattu ja kotiin yksi viuhka lisää.

Siem Reap 04.01.17
Phnom Bakhong-temppelin torni näkyi huoneemme ikkunasta. Tuk tukia käytettiin täällä paljon je sillä monet ajoivat Angkor Watiin. Me kuitenkin pääsimme ajelemaan sinne oppaamme auton kyydissä.
Angkor Watin temppelialuetta ympäröi leveä vesialue. Puista kulkutietä kävelimme temppelialueelle. Heti alkoi tulla vanhoja kivirakennuksia vastaan.
Aika hyvään kuntoon on rakennelmia entisöity muutaman kymmenen vuoden aikana. Alueella on myös suuri kaunis vesiallas, jonka takana on matkamuistomyymälöitä. Tämä on hyvin suosittu poseerauspaikka, kun taustalla näkyy Angkor Watin päätemppeli.
Temppelin seinällä on joka puolella kaiverruksia, jotka kertovat alueen historiaa. Oppaamme selitti monessa paikassa, mitä seinän kuvitus esittää. Asiaa tuli paljon. Temppeli näyttää takapuolelta tällaiselta. Rakennusten kivet on tuotu 60 kilometrin päästä.
Porukkaa oli temppelillä valtavasti. Melkein kaikki olivat tietysti ulkomaalaisia turisteja.
Tornissa sai olla kerrallaan vain 100 ihmistä ja jono oli todella pitkä, joten jätimme väliin.
Temppelin sisäpihalla oli suuria vesialtaita veden keräilyä varten.
Sisällä oli myös pieni buddhatemppeli tottakai. Temppelin keskipisteessä otimme kuvan koko porukasta. Piha-alueella on useita vesialtaita, johon kerättiin sadevettä.
Angkor Watin jälkeen pidettiin pieni juomatauko alueen ravintolassa. Ti Co Lin näytti olevan ravintolan nimi. Tungosta ei täällä ollut. Matkaa jatkettiin sillan yli, jonka reunoilla oli paljon patsaita.

Tästä temppelistä selvittiin ulos 10.30 ja mentiin katsomaan paljon pienempi Angkor Thom. Se käytiin läpi melko nopeasti ja mentiin lounaalle ison tekojärven rantaan Khmer Village Restaurantiin. Set menu oli täälläkin hyvä.

Siem Reap 04.01.17
Angkor Thom on aika paljon pienempi temppeli, mutta sekin on restauroitu hyvään kuntoon. Täällä on tornien seinillä hakattuna kasvokuvia lähelle 100 kappaletta. Pienempiäkin kaiverruksia on ympäri temppeliä valtavasti.
Tässä näkyy selvästi yksi kasvokuva, jossa on ajan patinaa. Historiasta kertovia seinäkaiverruksia on täälläkin runsaasti. Tästä näkyy, että jokaisessa tornissa on kasvokuva neljään ilmansuuntaan.

Tässä tehdään nenävertailua patsaan kasvokuvan kanssa.
Kasvot seuraavat turisteja joka puolella temppeliä. Täällä huomasin opastaulun käyttäytymisestä temppelissä.
Pieni siisti buddhalaistemppelikin oli pihalla. Tämän sillan ali ajettiin lounastauolle kapeasta aukosta. Sillan päällä kasvoi melkoisen suuri puu valtavine juurineen.

Iltapäivällä oli vuorossa Bayon Temple Ba Poun. Se oli aika surkeassa kunnossa ja lähinnä isojen puiden juuret olivat tuhonneet rakenteita. Restaurointi oli vasta aluillaan. Sen jälkeen ajettiinkin hotellille, jossa oltiin 14.30. 15.00 lähdettiin tuk tukilla käymään Angkor Golf Resortin kentällä. Kuskilla oli hieman vaikeuksia löytää sinne, mutta perille päästiin. Pelaajia oli hyvin vähän, mutta kenttä on hieno. Siellä on pelattu European Tourin kisakin. Kyyti maksoi 6 dollaria. Klubilta saatiin hyvää aineistoa kentästä. Palattuamme käveltiin hotellilta itään päin ja poikettiin oluelle HOK LY 138 Restaurantiin.

Siem Reap 04.01.17
Khmer Village Restaurant on suuren tekojärven rannalla. Pieni tyttö haluaisi myydä matkamuistoja Antille ja Päiville. Bayon Temple Ba Poun eli Ta Prohm-temppelialueesta on opastaulu.
Taulussa on useita kuvia eri kohteista ennen ja jälkeen restauroinnin. Temppelille johtavan polun varrella soitti vammaisten orkesteri. Päivi seisoo mittatikkuna valtavan puun vierellä.
Aika samanlaiselta edellisten kanssa näyttää tämäkin temppeli. Täällä ovat isot puut tuhonneet temppeliä satojen vuosien ajan. Tässä näkyy, kuinka puun juuret ovat tunkeutuneet temppelin rakenteisiin.
Kaikki nämä temppelit on löydetty keskeltä viidakkoa ja osa niistä on ehditty restauroida. Melko massiiviset ovat tämänkin puun juuret. Tämä on hyvin erilainen temppeli, koska puita on jätetty. Pieniä kaiverruksia on täälläkin jonkin verran, mutta niitä ei aina helposti huomaa.
Puisia käytäviä on rakennettu ohjaamaan liikkumista temppelissä. Ihmettelemistä riittää ylhäällä ja alhaalla, kuten Antista huomaa. Taustalla näkyy yksi ikivanha puu valtavine juurineen.

Yhden puun juuren halkeamasta näkyy pieni kaiverrus.

Osa juurista on ohuita, jotka pääsevät helposti rakosista.
Kiva on, että tällainen erilainen temppelikin on kunnostettu.

18.00 oppaamme tuli hakemaan meidät illalliselle. Mentiin rajalle päin menevän tien varteen Tonle Mekong Restaurantiin. Siellä oli kansainväliset buffetpöydät ja tanssiesitys, joka alkoi 18.45. Söimme hyvin ja 19.40 oltiin hotellilla. Kysyimme oppaalta, miksi Siem Reapissa ei ole korkeita rakennuksia. On kuulemma määräys, että kaupungissa ei yksikään rakennus saa ulottua ylemmäksi kuin Angkor Watin temppelin tosni. Hyvästelimme oppaamme ja mentiin Seijan ja Antin huoneeseen ottamaan iltajuomat.

Päivä oli alkuun aurinkoinen, mutta illan lähestyessä muuttui pilviseksi. Sateesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan. Ylin lämpötila oli netin mukaan 32.0 astetta.

Siem Reap 04.01.17
Hotellimme ystävällinen ja puhelias nainen hankki meille tuk tukin. Siinä sitä istutaan ja kuski myhäilee takana saatuaan kyydin. Päivi ja Antti istuivat kasvot menosuuntaan.
Me Seijan kanssa selin matkaamassa kohti golfkenttää.
Angkor Golf Resortin kenttä on komea mutta turhan kallis.
Hienot on istutukset klubin pihalla ja varmasti koko kentällä.
Taulu kertoo hieman kentän laadusta eikä sitä ole syytä epäillä. Yksinäinen miespelaaja oli harjoittelemassa, muita ei nähty. Klubin hieno ravintolakin oli valitettavasti tyhjä. Hinnat pitävät pelaajat poissa.
Klubin vieressä on pieni lampi, jonne on rakennettu saarigriini. Tällaisessa ravintolassa kävimme juomassa oluet palattuamme. Tässä on ilmeisesti koulukyyti viemässä poikia kotiin.
Huoneemme ikkunasta näkyivät myös Angkor Watin tornit. Tonle Mekong-ravintolassa kävimme illallisella buffetin äärellä. Ravintolan esiintymislava on todella suuri.
Lavalla oli tunnin mittainen show, jossa esitettiin paikallisia tansseja.
Kaunis on tämäkin esittäjä ja kehon kieli on suuri osa esitystä.
Esittäjäryhmässä oli toistakymmentä naista ja miestä.

Torstai 05.01.17 Aamu oli aika pilvinen, mutta aurinkokin näyttäytyi myöhemmin. Aamiaisella oltiin jo 6.40, koska oli lähtöpäivä. Check out tehtiin 7.45 ja hotellin henkilökuntaan kuuluva mies kävi kiittämässä käynnistämme ja palautteesta, jonka täytin kaavakkeelle. Myöhemmin kotona huomasin, että tästä oli parin muun lisäksi valokuva hotellin Facebook-sivulla. Taksi haki meidät 8.00, kuten oli sovittukin. Torille ei lähdetty vaan ajettiin suoraan kohti Poi Petia. Phokeethra Golf Clubin tienviitan ohi ajettiin n. 20 km Siem Reapista. Matka sujui mukavasti ja välillä pysähdyttiin kerran Cafe Ramassa.

Siem Reap - Poi Pet 05.01.17
Osa hotellin vieraista söi aamiaista uima-altaalla. Näköala hotellin käytävän päästä länteen päin. Hotellin ottama kuva, kun astumme sisään ulko-ovesta.
Hotellin ottama kuva aulasta, kun olemme lähdössä pois. Tässä Googlen kartassa näkyvät kohteemme Siem Reapissa. Matkalla Poi Petiin ajettiin Phokeethra Country Clubin tienhaaran ohi.
Matkalla ajettiin liikenneympyrästä, jossa on korkea patsas. Cafe Raman pihalla oli kaikenlaisia valutuotteita kukkojen lisäksi.
Tässä on yksi myynnissä olleista patsaista.
Nyt alamme olla jo Poi Petissa lähellä Thaimaan rajaa. Tullikin näkyy jo ja tämä taksikyyti on pian ohi. Angkor-olutta mainostetaan tullin opaskyltissäkin.

10.20 oltiin Poi Petissa ja opas oli vastassa. Hänen kanssaan käveltiin Kambodzan tulliin ja passin tarkastuksesta päästiin läpi jo 10.45. Sitten käveltiin oppaan kanssa rajan yli Thaimaan puolelle. Aranpratyathetin passin tarkastuksessa oli kaamea ruuhka ja virkailijoita vähän. 11.00 mentiin jonoon ja leimat ja viisumi oli saatu 13.10. Kun mentiin ulos, opasta ei näkynyt ja yhden taksimiehen kanssa mentiin vähän eteenpäin ja ihmeteltiin, koska taksi ei ollut oikea. Poliisikin tuli kyselemään ja samaan aikaan oppaamme ilmestyi siihen. Hänen kanssaan mentiin taksitoimistoon, jossa tulomatkallakin käytiin. Siitä mentiin viereiseen KFC:hen syömään kanaa. Opas lähti, eikä häntä sen koommin nähty, vaikka hän lupasi tulla takaisin. Palasimme taksiasemalle, jossa selvitettiin asiaa. Viimein yksi kaveri tuli ja hänen kanssaan käveltiin jonkun matkaa ja siellä taksi odotteli. Sen peräkontti oli lastattu täyteen isoilla pusseilla, mutta taksi tuntui olevan oikea. Kotimatkalle lähdettiin siitä 14.35.

Taksi ajeli nyt alkumatkan samaa reittiä kuin tullessakin, mutta sitten tämä taksi lähti kohti Sattahipia. Vähän sitä ihmeteltiin, mutta ajateltiin, että kuski kyllä tietää. Kun oltiin ajettu parikymmentä kilometriä Pattayan eteläpuolelle ja ajettiin Plutaluangin tienhaaran ohi, syy lenkkiin selvisi. Osa kuormasta jätettiin Bang Saray'hin. View Talay 7:lle neuvottiin tie loppumatkasta ja niin päästiin kotiin 19.35. Pari tankkausta oli matkalla, mutta ei muita pysähdyksiä.

Matka oli onnistunut ja ennakkojärjestelyt toimivat hienosti huolimatta Thaimaan puolen taksimatkoista. Hyvä mieli jäi mielenkiintoisesta, mutta melko raskaasta reissusta kaikille. Sää oli koko matkan pilvinen, mutta lämpötila oli yli 30 astetta.

Aranpratyathet - Pattaya 05.01.17
Nyt kävellään jo sillalla Thaimaan puolelle rajaa. Ja sitten odotellaan Thaimaan malliin taksia - taas. Välillä käymme kuitenkin syömässä KFC:ssä aivan odotuspaikan vieressä.
Thaimaan puolen matka on alkamassa ja se on paljon pitempi. Auto piti taas tankata välillä ja me tarkastimme paikan myymälät. Tutussa paikassa Pattanan tienhaaran länsipuolella oli se tavallinen ruuhka.

Perjantai 06.01.17 Aamu oli pilvisin pitkään aikaan. Pilvet eivät kuitenkaan näyttäneet sadepilviltä. Alin lämpötila oli 25.0 astetta. Heti aamusta kävin kaupassa, että sain sopivan kokoista rahaa golfkentälle. Sää oli mitä parhain golfkierrokselle. 9.35 lähdettiin bägien kanssa Kottaan, jossa odotti aamiainen ja pelikaverit. 10.00 lähdettiin kahdella isolla minibussilla kohti Bangpra Golf Clubia, jonne saavuttiin reilussa tunnissa. Pera ja Mika olivat hoitaneet maksuhommat ja me Päivin kanssa pelattiin Nokia River Golfin jäsenen Tepon kanssa ensimmäisessä ryhmässä. Peli sujui nopeasti, kun edessä ei ollut ketään ja niin etuysi meni 1.5 tunnissa. Puolivälissä eteen ilmestyi 6 thaikun ryhmä ja vielä taaksemme toinen samanlainen. Siinä välissä sitten pelailtiin ja odoteltiin. 11. väylällä tein birkun (par 5) ja Päivi teki birkun 17. väylällä (par 3). Koko kierros kesti 4h 10min. Pelin ja suihkun jälkeen käytiin oluella ja syötiin, Sitten lähdettiinkin kohti Pattayaa, jonne saavuttiin n. 17.40. Päivi jätti bäginsä Peran huostaan maanantaita varten.

Ilta vietettiin television ääressä golfia ja hiihtoja katsellessa. Sää oli melko pilvinen, mutta hetken paistoi aurinkokin Bangprassa. Kierroksen jälkeen paluumatkalle lähdettäessä satoi hiukan. Ylin lämpötila oli 29.9 astetta.

Bangpra 06.01.17
Red Supermarketin takaseinällä huomasin tällaisen henkien kodin. Päivi puttaa 3. griinillä eikä näytä ollenkaan huonolta. Pensaat alkoivat viimeinkin kukkia vähän paremmin.
Päivi lyö 8. väylällä, mutta kukinta näissä pensaissa ei ole parhaimmillaan. Teppo odottelee 12. tiillä kaikessa rauhassa griinin tyhjenemistä, kunhan nyt pääsevät sinne. 17. tiillä on tuo outo pensas, jossa on kaiken värisiä kukkia.
Tässä sitä taas odotellaan, että 6 hengen ryhmä saa pallona reikään. Caddytytöt viihtyivät Päivin lähellä odotellessamme viimeisellä reiällä. Klubin ikkunasta näkyi, kuinka pelaajia on edelleen paljon menossa 10. väylälle.

Lauantai 07.01.17 Aamu oli edelleen melko pilvinen. Alin lämpötila oli 24.7 astetta. 9.00 tuli Pete hakemaan pick-upillaan Tumppi kyydissään ja ajettiin Plutaluangiin. Kaksi kaveria oli vielä odottelemassa siellä, mutta viidestään ei päästy pelaamaan. Greenfee oli 900 bt ja caddy 250 bt. Tumpin kanssa pelattiin kahdestaan edellä ja Pete kavereittensa (pariskunta) kanssa perässä. Aloitettiin North-lenkiltä ja lyötiin Tumpin kanssa hyvät avaukset. Kun päästiin palloille, marshall tuli ja käski meidän siirtyä seuraavalla tiillä olevien kahden pelaajan seuraan. Se tehtiin ja pelikaverit olivat tanskalainen pariskunta. Heidän kanssaan sitten pelattiin. 3. väylällä (par-3 majakkasaari) päästiin kaikki saarelle ja minä tein birkun hieman vajaan 10 metrin rauta 8-putilla. Peli sujui ihan hyvin, mutta jonkin verran jouduttiin odottelemaan. Edellämme meni suomalaisryhmä, jonka pelaajista Tumppi tunsi yhden. Minulla oli 63-vuotias caddy, joka on ollut caddynä 35 vuotta Plutaluangissa. Hyvä hän olikin. Toisena puoliskona pelattiin West. Birkkuja ei enää tullut, mutta peli kulki aika hyvin. Tulos oli ihan hyvä 42 + 44 = 86. Kierros kesti aika kauan ja viimeisenä väylänä pelattiin North 1, joka jäi alussa kesken.

Plutaluang 07.01.17
North 2:n lampi ennen griiniä on ollut minulle yllättävän hankala. Tämän reissun viimeinen peli Plutaluangin N3:n saarigriinille. Tein tähän birkun ja Tumppikin pääsi näin lähelle.
North 4 par 5 kuvattuna N5:n tiiltä. N7:n tiiltä kuva West 1:n ja W9:n griinille. Tanskalaispariskunta pohtii N7:n griinillä.
Tässä on N9:n griini, 1. väylän alku ja 6. väylän tii. Tumppi joutui N9:llä hieman hankalaan paikkaan. Palloni West 1:llä ja puu vähän haittaa lähestymistä.
Caddyt ottavat lokoisasti W 3:n tiillä odotellessaan. Tässä marssitaan kohti W8:n griiniä. Tumppi lyö tässä reissunsa viimeistä lähestymislyöntiään.

Uudistetulla klubilla syötiin ja sitten ajettiin Jomtienille. Petelle maksoin kyydistä 200 bt. Päivi oli päivällä vaihtanut rahaa kurssilla 37.41. Minä vein pyykit pesulaan ja hain vettä. Illalla kuuden jälkeen lähdettiin tekemään pieni kierros, joka vei ensin Kottaan tsekkaamaan maanantain lähtöajan. Siitä mentiin Thai Finiin, jossa oli savukalailta. Porukkaa oli paljon ja hetki juteltiin Tepon ja kavereitten kanssa, mutta ei syöty. Tiger pyöri alueella myös.

Päivä oli pilvinen ja ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Plutaluang 07.01.17
Plutaluangin uudistetun ravintolan uusi ruokalista. Liinat on pöydillä kuten paremmissakin paikoissa. Henkilökuntakin uudistui ja nyt on nuoria tyttöjä palvelemassa.

Sunnuntai 08.01.17 Aamu oli pilvinen ja sadettakin tuli hieman aamukahvin aikaan. Alin lämpötila oli 23.6 astetta. Tein taas aamulenkin, joka suuntautui ensin Foodmartiin. Ostoksen jälkeen suuntasin Thepprasit Roadille ja siitä jonkin matkaa Sukhumvitille päin. Sitten kävelin poikkikatua etelään aina Villa Thongburan kohdalle, jonka pihan läpi kävelin 2nd Beach Roadin alkuun ja edelleen torille. Katu oli ollut remontissa koko Pattayalla olomme ajan torin kohdalla, mutta nyt se oli saatu valmiiksi. Soi 5:ttä kävelin Beach Roadille ja siitä Golden Sandin kohdalle, josta menin rantaan ja palasin asunnolle. Lenkki oli n. 4.5 km ja kesti 55 minuuttia. Sää oli edelleen pilvinen, mutta ei satanut. Tuulta oli jonkin verran.

Ilta katseltiin taas hiihtoa ja golfia televisiosta ja aika meni lepäilyn merkeissä.

Iltapäivällä päiväkahvin aikaan satoi myös hiukan ja taivas oli edelleen pilvinen. Aurinko ei päivän aikana näyttäytynyt. Ylin lämpötila oli 29.4 astetta.

Pattaya 08.01.17
Pieni kalastusalus ajelee hiljakseen kohti Jomtienin rantaa. Jomtien Plaza Conco, Complex Condo ja View Talay 7 nähtynä Thepprasit Roadilta. Villa Thongburan kyltti ja pääsisäänkäynti hiljaisella sivukadulla.
Portti on aika hieno. Tästä johtaa pihan läpi tie ja sitten katu suoraan Thappraya Roadin mutkaan. Tämä Resort on hyvin matala ja hiljaisella paikalla muutama sata metriä Jomtienin rannasta. Aika synkältä näytti tämä sunnuntaipäivä parvekkeeltamme.

Maanantai 09.01.17 Taivas oli aamulla aika pilvinen ja alin lämpötila oli 24.5 astetta. Aamulla lähdettiin 7.30 Kottaan, jossa saatiin aamiainen. Päivin bägi oli siellä jo odottamassa ja lähdettiin Peran pelireissulle Bangpakong Riverside Country Clubille. Greenfee, caddy, kuljetus ja aamiainen maksoivat 2200 bt. Pelaajia oli 20 ja kahdella minibussilla mentiin ja matkaan lähdettiin 8.25 Klubin pihassa oltiin 9.45. Matkalla satoi pari kuuroa. Nyt paineltiin suoraan lockeriin, koska Pera ja Mika hoitivat maksun ja liput ja laput menivät startterin kautta caddyille. Aika kauan kesti ennen kuin osa sai pelivarusteensa. Me pelattiin Merjan ja Arton kanssa 3. ryhmässä. Pelaamaan lähdettiin 10.40. Heti pelin alussa tuli muutama pisara vettä, mutta se meni nopeasti ohi. Kenttä oli melko märkä ja griinit hieman hitaat. Muuten kunnossa ei ollut moittimista. Pelini takkuili etuysillä, mutta toinen puoli meni mallikkaasti, kolme viimeistä väylää pariin. Pelimme päättyi 15.05, joten kesto oli 4h 25min.

Suihkun ja ravintolakäynnin jälkeen lähdettiin Jomtienille, jonne saavuttiin 17.30. Matkalla satoi pariin otteeseen, mutta Pattayalla ei enää. Kottassa syötiin ja siitä kannettiin bägit kämpälle. Kävin vielä vaihtamassa rahaa ja kurssi oli edelleen 37.41.

Päivä oli pilvinen eikä aurinko näyttäytynyt. Aamulla ja aamupäivällä oli pieniä sadekuuroja ja paluumatkalla vähän suurempia. 20.00 pohjoisella taivaalla salamoi ja ukkonen jyrisi. Ylin lämpötila oli 29.1 astetta.

Bangpakong Riverside 09.01.17
Bangpakong Riverside Country Clubin portti valtatien varressa. Näkymä klubilta kuvaa kenttää: tasaista ja vesiesteitä paljon. Finland Golfin porukka on kertynyt klubin pihaan valmiina kierrokselle.
Osa otti golfauton, suurin osa ei. Tasainen kenttä on helppo kävellenkin. Tässä on 1. väylän yksinkertainen opastaulu kukkien keskellä. Mika on lähettämässä valmiina olevaa ryhmäämme matkaan.
Alussa tihuutti hieman vettä ja caddy oli hyvin varustettu. Merja ja Arto pienellä tauolla kentän ensimmäisellä kioskilla. Arto ihailee kukkia 4. tiillä, joka on melko pitkä par 3 veden yli.
Näkymä 5. tiiltä klubille päin ja kentän luonne näkyy tässä selvästi. Kukkia on kentällä kiitettävästi ja se parantaa ulkonäköä tosi paljon. Kuva 8. griiniltä 12. ja 13. väylän välillä olevalle kioskille.
Sitten odoteltiin pienen katoksen alla pääsyä 9. väylälle. 10. griinin vieressä yli metrin mittainen käärme luikerteli tien yli. 10. griinin ja 11. tiin välissä on tämä komea katos.
12. väylä on haastava par 5, joka seuraa lammen rantaa. Tämä 13. väylän tiiopas on komean kivirakennelman keskellä. Merja on nyt avaamassa 14. tiillä. Tämä väylä on pitkä par 4.
18. väylä on S:n muotoinen par 5, jossa pitää uskaltaa oikoa bunkkerin vasemmalta puolelta. Näkymä klubilta kentälle: 9. väylä on lammen vasemmalla ja 18. väylä oikealla puolella. Klubin etupiha on siisti kukkineen ja takana näky Bangpakong-joki.

Tiistai 10.01.17 Yöllä kolmen aikaan jyrisi ukkonen ja aamulla 6.00 satoi. Alin lämpötila oli 23.0 astetta. 7.00 tuli Lek hakemaan meidät ja sen jälkeen noudettiin Seija ja Antti. Nyt ajettiin Pleasant Valleyn kentälle, jossa meillä oli lähtöaika 9.11. Melkein koko matkan satoi hieman. Greenfee oli voucherilla 800 bt ja caddy 350 bt. Päivi käytti tarjouskupongin 1350 bt, johon kuului greenfee, caddy ja auto. Iso ryhmä lähti ennen meitä ja päästiin lähtemään kuitenkin jo 8.45. Sadetta oli melkein koko kierroksen ajan, mutta välillä oli pieniä sateettomia hetkiä. Kenttä oli sateen vuoksi melko märkä ja se vaikeutti hieman lyömistä. Kierros kesti 4h 30min. Kotimatka oli Sukhumvit Roadilla hyvin ruuhkainen ja kesti reilusti yli tunnin.

Pleasant Valley 10.01.17
Synkältä näyttää ja porukkaa on lähdössä eteemme. Pilvet ovat todella alhaalla eli mäen huipun alapuolella. Pleasant Valleyn 9. ja 18. väylät lammen molemmin puolin.
Antti 1. griinillä ja taustalla näkyy 8. griini saarella. 3. väylä lammen takana kuvattuna 2. väylältä. 6. tiillä ollaan ja taustalla 5. väylä, haastava lyhyt par 3.
17. väylä on hyvin lyhyt par 3, jonka Tumppi on pelannut kokonaan putterilla. Näkymä klubilta kentälle: 9. väylä on lammen vasemmalla ja 18. väylä oikealla puolella. Päivi chippaamassa 18. griinille ja Antti seuraa terassilta.

Kotiin päästyämme sade oli lakannut ja aurinkokin pääsi paistamaan. View Talay 7:ssä kävin Pimonin juttusilla ilmoittamassa lähdöstämme torstaiaamuna. Hän lupasi tilata taksin ja kävi vielä valittamassa huoneessamme, että taksi on vähän isompi ja maksaa 1700 bahtia. 16.40 lähdettiin Kottaan tapaamaan tänään Pattayalle tullutta Jormaa. Leilakin tuli paikalle vähän myöhemmin. Jorma tuli sitten käymään meillä ja Päivi meni kampaajalle. Porukalla mentiin sitten Jomtien Plaza Residencen luo ja Päivin kanssa jatkettiin matkaa syömään Opal Houseen.

Päivä oli sateinen, mutta iltapäivällä alkoi aurinko paistaa. Ylin lämpötila oli 28.9 astetta.

Pattaya 10.01.17
Jorma on tullut Pattayalle iltapäivällä ja kävi nyt meillä kylässä. Jorma on vanha työkaverini ja Espanjassa on oltu samalla golfmatkalla. Opal Housesta löytyi tällainen nurkkaus matkalla toilettiin.

Keskiviikko 11.01.17 Sää oli puolipilvinen ja lupaili lämmintä päivää. Alin lämpötila oli 24.5 astetta. Ensi töikseni tein netissä lähtöselvityksen lennollemme. Aamulenkille lähdin 7.50 ja kävin ensin Kottassa moikkaamassa pelaamaan lähteviä mukaan lukien Jorma, Leila, Pera ja Suska. Sitten kävelin Thappraya Roadia Asia Pattaya-hotellille ja rantaa pitkin palasin asunnolle. Aikaa kului 1h 10min ja matkaa tuli Google Earthista mitattuna 6.4 km.

Pattaya 11.01.17
Kottan edessä oli minibusseja valmiina viemään golfareita kentälle. Minäkin kävelin aamulla golfkentän reunaa - Asia Pattayan. Kivan näköisiä ovat nämä puhtaan valkoiset kukat.
Keltaisiakin aika isoja kukkia oli tarjolla reittini varrella. Tämä linna on Chateau Wing rantatien pohjoispään lähellä. Jonkin verran tuli maininkeja uimareiden iloksi.

Aamun ennuste meni vähän pieleen, sillä jo 10:n jälkeen satoi oikein kunnolla. Huomasin, että SIM-kortti oli lakannut toimimasta, koska rahaa siihen oli laitettu viimeksi yli 60 päivää sitten. Rahaa oli tosin jäljellä enää n. 40 bahtia. Lisää en enää laittanut. Iltapäiväksi taas kirkastui ja aurinko paistoi. Puolen päivän aikaan lähdettiin syömään. Ennen sitä kuitenkin pyysin Pimonia tulostamaan boarding passimme, mutta sähköpostini ei mennyt perille. Toiselta tytöltä sain muistitikun ja syömästä tultuamme saimme boarding passit. Syömässä oltiin 7 Elevenin vastapäisessä La Taverna Bistro Italianossa. Pizzat olivat kalliit (290 bt) mutta myös suuret. Olutkin oli kallista (80 bt).

15.30 Suska soitti ja kertoi ja kertoi, että Finland Golfin paidat ovat tulleet. Menimme heti Kottaan valitsemaan itsellemme sopivia. Vähän myöhemmin tulivat pelaajat Emeraldista. 16.50 alkoi sataa taas vettä ja sitä tulikin hetken tosi kovasti. 17.00 Pimon kävi tarkastamassa huoneen, luki vesi- ja sähkömittarit. Sitten mentiin toimistoon tekemään loppuselvitys. Sähköstä, vedestä ja loppusiivouksesta (800 bt) maksettiin 2760 bt ja deposit 14500 saatiin takaisin.

18.30 oli tarkoitus mennä Seijan ja Antin kanssa syömään Mr. Moohon, mutta se oli taas kiinni. Niinpä päädyttiin Soi 5:lle Dee Day-ravintolaan. Matkatoimistossa Soi 5:llä käytiin kiittämässä Kambodzan matkan järjestelyistä. Sieltä mentiin jäähyväispaukuille Fantasy Bariin poikakadulle. Sitten lähdettiinkin viimeistelemään pakkauksia.

Aika sateinen oli päivä. Välillä kuitenkin paistoi aurinko. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 12.01.17
Parvekkeelta näkyi selvästi, mitä on tulossa. Se näkyi myös Thappraya Roadin päässä rannassa. La Taverna on sisältä tosi siisti ja pizzat oli isot.
La Taverna sijaitsee aivan Kottan vieressä. Nyt näkyy synkkyys condomme eteläpuolella. Viimeisenä iltanamme Pattayalla näkyi kuitenkin auringon lasku.

Torstai 12.01.17 Sää oli puolipilvinen ja lupaili lämmintä päivää. Alin lämpötila oli 24.3 astetta. Herätys oli aikaisin, sillä nyt oli reissun viimeinen aamu ja kotiinlähdön aika. Taksi oli tilattu Pimonin toimesta 6.15 ja menimme alas 6.00. Avaimet jätettiin securityn kaverille ja taksikin tuli välittömästi. Matkaan päästiin 6.05. Taksi oli sama, jolla tultiin kentältä 2 kk aikaisemmin ja täti jutteli kovasti kanssamme ja ajoi hyvin. Iso tilataksi maksoi 1700 bt. Suvarnabhumin kentällä oltiin 7.40 ja heti vietiin ruumaan menevät tavarat lähtöselvitykseen, joka oli auki Finnairin aiempaa lentoa varten. Se oli myöhässä n. 3.5 tuntia ja lähti lopulta n. 1.5 tuntia meidän lentomme jälkeen. Lämpötila Suvarnabhumin kentällä oli 27 astetta.

Pattaya - Bangkok 12.01.17
Täysikuu osoitti, että tämän kertainen Pattayan matkamme oli päätepisteessä. Nyt ylitetään leveä Bangpakong-joki, josta on enää noin puolen tunnin matka lentokentälle. Suvarnabhumi on jo lähellä ja viitoitus on hyvä.

Sitten käytiin 3. kerroksessa kahvilla Airport Cafessa. Sen jälkeen mentiin turvatarkastukseen, joka sujui tosi nopeasti. Passintarkastukseen mentiin 8.35 ja siinä oli ruuhkaa. Läpi päästiin 9.05 ja sitten istuskeltiin lentoasemalla. Finnairin kone oli ajoissa paikalla ja lähtöaika oli aikataulun mukaan 10.55. Koneeseen päästiin 10.35 ja Finnairin A330-300 lähti putkelta 11.02. Hieman oli jonoa kiitoradalle ja koneemme nousi ilmaan 11.31. Lentoajaksi Helsinkiin ilmoitettiin 10h 40min. Sää oli aika hyvä, mutta hieman oli pilviä taivaalla. Koneessa oli erikoisen paljon lapsia, jotka pitivät välillä melkoista elämää. Helsinkiin laskeuduttiin 17.11 ja lämpötila oli -3 astetta ja hieman oli lumipyryä. Matkalaukkumme tulivat viimeisten joukossa. Taksi saatiin heti ja se lähti 18.05. Kotipihassa oltiin 18.35 ja taksi maksoi 54 euroa. Taas oli yksi kiva matka takana. Mielellämme olisimme jääneet Pattayalle pitemmäksikin aikaa.

Bangkok - Espoo 12.01.17
Ennen turvatarkastusta käytiin vielä kahvilla 3. kerroksessa. Nyt on päästy läpi turva- ja passintarkastuksesta ja odottelu alkaa. Suvarnabhumin lentokenttäterminaali oli hiljainen.
Putkessakaan ei paljon näkynyt ihmisiä. Siisti kenttä tämä on. Tämä joukko siivosi koneemme, joka oli jo putkella. Sieltä saapui Finnairin toinen kone, jonka piti lähteä pari tuntia meitä aikaisemmin.
Thana City Golf & Country Club jäi taas allemme lentokentän eteläpuolella. Myanmarin rannikolla näkyi kiva joen suistoalue. Toinen aika iso joki näkyi syvemmällä sisämaassa.
Lumisia vuorenhuippuja on aina kiva katsella koneesta käsin. Melkolailla asumatonta taitaa tämä seutu olla. Ja näkyihän sitä lunta Espoossakin, mutta ei kovin paljon.

Yhteenveto ja tilastotietoa 12. golfmatkasta Pattayalle

Tämä oli meidän 12. golfmatka Thaimaahan ja nyt se kesti kaksi kuukautta. Aina olemme olleet Pattayalla ja lisäksi yhdellä matkalla ensimmäinen viikko Chiang Maissa. Nyt tehtiin pari viikkoa ennen kotiinlähtöä 3 päivän pakettimatka Kambodzaan Siem Reapiin. Samalla saatiin viisumiin kuukausi lisäaikaa eikä tarvinnut käydä Immigrationissa ilmoittautumassa. Vierailtiin Angkor Watin temppelillä sekä kahdella muulla temppelillä. Kävimme myös katsomassa Angkor Golf Resortin golfkenttää. Pelaamiseen ei ollut aikaa eikä 125 dollarin greenfee paljon houkuttanutkaan. Reissu oli hieno kokemus.

Melkein kaikki golfkentät n. tunnin ajomatkan sisällä Pattayasta on tullut pelattua, mutta vielä on ainakin yksi pikkukenttä käymättä Chantaburissa ja lisäksi Wangjuntrin Valley-kenttä sekä Amata Spring Country Club, jonne pääsy onkin vaikeaa, sillä sinne pääsee vain osakkeen omistajan seurassa pelaamaan. Myös Siam Country Clubin Waterside-kenttä on pelaamatta korkean hinnan vuoksi. Tällä kertaa tuli pelattua 3 uutta kenttää, kaikki 9-reikäisiä. Sattahipissa pelattiin heti ensimmäisellä viikolla Thai Fleet Golf Course ja Marines Golf Course. Kummassakaan ei ole caddyjä, mutta kärryjä saa samoin kuin golfautoja. Jälkimmäinen oli paremmassa kunnossa ja mielenkiintoisempi. Kolmantena uutena kenttänä pelattiin Chonburi Power Plantin vieressä sijaitseva Bang Pakong Golf & Country Club. Se on oikein hieno ja hyvässä kunnossa oleva kenttä ja siihen tykästyttiin. Par on 72 kuten noilla kahdella muullakin. Täällä on myös saareen pelattava par 3-väylä. Greenfee oli 300 bt ja caddy 280 bt. Ruokakin oli tosi edullista hyvässä ravintolassa.

Uudet pelatut kentät
Royal Thai Fleet Golf Coursen kortti. Kentällä on mittaa 5002/4481 metriä. Marines Golf Coursen kortti väyläkuvineen.
Kentällä on pituutta 5989/5322 metriä. Bang Pakong Golf & Country Clubin kortti. Kentällä on pituutta 5651/4943 metriä.

Kierroksia tuli minulle 35 ja eri kenttiä 19. Päiville kierroksia tuli yksi vähemmän. Kohokohtia golfissa olivat uudet kentät ja Royal Lakesiden erinomainen kunto.

Yleensä pelattiin omassa porukassa vahvistettuna. Pari kertaa pelattiin Ravintola Motasta käsin toimivan Finland Golfin porukassa. Sitä pyörittävät Suska, Mika ja Pera. Golfkentillä käytiin aina pelin jälkeen klubin ravintolassa ottamassa oluet ja useimmiten myös syötiin jotain kevyttä thairuokaa. Iltaisin käytiin alkuun eri ravintoloissa syömässä. Eniten käytettiin Surf Kitcheniä, Opalia, Kottaa ja Mr. Moota. Loppuaikana laitettiin usein ruokaa asunnollamme. Pikkujouluateria syötiin Thai Finissä. Pyykit pesetettiin condon Mays Express Loundryssä n. joka 3.-4. päivä (yht. 15 kertaa) ja pesut tulivat maksamaan yhteensä 3210 bt eli n. 83.5 € (214 bt/kerta eli 5.5 €).

Alkulomasta satoi muutamana päivänä peräkkäin, mutta sade ei haitannut pelejä. Parina viimeisenä pelipäivänä satoi vähän reilummin, mutta vasta viimeinen peli Pleasant Valleyssä pelattiin kokonaan sateessa. Tähän aikaan vuodesta (tammikuussa) sade kuului olevan täällä erittäin harvinaista.

Lämpötila oli ylimmillään 35.8 astetta mittarissani parvekkeella varjossa 16.11. Alin maksimi 27.1 astetta oli 17.12. Alin mitattu lämpötila oli 22.9 astetta aamulla 30.12. Yleensä yön alin lämpötila oli 24 … 26 astetta. Ylin mitattu päivittäinen minimi oli 28.5 astetta 22. 12. Keskiarvot olivat: päivittäinen maksimi 31.27 ja minimi 25.07.

Seikkailu alkoi (osa 1) ja jatkui (osa 2)

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
9. PATTAYAN REISSU 10. PATTAYAN REISSU
11. PATTAYAN REISSU GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
29.01.2017
Copyright © 2017
Esa Hänninen
ejh@diccons.com