Golfmatka Mar Menoriin Espanjaan


Charter-Longstay Golfmatka Mar Menoriin Espanjaan
30.10. - 27.11.2021

  Matkaseura: EJH ja Päivi, Ulpu Helkkula + yli sata muuta
  Matkareitti: lento Helsinki - Corvera Murcia, bussi Corvera Murcia - Mar Menor - Corvera Murcia, lento Corvera Murcia - Helsinki
  Pelatut kentät: Mar Menor, Hacienda del Alamo, Saurines ja New Sierra Golf

  Alkusanat

  Jo keväällä Projenni Travels ilmoitti koronatilanteen hieman helpottaessa järjestävänsä Iberia Expressin operoiman charter-lennon Corveran uudelle lentokentälle Murciaan. Lento lähtee Oulusta ja lentää Helsingin kautta Corveraan.

  Kesällä Jenni ja Jarkko alkoivat kasata erilaisia matkoja tämän lennon ympärille. Matkoja suunniteltiin viikosta neljän viikon long stay-matkoihin. Majoituspaikkoja olivat mm. Mar Menor, Hacienda del Alamo ja La Manga. Syyskuun alussa alkoi talven lähestyessä ja korona-rokotukset saatuamme golfmatka Espanjaan kiinnostaa ja 7.9. varasimme Jenniltä matkan. Majoituksen valitsimme Hacienda del Alamoon, koska Mar Menorissa olemme jo olleet. Pelikenttinä ovat Mar Menor, Saurines ja Hacienda del Alamo sekä sen 9-reikäinen harjoituskenttä. Hinta on kaikille näille 9€/kierros. Kahdelle viikolle on pelit varattu etukäteen. Auto ja golfkärryt unohtuivat.

  Auton varauksesta laitoin lokakuussa viestin Projennin nettisivujen autonvarauskaavakkeen kautta. Jenni ei kuitenkaan tehnyt varausta vaan kertoi, että sen ehtii tehdä sitten, kun saavumme paikalle. Viikko myöhemmin laitoin Jarkolle viestin, että tarvitsemme auton koko ajaksi. Jarkko sanoi selvittävänsä asiaa ja kertoi sitten, että kaksi autoa on jäljellä ja hinta neljältä viikolta olisi 1159 €. Rahastuksen tunnusta huolimatta varasin auton, koska sitä kyllä tarvitaan, koska pelataan useammalla eri kentällä.

  28.10.2021 tuli Jenniltä sitten tieto, että kaikki Hacienda del Alamon majoituspaikat suljetaan loppuvuodeksi ja meidän kaikkien majoitus muutetaan Mar Menoriin. Huoneistot ovat 2 makuuhuoneen kämppiä. Siellä tulee sitten olemaan n. 200 suomalaista. Peliohjelmamme on varattu ennakkoon kahdeksi viikoksi ja pysyy ennallaan. Sen jälkeen jokainen voi varata itse pelejä halujensa mukaan. Samana päivänä aikaisemmin täytin meidän pakolliset matkustusilmoitukset Espanjaan, mutta muutoksia siihen ei tarvinnut tehdä.

  Lauantai 30.10.2021 Matkaan lähdettiin omalla autolla Olarista 7.55. Lämpötila oli 9.4 astetta. Puolessa tunnissa oltiin Helsingin lentoasemalla P5:ssä. Pysäköinnin varasin ennakkoon netistä ja hinnaksi 29 vuorokaudelta tuli 95 euroa. Hallissa oltiin 8.30 ja lippu tuli automaattisesti rekisteritunnistuksen johdosta ja pysäköintipaikkakin löytyi suht' helposti -2. kerroksesta. Nyt päästiin ulos pohjoissivun itänurkasta ja siitä suoraan Scandicin seinustaa T2:een. Siellä oli todella hiljaista ja lähtöselvityksessä Iberia Expressin tiskillä meitä jonotti innokkaana toistasataa golfaria. Siinä odotellessamme juttelin edessämme jonottaneen kaverin kanssa ja kun kerroin nimeni, hän muisti sen työajoiltaan Outokummulla, jossa minäkin työskentelin. Kallungin Jussin muistin kyllä nimeltä, mutta en hänen kanssaan ollut tekemisissä. Takanamme oli sattumalta pelikaverimme Ulpu Helkkula omasta seurastamme. Kun sitten virkailijat tulivat paikalle, selvitys sujui nopeasti. Bägimme painoivat maksimin 15 kiloa ja matkalaukut 20 ja 18 kiloa. Odotellessamme joimme Päivin kanssa kahvit Uppercrust-baarissa ja ennen sitä haettiin juomavettä tyhjiin pulloihin. Oulusta tullut Iberia Expressin A320-200-kone laskeutui hieman etuajassa 11.10 ja koneeseen päästiin 11.50. Siellä istuskeli jo 25 Oulusta tullutta golfaria. Kone lähti portilta 11.50 ja nousi ilmaan 12.02. Koko lentomatkan sää oli pilvinen. Jälkeen päin kuulin, että koneen takaosaan ei riittänyt enää tarjoiltavaa eli rahat säästyivät.

  Murcian Corveraan laskeuduttiin 15.25 CET ja lämpötila oli 23 astetta ja hieman tihuutti vettä. Tavaroita tuli hihnalle nopeasti ja tiuhaan ja laukkumme saimme viimeisten joukossa. Jenni ilmoitti siinä odotellessamme, että osa golfbägeistä jäi Helsinkiin ylipainon estämiseksi. Ne luvattiin meille Mar Menoriin yön aikana. Meidänkin bägimme jäivät matkalle. Projennin henkilökunta oli kentällä vastassa ja kolmella bussilla ajeltiin puolen tunnin matka Caleia Mar Menorin hotellille, jossa oltiin 17.00. Siitä alkoikin sitten hässäkkä. Auton vuokraajille oli oma jono ja resortiin kirjautujille oma. Minä menin ensin autojonoon ja melko nopeasti sainkin auton avaimet. Sen jälkeen oli vuoro saada asunto. Sekin onnistui melko nopeasti.

  Automme oli valkoinen Renault Megane 7236 KYC, johon tutustumisessa meni hetki (manuaalivaihteet pitkästä aikaa). Ensitöiksemme haimme kärryt, jotka Jarkko lupasi meille. Nimiämme ei löytynyt, mutta tytöt antoivat kuitenkin kahdet kärryt. Tavaroiden kanssa lähdettiin sitten etsimään asuntoamme, joka oli kahden makuuhuoneen kämppä 11722 ja sijaitsee lammen rannassa Espliego-kadun poikkikadun Bonsain päässä. Asunto on kaksi kerrosta maanpinnan yläpuolella. Maisema ei vielä tarkemmin näkynyt, koska oli jo pimeää (klo 18.50). Tavarat vietiin nopeasti sisälle ja lähdettiin käymään alueen Spar-kaupassa, josta saatiin alkuun tarvittavat tuotteet. Sitten järjesteltiin tavaroita ja juotiin iltakahvit leivän, juuston, paistettujen munien ja nakkien kera. 22.00 isolla parvekkeella oli lämmintä vielä 20.2 astetta. Puolen yön aikoihin painuttiin monivaiheisen päivän päätteeksi nukkumaan.

  Helsinki - Corvera - Mar Menor
  Helsingin lentoasemalla näkyi ruuhkaa vain Iberia Expressin tiskillä. Lentoasemalla ja koneessa piti käyttää kasvomaskia koronan vuoksi. Iberia Expressin koneita ei kai kovin usein nähdä Helsingin lentoasemalla.

  Sunnuntai 31.10.2021 Yöllä siirryttiin normaaliaikaan ja siirrettiin kelloja tunnilla taakse päin. Aamulla 5.15 lämpötila oli 20.2 astetta ja taivas näytti hieman pilviseltä. 6.30 lähdin autolla hotellille katsomaan, löytyisikö sieltä bägejämme. Kuljetusauto oli juuri saapunut Barcelonasta 650 km:n matkan ja kuski raahannut niistä vasta toistakymmentä aulan juhlasaliin. Homma näytti niin vaivalloiselta, että päätin auttaa kuskia bägien raahaamisessa 6 kerrallaan. Kaikkiaan bägejä oli 63 ja tietysti omani oli kopin takaosassa alimmaisena. Niinpä olin kuskin apuna, kunnes kaikki bägit olivat sisällä. Kerroin vielä respaan, että emme saaneet lukittua safety boxia.

  Huoneeseemme palattuani kahvit aamupaloineen olivat valmiina ja päästiin laittamaan bägimme pelikuntoon. Parvekkeelta näimme ison lehmähaikaraparven lammen rannalla. 9.50 lähdettiin ajamaan kohti Saurines Golfia, jossa meillä alkoi reissun ensimmäinen peli 11.18 Irenen ja Heikin kanssa. Caddiemasterin toimisto oli Pro Shopissa eikä mitään muuta palvelua klubilla ollutkaan, ei edes baaria. Onneksi vieressä on Spar-kauppa, josta saatiin juomia kierrokselle. Ennen viimeistä 4 reikää varastoa piti täydentää, koska keli oli kuuma – noin 30 astetta ja aurinko paistoi koko ajan. Väyläjärjestys on muuttunut 3.5 vuoden takaisesta. Nyt entisen järjestyksen 4 ensimmäistä väylää pelattiin viimeisinä. Keli oli hieno. Yksi birkkukin tuli tehtyä ja Heikki teki myös yhden – viimeisellä väylällä. Asunnolle lähdettiin välittömästi kierroksen jälkeen.

  Huoneistomme sijaitsi hyvin lähellä edellisen reissumme asuntoa. Tässä oli iso olohuone, keittiö, kaksi makuuhuonetta ja vessaa sekä iso parveke lammelle päin. Keittiössä oli pyykinpesukone, mutta ei astianpesukonetta. Mutterikahvinkeitin löytyi, mutta meillä oli oma pieni keitin mukana. Muut välineet löytyivät käyttökelpoisina.

  Iltakuuden jälkeen kävin juttelemassa hotellin aulassa Jennin kanssa. Matkaa kertyi hotellille n. 600 metriä (minulta kävely kesti 6 min). Iltaa vietettiin huoneessamme kahvien ja suomalaisten TV-ohjelmien merkeissä. 21.30 oli lämpötila vielä 22.5 astetta, kun painuimme väsyneinä pehkuihin.

  Mar Menor - Saurines Golf
  Näkymä huoneistomme parvekkeelta Mar Menorin 13. griinille. Lehmähaikarat väylällä 15. Saurines Golfin 1. väylä. Kentällä riittää hiekkaa - bunkkereissa ja waste-alueilla. Saurinesista näkyy hyvin Cabezo Gordo, joka on aika lähellä Mar Menoria.

  Maantai 01.11.2021 Yö oli lämmin. Aamuvirkkuna nousin pirteänä hyvin nukutun yön jälkeen aikaisin. 5.30 lämpötila parvekkeella oli 22.9 astetta, joten yö oli hyvin lämmin. Normaali aamiaisemme nautittiin jo 6.30 ja alettiin keskittyä päivän peliin Mar Menorissa. Lähtömme oli 10.33 ja pelikavereina Eila ja Olli. Lähtö tapahtui ajallaan ja keli oli suotuisa. Kentällä oli paljon tiibox-remontteja. Me päätettiin yhdessä pelata punaisilta. joka välillä pelattiin keltaisten paikalta ja välillä omaltaan. Ajoittain tuli pelissä hankaluuksia itse kullekin. Kierros kesti ehkä n. 4.5 tuntia. Pelin jälkeen istuttiin klubilla oluella ja syöden pientä välipalaa. Kämpässämme oltiin 16.00. Lämpötila oli 26.2 astetta.

  Kahvit keitettiin ja sitten äimisteltiin kahden ensimmäisen viikon aikavarauksia, jotka eivät menneet tasapuolisesti kenttien suhteen. 1830 lähdettiin Ulpun kanssa etsimään ruokapaikkaa. Klubin ohi mentiin katsomaan, olisiko italialainen Fontana-ravintola auki. Se näytti kuitenkin olevan remontissa, joten menimme kadun vastakkaisella puolella olevaan BBQ Steak House-ravintolaan. Se aukesi klo 19.00, mutta pääsimme sisään hiukan ennen sitä. Ruoka oli hyvin edullista, runsasta ja hyvää. Päivin ja minun ruoka juomineen maksoi vähän alle 40 euroa. Paikalle tuli paljon muitakin suomalaisia ja se tuntui olevan melko suosittu. Myöhemmin huomattiin, että Fontana oli muuttanut hotellin puolelle entisen Ravintola Nomadin paikalle. Syötyämme kävimme Clover Pubissa ottamassa oluet ja viinit. Siitä palattiinkin sitten kämpille, jossa oltiin 21.20. Lämpötila parvekkeella oli vielä 23.5 astetta. Vielä ei ole kertaakaan tullut sadetta, jota on hieman ennusteissa luvattu.

  Mar Menor
  Mar Menorin caddie masterilla olikin paljon suomalaisia palveltavana. Tällä kentällä on paljon tämän tyyppisiä griinejä bunkkereineen kuten tämä 7. väylällä. Päivi on lyönyt 13. väylällä ja takana keskellä näkyvässä talossa oli huoneistomme.
  Turkinkyyhkyjä näkyi täällä paljon. Suomessa tämä lienee melko tuntematon laji. Huoneistostamme länteen 5 kilometrin päässä näkyi Torre Pachecon kaupunki. Caleia Hotellin uima-allas iltavalaistuksessa. Sen käyttö näytti vähäiseltä.

  Tiistai 02.11.2021 Aamulla 6.00 lämpötila ulkona oli 16.6 astetta. 7.30 lämpötila oli pudonnut 15.6 asteeseen ja taivas oli puolipilvinen. 200-päinen lehmähaikaraparvi oli taas majoittunut lammen ruohikkoon, lammelle ja golfkentälle. 9.00 oli jo 17.6 astetta. Pelimme oli tänään 11.36 Hacienda del Alamossa. Pelikavereiksi oli laitettu Marja ja Miikka. Matkaan lähdettiin 9.50 eikä perille löytämisessä ollut mitään ongelmaa. Caddy Masterilta varattiin peli Makkosten kanssa 17.11. Hetki ehdittiin istahtaa terassilla ja jutella Kumeloitten kanssa. Peli sujui heti alkuun hyvin varsinkin kavereiltamme, sillä Miikka teki 1. väylällä parin, toisella birkun ja kolmannella birkun. Ei ihme, sillä hänellä on tasoitus HCP 2.2. Tein minäkin yhden birkun, kun väylällä 8 (par 3) meni chippi sisään. Kenttä oli melko hyvässä kunnossa, vaikka griinit olivatkin hiukan nahkeita. Kelikin oli mainio, sillä lämpötila oli vain vähän yli 20 astetta ja tuuli hieman. Kierros kesti 4h 40min. Me lähdimme välittömästi kierroksen jälkeen kohti Mar Menoria.

  Resortilla käytiin ensin Sparissa ruoka- ja vesiostoksilla. Asunnolla oltiin 17.20, jolloin lämpötila oli 20.8 astetta. Yhdessä laitettiin ruokaa, Päivi tiskasi ja iltaa vietettiin rauhallisesti. Nukkumaankin mentiin hyvin aikaisin.

  Mar Menor - Hacienda del Alamo
  Hacienda del Alamon 10. väylä klubin terassilta kuvattuna. Hiekkaa, bunkkereita ja vettä on. Lehmähaikarat yöpyivät Mar Menorin lammen rannalla, johon alkoivat kerääntyä ilta viiden aikoihin. Välillä haikarat olivat rannalla, välillä väylillä ja välillä puissa. Aamun valjettua ne lähtivät muualle.

  Keskiviikko 03.11.2021 Tänään oli ensimmäinen vapaapäivä. Aamulla 6.15 oli 17.1 astetta lämmintä ja aika kovaa tuulta; 3 m/s ja kovia puuskia välillä. 9.45 käytiin Mar Menorin caddie masterilla varailemaan peliaikoja. Ulpu tavattiin klubin lähellä. Yksi Saurinesin ajoista vaihdettiin Alamoon. Jenni oli paikalla avustamassa ja hyvin saatiin aikoja Mar Menoriin Ulpun kanssa. Tänään oli pyykkipäivä ja onneksi huoneistossa oli pesukone. Tiskikonetta ei kuitenkaan ollut.

  Puolilta päivin lähdettiin Ulpun kanssa Los Alcazaresiin kaupoille ja syömään. Ajoimme Rodan kautta vanhoja muistellen ja käytiin ensin Lidlissä ruokaostoksilla. Sen jälkeen mentiin ostoksille Euro Marketiin. Sitten mentiin torille etsimään ruokapaikkaa. Päädyimme pizzalle meksikolaiseen Rico Restaurant and Steak House-ravintolaan. Pizzat olivat melkoisen suuret. Siitä palattiinkin sitten resortille 14.30. Lämpötila oli parvekkeella 19.3 astetta ja tuuli edelleen melko voimakas (puuskissa n. 13 m/s).

  18.00 Alkoi coktail-tilaisuus hotellilla Projennin matkalaisille. Alkuun nautittiin tarjoiluista ja keskusteluista ja sitten Pekka Pulkkisen luennosta sekä edelleen talon antimista ja keskusteluista. Jarkon ja Jennin kanssakin ehdin hieman keskustelemaan syistä ja seurauksista. Jatkossa on suunnitelmissa kaksi longstay Charter-matkaa. Tilaisuus oli kiva. Huoneistossa oltiin 20.50 ja lämpötila parvekkeella oli 15.7 astetta. Tuulikin oli melkoisesti laantunut.

  Mar Menor
  Los Alcazaresissa käytiin pizzalla tässä meksikolaisravintolassa. Hotellin tiloissa Projenni Travels piti tervetulotilaisuuden, jossa väkeä riitti. Caleia Mar Menorin uima-allas on aivan golfklubin terassin vieressä.

  Torstai 04.11.2021 Yöllä 02.15 lämpötila oli 11.4 astetta ja aamulla 6.00 vain 10.3 astetta, joten yöt ovat täälläkin jo melko kylmiä. 9.50 lähdimme pelaamaan Saurines Golfiin. Lähtöaikamme oli 11.00 ja olimme ensimmäisenä Projennin porukkana matkassa. Kierros sujui leppoisasti ja kelikin oli hieno, vaikka tuulta olikin kohtalaisesti. Peliseurana olivat Virve ja Timo, joiden kanssa juttua riitti. He olivat vierailleet myös Ruukkigolfissa 3 vuotta sitten. Oma peli oli melkein parasta koko kesänä. Kierros loppui 15.30 ja kesti 4 tuntia 30 minuuttia. Palveluiden puuttuessa lähdimme suoraan kohti Mar Menoria. Torre Pachecossa poikkesimme Estrella Oriental-kiinakaupassa ja löydettiin hakemamme tuotteet (halvalla). Resortin alueella kävimme myös Sparissa ostamassa syötävää. Asunnolla oltiin 17.15. Lämpötila oli silloin 17.9 astetta.

  Päivi laittoi ensitöikseen ruokaa, joka olikin hyvää. Sitten vietettiinkin täysin tyhjäntoimittajien iltaa. 21.15 lämpötila oli tippunut paljon: 13.7 astetta. Illalla yritettiin katsoa Suomen TV-kanavia tietokoneelta, mutta ainoastaan YLE:n kanavat näkyivät kunnolla. Maikkarin ja nelosen kanavien suoratoisto ei toiminut kunnolla.

  Mar Menor - Saurines
  Saurines Golfissa par3-väylät olivat melko haasteellisia, kuten tämäkin 180-metrinen 2. väylä. 5. väylä on par4 ja tässä näkyy selkeästi kentän luonne. Reuna-alueilla on paljon wastelandia. 6. väylä on punaisilta vain 109 metriä, mutta yleensä tuuli ja etubunkkeri pidensi sitä paljon.
  11. väylä on par4, jossa alussa on vasemmalla hiekka-aluetta ja ennen griiniä vettä. 14. griini on erikoinen. Lyhyt par3 ja griinin keskellä on poikittainen aika syvä "kanjoni". Tämä on 15. väylä, jonka avaus on mielenkiintoinen ja ylhäällä olevan griinin edessä syviä bunkkereita.

  Perjantai 05.11.2021 Aika kylmä yö oli taas. 5.30 oli 11.2 astetta parvekkeella, pilvistä ja tuulista. Ennuste lupaili myös ukkoskuuroja. Aamiaisen lisäksi syötiin hieman ennen golfkentälle lähtöä. Tänään oli peli jälleen Saurines Golfissa ja pelikavereina taas Virve ja Timo. Matkaan lähdettiin 10.50 ja pelimme alkoi 12.03. Sää oli melkoisen viileä johtuen kovasta tuulesta, joten pelivarusteena olivat pitkät housut ja villapaita. Kierroksen loppuväylillä tuuli loppui ja alkoi tulla jo melkein kuuma. Mitään ihmesuorituksia ei kierroksella tehty, mutta kivaa oli kavereiden kanssa. Peli kesti nyt 4 tuntia 15 minuuttia. Taas lähdettiin heti kotimatkalle pieniä kiertoteitä. Matkalla Päivi kävi Torre Pachecon Estrella Oriental-kiinakaupassa.

  Lämpötila oli 16.7 astetta ja aurinko paistoi. Aioimme käydä Mar Menorin klubilla syömässä, mutta keittiö oli mennyt kiinni 17.00. Niinpä päätimme tehdä itse ruokaa. Illalla 21.15 tuli kova ukkonen aivan päälle ja satoi rankasti. Se kesti onneksi vain pienen hetken.

  Mar Menor - Saurines
  Mar Menorissa on hotellin vieressä Clover Pub, jossa poikettiinkin jo kerran. Saurinesin 12. väylällä on päästy hienosti jo griinille, mutta helppoa ei ole. 14. väylän griini on tosi mielenkiintoinen. Nyt oli reikä takahyllyllä.

  Lauantai 06.11.2021 Kylmä yö oli taaskin. Heräsin 01.00 ja vielä satoi hiljalleen. Lämpötila oli 8.8 astetta. Aamulla 6.00 oli 10.3 astetta ja tuuli jonkin verran. Aamiaisen jälkeen 8.50 lähdin tekemään pienen kävelylenkin. Kaupan jälkeen Torre Pacheco-portista menin ulos ja kävelin Doloresiin menevän tien viertä Santa Rosalia-portille ja siitä hotellin kautta asunnolle. Lämpötila oli 11.5 astetta, sää pilvinen ja tuulinen. Aurinko alkoi kuitenkin pilkahdella. Lenkki oli kaupan ja läntisen portin kautta itäiselle portille ja siitä klubin kautta kämpälle.

  Puolilta päivin käytiin Mar Menorin klubilla varaamassa lisää peliaikoja ja syömässä. Sen jälkeen lähdettiin välittömästi käymään kaupassa. Ensin ajettiin kuitenkin portin ulkopuolelle katsomaan alueen ulkopuolella olevaa ravintolatarjontaa. Niitä on baarit mukaan lukien 15 kappaletta. Spar-kaupasta ostettiin taas vettä ja ruokatavaraa vähän varastoonkin. Ylimmillään lämpötila oli 17 astetta klo 16.00, mutta tuuli oli vielä kohtuullisen kovaa. Aurinko kuitenkin paistoi. 13. väylän griinillä käyskenteli vanha tuttu ankka, joka ei juuri väistellyt pelaajia.

  Mar Menor
  Ensimmäisessä rakennuksessa portin ulkopuolella on ollut kaljapaikka, mutta nyt se oli remontissa. Mar Menorin alueen kaakkoisnurkassa on iso kiertoliittymä Torre Pachecon rajalla. Santa Rosalian portti on komea, mutta sitä tulee käytettyä paljon harvemmin.
  Caleia Hotel Mar Menor näyttää melko suurelta täältä tulosuunnasta. Ilmeisesti tuuli on hieman kallistanut 18. griinin lipputankoa. Huoneistorakennuksemme uima-allas alkoi potea käytön puutetta.

  Sunnuntai 07.11.2021 Aamulla kuuden aikaan oli 9.8 astetta ja tuuli oli hyvin vähäistä. 10.20 mentiin Mar Menorin kentälle, jossa meillä oli lähtöaika 11.09 Liisan ja Lassen kanssa. Aika nopeasti huomattiin, että pitkät golfhousut olivat liikaa, koska ennustettua tuulta ei tullutkaan. Kierros sujui mukavasti eikä odotteluja ollut. Kierros kesti hieman yli 4 tuntia. Pelin jälkeen Eila ja Olli tarjosivat meille oluet, koska Päivi palautti heille kuuluvan tavaran, jonka löysi Saurinesista perjantaina. Kämpällä oltiin oluiden jälkeen 16.10 ja lämpötila oli 16.7 astetta.

  Asunnolla syötiin taas Päivin keittiön tuotoksia ja vietettiin rauhallista iltaa.

  Mar Menor
  Merimetsot päivystivät aina lammen suihkulähteiden kansien päällä. Lasse on kai löytänyt jotain 13. greenin lampeen viettävästäpenkasta. Hotelli golfterasseineen näkyvät jo rangen takana 16. griiniltä katsottuna.

  Maanantai 08.11.2021 5.30 oli 9.1 astetta ja melkein tyyntä. 7.40 lähdettiin seuraavaan peliin. Heti lähtiessä auton varoitusvalo käski tarkistamaan renkaiden paineen. Niinpä ajoimme Los Alcazaresiin päin Shell-huoltoasemalle, josta sai ilmaa (5 minuuttia eurolla). Jonkin verran piti lisätä joka renkaaseen. Onneksi lähdettiin ajoissa liikkeelle. 8.00 oltiin Mar Menorin kohdalla nokka kohti Hadienda del Alamoa. Matka sujui nopeasti 25 minuutissa. Kävin cädärillä ilmoittautumassa ja otin meille golfauton (buggy). Se maksoi 35 euroa ja green feet sen normaalin 9 euroa/pelaaja Mar Menorin asukkaille. Lähtöaikamme oli 8.54. Lämpötila oli vielä alle 10 astetta, mutta melkoisen nopeasti keli lämpeni, joten shortseissa pärjättiin. Lähtiessämme startteri toi meille vesipullot, muutaman tiin ja griinihaarukan. Eteemme lähti kaksi yksinpelaajaa peräkkäin (Allard Brijsten, jonka piti pelata meidän kanssa ja joku skotti). Allard kyllä kysyi, käykö tämä. He olivat jo ohittaneet pariskunnan, joka päästi meidätkin heti ohi. Minä kolusin suurinpiirtein kaikki bunkkerit ja viimeisellä väylällä löin 2 palloa veteen. Meillä meni kierrokseen aikaa 2 tuntia 50 minuuttia.

  Hacienda del Alamossa käytiin heti kierroksen jälkeen katsomassa alueen kaupan sijainti ja ajettiin sitten Fuente Alamoon, jossa käytiin ruokaostoksilla melko suuressa Mercadonassa. Sieltä ajettiinkin asunnolle, jossa oltiin 13.30. Lämpötila oli 18.5 astetta. Päivi väsäsi sitten ruoan: spagettia paistetun kanan ja pippurikastikkeen kera curryllä höystettynä.

  Mar Menor
  Päivi avaamassa 8. väylällä, joka on aika hankala par3 vesiesteen vuoksi. Hacienda del Alamon 14. väylä on aika pitkä par5, jossa on hiekka-alueita molemmin puolin. 18. väylä on myös par5, jossa vasemmalla on vähän piilossa vesiesteitä.

  Tiistai 09.11.2021 Nyt oli hiukan lämpimämpi yö, sillä 6.00 mittari näytti 12.2 astetta. Aamupäivä meni lepäillessä ja syödessä. Pienen roskienvientilenkin tein lähistöllä. Sekajätteille sekä laseille, muoville ja tölkeille yhteinen sekä keraamisille on omat jäteastiat. 11.50 lähdettiin Saurines Golfiin, jossa lähtöaika oli 12.57. Kanssapelaajamme vaihtuivat, sillä ennalta määrätyt Huppuset olivat jääneet pois ja kanssamme tulivat vanhat tutut Kirit. Heidän kanssaan oli taas kiva pelata. Keli oli alkuun hyvä, lämmintä n. 20 astetta, mutta myöhemmin alkoi tuuli olla hieman kovempaa. Peli sujui yllättävän hitaasti ja odottelua oli paljon. Silti kierros kesti 4 tuntia 40 minuuttia.

  Paluumatkalla käytiin Sparissa ostoksilla ja kämpällä oltiin 18.20. Lämpötila oli tippunut 15.6 asteeseen. 19.20 lähdettiin Ulpun kanssa syömään hotellin Fontana-ravintolaan. Risotto ja pizzat maistuivat eivätkä maksaneet paljon - olivat myös hyviä. Ravintola oli edellisellä reissulla nimeltään Nomad ja Fontana oli sen takana hotellin vastakkaisella puolella ollut italialainen ravintola.

  Mar Menor
  Aika tyypillinen kuva täkäläisille kentille - väylät ruohoa, raffit hiekkaa. Saurinesin 15. väylä on leveä eikä se ole kovin pitkäkään, keltaisilta 308 m. Tällä 15. väylällä griinin edessä on pitkä ja syvä bunkkeri, jonne pääsee vain tästä päästä.

  Keskiviikko 10.11.2021 Taas oli hiukan lämpimämpi yö, 6.00 näytti 12.4 astetta. Yöllä kävi mittari 11.5 asteessa. 11 aikaan lähdettiin tutustumaan uuteen New Sierra Golf-kenttään Balsicasin lähellä. 9 reikää on otettu käyttöön jo 5 vuotta sitten ja startteri kertoi 9 lisäreikää valmistuvan vuoden kuluttua. Pienessä toimistorakennuksessa varattiin 9 reiän peliaika lauantaiksi 13.11. 10.50. Toimiston vieressä on baari terasseineen. Kenttä näytti hyväkuntoiselta ja melko tasaiselta. Kentältä ajettiin Balsicasiin golfliikkeeseen, jossa tavattiin tutut Maija ja Alpo edelliseltä Mar Menorin reissulta 2020 helmikuussa. Mitään ostettavaa ei löydetty. joten ajettiin Torre Pachecoon ostamaan apteekkitarpeita vanhasta tutusta La Farmacia de Marinasta. Vielä poikettiin kiinakaupassa Estrella Oriental ostamassa keittiötarvikkeita ja löytyipä uusi olkalaukkukin minulle vanhan kovasti rispaantuneen tilalle.

  Mar Menoriin palattiin 13.00, jolloin lämpötila oli 18.1 astetta. Päivi aloitteli heti ruoan laiton. Lounaan jälkeen 14.30 lähdin pienelle kävelylenkille alueen reunalla olevat liike/asuintalot kiertämään. Kuinka ollakaan, Route 66-pubissa oli Guinness-kyltti ulkopuolella ja se imaisi minut sisään – olihan minulla Guinness-paitakin päällä. Hyvää oli! Toivottavasti ei viimeinen tällä reissulla! 16.30 oli parvekkeen mittarissa 20.3 astetta ja täysin tyyntä.

  Mar Menor
  New Sierra Golfiin on selkeä opastus La Tercian tieltä Balsicasissa. Tässä pienessä rakennuksessa on toimisto ja sen takana ravintolarakennus. 1. väylä on hyvin tasainen par 5, jossa on leveyttä, mutta ei juuri esteitä.
  Golf Superstore on Balsicasissa moottoritien eteläpuolella. Bar Rouse 66 on Mar Menorissa aidan ulkopuolella ja sieltä saa Guinnessia. Parvekkeeltamme näkyy Mar Menorin vaikean15. väylän griini.

  Torstai 11.11.2021 Tänä aamuna 5.30 mittari näytti 10.9 astetta. 8.50 lähdettiin kohti Hacienda del Alamoa, jossa meillä oli lähtöaika 9.57 Hannelen ja Jarin kanssa. Perillä oltiin ajoissa ja startteri hoputti meitä matkaan jo 9.50. Kahdella golfautolla edettiin hyvää tahtia eikä edellä olleetkaan juuri jarruttaneet menoa. Aurinko paistoi eikä tuultakaan juuri ollut, joten olosuhteetkin olivat mainiot. Bunkkereissa tuli taas huiskittua ahkerasti, yhteensä 11 lyöntiä. Kierros kesti 4 tuntia 10 minuuttia ja sen jälkeen otettiin Päivin kanssa klubilla kahvit paitsi minä, joka otin pienen oluen.

  Asunnolle palattiin taas Sparin kautta ja perillä oltiin 15.25. Lämpötila oli 19.7 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Siivoojat olivat käyneet huoneistossamme, mutta jättäneet vessapaperia vain toiseen vessaan. Kävin hotellin respassa kertomassa tästä ja tyttö lopulta ymmärsi asiani. Tarkoitus oli käydä caddie masterilla perumassa yksi Saurinesin aika, mutta toimisto oli mennyt kiinni 15.30. Palattuani asunnolle Päivi oli saanut ruoan valmiiksi ja päästiin syömään.

  Mar Menor - Hacienda del Alamo
  Bonsai kadun päässä on kyltti, joka näyttää talomme sijainnin vasemmalla ylhäällä. Kuva Alamon 2. tiiltä taakse päin kohti 1. väylää ja klubitaloa. Klubin terassilta näkyy hienosti 10. väylä lampineen ja bunkkereineen.

  Perjantai 12.11.2021 Oli lämmin yö. 6.15 oli 14.7 astetta ja hieman tuulta. Aika pilvinen päivä on luvassa, mutta ei sadetta. 8.50 lähdimme kävelemään Mar Menorin klubille. Ilmoittautumisen yhteydessä peruin Saurinesin ajan sunnuntaina, jotta ei tulisi 7 peliä peräkkäisinä päivinä. Pelaamaan päästiin 9.50 Raimo Järvelän ja Mauri Koivusen kanssa. He olivat tosi kivoja Pirkkalan Golfklubin jäseniä. 4. väylällä (par 5) tein reissun 3. birdien. Kierros kesti tasan 4 tuntia. Klubilla otin ison oluen ja Päivi alkoholittoman. Ne maksoivat yhteensä 5.5 euroa. Sää oli enimmäkseen aurinkoinen eikä tuulta ollut juurikaan.

  14.35 oltiin asunnolla ja lämpötila oli 20.9 astetta. Päiväkahvien jälkeen lähdettiin Rodan kautta Los Alcazaresiin ostoksille Lidliin. Paluumatka ajettiin Doloresin kautta ja Mar Menoriin Santa Rosalian portista. Päivi alkoi heti laittaa hieman myöhäistä lounasta.

  Mar Menor
  Mar Menorin 13. väylä on par4, jossa 2. lyönnin griinille on tultava ilmassa tai bunkkerin ja veden välistä. Nokikanat viihtyivät hiljattain kylvetyllä 14. väylän tiipaikalla siemeniä nokkien. Kuva parvekkeeltamme kohti pohjoista auringon laskun aikoihin. Kirkas pilvi aiheuttaa lähialueen tummuuden.

  Lauantai 13.11.2021 Edelleen oli melko lämmin yö. 6.00 oli 14.2 astetta ja täysin tyyntä. 6.50 oli 12.7 astetta. Tänään lähdettiin reissun ainoalle meille uudelle kentälle 9.50. Balsicasin lähellä on viisi vuotta sitten valmistunut 9-reikäinen New Sierra Golf. Vuoden kuluttua pitäisi valmistua 9 lisäreikää. Ajomatka Balsicasin kautta on suurinpiirtein sama kuin sitä kautta Saurinesiin. 9 reiän greenfee oli 23 euroa ja saimme lähteä pelaamaan kahdestaan. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja hyvin selkeä. Korkeuserojakin oli aika vähän ja tilaa väylillä paljon. Selvästi helpoksi kentäksi on tämä rakennettu. Bunkkereita on aika paljon, mutta kaikki griinit olivat hyvin tasaisia. Ihan kiva kenttä se on. Mittaa on valkoisilta 6678 m, keltaisilta 6082 m ja punaisilta 5352 m. Matkaan päästiin 10.50 ja 9. reiän kierros kesti 2 tuntia 10 minuuttia. Odottelua oli hieman. Pari kertaa tuli hienokseltaan sadetta, joka kesti pari minuuttia. Lisäreikien teko näytti olevan käynnissä.

  Kotimatkalla kävimme tankkaamassa Shellillä, jossa 95-bensiini maksoi 1.459 €/litra. Asunnolla olimme 14.00 ja lämpötila oli 19.6 astetta. Päiväkahvien jälkeen oli pyykinpesun vuoro. Ilta meni päivällisen ja Suomen TV-ohjelmia sekä jalkapallo-ottelua tietsikalta seuraten.

  Mar Menor - New Sierra Golf
  Merimetso mahtailee rannassa parvekkeemme kohdalla. Tätä näkyi usein. Strelizia eli kolibrikukka kukki komeasti alueella. Näitä ei raaski kerätä! New Sierra Golfin ravintola ei ole kauhean suuri. Kentän valmiiksi saaminen on tärkeintä.
  Kentän tasaisuus ja tila näkyy selkeästi jo 1. ja 2. väylällä. Sierra Golf Resort ja välissä lisäreikien työmaa näkyvät tähän. Päivi joutui bunkkeriin 4. griini edessä. Bunkkeri on aika syvä ja hyväkuntoinen.
  6. tiillä valmistaudutaan lyömään griinille vesiestettä huomioimatta. 7. tiillä näkyy hyvin rakennustyömaa ja ollaan kentän korkeimmalla kohdalla. Tässä näkyy New Sierra Golfin layout. Uudet väylät tulevat näiden yläpuolelle.

  Sunnuntai 14.11.2021 Nyt oli hieman viileämpää, sillä 6.00 oli 10.1 astetta. 8.10 lähdin tekemään pienen aamulenkin. Kävelin Torre Pachecon portin kautta La Pueblaa kohti ja sitten peltojen välissä olevaa huoltotietä Torre Pachecon tielle ja siitä kämpälle. Mittaa tuli hieman vajaa 7 km. Lämpötila palatessani oli 13.6 astetta. Tänään oli vapaapäivä golfista, joten aika vietettiin pääasiassa kämpällä lepäillen. Ylimmillään lämpötila kävi yli 19 asteen, mutta tuulta oli melkoisesti, joten kovin lämmin ei keli ollut. Aurinko kyllä paistoi koko päivän.

  Parvekkeelta seurattiin, kun pelaajia oli tositoimissa väylillä 13, 14 ja 15. Tämä 15. väylä on melkein parvekkeemme alla. Sillä väylällä kävimme moikkaamassa Ulpua, jolla oli tänään pelipäivä.

  Mar Menor
  La Pueblassa huoltotien varrella on valtava viljelysalue kasteluputkineen. Edellisessä kuvassa on tuoretta istutusta, tässä tuote on jo kasvanut. Kävelin aamukasteisen 16. väylän ohi. Vielä eivät pelaajat ole ehtineet tänne.
  Ulpu valmistautuu chippiin 13. väylällä. Kuva on otettu parvekkeeltamme. Talomme viereisessä puistikossa oli ruptsalaisilla palkintojenjako käynnissä. 15. väylä tiiltä nähtynä. Pallo pitäisi saada kaukana näkyvän hiekan oikealle puolelle.

  Maanantai 15.11.2021 Viikko alkoi hieman tuulisemmalla kelillä, mutta 5.30 oli lämpötila13.6 astetta. 7.50 lähdettiin pelaamaan Mar Menoriin Ulpun kanssa ja lähtöaika oli 8.18. Mukaan tuli neljänneksi vielä Tampereen seudulta kaimani Esa, joka oli myös kivaa peliseuraa. Matkaan päästiin 8.15 ja kierros sujui ilman suurempia odotteluja. Keli oli hieno ja tuulta vähemmän kuin aikaisin aamulla. Noin 4 tuntia meni aikaa ja kierroksen jälkeen istuttiin klubilla juomien äärellä.

  Kämpällä oltiin 13.20 ja välittömästi lähdin käymään Sparissa ostoksilla. Vettä sai tuoda jokaisella kaupassa käynnillä vähintään yhden 8 litran muoviastia. Kauppareissun jälkeen syötiin. Lämmintä oli 18 astetta. Koko päivän oli pääosin aurinkoista ja vain muutamia pilviä näkyi. 15.00 lähdettiin Päivin ja Ulpun kanssa portin ulkopuolella ja otin Route 66 Barissa reissun toisen Guinnessin. Naiset ottivat normaalit oluet. Nälkä ei enää ollut, joten palasimme kämpälle.

  Mar Menor
  Kesy myskiankka tuli golfkentällä tutuksi jo edellisellä Mar Menorin reissulla. Pitkäjalan sensijaan tunnistin ensimmäistää kertaa nyt ja se oli aina samalla paikalla. Tämä Bar Route 66 tuli tutuksi tällä reissulla ja tuntui olevan hyvin suosittu.

  Tiistai 16.11.2021 6.30 lämpötila oli vain 8.9 astetta eikä tuulta juurikaan ollut. Auringon nousun jälkeen 8.40 oli vielä 8.3 astetta ja lehmähaikarat olivat kokoontuneet lammen vastarannalle lentääkseen taas päiväksi merelle tai muualle ja tullakseen taas illalla kuuden maissa takaisin yöpymispaikalle. Peli oli meillä taas Mar Menorissa Ulpun kanssa 9.48. Tertunkin piti tulla, mutta hän meni toiseen ryhmään. Lähtö tapahtui hieman etuajassa 9.40. Lämpötilan alhaisuuden takia meillä oli pitkät housut, mutta jo muutaman reiän jälkeen piti neule heittä pois ja kääriä lahkeet, koska tuulta ei ollut ja keli lämpeni. Kierros kesti tänään 3 tuntia 50 minuuttia. Oluet maistuivat kierroksen jälkeen.

  Kämpällä oltiin 14.30 ja lämpötila oli 16.7 astetta. Päivi alkoi laittaa ruokaa ja minä kävin suihkussa. Siivoojat olivat käyneet tänään. Viime viikolla siivouspäivä oli torstai ja edellisellä perjantai. Illalla yritin katsoa Suomi – Ranska jalkapallo-ottelua netin kautta, mutta ei se onnistunut. GPS-yhteys oli iltaisin liian kuormitettu.

  Mar Menor
  Tänä aamuna lehmähaikarat olivat ottaneet paikakseen 13. väylän reunan. Ulpu etenee pitkällä 3. väylällä par4, mittaa punaisiltakin 353 metriä. Sen sijaan tällä 7. väylällä (par5) on pari ikävää bunkkeria korotetun griinin edessä.
  Samoin on 8. väylällä, joka on pitkä (185 m) par3. Tämä on rankattu HCP 3:ksi. 10. väylä on par5, joka sijatsee lähellä resortin taloja mutta ei liian lähellä. Lampi asuntomme ja väylän 13 välissä vilisee lintujen lisäksi paljon kaloja.

  Keskiviikko 17.11.2021 Edelleen oli viileä aamu. 6.00 lämpötila oli 8.9 astetta. 11.00 lähdettiin pelaamaan Hacienda del Alamoon, jossa lähtöaikamme oli 12.12. Makkoset joutuivat jäämään pois pienen haaverin vuoksi ja niin pelattiin kahdestaan. Caddie masterin tietokone ei toiminut, mutta 9 euron greenfeet saatiin maksettua samoin kuin ennakkoon varattu golfauto (38 euroa). Auto meinasi tuottaa caddie masterille ongelmia, koska kone ei ollut käytössä. Saimme sen kuitenkin. Parin väylän jälkeen valvoja kävi ilmoittamassa kovasta ruuhkasta 4. väylällä. Ruotsalaisilla oli iso kilpailu Race to Españan järjestämänä. Niinpä 4. tiillä oli 5 ryhmää odottelemassa. Kun siitä selvittiin, 6. tiille tuli kaksi ruotsalaista hekin kahdestaan ja kysyivät, pelaisimmeko yhdessä. Meillehän se kävi. 8. väylällä (par 3) taas tökkäsi. Kun vielä tuuli melko kovasti ja sadettakin oli ennustettu, päätimme Päivin kanssa jättää kierroksen 9 reikään. Se kestikin ihan himppua vaille 3 tuntia.

  Asunnolla oltiin 16.00 ja lämpötila oli 18 astetta. Pihalla Pekka Pulkkinen pyysi meitä mukaan illan luennolle ja niinpä nautimme pikaiset kahvit ja lähdimme 17.00 alkavaan tilaisuuteen. Tilaisuus kesti pari tuntia. Tänään oli Makkosten entinen naapuri Erkki tehnyt holarin Mar Menorin 17. väylällä. Tilaisuuden jälkeen laitettiin hieman ruokaa.

  Mar Menor - Hacienda del Alamo
  Tulevasta näkyi viitteitä jo 1. väylällä, kun 9. tiillä oli kaksi ryhmää odottelemassa. 2. väylällä on tilaa, kuten yleensäkin avauslyönneille näillä pelaamillamme kentillä. Tällä 3. väylällä näkyvät selvästi kentän arkkitehdin Dave Thomasin käden jäljet bunkkereissa.
  Tässä 4. tiillä oli parhaimmillaan 5 ryhmää odottelemassa avaustaan. Tällä 4. väylällä on kiva näkymä läheisille vuorille päin. Näissäkin bunkkereissa kuten kaikissa muissakin on Dave Thomasin bunkkerikukkula.
  6. tiilläkin on avara näkymä ympäröivään maastoon. Bunkkerit eivät ole ihan lähellä. Ruotsalaisten kilpailijoiden ryhmässä oli ainakin kaksi skottityylistä kaverusta. Resortillamme on kaikenlaisia etelän kasveja kuten tämäkin kaunis pensas.

  Torstai 18.11.2021 Puolen yön aikoihin alkoi sataa vettä ja sitä jatkui heikompana melkein aamuun asti. 5.00 lämpötila oli 12.9 astetta eikä tuullut. 8.05 lähdin aamulenkille Santa Rosalian Resortin ja kylän ympäri. Muutama pisara vettä tuli, mutta lännempänä oli paksu musta sadepilvi. 14 astetta oli lämmintä, kun tulin asunnolle 9 kilometrin lenkiltä. Sitten olikin jo ruokailun aika ja vettä satoi.

  Puolilta päivin lähdettiin katsomaan, mitä löytyy San Pedro de Pinatarin Decathlonista. Ei mitään – se oli remontissa. Sitten ajettiin Los Alcazaresiin päin ja huomattiin San Javierissakin Decathlon. Se oli auki, mutta oli paljon pienempi. Siitä ajettiin Los Alcazaresiin Lidliin ostoksille ja vielä omasta pikku-Sparistakin ostettiin täydennyksiä, joita ei Lidlistä löydetty. Kämpällä oltiin 14.00. Lämpötila oli käynyt 17 asteessa ja aurinko paistoi.

  Mar Menor
  Pitkäjalkaa näin joka kerta, kun kävelin kanaalin yli. Lintu on hyvin arka. Santa Rosalia Resortin vieressä on hulppea kävelytie ja tyhjä katu. Santa Rosalia Resortissa ei ole vieläkään rakennuksia juuri ollenkaan.

  Perjantai 19.11.2021 5.30 mittari näytti 14.1 astetta ja taivas melko pilviseltä. Hieman satoi vielä, kun lähdettiin kävelemään Mar Menoriin. Lähtöaikamme oli 8.45 eikä ketään tullut kanssamme. Pääsimme lähtemään hiukan etuajassa 8.40 ja edellämmekin oli vain kahden pelaajan ryhmiä. Kahden väylän jälkeen sade loppui ja aurinkokin alkoi näkyä, mutta tuulta oli melkoisesti. Kentällä oli yön vesisateen jälkeen aika paljon suuria vesilammikoita, joita kentänhoitajat yrittivät selvittää. Osassa kuopista oli viemäröinti, jonka ritilää selvitettiin ja osassa jopa pumpulla otettiin vettä pois. Odotella meidän ei tarvinnut ja niinpä kierros kesti vain 2 tuntia 35 minuuttia. Pelin lopussa alkoi aurinko vaikuttaa ja kämpälle saavuttuamme 11.40 oli parvekkeella jo 17.2 astetta.

  Ensimmäinen homma oli sitten taas ruoan laitto ja syömisen jälkeen otettiin pienet levot. Ilta sujui taas lepäillen ja voimia keräillen seuraavaa päivää varten.

  Mar Menor
  3. väylän hietikolla oli vielä hiukan vesilätäköitä. Takana näkyy 4. griini ja hotelli. Lapasorsia oli 5. väylän lammikossa paljon ja muutamia pikku-uikkujakin. Tästä 9. väylän lammikosta piti vesi saada pois pumppaamalla kanaalin puolelle.
  Kyllä vettä riitti 10. väylällekin. Onneksi ei pallo mennyt tuonne. 13. väylän bunkkerista kaveri sai ritilän pois ja vesi lähti pyörteenä. Myskiankka makoili rannan tuntumassa ja merimetso päivysti.

  Lauantai 20.11.2021 Viimeinen viikko alkaa ja aika lämmin oli yö. 5.30 oli 16.7 astetta, taivas pilvinen ja tuulta kohtalaisen paljon. 8.30 satoi hiljalleen vettä, mutta lähdin silti Mar Menorin klubille katsomaan, kuinka homma kehittyy. Lähtöaikamme oli 9.03. Päivi jätti pelin sateen vuoksi väliin ja menin yksin klubille. Matkalla kohtasin Margit Palon, joka oli tulossa samaan ryhmään ja siinä vaiheessa päätin lähteä kierrokselle. Margitin kanssa oli lähdössä Sol-Britt Maj. Menimme tiille hyvissä ajoin ja siihen tuli vielä vanha pelikaverimme Esa Koljonen, joka oli lähdössä 8.54 yksin. Päätimme heti lähteä yhdessä 8.50 ja startteri oli mielissään. Sadetta jatkui taas pari kolme väylää, mutta sitten sade loppui ja koko loppukierros oli pilvistä mutta poutaa. Peli eteni mukavasti ja niinpä kierroskin kesti tasan 4 tuntia. Sen jälkeen otimme klubilla oluet.

  Kämpälle tullessani lämpötila oli 18 astetta ja Päivi odotteli ruoan kanssa. Sen jälkeen lähdettiin Spariin veden ja muiden tarvetavaroiden hakuun.

  Mar Menor
  Pitkä 3. väylän lähestyminen tapahtuu usein veden ja bunkkerin yli. Pullokapokkipuu kukki mm. 11. tiin kohdalla. Lehtiä ei puussa ollut. Yö on tullut parkkipaikallemme. Vapaita paikkoja ei tässä ole enää.

  Sunnuntai 21.11.2021 Puolen yön aikoihin satoi aika rankasti. Aamulla 6.15 oli vielä aika pilvistä, mutta sadetta ei ollut ja lämpötila oli 13.7 astetta. Vein aamulla roskat 200 metrin päässä oleviin lajitteluastioihin. Odottelimme lähtöä Hacienda del Alamoon lähtöä viimeistä kertaa tällä reissulla. Pelejä sille kentälle kertyi 4. Tänään lähtöaikamme oli 11.09. Sää näytti oikein hyvältä ennen lähtöä 10 aikoihin. Tuulta ei ollut ja taivas melkein täysin pilvinen, mutta ei synkkä. Klubilla oltiin ajoissa ja taas otettiin auto. Seuraksemme tuli kaksi skotlantilaista, jota olivat varanneet ajan Reaneyn nimellä. Lähtijöitä oli paljon ja me pääsimme lähtemään hieman etuajassa 11.05. Keli oli mitä parhain golfia ajatellen. Peli eteni sujuvasti ja kierros kesti 4 tuntia 40 minuuttia. Me lähdimme Mar Menoria kohti heti kierroksen jälkeen.

  Kämpällä oltiin 16.25 ja lämpötila parvekkeella oli 16.7 astetta. Päivi ryhtyi laittamaan taas ruokaa, koska alkoi jo olla nälkä.

  Mar Menor - Hacienda del Alamo
  Edellämme menevät lähestyvät 3. griiniä, kun takana taistellaan ensimmäisellä. 17. väylä bunkkereineen odottelee avauksiamme. Metsä vasemmalla kutsui. Kyllä tälläkin väylällä bunkkereita riittää. Tällä kertaa ne vältettiin.
  Hacienda del Alamon klubitalo on nimensä mukainen ja mielestäni kaunis. Viimeisellä griinillä ollaan ja kierros viimeistelyä vailla. Aika hyvin meni. Koskahan mennään tuosta portista seuraavan kerran? Kenttä on kiva.

  Maanantai 22.11.2021 Aikaisin tuli taas herättyä enkä unta enää saanut. 6.00 kiekui läheisen maatilan kukko ja lämpötila oli 14.1 astetta. Tänään oli taas pelistä vapaa päivä. Aamiaisen jälkeen 8.10 lähdin tekemään vapaapäivän aamulenkin. Se suuntautui nyt Torre Pachecoon. Matkaa kertyi kaikkiaan reilut 10 km ja keli oli tosi hieno – lämmin, tuuleton ja puolipilvinen. Lounaan jälkeen lähdettiin Päivin kanssa käymään Torre Pachecon suuressa Consum Supemercadossa.

  Iltapäivällä n. 15.00 tuli ihan pieni lyhyt sadekuuro, mutta se meni nopeasti ohi ja aurinko paistoi taas. Lämpötila kävi ennen sitä 19.5 asteessa. Pohjoisessa päin näkyi todella tummia pilviä, mutta ne olivat menossa poispäin.

  Mar Menor
  Tänä aamuna haikarat valloittivat 15. väylän loppuosan ja griinin. Torre Pacheco on näköjään vuoden 2021 ruoan espanjalainen pääkaupunki. Iglesia de nuestra señora del Rosario eli kirkko on tämä (remontissa).
  Metallinen mies kiertoliittymässä toivottaa tervetulleeksi kaupunkiin. Tällä kylmäkalleasemalla oli alueen halvin bensiini 1.399 euroa/litra. Mar Menorin minigolfradalla on mielenkiintoiset väylät katsojineen.

  Tiistai 23.11.2021 6.00 oli 12.9 astetta lämmintä, taivas puolipilvinen ja tuuli oli nollassa. Hyvä pelipäivä näytti taas tulevan. Aamuyöstä oli jossakin vaiheessa hiukan satanut, koska parvekkeen lattia oli osittain märkä. Luvassa oli kuitenkin sateeton päivä, mutta maksimiksi luvattiin vain 17 astetta. 8.20 lähdettiin pelaamaan Mar Menoriin. Pelikaverinamme oli Ulpu, ei muita. Pääsimme lähtemään 8.45 vaikka aikamme oli 8.54. Edellämme meni 4 hengen ryhmä, mutta he pitivät niin hyvää vauhtia, ettei meidän juurikaan tarvinnut odotella. Ulpu teki birkun väylällä 11. Muuten pelimme oli tavanomaista taistelua. Lammessa kämppämme ja 13. väylän välissä oli hyvin paljon kuolleita kaloja (n. 30 cm pitkiä). Mikä lie vaivannut niitä? Kierros kesti 3 tuntia 20 minuuttia. Pelin jälkeen otettiin klubilla yhdet, ennen kuin lähdimme asunnollemme.

  Lämpötila oli tultuamme 15.0 astetta, mutta paljon lämpimämmältä tuntui kentällä, koska aurinko paistoi eikä tuullut juuri ollenkaan. Päivi laittoi taas ruokaa ja minä kävin Sparissa hakemassa vettä ja muita tarveaineksia. Korkein lämpötila tänään oli 15.9 astetta, vaikka aurinko paistoi koko päivän.

  Mar Menor
  4. väylä on 455 metrinen, mutta ainoan Mar Menorin birkkuni tein siinä. Tämä myskiankka on tehnyt tuttavuutta kanssamme jo edellisellä Mar Menorin reissulla. Osa golfareista on laiskoja, koska autolla pitää hiekallekin mennä vaikka ei saisi.

  Keskiviikko 24.11.2021 Nyt oli taas kylmempi yö, sillä 6.00 oli 9.1 astetta mittarissa. Tuultakin oli hiukan ja taivas melkein pilvetön. Tänään oli vuorossa Saurines Golfin viimeinen peli. 8.20 lähdettiin ajelemaan sinne, koska lähtö oli 9.21. Saurinesiin saavuttuamme huomasimme, että vain muutama auo oli parkkipaikalla. Tällä kertaa otettiin golfauto, joka maksoi 35 euroa. Laitettuamme sen lähtökuntoon, huomasin että pelaajia ei 1. väylällä näkynyt, joten kävin startterilta kysymässä, voimmeko lähteä heti. Myönteisen vastauksen jälkeen menimme 1. tiille ja lähdimme matkaan 8.55. Heti 1. väylällä tein birkun. Peli sujui nopeasti ja vasta 3. väylälle mennessämme huomasimme 4 hengen porukan tulevan 7. tiille. 6. väylällä yksinpelaaja päästi meidät ohi ja 12. väylällä tuo aiemmin nähty 4 hengen porukka. Odotella ei tarvinnut, joten kierros kesti 2 tuntia 40 minuuttia.

  Mar Menoriin päin lähdettiin heti pakattuamme auton ja kierrettiin La Torre Golf Resortin kautta. Shellillä kävimme tankkaamassa vielä auton ja paluureitti kämpälle oli Santa Rosalian kautta. Asunnolla oltiin 12.45 ja lämpötila oli 13.2 astetta, vaikka aurinko paistoi melkein pilvettömältä taivaalta. Pikkuhiljaa lämpötila nousi, mutta ei kovin korkealle. Päivän maksimi jäi vähän alle 15 asteen!

  Mar Menor - Saurines
  5. griini on melkoisen haastavasti muotoiltu. Aina se ongelmia tuotti. 11. väylä on melko lyhyt, mutta aina piti griinille pyrkiessä ylittää vesieste. 12. väylä näyttää aika hyvin tämän kentän luonteen. Tilaa on, mutta hiekkaa myös.
  Tässä näkyy aika hyvin tuo 14. griinin kanjoni poikittain keskellä griiniä. Päivi avasi raffiin 15. väylällä. Nuo hiekkakummut ovat aika kovia ja yli pääsi rullittamallakin. Torre Pacheco näkyi johonkin kohti taloamme näin pitkän putken läpi.

  Torstai 25.11.2021 Taas oli aika kylmä yö, sillä 6.00 oli 9.2 astetta. Taivas oli kirkas eikä tuulta ollut. Auringon nousun aikaan oli enää 8.5 astetta. Matka lähenee loppuaan ja tänään on reissun viimeinen golfkierroksemme. Se pelataan "kotikentällä" Mar Menorissa Ulpun kanssa. Lähtöaikamme oli 8.36, mutta pääsimme lähtemään jo 8.30. Edellämme meni kolmen britin ryhmä, joista päästiin ohi väylän 7 jälkeen, kun yksi oli unohtanut mailansa 6. griinin lähelle. Sen jälkeen peli sujuikin sutjakkaasti ja kierros pelattiin aikaan 3 tuntia 40 minuuttia. Mar Menorin klubilla nautittiin kaljat ja syötiin herkulliset kananuggetit. Joitakin suomalaisiakin oli paikalla, mutta kovin hiljaista oli terassilla.

  Asunnolla oltiin 13.15 ja lämpömittarissa oli lukema 16.2 astetta. Aurinko paistoi koko kierroksen ajan. 14.00 kävin vielä Sparissa ostamassa loppuajan tarvikkeita. Tämä reissu alkaa olla lopussa ja on aika jo suunnitella seuraavaa. Iltapäivällä alkoi tuulla melko voimakkaasti ja lämpötilakin käväisi 17 asteessa.

  Mar Menor
  Päivi puttaa Mar Menorin 1. griinillä ja Ulpu seuraa tarkasti kallistuksia. Liejukanan sain kuvaan 5. griinin vieressä. Näitä näen joskus Suomessakin. Tämä kuva on otettu 8. griiniltä La Pueblaan päin ulkopuolen talojen itäpään kohdalta.

  Perjantai 26.11.2021 Edelleen oli kylmä yö, sillä 6.00 lämpötila oli 9.1 astetta. 8.10 lähdin tekemään pienen kävelylenkin. Suomalaisia oli vielä paljon menossa pelaamaan. Hotellin ohi kävelin Torre Pacheco-portille ja siitä aidan ulkopuolta Santa Rosalia-portille. Sieltä tallustelin taas golfklubin ohi kämpälle eikä tullut kuin 5 kilometriä. Portin lähellä olevassa kanaalissa näkyi taas tosi arkoja pitkäjalkoja, jotka olen nähnyt joka kerta ohi kävellessäni. Kämpälle palattuani pakattiin golfbägit ja aloitettiin muutakin pakkaamista. Sää oli muuttunut aamun melko pilvisestä täysin aurinkoiseksi. Aamupäivän puolella pakattiin golfbägit ja laitettiin ruokaa.

  Heti puolen päivän jälkeen kävin viemässä roskia ja tarkastin, ettei autoon jää mitään. Luin matkamittarin, josta päätellen ajoimme matkamme aikana 806 km ja bensiiniä kului vähän reilu tankillinen eli 61 litraa. Iltapäivällä lämpötila kävi nippa nappa 15 asteessa ja tuuli oli hyvin voimakas luoteesta. 18.05 lähdin viemään Projennin lainakärryjä kadun varteen, josta Jarkko tuli heti ja keräili ne pakettiautoon.. Sitten lähdettiin Ulpun kanssa syömään resortalueen ulkopuolelle Pizzeria La Gustosaan. Pizzat olivat edulliset ja eriomaiset. Sen jälkeen käveltiin Route 66 Pubiin tarkoituksena saada Guinness, mutta se oli loppunut joten normaaliin lageriin oli tyytyminen. Kämpällä oltiin 20.30.

  Mar Menor
  Mar Menort Resortin alueen ulkopuolinen liike-/asuinkortteli iltavalaistuksessa. La Gustosa Pizzeriassa saimme reissun ylivoimaisesti parhaat pizzat. Suosittelemme! Päivi ja Ulpu tyytyväisinä Pizzerian ulkopuolella. Tästä jatkettiin vielä eteenpäin.

  Lauantai 27.11.2021 Kaikki loppuu aikanaan ja niin tämäkin 4 viikon matka. Lämpötila oli aamulla 8.1 astetta ja taivas melkein pilvetön. Huoneistosta lähdettiin 8.00 Caleia Mar Menor-hotellille luovuttamaan auto ja kirjautumaan ulos. Molemmat onnistuivat respassa. Bussit lähtivät 9.10 kohti Murcia Corveran lentoasemaa. Matka kesti 30 minuuttia ja heti alkoi syntyä jono lähtöselvitystiskille, joka aukesi 10.00. Muita matkustajia ei lentoasemalla näkynyt ja vain yksi valkoinen tunnukseton matkustajakone seisoi pihalla. Hieman selvitys takkuili alkuun ja viimein 4 virkailijaa hoiteli satapäistä porukkaamme. Nopeasti kuitenkin päästiin turvatarkastuksesta läpi ja portille 7 ilman mitään muita tarkastuksia. Palveluita ei ollut, mutta odotustilassa oli muutama automaatti. Projennin tilaama charterkone Iberia Expressin Airbus A321-200 tuli tyhjänä terminaalin eteen 11.10. Tämä oli nyt selkeästi suurempi kuin menomatkan kone ja tarjoiltavaakin riitti kaikille jopa useampaan otteeseen. Koneen piti lähteä 12.00 ja koneeseen päästiin hyvissä ajoin. Matkatavaroita kuljettavassa hihnastossa oli kuitenkin ollut ongelmia, joten laukkujen ja bägien käsittely hidastui huomattavasti. Niinpä kone pääsi lähtemään portilta 12.40 ja nousi ilmaan 12.49.

  Matka sujui mukavasti ja juotua tuli kahdet kahvit lennolla. Helsinkiin kone laskeutui 18.12 ja suurin osa golfareista jäi Helsinkiin ja loput jatkoivat vielä Ouluun. Matkatavaroita ei hiljaisella lentoasemalla tarvinnut kovin kauan odotella ja pääsimme kuskaamaan tavaramme 7 asteen pakkasessa P5-hallissa odottavaan autoomme. Lunta ei maassa onneksi ollut. Ulos hallista pääsimme vanhaan tapaan pysähtymättä ja kotona olimme 19.20. Taas oli yksi golfin täyteinen matka takana päin.

  Mar Menor
  Mar Menort Resortin alueen ulkopuolinen liike-/asuinkortteli iltavalaistuksessa. La Gustosa Pizzeriassa saimme reissun ylivoimaisesti parhaat pizzat. Suosittelemme! Päivi ja Ulpu tyytyväisinä Pizzerian ulkopuolella. Tästä jatkettiin vielä eteenpäin.
  Mar Menort Resortin alueen ulkopuolinen liike-/asuinkortteli iltavalaistuksessa. La Gustosa Pizzeriassa saimme reissun ylivoimaisesti parhaat pizzat. Suosittelemme! Päivi ja Ulpu tyytyväisinä Pizzerian ulkopuolella. Tästä jatkettiin vielä eteenpäin.

  Mar Menorissa 2021 pelatut kierrokset
  PÄIVÄ KENTTÄ
  Su 31.10.21 Saurines
  Ma 01.11.21 Mar Menor
  Ti 02.11.21 Hacienda del Alamo
  To 04.11.21 Saurines
  Pe 05.11.21 Saurines
  Su 07.11.21 Mar Menor
  Ma 08.11.21 Hacienda del Alamo
  Ti 09.11.21 Saurines
  To 11.11.21 Hacienda del Alamo
  Pe 12.11.21 Mar Menor
  La 13.11.21 New Sierra Golf (9r)
  Ma 15.11.21 Mar Menor
  Ti 16.11.21 Mar Menor
  Ke 17.11.21 Hacienda del Alamo
  Pe 19.11.21 Mar Menor
  La 20.11.21 Mar Menor
  Su 21.11.21 Hacienda del Alamo
  Ti 23.11.21 Mar Menor
  Ke 24.11.21 Saurines
  To 25.11.21 Mar Menor
  - -
  19 peliä 4 kenttää
  1 uusi (lihavoitu)

  Yhteenveto kohteesta 2021:

  Matkamme kohde Mar Menor Golf Resort on edelleen hyvin suosittu longstaykohde Espanjassa. Hyvin monet golfmatkojen järjestäjät käyttävät sitä. Yksi parhaista syistä on se, että yleensä longstaypakettiin Mar Menorissa kuulu pelioikeus 3 kentälle. Jokaiselle kentälle maksetaan kierroksesta 9 euroa. Meille oli varattu etukäteen 2 viikon pelit. Jos halusi lisää, voi Mar Menorin caddie masterilta tehdä varaukset kaikille 3 kentälle. Noihin 3 kenttään kuuluivat: Mar Menor, Hacienda del Alamo ja Saurines. Kentät olivat hyväkuntoisia ja mielenkiintoisia, mutta kaikilla kentillä on hyvin paljon bunkkereita. Hiekkaa löytyy lisäksi runsaasti väylien reunoilla ja välillä väylien poikkikin olevilla wasteland-alueilla. Korkeuserot eivät ole näillä kentillä suuria. Matka kentille kestää n. 30 minuuttia.

  Asuntomme oli yhden makuuhuoneen asunto 3/4-kerroksisessa The Residences-alueen talossa. Se sijaitsi n. 200 metrin päässä driving rangesta ja vajaan 500 metrin päässä golfklubista ja 1. tiistä. Asunto oli hyvällä paikalla ja näköala oli kentän 13. ja 15. väylälle sekä suurelle lammelle. Varustus oli keittiössä kohtalainen ja niillä pärjäsi. Astianpesukonetta ei ollut, mutta pyykinpesukone kyllä oli. Kahvinkeitintäkään ei ollut, mutta vedenkeitin löytyi. Siivous tapahtui kerran viikossa. Juomavettä haettiin kaupasta.

  Alueella on pienehkö Spar-kauppa, jossa valikoima on kuitenkin hyvin laaja. Välillä käytiin isommissa marketeissa Torre Pachecossa (4 km) ja Los Alcazaresissa (6 km). Auto on täällä tarpeen, koska kentille kuljettiin omilla autoilla ja ohjelman mukaisia vapaapäiviä oli aika paljon. Silloin voi käydä tutustumassa lähiseutuun, jos ei halua pelata. Lähistöllä on pikkukyliä, joihin voi käydä tutustumassa esimerkiksi kävelylenkillä.

  Ravintoloita resortin suljetulla alueella oli auki klubiravintolan lisäksi vain muutama. Yksi on Caleia-hotellin vastapäätä ja muut sen yhteydessä. Portin ulkopuolelta alueen vierestä löytyy sitten useita ravintoloita, joista osa on etnisiä.

  Sää oli melko koko ajan hieno. Yöt olivat usein aika kylmiä, jopa 4 asteen paikkeilla, mutta joinakin aamuina oli parhaimmillaan yli 15 astetta. Päivälämpötilat vaihtelivat 16 – 25 asteen välillä. Aurinkoisia päiviä oli koko ajasta noin puolet. Tällä kertaa kovia tuulia oli useina päivinä. Yksi ukkonen sattui reissumme aikana, mutta se oli myöhään illalla. Pieniä sateita oli muutamana päivinä, mutta pelejämme ne eivät haitanneet.

  Hajahuomioita:
  - Bensiini (95) maksoi 1.45 €/l eli oli noin 30 centtiä halvempaa kuin Suomessa.
  - Elintarvikkeetkin ovat yleensä selvästi halvempia, mutta esim. juusto on melko kallista. Juomat ovat hyvin edullisia.
  - Liikenne on villiä, kuten Portugalissakin. Ylinopeutta ajetaan koko ajan, mutta muuten kyllä sääntöjen mukaisesti. Suojatietä pitkin pääsi hyvin ylittämään teitä ja katuja.

  GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

  [matkailu]

  Päivitetty viimeksi
  01.12.2021
  Copyright © 2021-2022
  Esa Hänninen
  ejh@diccons.com