Lomamatka Melnikiin Bulgariaan 03.-10.06.2007

    Matkaseurue: Päivi ja EJH + 50 muuta suomalaista perillä
    Matkareitti: lento Helsinki - Budapest - Sofia, bussi Sofia - Melnik, taksi Melnik - Sofia, lento Sofia - Budapest - Helsinki

Pitkäaikainen tuttavamme Pertti Hyvönen osti siskojensa Ritvan ja Riitan kanssa talon Melnikistä, Bulgariasta n. 5 vuotta sitten. Melnik on tunnettu viinikaupunki, mutta on myös Bulgarian pienin. Siellä on vain 250 asukasta ja Annantalo on kaupungin ainut ulkomaalaisten omistama talo. Melnik sijaitsee n. 200 kilometriä Sofiasta etelään lähellä Kreikan ja Makedonian rajaa. Thessalonikista Kreikasta on Melnikiin suurin piirtein sama matka kuin Sofiasta.

Pertti on pyytänyt meitä muutaman kerran käymään siellä, mutta emme saaneet matkaa aikaiseksi. Nyt Pertti päätti siskojensa ja puolisoidensa kanssa järjestää siellä kesäjuhlat 8.6. ja he lähettelivät kutsuja ystävilleen Suomessa runsaasti. Yli 50 ilmoittautui mukaan. Pertti ja Hanneli täyttivät molemmat 50 vuotta tämän vuoden alkupuolella, mutta sillähän ei ollut mitään tekemistä juhlien kanssa ;o). Vieraat tulivat paikalle eri teitä kuka mitäkin kautta ja eri päivinä. Kaupungissa on paljon hotelleja ja kaikki vieraat majoittuivat niihin.

Juhlat olivat erittäin onnistuneet ja kaikki vieraat todella mukavia eli hauskaa piisasi. Melnikin asukkaat olivat ystävällisiä. Yli 50 suomalaisen oleskelu kaupungissa kyllä näkyi selvästi katukuvassa ja iltaelämässä.

Koska Suomesta ei Sofiaan puhumattakaan Melnikistä tehdä seuramatkoja, päätimme itse järjestää lennot ja hotellit netin kautta. Kutsu juhliin tuli marraskuun lopussa ja lentoja aloin varailemaan alkuvuodesta. Supersaverin sivuilta varasin tammikuun 8. halvimmat lennot Sofiaan. Ne olivat Malevin lennot Budapestin kautta. Lento Helsingistä Budapestiin oli Finnairin ja Budapestista Sofiaan Malevin. Kahden hengen lentojen hinnaksi veroineen ja vakuutuksineen tuli 670 €.

Koska tarkoituksemme oli olla Sofiassa pari päivää, rupesin netistä etsimään sopivaa edullista hotellia. Ensiksi yritin Pertin suosituksesta varata Hotel Shipkaa sekä nettivaraamon kautta että suoraan hotellin sähköpostin kautta. Mitään vastauksia ei kuitenkaan tullut. Sitten löysin sivun www.sofiahotels.net ja sieltä tein varauksen Hemus Hotelliin, joka sijaitsee pari kilometriä etelään keskustasta. Vastaus tuli välittömästi ja maksun kahdesta yöstä hoitelin netin kautta. Hinta oli 236 levaa eli n. 118 € ja siihen kuului kuljetus lentokentältä hotelliin.

Melnikissä hotellivarauksen hoiti Pertti paikan päällä. Hän varasi meille huoneen Hotel Chinaritestä jo edellisellä reissullaan, mutta sepä olikin mennyt konkurssiin. Korvaavaksi hotelliksi löytyi Rimski Most.

Tämän matkakertomuksen yhteydessä on paljon kuvia. Jos haluat nähdä kuvan suurempana, klikkaa pikkukuvaa!

Sunnuntai 03.06.07. Lähdimme kotoa 6.45, jolloin tilattu poikkeuksellisesti musta Airport Taxi tuli meitä noutamaan. Kyytiin tuli lisäksemme vain yksi matkustaja. Lentoasemalla oltiin hyvissä ajoin ja kyyti maksoi 30 €. Lähtöselvitysjonossa ollessamme huomasin Jarkko Arjatsalon ja Martti Müllerin, jonka olen edellisen kerran tavannut jossain kesäkokouksessa 70-luvun alussa. He olivat tulossa samaan koneeseen Budapestiin asti. Sieltä he jatkoivat Ateenaan. Heti sen jälkeen oli Jarkon Finnair Plus-kortti pudonnut ja eräs nainen kuulutti Jarkon nimeä, joten kortti löysi omistajansa. Melnikissä meille selvisi, että nainen oli juhlissa mukana ollut Kalmin Tapion vaimo Päivi.

Finnairin Airbus 320 lähti aikataulussa 9.10, jolloin Helsingissä oli erinomainen aurinkoinen sää. Lento Budapestiin kesti 2h 20min. Koneessa istui vieressämme suomalainen pariskunta poikansa kanssa. Budapestissa jäi aikaa reilut 2 tuntia ja jatkolennon check-in tehtiin Malevin tiskillä portin 25 vieressä. Sitten mentiin baariin, jossa sama suomalainen perhe istui ja kertoi eurojen kelpaavan maksuksi. Malevin Boeing 737-800 lähti myös aikataulun mukaisesti 13.05 paikallista aikaa. Koneessa istui edessämme sama suomalainen perhe ja selvisi, että hekin olivat menossa juhliin Melnikiin. Kyseessä oli Pertin sisko Riitta, hänen miehensä Jyri ja poikansa Joonas. Käytävän toisella puolella istui äiti kahden lapsensa kanssa ja hekin olivat matkalla Melnikiin. Kyseessä oli Hannen kaveri Susanna lapsineen Kotkasta. Lento kesti 1h 20min.

Sofiaan saavuttiin 15.30 ja kovan ukonilma oli päällä. Matkalaukkuja odotellessamme kaikki komennettiin pois sieltä ja kerrottiin, että kyseessä on tulipalo. Aulassa oli meitä vastassa aivan sovitusti Sofiahotelsin järjestämä taksikuski. Jonkun ajan kuluttua pääsimme takaisin hakemaan matkalaukkumme. Taksi vei meidät sateessa Hemus Hotelliin, josta saimme huoneen 14. kerroksesta. Sieltä oli mahtava näköala Sofian keskustaan päin.

Sateen lakattua menimme syömään vastapäiseen Interforum-ravintolaan, jossa nautittiin maukkaat, mutta sikäläisesti kalliit pippuripihvit. Sitten käytiin viereisessä City Center Sofia-tavaratalossa ostamassa juomista ja pikkupurtavaa huoneeseemme 1418. Kaikkiaan kerroksia oli 18 ja hotelli on ollut pitkään oiva maamerkki Sofiassa. Ravintolassa sai tupakoida ja huoneessakin oli tuhkakuppi. Lämmintä oli iltapäivällä Sofiassa 21 astetta.

Helsinki - Budapest - Sofia 03.06.07.

Samassa koneessa lensivät Budapestiin myös Jarkko Arjatsalo ja Martti Müller.

Sofian koneessa puolestaan olivat Susanna lapsineen sekä Pertin sisko Riitta, Jyri ja Joonas.

Hemus Hotellin sisäänkäynti. Hotellin yhteydessä on myös casino.

Hieman vielä satoi, kun kävimme syömässä Ravintola Interforumissa.

Nykyaikainen tavaratalo City Center Sofia ja sen vieressä suuri puisto.

City Center Sofia, museo, Hotel Hilton ja Kulttuurikeskus ovat hieman hotelliltamme keskustaan päin.

Maanantai 04.06.07. Yö oli pääasiassa rauhallinen, mutta välillä naapurikorttelin koirat intoutuivat haukkumaan vimmatusti. Aamu valkeni selkeänä ja aurinko paistoi. Hotellin aamiainen oli hieman yksikertainen. Tarjolla oli vain paahtoleipää, munakasta, paistettuja munia, nakin pätkiä, bratwursteja, juustoa, outoja leikkeleitä, kahvia, teetä ja hedelmiä. Vain muutama banaani oli tarjolla. Kello 9:n jälkeen lähdettiin kävelemään kohti keskustaa. Mentiin valtavan suuren kulttuurikeskuksen ohi, josta jatkettiin puiston halki ja pääkatua erään kirkon luo, jossa pistäydyttiin sisällä. Siitä jatkettiin oluttauon jälkeen Central Goralle tarkastamaan, mistä saa liput Melnikin bussiin ja mistä bussi lähtee. Liput sai tiskiltä 27. Jäätelöitten jälkeen käveltiin takaisin keskustaan ja otettiin oluet presidentin linnan vieressä. Kello 12 seurattiin linnan vahdinvaihtoa. Sitten lähdettiinkin kävelemään takaisin hotellille päin ja matkalla käytiin syömässä Biraria Bohemii'ssa. City Center Sofiassa käytiin taas ostoksilla ja palattiin hotelliin 8 kilometrin kävelylenkin jälkeen.

Pienen lepotauon jälkeen käytiin vielä kahvilla CCS:n kahvilassa ja illemmalla aulabaarissa otettiin paikallista punaviiniä ja tumma Kamenitza. Koko päivä oli selkeä ja lämmin, reilusti yli 20 astetta.

Sofia 04.06.07.

Yksi lukuisista Sofian Mäkkäreistä on Evlogi Georgiev Boulevardilla.

National Palace of Culture on todella massiivinen rakennus.

Central Gora eli Keskusbussiasema on aivan rautatieaseman vieressä.

Suihkulähteen takana näkyy suuri Finlandia-vodkan mainos.

Vartija seisovat jämäkkänä presidentin linnan pääovella.

Uusi vuoro on juuri saapumassa vahdinvaihtoon jalat suorana marssien.

Presidentin linnan edustalla on vain jalankulkijoita.

Kukahan suurmies tämäkin lienee? Ei ainakaan Mannerheim.

Melkoinen liikenne oli Sofiassakin, vaikka julkinen liikenne on hyvin hoidettu.

Tiistai 05.06.07. Aamulla oli puolipilvistä ja nukuttiin hieman pitempään. Niinpä aamiaisellakin oli enemmän porukkaa. Hotelli oli kohtalainen, mutta vanhahko ja huone oli ahdas. Koko ajan nakuttelin päätäni television telineeseen seinällä. Näköalat olivat kuitenkin mahtavat ja hyvään suuntaan eli keskustaan päin. Käytävän ikkunoista näkyikin sitten kaikkiin muihin suuntiin.

Aamupäivä kului pakkaillessa ja leväten. Hotellihuone luovutettiin ennen puolta päivää ja keltaisella taksilla ajeltiin mutkitellen Linja-autoasemalle. Kyyti maksoi 5 levaa. Melnikin lippuluukku oli tyhjä, mutta hetken kuluttua saimme liput Melnikiin ja hinta oli 10 levaa hengeltä eli 5 €. Ravintolassa odoteltiin sitten bussin lähtöä, joka tapahtui 12.00. Bussi ajeli reippaasti kohti etelää ja matkalla alkoi hieman sataa. Blagoevgradissa pidettiin vartin tauko. Kauniiden solien läpi ajettiin Sandanskiin, jossa pysähdys oli puoli tuntia. Matkalla Melnikiin bussikuski heitti pari vanhusta melkein kotiovelle naapurikylään tehden muutaman kilometrin lenkin.

Perillä Melnikissä oltiin 18.15 ja Pertsa oli vastassa hotellin pitäjän Eveliinan kanssa. He veivät meidät pienessä sateessa lähellä kaupungin reunassa sijaitsevaan pieneen Rimski Most-hotelliin. Baariin tuli myös Hanneli ja otimme siinä tervetuliaisoluet. Sitten mentiinkin heti katsomaan Annantaloa, jonka Pertti yhdessä siskojensa kanssa oli hankkinut. Se on mäen rinteessä aivan keskustassa. Siellä olivat vastassa lentokoneessa tapaamamme Pertin sisko Riitta perheineen. Istuskelimme parvekkeella jonkin aikaa, kunnes Pertti ja Hanne lähtivät vastaan lisävieraita. Sadekin oli jo loppunut ja sää oli mukavan lämmin. Sitten tulikin Pertin kaveri Kiril hakemaan meitä minibussillaan Despot Slav-ravintolaan, jossa nautimme illallisen. Siellä oli meitä suomalaisia 15 henkeä, joukossa sattumalta hotellissa asuva tamperelainen pariskunta, joka oli kiertelemässä Bulgariaa vuokra-autolla. Ruoat ja juomat maksoivat yhteensä alle 110 levaa. Levan kurssi: 1 leva = 50 centtiä. Hotellillemme palattiin kylläisinä puolen yön jälkeen.

Sofia - Melnik 05.06.07.

Sofian linja-autoasemalla on useita ravintoloita, joten odottelu sujuu mukavasti.

Tähän Hotel Shipkaan ajattelimme ensin majoittua, mutta hotelliin ei saatu yhteyttä.

Poikkesimme Blagoevgradissa ja vettäkin alkoi sataa.

Strymon-joen vartta ajettiin solassa pitkän matkaa.

Melnikin bussi piti puolen tunnin tauon Sandanskissa.

Hanneli, hotellin johtaja Eveliina ja Pertti olivat vastassa.

Hannen ja Pertsan kanssa otettiin tervetulo-oluet Melnikissä.

Näkymä Hotel Rimski Mostin terassilta vastakkaisille kukkuloille.

Melnik sijaitsee laaksossa ja ylimpänä pilkottaa Annantalon katto.

Hannen ja Päivi Melnikin "pääkadulla", oikealla näkyy tuleva juhlapaikka Hotel Melnik.

Annantalo on ylhäällä rinteellä ja pihapiirissä kasvaa mm. viiniköynnöstä.

Despot Slav-ravintolassa syötiin isolla porukalla ja joukossa oli pari suomalaisturistiakin.

Keskiviikko 06.06.07. Aamiaiseksi Eveliina tarjosi kahvin tai teen, munakkaan, paljon tomaattia ja leipää sekä eri pyynnöstä persikkamehua. Aamukävelylle lähdettiin mäelle kaupungin eteläosaan Despot Slavin ohi. Tamperelaiset olivat juuri lähtemässä jatkamaan matkaansa. Hetken juttelimme heidän kanssaan ja mentiin viinipaikkaan ylös mäelle ja poikkesimme tuhoutuneen kirkon raunioilla. Paluumatkalla poikettiin kaupan baarissa. 13.00 lähdettiin porukalla Sandanskiin bussilla ja kyyti maksoi 2 levaa. Sandanskin kävelykadulla nähtiin taas tamperelaiset. Sandanski on tunnettu kylpyläkaupunki, josta löytyy kuumia lähteitä. Asukkaita on reilut 30000. Keskellä kaupunkia on hyvin pitkä kävelykatu. Putiikkeja edullisia ostoksia varten on kävelykadun varrella runsaasti. Syömässä käytiin Trimat Musketari-ravintolassa. 11 hengen ateria juomineen maksoi 80 levaa. Sandanskissa kävin myös parturissa ja tukan leikkaus maksoi 3 levaa. Paluu Melnikiin tehtiin taksilla ja kyyti maksoi 15 levaa. Matkaa on noin 20 kilometriä.

Sää oli erinomainen ja lämpötila 25 astetta. Illansuussa tuli kuitenkin pieni ukkoskuuro, kun lähdettiin syömään. Isolla porukalla syötiin uudelleen avatussa Chinarite-ravintolassa, jossa oli Pertin kaveri tarjoilijana. Uuia Pertin juhliin tulevia vieraita tavattiin siellä taas runsaasti, mm. Punavuoren Ahvenen porukka Jake, Pipsa, Jorma, Airi, Jari, Kaisu ja Kirsi. Illallisen jälkeen suosittiin vielä paikallisia terasseja.

Melnik - Sandanski 06.06.07.

Pieneen kaupunkiin mahtuu myös pieni puisto aivan hotellimme vieressä.

Melnikin auppa ja kaupan baari, josta myös saa ostaa paikallisia tuotteita.

Hotelli Chinarito on hienon näköinen ja terassilla sai hyvää ruokaa.

Kaupunki sijoittuu kuivuneen joenuoman molemmin puolin.

Tamperelaisturistit Hotel Despot Slavin edessä kanssani.

Hyvin suuri osa Melnikin valkoisista taloista näkyy mäen rinteeltä.

Pertti on Wenlan ja Joonaksen kanssa matkalla Hotel Melnikiin ylös.

Tämä ei ole mikään erikoinen näky Bulgariassa.

Vapaustaistelija Yane Sandanskin kookas patsas Melnikin puistossa.

Melnikin viiniviljelmät ovat kaupungin ulkopuolella matkalla Sandanskiin.

Anu, Päivi, Kiira, Riitta, Jyri, Päivi, Matti ja Tapio Sandanskin kävelykadulla.

Hannen kanssa käytiin Sandanskissa halvassa hiusten leikkuussa.

Torstai 07.06.07. Aamiaisen jälkeen käveltiin Annantalolle, jossa isäntäväki oli vasta heräilemässä. 12.20 lähdettiin bussilla Rozhenin luostaria katsomaan Tapion, Leevin, Anun, Matin ja Päivin kanssa. Kylästä on n. kilometrin matka ylämäkeen luostarille, jonne en päässyt shortseissa sisään eikä siellä saanut valokuvata. Muut kävivät sisällä ja selvittivät jonkun munkin kanssa suoran kävelytien Melnikiin. Muut lähtivätkin paluumatkalle sitä kautta, kun Päivin kanssa palasimme kylään. Siitä löytyi sopiva Rozhen-ravintola, jossa syötiin. Sitten lähdettiin kävelemään maantietä pitkin takaisin kohti Melnikiä, jonne matkaa on noin 7 kilometriä. Puolenvälin jälkeen meidät otti kyytiin vanha minibussi, jossa oli muitakin matkustajia. Sen kuski istui samassa "Mehanassa", jossa syötiin.

Melnik 07.06.07.

Annantalo pihaan tulevalta tieltä yläviistoon nähtynä. Riitta istuu parvekkeella.

Pertti, Anu ja Matti nauttivat päivästä Annantalon pienellä etupihalla.

Talon takaa avautuu hieno näköala Rimski Mostille ja vuorille päin.

Rozhenin kylän maisema on samanlaista kuin Melnikissä.

Rozhenin luostari ja osa sen kaunista puutarhaa.

Ovelta näkyi luostarin sisäpihalle, jossa ei saanut kuvata.

Mehana Rozhenissa syötiin Päivin kanssa pieni välipala.

Rozhenin motelli ja hotelli jäävät taakse, kun lähdimme kävelemään.

Saavuimme pieneen kylään Rozhenin ja Melnikin puolivälissä.

Palattuamme lähdin kylälle katselemaan ja Kalmit, Anu ja Matti istuivat Pertin kanssa postin baarissa kengät kuraisina. Pertin kanssa mentiin Annantalolle ja sitten Raimoa, Japea ja Hessua vastaan. He tulivatkin vuokra-autolla melkein heti, kun olimme saaneet eteemme oluen linja-autoaseman baarissa. He majoittuivatkin samassa yhteydessä olevaan hotelliin. Päivi tuli myös sinne pian kuten monet muutkin tutut. Hotellillamme käytyämme lähdimme syömään Raimon porukan kanssa joen taakse Chinariton terassille. Yllättäen sinne kertyi taas melkein koko porukkamme. Ruoka oli erinomaista. Sitten kokoonnuttiin kaupan baariin, jossa piti esittää uusittu DXing below Zero, joka kuvaa dx-kuuntelua Lemmenjoella. Sitä ei kuitenkaan saatu näkymään baarin vehkeillä vaan avuksi saatiin Kirilin minibussi, jossa muutama henki pääsi katsomaan filmin. Iltaa istuttiin pikkutunneille asti, kun Korhoset, Suokkaat ja Nymanitkin olivat saapuneet paikalle.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin.

Melnik 07.06.07.

Melnikin pääkatu ja joen uoma, ylimpänä näkyy Annantalo.

Jake, Pipsa ja Kirsi Punavuoresta Rimski Mostin yläterassilla.

Lilli ja Kiira esittelevät komeita kynsiään, jotka teettivät Sandanskissa.

Perjantai 08.06.07. Aamu valkeni taas aurinkoisena. Aamiaiseksi oli kaksi lämmintä voileipää. 10.00 Kiril odotteli postin luona ja Kalmin Tapio, Päivi, Kiira, Leevi, Nymanin Jopi ja Kristiina sekä Päivi ja minä lähdettiin kohti uutta maapistettä. Petrichin kaupungin läpi ajettiin ja jatkettiin kohti pohjoista, kunnes saavuttiin Macedonian rajalle Zlatarevoon. Matka kesti vajaan tunnin. Auto jätettiin Bulgarian puolelle ja käveltiin Bulgarian tullin ohi, jossa oli pieni tax free-myymälä. Paluumatkalla siihen ei päässyt, joten ostokset piti tehdä jo menomatkalla. Macedonian tullissa passiin lyötiin leima ja sitten käveltiin läheiseen baariin, jossa juotiin Skopsko-oluet ja muita virvokkeita. Aidan toista puolta palattiin sitten takaisin EU:n puolelle Bulgariaan. Paluumatkalla Kiril heitti Kalmin Päivin Sandanskiin. Sitten palattiinkin Melnikiin ja maksettiin Kirilille yhteensä 100 levaa.

Melnik - Macedonia 08.06.07.

Saavumme Petrichiin ja takana kohoavat korkeat vuoret Macedonian puolella.

Tapio, Jopi, Kristiina, Päivi, Esa, Kiira ja Leevi poseeraavat Macedonian rajalla.

Baarissa Macedonian puolella nautittiin virvokkeita ja jäätelöä.

Tätä hyvää tietä pitkin pääsee syvemmälle Macedoniaan.

Kristiina kävelee rajavyöhykkeellä kohti Bulgariaa.

Annantalo on edukseen Hotel Melnikin pihalta kuvattuna.

Kaupan baarin viereisessä baarissa syötiin munakkaat ja alettiin valmistautua illan juhliin. 19.00 mentiin juhlapaikalle Hotel Melnikiin, jossa tervetuliaiseksi saatiin pala paikallista pullaa ja pikkulasillinen pontikkaa. Ruoaksi oli friteerattuja "muikkuja", salaattia ja muita herkkuja. Palan painikkeeksi juotiin paikallisia erikoisuuksia ja tutumpia juomia. Musiikki soi ja sitten Hannelle ja Pertille annettiin tuliaisiksi mm. kiuaskiviä. Puheita pidettiin paljon ja lahjoja kertyi iso kasa. Pertti sai myös "kännykän". Tanssia kesti sitten 02.00:aan asti, jolloin osa vieraista poistui nukkumaan, osa Annantalolle jatkoille. Nukkumaan päästiin 03.10.

Juhlissa oli 52 suomalaista, Kiril vaimoineen ja Pertin naapureita ja ystäviä Melnikistä. Tilaisuus oli erittäin kiva. Ulkona tuli alkuillasta pieni sadekuuro, mutta se ei haitannut mitään.

Melnik 08.06.07.

Matun takana suuri joukko juhliin osallistuvia suomalaisia valmiina iltaan.

Hanne ja Pertti ottivat vieraita vastaan pullalla ja hunajalla, vuorossa Korhoset.

Naapureita oli myös kutsuttu juhlimaan, tässä osa Hannen seurassa.

Pertti isännöi pöydän toisessa päässä naapurin viinitilallisten kanssa.

Nuorisoa edustavat tässä Jenni ja Lilli, jotka viihtyivät hyvin yhdessä.

Autokuskimme Kiril vaimoineen olivat myös mukana juhlissa.

Punavuoren Ahvenen porukka onnittelemassa isäntäväkeä.

Pertti ja Hanne ovat saanet Ripalta DX-porukan lahjakortin.

Raimo, Jape ja Tapio esittelevät lisää DX-porukan tuliaisia.

Pertti kuuntelee, mitä Raimo ja Jape selittävät lahjoista.

Anu ja Matti, jotka olivat yhtä aikaa Pertin kanssa Bhutanissa.

Suomalaiset tanssimassa bulgarialaisia kansantansseja.

Lauantai 09.06.07. Tein pienen aamulenkin 9:n aikoihin. Aamiainen nautittiin Korhosten kanssa. Tällä kertaa oli tarjolla juustoa, salamia, kananmuna ja leipää. Sitten lähdettiinkin Annantalolle viettämään kaunista ja lämmintä päivää. Muutama tunti kului sujahtaen kun nautittiin ulkona koko porukalla juomia ja Pertin tekemää pannukakkua. Bulgaria-aiheisen tietovisan palkinnot jaettiin arpomalla ja Matun suurin huolenaihe oli, oliko hänen vastauslappunsa arvonnassa mukana.

Melnik 08.06.07.

Melnikiin tultaessa on vastassa tervetulotoivotus.

Kapea tie ylämäkeen johtaa Annantalolle.

Pertin siskot Ritva ja Riitta kanssani Annantalossa.

Vieraita nauttimassa Annantalon pihalla kauniista ilmasta.

Myös juomista ja Pertin tekemästä pannukakusta saatiin nauttia.

Etupihallakin saivat Kristiina, Jopi, Hessu, Kirsi, Tapio ja Raimo nautiskella.

Hanne väsäsi Päiville ja Tuulalle kätevät hellehatut lautasliinoista.

Varjossakin tuntui olevan tarpeeksi lämmintä istuskella.

Hanne ja Pertti selvittämässä Bulgaria-kisan tuloksia.

Noin 15.00 lähdettiin syömään eri paikkoihin. Me söimme Melniski Rubin 3-ravintolassa. Ruokailun jälkeen mentiin näköalapaikalle kaupungin etelälaidalla. Siellä on myös viinikellari, jossa maisteltiin paikallista viiniä. Alas tultiin viinimuseon ja vanhan kirkon raunioiden kautta. Vielä poikettiin Pertin naapurin viinikellarissa, jossa lujitettiin bulgarialaisten ja suomalaisten ystävyyttä. Kari Kivekäs toimi tulkkina venäjäksi käydyssä keskustelussa. Sitten palattiin alas kaupunkiin drinkille. Klo 22.00 alkoi DXing Below Zeron toinen esitys Kirilin autossa. Ennen sitä käytiin hotellilla pakkaamassa tavarat. Esityksen jälkeen palattiin sitten hotellille.

Hotellihuone oli melko tilava ja toinen sänky oli hyvin leveä. Vessa oli iso, mutta pönttö oli huonosti suunniteltu eikä vetänyt paperia alas. Pesuvadilla vettä päälle kaatamalla paperitkin menivät hyvin. Suihku oli, mutta suihkuverhoa ei, joten koko vessa oli suihkun jälkeen märkä. Pyyhkeitä ei vaihdettu koko 5 päivän aikana ja ne olivat pienet. Kuivumaan ne eivät ehtineet. Huonetta ei myöskään siivottu koko aikana. Eveliina oli kyllä hyvin ystävällinen, mutta osasi vain bulgariaa. Hänen kanssaan kyllä pärjäsi.

Yleensäkin ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, mutta kielitaidon puute oli ongelma. Venäjää vanhemmat ihmiset kyllä jotenkin puhuivat, mutta meistä suomalaisista vain harva osasi taas sitä.

Melnik 09.06.07.

Tarjoilija kyselee Korhosilta tilausta Melniski Rubin 3-ravintolassa.

Toisessa pöydässä pohtivat valintaa Heikki, Jape ja Kirsi.

Ruoan jälkeen lähdettiin kävelemään mäelle Hannen opastamana.

Välillä pysähdyttiin ihailemaan näköalaa alas Melnikiin.

Viinikellarissa saatiin maistiaisia, jotka maistuivatkin.

Vanhan ajoneuvon eteen kokoonnuttiin poseeraamaan.

Sitten ollaankin jo Annantalon naapurin viinikellarissa.

Kivekkään Kari tulkkasi, kun Kirilin kanssa keskusteltiin.

Yhdessä ravintolassa oli illalla elävää musiikkiakin.

Sunnuntai 10.06.07. Matkan viimeinen aamu oli myös kaunis. Aamiainen syötiin yläterassilla. Sitten odoteltiinkin Suokkaiden ja Korhosten seurassa lähtöä Sofiaan. Kiril tuli 10.00 kuten oli sovittukin. Alestalon Pirkko ja Nurmisen Pekka olivat kyydissä ja lisäksi kaksi paikallista poikaa. Matka Sofian kentälle kesti 3 tuntia ja maksoi meille 30 euroa. Pipsa ja Pekka jäivät vielä muutamaksi päiväksi Sofiaan. Lentoasemalla syötiin sämpylät ja chekattiin itsemme Malevin lennolle Budapestiin. Kone oli Boeing 737 ja se lähti 10 minuuttia myöhässä 16.20. Budapestissa oltiin 16.35 paikallista aikaa (-1h). Odotteluaikaa seuraavalle lennolle jäi 3 tuntia ja boarding passit Finnairin lennolle saatiin Finnairin portilta. Kone oli Boeing 757-200 ja se lähti kohti Helsinkiä suurin piirtein aikataulun mukaan 19.35. Budapestin kentän lähellä salamoi ja samoin Helsingin lähellä oli ukonilma. Kentälle laskeuduttiin 22.45. Matkalaukku tuli nopeasti ja Airport Taxin kyytiin päästiin heti. Kentällä nähtiin Saaren Antero, joka oli vastassa Prahasta tulevaa Sirpaa ja Tapiota. Kotona oltiin 23.45. Matkalaukku oli märkä, sillä yksi Kamenitza-olutpullo oli särkynyt samoin kuin toinen lasi. Muuta vahinkoa ei tapahtunut kuin lisää pyykkiä tuli.

Melnik - Sofia - Budapest - Helsinki 10.06.07.

Paluumatkallakin hurautettiin Blagoevgradin kaupungin ohi.

Radio Bulgarian Blagoevgradin lähetinmastot ovat aivan tien vieressä.

Lumipeitteisiäkin vuorenhuippuja näkyi matkalla Sofiaan.

Sofian uusi lentoasema on komea ulkoa ja sisältä.

Pääovesta sisään tultaessa on vastassa valtava maisemataulu.

Tunnelma Sofian lentoasemalla oli rauhallinen myös baarissa.

Komeita baareja oli terminaalissa useita, mutta ne olivat melkein tyhjiä.

Ulkomaan lähtöterminaalissa oli melkein täysin autiota - tilaa oli.

Toisin oli Budapestin lentoaseman baarissa - väkeä riitti jonoiksi asti.

Matka oli erittäin mukava. Kiitämme Perttiä ja Hannea hyvistä järjestelyistä ja huolenpidosta. Kaikkia mukana olleita kiitämme hauskasta seurasta. Paikalliset ihmiset olivat myös ystävällisiä. Toivottavasti meille tulee mahdollisuus poiketa uudestaan Melnikissä.

MATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.07.2007
Copyright © 2007-2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com