Longstay Golfmatka La Mangaan ja Rodaan Espanjaan<br> <b>Osa 1: La Manga, Madrid ja Burgos</b>


Golfmatka La Mangaan ja Rodaan
05.02. - 02.04.2018

    Matkaseura: EJH, Päivi, Rodassa Satu ja Pera, Malla ja Timo + 7 muuta La Mangassa.
    Matkareitti: lento Helsinki - Alicante, bussi Alicante - La Manga, vuokra-auto La Manga - Roda, bussi Roda - Alicante, lento Alicante - Helsinki
    Pelatut kentät: La Manga North, La Manga South, La Manga West, Roda Golf, Los Saurines, La Serena, Lo Romero

Osa 1: LA MANGA

Alkusanat

Tämän matkan valmistelu aloitettiin jo elokuun alkupuolella pyytämäll tarjouksia Projenni Travelsilta. Jo kesällä päätettiin, että nyt ei lähdetä Thaimaahan, vaan kokeillaan vähän pitempää golflomaa Espanjassa. Projenni Travels on tuttavani Jenni Kuivaisen perustama matkatoimisto, joka toimii ympäri vuoden Torreviejassa Alicanten eteläpuolella. Yhteistyökenttiä on paljon, joten tarjontaa riittää.

16.9. varattiin longstay-loma, joka koostui 4 viikosta La Manga Club Golfissa, joka on kolmen täysmittaisen golfkentän kokonaisuus lisättynä vielä pitch and putt-kentällä. Toinen 4-viikkoinen otettiin aika lähellä edellistä sijaitsevaan Roda Golfiin. Siellä tiesimme olevan seurakavereidemme Maarit ja Ilkka koko talven. Lisäksi aika lähellä olevalla asuntovaunujen leirintäalueella talven viettävät Ritva ja Pentti sekä Maiju ja Christian. Matkakavereiksi saatiin houkuteltua tavan mukaan Pera ja Satu. Tosin he tulevat vasta Roda Golfiin. Lennot otettiin Norwegianilta Alicanteen.

Roda Golfissa oli sitten tarkoitus myös viettää 70-vuotispäiviäni golfin merkeissä em. ystävien kanssa. Lisäksi paikalle olivat tulossa siihen aikaan myös Maria ja Timo. Heidän kanssaan oli tarkoitus pelata kolme muutakin golfkenttää.

Etukäteen suunniteltiin myös pientä reissua Madridiin, josta käsin käydään päiväseltään Burgosissa tapaamassa 70-luvulta lähtöisin olevaa ystävääni Juliánia ja hänen vaimoaan Linaa. Madridista kyydin Burgosiin tarjoaa heidän nuorin poikansa Rodrigo kaverinsa Darlonin kanssa. Madridiin päätettiin mennä nopealla junalla Alicantesta. Junaliput ja hotelli varattiin Renfeltä netin kautta 23.01.2018. Vaikeuksia oli melkoisesti, koska jonkin aikaa tutkin hotellivaihtoehtoja ja välillä aloitin prosessin alusta. Lopulta en enää päässyt varausta tekemään aikakatkaisun vuoksi. Niinpä siirryin sitten toiselle koneelle ja taas alusta. Nyt tuli tenkkapoo varaussivulla, kun puhelinnuemroni jälkeen oli laatikko C.P. En sitä keksinyt enkä päässyt eteenpäin. Niinpä laitoin viestiä Madridiin Rodrigolle ja hän tutki asiaa hetken ja pyysi laittamaan laatikkoon postinumeroni. Ja sehän auttoi. Liput sain sähköpostiin ja samoin Hotel Señorialin voucherin.

La Mangassa selvisi, että ryhmäämme kuuluivat Seija ja Arne, Kyllikki ja Jouni, Marjatta ja Matti sekä Mia. Heidän kanssa sitten pelattiin ja vietettiin aikaa La Mangassa.

Maanantai 05.02.2018 Kari haki meidät 17.00 ja lähdettiin kohti Helsinki - Vantaan lentoasemaa Espoon keskustan ja Kehä III:n kautta. Sää oli selkeä, lunta n. 20 cm ja lämpötila -7 astetta. Ruuhkaa ei ollut, joten kentällä oltiin 17.30. Lähtöselvitys tehtiin automaatilla ja turvatarkastuksestakin selvittiin nopeasti, koska ihmisiä oli vähän. Menimme ensin The Old Barrel-pubiin ottamaan lähtömaljat. Sen jälkeen käveltiin lähtöportin 16 lähelle ja käytiin syömässä Helsinki Marketissa savulohipastat.

Aika kului nopeasti ja Norwegianin Boeing 737-800-koneeseen päästiin 20.15. Kapteeni arvioi lentoajaksi 3h 55min. Putkelta päästiin aikataulun mukaisesti 23.30 ja suunnattiin jäätymisenestokäsittelyyn. Se vei n. 10 minuuttia ja ilmaan noustiin 20.55. Kone oli täysi.

Alicanteen laskeuduttiin 23.55. Matkatavarat tulivat melko nopeasti, sillä vain yksi toinen kone saapui samoihin aikoihin. Bägitkin tulivat samalle hihnalle ja päästiin mutkitta odotushalliin, jossa oli Projennin edustaja opastamassa. Ulkona odotti Jarkko ja minibussi peräkärryn kanssa ja siihen meitä tuli 9 henkeä. Matkaan päästiin 00.40 ja La Mangassa oltiin 02.00. Las Lomas Villageen majoituttiin asuntoon 32. Kadulta sinne mentiin kiipeämällä portaita toiseen kerrokseen, jossa oli iso olohuone, keittiö ja vessa. Alakerrassa oli kaksi makuuhuonetta ja molemmilla omat kylpyhuoneet ja vessat. Sinne mentiin ahtaita kierreportaita. Ensitutustumisen jälkeen järjesteltiin seuraavaa päivää varten pelivehkeitä ja nukkumaan päästiin vasta 04.00.

Helsinki - Alicante - La Manga 05.02.2018
Helsingin lentoasemalla odoteltiin lennon lähtöä tutussa paikassa. Norwegianin koneessa odotellaan matkaan lähtöä putkella. Alicantessa ollaan saatu jo melkein kaikki tavarat.

Tiistai 06.02.2018 Heräsin aamulla jo 6.00 enkä osannut enää sen jälkeen nukkua. Ulkona oli lämmintä 5.5 astetta ja huoneessakin oli melko viileää. Makuuhuoneet ovat alakerrassa ja sieltä pääsee ulos vain yläkerran kautta: Ensin portaat ylös ja sitten alas. 8.50 mentiin aamiaiselle Luigi-ravintolaan, joka on hyvin lähellä. Buffetaamiainen maksoi 10€. Sen jälkeen kävin tekemässä check-inin Las Lomas Villagen respassa. Samalla valittelin huoneen puutteista. Huoneistossa on kyllä melko hyvä varustus: kahvinkeitin, astianpesukone, pyykinpesukoe, silityslauta ja -rauta sekä kaikki tavallisimmat ruokailuun tarvittavat välineet. Pieni kattila ja jotain pientä puuttui.

La Manga 06.02.2018
Asuntomme olohuoneen vieressä oli kätevästi avokeittiö. Olohuone oli tilava ja terassi kivan kokoinen, mutta aurinko ei sopinut sinne. Keittiö oli melko hyvin varustettu. Siellä oli myös pyykinpesukone.

9.30 lähdettiin raahaamaan bägit klubille n. kilometrin matkan. Las Lomasin respan luota olisimme päässeet shuttlebussillakin. La Manga Club Golfin toimistossa sain muutettua pari lähtöaikaamme toiselle päivälle. Kärryt muuten maksoivat klubilla 8 euroa! 11.00 lähdimme pelaamaan South-kentän Seijan ja Arnen kanssa. Saimmekin mennä omassa rauhassa, koska edessä ei lähellä ollut ketään eikä perässäkään. Kenttä on hyvin tasainen ja aika tilava, mutta hienoja ansojakin on kentälle järjestetty. Kunto ei ollut erinomainen talvisesta ajankohdasta johtuen, mutta ei kunnossa ollut kyllä valittamistakaan. Sikäli mukavasti alkoi vuoden ensimmäinen peli, että heti toisella väylällä tein birkun. Kierros kesti 4h 15min. Jokunen pitempi siirtymä kentällä on ja ne veivät aikaa melkoisesti.

Kierroksen jälkeen syötiin klubin 37 Spike-baarissa ja sen jälkeen lähdettiin shuttlebussilla ostoksille La Plaza-supermarketiin. Tavaraa tuli paljon ja se oli aika paljon halvempaa kuin Suomessa. Sitten palattiin kämpälle ja kävin selvittämässä läppärini nettiyhteysongelmia. Ei saatu vieläkään toimimaan.

Päivä oli aurinkoinen ja melko vähätuulinen. Ylin lämpötila oli 14 astetta.

La Manga South Course 06.02.2018
Jo Southin ykköstiillä näkyi tämän kentän tasaisuus. Pieniä lampia on aika runsaasti samoin kuivia joen uomia. Tämä 4. par 5-väylän lammikko oli todellinen pallonkerääjä. Pallo piti saada ilmassa griinille, muuten se valui lampeen. Kuivia rotkoja on kentällä paljon. Osasta pystyy kyllä pelaamaankin, mutta useimmiten pohja on pientä kiveä.
Monella väylällä on lampi ennen griiniä ja griiniltä saattavat pallot valua sinne, kuten tässäkin. . Yleensä parkolmosilla on vesi mukana pelissä. Vastatuuleen ne aiheuttavat päänvaivaa. 18. griini on komeasti hotellin lähellä, mutta klubitalolle on matkaa n. 200 metriä. Rotko on tässäkin.

Keskiviikko 07.02.2018 Aamu valkeni selkeänä ja yön alin lämpötila oli 4.3 astetta. Aamiainen nautittiin 7.30 ja tarjolla oli Esa Kitchenissä kahvia, leipää, paistettua munaa ja nakkeja, juustoa, metwurstia. Tätä se nyt tulee olemaan seuraavat 8 viikkoa. Iltasanomat piti lukea puhelimesta, koska läppärin wifi-yhteys ei ole vielä kunnossa. Katsotaan nyt, saadaanko tänään. 8.45 lähdettiin pelaamaan. Ensin haettiin Las Lomasin respasta Jennin kärryt ja työnnettiin ne La Mangan klubille. Matkalla viimeisessä risteyksessä Päivi havaitsi kadulla ensin ovi/parkkikortin ja sitten pankin maksukortin. Ne toimitettiin caddiemasterille ja hän tunsi naisen.

Nyt oli pelivuorossa La Manga Golfin North Course. Lähtö oli 9.30 ja taas lähdettiin pelaamaan Seijan ja Arnen kanssa. Tämä kenttä on hieman mielenkiintoisempi kuin South lähinnä suurempien korkeuserojen vuoksi. Kunto oli aika hyvä ja griinit nopeat ja se tuotti kyllä vaikeuksia. Kierros kesti nyt 4h 50min, mutta siirtymät olivat suuremmat kuin Southilla. Kierroksen jälkeen nautittiin klubilla parit juomat. Sitten Päivi lähti shuttle bussilla kämpille ja minä kävelin Seijan ja Arnen kanssa.

La Manga North Course 07.02.2018
North-kentän 1. tiibox on tehty hienosti. Onhan se aivan hotellin edessä. Tällä kentällä on korkeuseroja enemmän ja rotkot ovat suurempia. Tässä on 4. griini. 5. väyläkin, par 4, lyödään mäeltä rotkon yli. Tämä on kiva väylä, jos ei lyö vasemmalle.
9. väylällä kannattaa varoa jo avauksessa leveää rotkoa. Puu 5 riittää, sillä matkaa rotkoon on n, 200 metriä. 10. tiilläkin avataan mäeltä saman rotkon yli. Tänä on kuitenkin melko leppoisa väylä. Tasaistakin on ja tilaa riittää. Griinit muuten olivat tosi nopeita ja vaikealukuisia.
Tässä näkyy yksi näistä rotkoista eli kuivista ojista. Yleensä ne eivät ole näin helppoja. Lampia on kentällä aika paljon, koska vettäkin tarvitaan kasteluun. 18. griini on tässäkin komeasti aivan hotellin edessä.

16.45 lähdin Las Lomasin respalle, jonne Jenni ja Jarkko tulivat käymään Ellan kanssa. Selviteltiin lämmitysjuttuja ja wifiä. Kämppäämme tuotiin minun respassa olon aikana lisälämmitin ja Jarkon kanssa saatiin wifikin toimimaan. Ellasta tuli minulle uusi kaveri visiitin aikana. Kämpälle palattuani Seija tuli käymään ovella ja sovittiin, että mennään drinkille Cañonero-ravintolaan, koska aiemmin sovittu paikka oli kiinni. Sieltä palattiinkin sitten jo asuntoomme iltaa viettämään.

Päivä oli jälleen aurinkoinen ja tuulta vain vähän. Ylin lämpötila oli 13 astetta.

La Manga 07.02.2018
Klubin terassilla vietettiin yleensä pieni hetki jälkipelin merkeissä. Cañonero on yksi Las Lomasin alueen ravintoloista, joka oli aivan lähellä asuntoamme. Las Lomasin huvila-alue on mäen rinteellä ja sen vuoksi asunnot ovar yleensä kaksikerroksisia.
Las Lomasin asuntojen asioita hoidetaan tästä toimistosta, jonka yhteydessä voi myös säilyttää bägejä. Hieman pilkottaa kenttäkin toimiston terassilta. Tästä kuljetetaan kentälle shuttlebussilla. Jenni ja Ella kävivät tapaamassa asiakkaita Las Lomasissa.

Torstai 08.02.2018 Aamu valkeni selkeänä ja yön alin lämpötila oli 5.3 astetta. Nyt näkyi hieman pilviä. Tänään oli vapaapäivä peleistä, joten nukuttiin vähän pitempään. Nyt oli makuuhuoneessa lämmintä jo 21.3 astetta. Aamiaisen jälkeen 10.20 lähdettiin kävellen Las Sabinasiin, jossa ensin käytiin Sport'que-golfliikkeessä tekemässä hieman ostoksia. Sitten poikettiin La Manga Rent-a-Carissa hakemassa vuokra-auton hintoja. Tenniskeskuksen vieressä ihmeteltiin paikallista petanquen kaltaista peliä, joka pelattiin tasaisella nurmella ja isommilla palloilla sekä paljon pidemmältä matkalta. Tenniskeskuksen kautta käveltiin supermarketin yläpuolella olevaan pieneen Chill Cafe & Deli-baariin, jossa juotiin americanot hintaan 1.60 €. Sitten mentiinkin La Plaza-supermarketiin tekemään täydennysostoksia. Kassalta tilattiin shuttle-bussi, jonka tulo kesti 38 minuuttia.

La Manga 08.02.2018
Matkalla kylälle liikekeskukseen kuljetaan golfkentän ohi ja se näkyy vähän ylempää, kuten tämä Northin 10. väylä. South-kenttääkin näkyy hieman. Kukkia alkaa olla jo melkoisesti loistossaan. Kylällä on pieni golfliike Sport'que, jossa kävimme ostoksilla.
Tenniskeskuksen vieressä näimme nurmikentällä pelattavan petanquen tapaista peliä. Kuulat olivat vain jonkin verran isompia palloja ja matka pitempi. Täällä tätä kutsutaan näköjään bowlsiksi. La Plaza Supermercado on melkoisen suuri elintarvikeliike.

Huoneessa oli käynyt siivooja poissaoloaikana. Ostokset purettuamme lähdettiin etsimään lounaspaikkaa, mutta Luigi oli kiinni. Vieressä oleva The Village oli kuitenkin auki, mutta asiakkaita ei ollut. Otimme siellä kuitenkin kevyet lounaat. Sitten palattiinkin kämpille katsomaan curlingia olympialaisista.

Päivän ylin lämpötila oli 11.4 astetta, joten melko kylmä oli vapaapäivä, vaikka aurinko paistoikin koko ajan. Toivottavasti lämpenee pian. Lunta ei onneksi kyllä täällä ole.

Perjantai 09.02.2018 Aamu valkeni selkeänä ja yön alin lämpötila oli 4.0 astetta. Aurinko paistoi edelleen hienosti. Tuulta oli hieman enemmän kuin aikaisempina aamuina. Heti aamiaisen jälkeen 8.40 lähdettiin golfklubille ja pelaamaan. Reilu kilometrin matka käveltiin yhdessä Mian kanssa, jonka kanssa sitten pelattiinkin. Tänään oli vuorossa taas South Course. Projennin varaamat ajat olivat 9.39 alkaen, mutta kovin hiljaista oli. Kun menimme ajoissa 1. tiille, pääsimme lähtemään kolmestaan jo 9.20. Aurinko paistoi ja tuulta oli melkoisesti, joten aika viileä kierros tuli. Peli huipentui kohdaltani 17. väylälle, joka on viimeinen par 3. Avaukseni onnistui mainiosti, mutta en nähnyt, mitä griinillä tapahtui. Kun kävelin griinille, ihmettelin, missä palloni on ja menin griinin takaa etsimään. Lähellä ollut kentänhoitaja huikkasi minulle: ”Maestro” ja ositti reikään. Sanoi sitten vielä ”Hole in One” ja sieltähän se pallo löytyi. Odottamaton oli tapahtunut 28 vuoden ja 8 kuukauden tahkoamisen jälkeen. Tämän kierroksen kyllä muistan. Kierroksen jälkeen tarjosin klubilla 37 Spikessa juomat peliryhmälleni ja perässämme tulleille edellisten kierrosten pelikavereille (ei skumppaa kuitenkaan).

La Manga South Course 09.02.2018
Tässä on Southin 6. väylä, joka on par 5 ja kiemurtelee osin rantaa myötäillen. Kaiken maailman lintuja täällä näkee seuraamassa tapahtumia. Tämä haikara katselee 17. väylän griinille ja ihmettelee, mitä siellä tapahtui.
No siellähän tapahtui. Golfurani ensimmäinen holari oli tosiasia. Golfklubin terassi on aurinkoisella paikalla, mutta vielä oli hieman turhan kylmää. Tässä juhlistetaan Päivin kanssa suurta saavutustani.

Shuttlebussilla palasimme Las Lomasiin bägeinemme ja kärryinemme, koska seuraava kierros pelataan sunnuntaina West Coursella, joka on hieman kauempana. Kämpällä laitettiin sitten ruokaa ja katseltiin olympialaisia Eurosportilta (taitoluistelua ja kelkkailua). Samaan aikaan Facebookiin sateli onnitteluja.

Päivä oli aurinkoinen mutta tuulinen. Ylin lämpötila oli 12.2 astetta.

Lauantai 10.02.2018 Aamu valkeni edelleen selkeänä ja yön alin lämpötila oli 7.4 astetta, eli nyt oli jo selvästi lämpimämpi aamu. Olympiakisat alkoivat hienosti, sillä heti ensimmäisessä lajissa naisten yhdistelmähiihdossa Krista toi pronssia. Eurosportista nähtiin tämä.

Sen jälkeen 10.00 lähdin kävelylle. Ensin menin West Courselle ja siitä suorinta tietä La Plaza Supermercadoon. Matkalla hokasin Si Restaurantin, jossa ehkä käydään syömässä joku kerta. Kaupasta kannoin vettä ja muut tavarat Hotel Príncipe Félipen läpi ja kävin golfklubilta hakemassa holaritodistuksen. Sitten kävelinkin Las Lomasiin kämpille. Keitimme kahvit ja syötiin edellisen päivän pastan tähteet. Mia kävi sitten meillä ja yritettiin katsoa Eurosport 2:lta ampumahiihtoa, mutta sitä tuli sekaisin short track-luistelun kanssa. Eurosport 1:ltä tuli mäkihyppyä.

La Manga 10.02.2018
The Village-ravintola terasseineen on tässä ja talojen välistä pilkottaa talo, jossa kämppämme on. La Mangan West Coursesta näkyi ensimmäisenä tämä 6. griini ja osa väylää. Opastus isolta tiellä klubille on hyvä.
Westin haastava 1. väylä katsottuna griini takaa. Hotel Príncipe Félipen ulko-ovelta katse golfklubille päin. Tässä on sitten klubin antama todistus holaristani. Pitänee raamittaa kotona!.

13.30 lähdettiin Las Lomasin toimistolta taksilla Los Belonesiin. Kyyti maksoi 4 euroa hengeltä ja meitä oli 5. Kävimme ostamassa lämpömittarin Mar Menor Ferreteriasta ja sitten lähdettiin katselemaan kylää. Pääkadulta löytyi linja-autopysäkki, jossa oli bussiaikataulut Cartagenaan. Sitten mentiin syömään paikallisten suosimaan Restaurante Casa Rufinoon, jossa oli ainakin 150 henkeä syömässä. Ruoka oli halpaa. Päivän lounas maksoi 10 euroa ja siihen kuului leivät, salaatit, juomat, alkukeitto, pääruoka ja kahvi tai leivos. Taksilla ajettiin sitten La Plaza Supemercadoon, jossa tehtiin täydennysostoksia. Shuttlebussilla palattiin sen jälkeen asunnolle.

Päivä oli aurinkoinen, mutta merellä oli synkkiä pilviä. Tuulta oli hieman ja ylin lämpötila oli 12.6 astetta.

Los Belones 10.02.2018
Los Belonesin kirkko on pääkadun varrella ja se on aika perinteinen. Pääkadun varrella on myös kauppakeskus, mutta se oli siestan aikaan suljettu. Tässä on talo, joka on erikoinen yhdistelmä puu- ja betonirakentamisesta.
Onkohan tämä kaupungin paras ravintola? Tuskin, vaikka suomalaisten mielestä nimi siihen viittaakin. Los Belonesista löytyi bussipysäkilta aikataulu busseille Cartagenaan. Ravintola Casa Rufino oli ainakin kaupungin suosituin paikallisten mielestä. Siis sinne!

Shuttlebussilla palasimme Las Lomasiin bägeinemme ja kärryinemme, koska seuraava kierros pelataan sunnuntaina West Coursella, joka on hieman kauempana. Kämpällä laitettiin sitten ruokaa ja katseltiin olympialaisia Eurosportilta (taitoluistelua ja kelkkailua). Samaan aikaan Facebookiin sateli onnitteluja.

Päivä oli aurinkoinen mutta tuulinen. Ylin lämpötila oli 12.2 astetta.

Sunnuntai 11.02.2018 Aamu valkeni täysin selkeänä ja yön alin lämpötila oli 7.5 astetta. Aamiaisen jälkeen katseltiin miesten yhdistelmähiihtoa ja lähdettiin shuttlebussilla West Courselle. Seija ja Arne sekä Mia työnsivät kärryt sinne ja päätettiin pelata niin, että minä lähdin Arnen kanssa ja naiset perässä. Me päästiin pelaamaan 9.15. Kenttä on aika kapea ja täysin erilainen kuin muut kaksi kenttää. Korkeuseroja on aika paljon. Varsinkin viimeinen väylä on mahtava. 25 metriä ylempää avataan metsikön yli väylälle. Mielenkiintoinen! Kierros kesti meillä vain 3h 45min, koska pelaajia oli aika vähän. Vasta 16. väylällä tavoitettiin yksi 4 miehen porukka. Klubilla nautittiin juomia ja sitten palattiin shuttlebussilla Las Lomasiin.

La Manga West Curse 11.02.2018
West Coursen 1. väylä on varsin mielenkiintoinen. Avausta on varottava, ettei mene veteen eikä lähestyminen saa mennä pitkäksi. Erittäin monella väylällä on rotko edessä avauksessa, toisessa lyönnissä tai lähestymisessä. Tässä on 8. väylä. 9. väylä griiniltä väylälle katsottuna. Alamäestä lyödään rotkon yli griinille.
11. väylä on tyypillinen par 4. Avaus alamäkeen ja dogleg vasemmalle. 16. väylä on 177-metrinen par 3. Tietysti välissä on rotko ja griini ylhäällä. 18. väylän tiiltä on mahtava näköala Los Belonesin yli La Mangan niemelle.

Kämpällä laitettiin ruokaa ja syötiin. Vähän myöhemmin Seija soitti ja pyysi meitä alakerran viinibaariin. Niinpä mentiin The Villageen yhdelle drinkille Seijan Mian ja Arnen seuraan. Se suljettiin 18.00 ja henkilökunta siirtyi Luigiin. Me taas siirryttiin kämpällemme, mutta sitä ennen hain respan lockerista bägistäni puseron ja lippiksen.

Päivä oli edelleen aurinkoinen ja nyt tuulta oli vain vähän. Ylin lämpötila oli 17.2 astetta.

Maanantai 12.02.2018 Aamu valkeni täysin selkeänä ja yön alin lämpötila oli 13.0 astetta. Aamiaisen jälkeen 8.30 lähdin kävelylle. Pohjoisen ja El Miradorin kautta kävelin isolle tielle, joka kulkee kenttien välistä. Yllätyksekseni sivutiellä oli portti ja korkea muuri, josta ei yli päässyt. Portin toisella puolella oli onneksi liikenneympyrässä työmiehiä, jotka avasivat minulle portin. Siitä kävelin sitten golfklubille, jossa oli 4 suomalaista lähdössä pelaamaan. He olivat tulleet eilen hotelliin AK-matkojen reissulle viikoksi. Sitten kävelin Hotel Príncipe Felipen läpi ja menin kauppaan. Siitä jatkoin matkaa Tenniskeskuksen läpi Par 47 Pitch & Putt-kentälle. Se oli nyt suljettu ja aukeaa maaliskuun puolivälin jälkeen. Sitten palasinkin hotellin ja klubin kautta kämpille. Matkaa kertyi lenkille yhteensä n. 7.5 km. Keli oli lämmin ja mittari näytti 16.9 astetta. Monet pelaajat olivat kentällä shortseissa ja lyhythihaisissa paidoissa.

La Manga 12.02.2018
Kotikatumme Las Lomas Villagessa. Kaikki talot ovat samanvärisiä ja jokaisella on joku linnun nimi. Meidän talo on La Golondrina eli pääskynen. Matkalla El Miradoriin avautuu La Mangan kentille kivoja näkymiä.. Tästä kuvastakin näkyy, että kentällä on aika paljon lampia, jotka antavat näköä väylille.
Keskellä kuvaa näkyy kylpylä ja sen oikealla puolella ovat kotikatumme asunnot. North Coursen 4. väylän griini ja palloja keräävä rotko. 5. väylän rotko on myös aika pahaa, mutta onnistunut lyönti menee kyllä helposti yli.
Loma-asuntoalueen ulkopuolella on suuria kaali ja salaattiviljelmiä. Espanjalaiset liikennesuunnittelijat rakastavat liikenneympyröitä. Par 57 Pitch & Putt on myös hieno harjoittelukenttä, joka oli vielä suljettu.

Lounas nautittiin taas kotona. Iltapäivällä 13.00 satoi hieman, mutta aika pian alkoi aurinko taas paistaa. 16.00 lähdettiin Päivin kanssa kävelylle. Menimme yläkautta La Manga Span kylpylään ja käytiin tutustumassa hieman sisälläkin. Pääovi on ylhäällä ja siitä mennään sitten kerroksittain alaspäin. Aika outo ratkaisu! Melko kolhonlainen laitos tämä on muutenkin. Hissillä ja portaita mentiin alas ja käveltiin takaisin asunnollemme. Sen edessä tavattiin vastapäätä asuva Jouni.

19.00 lähdettiin sovitusti syömään aivan lähellä olevaan Luigi-ravintolaan. Mukana olivat lisäksemme Seija, Arne, Mia, Matti ja Marjatta. Siellä meni kivasti rupatellessa reilu pari tuntia. Sitten olikin jo aika mennä yöpuulle.

Päivä oli tähän mennessä lämpimin. Ylin lämpötila oli 17.2 astetta, mutta iltapäivän puolella tuli pari sateenkuuroa, jotka tiputtivat lämpötilaa. Tuulta ei juurikaan ollut.

La Manga 12.02.2018
Hyvin monessa palmussa kentän alueella pesi tällainen vihreä papukaija. Kylpylän rinteeltä on komea näkymä La Mangan niemelle, joka on toistakymmentä kilometriä pitkä ja täynnä asutusta. Kylpylän allasalue oli vielä suljettu, mutta avautunee maaliskuussa sesongin alkaessa.

Tiistai 13.02.2018 Aamu oli nyt eilisen iltapäivän vesisateen jälkeen taas selkeä ja yön alin lämpötila oli 8.0 astetta. 8.10 lähdettiin kävelemään respaan, jossa otettiin bägit ja kärryt ja käveltiin sitten klubille. Tänään pelivuorossa oli North-kenttä. Pelaamassa olivat Kyllikkiä vaille kaikki. Mia ja Seija lähtivät ensimmäisinä 9.00, sitten seuraavassa ryhmässä Päivi, Marjatta ja Arne sekä viimeisessä Matti, Jouni ja minä. Nyt miesten ryhmässä pelattiin keltaisilta. Palloja meni minulta omituisiin paikkoihin ja välillä hävisikin. Välillä huomattiin paalutusten omituisuus. Keli oli lämmin ja lyhythihaisessa tarkeni. Kierros kesti hieman päälle 4 tuntia. 37 Spiken terassilla otettiin juomat ja minä kävelin kämpille. Yhteensä kävelyä tuli Sports Trackerin mukaan 10.8 km, josta asunnon ja klubin väli (edestakainen) oli 2.6 km.

La Manga North Course 13.02.2018
South ja North Courselle menevän tien opaskivessä maila viuhuu. Toimiston yhteydessä oleva pro shop on erittäin avara ja tavaraa on paljon. 16. väylä on aika pitkä (159 m) par 3 lammen yli ja yleensä siinä on vastatuuli.
18. väylällä olen melkein onnistunut pari kertaa saamaan pallon klubille. 4. väylä on myös pitkä par 3, jossa haasteita riittää. Onneksi griini on alhaalla. 6. väylä on kentän ikävin. Rotkon yli pitää pallo saada ilmassa griinille, muuten se valuu esteeseen. Puteissa on sama vaara.

Kotona laitettiin ruokaa ja otettiin sitten ruokalevot. Ilta menikin televisiota ja nettiä katsellessa.

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Pelin loppupuolella alkoi hieman tuulla. Ylin Lämpötila oli 16.5 astetta.

Keskiviikko 14.02.2018 Taas tuli päivästä aurinkoinen ja yön alin lämpötila oli 9.5 astetta. Aamupäivällä tuulta ei ollut. Aamiaisen jälkeen tein kävelylenkin ympäristössä. El Mirador del Mariin menin ensin katsomaan maisemaa merelle. Sitten palasin Las Lomasiin päin ja poikkesin ”Buena Vista”-kyltistä oikealle Las Atalayasin kukkulalle. Sieltä näkymä oli vain golfkentälle päin. Sitten palasinkin 3.5 km:n lenkiltä kämpälle.

Aamupäivällä laitettiin ruokaa kotona ja lepäiltiin sen jälkeen. 12.10 lähdettiin käymään La Plaza del Dia-supermarketissa ostoksilla. Tarve oli lähinnä vedelle, koska hanavettä ei varovaisina käytetä juomiseen eikä ruoanlaittoon. Ilmaisella shuttlebussilla palattiin kämpälle ja katseltiin televisiota aikamme kuluksi.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin ylimmän lämpötilan ollessa 16.1 astetta.

La Manga 14.02.2018
Näkymää La Mangan niemelle ei voi olla ihailematta. Buena Vista on loma-asuntoalue rinteessä, kuten kaikki alueet täällä. Hotel Príncipe Felípen pääsisäänkäynti pysäköintialueen puolelta.

Torstai 15.02.2018 Päivästä näytti tulevan aurinkoinen ja yön alin lämpötila oli 12.0 astetta. Aamiaisen jälkeen katseltiin taas Krista Pärmäkosken hienoa hiihtoa ja Kaisan vähemmän hienoa ammuntaa. 10.30 lähdimme taas pelaamaan kävellen klubille. Tänään oli vuorossa La Manga Club South Course ja pelikavereina Seija ja Arne. Matkaan lähdettiin 11.13. Tuuli yltyi kierroksen aikana melko kovaksi. Peli meni vähän sekalaiseksi taas kerran, mutta mukavaa oli kuitenkin huiskia keltaisilta. Kierros kesti 4.5 tuntia. 37 Spike kutsui pelin jälkeen ja sitten ajettiin shuttlebussilla Las Lomasiin. Sitä ennen saatiin vaihdettua huominen peliaika Westiltä Southille.

La Manga South Course 15.02.2018
Aamuinen näkymä South Coursen 1. väylälle. Hyvin monissa palmuissa on tällaisten papukaijojen pesiä. Seija ja Päivi odottelevat kiihkeästi kentälle pääsyä.
Muutamalta väylältä näkyy meri ja La Mangan niemi. 10. väylä avataan rangen viereen ja pelimiehet katoksen yli. La Mangan tyypillinen par 3, vettä uhkana.
Tässä on 17. väylä, jolla tein sen holarin. Loma-asuntoja, palmuja ja lintuja on paljon tällä alueella. Komea 18. väylä katsottuna griinin takaa väylälle päin.

19.00 oli Jennin ja Jarkon järjestämä grilli-ilta porukallemme. Kaikki 9 olivat paikalla Jennin, Jarkon, Ellan ja Johannan lisäksi. Syötiin grilliruokia ja nautittiin juomia sekä vehdattiin Ellan kanssa. Siinä vierähti mukavasti 3 tuntia. Sitten talon väki jäi siivoamaan.

Päivä oli aurinkoinen ja lämpimin tähänastisista. Ylin lämpötila oli 19.4 astetta, mutta tuulta iltapäivällä oli melkoisesti.

La Manga 15.02.2018
Jarkko ja Ella odottelevat, että makkarat saadaa grilliin käristymään. Johanna ja Jenni häärivät keittiössä lisukkeita valmistamassa. Matti, Marjatta ja Jenni keskustelemassa sohvalla.
Jarkko esittää jotain ja Kyllikki kuuntelee muiden tavoin. Seijan ja Ellan voimistelusessio käynnissä lattialla. Ja tulihan se Ella syliinikin kun jaksoin vehdata hänen kanssaan.

Perjantai 16.02.2018 Aamu oli melko selkeä, vain pieniä pilviä näkyi. Tuuli oli nollassa ja alin lämpötila 10 .0 astetta. Aamiaisen aikana ja jälkeen katseltiin taas olympialaisia. Miehet hiihtivät - norjalainen ei voittanut. 10.15 lähdettiin golfklubille, jossa mentiin taas pelaamaan La Mangan South Course. Pelikaveriksi meille tuli Mia. Lähtöaika oli 10.55. Alkuun oli täysin tyyntä, mutta kolmen väylän jälkeen alkoi hieman puhaltaa. Keli oli aika hyvä, mutta pilviä oli hieman enemmän kuin edellisinä päivinä. Kierros kesti 4h 20min. Klubilla syötiin club sandwichit ja sitten lähdettiin shuttlebussilla ”vaua” Las Lomasin toimistolle ja jätettiin bägit kolmeksi päiväksi lockeriin säilöön.

La Manga South Course 16.02.2018
2. väylän griinin takana näkyy rinne, jossa on isoja lomaosakkeita. 4. griinin takana näkyy taas rinne, joka on tyypillisesti rakennettu täyteen. Komeita väyliä täällä on paljon ja griinit aika suuria ja hyvin bunkkeroituja.
11. ja 12. väylän väliin on väsätty tällainen vesiputous. Golfissa joutuu usein hankaloihin tilanteisiin kuten Mia tässä. 18. griini on todella suuri, mutta bunkkereita monta.

Kämpälle päästyämme pakkasimme tavaroita tulevaa Madridin matkaa varten. Loppuilta menikin sitten laiskotellen.

Päivä oli puolipilvinen ja heikkotuulinen. Ylin lämpötila oli 18.4 astetta.

Lauantai 17.02.2018 Aamu oli melko selkeä, vain pieniä pilviä näkyi. Tuuli oli nollassa ja alin lämpötila 11 .0 astetta. Aamulla laitettiin kaikki kuntoon reissua varten. Aamiaisen jälkeen alettiin olla valmiita. Jennin isä Osmo tuli hakemaan meidät Las Lomasin respalta. Lähtö Alicanteen tapahtui 8.55. Sinne ajettiin rantatietä Torreviejan kautta ja Alicanten rautatieasemalla oltiin 10.35. Tutustuimme hieman aseman ympäristöön. Kävimme apteekissa ja sen jälkeen kahvilla Mi Colombia Cafeteriassa.

Alicante 17.02.2018
Alicanten rautatieasema on aika vaatimattoman näköinen ulkoa päin. Joissakin risteyksissä oli kukkaistutuksia. Läheisessä liikenneympyrässä on korkea patsas.
Palacio Provincial de Diputación de Alicante on myös lähellä. Mi Colombiassa kävimme juomassa kahvit. Huippunopea AVA-juna odottelee lähtöä laiturilla.

Sitten mentiin rautatieasemalle, tutustuttiin siihen ja 13.20 päästiin laiturille turvatarkastuksen kautta. Ave-junaan mentiin 3. vaunuun ja se lähti täsmälleen aikataulun mukaan 12.40. Ensimmäinen pysähdys oli Villenassa. Se oli pieni asema ”ei missään”, mutta muutama ihminen tuli kuitenkin kyytiin. Siihen asti maasto oli kuivaa kumpuilevaa eikä puustoa ollut. Sen jälkeen alkoi viljelmät ja ne olivat tasaista maastoa silmin kantamattomiin. Toinen pysähdys oli Albacetessa, joka on melko suuri kaupunki; ainut matkan varrella. Sen molemmin puolin oli viljeltyjä peltoja. Matalaa puukasvustoa alkoi kuitenkin näkyä ja metsiäkin oli aika paljon. Kolmas pysähdys oli 14.40 Cuenca Fernándo Zóbelissa, jokan myös melko kaukana Cuencan kaupungista. Sen jälkeen alkoi olla enemmän korkeuseroja ja tunneleita. Perillä Madridissa Atochan asemalla oltiin 5 minuuttia etuajassa 15.15. Suurella asemalla mentiin muiden perässä ja sieltä Rodrigo löytyi helposti.

Hän ajoi vuokra-autollaan meidät Hotel Señorialiin, joka on aika lähellä. Se on pieni vanha hotelli ja huonekin oli pieni, mutta edullinen. Veimme tavarat huoneeseen ja palasimme alas, jossa Rodrigo odotteli meitä. Hän oli vienyt auton parkkiin lähelle ja odotteli meitä jo aulassa. Yhdessä käveltiin ensin Plaza de Españalle, joka on aivan hotellin vieressä. Siellä on suuri Don Quijoten ja Sancho Panchan muistopatsas. Siitä kiipesimme Temple de Debodille, joka on aika suuren mäen päällä. Se on muinaisegyptiläinen temppeli, jonka jäänteet on tuotu Madridiin ja sijoitettu tänne. Sieltä käveltiin kahville Café del Orienteen Oopperan viereen. Kävelykatuja pitkin käveltiin hakemaan Rodrigon autoa parkista. Kyllä oli paljon porukkaa liikkeellä! Sen jälkeen olikin vuorossa La Vaguada-ostoskeskus, jossa Rodrigon puoliso Darlon on töissä parturina Jean Louis David Peluqueríassa. Häneltä loppui työt 19.00 ja sen jälkeen ajeltiin ympäristössä ja mentiin Auschwitzin muistomerkille, jossa on junan vaunu, jossa oli kuljetettu juutalaisia hävitettäväksi. Sieltä ajettiin keskustaan, kuvattiin Palacio de Congreso, Banco Central ja Puerta de Alcala.

Sitten mentiinkin jo syömään brasilialaiseen Sabor Gaucho-ravintolaan 20.30. Ruokabuffet oli erinomainen ja erilaisia lihoja veistettiin vartaasta lautaselle niin paljon kuin jaksoi syödä. Todella hyvä ruokapaikka! Sen jälkeen olikin jo aika palata hotellille ja mennä yöpuulle. Siellä oltiin 22.30.

Sää oli sateeton, mutta iltapäivä oli hyvin pilvinen. Lämpötila Madridissa oli 15 astetta.

Alicante - Madrid 17.02.2018
Alkumatkalla oli aika karua maastoa suurine kukkuloineen. Sitten alkoikin hyvin suuri viljelypeltojen alue, joka jatkui lähelle Madridia. Rodrigo oli sovitusti meitä vastassa Atochan rautatieasemalla.
Plaza de Españalla on Don Quijoten ja Sancho Panchan muistomerkki. Siinäpä sitten poseerattiin Päivin kanssa muiden turistien malliin. Temple de Debond on melkoisen yksinkertainen egyptiläinen temppeli.
Sitten olikin reittimme varrella Palacio Real de España. Ooppera on monessa eurooppalaisessa kaupungissa aika saman näköinen. Rodrigo näyttää meille kuvaa, jonka hän lähetti vanhemmilleen Burgosiin.
Leveällä kävelykadulla oli melkoinen ihmisjoukko ja komeita rakennuksia. Tällä kadulla oli nykyaikainen tilataideteos, jonka läpi ajettiin.
Tässä on neljä hyvin korkeaa rakennusta, joista yksi on hotelli.
Vaguada-ostoskeskus on vaatimattoman näköinen, mutta valtavan kokoinen. Darlon toimi meille oppaana, kun Rodrigo etsi autolle pysäköintitilaa tai haki autoa. Auschwitzin muistomerkki tuo mieleen hyvin ikävät ajat Euroopan historiassa.
Palacio de Congreso oli melko värikkäästi valaistu. Tässä on Puerta de Alcalá ison puiston lähellä. Sabor Gauchossa saatiin erinomaista ruokaa.

Sunnuntai 18.02.2018 Aamu oli selkeä ja aurinkoinen, mutta lämpötila oli vain 2 astetta. Yö oli melko meluinen, koska kadun liikenne ja ihmisten aiheuttama melu jatkui sunnuntai-illan vuoksi pikkutunneille 04:ään asti. Herätys oli melko aikaisin, koska halusimme lähteä Burgosiin ajoissa. Lähtö oli sovittu 9.00, joten ei ehditty saada aamiaista, koska se alkoi vasta 9.00. Matkaan lähdettiin 9.05, jolloin lämpötila oli jo 4 astetta. Aika pian noustiin vuoristoon Madridin 500 metristä n. 1400 metrin korkeudelle, jossa oli tien vierelläkin jonkin verran lunta. Lämpötila oli alimmillaan -2 astetta. Aranda de Dueron oli matkan varrella ainoa vähän suurempi kaupunki. Sen lähellä pysähdyttiin kahville hyvään Tudanca de Duero-ravintolaan 83 km ennen Burgosia. Siellä myytiin myös viinejä ja muita kauppatavaroita.

Madrid - Burgos 18.02.2018
Lumipeitteiset vuoret näkyvät Madridiinkin asti. Ylimmillä paikoilla ollessamme lunta oli ihan tien vieressäkin. Nyt näkyi oikeata metsääkin, jota ei Espanjassa kauheasti ole.
Aranda de Duerossa poikettiin kahvilla Tudancassa. 35 vuoden tauon jälkeen oltiin taas yhteiskuvassa Julianin kanssa. Päivi ja nuorekkaana säilynyt Lina Lopezien kotona.

Burgosiin saavuttiin 11.50. Ensimmäiseksi mentiin Calzadas-kadulla Rodrigon vanhempien Julianin ja Linan kotiin, jossa he ottivat meidät vastaan erittäin sydämellisesti. Julianin jalat ovat hyvin heikossa kunnossa, joten hän jäi kotiin ja Lina lähti kanssamme Burgosin kierrokselle. Ensiksi kävimme Cartuja de Miraflores-luostarissa. Sen jälkeen oli vuorossa Castillo de Burgos, jossa ei päästy muurien sisäpuolelle, koska olisi pitänyt olla vähintään 20 hengen ryhmä tähän aikaan vuodesta. Tyydyimme katselemaan hyvin avautuvia maisemia Burgosiin ja lähiympäristöön. Sitten mentiinkin syömään Casinon ravintolaan Plaza Mayorin vieressä eli Sociedad Privada Palacio de Cultura y Regreo, mutta ennen sitä tutustuttiin kasinon korttisaleihin. Ruletteja ei näkynyt. Vanhin Diez Gomezin veljeksistä Guillermo liittyi seuraamme lounaalle ja Rodrigo haki isänsäkin sinne. Saatuamme vatsamme täyteen, kiipesimme vielä Burgosin katedraalille ja Iglesia de Sán Nicólas de Bari-kirkolle, jossa perheen tuttavapappi esitteli katedraalin taiteellisia seinäteoksia.

Sitten olikin jo aika hyvästellä Lina ja Guillermo. Julianin vei Rodrigon jo lounaan jälkeen kotiin lepäilemään. Oli aika jättää erittäin ystävälliset poikien vanhemmat ja toiseksi vanhin poika ja lähteä takaisin kohti Madridia. Sää oli puolipilvinen, mutta lämpötila lähtiessämme 17.40 oli vain 8 astetta ja jonkin verran tuulta. 20 minuutin päästä tuli hieman tihkua tuulilasiin. Loppumatkasta alkoi melkoinen ruuhka ja usein seisottiinkin. Sitten alkoi osuus, jossa yksi kaista vastaantulevalta liikenteeltä oli otettu Madridiin meneviä varten. 24 km Madridista palattiin omalle puolelle. Hyvä järjestely, joka auttoi! Välillä satoikin hiukan.

Perillä Madridissa oltiin 20.40 ja hyvästelimme Darlonin, jonka oli seuraavana päivänä mentävä töihin. Kohta hotellille päästyämme menimme nukkumaan vauhdikkaan päivän ja edellisen valvotun yön jälkeen. Lämpötila Madridissa oli silloin 14 astetta.

Burgos - Madrid 18.02.2018
Cartuja de Mirador-luostari oli ensimmäinen tutustumiskohteemme Burgosissa. Sisältä sekin on todella hulppea isojen kirkkojen tapaan. Komeita yksityiskohtia löytyy vaikka kuinka paljon.
Burgosin linnalta näkyy katedraali ja koko kaupunki hyvin. Linnoituksen näköalapaikalla selvisi, että Helsinkiin on 2800 km. Cartuja de Mirador näkyi myös hyvin täältä.
Kasino on aivan Plaza Mayorin viressä. Rodrigo, Darlon, Guillermo ja Julian ruokapöydässä. Lina ja Rodrigo poseeraavat ruokailun lomassa.
Burgosin katedraali on yksi suurimpia, joita olen nähnyt. Todella hulppeita sisäänkäyntejä on joka sivulla. Hienoja yksityiskohtia löytyy täältäkin muiden kirkkojen tapaan.
Ukko vilkuttaa meille hyvästiksi kellon päällä. Pieni joki virtaa koko Burgosin läpi kaupungin reunamilla. Luurankopuita on monen kadun varrella Burgosissa.

Maanantai 19.02.2018 Aamu oli selkeä ja aurinkoinen ja oli 6 astetta. Hotellista kirjauduttiin hyvin nukutun yön jälkeen ulos 8.00. Rodrigo tuli 15 minuuttia sovittua aikaisemmin ja pääsimme lähtemään jo 8.15. Liikenne ei juuri ruuhkautunut, joten pääsimme Atochan rautatieasemalle jo 8.20. Hyvästelimme Rodrigon ja kiittelimme kaikesta, mitä hän oli eteemme tehnyt. Hän vielä korosti sitä, kuinka paljon hänen vanhempansa arvostivat vierailuamme. Atochan rautatieasema on suuri ja komea. Ravintolakerroksessa on suuri viherkasvialue. Aamukahvit joimme Il Caffe di Romassa. Vähän aikaa ihmettelimme, mistä mennään oikealle raiteelle, mutta kyllähän se löytyi. Taas mentiin turvatarkastuksen läpi raiteelle 2, jossa Ave-juna oli jo valmiina. Junassa oltiin 9.10 vaunussa viisi. Juna lähti 9.31, mutta pysähtyi muutaman sadan metrin päähän odottelemaan toisen junan kanssa. Noin 5 minuutin kuluttua pääsimme matkaan. Alkumatkasta käytiin ravintolavaunussa, jossa ei ole istuimia ollenkaan, ainoastaan 2 korkeata pöytää Niissä voi lukea sanomalehtiä ja ikkunan vieressä taso, jossa nautittiin juomat ja ruuat seisaaltaan. Cruzcampo-olut maksoi 2.60 euroa. Tällä kertaa juna pysähtyi vain Albacetessa 10.59. Nopeutta oli meidän GPS-mittauksen perusteella parhaimmillaan 308 km/h! Alicanteen saavuttiin 11.46, joten aikataulussa pysyttiin.

Osmo odotteli sovitulla paikalla ja 11.55 lähdettiin kohti Torreviejaa. Ajoimme Torremarketin eteen ja ensimmäiseksi poikkesimme Projennin toimistolla. Sitten mentiin Café Ellaan kahville, jossa juteltiin Jennin ja Johannan kanssa. Vähän Torremarketissa ostoksia tehtyämme jatkoimme La Mangaan, jonne saavuimme 14.05. Sitten järjesteltiinkin pakkauksia, Päivi pesi pyykkiä ja laittoi ruokaa. Minä kirjoittelin matkakertomusta, kun vielä muistin. Lämpötila oli 16 astetta ja taivas aurinkoinen.

Madrid - Alicante - Torrevieja - La Manga 19.02.2018
Atochan rautatieasema Madridissa od tosi avara ja nykyaikainen. Madridin keskustan eteläpuolella on joku korkea patsas mäellä. AVE-junan ravintolavaunu on melko väljä eikä tarkoitettu oleskeluun.
Junan nopeus oli parhaimmillaan reilut 300 km tunnissa. Karu maisema enteili saapumista Alicanteen. Alicanten eteläpuolella suolavesialtaissa oli paljon Flamingoja.
Arkkitehtuuria tien varrella Torreviejassa. Projennin toimisto näyttikin matkatoimistolta. Ella Cafe ulottuu melkein kadulle pienen katoksen avulla.

Tiistai 20.02.2018 Aamu oli selkeä ja aurinkoinen ja oli 10.6 astetta. 8.20 lähdettiin hakemaan pelivarusteet Las Lomasin varastosta ja käveltiin klubille. Tänään pelattiin North Course ja lähdin Arnen kanssa iäkkään englantilaisparin kanssa 9.10 10. tiiltä. Päivi, Mia ja Seija tulivat perässämme. Lähtöaikamme eivät pitäneet paikkaansa, mutta tiukan startterin ohjeiden mukaan lähdettiin matkaan. Alku oli hankalaa ja välillä tuuli melkoisesti, mutta loppua kohti se helpotti. 7 väylän jälkeen tuli kaksi paria. 1. väylällä tuli zipillä birkku ja seuraavalla taas par. Viimeksi pelatun etuysin tulos oli 42 ja se oli selvästi reissun paras, Kierros kesti 4h 45min. Kierroksen jälkeen käytiin 37 Spikesissa ottamassa oluet ja sen jälkeen proshopista ostamassa minulle shortsit ja uusi hieno taittomallinen griinihaarukka.

Sitten mentiinkin ”vauvalla” (=minibussi) Supermercadoon ostoksille. Yritettiin apteekkiinkin, mutta se oli kiinni 13.30 - 17.30. Sama kuski kyyditsi meidät ostosten jälkeen kämpälle, jossa Päivi alkoi heti laittamaan ruokaa.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, mutta välillä tuuli oli melko voimakas. Ylin lämpötila oli 19.9 astetta.

La Manga North Course 20.02.2018
Päivi seisoo edesmenneen Roger Mooren talon portilla. 12. väylällä oikealla olevien kukkuloiden paikkeilla oli avaukseni yleensä. Keltaiset kukat loistivat auringon paistaessa, muuten ne olivat supussa.
Northin 4. väylä on melkoisen haastava taemmilta tiipaikoilta. Pelikaverimme Johnny Arnen kanssa 4. griinillä ihmettelemässä. 9. griinin takana on lippurivistö, jossa Suomenkin lippu hulmuaa.

Keskiviikko 21.02.2018 Aamu oli melko pilvinen ja tuulinen. Alin lämpötila oli 9.5 astetta. Aamiaisen jälkeen 8.20 lähdettiin golfklubille. Tänään oli taas vuorossa North Course ja nyt pelattiin kahdestaan. Startteri suositteli meille lähtöä 10. tiiltä, koska etuysillä oli jo paljon porukkaa. Takaysi oli tyhjä, joten startteritytön perustelut olivat hyvät. Niin lähdettiin 10. tiiltä liikkeelle 8.45. Tyhjällä kentällä peli joutui. Tuuli oli melko kovaa ja taivas pilvessä. 9 reikää kesti 1h 20min. Kun 18. griini oli pelattu, ei 1. väylällä näkynyt ketään. Pari väylää saatiin pelata rauhassa, sitten yht'äkkiä edessä oli 4 hengen ruotsalaisporukka. He päästivät meidät ohi heti seuraavalla väylällä. Toinen samanlainen porukka päästi meidät ohi myös heti. Kolmaskin olisi päästänyt ohi 8. väylällä, mutta annoimme heidän mennä edeltä, koska meillä oli peli jo loppusuoralla. Kierros kesti 3h 20min, joten odottelun vuoksi toinen puolisko oli 40 minuuttia pitempi.

Päivi käveli klubilta kotiin ja minä menin käymään kaupassa. Apteekissakin piti käydä, mutta se oli jossain kauempana, joten jäi toiseen kertaan. Niinpä kävelin asunnolle, jossa oli jo ruoka odottamassa.

18.00 mentiin koko porukan voimin Ravintola Cañoneroon syömään. Ruoka oli laadukasta ja hyvää, mutta melko arvokasta. Mukava oli kuitenkin kokoontua koko porukalla ja jutella golfista ja vähän muustakin. Illalla 21.00 satoi vettä hieman enemmän kuin tähän asti kertaakaan.

Iltapäivällä sää selkeni, enimmät pilvet kaikkosivat ja lämpötila nousi 15.2 asteeseen.

La Manga 21.02.2018
Päivi avaa ja pallo lentää hienosti lammen yli kohti bunkkeria. Tällainen bunkkeri on Northin 3. tiin takana. Restaurant Cañonero odottelee meitä illalliselle.
Naisten puolella pöytää Päivi, Kyllikki, Marjatta ja Seija. Pöydän päässä Mia ja miesten puolella Arne, Jouni ja Matti. Tarjoilijan ottamassa kuvassa ollaan kuvassa kaikki 9.

Torstai 22.02.2018 Aamu oli nyt selkeä ja vähätuulinen. Alin lämpötila oli 9.0 astetta. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila nousi jo 12.8 asteeseen 10.30 mennessä. Siivoojat tulivat 10:n jälkeen. 11.00 lähdettiin kävelemään golfklubille ja nyt pelattiin South Course. Tämä olikin reissun viimeinen peli tällä kentällä, sillä ensi viikolla se on varattu suurelle kansainväliselle amatöörikilpailulle. Edellämme lähtivät Mia, Kyllikki ja Jouni ja me heidän peräänsä Seijan ja Arnen kanssa 11.53. Alussa oli aika hyvä pelata, mutta tuuli yltyi koko ajan ja ilma viileni. Kierros kesti 4h 40min. Kun tultiin shuttlebussilla kämpälle, lämpötila ulkona oli 12.1 astetta ja taivas puolipilvinen.

Makuuhuoneen kiinteä ilmastointilaite ei ole lämmittänyt koko aikana täällä ollessamme. Saimme silloin lämmityspatterin, joka toimi 2.5 viikkoa. Nyt se teki lakon. Meille totiin nopeasti kaksi uutta lämmitintä, joten ilmeisesti ensi yö taretaan.

Päivän ylin lämpötila oli 14.9 astetta, joka oli silloin, kun lähdettiin asunnolta klubille.

La Manga South Course 22.02.2018
Kylän supermercadon takana olevalla isolla mäellä on kaikenlaisia antenneja. Southin 5. griinin taakse on laitettu jo mainoksia kisaa varten. Puolivälissä on pieni kioski, mutta se ei vielä ollut auki.
Kentältä löytyy paljon hienoja kuvakulmia vuoret taustalla. Joillakin tiipaikoilla oli penkki, jossa voi odotella vuoroaan. 15. väylän lähestymislyönnissä on haasteita.

Perjantai 23.02.2018 Kylmä rintama on nyt täällä. Alin lämpötila oli aamulla 5.9 astetta. Taivas oli päällämme pilvetön, mutta idässä meren yllä oli jonkin verran pilviä. Ennen puolta päivää kaikki pilvet olivat kaikonneet. Aamiaisen jälkeen kävelin hotellin ohi etelään Coto Altolle, jonka rinteellä on La Manga Clubin La Cala-ravintola. Matkalla Coto Altolle kävelin edesmenneen majorvoittajan Severiano Ballesterosin talon (Calle de La Estrella 183) ohi. La Cala aukeaa todennäköisesti vasta maaliskuussa, kun todellinen sesonki alkaa. Näkymät merelle ja jyrkät rinteet ovat hyvin kuvauksellisia, mutta perille asti en mennyt, koska kamerasta loppui akun virta. Käännyin takaisin ja kävelin Bellaluzin keskukseen, jossa on apteekki ja ravintoloita. Sieltä palasin kaupan, hotellin ja golfklubin kautta asunnolle. Lenkille tuli mittaa 8.6 kilometriä ja reitti oli melko mäkinen.

La Manga 23.02.2018
La Mangan North-kenttä näyttää vähän erilaiselta hieman ylempää. Tässä näkyy 10. väylää ja griini sekä takana 1. väylä. Vähän ennen supermercadoa on tämä "tienviitta".
Severiano Ballesteros asui tässä, kuten muistokivi kertoo. Iso talo jää hieman puutarhan katveeseen. Tämä serpentiinitie johtaa La Cala-ravintolalle.

Nytkin syötiin kotona ja katseltiin olympialaisia. 16:n jälkeen tehtiin pieni iltakävely El Mirador del Mariin, josta näkyy hyvin Los Belones ja Cabo de Palos sekä 17 km pitkä La Manga niemi. Loppuilta katseltiin golfia PGA Tourilta.

Päivä oli aurinkoinen, mutta kylmä. Tuulta oli jonkin verran, mutta vähemmän kuin edellisenä päivänä. Alin lämpötila oli 12.4 astetta.

La Manga 23.02.2018
North-kentän suuri griini on muiden tapaan melko haasteellinen luettava. Los Belones ja La Mangan niemen alkupää näkyvät kukkuloilta hienosti. Monelle rinteeseen rakennetulle talolle johta serpentiinitie.

Lauantai 24.02.2018 Taivas oli melko pilvinen. Alin lämpötila oli aamulla 5.5 astetta. Aamiaisen jälkeen katseltiin Iivo Niskasen hienoa hiihtoa 50 kilometrillä. Pitkästä aikaa tuli Suomeen miesten maastohiihdon olympiavoitto! HYVÄ IIVO! 58 vuotta ehti kulua edellisestä 50 km:n voitosta.

Ehdin hieman syömään, koska oli melko myöhäinen lähtö. Aika pilvistä oli ja hieman oli satanutkin, ennen kuin lähdin kävellen 10.20 pelaamaan La Manga Westiä. Päivi jäi kotiin pienten vaivojen vuoksi. Kaikki muut olivat paikalla, joten pelattiin 4 hengen ryhmissä. Jouni, Kyllikki, Matti ja Marjatta pelasivat edellä ja minä Mian, Seijan ja Arnen kanssa perässä. Lähdimme matkaan 11.00. Alkuun peli takkusi, mutta sitten lähti peli käyntiin. Sain tehtyä 2 birkkuakin ja jonkun parin, Kahden viimeisen väylän parit lämmittävät erityisesti. Sää oli hyvä ja lyhythihaisessa paidassa pystyi pelaamaan. Tuulta oli jonkun verran ja taivas oli lopulta melkein täysin pilvetön. Kierros kesti 5h 15min. Klubilla otettiin parit oluet ja toiset söivätkin. Seijan ja Arnon kanssa käveltiin asunnolle, Mia lähti ruotsalaisten kanssa vaualla. Kotona odotti ruoka, jonka Päivi oli väsännyt.

Päivä oli edelleen aika viileä. Aamulla satoi vähän, mutta päivän mittaan pilvipeite hälveni. Aurinko paistoi mukavasti, mutta lämpötila oli enimmilläänkin vain 13.4 astetta.

La Manga West Course 24.02.2018
Westin ensimmäinen väylä on kyllä haastava ja näyttävä. Kentällä on mielenkiintoinen mosaiikkipenkki. Liikekeskuksen ja West-kentän välissä on mäellä kasarmin näköinen rakennus.
Komea ja suora tie johtaa tästä Las Lomasin ympyrään ja toisille La Mangan kentille. 8. väylä on todella mielenkiintoinen eikä varmasti turhan helppo. Tästä huomaa hyvin, kuinka metsän keskelle tämä on rakennettu.
Kapeita kanjoneita on tosi monella väylällä. Vanhan asumuksen rauniot näkyvät tämän kukkulan edessä. Mia on joutunut 17. väylän väyläbunkkeriin ja oja odottelee edessä.
Griinille lähestyminenkin on melkoisen haastavaa. Tämä 18. on kentän komein väylä, jossa lyödään kohti Välimerta. Hyvä opaste on West-kentälle tien varressa.

Sunnuntai 25.02.2018 Taivas oli nyt kirkas heti aamusta ja tuulta vähän. Alin lämpötila oli 7.0 astetta, joten aika kylmä sää jatkui. Aamiaisen jälkeen yritettiin nähdä olympialaisista naisten 30 km:n hiihtoa, mutta kaikki kanavat näyttivät Saksan ja venäläisten välistä kiekkofinaalia. Kun ottelu päättyi venäläisten voittoon jatkoerässä, alkoi hiihtoakin näkyä. Krista Pärmäkoski hiihti taas hienosti ja nyt tuloksena oli hopeamitali. Björgen voitti taas kerran.

Aamupäivällä tehtiin yhdessä vielä kävely lenkki. Klubin ja hotellin kautta mentiin Calle de la Estrellalle, jonka varrella numerossa 183 pysähdyttiin Seve Ballesterosin asunnon kohdalle. Siitä käveltiin vielä vähän ylöspäin ja käännyttiin kohti Par 47 Pitch & Putt-kenttää, joka oli edelleen suljettu. Kävelimme sitten liikekeskuksen läpi ja totesimme Supermercadon olevan kiinni. Hotellin kohdalla tuli shuttlebus, jonka kyytiin hypättiin ja ajettiin Las Lomasiin. Olympialaisten päättäjäisiä katsottiin ja siellä saivat hienosti Krista ja Iivo mitalinsa.

14.00 lähdin pienelle kävelylenkille. Menin mäen kautta kylpylälle ja siitä ajotietä takaisin kämpälle. 17.00 tavattiin aivan vieressä sijaitsevassa The Villagessa pelikavereita. Jouni, Kyllikki, Seija ja Arne olivat siellä lisäksemme.

Päivä oli aurinkoinen ja hieman tuulinen. Ylin lämpötila oli 15.9 astetta.

La Manga 25.02.2018
Tenniskeskuksen lähellä on amerikkalaityylinen ravintolamainos. Hyvin näkyy La Mangan niemi kylpylän tieltä. Paljon on kerrostaloja niemellä la lähempänäkin ainakin yksi.

Maanantai 26.02.2018 Taivas oli aamulla taas pilvetön. Alin lämpötila oli 10.0 astetta. Aamiaisen jälkeen lähdettiin 7.30 kävellen golfklubille. Meikäläisiä olikin siellä jo 7 ja lähdimme pelaamaan Campo Norten kolmessa ryhmässä. Päivin ja Mian kanssa lähdimme 10. tiiltä 8.10. Peräämme tulivat Jouni ja Kyllikki. Samaan aikaan lähtivät 1. tiiltä Matti ja Marjatta. Keli oli reissun paras. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, tuulta ei ollut kuin aivan lopussa ja silloinkin vähän. Lämmintä oli ja pelikin kulki. Mulle tuli reissun tähän mennessä toiseksi paras kierron. Pelimme kesti 4h 15min. 1. tiiltä lähti Matin ja Marjatan edellä kaksi suomalaista poikaa, jotka pelasivat neljänä päivänä 2 kierrosta päivässä ja olivat huomenna lähdössä takaisin kotiin. Klubilla istuttiin hetki porukalla ja sen jälkeen käytiin siirtämässä huomisen peliaika seuraavalle päivälle. Huomiselle on luvattu sadetta. Pelien siirtäminen on onnistunut täällä erinomaisen hyvin aina halutessamme sitä.

Sitten lähdettiin käymään Supermercadossa. Kotiin tultiin laittamaan ruokaa. Illansuussa 17.00 mentiin sovitusti Villageen tekemään selkoa päivän tapahtumista. Paikalla oli 8 pelaajaa 9:stä, vain Marjatta puuttui. Tunti siinä oli aikaa, koska paikka suljetaan 18.00 ja henkilökunta siirtyy Luigiin.

Päivä oli aurinkoinen ja tyyni. Ylin lämpötilakin oli jo 18.7 astetta.

La Manga 26.02.2018
Kyllähän täälläkin näkyi taivaanrannan punerrus auringon nousun aikaan. Näin aikaisin aamulla varjot olivat pitempiä ja muodot tulivat esiin. 10. griini on aivan tien vieressä ja pari kertaa löinkin pitkäksi.
17. väylä pelattiin nyt par 3:na kisojen vuoksi ja pituutta oli 205 metriä. 16. väylä pelattiin aika takaa ja pituus oli 190 metriä ja vastatuuli. Roger Mooren talo näytti kentältä päin paljon komeammalta.

Tiistai 27.02.2018 Nyt oli taivas täysin pilvessä. Alin lämpötila oli 10.5 astetta, mutta nopeasti nousi 13 asteeseen. Tuuli oli nollassa. kun 9.10 lähdin aamukävelylle ja menin golfklubin kautta suorinta tietä La Calaan meren rannalle. Matkaa sinne tuli n. 4.5 km. Samaa tietä kävelin takaisin, mutta poikkesin Bellaluzin liikekorttelin ja La Plazan kautta. Siitä kävelin jalkapallokenttien vieritse Las Lomasiin. Aikaa kului 1h 50min ja kilometrejä tuli 10.1. Terassilla oleva lämmityslaitteen kompressori oli huutanut melko kovasti jo aamuyöstä lähtien. Huoltomies tuli nopeasti ja avasi kopan. Ilmanottoaukko oli melkein täysin jään peitossa. Palvelu täällä ainakin pelaa hyvin. Aina kun on jostain valitettu, apu on tullut muutamassa minuutissa.

16.30 tehtiin Päivin kanssa vielä pieni kävelylenkki kylpylän kautta ja mentiin 17.00 The Villageen juttelemaan porukkamme kanssa. Nytkin osanotto oli 6/9. Ilma oli viilennyt, mutta sadetta ei tullut. Lämpötila oli tippunut 12.3 asteeseen. Päivän ylin lämpötila oli 17.1 astetta. Iltapäivällä näyttäytyi aurinkokin hetkeksi.

La Manga 27.02.2018
La Calan lähellä on vuoren rinteessä omituinen yksinäinen talk. Se on kaiken lisäksi melkoisen suuri ja erikoisen värinen. Rantaa itään päin eikä juuri hiekkarantoja näy.
Toiseen suuntaan katsottuna näkyy La Calan parkkipaikka. Ravintolarakennus näkyy kunnolla vasta parkkipaikalta. Playa Cala del Barco on tämä alue nimeltään.
Bellaluzin liikekeskus on piilossa asuintalojen sisäpihalla. Siellä on erilaisisia liikkeitä, ravintoloita, apteekki ja Supermarket. Ainakin kolme ravintolaa huomasin ja terassi on suuri ja aurinko pääsee sinne paistamaan.

Keskiviikko 28.02.2018 Aika pilviseltä näytti taivas aamulla. Alin lämpötila oli 11.0 astetta. Kentälle lähdettiin taas kävellen 8.30. Edelleen pelattiin North Course Seijan ja Arnen kanssa. Matkaan lähdettiin 9.05 ja edellämme lähtivät Marjatta ja Matti sekä heidän peräänsä yksinäinen britti. Pilvisyys oli kaikonnut, mutta tuuli alkoi yltyä ja olikin loppupelistä kovinta täällä olomme aikana. 17. väylä on nyt Southilla järjestettävien suurten kansainvälisten amatöörikisojen vuoksi muutettu par 3:ksi. Normaalin par 4:n tiiltä pelataan väylän viereen rakennetulle oikealle griinille, jonne matkaa on 202 m keltaisilta. Nyt pelattiin vielä vähän taempaa ja vastatuuli oli kova. Edellinen 16. väylä on myös par 3 ja pituutta sillä oli tänään 190 metriä; sekin vastatuuleen. Kierros meni sujuvasti ja kesti vain 3h 45min. Yhden birkun sain aikaiseksi.

Kierroksen jälkeen istuttiin klubilla ja otettiin hieman syötävää. Nyt oli kisan vuoksi ravintolassa vilskettä. Sitten palattiinkin Las Lomasiin asunnolle. Päivä oli puolipilvinen ja erittäin tuulinen. Ylin lämpötila oli kuitenkin 18.4 astetta, mutta tuulen vuoksi oli pidettävä pitkähihaista päällä.

La Manga 28.02.2018
4. väylän griini on hienolla paikalla komean talon alapuolella. 12. väylä on par 5, suora ja tasainen eikä tuurhan vaikea. Päivi on tutustunut hyvin kentän bunkkereihin.
Mikäs täällä on pelaillessa palmujen varjoissa ja vihreillä kentillä. Kukkia olkaa ola monen värisiä muitakin kuin istutettuja. Las Lomasin Villat on nimetty lintujen mukaan. Talomme on Golondrina eli pääskynen.

Torstai 01.03.2018 Nyt oli aamu selkeä. Vain pieniä pilviä näkyi taivaalla. Tuulta oli hieman, mutta yöllä oli melkoisia puhureita. Alin lämpötila oli 13.8 astetta. Se lupasi lämmintä päivää. 8.40 lähdettiin kävellen klubille. Seija ja Arne sekä Mia olivat jo siellä. Toimistossa ilmoittautumisen jälkeen käveltiin suoraan North Coursen 1. tiille Miaa lukuun ottamatta, joka meni vielä harjoitusgriinille. Me pääsimmekin startteritytön luvalla lähtemään 1. tiiltä Seijan ja Arnen kanssa 9.05. Keli oli melko tuulinen ja se vaan yltyi. Aika pilvistäkin alkoi olla ja ihan viimeisten väylien aikana satoi hieman vettä. Kierroksesta selvittiin ajassa 4h 15min. Klubilla istuessamme 45 minuuttia myöhemmin ilmestyivät Jouni, Matti, Marjatta ja Miakin, jotka olivat lähteneet 10. tiiltä aikataulun mukaisesti 9.39.

Kävelin taas Arnen kanssa asunnolle ja muut tulivat shuttlebussilla. Aurinkokin paistoi hieman. Ruoka laitettiin taas kotona ja Päivi käytteli pyykinpesukonetta.

Aamupäivällä alkoi olla pilvistä, mutta illalla taas selkeni. Tuuli oli melkoinen ja pakotti pitämään pitkähihaista yllä. Ylin Lämpötila oli 18.4 astetta.

La Manga 01.03.2018
Mikäs täällä on pelaillessa palmujen varjoissa ja vihreillä kentillä. Kukkia olkaa olla monen värisiä muitakin kuin istutettuja. Las Lomasin Villat on nimetty lintujen mukaan. Talomme on Golondrina eli pääskynen.

Perjantai 02.03.2018 Nyt oli yö tuulen puolesta rauhallinen. Aamullakaan ei tuullut yhtään ja taivas oli puolipilvinen. Alin lämpötila yön aikana oli 13.0 astetta. 9.50 mentiin Las Lomasin respaan, jossa jo odotteli La Manga Rent a Carin kaveri, joka toi meille viikon/kahden vanhan vaaleanruskean Renault Scenicin vuokra-autoksi. Paperit laitettiin kuntoon nopeasti. Arne tuli mukaan, kun lähdettiin koeajelulle. Menimme La Calaan rannalle ja palattiin sieltä Bellaluzin liikekeskuksen kautta. Yritimme myös käydä varaamassa Meat Point-ravintolaan pöydän lauantaiksi, mutta se oli kiinni. Sitten palattiin hetkeksi asunnolle. Aamulla 10:n aikaan satoi hieman.

11.30 lähdettiin Seijan ja Arnen kanssa Cartagenaan. Auto tuntui oikein hyvältä ja Cartagenassa ajettiin vanhan kaupungin kapeita katuja. Satamasta löydettiin pysäköintitalo, jonne jätettiin auto ja käveltiin Cartagenan kävelykatuja. Ensimmäiseksi pistäydyttiin kirkossa Parroquia Castrense de Santo Domingo, jonka ovi oli auki. Kävelimme kapeita katuja ja poikkesin pienellä kukkulalla, jossa on ikivanhan Molineten arkeologinen puisto. Sitten poikettiin yhdessä Cafeteriassa juomassa kahvit ja ottamassa pientä purtavaa. Kun lähdettiin ulos, satoi hieman. Päätimme palata autolle ja hallissa piti maksaa pysäköinti automaatissa. Se ei kuitenkaan toiminut, mutta korjausmies tuli aika pian, joten päästiin uloskin sieltä. Sitten etsittiin Lidliä, mutta ei löydetty, joten ajettiin takaisin Las Lomasiin. Suoraan mentiin The Villageen ottamaan juomiset, koska Cartagenassa se jäi väliin. Sitten palattiinkin asunnolle laittamaan ruokaa.

16.30 lähdettiin käymään supermercadossa ja heti palattuamme sieltä menimme taas The Villageen kuuntelemaan päivän raportteja. Päivä oli melko pilvinen, aurinko paistoi välillä ja hieman satoikin. Tuulta oli hieman ja ylin lämpötila oli 17.9 astetta.

La Manga - Cartagena 02.03.2018
Tällainen auto vuokrattiin kolmeksi viikoksi, Renault Scenic diesel. Päivin ja Arnen kanssa käytiin testaamassa autoa La Calassa. Sitten ollaankin jo Cartagenan kapeilla kaduilla etsimässä parkkipaikkaa.
Tässä on Monument to the Heroes of Santiago de Cuba and Cavite. Tämä rakennus näyttää tästä suunnasta ihan kirkolta. Se on kuitenkin kaupungin hallintopalatsi.
Parroquia Castrense de Santo Domingo on kuitenkin kirkko ja poikkesimme sisällä. Kyllä kirkkojen sisustamiseen on Espanjassakin käytetty aikaa ja rahaa. Suurehkoja marenkileivoksia myytiin tässä konditoriassa.
Taidetta on vanhan muurin seinässäkin keskellä kaupunkia. Molineten arkeologisen puiston raunioita pienellä kukkulalla sataman lähellä. Seija, Päivi ja Arne katselevat kävelykadun vilskettä ja liikkeitä.

Lauantai 03.03.2018 Taivas oli pilvetön ja alin lämpötila 10.0 astetta. Tuulta on taas kohtalaisesti. 8.20 lähdettiin autolla klubille ja menimme pelaamaan La Mangan North Coursen. Tämä olikin meille tämän reissun viimeinen peli La Mangassa. 9.00 pääsimme pelaamaan peräkkäin kolmessa kolmen pelaajan ryhmässä. Ensimmäisessä lähtivät Päivi, Seija ja Mia, toisessa Marjatta, Matti ja Arne. Minä tulin viimeisessä ryhmässä Kyllikin ja Jounin kanssa. Peli alkoi aika hyvin, mutta sitten alkoi lipsua normaaliin malliin. Tuuli yltyi ja taivas meni pilveen. Kierros kesti 4h 35min. Klubin kautta palattiin asunnolle keittämään kahvit.

Iltapäivällä 15.30 satoi hieman vettä. 17.30 kävelimme Las Lomasin toimistolle, josta shuttlebussi haki meidät tenniskeskuksen Meat Point-ravintolaan yhteiselle illalliselle. Maanantainahan kaikki lähtevät takaisin Suomeen ja me Rodaan. Ruoka oli hyvää ja ei hirveän kallista. 19.30:n aikoihin alkoi sataa ja satoi vielä 20:n jälkeen, kun lähdimme takaisin Las Lomasiin samalla kyydillä. Hyvin mahtui shuttlebussiin 9 henkeä! Illalla tuli asunnolle vesikatko.

Ylin lämpötila oli 20.4 astetta eli tähän mennessä lämpimin päivä. Tuulista oli ja pilvistä, mutta viimeinenkin golfkierros selvittiin ilman sadetta.

La Manga 03.03.2018
Marjatta, Jouni, Kyllikki ja Arne valmistautuvat kierrokselle Northin 1. tiillä. 3. tiillä on mosaiikista tehty väylätaulu kiviseinällä. 4. väylällä jouduin pieniin ongelmiin, mutta nehän pitää hoitaa.
Useat kentän vesiesteet olivat tällaisia, kun vettä ei ole satanut. 17. väylällä käytettiin varagriiniä, jonka takana näkyy range. Kaikkien yhteisellä illallisella käytiin Meat Pointissa Tenniskeskuksessa.

Sunnuntai 04.03.2018 Päivä valkeni puolipilvisenä ja alin lämpötila oli ollut aamulla 10.4 astetta. Tuulta oli taas jonkin verran. Vesikatkos oli ohi. 9.15 lähdin aamukävelylle. Ensin kävelin West Courselle ja siitä jalkapallokenttien välistä kylälle. Sitten menin South Courselle, jossa tuli juuri sopivasti toinen semifinaalipari 10. tiille. Seurasin heitä yhden väylän ja oikaisin 17. väylän reunaa Las Lomasiin. Ensin tulivat vastaan Seija ja Arne, sitten Mia. Lenkkini mitta oli n. 6 km. Puolen päivän aikoihin satoi taas hieman. Päivällä katseltiin televisiosta Salpausselän kisoja. 17.00 kävimme tavanmukaisesti The Villagessa, jossa olivat kaikki muut paitsi Matti ja Marjatta. Päivä oli puolipilvinen, tuulinen ja ylin lämpötila oli 15.9 astetta. Yöllä satoi hieman samoin kuin puolilta päivin.

La Manga 04.03.2018
La Mangan West Coursen 6. griini on aivan Portmanin tien varressa. 18. väylä on Westin komein väylä. Tiipaikka on ylhäällä mäen päällä. South Coursella 10. griinille on menossa reikäpelin semifinaalipari.

Osa 2: Roda Golf

GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
05.03.2018
Copyright © 2018
Esa Hänninen
ejh@diccons.com