Golfmatka La Torreen Espanjaan


Longstay Golfmatka La Torreen Espanjaan
31.10. - 28.11.2022

  Matkaseura: EJH ja Päivi, + 11 muuta
  Matkareitti: lento Helsinki - Alicante, bussi Alicante - La Torre - Alicante, lento Alicante - Helsinki
  Pelatut kentät: La Torre, Hacienda Riquelme, El Valle, Alhama Signature ja Altaona Golf

  Alkusanat

  Jo vuoden takaisen Mar Menorin matkan jälkeen sovittiin, että seuraava matka suunnataan La Torre Golf Resorttiin. Alkukesästä pyysin Projenniltä tarjousta 4 viikon matkasta La Torreen. Tarjousta ei kuitenkaan tullut, vaan he tarjosivat long stay-matkoja muihin Jennin kohteisiin. Niinpä käännyin Golfpassin puoleen kesäkuun puolivälissä, koska heillä oli myynnissä valmis matka La Torreen. Se sitten varattiin ja vahvistus tuli 15.06.2022. Lentoliput lopullinen matkakuvaus tiiaikoineen (13) tuli 19.10.2022. Lisää tiiaikoja voi varata paikan päällä. La Torre Golf kuuluu GNK-ryhmään, jonka muut kolme kenttää ovat El Valle, Hacienda Riquelme ja Alhama Signature. Jack Nicklaus on suunnitellut kaikki nämä kentät ja sen kyllä huomaa. Niitä ei ole suunniteltu golfin harrastajille vaan ammattilaistasoisille pelaajille. Kaikki nämä kentät olemme pelanneet jo aikaisemmin Mar Menorin reissulla, jolloin peliohjelmaan kuuluivat lisäksi UGOLF-ryhmään kuuluvat Saurines ja Hacienda del Alamo. Näiden ryhmien resorteissa yöpyvät saavat pelata oman ryhmän kentillä 9 euron kierroshintaan. Nyt Mar Menorin kenttä oli remontissa, joten heillä oli mahdollisuus valita GNK:n kentät, jonka monet valitsivatkin.

  Auto varattiin Golfpassin kautta ja se saadaan saapumispäivänä La Torresta. Myös golfkärryt saadaan koko ajaksi käyttöön La Torresta. Vuokra-auto tarvitaan ja sen saamme heti menopäivänä resortille. Päivää aikaisemmin menevät Anne ja Ari Vanhanen Mar Menoriin. He valitsivat GNK-kentät ja pelaavat niissä kuten mekin. Etukäteisvalmisteluna varasin paikan P5-parkkihalliin lentoasemalla 29 vuorokaudeksi. Se maksoi 112 euroa ja tuli halvemmaksi kuin taksikyyti kahteen suuntaan. Kannattava valinta!

  Maanantai 31.10.2022 Matkaan lähdettiin ensimmäiselle La Torre Golfresortiin Murciaan suuntautuvalle longstay-lomalle omalla autolla Olarista 2.10. Lämpötila oli +1 aste. Illan ja yön aikana ei ehditty/pystytty nukkumaan. Päivi kävi vielä pienellä ostoksella Olarin Prismassa, joka on auki 24 tuntia joka päivä. Liikennettä ei ollut ja lentoaseman P5-parkkitalossa oltiin 2.50 ajaen suoraan sisään, kun portti aukesi rekisteritunnistimella. Paikkoja oli vapaana yllättävän paljon, joten etsintään ei kulunut aikaa. Helsingin lentoaseman uudistetussa lähtöaulassa suunnattiin lähtöselvitysautomaateille, joita on todella paljon. Ne olivat aivan uuden mallisia, mutta tagit saatiin laukkuihin ja lähtöselvitys tehtyä, mutta boarding-passit unohtui tulostaa. Se kuitenkin sujui hyvin myöhemminkin. 4.15 voitiin sitten laittaa matkatavarat skannerin kautta sisään ja siinäkin oli hieman vaikeuksia. Päivi skannaili matkalaukkuja ja minä toimitin bägejä erikoismatkatavaroihin. Se onnistui helposti, mutta Päivillä oli ongelmia toisen laukun kanssa. Siinä olisi pitänyt olla minun boarding-pass. Saatiinhan sekin sitten sisään ja päästiin siirtymään eteenpäin.

  Turvatarkastuskin oli muuttunut sujumaan paljon nopeammin kuin ennen. Laatikot olivat isompia eikä elektroniikkaa ja nesteitä tarvinnut nostaa laukuista. Siitä siirryttiin sitten kohti porttia 15. Richie's-kahvila oli auki ja ostimme siitä keskikokoiset kahvit. Ne maksoivat 3.90 euroa/kappale, joten kalliita olivat. Onneksi oli mukanamme omat eväsleivät. Norwegianin Boeing 737-800 -koneeseen pääsimme 5.55 ja lähtöaika oli 6.20. Rullaukseen lähtö kuitenkin viivästyi jostain syystä vaikka lähteviä koneita oli vähän. 6.45 noustiin kuitenkin ilmaan. Päivin kanssa istuimme eri penkkirivillä mutta lähekkäin ja vieressämme oli muitakin samalle matkalle suuntaavia. Minun vieressäni oli Saaren pariskunta Hämeenlinnasta. Juttua riitti koko matkana ajaksi. Keli oli hyvä, joten mukavasti pääsimme laskeutumaan Alicanteen 10.04. Matkatavaroiden saaminen kesti aikansa ja Jäättelän Heikki oli vastassa toisen Golfpassin matkanvetäjän Arto Kanervan kanssa, joka odotteli kerrosta alempana. Hieman oli ongelmia, kun hissi seilasi edestakaisin eri kerrosten välillä. Hyvin saimme kuitenkin 13 lomalaisen porukan tavaroineen pikkubussiin ja päästin 25 asteen lämpötilassa siirtymään kohti La Torrea 10.55.

  Matka kesti reilun tunnin ja saimme kaikki majapaikkamme eri puolilta resorttia. Meidän asuntomme osoitteessa Remora 11 1B oli linnuntietä puolen kilometrin päässä klubitalosta toisessa kerroksessa. Se sijaitsi aivan kentän vieressä 10. griinin kohdalla ja isolta parvekkeeltamme oli kiva seurailla pelaajien toimia. Huoneistossa oli myös kahvinkeitin ja astianpesukone, koska asunto oli yksityisomistuksessa. 14.00 saimme vuokra-auton resortin Spar Supermarketin parkkipaikalta ja siellä sijaitsi myös Resortin toimisto. Autoksemme saatiin La Manga Rent a Carinvanhahko käsivaihteinen ja dieselkäyttöinen La Manga Rent a Carin Fiat Tipo. Sitten kirjauduimme asukkaiksi Resortin toimistossa ja teimme ensimmäiset ostokset Sparissa. Talon kellarikerroksessa on suuri autotalli, jossa meidänkin asunnolle oli oma paikka. Sen jälkeen järjestelimme tavaroitamme 2 makuuhuoneen asunnossa ja laitettiin hieman ruokaa. Väsyneinä menimme aikaisin nukkumaan. Itse valvoin putkeen 39 tuntia, joten uni kyllä maittoi. Lämpötila ulkona oli vielä 20 astetta.

  Helsinki - Alicante - La Torre
  Eipä ollu ruuhkaa Norwegianin lähtöselvityksessä. Helsingin lentoasemalle on remontissa tehty. Koneesta näkyi hienosti vuorimaisemia loppumatkalla.

  Tiistai 01.11.2022 Heräsin aamulla jo 4.20, enkä sen jälkeen enää nukahtanut. 6.00 oli lämpötila parvekkeella 19.1 astetta ja kävi hieman myöhemmin vielä hiukan alempana. Matkan hintaan kuuluvalle aamiaiselle menimme 9.00, jolloin klubitalo avattiin. Aamiainen oli hyvin yksinkertainen: kahvi tai tee, hedelmämehu ja paahtoleipä tai kroisantti. Projennikin tavattiin pikaisesti. Jenni ja Jarkko olivat palaverissa ja heidän kanssaan juteltiin pieni hetki. Aamiaisen jälkeen käytiin kaupassa täydentämässä varastoamme.

  Ennen puoltapäivää lähdettiin La Torren golfklubille, jossa ensimmäisen pelimme lähtö oli 12.30 matkamme vetäjien Heikki Jäättelän ja Arto Kanervan kanssa. Sitä ennen otettiin klubilla oluet. Caddiemasterin ja pro shopin tila klubilla oli suljettu ja caddiemaster löytyi ykköstiiltä. Jotain juomia ja naposteltavaa siitä löytyi kyllä kierrokselle mukaan eikä erillistä startteria tarvittu. Lähdimme matkaan tutulle kentälle aikataulussa viimeisinä Passin neljästä ryhmästä tasan 12.30. Pelasimme kaikki punaiselta tiiltä. Alussa oma pelini takkuili pahasti, koska löysin kaikki bunkkerit, mutta onneksi koheni kierroksen mittaan. Heikki teki kovaa jälkeä (mm. 4 birkkua). Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa, mutta aika paljon jouduttiin odottelemaan. 10. väylää edetessämme näimme Vanhasten (Anne ja Ari) tulevan vastaan vieressä olevaa 18. väylää. 11. väylällä (par 3) ohitimme edellä menneen hitaan ryhmän, kun Arto kävi autollaan kertomassa halumme. Kaikki selvisimme ohituksesta hienosti ja matkaa jatkettiin kuin tyhjälle kentälle. Melkein kaksi väylää oli rakoa edessämme. Loppu sujui mukavasti ja kierros kesti 4 tuntia 10 minuuttia. Tuulta ei kierroksen aikana ollut juuri lainkaan ja aurinko paistoi koko ajan.

  Vanhaset tulivat meitä vastaan pelin jälkeen matkalla klubille ja he lähtivät katsomaan kämppäämme, jossa nautimme pelioluet. Vanhaset majailevat Mar Menorissa ja ovat siellä Projennin matkalla. Mar Menorin kenttä on suljettu remontin vuoksi ja he saivat vaihtaa matkaan kuuluneet Ugolf-kenttien pelit GNK-kentille. Ennen pimeän tuloa Vanhaset lähtivät Mar Menoriin ja me laitoimme ruokaa. Sen jälkeen alkoikin jo pikkuhiljaa väsyttämään ja yöpuulle mentiin hyvin aikaisin. Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 27 astetta.

  La Torre
  Päivi seisoo parvekkeellamme 10. griinin lähellä. Asuntomme lähellä on myös tämä 17. väylä par 3. Talon alueella on myös suuri uima-allas, jota emme käyttäneet.
  Tässä 2. väylän bunkkereita ja waste landia väylän reunoilla. 4. väylä on kentälle tyypillinen. Lammet käytetään hyväksi. Lyhyt 5. väylä on katkaistu isoilla bunkkereilla. Kentän par on 68.

  Keskiviikko 02.11.2022 Aamulla heräsin taas hyvissä ajoin kuuden maissa. Lämpötila oli parvekkeella 18.7 astetta. Tuulta ei ollut vielä tähän aikaan ollenkaan. Kello 8 söimme normaalin reissuaamiaisen: kahvia, munia ja paistettuja nakkeja sekä leipää lisukkeineen. 10.15 lähdimme Spar-kauppaan ja sieltä La Torre Golfin klubille. Autolle löytyi lähin parkkipaikka läheltä alueen pohjoista porttia. Klubilla kävelin suoraan startterin luona sijaitsevalle caddie-masterin toimistolle ja varasin peliajan meille ja Vanhasille Hacienda Riquelmeen 7.11. klo 8.36. Seuraava vapaa aika neljälle olisi ollut vasta 13:n jälkeen.

  11.45 lähdimme pelaamaan taas La Torren ja nyt peliseuranamme olivat Hannele ja Martti. Sää oli mukavan pilvinen, joten liian kuuma ei ollut. Odottelua oli kuitenkin nytkin paljon ja kierros kestikin 4 tuntia 20 minuuttia. Reissun ensimmäisen birkun tein 16. dogleg-väylällä, joka on lyhyt par 4 punaiselta tiiltä veden yli. Lyönti onnistui ja matkaa griinille jäi n. 10 metriä.

  Lämpötila kämpällä oli 24.1 astetta ja lienee käynyt 25 asteessa. Kahvit juotiin iltapäivällä ja 19.10 lähdettiin Golfpassin tervetuliaistilaisuuteen Double Tree Hilton La Torre Golf Resort-hotelliin, jota etsittiin tovi Lean kanssa. Perille löydettiin ja muutama henkilö oli jo aulassa odottelemassa. 19.30 siirryttiin ruokasaliin ja Heikki piti tervetuliaisesittelyn. Skumpan jälkeen siirryttiin ruokailun ja seurustelun pariin. Ruoka oli hyvää ja seurustelu kivan vaihtelevaa. 21.50 lähdettiin asunnoillemme keskittymään seuraavan päivän koitokseen. Perillä olimme 22.00. Lämpötila ulkona oli edelleen 19 astetta.

  La Torre
  Käynnissä on 10. griinin jyräys. Toimenpide tehtiin joka toinen päivä. Pelikaverimme Hannele ja Martti Heikin ja Arton kanssa 1. tiillä. Tervetuliaisjuhla alkamassa hotellin ravintolassa. Puhumista riitti.
  Tässä tilaisuudessa oli hyvä tilaisuus tutustua osaan matkan pelaajista. Meno oli samanlaista kaikissa pöydissä. Juttua riitti samoin kuin juomista. Hyvää ruokaakin oli. Heikkikin oli hyvin äänessä ja Riitta kuuntelee.


  Torstai 03.11.2022 6.30 lämpötila oli parvekkeella 16.1 astetta ja taivas oli pilvetön. Tänään lähdettiin ensimmäistä kertaa tämän reissun aikana resortin ulkopuolelle pelaamaan, sillä pelimme oli El Vallessa. Normiaamiainen nautittiin 7.30 ja pakattiin pelivarusteet lähtöä varten. 8.20 lähdettiin ajamaan El Valleen, jonne oli matkaa 13 km. Suomalaisia oli jo paljon paikalla. Päivi lähti 9.39 Marja-Leenan, Sadun ja Ritvan kanssa. Me miehet lähdettiin 9.48 seurassani Arne, Seppo ja Tapio. Seppo pelasi punaisilta ja me muut keltaisilta. Sää oli lämmin ja puolipilvinen ja melko tyyni. Kierros kesti tasan 4 tuntia tällä mielenkiintoisella kentällä. Kierroksen jälkeen söimme pizzat klubilla ja sitten lähdettiinkin kotiresortille.

  La Torressa kävimme ensimmäiseksi resortin toimistolla vaihtamassa piloille raavittu paistinpannu täysin uuteen. Sitten poikettiin Sparissa ostoksilla. Asuntomme terassilla oli 22.1 astetta, joten tähän mennessä oli viilein päivä. Televisiotakin katseltiin hieman, mutta siitä löytyi vain paikallisia kanavia. Mielenkiintoisin niistä oli Real Madrid TV, jonka kuvan laatu tosin oli välillä huono.

  El Valle
  El Vallen aloitusväylä on helpohko, mutta bunkkereita riittää. 6. väylä on pitkä par 3, keltaisilta 182 metriä alamäkeen. Hyvin on tällä 10 väylälläkin griini suojattu bunkkerein.


  Perjantai 04.11.2022 5.10 lämpötila oli parvekkeella 19.1 astetta ja taivas oli pilvetön. Heräsin aikaisin, kun edellisenä iltana tuli mentyä nukkumaankin ajoissa. Nyt tuli reissun ensimmäiset kunnon yöunet. Aamiaisen jälkeen valmistauduttiin lähtemään Las Colinas Golf & Country Clubille katsomaan Eurooppa Tourin 2. vaiheen karsintakisaa. Mukana ovat Ruukin oma kasvatti Rasmus Carlson ja Roope Kakko. Matkaan lähdettiin 8.45. Matka sujui nopeasti, vaikka perille oli hiukan vaikea löytää navigaattorista huolimatta. Ensimmäiseksi kävimme rangella katsomassa, näkyisikö tuttuja. No siellähän kasvattipoikamme Rasmus Carlson ja caddiensä Casper Simberg olivatkin menossa rangelle palloja lyömään. Ennen lähtöjä ehdimme käydä klubilla kahvilla. Roope Kakko lähti 10.03. Rasmuksen lähtöaika oli 10.36. Hänen mukaan lähdimme kiertämään etuysin. Rasmus nakutteli pareja ja vihdoin 9. väylälle komean birkun. Kenttä oli melkoisen mäkinen ja isoimmat mäet pelattiin koko ajan alamäkeen. Tässä vaiheessa hyvästelimme kaverit parasta toivottaen. Valitettavasti toinen puolisko meni Rasmukselta huonommin. Me lähdimmekin ajelemaan resorttiamme kohti.

  Nyt ajoimme San Pedro del Pinatarin, San Javierin ja Rodan kautta Mar Menoriin. Matkalla näimme suuren lampolan, jossa oli varmaan satoja lampaita. Mar Menorissa kävimme syömässä vanhassa tutussa Pizzeria La Gustosassa. Sieltä meidät kutsuttiin tutustumaan Vanhasten majapaikkaan, joka oli samalla suunnalla kuin meidän edelliset asuntomme; hieman ennen isoa liikenneympyrää ja golfväyliä. Oluiden jälkeen ajettiin Balsicasin kautta La Torren Spariin ja samalla katsottiin tulevia lähtöaikoja. Sitten oltiinkin 17.00 jo kämpällä, jossa lämpötila parvekkeella oli 23.5 astetta. Ennuste oli 26 astetta ja varmaan sen verran on päivällä ollutkin. Tuuli oli nyt reissun voimakkainta eli n. 6 m/s. Kentällä ollessamme ei paljon vielä tuullut.

  Illat ovat täällä pitkiä, joten nukkumaan tulee mentyä aikaisin. 21.30 painuttiin makuulle.

  La Torre - Las Colinas
  Las Colinas-kentän ravintola ja terassi on lähellä 1. tiipaikkaa. Rasmus lähdössä kisakierrokselle Casperin kanssa 1. tiillä. Aika selkeä aloitus, mutta mutka vasemmalle on jyrkkä.
  Mutka vaan jatkuu ja griinikin näkyy kukkulan takana. 3. väylä par-5 avataan alamäkeen. Griini on vasemmalla lammen takana. 5. väylä on 190 metrin par-3 jossa on bunkkereita riittävästi.
  6. väylä, 336-metrinen par-4 näyttää aika helpolta näille kavereille. 8. väylä on lyhyehkö par-4, joka avataan myös alamäkeen. Lyhyt on tämä 9. väyläkin, jossa Rasmus avasi griinin eteen raffiin.
  Chippi meni griinille reiän taakse n. 7-8 metrin päähän, putti reikään - birkku! Las Colinas Golfin klubitalo parkkipaikan suunnalta kuvattuna. Lampola matkalla Rodasta Mar Menoriin. Lampaita kasassa!
  Tässä näkyy vain osa lampaista. Isompiakin katraita nähtiin. Vanhasten partsilla nautittiin Mar Menorissa oluet/viinit. Melkein jokainen ilta näytti asunnoltamme tällaisena (värit vaihtelivat).


  Lauantai 05.11.2022 Ennen viittä heräsin taas, koska oli tullut nukuttua riittävästi. 5.00 oli parvekkeella 15.3 astetta lämmintä. Ennuste lupasi 24 asteen lämpötilaa ja aurinkoista. Alimmillaan aamulla oli 14.5 astetta. Aamu meni odotellessa, sillä peliaikamme Hacienda Riquelmessa oli vasta 12.30. 11.20 lähdettiin kentälle läntistä reittiä. Matkaa tuli 14 kilometriä. Vanhalla klubitalolla on enää vain ravintola ja Spar-kauppa. Caddimasterin toimisto on pikku kopissa rangen vieressä. Kierroksesta maksetaan edelleen 9 euroa näillä GNK-kentillä. Ykköstiillä olimme ajoissa ja pelikaverimme Ritva ja Seppo tulivat hiukan etuajassa tiille. Nyt oli kyseessä porukan kilpailu ja meidän ryhmästä kaikki pelasivat punaiselta tiiltä. Peli alkoi huonosti eikä jatkokaan sujunut kuin ajoittain. Yhden birkun sain tehtyä ja muutama parkin tuli takaysillä. Pisteitä ei paljoa kertynyt. Kierros kesti 4 tuntia 50 minuuttia. Edessä oli hidas porukka eikä takana näkynyt ketään, vaikka neljä porukkaa lähti jälkeemme. Kämpälle lähdettiin heti maaliin tulon jälkeen.

  Kotona oltiin 16.00 ja heti alettiin laittaa ruokaa. Vuorossa oli perhosmakaronia ja burgerpihvejä. Ylin lämpötila tänään oli 24 astetta ja aurinkoista. Kello 20 mittari näytti 16.9 astetta.

  La Torre - Hacienda Riquelme
  Näitä isoja ympyröitä on paljon, kuten tämä kotikatumme Remoran alussa. Riquelmen 1. väylä on aika mukava bunkkereista huolimatta. 5. väylä on haastava par-3, mutta ei punaisilta (137 metriä).


  Sunnuntai 06.11.2022 6.00 näytti mittari parvekkeella 13.0 astetta. Ennuste lupasi tällekin päivälle 24 asteen lämpötilaa ja aurinkoista. Aamulenkille lähdin 9.10 heti aamiaisen jälkeen. Kävelin ensin resortin eteläportille ja siitä tietä RM-F12 länteen päin reilu 1.5 km, josta käännyin Roldánin kaupunkiin. Pääkadulle oli 1.3 km ja matkan varrella oli muslimien moskeija Mezquita al Moshinin. Keskustassa kävelin paikallisen kirkon ja torin kautta ja Supermercado Dian ja apteekin ohi. Sen jälkeen käännyin La Torren suuntaan etsimään reittiä resortin portille. Jonkun matkan päästä löysinkin suuren maatilan poikki menevän leveän suljetun kadun, joka johti suoraan portille. Aikaa kului 1 tunti 45 minuuttia ja kävelyä tuli 9.63 km. Hiljaista oli liikenne teillä ja ihmisiä oli eniten torin paikkeilla.

  Päiväkahvin jälkeen oli lepohetki. Parvekkeelta seurasimme ihmisten pelejä 10 griinillä. 16.20 lähdimme 10. väylän reunan ajotietä pitkin kohti klubia ja siitä ravintola-alueelle. Intialainen ravintola oli kiinni, joten menimme Pub O'Learys & Restaurantiin, jossa Päivi otti kanaa ja minä tilasin ribsejä 15 kappaletta. Niitä tulikin vain 10 kappaletta. Jälkipainikkeeksi tilasin Guinessin. Kun tarjoilija toi laskun, kerroin hänelle, että ribsejä oli vain 10, hän ei uskonut. Väitin vastaan ja laskussa niitä oli 10, kuten pitikin. Siitä kävelimme sitten Double Tree by Hilton La Torre-hotellin aulaan, jossa oli 18.00 lauantain kisan palkintojen jako. Ei ollut asiaa pallille meillä kummallakaan. 18.40 kävelimme takaisin majapaikkaamme, jossa mittari näytti 18.3 astetta.

  La Torre - Roldán
  Tämä La Torren eteläportti on vähäh vaatimattomampi kuin pääportti. Tervetulotoivotus ja pieni tietopankki resortin toiminnasta.
  Tämä muraali puolestaan toivotti tervetuloa Roldániin.
  Olipahan siellä talojen seinillä muitakin "taideteoksia". Roldánin torilla oli eniten ihmisiä yhdessä paikassa. Ei kovin paljon! Tämä tie johtaa aukiolle, jossa on paljon ravintoloita ja liikkeitäkin.
  Tämän muurin takana on The British School of Murcia. Kukkia ja näyttäviä kukkivia pensaita on alueella todella paljon. 5. väylä on haastava par-3, mutta ei punaisilta (137 metriä).
  Tässä on O'Leary´s urheilubaari ja ravintola, jossa kävimme syömässä. Terassilta on kiva näkymä lammelle ja La Torren 9. griinille. Kilpikonnakin uiskenteli lintujen ja kalojen lisäksi lammessa.
  La Torren 9. griini näyttää tästä komealta, mutta tiiltä "kauhealta". El RobleTapas Bar vaikutti olevan suosiossa. Päivällä paikat olivat tyhjiä. Ilta alkoi hämärtyä täysikuun aikaan. 18.10 alkoi olla jo aika pimeää.


  Maanantai 07.11.2022 Nopeasti muuttuu lämpötila aamulla. 5.40 näytti mittari parvekkeella 16.0 astetta ja 6.30 vain 13.6 astetta. Ennuste lupasi tällekin päivälle 24 astetta. Tänään meille oli varattu ylimääräinen peliaika Vanhasten kanssa. Ainoa kunnon aika saatiin Hacienda Riquelmesta, jossa se oli 8.36. Sinne lähdettiin ajamaan 7.30. Olimme melkein ensimmäisiä parkkipaikalla ja toisena lähdettiin kierrokselle Annen ja Arin kanssa hieman etuajassa 8.30. Me miehet pelasimme siniseltä tiiltä. Riquelmen griinit olivat hyvässä kunnossa, mutta väylät vähän kärsineitä. Siirtosääntöä käytettiin, mutta monta kertaa ei sitä tarvittu. Kierros meni taas hyvin vaihtelevasti ja bunkkerit tulivat edelleen tutuksi. Alussa eteneminen sujui hyvin, mutta kun päästettiin väylällä 3 suomalainen yksinpelaaja ohi, peli eteneminen hidastui. Sitä jatkui aina väylälle 13, mutta sitten tulppa laukesi. Peliä se ei kuitenkaan parantanut. Kierros kesti tasan 4 tuntia. Kierroksen jälkeen söimme klubin ravintolan terassilla. Ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista.

  Hacienda Riquelmesta ajelimme suoraan Altaona Golf & Country Clubin uudelle kentälle varaamaan peliaikaa. Caddie master kertoi, että toiset 9 reikää on avattu viime vuoden joulukuussa. Greenfee oli täydelle kierrokselle 60 euroa, Päivin kanssa varattiin aika 11.11. klo 9.36. Sieltä ajeltiin sitten La Torreen ja matkalla ostimme Sparista täydennystä varastoihimme. Kämpällä oltiin 15.30 ja lämpömittari näytti 24 astetta. Ilta oli rauhallinen ja 21.0 lämpötila oli vielä 16.6 astetta.

  La Torre - Hacienda Riquelme
  Riquelmen 1. väylä on selkeä, mutta griini korotettu ja bunkkerit pahoja. Toisen väylän vieressä on Cartagenasta Murciaan johtavan radan asema. Sisääntulo resortin portista on näyttävä. 3. siirrytään ihan vierestä.
  4. väylän avaus on mielenkiintoinen. Syvät bunkkerit ja lampi hillitsevät. 6. väylä on selkeä par-4,mutta bunkkereita on ja lisäksi lampi oikealla. Nokasta tunnistettava liejukana on tuttu näky kentän lammissa ja väylilläkin.
  Klubin terassiravintola on kiva paikka nautiskella kierroksen jälkeen. Ravintolan terassi sijaitsee vanhan kartanorakennuksen ulkopuolella. Resortissamme saimme taas nauttia illan väreistä auringon laskiessa.


  Tiistai 08.11.2022 5.40 näytti mittari parvekkeella tänäänkin 16.0 astetta. Nyt näytti olevan täysikuun aika. Aamiaisen jälkeen laitettiin kaikki varusteet kuntoon ja 8.45 lähdimme pelaamaan Alhama Signature Golfiin vajaan tunnin ajomatkan päähän. Menomatkalla auton systeemi varoitti vajaista renkaista, joten poikkesimme Canovasissa Cepsa-huoltamolla lisäämässä ilmaista ilmaa. Perillä Alhama Signaturen kentällä olimme 9.50. Tämä kenttä on Jack Niclauksen suunnittelema, kuten muutkin GNK:n kentät täällä ja sen huomaa.Vanhaset lähtivät ennen meitä ja olivat omalla matkallaan. Minä lähdin pelaamaan Martin ja Tuomaksen kanssa 10.33. Päivi pelasi Simon ja Riston kanssa. Yksi pariskunta oli jäänyt pois, joten pelasimme kumpikin kolmen porukassa. Kenttä oli väylien osalta hieman ”rupinen”, mutta griinit olivat hyvässä kunnossa. Heti toisella väylällä (par 4) tein birkun puttaamalla griinin ulkopuolelta reikään. Kierros sujui normaaliin tapaan hyvin vaihtelevasti, mutta pelinopeuden puolesta sujuvasti. Kierros kesti n. 4 tuntia. Sen jälkeen istuin pelikavereiden ja Päivi istui Vanhasten kanssa. Söin valtavan club sandwichin, joka maksoi alle 10 euroa. Kotimatka kesti hieman kauemmin ja kilometrejä kertyi yhteensä 125 tälle reissulle. Asunnollamme olimme 17.05.

  Tänään olivat siivoojat käyneet hoitamassa hommat. Roskien poisvieminen ei kuulu heidän hommiinsa eikä uusia roskapussejakaan ollut. Vein ison roskapussin kadun varrella olleeseen roska-astiaan. Vessapaperiakaan ei ole tuotu lisää, joten siinäkin oltiin omavaraisia. Illalla 21.00 lämpötila ulkona oli vielä 19 astetta.

  La Torre - Alhama
  Alhama Signaturen kentästä on klubin seinällä valokuva ja kenttäkartta.
  Kenttää mainostetaan Jack Niclauksella, joka on suunnitelut GNK:n kentät.
  Edessämme menevät ovat poistumassa 3. väylän griiniltä (par 3).
  4. väylä (par 5) on sijoitettu lammen ja pusikkoisen kukkulan väliin. 5. väylä on hyvin saman kaltainen edellisen kanssa. Alueen portti näkyy. Tuomas suunnittelee avaustaan lyhyen 8. väylän bunkkereita välttääkseen.
  Tässä mittaillaan etäisyyttä lipulle11. tiillä (par-3, 159 m). Haastava väylä! Seuraava par-3 (17. väylä) on paljon helpompi, mutta griini on vino. Martti odottelee 18. tiillä (par-4, 344m), että edellä menevät ehtivät griinille.


  Keskiviikko 09.11.2022 Tänään näytti mittari parvekkeella 15.2 astetta. Taivaalla oli hieman pilviä, mutta kuu paistoi. Meillä oli taas vapaapäivä, joka valkeni taas aurinkoisena. 9.29 lähdimme sen kunniaksi ostoksille. Ensin ajoimme Roldánin kautta Torre Pachecoon ja siellä olevaan Hiper Asia-kauppaan (entinen Estrella Oriental). Sieltä ostimme keittiöön erilaisia tarvikkeita ja välineitä todella edulliseen hintaan. Sen jälkeen ajettiin Rodan kautta Los Alcazaresin Lidliin. Sen jälkeen kävimme vielä täydentämässä ostoksia vastapäisessä. Mercadonassa. Paluumatkalle kävimme vielä Roldánissa apteekissa. Asunnolla olimme 12.20.

  Päivi laittoi ostosreissun jälkeen ruokaa ja söimme hyvällä ruokahalulla. Parvekkeella seurasin pelaajien tekemisiä 10 väylällä. Harvassa olivat pelaajat, jotka pääsivät griinille toisella lyönnillä tällä par-4:llä. Ylin lämpötila kävi 25 asteessa. 18.30 oli vielä 20.5 astetta ja melkein täysin pimeää. Illalla 22.00 tuli reissun ensimmäinen sadekuuro, joka oli melko rankka.

  Torstai 10.11.2022 05.00 oli ulkona 15.7 astetta. Paikallinen sääennuste lupasi vielä eilen täksi päiväksi sadetta, mutta tänä aamuna ennuste lupasi sitä vasta myöhään illalla. Hyvä näin, sillä meillä on tänään peli El Vallessa. Aamu oli päivän valjettua melkein täysin selkeä, mutta meren päällä näkyi melko synkkiä pilviä. 9.40 lähdimme ajamaan kohti El Vallea, mutta ennen sitä kävimme siirtämässä peliaikaamme Altaona Golfissa lauantaista tiistaihin. El Vallessa olimme hyvissä ajoin ja pelasin Harri Järvisen, Unto Hoffrenin ja Jarmo Suvisuon kanssa kaikki keltaiselta tiiltä. Alkuun peli meni aika hyvin, mutta sitten alkoi takuta. Mitään mainetekoja ei tullut paitsi yksi, kun chippasin griinin ulkopuolelta reikään ja tein parin. Se oli tärkeä, koska meillä oli joukkuekisa, jossa huomioitiin joka reiälle vain ryhmän paras pistebogeytulos. Sää oli koko ajan hyvä ja kierros kesti 4.5 tuntia. Oluiden jälkeen lähdimme La Torreen.

  Kävimme Sparissa ja katselimme tulevia lähtöaikoja peleihin. Kämpällä olimme 17.30. Välittömästi lämmitimme ruokaa ja söimme hyvällä ruokahalulla. Sää oli edelleen hyvä ja lämpötilaa 19.7 astetta. Ylimmillään alueella oli 22 astetta. Ennustettua sadetta ei tullut.

  La Torre - El Valle
  Parvekkeeltamme näkyi lännen suunnalla sadepilvi, mutta se ei tullut päälle. El Vallen klubitalo ylivoimaisesti komein tällä reissulla pelaamistamme kentillä. El Vallen 1. väylä on komea par-4. Bunkkereiden välttäminen on tärkeää.
  Minäkin pääsin kuvaan 8. tiillä (par-4). Maisemat ovat hienot tällä kentällä. Päivin ryhmä odottelee 18. tiillä, kun meidän ryhmä on 17. väylällä. 18. tiillä on melkein aina ankkoja, nokikanoja ja näitä liejukanoja.


  Perjantai 11.11.2022 Nousin ylös 6.00 ja mittari näytti parvekkeella 15.1 astetta. Pilviä näkyi taivaalla, mutta vielä ei satanut. Täksi päiväksi paikallinen sääennuste oli luvannut voimakasta sadetta ja ukkosta. Meillä oli vapaapäivä. 7.10 kuulin ensimmäiset ukkosen jyrinät. Sadekin alkoi ja salamointia oli reilusti. Se ei kuitenkaan kestänyt kauan.

  9.30 lähdimme San Javieriin käymään Decathlonissa ostelemassa golfkenkiä. Kolmet kengät maksoi yhteensä 150 euroa. Ei paha. Paluumatkalla kävimme Los Alcazaresin Lidlissä ruokaostoksilla. Paluumatkan teimme Rodan, Mar Menorin ja Roldánin kautta La Torreen. Kilometrejä kertyi n. 80. Kämpällä oltiin puolilta päivin. 13.30 mittari parvekkeella näytti 18.4 astetta. Golfareita puttaili 10. griinillä tasaiseen tahtiin. Päivi laittoi taas maittavaa ruokaa. Illalla tein vielä pienen kävelylenkin resortin alueella. Roskat vietyäni sain kuvattua munkkiaratin, joka istui puussa ja piti melkoista meteliä. Sitten kävelin resortin ravintola-alueelle, jossa oli melkoisen hiljaista. Sieltä palasin golfklubin kautta kävellen 10. väylän reunaa kämpälle. Matkalla löysin kaksi golfpalloa pensaista ja toisessa oli selvästi Päivin merkinnät. Reilu 4 kilometriä kertyi tässä alle tunnin kävelyssä.

  La Torre
  Resorttialueen villoilla on näyttäviä kukkaviritelmiä.
  Tässä samasta ryhmästä zoomaus. Vaatikohan paljon hoitoa?

  Näitä punaisia pensaita on alueella todella paljon.

  Munkkiaratti istuskeli puun oksalla kaikessa rauhassa.
  Kuva kämppämme (viimeinen parveke 2. kerroksessa) ja 10. griinin väliltä. Tämä kuva taloryhmän pihalta toisella puolella taloa.


  Lauantai 12.11.2022 Puolen yön jälkeen herättyäni kävin katsomassa parvekkeella olevaa lämpömittariani, joka näytti 18.8 astetta. Aamukuudelta lukema oli aivan sama. 8.30 kävelin 18. väylän reunaa pitkin klubille, jonne Vanhaset tulivat pelaamaan. Kyselimme kädäriltä yhteisiä peliaikoja, mutta La Torresta ja El Vallesta ei löytynyt tarpeeksi aikaista aikaa. Varasimme sitten Alhama Signatureen aikaa, joka löytyikin: 23.11. Alhama Signature 11.27. Ari kertoi, että poliisi oli pysäyttänyt heidät ja todenneet, että autoa ei ole katsastettu. Uusi auto tuodaan heille tänään. Minä puolestani kerroin Heikille (rangella), että meidän autossa oli taas varoitus rengaspaineista. Matkanjohtajana hän soittaa vuokraamoon ja kertoo asiasta. Vanhaset lähtivät pelaamaan ja minä kävelin kämpälle 10. väylän reunaa pitkin.

  9.30 lähdimme Päivin kanssa Torre Pachecon lauantaimarkkinoille. Ostimme lähinnä maataloustuotteita ja hedelmiä. Lisäksi Päivi osti kesämekon 5 eurolla ja ruoaksi ostimme grillatun kanan paloiteltuna perunoineen ja mausteineen 7 eurolla. 11.20 tapasimme Vanhaset, jotka olivat siirtymässä 11. tiille seinänaapureittensa kanssa. Sitten palasimme kämpälle ja kävimme kanan kimppuun.

  12.30 lähdin toiselle resorttikävelylle. Kävelin 10. giinin ohi ja suuntana oli 17. griini. Tien laidalla huomasin, että Vanhaset olivat 16. griinillä. Siitä sain hyvän kaukokuvan. Kun kävelin 16. ja 17. väylän ulkopuolella olevaa polkua, satuin 17. tiille samaan aikaan heidän kanssaan. Matkaa jatkoin resortin läntistä reunaa aina portille asti. Siitä sitten palasin suorinta tietä kämpälle. 50 minuutissa kertyi 4.3 km. Nukkumaan menimme aikaisin.

  La Torre - Torre Pacheco
  Joka aamu päivän valjetessa ja aikaisemminkin oli kentänhoitajat hommissa. 10. väylä tiipaikalta griinille päin kuvattuna. Hiekka-alue on ISO! Päivi katselee mekkoja Torre Pachecon lauantaimarkkinoilla. Osti yhden 5 eurolla.
  Vanhaset puttailevat 16. griinillä. kuva on otettu satojen metrien päästä. Tiukka paikka 17. väylällä. Inhottava bunkkeri muutenkin vaikella väylällä. Tällaisia istuskelupaikkoja on muutamassa kohdassa kentän reunalla.


  Sunnuntai 13.11.2022 Hyvin tuli nukuttua, joten herääminenkin oli aikainen. 5.30 mittarin lukema oli 15.8 astetta ja taivas melkein pilvetön. Luvassa on taas selkeä päivä ja lämmintä 22 astetta, joten tulossa on mainio kilpailusää. Pelikenttänä on pitkästä aikaa La Torre Golf, jossa edellisen kerran pelasimme melkein kaksi viikkoa sitten.

  Lähtöaikani oli 9.57 ja Päivin 9 minuuttia myöhemmin. Autolla menimme klubin lähelle ja minä lähdin pelaamaan hieman etuajassa 9.50 Unton, Arja-Liisan ja Ritvan kanssa. Päivi lähti meidän jälkeen 10.00. Kierros meni sujuvasti eikä odottelua ollut paljon. Bunkkereita tuli taas koluttua huolella eikä mainetekoja tullut, mutta pelisää oli taas mainio. Kierros kesti 4h 20 minuuttia ja sen jälkeen menimme klubille, jossa Vanhaset olivat vielä odottelemassa. Heidän kanssaan istuimme hetken, Sen jälkeen tarkoitus oli käydä kaupassa, mutta se meni kiinni 15.00. Myöhästyimme 10 minuuttia. Niinpä ajoimme kämpälle, jossa olimme 15.15. Lämpötila oli 22.2 astetta.

  Ruoaksi lämmitimme kaupasta aiemmin ostetut pizzat. Hyvin meni alas. Ilta oli pitkä ja taas tuli mentyä aikaisin nukkumaan.

  La Torre
  Heikki oli tapansa mukaan lähettämässä meitä kierrokselle. Mikähän tämä pensas on? Marjat ovat komeita ja niitä on paljon. Tällä lyhyeellä 4. väylällä pitäisi päästä toisella griinille, mutta haasteita on.
  Tätä kaksiväristä pensasta on resortin alueella joka paikassa. Talomme ylimmästä kerroksesta näkyy Cabezo Gordon vuori hyvin. Huoneistossamme on 4 leijonataulua, joista omistaja ilmeisesti pitää.


  Maanantai 14.11.2022 5.30 mittarin lukema oli 18.1 astetta ja tyyntä. 8.30 lähdimme pelaamaan uutta Altaona Golfin kenttää. Matkaa sinne on vain 15 km ja se sijaitsee hyvin lähellä El Vallea. Greenfee oli 60 euroa 18 reiältä. Pelaamaan päästiin kahdestaan etuajassa 9.10 kahden 4 hengen ryhmän väliin, joista ensimmäinen päästi meidät ohi muutaman väylän jälkeen. Kenttä on hyvin mukava eikä useampia griinibunkkereita ole kuin muutamalla väylällä. Muutenkin bunkkereita oli hillitysti eivätkä ne olleet pahoja. Griinit olivat loistavassa kunnossa, mutta väylillä oli hyvin pieniä heikkoruohoisia alueita. Raffit olivat pääasiassa hiekkaa tai savea. Kentästä on viimeiset 9 reikää avattu vasta noin vuosi sitten. Komeita ja mielenkiintoisia olivat väylät. Kierros kesti 3.5 tuntia. Kentästä jäi hyvä maku ja sitä oli miellyttävä pelata, vaikka haasteita kyllä riitti. Pelin jälkeen söimme klubin The Hub-ravintolassa katkarapu-savulohisalaatit. Parkkipaikalla huomattiin, että automme oikeassa takarenkaassa oli tiukasti kiinni pienen kolikon kokoinen metallilevy, jonka piikki/piikit pitivät sen tiukasti kiinni renkaassa. Edellisenä päivänä huomattiin ajaessa kuuluvan jotain omituista matalaa ääntä. Renkaassa oli kuitenkin ilmanpaine normaali.

  Paluumatkalla tankattiin dieseliä 36.5 litraa Lahita-bensa-asemalla, jossa tyttö oli laskemassa polttoaineen ja ottamalla maksun kortilla. Litrahinta oli 1.89 euroa, joten tankkaus maksoi noin 75 euroa. Resortin Spar-kaupasta ostettiin ruokatarvikkeita.

  Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila 23 astetta. 18.00 lähdimme 10. väylän reunaa pitkin Hilton Hotel La Torreen palkintojenjakotilaisuuteen, joka alkoi Heikin johdolla 18.30. Palkintojen jaon jälkeen Tuomas Portaankorva kertoi golfsääntöihin tehdyistä muutoksista ja kinkkisistä sääntötilanteista. Takaisin kämpälle ehdimme 20.00. Lämpötila oli vielä 18 astetta.

  La Torre - Altaona
  Altaonan kenttä on uusi ja klubitalo vielä aika pieni, mutta toimiva. 1. väylä on selkeä tasainen par-5. Väylien ulkopuolisia alueita kunnostetaan vielä. 2. väylä on myös tasainen ja wastelandia paljon. Ruohoryppäitä on vähän.
  Ensimmäinen par-3 pelataan saareen. Pituutta on keltaiselta vain 105 metriä. Väylätauluja ei ainakaan vielä ole, mutta joka tiillä on tällaiset lätkät. Kaikki etuysin väylät ovat tasaisia, kuten neljäskin. Näkyvissä on väyläbunkkeri.
  Viides väylä on par-4 dogleg vasemmalle. Tässäkin on vain väyläbunkkereita. 6. väylä on dogleg oikealle. Edellämme menneet pelaajat ovat saapumassa griinille. 7. väylän (par-4) takana näkyy Mosa Trajectumin Alhambra-resorttia.
  Tämä 8. väylä on kentän pisin par-3, 192 metriä. Ainut bunkkeri on griinin takana. 9. väylä on par-5 ja oikealla on vettä griinin viereen asti. Vasemmalla on pieni yllätys. 3. väylän lampeen on matkaa kuitenkin 290 metriä. Harvassa ovat saarigriinit!
  Ysigriinin ainut bunkkeri on kyllä hyvin sijoitettu. Tämä on oikein hieno väylä. Väylällä on kaksi lampea oikealla ja yksi vasemmalla. Taustalla Altaona-resort. 10. väylä (par-4) pelataankin sitten ylämäkeen, oikealla mäki ja vasemmalla katu.
  Seuraava väylä pelataan alamäkeen. Tämä on 134-metrinen par-3. Mäeltä näkyy hyvin kinkkinen 12. väylä (par-5). Tiit oikealla kuvan ulkopuolella. Portin vierestä aivan valtatie RM-13:n läheltä siirrytään 12. tiille.
  Kentän haastavin väylä on tämä 12 par-5. Griini näkyy oikeassa ylänurkassa. Päivi puttaa 12. griinillä. Kentän tiit ja valkoinen portti näkyvät pään yläpuolella. Vesi on mukana myös 13. väylällä (par-4, 262 m). En lähtenyt suoraan griinille!
  13. griinin lähellä lammen takana on vanha tuulimylly resortin lähellä. Tasaista aavikkoa on tämä 15. väylä, kuten oli myös edellinen. 16. väylällä haasteena on oikealla oleva kuiva ojauoma ryteikköineen.
  17. väylän punainen tii näkyy vasemmalla, joten bunkkerit ovat pahemmin linjalla. Paljon on nähty vaivaa siirtymien varrellakin. Koko aluetta kiertää kivistä tehty aita. Päätösväylä pelataan alamäkeen ja griinin edessä vasemmalla on bunkkereita.


  Tiistai 15.11.2022 Aamulla kuudelta mittarin lukema oli 13.9 astetta, joten nyt oli hieman kylmempi yö. 8.15 lähdin viemään autoa rengaskorjaamolle Neumaticos Galindo joka on noin 3 kilometrin päässä. Se aukesi 8.00 ja jouduin odottelemaan vajaan tunnin, koska asentajilla oli jo muita hommia. Renkaassa oli 4-jalkainen prikka, mutta vuotoja ei ollut. Ilmanpainekin oli oikein 2.5 bar, jonka laitoin aiemmin. Vartin työ maksoi 6 euroa!

  Tämän päivän peli oli Hacienda Riquelmessa. Matkaan lähdettiin vähän vaille 11 turvallisemmin mielin, koska renkaissa ei ollut vuotoja. Lämpötilakin oli jo 19 astetta. Matkaan lähdimme 10.30. Pelasimme ensimmäisessä ja toisessa lähdössä, Päivi pelasi ensimmäisessä 11.45 ja minun lähtöaikani oli 11.54 Markun ja Heikin kanssa. Marcus oli jäänyt asunnolle pienen flunssan vuoksi. Kierros näytti taas kentän haasteellisuuden; mm. neljä peräkkäistä 3 putin griiniä. Kierros kesti 4h15min ja sää oli mainio, vaikka välillä olikin tuulen puuskia. Lämpötila oli ylimmillään 25 astetta. Pelin jälkeen istuimme hetken klubin terassilla. Kotona olimme 17.15.

  Siivoojat olivat taas käyneet siistimässä. Päivi alkoi heti laittaa ruokaa ja nälkä alkoi jo ollakin. Sitten alettiinkin odottaa jo huomista vapaapäivää.

  La Torre - Hacienda Riquelme
  Tällä korjaamolla poistettiin automme takarenkaasta siihen uponnut prikka. Mistä lie löytynyt tällainen prikka renkaan alle? Ei onneksi mennyt kerrosten läpi. Tämä juna odotteli vastaan tulevaa Riquelme-Sucinan asemalla 2. väylän vieressä.
  Tässäpä on yksi 3. väylän inhottavista griinibunkkereista. Väylä on muutenkin vaikea. 4. väylän griinillekään ei juuri palloa rullittamalla pääse Griini on myös aika vino. Päivin ryhmäkin nautiskeli klubin terassilla kierroksen jälkeen.


  Keskiviikko 16.11.2022 Nyt oli taas lämpimämpi yö, sillä viideltä aamulämpötila oli 18.0 astetta. Aemet.es säätiedotus oli luvannut hieman sadetta tälle alueelle aamuyöstä, mutta maa oli kuiva. Taivaalla näkyi kauempana melko paljon pilviä eikä aurinko paistanut ainakaan 9.30. Sinistä taivasta kuitenkin näkyi. Vapaapäivän ohjelmaan kuului kauppareissu lähialueelle. 9.45 lähdimme Roldánin kautta Mar Menor Golfin porttia, jossa tapasimme Vanhaset. Peräkkäin ajoimme Los Alcazaresin rantabulevardille. Kävelimme yhdessä rantamaisemia ihaillen jonkin matkaa ja sitten takaisin Atrio Beach-kahvilaa, jossa joimme kahvit. Sen jälkeen jatkoimme omille asioillemme Consumiin, Lidliin ja Euro Marketiin, josta löysin golfkiikariin paristoja. Paluumatkalla kävimme Mar Menor Golfin lähellä sijaitsevassa Galaxy Golfissa ostoksilla. Siitä ajoimmekin jo takaisin La Torren resortille, jossa olimme 14.15.

  Lämpötila oli 22 astetta ja melko paljon oli pilviä. Los Alcazaresissa oli satanut johonkin aikaa yöllä tai aamulla, mutta ei täällä La Torressa. Iltapäivä kului taas syödessä ja vetkutellessa. Aikaisin menimme taas yöunille.

  Los Alcazares
  Ensimmäisenä Los Alcazaresin rannalla vastaan tuli Club Nautico Mar Menor. Anne, Päivi ja Ari aurinkoisella kävelyllä rantabulevardilla. Atrio Beach-kahvilassa on pidetty Octoberfestiä aiemmin.
  Tässä paikassa joimme päiväkahvit Mar Menorin rannalla. Harmaahaikara kyttäili kaloja rannalla. Linnut olivat tottuneet ihmisiin. Jalohaikara kalasteli aivan vesirajassa ja sai ainakin yhden kalankin.


  Torstai 17.11.2022 Tänä aamuna 5.30 mittari näytti 17.0 astetta. Ennuste lupasi täysin aurinkoista ja peräti 27 astetta lämmintä Torre Pachecoon. 8.30 lähdimme ajelemaan kohti päivän pelikenttää Alhama Signaturea. Tällä kertaa ajoimme Roldánin kautta, joka reitti on hieman lyhyempi. Matkaa tuli 53 km ja ajoaika oli 45 minuuttia. Niinpä olimme perillä reilusti etuajassa. Päivi lähti 10.51 pelaamaan Lea Törrön, Riitta Särkilahden ja Sari Tuomisen kanssa. Minulla lähtöaika oli 11.00 ja pelasin Tuomaksen, Timon ja Tapion kanssa. Timo ja Riitta pelaavat paljon Tarinagolfissa ja Tahkolla. Peli sujui mukavasti ja juttua riitti. Kaikille tuli hyviä lyöntejä, mutta birkuista vastasi Tuomas. Hänellä oli todella pitkiä lyöntejä kun ne onnistuivat. Keli oli hyvä ja lämpötila oli 27 astetta. Kierros kesti 4 tuntia 20 minuuttia. Kierroksen jälkeen istuttiin terassilla normaaliin tapaan. Kotimatkan teimme resortin Sparin kautta ja asunnolla olimme 17.00.

  Lämpötila parvekkeella oli tullessamme vielä 26.5 astetta. Aterian nautimme parvekkeella ja ilta oli nytkin pelkkää oleilua.

  La Torre - Alhama
  Alhaman 1. väylä on melko leppoisa, jos ei lyö bunkkereihin. 9. väylä kuvattuna klubin läheltä. Griini on etualalla vasemmalla. 14. griiniä puolustavat bunkkerit ovat häijyn näköisiä.
  18. väylä on aika lyhyt ja Tuomas yrittää avata griinille 300-metrisen. Ilta oli lämmin ja tuuleton, joten päätimme syödä parvekkeella. Taivas oli joka ilta eri värinen ja melkein poikkeuksetta hieno.


  Perjantai 18.11.2022 06.00 oli eilisen tapaan 17.0 astetta. 20 minuuttia myöhemmin oli jo 18 astetta. Taivaalla näkyi melko paljon pilviä. Säätiedotus lupasi iltapäiväksi sadetta ja ylimmäksi lämpötilaksi 21 astetta. Se ei haittaa, sillä meillä on tänään vapaapäivä. 8.50 lähdin viemään roskia ja kävelylle resortin alueella. Kävin kaupan kongissa tarkastamassa ilmoitustaulua. Vanhaset olivat menossa pelaamaan ja huomasivat minut siinä. Portin ulkopuolella kävin tien haarassa ottamassa kuvia. Sen jälkeen kävelin alueen itäosaa ja menin 2. väylän poikki, jossa Vanhaset näkivät minut uudelleen. Minä en noteerannut mitenkään. Aikaa lenkkiin kului 52 minuuttia ja matkaa kertyi 4.4 kilometriä. Sää oli aika pilvinen ja lämpötila 18 astetta.

  11.10 vein sekajätesäin kadun toisella puolella olevaan roskikseen. Vettä ripsi jo hieman ja etelästä oli saapumassa tosi synkkä sadepilvi. Onneksi meillä oli vapaapäivä peleistä. Lounaaksi Päivi laittoi kanapihvejä perhosmakaroonin kera. Hyvää oli! Nyt satoi jo kunnolla ja osa pelaajista kääntyi kohdallamme (10. griini) takaisin klubille. Lämpötila putosi 13 asteeseen, mutta sade ei kestänyt kovin kauan ja pelaajia alkoi taas näkyä 10. väylälläkin. Lämpötila nousi 15 asteeseen. 17.45 aurinko laskeutui resortin talojen taakse ja satoi. Taivas oli lännessä tosi värikäs.

  La Torre
  La Torren 11. väylä on par-3. Näyttää hurjalta takatiiltä tämä 201 metriä! Komeita ovat nämä iikenneympyrät. alueen pääkadulla keskustassa. Saapuminen La Torre Golf Resortiin pääportista näyttää tältä.
  8. väylä ei ole kovin pitkä, mutta haasteet odottavat griinin lähellä. 4. väylää oikealla ja 8. vasemmalla kierretään tämän pieni lampi. Double Tree Hilton La Torre-hotelli on resortin keskustassa.
  Tässä huoneessa kissat vahtivat liikennettä talon vierellä. 3. väylä on hienon näköinen takatiin takaa, mittaa 178 metriä. Komea papukaija munkkiaratti katseli palmussa toimiani.
  Komea on tämä Rangla Punjab Indian Restaurant 9. griinin vastapäätä. 18. väylä klubilta päin kuvattuna. Näitä inhottavia ruohotupsuja on paljon. Iltanäkymä parvekkeeltamme pienen sateen aikana länteen päin.


  Lauantai 19.11.2022 Johonkin aikaan yöllä oli tosi kovia tuulenpuuskia. Aamulla viideltä oli lämmintä 13 astetta ja tuulta vain hiukan. 8.20 mittarin lukema käväisi 11.8 asteessa. Päivän ylimmäksi lämpötilaksi luvattiin 18 astetta ja iltapäiväksi, jolloin pelimme oli, 15 astetta! Tuultakin on luvassa 15 km/h ja taivas oli melkein pilvetön. Lounaaksi söimme tonnikalanuudelia.

  Lähtöaikamme oli 13.24 ja pelasimme Pirkon ja Riston kanssa La Torressa. 10 minuutin etuajassa pääsimme lähtemään ja tuuli alkoi voimistua. Riston kanssa pelasimme keltaiselta tiiltä. Tuuli alkoi voimistua ja kovimmillaan oli sellaista, jota emme olleet aiemmin ainakaan golfkentällä kokeneet. Varmaankin nopeutta puuskissa oli 25 m/s ja muutenkin tuulta 20 m/s. Vastatuuliosuuksilla parkolmoset oli avattava draiverilla. Osa Passin porukasta jätti leikin kesken. Kärryt lähtivät tuulen mukaan ja kaatuivat ja niitä piti sitten vahtia. Kierros kesti tasan 4 tuntia, josta odottelua parkolmosilla oli n. 20 minuuttia. Kokemus oli mielenkiintoinen! Kotimatkalla kävimme Sparissa ja huomasimme, että tuuli oli vienyt Golfpassin ilmoitustaulun. Taulu löytyi, mutta kaikki paperit olivat lentäneet ties minne. Kämpällä olimme 18.00 ja kaatunut lämpömittari parvekkeella näytti 16 astetta. Tuuli oli siirtänyt parvekkeella oleva kevyttä rähjäistä sohvaryhmää monta metriä.

  Lämmitimme kaupasta ostetun pizzan iltapalaksi ja aloimme näissä oloissa tylsän illanvieton. Televisiosta ei näkynyt kuin espanjalaisia kanavia eikä muutenkaan tekemistä juuri ollut. Illalla 20.00 oli 13.7 astetta ja tuuli jonkun verran laantunut.

  La Torre
  4. väylällä on todella paljon hiekkaa pelaajan kiusana griinin lähellä. On sitä riittänyt 6. väylällekin. Oikealla näkyy noita ilkeitä ruohomättäitä. Tänä iltana oli vähän erilaiset värikkäät pilvet koristamassa läntistä taivasta.


  Sunnuntai 20.11.2022 Johonkin aikaan alkuyöstä oli vielä tosi kovia tuulenpuuskia. Puolen yön paikkeilla tuuli loppui melkein kokonaan. 05.00 oli mittarissa 11 astetta. Tänään oli pelimme taas La Torressa. Nyt meillä oli selvästi aikaisin lähtöaika, 8.18, koska muita ei ollut tarjolla, kun aikaa varasimme. Ylimmäksi lämpötilaksi oli nyt luvattu 20 astetta ja tuulen nopeudeksi 30 km/h. Eli kovaa tuulee tänäänkin ainakin ennusteen mukaan. Lähtiessämme kentälle 07.40 lämpömittari näytti edelleen 11 astetta. 8.00 pääsimme lähtemään matkaan Riitan ja Timon kanssa. Yksi ryhmä ehti lähteä ennen meitä. Muutaman väylän jälkeen päästimme kaksi suomalaista perässämme tullutta naista ohi. San jälkeen saimme mennä täysin omassa rauhassa. Keli oli upea, vaikka tuulta oli ja nopeus kasvoi edetessämme. Onneksi ennuste tuulesta ei pitänyt alkuunkaan paikkansa. Timo teki kaksi birkkua, mutta minä en osannut hyödyntää tilaisuuksiani, joita tuli muutama. Kierroksen lopussa tuulta alkoi olla jo melkoisesti. Kierroksemme kesti 3 tuntia 20 minuuttia. Sen jälkeen söimme kaikki klubilla ja juttelimme mukavia.

  Matkalla asunnollemme kävimme vielä Sparissa ostoksilla ja huomasimme, että Heikki ei vielä ollut saanut ilmoitustaulua takaisin (sunnuntaina resortin toimisto on suljettu). Asunnolla olimme 13.20. Lämpötila parvekkeella oli 19 astetta ja taivas oli täysin pilvetön kuten koko aamupäivän. Iltapäivällä mittari näytti vielä 21.3 astetta. Laittelin sohvaryhmän takaisin paikalleen ja totesin sen kuuluvan kuntonsa puolesta kaatopaikalle.

  La Torre
  Tuuli siirti sohvaa tuolta nurkan takaa noin 4 metriä. Riitta avaa 3. väylällä, joka on par-3, 134 metriä punaiselta tiiltä. Riitta on taas lyömässä ja Timo tarkkailee. Par-3 on tämäkin 9. väylä.


  Maanantai 21.11.2022 Viimeinen viikko alkoi. Nopeasti on täällä aika kulunut ja kelitkin taitavat olla menossa viileämpään suuntaan. Nyt oli 6.00 11.6 astetta. Lämmintä on luvattu 22 astetta ja melko tuulista keliä. Taivas oli melkein pilvetön. Tänään lähdimme pelaamaan Vanhasten kanssa Alhama Signatureen, jossa lähtöaikamme oli 11.27. Kello 10 lähdimme ajamaan kohti Alhamaa. Klubilla olimme hyvissä ajoin ja Vanhasetkin tulivat melko pian. Lähdimme kentälle hieman etuajassa 11.10, koska lähtijöitä ei paikalla ollut muita. Edessä meni kaksi 4 hengen porukkaa, joiden vuoksi jouduimme hieman odottelemaa välillä. Keli oli mainio, aurinko paistoi ja lämmintä oli se luvattu 22 astetta eikä vielä alkuun ollut tuultakaan juuri ollenkaan. Loppuväylillä alkoi tuuli voimistua, mutta ei haittaavasti. Kierroksemme kesti 4 tuntia 25 minuuttia.

  Lähdimme heti kierroksen jälkeen ajamaan kohti Hacienda del Alamoa. Väylät näyttivät olevan hyvässä kunnossa. Päätimme syödä täällä. Jouduimme kovan tuulen vuoksi vaihtamaan pöytääkin terassilla kesken ruokailun. Sitten olikin jo aika lähteä kohti kotiresorttia, jossa olimme 18.05. Lämpötila oli 20.2 astetta.

  Alhama - Hacienda de Alamo
  Alhaman alueelle saavuttaessa on tällainen rakennelma. Edellämme menevä porukka etenee 7. väylällä. Ari, Anne ja Päivi kipuavat 11. griinin bunkkerin vieressä.
  Kierroskaljat otettiin Hacienda de Alamon terassilla. Alamossa oli porukkaa ja kenttä näytti olevan hyvässä kunnossa. 1. tii ja 9.väylä näyttävät edelleen houkuttelevilta. Hieno kenttä!


  Tiistai 22.11.2022 Pitkien yöunien jälkeen heräsin 5.30. Lämpömittari näytti 14.2 astetta, taivas oli tähtien täyttämä, mutta tuulta oli yllättävän paljon. Ennuste lupasi tuulen nopeudeksi 7 m/s ja lämpötilaksi 20 astetta iltapäiväksi. Tänään oli taas kilpailupäivä El Vallessa. 8.40 lämpötila oli 12.6 astetta, mutta sinistä taivasta alkoi jo näkyä. Tänään näin ensimmäisen kerran väyliä leikattavan. Tarve ei ole kova, sillä kenttä on aika kuiva. Vain pari kolme kertaa on vettä satanut hiukan. Griinit leikataan joka toinen päivä ja jyrätään joka toinen päivä. Reiän paikka vaihdetaan melkein joka päivä. Nämä huomiot koskevat La Torren kenttää, jonka 10. väylä on griineineen 30 metrin päässä parvekkeestamme.

  11.00 lähdimme ajamaan El Valleen, jossa lähtöaikamme oli 12.12. Vanhaset nähtiin, kun pysäköimme automme kadun varteen. Pelasimme tämän kisan Marja-Leenan ja Arnon kanssa. Matkaan pääsimme 12.00. 17. tiillä Marja-Leena syötti kahta ankkaa ja yhtä liejukanaa, kuten on aiemminkin tehnyt. Jonkun verran tuli taas odottelua, joten kierros kesti 4.5 tuntia. Klubilla otimme oluet Vanhasten kanssa, jotka olivat syömässä. Resortille ajeltiin pienen lenkin kautta ja perillä olimme 17.50. Lämpötila parvekkeella oli 16.5 astetta.

  Asunnolla syötiin taas hampurilaispihvejä keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden sekä salaatin kanssa. Pikkuhiljaa aletaan tyhjentää jääkaapin ja pakastimen sisältöä, koska viimeinen viikko on jo menossa.

  La Torre - El Valle
  Kuinka tällä El Vallen 1. väylällä voi välttää bunkkerit? Ai mitkä bunkkerit? Päivi ja Marja-Leena 1. griinillä. Komea on näkymä 11. väylän takatiiltä etelään.
  Kerjäläisankkoja 14. tiillä. Nokikanakin haluaa osille. Hyvin kelpaa herkut kädestä. Nokikana ujostelee. Liejukana osallistui myös, kun tarjoilua kerran oli.
  16. väylän reunalla on pari tällaista luolaa. Yksi porukka on maalissa ja terassi odottaa oikealla. Taas oli taivaanranta vähän erilaisissa väreissä.


  Keskiviikko 23.11.2022 Aamulla heräsin taas 05.30. Mittari näytti 16.1 astetta, eikä tuullut yhtään. Aemet.es lupasi 23 astetta, aurinkoista ja suhteellisen tuulista päivää. 09.40 lähdimme ajelemaan San Javierin Decathloniin kenkäostoksille. Sieltä ajettiin Rodan kautta Torre Pachecoon, jossa kävimme ensin Hiper Asiassa ja sen jälkeen Consumissa ruokaostoksilla ensimmäistä kertaa tällä reissulla. Sitten suuntasimmekin suorinta tietä Roldánin kautta La Torreen. Kävimme lukemassa ilmoitustaulun ja ostettiin vielä vettä ja syömistä Sparista. Asunnolla olimme 12.20. Lämpötila oli 22.6 astetta.

  Iltapäivä sujui rauhallisesti. Ensin nautittiin lounas ja sen jälkeen latailtiin akkuja loppupelejä varten. Lämpötilakin oli melko korkea 25.2 astetta eikä tuulikaan ollut kovin kovaa ennusteesta poiketen. Iltapäivällä lukema kävi 25.6:ssa. 17.00 lähdin viemään sekajätesäkin kadun varressa olevaan roskikseen. Siitä jatkoin eteläporttia kohti kävellen sisemmällä olleita kadun pätkiä. Mistään kohtaa ei siellä päässyt golfväylien lähelle. Eteläportin kohdalla pääsi kuitenkin ottamaan kuvia kentän kaukaisimman kohdan käännöspisteessä. Myöhemmin pääsi yhdestä aukosta 15. väylän kohdalla golfautotielle. Siinä oli suomalainen pariskunta avaamassa. Juttelin heidän kanssaan ja hetkeä myöhemmin yksi ruotsalainen huusi villan parvekkeelta ”hyvä”. Hän oli kuullut, että olemme suomalaisia. Ruotsin lippu on viritetty parvekkeelle. 48 minuutin kävelylle kertyi mittaa vajaa 4 kilometriä. Lämpötila oli vielä 23.5 astetta ja aurinko laskemassa.

  .
  La Torre
  Pariskunta puttailee hyväkuntoisella 10. griinillä. Alueella on paljon villoja, joita vuokrataan myös turisteille. Resortissa on myön suuria uima-altaita, mutta myös talokohtaisia.
  13. väylän takatiiltä näkee kentän tasaisuuden hyvin. 14. väylä. Oikealla näkyy noita ruohomättäitä, jotka imevät pallot. Pariskunta puttailee 15. väylän korotetulla griinillä.
  Tässä villassaa saa hyviä fiboja. Ei ole juuri suuria suoria pintoja. Tapaamani pari on ehtinyt 16. griinille. Muovia on kaikissa lammissa. Tämä lintu puomin päällä on luultavasti silkkihaikara.


  Torstai 24.11.2022 Aamulla 06.00 oli ulkona 14.8 astetta. Ennuste lupasi puolipilvistä ja melkein tuuletonta. Lämpötila on enimmillään 22 astetta. 09.50 lähdettiin taas pelaamaan Hacienda Riquelmeen, jossa lähtöaikamme oli 10.51. Pelasimme Marja-Leenan ja Arnon kanssa, kuten edellinenkin peli. Taas pääsimme lähtemään etuajassa, nyt 10.45. Keli oli hieno, aurinkoa, ei tuulta, ei vettä, eikä valitettavasti kunnon peliä kuin hetkittäin. Huippu osui 12. väylälle, jossa tein birkun 15 sentin putilla. Se oli vasta neljäs tällä reissulla. Kierros kesti 4.5 tuntia ja sen jälkeen istuttiin hetki klubiravintolan isolla terassilla. Asunnollamme olimme 16.35, jonka jälkeen kävimme suihkussa ja söimme. Lämpötila oli luvattu 22.0 astetta.

  17.30 kävelin vielä Spariin ostamaan puuttuvia tarvikkeita ja aikaa kului 31 minuuttia. Matkaa kertyi 3.2 km. 20.10 lämpötila oli tippunut 15.4 asteeseen.

  . . .
  La Torre - Hacienda Riquelme
  Riquelmen harjoitusgriini on melko iso, mutta "vähäreikäinen". Alueen portin seutu on normaaliresorttien tapaan näyttävä. 9. väylällä ovat vesi ja bunkkerit vaikeuttamassa voimakkaasti.
  Kentän alueella oli käynnissä oliivien keräys, jota kaveri esittelee. Arno draivaa 12. väylällä vältellen bunkkereita ja ruohomättäitä. Paljon lähempänä toinen lyönti ei par-4:llä voi olla. Helppo birkku 12:lla.
  Marja-Leenan pallo on ruoholla bunkkerissa. Hoitoa kaipaa bunkkeri! Yli kilometrin pituisia vihannesvakoja La Torren resortin reunalla. Yksi La Torren useista ympyröistä auringon laskun aikoihin.


  Perjantai 25.11.2022 05.30 oli ulkona 14.9 astetta. Selkeä päivä näytti tulevan ja lämpötilankin ennustettiin nousevan 24 asteeseen. Tänään oli taas vapaapäivä peleistä ja enää oli vain yksi peli jäljellä. 9.30 lähdin tekemään kävelylenkin. Vein ensin muoveja, lasipulloja ja tölkkejä roskiin. Sitten kävelin Remora-kadun pohjoispään kautta rangen ja 10. väylän vartta. Klubin kautta menin pääportista ulos ja kävelin länteen päin kuvaamaan Molino de Viento-tuulimyllyn. Takaisin La Torren alueelle palasin samaa tietä, koska alueen ulkopuolen tiet olivat yksityisaluetta. Klubilla oli Jenni antamassa opetusta ryhmälleen ja vaihdoin muutaman sanan hänen kanssaan. Siitä palasin asunnolle. Kävelyä tuli 5.2 km ja aikaa kului 1h10min.

  12.30 lähdimme La Torren klubille odottelemaan Vanhasia kierrokselta. He tulivat vajaa tunti myöhemmin ja yhdessä nautimme juomat. Suomalaisia oli ollut paljon pelaamassa. Sen huomasi klubin terassilla. Asunnolle tultuamme keitimme päiväkahvit. Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 23.0 astetta. Illalla alkoi tuulla melko kovaa. Tuuli kiihtyi vielä illan mittaan ja aiheutti ihmeellistä vinkumista olohuoneessa. 20.20 lämpötila oli 17.7 astetta ja tuuli tyyntyi yllättäen.

  . .
  La Torre
  Tuolta ylhäältä päin tullaan talon eteen ja tästä alas autotalliin. Molino de Viento tuulimylly on noin kilometrin päässä resortista. Tämä on ensimmäisenä ilmoittamassa, mihin ollaan menossa.

  Tästä näkyy jo La Torre Golf Resortin portti, jossa on puomit.
  Ensimmäinen liikenneympyrä on heti portin jälkeen. Sitten näkyykin jo kentän 8. ja 4. väylä lampineen.


  Lauantai 26.11.2022 Ulkona 06.00 oli 13.5 astetta, täysin selkeää ja hieman tuulta. Ennuste lupasi 20 astetta ja hyvin vähäistä tuulta. 07.00 mittari näytti alimmillaan 12.5 astetta. Oli siis tulossa hyvä keli reissun viimeiselle kierrokselle, joka pelattiin taas Hacienda Riquelmessa. Lähtöaikamme oli 8.36 ja pelikavereinamme Arja-Liisa ja Harri. Matkaan lähdimme La Torresta 7.40. Ensimmäistä kertaa tällä reissulla kävin rangella lyömässä 1 euron edestä palloja. Kierrokselle lähdettiin taas hieman etuajassa 8.25. Peli sujui ripeästi, joten taaksemme kertyi kierroksen aikana reilu 2 väylää tyhjää. Kierroksen jälkeen istuttiin pelikavereiden kanssa klubilla ja Päivin kanssa syötiin. Ruoka oli taas aika edullista ja hyvää ja sitä oli riittävästi. Paluumatkan ajoimme Peralejan ja Balsicasin kautta vaihteen vuoksi. Sparissa kävimme ostamassa vielä vettä ja muuta tarpeellista loppuajaksi. Auton mittari näytti matkalla 21 astetta. Asunnolla olimme 14.30 ja lämpömittarin lukema oli 19.0 astetta. Golfbägit kannoimme jo huoneeseemme pakkaamista varten.

  17.30 lähdimme kävellen hotellille viimeisen kilpailun palkintojen jakoon ja saamaan ohjeita kotiinlähtöä varten. Päivi oli jaetulla toisella sijalla pistein 38 ja sai viinipullon. 18.00 alkanut tilaisuus kesti 30 minuuttia ja sen jälkeen palasimme asunnolle 10. väylän vierustaa pitkin ja näimme vielä hyvin, vaikka aurinko oli jo laskenut. 21.00 lämpömittari näytti 11.3 astetta ja lukema oli laskemaan päin.

  . . . .
  La Torre - Hacienda Riquelme

  Hacienda Riquelmen caddie masterin koppi rangen vieressä.
  GNK-ryhmän kaikki kentät sekä Mar Menor ja Alhama ovat Nicklauksen suunnittelemia. Lippu on nyt vähän helpommassa paikassa 5. griinillä.
  Päivi missasi bunkkerin 6. väylän lähestymisessä. Aika karheita olivat Riquelmen väylät. Tässä 10. väylä. Harri puttaa 11. griinillä, joka oli hyvässä kunnossa muiden tapaan.
  Aika pieneen kasaan saimme lähestymiset griinille (12. väylä). 14. griini ja taustalla 15. väylän (par-5) bunkkerit. Tässä on 15. griinin bunkkerihelvetti par-5:llä.
  16. väylä on vino tähän lampeen päin. Lyhyt mutta hankala väylä. Tässä on reissun viimeisenä pelattu väylä 18 par-4. Päivi pitelee palkintoaan hotellin aulan tilaisuudessa.


  Sunnuntai 27.11.2022 Kotiinlähtö lähestyy ja lämpömittarikin sen kertoo. Ulkona 05.00 oli lämpötila 10.9 astetta, täysin selkeää ja tyyntä. Päivän ylimmäksi lukemaksi on luvattu 20 astetta. Auringon nousun jälkeen 08.05 mittari näytti lukemaa 10.4 astetta, joka oli reissun alin lämpötila. 10.35 lähdin päiväkävelylle ja heti 10. griinin takana tapasin hankolaisen senioripariskunnan. Heidän kanssaan kävelin klubille ja he tunsivat edesmenneen seurakaverimme Anneli Saaren ja kyselivät kaikkea. He ovat olleet mukana HG:n ja RuG:n senioreiden seuraotteluissa. Heidän mentyään klubille kahville jatkoin matkaa ravintola-aukion kautta kaupalle ja sieltä asunnolle. Reilu 3 kilometriä tuli matkaa kolmessa vartissa. Lämpötila oli kohonnut jo 16 asteeseen ja aurinko paistoi. Lounaaksi vetäistiin pizzat.

  Iltapäivä alkoi pienellä levolla ja sen jälkeen aloitettiinkin pakkaaminen. Sekin sujui joutuisasti. Lämpötila kävi ylimmillään 18.5 asteessa, joten taisi ollakin jo aika lähteä. 17.40 lähdin Sparin parkkipaikalle luovuttamaan autoa. Kilometrejä Fiat Unolla kertyi kuukauden aikana 1062 km. Meidän ei tarvinnut täyttää auton tankkia luovutukseen, sillä auton leasingsopimus La Manga-vuokraamon kanssa päättyy. Tankkaamatta jääneestä polttoaineen osuudesta veloitetaan ”edullisesti”. Auto kelpasi ilman huomautuksia. Kaveri painoi yhdestä napista ja sai rengaspaineen varoitusvalon sammumaan. Kärryt jäivät myös parkkipaikalle. Nyt on enää asunnon ja autotallin avainten luovutus jäljellä. Se tapahtuu huomenna ennen lähtöä. Ilta meni jääkaapin ja juomavarastojen tyhjentämisessä. Viimeisenä iltana 21.00 lämpötila oli 12.0 astetta.

  Maanantai 27.11.2022 Herätys oli 5.30. Yöllä lämpömittari näytti 10.0 astetta ja päivän maksimiksi luvattiin 20 astetta. Aamulla ensimmäinen homma oli roskien tyhjennys. Huoneista piti kaikki roskat viedä pois ja lämpöpatterit piti ottaa pois päältä. Tavarat oli pakattu melko lailla valmiiksi ja odottelimme kyytiä Remora-kadulla 06.45 Town Center-aukiolle, josta bussi lähtee viemään meidät Alicanten lentokentälle. Pikkubussi nouti meidät sovittuna aikana ja pienen lenkin kautta päädyimme aukiolle, jossa oli Golfpassin ja Projennin porukat odottelemassa bussejaan. Ne lähtivät 07.25 kohti Alicanten lentoasemaa. Meidän bussi ajoi sinne Murcian kautta ja matka kesti 1h10min. 08.35 menimme suoraan Norwegianin lähtöselvitykseen, joka sujui melko nopeasti. Turvatarkastuksestakin olimme selvinneet jo 9.10. Tietokone piti ottaa laukusta erilleen toisin kuin Helsingissä. Aamukahvit joimme Costa Caffeessa. B737-800-koneessa olimme 10.10 samoilla istumapaikoilla kuin 4 viikkoa aikaisemmin. Kone lähti tarkalleen aikataulussa portilta 10.30 ja nousi ilmaan 10.37. Alussa sää oli selkeä, mutta aika pian tuli pilvistä ja sitä kesti aina Helsinkiin asti, jonne laskeuduttiin etuajassa 15.29. Lämpötila oli -1 aste, pientä tihkua tuli ja maassa oli hieman lunta.

  Matkatavaroiden saaminen kesti tuhottoman kauan, sillä samalle hihnalle tuli useiden muidenkin koneiden laukut. Toista tuntia kului hihnan äärellä, kunnes Päivin ja minun golfbägit tulivat ensimmäisten joukossa ja hieman myöhemmin myös matkalaukut. Autokin löytyi helposti P5:stä ja pakattuamme tavarat ajoimme tihkusateessa puolessa tunnissa Olariin, jossa olimme 17.45. Taas oli yksi onnistunut matka takana siirtymässä muistojen joukkoon.

  .
  La Torre - Alicante - Helsinki
  Alicante-Elche Miguel Hernandez-kentältä noustiin ilmaan 10.37. Font de Llop-golfkenttä näkyi selkeästi 5 minuutin lennon jälkeen. Helsingissä oli lunta reippaasti ja lämpötila pakkasen puolella.


  La Torressa 2022 pelatut kierrokset
  PÄIVÄ KENTTÄ
  Ti 01.11.22 La Torre
  Ke 02.11.22 La Torre
  To 03.11.22 El Valle
  La 05.11.22 Hacienda Riquelme
  Ma 07.11.22 Hacienda Riquelme
  Ti 08.11.22 Alhama Signature
  To 10.11.22 El Valle
  Su 13.11.22 La Torre
  Ma 14.11.21 Altaona
  Ti 15.11.22 Hacienda Riquelme
  To 17.11.22 Alhama Signature
  La 19.11.22 La Torre
  Su 20.11.22 La Torre
  Ma 21.11.22 Alhama Signature
  Ti 22.11.22 El Valle
  To 24.11.22 Hacienda Riquelme
  La 26.11.22 Hacienda Riquelme
  - -
  17 peliä 5 kenttää
  1 uusi (lihavoitu)

  Yhteenveto kohteesta 2022:

  Hajahuomioita:
  - Diesel maksoi 1.90 €/l eli hieman halvempaa kuin Suomessa.
  - Elintarvikkeetkin ovat yleensä selvästi halvempia, mutta esim. juusto on melko kallista. Juomat ovat hyvin edullisia.
  - Liikenne on villiä, kuten Portugalissakin. Ylinopeutta ajetaan koko ajan, mutta muuten kyllä sääntöjen mukaisesti. Suojatietä pitkin pääsi hyvin ylittämään teitä ja katuja.

  GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

  [matkailu]

  Päivitetty viimeksi
  05.12.2022
  Copyright © 2022-2023
  Esa Hänninen
  ejh@diccons.com