Golfmatka Lumine Golfiin Salou'hun Espanjaan

    Matkaseurue: Päivi, Esa ja 31 muuta pääosin ruukkilaista
    Matkareitti: lento Helsinki - Barcelona, bussi Barcelona - Salou - Barcelona, lento Barcelona - Helsinki
    Pelatut kentät: Lumine Golf Lakes, Lumine Golf Hills ja Club de Golf Bonmont

Markuksen järjestämä Ruukkigolfin kevätmatka suuntautui nyt Lumine Golfiin Salou'hun Barcelonan eteläpuolelle. Tiedot matkasta saimme 18.09.2014 ja ilmoittauduimme Päivin kanssa matkalle 7.10.2014. Mahdollisuus oli kahden viikon matkaan 15.- 29.3. tai viikon matkaan 22.-29.3. Me otimme nyt viikon matkan. Salou sijaitsee Costa Dorada-rannikolla n. tunnin ajomatkan päässä Barcelonan eteläpuolella. Lumine Golfin kentällä on kaksi 18 reiän kenttää, Lakes ja Hills sekä lisäksi 9-reikäinen Ruins. Majoitus on järjestetty aivan kentän läheisyydessä sijaitsevaan Estival Park-hotelliin. Hotelli sijaitsee aivan Saloun kaupungin reunalla La Pinedassa lähellä ravintoloita ja liikkeitä. Mukaan lähti 33 hengen ryhmä, joista osa meni viikon ennen meitä.

Tämän matkakertomuksen yhteydessä on paljon kuvia. Jos haluat nähdä kuvan suurempana, klikkaa pikkukuvaa!

Sunnuntai 22.03.2015 Lähtiessämme kotoa 3.25 oli ulkona 7 astetta pakkasta. Omalla autolla ajettiin lentokentälle ja havaitsimme, että useimmin käyttämämme P5-parkkitalo oli täynnä. Niinpä ajettiin P3-parkkiin. Siitä kävelimme Terminaali 1:n kautta T2:een ja Norwegianin lähtöselvitysautomaatille, jossa oltiin 04.00. Tavarat saatiin kätevästi lähtemään ruumaan ja pääsimme turvatarkastukseen. Meidät pyydettiin lasten turvatarkastukseen, jossa ei ollut ketään muita. Grab & Fly-baari oli juuri auennut ja siinä otimme sämpylät ja kahvit. Muitakin ruukkilaisia alkoi keräytyä lähtöportille 15.

Norwegianin Boeing 737-800-koneeseen päästiin 5.30. Leinon Timo oli netistä ostanut paikan viereemme ikkunan viereen, mutta ikkuna puuttui. Tuija ja Dahlgrenit istuivat käytävän toisella puolella. Kone lähti putkelta 5.55 ja nousi ilmaan 6.06. Lentoajaksi kapteeni arvioi 3h 30min. Barcelonan kentälle laskeuduttiin 8.27. Matkatavarat viipyivät tovin ja bägit tulivat erikoistavaroiden hihnalle vähän myöhemmin 9.15. Lumine Golfin henkilö odotti meitä heti tullialueen ulkopuolella ja johdatti meidät bussille. Kaikki olivat hyvin mukana ja matkaan päästiin n. 9.35.

Helsinki - Barcelona - La Pineda

Barcelonan satamassa risteilijä näyttää odottelevan matkustajia.

Rahtilaivaa lastataan Barcelonan satamassa.

Barcelonan lentoasemalla joutuu kävelemään pitkiä matkoja.

Kaikki matkatavarat on saatu ja päästään jo kävelemään odottavalle bussille.

Salou on hieman Tarragonan eteläpuolella ja hyvä moottoritie johtaa sinne.

Mäellä sijaitseva Claustro del Seminario de Tarragona näkyy hyvin moottoritielle.

Estival Park II-hotellilla La Pinedassa olimme 10.50. Hotellihuoneet luvattiin vasta 12.00 - 14.00, joten veimme matkatavarat lukittuun huoneeseen. Sitten lähdimme etsimään paikkaa, josta saisi jotain syötävää, mutta sellaista ei löytynyt. Päädyimme recepcionin alapuolella sijaitsevaan baariin ja otimme oluet. 13.00 saimmekin huoneen avainkortit ja veimme tavaramme huoneeseen. Hyvin pian lähdimme syömään hotellialueen reunalla olevaan La Tagliatella-pizzeriaan. Ruoka oli hyvää, mutta melko kallista. Ruokailun jälkeen lähdimme Penan ja Timpan kanssa etsimään kauppaa. Simply City Supermercado löytyikin vesipuiston toiselta puolelta, josta saimme juomia huoneisiin. Sitten olikin jo lepotauon aika. Pöytälampun johto oli poikki ja kävin respasta pyytämässä korjausta. Sähkömies kävikin hoitamassa asian.

19.30 oli illallisen aika. Vähän ennen sitä mentiin baariin, jossa oli jo paljon porukastamme viikko aikaisemmin tulleita. Ravintolan illalliseen kuului henkeä kohti puoli litraa punaviiniä tai vettä. Buffet oli erinomainen ja erilaisia herkkuja löytyi vaikka kuinka paljon. Kova nälkä ei kuitenkaan ollut, koska kävimme jo päivälläkin syömässä. Aterian jälkeen kävimme laittamassa nimemme aulassa olevaan seuraavan päivän pelilistaan.

Päivä oli pilvinen ja vähän satoikin. Tuuli oli kohtalainen ja ylin lämpötila n. 15 astetta.

La Pineda

Timppa, Malla ja Mange katselevat hotellin uima-allasaluetta.

Koska ruokapaikkoja ei löytynyt, otettiin oluet hotellin baarissa.

Pieni kiva patsas seisoo uima-altaan keskellä.

Rantabulevardi on todella leveä ja hyvin hoidettu, mutta liikkeet olivat vielä kiinni.

Avoinna olleessa ravintolassa otin kuvan Timpasta ja Mallasta ja Päivin kanssakin päästiin siihen.

La Tagliatellassa syötiin hyvät ja suuret pizzat, mutta aika kalliita ne olivat.

Tankkerit odottelevat satamaan pääsyä ja tuuli nostaa komeat aallot rannassa.

Simply City Supermercado on suuri ja hyvä kauppa rannan tuntumassa La Pinedassa.

Parvekkeeltamme otettu hieno kuva hotellin uima-allasalueesta iltavalaistuksessa.

Maanantai 23.03.2015 Aamulla 6.30 lämpötila parvekkeella oli 12.7 astetta ja tuulta jonkun verran. Aamiaiselle menimme 7.00 ja sekin oli illallisen tapaan erinomainen. 8.30 lähti bussi Lumine Golfin Lakes-kentälle ja suurin osa porukastamme meni sillä. Matkaa Lakes-kentän klubille on 1.7 km. Osa tuli muilla kyydeillä, mm. hotellin shuttle bus. Ensimmäinen lähtöaika oli vasta 10.32, joten hyvin oli aikaa käydä rangella. Kärryt maksoivat 6 euroa, mutta siisteissä pyramideissa odottavat 140 rangepalloa ei mitään. Harjoitusgriinitkin olivat asialliset. Klubillakin ehdittiin hetki istua ja sitten lähdimme ykköstiille seuraamaan porukoiden lähtöä.

Minä pelasin 4. ryhmässä Hassen, Ilsen ja Mirkun kanssa. Lähtömme oli 10.58. Kenttä todettiin hyvin mukavaksi ja mielenkiintoiseksi. Loppupuolella oli vettäkin enemmän. Suojelualueen yli tehtyjä puusiltoja pitkin oli melko pitkiä siirtymiä parille väylälle, Kentällä ajeli huoltoauto, josta sai juomia ja syötäviä. Palvelu oli muutenkin kentällä erinomaista. Yhdestä autosta jaettiin ilmaiseksi kuumaa kanakeittoa. Palloja hävisi, mutta välillä pelikin kulki. Ilse teki kaksi komeata birkkua ensimmäisellä puoliskolla. Peli kesti n. 4.5 tuntia ja sen jälkeen istuimme hetken klubilla. Siellä tapasimme parillakin reissulla kanssamme olleen Mähösen Heikin, joka oli nytkin Ongolfin matkalla. Pelin aikana paistoi aurinkokin hetkittäin, mutta myös satoi, tosin hyvin vähän. Tuuli oli koko ajan hyvin kova.

Lumine Golf Lakes, La Pineda

Aivan hotellimme vieressä on Hills-kentän 4. väylä.

Rami ja Monica tutkivat jotain kyytiä odotellessaan.

Lumine Golfin tiskillä maksettiin aina 6 euroa kärryistä.

18. väylän griini on aivan klubin terassin edessä.

Rangella odottelivat siistit pallopyramidit harjoittelua.

Lakesin 1. väylä on tasainen par 4, jolle Kari on lähdössä.

2. väylä on par 5 ja sillä on rinne molemmin puolin.

Port Aventura huvipuisto on hyvin lähellä kenttää.

3. väylä on lyhyt par 4, jossa kerran sain pallon 5 metrin päähän griinistä.

Tämä nokikanaksi arvelemani lintu tuli kentällä hyvin tutuksi.

4. väylä on mielenkiintoinen par 3, jossa vesi ja bunkkerit haastavat.

Hasse lyö avausta 5. väylällä, par 4 veden vierellä.

Hasse on jo ehtinyt 7. väylälle, joka on myös par 3 veden yli.

8. väylä on par 5, jossa on paljon bunkkereita griinin lähistöllä.

11. väyläkin on myöskin kourumainen aika lyhyt par 4.

Pitkän 12. par 4-väylän griinin edessä on ärsyttävä pinja ja monta bunkkeria kiusaamassa pelaajia.

Nykyaikaisia "pitkospuita" pitkin siirrytään muutama sata metriä 13. tiille.

Mirkku 13. väylällä, jossa on kivaa "waste landia" väylän ja vesiesteen välissä.

Hasse yrittämässä veden yli 14. par 3 väylän griinille vastatuuleen.

16. väylällä oli paljon birdieitä. Ne pakenivat aina veteen.

18. väylä on par 5, jossa vasemmalla on "waste land".

Koska paluubussin oli määrä tulla 17.30. Mona tilasi meille tilataksin, jolla kuudestaan ajoimme hotellille ja lysti maksoi yhteensä 9 euroa. Sitten olikin hyvää aikaa käydä suihkussa ja lepäillä. Illalliselle mentiin 19.30 ja sen jälkeen kokoonnuttiin ravintolan sivukabinettiin selvittämään skinit. Krister hoiteli taas vanhaan tapaan laskemiset ja reikäkohtaiset selonteot tässä totutussa 20 sentin skinissä. Ilse hoiteli itselleen 6 reikää kahdella birkulla. Tämän tilaisuuden jälkeen tulivat kylään vähäksi aikaa Sirot, Tuija ja Timppa. Sitten olikin jo aika käydä yöpuulle.

Päivä oli pääosin poutainen, mutta pilvinen. Tosin aurinkokin pilkahti ja hyvin pieni sade osui kohdalle. Voimakas tuuli haittasi peliä tuntuvasti. Ylin lämpötila oli 15.2 astetta.

La Pineda

Taksilla mentiin hotellille, koska bussia olisi joutunut odottelemaan.

Päivi ja Tuija pitävät puheita illanistujaisissa huoneessamme.

Timon kanssa kuunneltiin vakavana naisten juttuja.

Tiistai 24.03.2015 Yön alin lämpötila oli 12.2 astetta ja tuulta edelleen jonkun verran. Taivas näytti melko pilviseltä. Aamiaiselle mentiin 7.15 ja sen jälkeen odottelimme bussin lähtöä viemään meidät Lumine Golfin Hills Courselle. Lähtö tapahtui 8.30 ja klubille ajettiin kentän alueella hyvin monimutkaisesti. Kärry maksoi 6 euroa ja rangella oli taas ilmaiset pallot odottamassa ja niinpä menin niitä lyömään. Vettä alkoi tihuttamaan ja pienen chippiharjoittelun jälkeen menin klubille nautiskelemaan talon antimia. Sade yltyi ja Päivikin ilmestyi taksilla klubille.

Lumine Golf Hills, La Pineda

Lumine Golf Hills ilmoittaa baarin olevan auki.

Kädärin toimisto on erityisen avara ja valoisakin.

Rangepallot ovat täälläkin siisteissä pyramideissa.

Ravintolan terassilta näkyy mainiosti viimeisen väylän loppupää.

Klubi näyttää vaatimattomalta vaikka ei sitä olekaan.

Kaikki harjoitusalueet ovat aivan klubitalon vieressä.

Ykkösväyläkin on lähellä ja se on par 4 alamäkeen.

Ryhmämme Mange, minä, Timppa ja Hasse sai startterin seurakseen.

Timo S. avaamassa 1. väylällä ja oikeata puolta pitää varoa.

Sade lakkasi juuri ennen ensimmäisen ryhmämme lähtöä, joka oli 10.32. Minä pelasin nyt Siron Timon, Mangen ja Hassen kanssa ja lähtömme oli 10.56. Päivi tuli perässämme autolla Ralfin kanssa seuranaan Krister ja Syrjälän Kari. Kenttä on todella mielenkiintoinen ja korkeuseroja runsaasti. Kunto oli hyvä ja monia todella hienoja väyliä löytyi. Aurinkokin paistoi välillä pelatessamme. Kioskiauto kiersi ahkerasti kentällä ja taas saatiin kuumaa kanakeittoa. Kyllä palvelu pelasi hyvin tälläkin kentällä. Kierros kesti tasan 5 tuntia.

Lumine Golf Hills, La Pineda

3. väylä on alamäkeen pelattava par 3, jossa on korotettu griini.

4. väylä on kapean näköinen par 4, jonka vasemmalla puolella on rotko.

Tämä 4. väylä sijaitsee aivan hotellimme vieressä.

Mange lyö väyläbunkkerista 5. väylällä ja saa pallon pois.

7. väylä on par 5 ja tilaa on avaukselle, mutta vastarinne odottaa.

Minulle tämä kaunis lintu jäi tuntemattomaksi, mutta ystävältäni Jussilta tuli tieto, että tämä on punapyy.

8. väylä on tosi komea, aika pitkä ja haastava par 3.

11. väylä on par 5 ja pelataan kohti huvipuistoa.

12. väylä on lyhyt par 4, jossa Mange löi avauksen yli griinin.

13. väylä on komea par 4, jonka griini on kivilouhoksen keskellä.

13. väylä kuvattuna kallion päältä tiille päin ja vieressä näkyy 17. väylä.

Kari, Krister ja Päivi ovat 13. griinillä puttaamassa.

16. väylä on par 5, jossa näkyy kiva bunkkeririvi.

Myös 17. väylän griini on myös kivilouhoksen suojassa.

18. väylä on dogleg, jossa ei kannata lähteä oikomaan.

Griini on hyvin suojassa veden ja kallion välissä.

Klubin terassilta oli kiva seurata tapahtumia griinillä.

Porukka viihtyi terassilla, vaikka oli aika tuulista ja viileää.

Kierroksen jälkeen saimme heti kylmät kosteat pyyhkeet ja sen jälkeen menimme klubille nauttimaan oluet, jotkut tosin söivätkin. Terassilla seurattiin upean 18. väylän tapahtumia. Kyllästyimme odottelemaan bussikuljetusta 17.30, joten tilasimme 5 hengen porukalla tilataksin, jolla olimme hotellilla 17.00. Kyyti maksoi 12 euroa.

Mähösen Heikki pistäytyi huoneessamme ja sen jälkeen käytiin laittamassa seuraavan päivän pelilistaan nimemme. 19.30 mentiin illalliselle ja nyt pääsimme suoraan kabinetin puolelle, jossa aterian jälkeen selviteltiin taas skinit. Päivän onnekkain oli nyt Monica, joka vei viimeiset 6 reikää.

Päivän ylin lämpötila oli 16.0 astetta. Aamulla oli pilvistä ja satoi vähän, mutta sitten tuli jo aurinkokin esiin. Tuulta oli jonkin verran, mutta peliä se ei haitannut.

La Pineda

Kristerin skinishow on menossa ravintolan kabinetissa.

Porukkaa oli mukavasti paikalla, koska suurin osa osallistui skiniin.

Monica onnistui viimeisellä reiällä ja vei kuusi reikää.

Keskiviikko 25.03.2015 Yön alin lämpötila oli 9.6 astetta ja tuulta edelleen melkoisesti. Taivas oli ohuessa pilvipeitteessä. Yöllä tuuli aika kovasti ja satoikin. 7.30 mentiin aamiaiselle ja bussi Luminen Hills-kentälle lähti 9.15. Nyt pelasin Päivin kanssa autolla, joka maksoi 38 euroa. Kanssamme pelasi myös Syrjälän Kari, jonka kanssa tosin kävelin hyvin paljon. Lähtömme oli 10.56 ja olimme vuorossa neljäntenä porukastamme. Jo etuysin aikana aurinko alkoi paistaa ja keli alkoi tuntua lämpimämmältä, vaikka tuuli olikin ajoittain aika kova. Kentän kioskiauto tuli aika varhain ja kun pyysin tonnikalavoileivän, auton kuskityttö sanoi hakevansa sellaisen klubilta ja tulevansa 5-10 minuutin sisällä takaisin. Näin tapahtuikin, joten palvelu kyllä pelaa. Hinta oluen kanssa oli 8.80 euroa.

Lumine Golf Hills, La Pineda

Kapea ja mutkainen, mutta komea tie johtaa Hillsin klubille.

Range on klubin vieressä ja porukkamme harjoitteli ahkerasti.

Edellämme menevä ryhmä puttailee 1. väylän griinillä.

Tiillä oli seuraava ryhmä odottamassa ja kylmältä sää tuntui.

3. väylä, griini ja taustalla näkyy La Pinedan keskusta.

4. väylän griiniä lähestyy edellämme menevät ja yksi ryhmä vielä puttailee.

5. väylä griiniltä tiille ja hotellialueellemme päin kuvattuna.

7. väylän griiniä ympäröi lukuisia bunkkereita monen muun malliin.

Saloun keskusta näkyy hyvin sen puoleisille väylille.

12. griinillä on ryhmä ja seuraavat odottelevat lähestymisiään.

Kipusin rinteeseen ottamaan kuvan Päivistä ja Karista 13. griinillä.

14. väylä on melko pitkä alamäkeen pelattava par 3.

15. griini, lampi ja 16. väylä, joka on viimeinen par 5.

Terassilta seurattiin Ritvan, Timo S:n ja Timo L:n touhuja 18 griinillä.

Terassilla tarkeni jo lyhythihaisissa auringon paistaessa kirkkaasti.

Peli kesti nyt 4.5 tuntia ja klubin terassilla oli kiva nauttia auringosta ja seurata peliä 18. griinillä. Markus ilmoitti, että bussi hotellille lähtee 16.45. Markus myös kyseli, kiinnostaisiko huomenna peli Bonmont Golf Clubilla n. 25 kilometrin päässä tai Luminen Ruins-kentällä. Molempiin löytyi halukkaita, joten Markus, Ilse ja Hasse alkoivat tehdä varauksia. Ennen palaamista hotellille bussimme ajoi Mallan pyynnöstä Supermarketin kautta, josta voimme ostaa vettä ja muutakin.

Ennen illallista poikettiin Monan huoneessa kuoharilla ja Mähösen Heikki toi meille ison vesipullon, koska oli lähdössä aamulla Suomeen. Illalliselle mentiin 19.30 ja silloin oli jo torstain peliasiat järjestyksessä. Minä päätin lähteä Bonmontiin. Kabinetissa syötiin taas ja nyt skinirosvona oli Kirsti, joka vei 11 reikää. Loput 7 menivät Siron Timpalle.

Aamu oli viileä, mutta sitten aurinko alkoi paistaa ja tuntui jo kesältä. Tuuli oli kyllä kova. Ylin lämpötila oli 16.4 astetta.

La Pineda

Simply City Supermercadossa käytiin matkalla hotellille.

Teräksinen monumentti leveällä rantabulevardialueella.

Kristerin skinishow on taas menossa ravintolan kabinetissa.

Kirsti odottelee toiveikkaana Kristerin kertomia skinituloksia.

Kirsti oli tyytyväinen 11 reiän viemiseen ja rahatuppoon.

Uima-allas loistaa sinisenä yön valaistuksessa.

Torstai 26.03.2015 Yön alin lämpötila oli 9.2 astetta ja tuulta oli nyt vielä hyvin vähän. Taivaskin oli melkein kirkas ja auringon nousu näkyi ensimmäisen kerran. Nyt oli ohjelmassa vapaapäivä, mutta osa porukasta lähti pelaamaan. Muutama meni Lumine Golfin Ruins-kentälle ja 9 pelaajaa minä mukaan lukien Club de Golf Bonmontiin. 7.00 menin aamiaiselle, jossa Ongolfin porukkakin oli juuri ennen Suomeen lähtöä.

8.15 oli meille tilattu tilataksi. Siihen nousivat Timo S, Timo L, Thomas, Rami, Monica ja minä. Hasse, Ilse ja Mange menivät Hassen autolla. Matka meni nopeasti ja Bonmontin klubitaloon ehdittiin hyvin tutustua. Taksi maksoi hieman alle 50 euroa. Huomasimme, että proshopissa hinnat olivat halvempia kuin Luminessa. 2 hengen greenfee ja auto maksoi yhteensä 130 euroa joten Timo L:n kanssa otettiin auto. Monica tuli kanssamme ja hän halusi kävellä. Hassella ja Mangella oli auto ja Ilse käveli. Viimeisessä porukassa Timo S:llä ja Thomaksella oli auto ja Rami käveli. Rangella lyötiin hieman palloja vastatuuleen. Muita pelaajia näkyi hyvin vähän. Kun lähdimme matkaan 9.40, tuuli oli hyvin voimakas, mutta aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Kenttä oli mielenkiintoinen mutta ei ihan parhaassa kunnossa. Vastatuuli aiheutti paljon ongelmia.

Club de Golf Bonmont, 1-10

Bägimme pakattiin tilataksiin, joka vei meidät Bonmont Golf Clubille.

Etelään päin ajettiin ja vuoristoa alkoi näkyä sisämaan puolella.

Pylväspensaiden reunustamaa tietä ajettiin golfklubille.

Klubitalon sisällä on pienoismalli alueesta, jossa on paljon myös loma-asuntoja.

Klubin terassilta näkyy 10. väylä, mutta muut väylät ovat kauempana klubista.

Kuva klubilta 1. tiille päin, jossa näkyvät golfautot siistissä rivissä ja lipputangot.

Klubitalo on hyvin komea ja sopivan tilava joskin hieman sokkeloinen.

1. väylä on tasainen par 5, jossa on tilaa draiville tuulellakin.

Lampi vaanii toista lyöntiä oikealla ja griinin ympärillä.

Monica puttaa 1. väylän griinillä ja Timppa seuraa breikkejä.

Monica avaamassa 2. väylällä, joka on dog leg par 4.

2. väylä kääntyy dog legina ovelasti ojan yli griinille.

Timo avaamassa 3. väylällä, joka on pitkä ja tasainen par 4.

Griinin ympärillä on runsaasti bunkkereita, joista pysyttiin poissa.

4. väylä on edellisen kanssa hyvin samanlainen par 4.

5. väylä on mielenkiintoinen par 3 jyrkkäreunaisen rotkon yli.

Rotko on hyvin lähellä griiniä ja palloni jäi 10 sentin päähän rotkosta.

Monica lyö lähestymistä 6. väylällä, joka on pikä par 4.

Iso oja on 7. väylällä par 5 jonkin matkaa ennen griiniä.

Timo puttaa pallon reikään 7. griinillä ja Monica seuraa.

8. väylä on par 3, jossa vesi on taas kiusaamassa.

Salou näkyy meren lahden takana, koska Bonmont sijaitsee 150 metriä merenpinnan yläpuolella.

Klubilla pidettiin tauko 9 reiän jälkeen ja nautiskeltiin erilaisia juomia Hassen ja Monican kanssa.

10. reikä on par 4 alamäkeen ja siellähän on iso salakavala vesieste griinin ympärillä.

Puolivälissä pidimme pienen tauon. Toinen puoli oli vielä edellistä mielenkiintoisempi ja korkeuserojakin oli jo paljon. Kentän takana olevat vuoret tarjosivat kentälle hienot näkymät. Meillä oli täälläkin 8 hengen skinit ja ne käytiin läpi klubilla. Kierros kesti tasan 4 tuntia ja meillä jäi paljon aikaa klubilla.

Club de Golf Bonmont, 11-19

11. väylä on par 4, jossa on oja ja myöhemmin vesieste vasemmalla.

12. väylä on pitkä, selkeä ja tasainen par 4, mutta melko pitkä.

Griini on hieman ylämäessä tällä komealla 12. väylällä.

Alamäkeen pelattavan 13. väylän par 3 vasemmalla puolella on jyrkkä rinne.

14. väylä on viel vain hieman nouseva lyhyt 448 metrinen par 5.

15. väylä on hyvin lyhyt par 4, vain 281 metrinen vino väylä.

Monican lähestymislyönti 15. väylällä ja takana näkyy 17. väylää ja griini.

16. väylä on keskimittainen par 3, joka sijaitsee oikealle viettävässä rinteessä.

17. väylän avauslyönnille näkymä on ahdistava - alamäki ja vasemmalla out.

2. lyönti on nyt vuorossa ja paikan ja griinin välissä on syvä rotko.

18. väylä on par 4, vasemmalla syvä vesiesterotko, mutta oikealla on tilaa.

Griinille tullaan alamäkeen, mutta vasemman puolen vesieste on lähellä.

Kentän alueella on aika paljon loma-asuntoja, mutta peliä ne eivät häiritse.

Klubilla oli hyvin aikaa nautiskella juomia ja syötävää, kuten Timollakin.

Thomas hoiteli tämän pienen porukan skinit, koska Krister ei ollut mukana.

Taksi oli tilattu hakemaan meidät 16.00, mutta ravintolan tytöt soittivat taksille ja sitä pyydettiin tulemaan jo 15.00. Se tulikin ihan ajallaan ja niin päästiin takaisin hotellille hyvissä ajoin. Osa porukasta oli käynyt Tarragonassa shoppailemassa ja osa kävi samoilla asioilla Saloussa. Jotkut tyytyivät liikuskelemaan lähistöllä. Minäkin kävin kävelemässä vielä paluun jälkeen pienen lenkin rannalla.

19.30 menimme illalliselle. Nyt ei ollut skinejä, joten ruokailusta selvittiin nopeammin. Kävimme aulassa katsomassa seuraavan päivän kilpailun lähtöajat.

Päivä oli kaunis, mutta tuulinen. Ylin lämpötila oli 17.4 astetta.

La Pineda

La Pinedan teräksinen monumentti on ihmeellinen taideteos.

Aallot lyövät rantaan ja taustalla näkyy Tarragonan satama.

Rantabulevardi on hienosti hoidettu palmuineen ja nurmikkoineen.

Alueella on helppo liikkua jalkaisin leveillä väylillä.

Iltarusko lupaa aamuksi hyvää auringon nousun aikaan.

Koko porukkamme oli illallisilla yhdessä pienellä alueella.

Perjantai 27.03.2015 Aamu valkeni kirkkaana ja aurinko nousi n. 6.50. Lämpötila auringon nousun aikaan oli 13.0 astetta, joka olikin yön alin. 9.30 lähdettiin bussilla Lumine Lakes-kentälle. Nyt oli reissun kilpailun aika. Harjoitteluun jäi hyvää aikaa samoin kuin baarissa istumiseen, sillä pelasin viimeisessä ryhmässä Hassen ja Kirstin kanssa. Lähtömme oli 11.52. Sää oli komea vaikka tuuli olikin taas kerran aika kova. Hieman jouduimme odottelemaan, koska alkupäässä lähtöjä oli neljän pelaajan porukoita. 3. väylällä myötätuuleen aloitukseni kantoi 5 metrin päähän griinistä, mutta onnistuin söhlimään bogin. Samanlaisia suorituksia tuli muitakin. Hyviä lyöntejä tuli paljon, mutta huonoja enemmän. Hassen kärry valui 11. väylällä vahingossa griinin vierestä bunkkerin yli vesiesteeseen, mutta ei kaatunut kokonaan eikä kastunut. Kierros kesti 5 tuntia. Kilpailun palkintojen jako tapahtui klubin kabinetissa. Eila voitti ja Krister oli toinen. 13 parasta palkittiin. Bussi tuli heti palkintojen jaon jälkeen ja päästiin hotellille.

Lumine Golf Lakes, La Pineda

Tankkeri odottelee redillä satamaan pääsyä aamulla auringon nousun aikaan.

Sää parani päivä päivältä ja nyt pystyi olemaan terassilla jo aamullakin tosin hyvin puettuna.

Pena aloittaa pelinsä 1. tiillä ja pallo näkyy kuvan yläreunassa piipun kohdalla.

Kirsti on valmiina avaamaan 2. väylällä kohti mustaa savua.

3. griinin ja veden välissä on bunkkeri estämässä pallojen valumista veteen.

Edellämme menevä porukka lähestyy 4. griiniä ja vuoristoradalla on hiljaista.

Pitkä 8. väylä par 4 kuvattuna 6. tiin läheisyydestä.

Vuoristoradan vaunu on kääntymässä laskuun ja kohta kuuluu kiljunta.

Hasse ihmettelee 6. griinillä, joka oli muiden tapaan hyvin nopea.

8. griinin läheisyydessä ja väylän reunassa on bunkkereita.

10. väyläkin on kourussa ja bunkkereita riittää tännekin.

11. griinin takana näkyy vesipuiston disco Pacha La Pineda.

Hassen kärrylle meinasi käydä hullusti 11. griinillä, koska niissä ei ole jarruja

3. lyöntini meni tähän 12. väylällä, joka on pitkä par 4.

15. griinin edessä on ottava lahden poukama ja bunkkeri.

Syrjälän Kari pistäytyi meillä kylässä. 19.30 mentiin illalliselle ja sen jälkeen saimme tilan discon sivuosasta skinien jakoa varten. Timo S. vei 8 ensimmäistä reikää ja Mangekin sai muutaman reiän. Sitten olikin jo aika mennä omaan huoneeseen ja osa porukkaa jäi diskoon.

Päivän ylin lämpötila oli 21.8 astetta ja aurinko paistoi koko päivän. Tuuli oli edelleen melko kova.

La Pineda

Nyt oli jo hyvä istuskella klubin terassilla auringon paistaessa.

Markus on valmiina jakamaan viikkokilpailun palkintoja.

Krister (2.), Eila (1.) ja Kalevi (3.) ryhmäkuvassa palkintoineen.

Kirsti sai palkinnon reissun parhaista suorituksista.

Bussi odottelee klubin edessä pelaajia hotellille kuljetettavaksi.

Tässä taas pelaajat odottelevat ravintolan ovien aukaisemista.

Lauantai 28.03.2015 Viimeisen pelipäivän aamu valkeni taas kirkkaana ja aurinko nousi 6.50. Sain hienoja kuvia auringon noususta kolmannen kerroksen käytävän ikkunan läpi. Aamun lämpötila oli auringon nousun aikaan 15.5 astetta.

La Pineda

Kuva satamaan päin hieman ennen auringon nousua 6.45.51.

Tämä on otettu kohti aurinkoa 8 sekuntia myöhemmin 6.45.59.

Sieltä se alkaa tulla näkyviin, kuvattu 6.47.29.

Hieman myöhemmin 6.48.04 näytti tältä.

Nyt nouseva aurinko jo näkyy jo selvästi 6.49.09.

Vähän laajemmalti katsottuna auringon nousu 6.49.55.

7.00 mentiin aamiaiselle ja 8.45 tuli bussi viemään meidät Lumine Golfin Lakes-kentälle. Päivi pelasi ensimmäisessä ryhmässä, joka lähti 10.08 ja minä pelasin toisessa ryhmässä Tuijan, Eilan ja Kari S:n kanssa ja lähdimme 10.16 hieman myöhässä. Tuuli oli kova ja pelikin meni sen vuoksi aika huonosti.

Lumine Golf Lakes, La Pineda

Pelaajat valmistautuvat golfmatkan viimeiselle kierrokselle 1. tiillä.

Naisryhmä Hannele, Ilse, Päivi ja Mona lähdössä kierrokselle.

Tämän kyyhkysen takana ei ole muna eikä pallo, vaan se taitaa olla kivi.

Perässämme tuleva ryhmä on lähestymässä 3. griiniä, jossa lippu on nyt aivan edessä.

Ladyryhmä puttaa 5. griinillä ja pienemmällä punaisella vuoristoradalla menee vaunu.

Eila puttaa 5. griinillä Karin seuratessa tarkkana. Taustalla näkyy pitkä parnelonen 8. väylä.

Kaikki ryhmämme lähestymiset menivät 8. griinin yli pitkäksi.

Tätä lintua luulen merimetsoksi, mutta on todennäköisesti joku muu.

10. griini on hyvin lähellä Lumine Golfin Lakes-kentän porttia.

Eila lyö 15. väylällä ja taustalla lähestyy ryhmä 13. griiniä.

Hannele ja Mona 17. griinin syvässä bunkkerissa josta Päivin pallo säästyi.

Mirkku ja Hannele saivat pelin jälkeen muiden tapaan kylmät pyyhkeet.

Kierros kesti n. 5 tuntia. 16.00 lähdimme tilataksilla hotellille ja aloiteltiin pakkaus. Golfbägit saatiin pakattua täyteen ja matkalaukkukin pääosin. 19.20 käytiin viemässä respaan safety boxin avain, josta saatiin 10 euroa takaisin. 14 euroa jäi hotellille. Sitten käytiin illallisella ja sen jälkeen taas discossa oli Kristerin skini show. Tuija ja Timo S. veivät suurimman osan, mutta Monicakin sai Ilsen ja Eilan kanssa hyvän potin.

21.35 siirryttiin huoneeseen ja viimeisteltiin pakkauksia. Päivä oli kaunis ja lämmin. Ylin lämpötila oli 23.4 astetta. Tuulta oli kyllä edelleen paljon.

La Pineda

Satamassa on aina laivoja ja liikenne on melko vilkasta.

Tässä on hotellimme uima-altaan patsas parvekkeelta kuvattuna.

Kova pakkaaminen on käynnissä ja valmista alkaa tulla.

Skinishow on käynnissä ja Monica, Ilse, Ralf ja Eila ovat maksamassa.

Tilassa alkaa show 22.00 ja nyt 21.30 oli vielä hyvin tilaa meille.

Skinirosvot Tuija ja Timo S. keräämässä voittorahojaan.

Sunnuntai 29.03.2015 Viimeinen aamu tällä reissulla koitti. Hyvin aikainen herätys ja kellojen siirto kesäaikaan aiheutti ainakin meillä hieman hässäkkää. Heräsimme nimittäin 3.00 Päivin puhelimeen. Herätys oli kuitenkin laitettu 3.50, joten hyvin jäi aikaa tehdä pakkausten viimeistely. Check-out tehtiin 4.15 ja haisteltiin ulkoilmaa. Sää oli edelleen kirkas ja lämpötila varmaan yli 15 astetta, mutta tuuli oli edelleen kova. Bussi tuli hyvissä ajoin ja kaikki meidän 31 hengen tavarat saatiin ahdettua bussiin.

Matka kohti Barcelonan lentokenttää alkoi 4.45 ja kentällä oltiin aika tarkkaan 6.00. Tavarat jouduttiin kuljettamaan melko pitkän matkan lähtöselvityksen tiskeille 72-74 ja selvitys piti tehdä automaateilla. Se kävikin hitaasti, sillä lähistöllä oli vain 4 automaattia, josta kaksi jumiutui välillä. Minäkin sain kolmen bag tagin sijasta vain kaksi, mutta tiskiltä sain sitten puuttuvan ja siinä homma kävi nopeasti. Bägit piti kuitenkin viedä takaisin päin tiskille 2, jossa kuljetushihna puolestaan reistaili. Siinä meni aikaa niin paljon, että turvatarkastuksen jälkeen ei ehditty ottaa aamukahveja, mutta kerkesin ostamaan ison kinkkupatongin ja pullon vettä.

La Pineda - Barcelona - Helsinki

Lähtöselvityksessä oli ruuhkaa Barcelonan kentällä.

Auringon nousu alkoi juuri koneeseen noustuamme.

Katalonia ja Espanja jäävät taakse ja kohti kotia mennään.

Koneeseen päästiin 7.20 ja meillä oli Päivin kanssa paikat 2. rivillä. Kone oli samanlainen Norwegianin B737-800 kuin tulomatkalla. Matkustajat saatiin koneeseen nopeasti eikä se tullut nyt aivan täyteen. Putkelta lähdettiin aikataulussa 7.39 (7.40 virallinen) ja ilmaan noustiin 7.55. Arvioitu lentoaika oli 3h 45min. Alussa lennettiin meren yllä ja sitten näkyivät lumihuippuiset vuoret hyvin, mutta pian oltiin pilvien yläpuolella. Helsingin yllä oli myös paksu pilvipeite, mutta onnellisesti laskeuduttiin 12.30. Matkatavarat ehtivät kaikki koneeseen Barcelonassa, vaikka kiire meinasi tulla. Nyt ne saatiin hyvin nopeasti 12.50. Sitten käveltiin melko pitkä matka P3:een, jossa automme oli ja reilu 7 päivää maksoi 65 euroa. Kotona oltiin tasan tunti koneen laskeutumisen jälkeen eli 13.30.

Sää Helsingissä oli pilvinen ja lämpötila 4 astetta, mutta illemmalla paistoi jo aurinko. Mukava golfmatka oli taas takana.

La Pineda - Barcelona - Helsinki

Ranskan vuoristo näkyi hyvin selkeällä säällä.

Vuorilla on vielä paljon lunta vaikka kevät koittaa.

Hannele on saanut bäginsä, Mona, Päivi ja Berndt odottelevat.

GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
06.04.2015
Copyright © 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com