8. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
03.-31.10.2008, osa 3

Osa 1 Osa 2 Osa 3

Seikkailu jatkuu ...


Keskiviikko 22.10.08. Yön alin lämpötila oli 24.5 astetta ja 5.50 taivas oli taas täysin selkeä. Lek haki meidät 7.00 ja Siron Timppa oli kyydissä. Malla oli jäänyt parantelemaan itseään. Pelaamaan mentiin 5 hengen voimin Bangprahan, jossa keskiviikkogreenfee oli 500 bt. Tuija ja Päivi ottivat auton ja pelasivat edellä. Keli oli taas hiostava, mutta peli sujui joutuisasti ja melko hyvin. Tällä kertaa ei eläimiä näkynyt, mitä nyt pari apinaa juoksi kaukana väylän yli. Lekin puhelimella yritin vielä saada St. Andrewsiin yhteyttä, mutta ei vieläkään onnistanut. Phoenixiin soittaessani selvisi, että torstai on pyhäpäivä ja kenttä täynnä. Siinä päätettiin sitten pitää tostaina vapaapäivä.

Kentältä lähdettäessä tuli taas sade ja ukkonen. Pattayalle päästyämme ei enää satanut. Hotellilla keitettiin kahvit ja lepäiltiin. Kävin nettibaarissa lukemassa sähköpostit ja sillä aikaa olivat Sirot tulleet meille. Koko porukalla mentiin sitten syömään pizzat Hopfiin.

Päivän ylin lämpötila oli 30.3 astetta.

Bangpra 22.10.08
Timot poseeraavat draivereineen Bangpran 10. tiillä ennen peliä. Vettä on kohtalaisen paljon kaunistuksena myös tällä kentällä. Siron Timppa lyö väyläbunkkerista veden yli 13. griinin viereen.
Caddyni vilvoitteli itseään baarin tuulettimen edessä, kun pidimme pienen juomatauon. Palloni avauksen jälkeen 5. väylällä, joka on par 5. Griinin edessä on poikittainen vesieste. Siron Timppa on aivan griinin edessä eaglea yrittämässä, mutta ei tullut vielä tällä kertaa.


Torstai 23.10.08. Aamu oli selkeä, mutta joitakin pilviä näkyi. Yön alin lämpötila oli 24.3 astetta. Päivä meni löhöilyn merkeissä, sillä pelaamaan ei menty "holiday"n vuoksi, oli Kuningas Rama V:n päivä. Aamupäivällä kävin netissä ja Päivi kävi hieronnassa. Rahaa vaihdettiin ja bahtin kurssi oli jatkanut nousuaan niin, että eurolla sai enää 44.1 bahtia. Puolenpäivän jälkeen käveltiin Windy-baariin, jossa tavattiin Sirot. Yhdessä lähdettiin bahtbussilla Seppälöille. Matkalla minulta hävisi kukkaro. Se joko putosi taskusta auton ulkopuolelle tai pöllittiin, sillä viereen änkäsi paikallisia naisia. Tunsin jo matkalla, että kukkaro ei taida olla mukana, mutta en pystynyt ahtauden vuoksi tarkistamaan. Pois noustessa huomasin puuttumisen heti ja tsekattiin auto. Vieressä istunut nainen näytti kassinsakin. Siron Timpan kanssa palattiin tarkistamaan Windy ja käytiin hotellissammekin. Toiset menivät Seppälöille, jonne mekin sitten hukkareissun jälkeen mentiin. Päivin kanssa lähdettiin aikaisemmin pois ja maksettiin hotelli loppuajaksi ja sitten kuoletettiin visakortti. Kukkaron mukana meni alle 5000 bahtia, ajokortti, Visa, golfin jäsenkortteja (RuG, NGU, PSC) ym kortteja ja yksi kameran muistikortti, onneksi siinä ei ollut vielä kuvia.

Illalla mentiin porukalla syömään Zum Simpl-ravintolaan. Sieltä käveltiin Casablancaan oluelle ja kyselemään turistipoliisilta neuvoja. He kehottivat menemään poliisilaitokselle Soi 9:llä. Siellä poliisi kirjoitti thainkielisen raportin, jonka toinen kirjoitti käsin. Koska halusin käännöksen englanniksi, se luvattiin seuraavaksi päiväksi, mutta maksoi 500 bt.

Päivä oli aurinkoinen, mutta illalla tuli muutama tippa vettä. Maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.

Pattaya 23.10.08
Delfiinit Roayal Palacen remontoidulla uima-altaalla. Beach Roadin rannanpuoleista kävelytietä on kohennettu. Seija, Päivi, Malla, Timo ja Tuija View Talay'n uima-altaan baarissa.


Perjantai 24.10.08. Lämpötila kävi alimmillaan 25.7 asteessa. Aamu oli puolipilvinen. Lek tuli noutamaan heti 8:n jälkeen ja vei meidät entisestä poikkeavaa pohjoisempaa reittiä Pattanaan, jolloin vältettiin ruuhkat yhdessä taajamassa. Greenfee oli 780 bt. Malla otti auton, mutta Päivi, Tuija, Seija, Timot ja minä kävelimme samoin kuin Antti, joka oli mukana vain kuvaajana. Kenttä oli hienossa kunnossa. Nyt pelattiin B (Brookei) ja C (Calypso), joten Siron Timppa ei päässyt pelaamaan A:lla olevaa par 6-väylää. Porukkamme teki birkun mieheen, joten kierros sujui mallikkaasti. Lisäksi Siron Timppa teki komean eaglen par 4:lla (C4), 140 yardista reikään. Viimeisillä rei'illä alkoi sade ja ukkonen uhkaamaan. Seija jätti kierroksen kesken pari reikää ennen loppua ja Päivi Mallan kanssa hieman myöhemmin. Me miehet ehdimme taas saada kierroksen päätökseen ennen rankkaa sadetta.

Paluumatkalla kävin hakemassa uuden PSC:n kortin vuodeksi ja se maksoi 300 bahtia ja valokuva 100 bt. Sitten jäin pois poliisiaseman kohdalla ja kävin hakemassa sieltä raportin. Sieltä kävelin hotellille, josta lähdettiin Timpan ja Mallan kanssa Pattaya Opticaliin hakemaan lasit. Päätelasini maksoivat 6000 bt. Sitten käveltiin Central Roadilla olevan vakiobaarin kautta Beach Roadille ja sieltä bahtbussilla hotellille. Yhdessä mentiin syömään Nang Nualiin ilmastoituun sisätilaan ja sieltä mentiin vielä Siroille.

Sää oli aamupäivän selkeä, mutta iltapäivällä tuli taas kunnon ukkoskuuroja. Vielä illalla tuli muutama tippa vettä. Päivän ylin lämpötila oli 29.3 astetta.

Pattana - Pattaya 24.10.08
Timo, Tuija ja Sirot Pattanan caddymasterilla lähtöselvitystä tekemässä. Pattanan mahtavalta klubitalolta ovat tulossa Malla, Tuija ja Päivi vaddyineen. B1 on erittäin kapealta vaikuttava väylä ainakin draiveriavausta käyttäville.
Sama väylä griiniltä tiille päin. Vesieste griinin edessä ei ainakaan helpota väylän pelaamista. B3:n tiialueen vieressä on komea ja erikoinen kivi- ja kasvisysteemi kentän koristeena. Leinon Timo on joutunut niemeen, josta yrittää selvitä kunnialla. Pojat seuraavat tarkkana.
Tulipahan asioitua Pattayan poliisiasemalla Soi 9:llä. Malla tekemässä kauppoja Pattaya Opticalissa. Kävelykadulla näkyi olevan vanha tuttu ihmispatsas duunissa.


Lauantai 25.10.08. Aamu oli normaaliin tapaan selkeä. Alin lämpötila oli 24.9 astetta. Sirot, Tuija ja Leinon Timppa lähtivät laivalla Koh Larnille auringon ottoon. Minä kävin aamulla Mercuren pihalla jututtamassa Aurinkomatkojen opasta. Sitten mentiin Päivin kanssa käymään nettibaarissa ja valokuvaamossa otatin 6 kuvaa ajokorttia varten. Ne maksoivat 120 bt, mutta eivät sitten Suomessa kuitenkaan kelvanneet liian kaukaa otettuina. Mike Shopping Centerissä katseltiin "kalliita" vaatteita, mutta ei ostettu mitään. Kauppa aukesia tasan klo 11.00. Rantakadulla juotiin oluet ja Päivi osti 3 sukat 100 bahtilla. Minä ostin pikku-Mikesta 2 shortsit 500 bahtilla. Sieltä mentiin takaisin hotellille lepäilemään.

Noin klo 15 tuli taas raju ukkoskuuro. Vettä satoi kovasti pari tuntia ja kadut lainehtivat. Timo ja Tuija tulivat taksilla hotellille ja Sirot jatkoivat Sahibille. He joutuivat kiertämään jostain kolmoskadun kautta, kun 2nd Road oli veden vuoksi tukossa. Kun he tulivat takaisin sieltä he jäivät hotellimme hissiin jumiin 15 minuutiksi. He soittivat sieltä meille ja Timon kanssa mentiin seuraamaan korjaustouhuja. Viimein hissi saatiin alakertaan ja Sirot tulivat portaita pitkin meille, vaikka toinen hissi toimi koko ajan. Timon ja Tuijan huoneessa vietettiin heidän 4-vuotistaivaltaan ja syömään mentiin lähimpään hotellin ulkopuolella olevaan ravintolaan El Toroon. Pippuripihvit olivat hyvät.

Päivän ylin lämpötila oli 31.3 astetta.

Pattaya 25.10.08
Iltapäivä oli melko synkkä rankan sateen vuoksi ja kaduille kertyi runsaasti vettä.
Päivi seurasi parvekkeelta maailman menoa ja kuivin jaloin ei olisi 2nd Roadille päässyt.
Timo ja Tuija viettivät yhteisen taipaleen 4-vuotispäivää pienen juhlinnan merkeissä.


Sunnuntai 26.10.08. Nyt oli aamu pilvipoutainen ja minimi lämpötila oli 24.5 astetta. Aamiaisen jälkeen menimme hotellin ulkopuolelle odottamaan Lekiä ja silloin alkoi satamaan. Lek tuli 7.30 ja Timojen ja Päivin kanssa lähdettiin pelaamaan. Ensin päätettiin yrittää Bang Saren 9-reikäiselle armeijan Recruit Training Center-kentälle ja jos ei päästäisi, mentäisiin Plutaluangiin. Portinvartijat päästivät meidät kuitenkin ongelmitta läpi. Greenfee caddyn kanssa oli näin sunnuntaina 430 bt 18 reiälle. Olut maksoi kentällä 40 bt kuten Plutaluangissakin. Paikalliset näkyivät pelaavan ilman caddyä, mutta falangeilla caddy piti olla. Vettä satoi, mutta pelaamaan mentiin. Timo S teki 3 birkkua ja minä yhden. Baarissa käytiin ahkerasti sadetta pitämässä ja oluet ottamassa. Mekongiakin saatiin ottaa ahkerasti kun birkkuja tuli. Caddyt olivat huippuluokkaa. Päivi pelasi sateen vuoksi vain 9 reikää, mutta me pojat kaksi kierrosta. Lätäköitä ei tarvinnut enää väistellä, sillä kaikki oli jo läpimärkänä. Timon sisääntulo oli 34 ja koko kierros 76 (par 72). Kenttä on mukava ja hyväkuntoinen, mutta sade tietysti teki sen märäksi. Joitakin kunnostustöitä kentällä oli käynnissä, mutta ne eivät vaikuttaneet peliin. Kentällä ei ole lockertiloja, mutta baarin vessan yhteydessä on kyllä suihku.

Vielä kotimatkalla satoi. Hotellilla lepäiltiin ja illalla lähdettiin etsimään kameraani muistikorttia, mutta sopivaa ei löytynyt. Syömässä käytiin Päivin kanssa Diana Inn-hotellin Green Bottle-ravintolassa. Iltapäivä ja ilta olivat selkeitä, mutta päivä oli viileä, sillä ylin lämpötila oli vain 27.9 astetta.

Bang Sare 26.10.08
Tässä ollaan matkalla kohti Bang Saren armeijan kentän 1. tiitä. Timo joutui hieman hankalaan oaikkaan väylän reunaan 1. väylällä. Kentällä oli hieman tilapäistä vettä jatkuvasta sateesta johtuen.
Ensimmäinen kierros on pelattu ja Timppa poseeraa kentän kartan vieressä. Joillakin griineillä pallo upposi griinilläkin hieman. Sateenvarjoista ei ollut paljon apua. Kaikki oli jo märkänä, joten ei tarvinnut varoa, kun etsin Timon palloa tilapäisestä vedestä.


Maanantai 27.10.08. Tänään oli aamu aurinkoinen. Lämpötila oli kuitenkin alimmillaan vain 24.2 astetta ja 6.30 vielä 24.7 astetta. Aurinko nousi melko tarkkaan 6.00 ja laski 18.30. Lek oli hotellimme edessä 7.55, kyydissä Antti, Seija, Timppa ja Malla. Näin olivat kaikki mukana, kun lähdettiin Crystal Bayn kentälle. Antti ei vieläkään pelannut vaan oli mukana kuvaamassa. Hän oli nyt ensimmäistä kertaa täällä Crystal Bay-nimen aikaan. Greenfee oli 1000 bt ja caddy 220 bt. Päivin kanssa meillä oli auto, joka maksoi 600 bt. Mallalla ja Tuijalla oli myös auto, muut kävelivät. Antti joutui maksamaan walking feen, joka oli 500 bt. Seija, Päivi, Timo S ja minä pelattiin edellä ja Tuija, Malla ja Timo tulivat perässä Antin kanssa. Ensin pelattiin B ja sitten A. B-lenkki oli huoltotöiden vuoksi melko huonossa kunnossa ja griinit olivat hitaat. A-lenkki olikin paljon parempi ja griinitkin nopeammat. Siron Timppa teki 3 birkkua ja minä 2, joten Mekongia saatiin kierroksella. Pelin jälkeen ravintolassa ollessamme alkoi taas sataa ja sitä jatkui koko kotimatkan ajan.

Illalla käytiin porukalla syömässä Swiss Food-ravintolassa Soi Diamondilla, kun Mama oli muutettu pelkäksi thairuokaravintolaksi. Kävellessämme sinne satoi hieman vettä, mutta illemmalla oli taas poutaa. Päivän ylin lämpötila oli 28.7 astetta.

Crystal Bay 27.10.08
Neuvonpidossa Crystal Bayssa Seija, Päivi ja Antti, joka ei pelannut vaan kiersi mukana kuvaamassa ja maksoi kävelymaksun. Timppa oikaisi B3:lla veden yli ja pääsikin yli, mutta ei kovin kadehdittavaan paikkaan. Matkaa tiiltä on tähän n. 220 metriä. B6 on lyhyt, mutta mielenkiintoinen par 3, jossa ylämäki ja tuuli saattavat tehdä omat tepposensa. Griini on myös melko kalteva.
Seija lyö kohti griiniä B9:llä, joka on 385-yardinen par 4. Griinin ympärillä on runsaasti bunkkereita. Toinen lyöntini oli melko lähellä pudota suoraan reikään, mutta pomppasi kepistä 1.5 metrin päähän. Päivi lyömässä kuvauksellisella A8:lla. Se on melko haastava par 3, vaikka pelataankin alamäkeen.


Tiistai 28.10.08. Aamulla paistoi aurinko ja minimi lämpötila oli 24.1 astetta. Yöllä alkoi minulla vatsassa kiertämään ja aamupalalla en pystynyt syömään. Join vain kaksi lasia vettä ja kasi lasia mehua. Sitten tulikin kiire vessaan ja juomat tulivat suun kautta ulos heti kun sain vessan oven auki. Hälytin heti siivoojan paikalle. Pelaamaan kuitenkin päätin lähteä, koska kipuja ei ollut eikä muutenkaan tuntunut kauhean pahalta. Lek haki meidät 9.55 ja pelaamaan mentiin Siam Country Clubin Old Courselle. Mukana olivat Seija ja Päivi, jotka pelasivat edellä, sekä Timot ja minä seurasimme perässä. Greenfee, pakollinen auto ja caddy maksoivat 1990 bt. Peli eteni hitaasti, mutta keli ei ollut erityisen kuuma ja autolla ajo vilvoitti. Kenttä oli mainiossa kunnossa ja se on tosi hieno remontin jälkeen. Päiville vatsatauti iski 16. reiällä, josta hän lähti heti klubille. Tämä oli jo toinen kerta Siam Country Clubilla, kun Päivi sairastui kesken kierroksen. Etelästä lähestyi ukkospilvi, mutta se ei tullut kovin lähelle, mutta hieman satoi vettä vähän aikaa. Päivin lähdön jälkeen Seija pelasi meidän kanssa, mutta kun ukkonen jyrähti vähän kauempana, Seijakin päätti lähteä klubille. Sade ei kuitenkaan tullut päälle ja saimme pelattua kierroksen loppuun kunnialla. Leinon Timo pelasi tällä lempikentällään, jossa oli golfin aloittanut, 84 ja se oli hänen parhaita kierroksiaan koskaan. Timo olikin päivän paras. Pelin jälkeen join klubilla vain pullollisen vettä, sillä olutta en pystynyt juomaan.

Paluumatkalla Lek osti taas tuttuun tapaan kaikille B-150 energiajuomaa. Hotellilla Päivi keitti kahvit Tuijalle ja Timolle, mutta me Päivin kanssa ei otettu mitään. Päivän aikana söin vain kaksi banaania Lekin meille ostamasta satsista ja illalla vielä kaksi pientä banaania - siinä kaikki. 18.00 mentiin lepäämään ja 20.00 mitattiin kuume. Minulla oli 37.9 astetta ja Päivillä 37.2 astetta. Päätimme, ettei mennä syömään, koska mitään ei oltaisi saatu kuitenkaan alas. Lähikaupasta kävin ostamassa tuoremehua, vettä ja Fantaa.

Päivä oli pääosin selkeä ja ylin lämpötila oli 29.1 astetta.

Siam Country Club - Pattaya 28.10.08
Siam Country Clubin vanhan kentän 18. griinin yli näkyy uusi Plantation-kenttä. Pitkälyöntinen Timppa odottelee edellä menevien ehtivän tarpeeksi kauas 2. väylällä. Siam Country Clubin vanhalla kentälläkin on se tyypillinen par 3, 8. väylä.
Enää ei olisi kovin pitkä matka päästä toisella lyönnillä griinille tällä päätösväylällä, joka on par 5.
Tämä pesulayrittäjän tyttö tuli tutuksi heti ensimmäisinä päivinä ja moikkaili iloisesti aina kun nähtiin.
Hotellissamme järjestettiin rattijuoppojen uhrien kaksipäiväinen tilaisuus. Piha oli täynnä porukkaa.


Keskiviikko 29.10.08. Aamu valkeni pilvisenä, mutta sinistä taivastakin näkyi. Minimi lämpötila oli 25.1 astetta. 7.30 tuli Lek hakemaan Timo Siro kyydissään. Meiltä lähtivät kaikki pelaamaan Phoenixiin. Siellä oli maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin tarjous, jossa greenfee kahdelle, caddyt ja yksi auto maksaa 2600 bt. Lisäksi jatkuvana tarjouksena oli iso Heineken olut 100 bahtilla. Timo S, Timo L ja Tuija maksoivat PSC:n alennetun hinnan 1200 bt greenfeestä. Tarjousta ei muistettu, mutta Päivi ja minä saimme sen, kun otimme yhteisen auton pienen sairastelun vuoksi. Ensin pelattiin Mountain ja sitten Ocean. Keli oli kuuman kostea ja viimeisten väylien aikana rupesi satamaan. Peli sujui kohtuullisesti ja kenttä oli hyvässä kunnossa.

Pattayallakin satoi hiukan, kun vein viimeisen pyykkisatsin pesulaan. Kahvien jälkeen käytiin tekemässä netissä lähtöselvitys ja haettiin edellisen päivän pyykit. Illalla lähdettiin palauttamaan vuokrabägit Vivianiin. Siellä oli menossa Somin siskon miehen 40-vuotispäivät ja kaverin 65-vuotisjuhlat ja runsas buffet oli laitettu esille. Meitäkin pyydettiin syömään siitä. Peralta ostettiin uusia hienoja "Vivian Golf"-paitoja 350 bahtilla/kpl. Koko seurueemme oli paikalla samoin kuin Peran perhe, myös Vivian. Muitakin suomalaisia oli paikalla. Sitten palattiin hotellille ja tyhjennettiin vähän juomavarastoja.

Päivän ylin lämpötila oli 29.0 astetta.

Phoenix Country Club - Pattaya 29.10.08
Phoenixissa Mountainin 4. väylällä on vettä, hiekkaa ja kukkia. Suuria bunkkereitakin löytyy useammalta väylältä. Timo chippaa Mountain-lenkin 9. griinillä muiden seuratessa.
Vivianissa oli synttärijuhlat ja oikeassa reunassa menee Peran pro. Pera seurusteli kanssamme ja hänen tyttönsä Vivian kävi myös pöydässä. Som ja Pera ovat mukavia kavereita, jotka löytää Vivian-ravintolasta.


Torstai 30.10.08. Nyt olikin jo reissun viimeinen aamu Pattayalla ja oli aikainen herätys. 5.30 olin jo pirteänä hereillä ja kuntokin tuntui jo hyvältä. Yön minimi lämpötila oli 25.0 astetta ja taivas näytti pilviseltä, mutta aurinko ei ollut vielä noussut. Timojen kanssa lähdettiin kolmestaan pelaamaan reissun viimeinen kierros Phoenix Country Clubille. Lek nouti meidät 6.30 ja kentällä oltiin 7.10. Greenfee oli 700 bt ja nyt otettiin jokaiselle oma auto, joka maksoi 700 bt. Ensin pelattiin Ocean ja sitten piti pelata Mountain, mutta esitin toivomuksen, että päästäisi pelaamaan Lakes, koska Timppa ei ole sitä pelannut. Puolivälissä sitten caddyni huolehti, että toivomus toteutui. Niin päästiin pelaamaan myös Lakes. Autolla ajaessa ei tullut edes kuuma eikä ruuhkaa ollut. Peli kesti kuitenkin 3.5 tuntia.

Paluumatkalla Leinon Timo palautti bäginsä Peralle Vivianiin ja hotellilla hyvästeltiin Lek. Pienen lepohetken jälkeen kävin vielä parturissa ja Päivi hieronnassa Tuijan kanssa. Iltapäivällä satoi hieman ja ukkonen jyrisi kauempana. Tuija toi pyykkimme pesulasta ja sitten käytiin syömässä hotellin ravintolassa. Sitten jatkettiin pakkaamista, jonka Päivi oli aloittanut jo aamupäivällä. Huoneesta lähdettiin 18.30 ja check outin jälkeen 19.00 saapuikin Peran minibussi viemään meidät Bangkokiin lentokentälle. Matka kesti vain 1h 35min. Kentällä jäätiin pois oven 5 kohdalla ja siinä vieressä osastolla J sijainneella Finnairin palvelutiskillä kävin selvittämässä golfbägin kuljetusmaksua. Kaveri soitti lähtöselvitykseen ja pyysi menemään sinne. Online Drop In-homma sujuikin joustavasti eikä golfbägistä tarvinnut maksaa mitään. Myöhemmin havaittiin, että kone ei ollut aivan täysi. Lentoasemalla notkumiseen jäi meillä runsaasti aikaa. Portille mentiin ajoissa ja Finnairin MD-11 lähti aivan aikataulun mukaisesti 00.35.

Päivän ylin lämpötila Pattayalla oli 28.9 astetta.

Phoenix Country Club - Bangkok 30.10.08
Phoenixissa bunkkereita hoidetaan näinkin eksoottisesti. Siron Timppa Ocean 8:n tiillä Leinon Timpan tarkkailun alla. Nyt ollaan jo puttailemassa Lakes 8:n griinillä.
Lek on kyydinnyt meitä 10 vuotta 17 vuotta vanhalla Toyota-minibussilla. Tuijalle ja Timolle maistui ruoka Suvarnabhumin lentoasemalla. Nyt siirrytäänkin sitten jo portille ja jätetään Thaimaa taakse tällä erää.


Torstai 30.10.08. Nyt olikin jo reissun viimeinen aamu Pattayalla ja oli aikainen herätys. 5.30 olin jo pirteänä hereillä ja kuntokin tuntui jo hyvältä. Yön minimi lämpötila oli 25.0 astetta ja taivas näytti pilviseltä, mutta aurinko ei ollut vielä noussut. Timojen kanssa lähdettiin kolmestaan pelaamaan reissun viimeinen kierros Phoenix Country Clubille. Lek nouti meidät 6.30 ja kentällä oltiin 7.10. Greenfee oli 700 bt ja nyt otettiin jokaiselle oma auto, joka maksoi 700 bt. Ensin pelattiin Ocean ja sitten piti pelata Mountain, mutta esitin toivomuksen, että päästäisi pelaamaan Lakes, koska Timppa ei ole sitä pelannut. Puolivälissä sitten caddyni huolehti, että toivomus toteutui. Niin päästiin pelaamaan myös Lakes. Autolla ajaessa ei tullut edes kuuma eikä ruuhkaa ollut. Peli kesti kuitenkin 3.5 tuntia.

Paluumatkalla Leinon Timo palautti bäginsä Peralle Vivianiin ja hotellilla hyvästeltiin Lek. Pienen lepohetken jälkeen kävin vielä parturissa ja Päivi hieronnassa Tuijan kanssa. Iltapäivällä satoi hieman ja ukkonen jyrisi kauempana. Tuija toi pyykkimme pesulasta ja sitten käytiin syömässä hotellin ravintolassa. Sitten jatkettiin pakkaamista, jonka Päivi oli aloittanut jo aamupäivällä. Huoneesta lähdettiin 18.30 ja check outin jälkeen 19.00 saapuikin Peran minibussi viemään meidät Bangkokiin lentokentälle. Matka kesti vain 1h 35min. Kentällä jäätiin pois oven 5 kohdalla ja siinä vieressä osastolla J sijainneella Finnairin palvelutiskillä kävin selvittämässä golfbägin kuljetusmaksua. Kaveri soitti lähtöselvitykseen ja pyysi menemään sinne. Online Drop In-homma sujuikin joustavasti eikä golfbägistä tarvinnut maksaa mitään. Myöhemmin havaittiin, että kone ei ollut aivan täysi. Lentoasemalla notkumiseen jäi meillä runsaasti aikaa. Portille mentiin ajoissa ja Finnairin MD-11 lähti aivan aikataulun mukaisesti 00.35.

Päivän ylin lämpötila Pattayalla oli 28.9 astetta.


Perjantai 31.10.08. Lento sujui mukavasti ja tällä kertaa sain nukuttuakin muutaman tunnin pienissä pätkissä. Helsinkiin laskeuduttiin etuajassa 6.03 ja Airport Taxilla ehdittiin kotiin jo 7.05. Kyyti maksoi 34 €. Helsingissä satoi vettä ja lämpötila oli 8 astetta.


Yleistä Royal Palace Hotellista ja reissusta

Hotelli:
- Henkilökunta oli hyvin ystävällistä.
- Huone piti aina maksaa viikoksi eteenpäin.
- Huone oli lopulta kohtuullinen, parveke melko pieni ja kalustamaton.
- Parveke oli kuitenkin meren puolella, joka näkyi vähän. Aurinko ei paistanut parvekkeelle.
- Huoneen ilmastointi oli hyvä, kolme eri nopeutta ja alimmalla teholla ääni oli pieni.
- Aamiainen oli kohtuullisen hyvä. Avaimella sai respasta liput, jotka annettiin ravintolan ovella pois.
- Munakokkeli oli vetistä ja pekonia ei ollut buffetissa, mutta sitä sai aina pyytämällä.
- Bellpojat eivät auttaneet bägin kantamisessa kuin pyydettäessä. Loppuaikana he auttoivat kuitenkin auton pakkaamisessa ja purkamisessa.
- Bägit pidettiin omassa huoneessa, sillä aulassa ei ollut huonetta niitä varten. Ainut säilytystila oli avoin.
- Kenttävaraukset tein loppuaikana tiskillä, jossa tytöt hoitivat yhteyden ja minä varauksen. Puhelu maksoi 8 bt.
- Uima-allasremontti valmistui reissun puolivälissä.
- Huoneeseen tuotiin vain kerran kukkia. Siivous tapahtui päivittäin, ei moittimista.
- Juomavettä tuli satunnaisesti. Jääkaappi oli tarpeeksi iso omia eväitä varten.
- Kylpyhuone oli kohtuullinen, lämmintä vettä tuli, mutta joskus piti hieman odottaa.
- Melua kuului naapurihuoneesta välillä - puhetta ja naurua.
- Paljon aasialaisia vieraita, jotka melusivat kovaäänisesti varsinkin aamuvarhaisella.
- Olimme ilmeisesti ainoat suomalaiset hotellissa, mutta yksi nainen tiskillä ja yksi bellpojista osasi muutaman sanan suomea ja myös käytti sitä.

Muuta:
- Pattayalla oli vielä melko hiljaista, sillä oli vielä sadekausi ja sesonki alkaa marraskuussa.
- Bahtin arvo nousi melkein koko reissun ajan. Alussa saatiin eurolla yli 48 bahtia, mutta alimmillaan loppupuolella vain reilut 42 bt.
- Ukkoskuuroja tuli varsinkin matkan puolivälin jälkeen päivittäin. Välillä vettä tuli runsaastikin, eikä viemärisysteemi pystynyt ottamaan sitä vastaan, joten kadut lainehtivat.
- Golfkentilläkin oli melko hiljaista, mutta joillakin kentillä kuitenkin paljon pelaajia. Sen vuoksi pääasiassa varasimme ajat etukäteen. Joka kerta, kun varausta ei ollut, päästiin kuitenkin hyvin pelaamaan.
- Kentillä oli paljon tarjouksia ja urheilupäiviä. Marraskuussa kaikki olivat poistuneet.
- Kenttiä kunnostettiin sesonkia varten, joten aivan priimakunnossa ne eivät joka paikassa olleet.
- Pattayalla rakennetaan edelleen paljon.
- Kaikki paikalliset tutut muistivat meidät.
- Bahtbussisysteemi toimii edelleen hyvin ja maksaa vain 10 bt, vaikka esim. Jomtienille on matkaa 3 km.
- Pattayan pelit (22) 20 eri kentällä maksoivat seuraavasti: greenfeet 16480 bt, caddyt 5250 bt, kyydit 8961 bt, pakollinen auto kentällä 4000 bt. Autopakko (tai tarjoukseen kuuluva auto) oli 7 kierroksella. Promotion/Sport day'tä käytettiin useimmilla kierroksilla, muuten Pattaya Sports Clubin alennusta.
Yhteensä pelimaksut, caddyt, kyydit ja pakolliset autot tulivat maksamaan 34691 bt (764 €) eli kierrosta kohti 1577 bt (35 €). Tällä kertaa pelattiin usein parempia kenttiä, koska niilläkin oli tarjouksia.Seikkailu alkoi ja jatkui.

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
17.02.2009
Copyright © 2008 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com