[1. työmatka Norilskiin]   [2. työmatka Norilskiin]   [4. työmatka Norilskiin]

Kolmas työmatka Norilskiin Siperiaan 30.09. - 05.10.2001

    Matkaseura: EJH + 9 työkaveria
    Matkareitti: lennot Helsinki - Moskova (Aeroflot), Moskova - Norilsk (Kras Air), Norilsk - Moskova (Kras Air) ja Moskova - Helsinki (Aeroflot)

Sunnuntai 30.9.2001

Lähtö kotoa taksilla tapahtui 15.00 kaverinn kautta lentoasemalle. Aeroflotin Tupolev 154 lähti 40 minuuttia myöhässä. Sheremetjevon kotimaan terminaalissa syötiin perinteiseen tapaan, kun Arean taksi oli meidät sinne Sheremetjevo 2:sta heittänyt.


Maanantai 1.10.2001

Kras Airin Tupolev 154 lähti 1h20min myöhässä, vaikka koneeseen päästiinkin ajoissa istumaan. Se ei haitannut mitään, sillä 8 meistä pääsi business-luokkaan. Enempää ei paikkoja siellä ollutkaan. Tarjoilu pelasi heti eikä odottelu tuntunut pitkältä. Shampanjat ja konjakit loppuivat eikä kaljaa ollut ollenkaan. Tila poikkesi täydellisesti koneen muusta osastosta. Ruoka oli erittäin hyvä.
Norilskissa oltiin ennen puolta päivää ja Hotel Norilskin huoneessa n. 12.30. Käveltiin lenkki Outokummun toimistolla ja kaupoissa.

Näkymä toimistosta
Kaupungissa on paljon tyypillisiä venäläisiä kerrostaloja.

Illalla käytiin syömässä koko porukalla Beer Housessa, jossa ruoka oli hyvää ja kaljakin kylmää. Ulkona läpötila oli +3 ... +2 astetta.


Tiistai 2.10.2001

Yöllä tuuli todella kovasti. Herätys oli klo 7 ja aamiainen hotellin ravintolassa 7.30. Tehtaalle lähdettiin Gazilla 9.00 ja neuvottelut sujuivat hyvin. 17.00 palattiin takaisin hotellille, jonka jälkeen tehtiin pieni kaupunkikierros ja illalla käytiin syömässä hotellin Bar Expressissä, koska iso ravintola oli suljettu. Läpötila oli 0 astetta ja illalla satoi lunta.

Kyyti tehtaalle
Hotellin edessä odotteli "bussi" tehtaalle.Keskiviikko 3.10.2001

Normaalien aamutoimien jälkeen lähdettiin taas tehtaalle 9.00. Aamupäivällä tehtiin kierros tehtaalla ja iltapäivällä neuvoteltiin 19.00:aan asti. Sitten mentiin takaisin Norilskin kaupunkiin ja syömään Ravintola Medvediin, jossa otettiin poroa ja ravintolan omaa olutta. Loppuilta meni yhdessä istuskellessa kerroksen loosissa ja virvokkeita nautiskellen. Nukkumaan ehdittiin 2.30. Lämpötila pyöri nollan vaiheilla ja pikku pakkasen puolella.

Teatteri
Norilskissa on myös komeita rakennuksia, tässä teatteri.

Maisema
Iso juliste talon seinällä hehkuttaa Norilskin komeita maisemia.Torstai 4.10.2001

Totuttu systeemi jatkui, aamutoimien ja aamupalan jälkeen päästiin tehtaalle 30 minuuttia myöhässä. Siellä käytiin vielä tutkimassa muutama paikka ja pois päästiin lähtemään jo 13.00. Hotellille tultuamme lähdimme heti syömään Ravintola Ocudiin ja sen jälkeen käveltiin torille. Sieltä mentiin toimistolle hakemaan Irinan hankkimat poromakkarat. Hotellilla käynnin jälkeen kävin parturissa ja se lysti maksoi 200 ruplaa. Yhden työkaverin läksiäiset alkoivat hotellin ravintolassa 20.00. Siellä oli koko porukkamme lisäksi muutama muu henkilö Norilskista. Ilta sujui mukavasti - syötävää ja juotavaa riitti samoin kuin tarinaa. Pienten jatkojen jälkeen päästiin nukkumaan n. 2.00.


Perjantai 5.10.2001

Herätys oli 7.00 ja aamupalan jälkeen lähdettiin Norilskin kentälle 8.30. Bussissa matkaten yhtäkkiä yksi matkalainen huomasi, että passi oli jäänyt hotellin respaan. Tehtaalta soitettiin sinne ja taksi toi passin kentälle ja palautti avaimet hotelliin.

Tundra
Matkalla Norislkin kentälle on tasaisen tylsää maisemaa.

Kone lähti suurin piirtein ajallaan kohti Moskovaa. Siellä ehdittiin hyvin Aeroflotin lennolle, joka lähti myös ajallaan.

[1. työmatka Norilskiin]   [2. työmatka Norilskiin]   [4. työmatka Norilskiin]

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Norilsk. Tietoa Norilskin kaupungista pääasiassa venäjäksi.

Norilsk. Tietoa ja kuvia Norilskin kaupungista pääasiassa venäjäksi.

Russia's Weather Forecast. Täältä löytyy Norilskin sää ja ennuste tuleville päiville.

Russia's Weather. Täältäkin löytyy Norilskin sää.

Norilsk Cosmic Ray Station. Norilskin avaruussäteilyn tutkimuslaitoksen sivut. Sisältää jonkin verran kuvia Norilskista.

Aeroflot. Aeroflot-lentoyhtiön sivut.

Kras Air. Kras Air-lentoyhtiön sivut.

Finnair. Finnair-lentoyhtiön sivut.

TYÖMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
05.04.2004
Copyright © 2001 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com