GOLFIA PATTAYALLA
THAIMAASSA

YLEISTÄ


KENTÄT KARTTA

KOTISIVU GOLFSIVU DX-GOLF
GOLFIA CHIANG MAISSA
GOLFIA VIETNAMISSA
GOLFMATKAKERTOMUKSET

28.10.2019 Siam Country Clubin 4. kenttä on valmistumassa. Klubin nettisivujen mukaan Siam Counrty Club Rolling Hills avataan tammikuussa 2020. Se sijaitsee Old Coursen eteläpuolella ja sinne ajetaan Waterside-kentän vierestä. Sivu kertoo lisää.

03.01.2018 Rayong Country Club ex Great Lake on taas muuttanut nimensä uuden omistajan myötä. Se on nyt King Naga Golf Club.

30.01.2017 Chonburin koillispuolella sijaitseva 9-reikäinen kenttä Bang Pakong Golf & Country Club käytiin joulukuussa pelaamassa. Se on hienoin 9-reikäinen kenttä Pattayan alueella ja hinnat ovat halvat. Päivitin esittelyn ja lisäsin aika paljon valokuvia.

03.03.2016 Toisenkin Sattahipin 9-reikäisen golfkentän nimi on selvillä. Se on Royal Thai Fleet Golf Course. Seppälän Antti on sen jostain selvittänyt ja käynyt nyt sen pelaamassakin. Siitä on esittely valokuvineen kenttäsivulla.

08.01.2016 Caddyjen hinnat ovat nousseet suurinpiirtein kaikilla kentillä. Yleisin hinta on 350 bt (tippi yleensä 300 bt). Poikkeukset caddyjen hinnoissa:
250 bt: Plutaluang
300 bt: Crystal Bay, Mountain Shadow
400 bt: Parichat, Siam Country Club
Kaikki muut 350 bt.

25.05.2015, päivitetty 08.01.2016 Golfasian.com kertoo, että Pattayalle Siam Country Club Plantation-kentän ja Pattaya Country Clubin lähelle on valmistumassa uusi 18-reikäinen kenttä Parichat International Golf Links, joka on jo täydessä kunnossa klubitaloineen. Siam Country Clubin uusin kenttä Waterside Course on ollut jo jonkin aikaa käytössä. Tällä pienellä alueella on näinollen nyt viisi kenttää puolen tunnin ajomatkan päässä Pattayalta.

27.01.2015 Sattahipissa sijaitsevan 9-reikäisen kentän nimi on selvinnyt. Se on Marines Golf Course. Seppälän Antti on nyt käynyt kentällä ja todennut sen suhteellisen vaikeaksi. Greenfee on falangeille arkisin 300 bahtia ja viikonloppuisin 400 bahtia. Kentällä ei ole caaddyja. Kärry maksaa 20 bt ja auto 600 bt.

Pelaamaan on päästävä!

Suomalaisen golfarin pelikausi kestää Etelä-Suomessa normaalisti noin puoli vuotta, jos sen käyttä tarkasti hyväkseen. Moni haluaa kuitenkin pelata myös talviaikana. Kun jgolf ei kiinnosta, on pakko etsi pelimahdollisuuksia etelmp. Espanja, Portugali, Tunisia, Kanaria, Kreikka jne. ovat suosittuja golfkohteita. Itselleni parhaat golfreissut ovat kuitenkin suuntautuneet Thaimaaseen Pattayalle. Näistä matkoista on erilliset matkakertomukset "Golfmatkat". Vaikka Pattayalla on hurja maine seksikohteena, ei golfarin kannata sitä hätkähtää. Se on kuitenkin hinta-/laatusuhteeltaan varmasti yksi maailman parhaita golfkohteita! Paikka on lisäksi viime vuosina siistiytynyt huomattavasti.

Thaimaan kohteet

Matkakohteita Thaimaassa on monta ja kaikista löytyy golfkenttiä, yhteensä yli noin 200. Bangkokin ja Pattayan liepeillä on kuitenkin eniten kenttiä ja ne ovat selvästi halvempia kuin Phuketin, Hua Hinin, Cha Amin ja muiden paikkojen kentät. Chiang Maissa on myös monta kenttää, jotka ovat melko edullisia. Varsinkin Phuketissa hinnat tuntuvat nykyisin olevan suorastaan pilvissä, joten golfkohteeksi sitä ei voi suositella kuin rikkaille. Pattayan etu Bangkokiin nähden on se, että asuminen on mukavampaa, koska pakokaasujen aiheuttama saasteisen ilman määrä ei ole siellä lähimainkaan yhtä runsas. Toinen etu on liikenteen huomattavasti pienempi tiheys, joten kentille pääsee paljon nopeammin. Alle tunnin ajomatkan päässä Pattayan hotelleista on yli 20 toinen toistaan hienompaa kenttää, joilla on vähintään 18 reikää ja niitä valmistuu koko ajan lisää. Lisäksi keskustan lähellä Asia Pattaya- hotellin alueella on hieno 9-reikäinen par-3 kenttä. Kaupungin alueelta löytyy lisäksi ainakin 4 driving rangea harjoittelua varten.

Caddy aina mukana kierroksella

Golfkierrokselle tulee Thaimaassa aina mukaan caddy, joka kantaa tai vetää bägin, etsii pallot, greenillä haluttaessa merkkaa pallon ja asettaa sen niin, että pallon teksti osoittaa lyöntisuuntaan kallistukset tietysti huomioiden. Caddyt osaavat yleensä tarpeeksi englantia, että pystyvät kertomaan peliä helpottavia tietoja kentästä. Parantamisen varaa englanninkielen taidossa kuitenkin on, sillä useimmat eivät osaa muuta kuin välttämättömimmän golfsanaston.

Kun saavutaan kentälle klubitalon eteen, on heti vastassa head caddie master, joka selvittää, montako pelaajia on. Pelaajalle annetaan useilla kentillä pieni lappu, jossa on caddyn numero. Se on syytä säilyttää, koska sitä kysyy toimisto ja/tai startteri. Head caddie master kutsuu paikalle tarvittavan määrän caddyjä. He ottavat bägit mukaansa ja pelaaja voi mennä toimistoon maksamaan green feen. Siellä maksetaan myös caddymaksu, joka yleensä vaaditaan käteisenä, vaikka muuten voikin maksaa kortilla. Sen jälkeen voi viedä tavarat lockeriin, joka löytyy jokaiselta kentältä. Siellä voi vaihtaa vaatteita ja kenkiä sekä jättää ylimääräiset tavarat lukittuun kaappiin. Avaimen saa ennen sisäänmenoa lockerin tiskiltä kuittausta vastaan. Siitä saa myös pyyhkeen heti tai sitten pelin jälkeen. Joillakin kentillä pelin jälkeen puhdistetaan myös kengät.

Sitten voikin käydä baarissa juomassa jotain tai hakemassa juomista mukaansa kierrokselle. Sen jälkeen suunnataan klubilta ulos kentän puolelle, josta myös caddyt löytyvät bägit kärryihin laitettuna, mailat laskettuna ja kaikki tarvittava tavara paikallaan. Startteri tai caddyt ottavat vastaan paperit, jotka sait toimistosta. Niihin kuuluvat kuitti ja tuloskortti. Jos olet ottanut auton, caddy noutaa sen ja siirtää bägin siihen. Sitten voidaankin lähteä harjoituspaikoille tai suoraan startterin osoittamalle tiille. Se voi olla 1. (yleensä) tai 10. tii.

Caddyjen ohjeita on syytä noudattaa, sillä he ohjaavat peliä kentällä ja pitävät huolta turvallisuudesta. Joskus kuitenkin kannattaa itse huomioida edellä menevät pelaajat, sillä caddyt eivät heti alussa tunne pelaajan lyöntiä ja sen pituutta. He kertovat kyllä matkan sitä kysyttäessä. Pitää muistaa, että matkat ovat aina yardeja. Yksi yard on n. 90 cm, joten yardmatkasta kun vähentää kymmenesosan, saadaan matka metreinä.

Ykkösgriinillä (kuten muillakin) caddy merkkaa pallon ja puhdistaa sen. Kun tulee vuorosi putata, hän tarjoaa palloa sinulle, jolloin voit itse asettaa pallon griinille ja putata. Voit myös antaa caddyn asettaa pallon, jolloin hän usein laittaa pallon niin, että sen teksti osoittaa puttisuunnan. Caddyt osaavat lukea hyvin griinin ja he näyttävät tai kertovat, mihin suuntaan pitää putata ja onko ylä- vai alamäki.

Muutaman reiän jälkeen tulee vastaan ensimmäinen kioski (baari). Yleensä olemme siinä poikenneet ja tarjonneet myös caddylle juomaa. Toisen kerran juomaa on heille tarjottu toisella puoliskolla. Juomat voi juoda baarissa tai ottaa mukaan. Joillakin caddyillä on mukana jääpalapussi, johon hän laittaa juomasi, jos pyydät. Baarien kohdalla on muuten helppo päästää takana tulevia ohi.

Caddyt elävät joskus hyvin voimakkaasti pelaajan mukana ja kannustavat. Usein on tapana antaa caddylle lisätippiä birkuista 20 - 50 bahtia, eaglesta kuulemma 100 bahtia. Suositeltavaa (ja yleinen käytäntö) on antaa caddylle pelin jälkeen tippiä 250 bahtia. Jos caddy on ollut huono (aika harvoin), tippi on pienempi ja jos hän on hyvä, voi antaa hieman enemmän.

Jokaisella caddyllä on oma numero, joka on painettu hänen asuunsa. Sen perusteella voit varata hyvän caddyn myös seuraavalle kierrokselle kyseisellä kentällä. Itse pyydän usein caddyä heti pelin alussa laittamaan tuloskorttiin numeronsa ja nimensä.

Jos joku osaa oikein hyvin keskustella englanniksi, kannattaa varmaan tästä taidosta maksaa hieman ylimääräistä tippiä kannustukseksi. Tippi saattaa innostaa caddien puhdistamaan kengät kierroksen jälkeen.

Melkein kaikki kentät muuten vaativat nykyään pehmopiikit kenkiin.

Joillakin kentillä on syytä erityisesti varoa käärmeitä varsinkin kentän reuna-alueilla. Caddyt yleensä varoittavat menemästä vaarallisiin paikkoihin. Plutaluangissa ja Bangprassa varsinkin on nähty apinoita ja käärmeitä.

Green feet ja mailojen vuokraus

Pattayan seudun kenttien greenfeet ovat edulliset. Yleensä ne vaihtelevat 100 bahtin ja 3000 bahtin välillä eli kierrosten hinnat ovat 2 ja 60 euron välillä, jonka lisäksi caddie maksaa noin 250 bahtia eli reilut 5 €. Yleensä caddylle annetaan vielä kierroksen jälkeen 250 bahtia juomarahaa ja kierroksella tarjotaan juomat. Golfauton hinta vaihtelee 400 ja 650 bahtin (8 - 13 €) välillä. Eikö tunnu vielä halvalta? Tuo 3000 bahtia on viikonloppuhinta kalleimmilla kentillä, joita on vain pari kappaletta. Viikonloppuisin hinta on yleensäkin korkeampi ja kentillä ruuhkaa, joten silloin pelaamista kannattaa välttää.

Jotkut kentät ottavat mukana olevilta ei-pelaavilta henkilöiltä myös maksun, joka vaihtelee 500 - 1250 bahtiin (10 - 25 €).

Melkein kaikki kentät vuokraavat myös golfmailoja ja muita tarvittavia välineitä, myös kenkiä. Hinnat löytyvät kenttäesittelyn linkeistä. Hinta on muitenkin mailojen osalta n. 500 bt (10 €). Pidemmäksi aikaa mailoja voi vuokrata ainakin Vivian Golfista. Ota etukäteen yhteys Somiin, yhteystiedot löytyvät sivulta.

Melkein jokaisella kentällä käy maksaminen ainakin VISA-kortilla, mutta kannattaa huomioida, että useimmat klubit vaativat caddie-maksun käteisellä. Arkisin tilaa on aina, ainakin ennen marras-joulukuuta, joka on ilmojen suhteen parastaa aikaa. Peliaikaa ei tällöin tarvitse välttämättä varata, mutta odottelun välttämiseksi varaus kuitenkin kannattaa tehdä. Marraskuussa sadekausi on loppunut ja lämpötila päivälläkin siedettävä, 30 asteen molemmin puolin. Monilla kentillä green fee on alle 1000 bahtia (20 €) tai hieman yli, mutta sitäkään ei tarvitse maksaa, kun tietää yhden hienon jutun.

Pattaya Sports Club

Pattayalla toimii hyvin aktiivinen Pattaya Sports Club ["http://www.pattayasports.org/"], jonka päälaji lienee golf. Turistitkin voivat liittyä (ja varmasti kannattaa) sen jäseneksi 700 bahtilla eli 14 euron hinnalla vuodeksi ja 2300 bahtilla eli n. 46 eurolla 6 vuodeksi. Vuosittainen jäsenmaksu on 400 bahtia (8 €) Pattayan seudun golfkentillä jäsenet saavat green fee maksuista alennusta 20 - 60 prosenttia, joka on todella tuntuva. Lähimmällä kentällä Siam Country Clubilla alennus on suurin. Klubi järjestää joka viikko kilpailuja, joihin liittyy grillijuhlia ym. mukavaa. Lisäksi klubin jäsenet saavat alennuksia ravintoloissa, räätäleillä ja muissakin paikoissa. Jos vanha jäsenkortti on mukana, ei liittymismaksua 300 bt (6 €) tarvitse enää maksaa uudestaan.
Pattaya Sports Clubin jäseneksi voi liittyä syksyllä 2001 valmistuneessa uudessa rakennuksessa Pattaya 3rd Roadilla Central Roadin ja North Pattaya Roadin välillä Pattaya Driving Rangen yhteydessä osoitteessa 3/197 M6, 3rd Road. Toimiston puhelin on (038) 361 167 ja fax (038) 361 929. Toimisto on auki päivittäin 09.00 - 18.00 ja kortin saa sieltä heti. Yksi passikuvan kokoinen valokuva tarvitaan korttia varten ja se voidaan ottaa siellä toimistossakin pientä korvausta vastaan.

"ALE voimassa kaikilla alueen 19 kentällä, Driving Rangeilla, eräissä hotelleissa mm. Montien Pattaya 30% ja Diana Inn 10% huonehinnasta, monissa ravintoloissa ja baareissa, tailoreilla yms 10 - 15 % :
- 6 vuotta: 2000 bahtia + liittymismaksu 300,- bahtia vain 1. kerran liityttäessä.
- 1 vuosi: 400 bahtia + liittymismaksu 300 bahtia
eli PSC:n itsensä mukaan:
Pattaya Sports Club membership. The annual membership subscription currently runs from June of the year of application, till June of the following year. This card will cost you Thai Baht 700 to initially purchase and 400 Baht per year there-after.
The Golf Card membership is valid for six years. This card will cost you Thai Baht 2300 to initally purchase and 2000 Baht to replace after six years." Katso Pattayan karttaa, josta PSC:n toimisto löytyy ruudusta C3 aivan "Driving Rangen" vierestä.

Toinen klubi Pattayalla on Thai-Ger Line Golf Club, jolta saa myös alennuksia useimmille kentille. Jäsenyyshinnoista ei sivuilta löytynyt tietoa. Sen sijaan siellä on erinomainen kartta, josta selviävät kenttien sijainnit. Kentistä on myös lyhyt esittely, josta selviää greenfeet ja alennetut hinnat jäsenille. Tämä esite ilmestyy vuosittain ja sitä saa monilta klubeilta ja golfliikkeistä.

Kulkeminen kentille

Thaimaassa auton vuokraaminen ilman mukana tulevaa kuljettajaa ei ole suotavaa liikenteen kulttuurin (tai sen puutteen) vuoksi. Niinpä kentille kannattaa mennä taksilla. Lähimmille kentille edullisin tapa on käyttää lavataksia, jossa ilmastointi pelaa hyvin avolavalla, joka on kyllä katettu. Kauempana sijaitseville kentille kannattaa ottaa ilmastoitu minibussi, joka ei myöskään ole kovin kallis. Kuljettaja odottaa yleensä kentällä tai tulee noutamaan sovittuna aikana. Hinta kannattaa sopia ennen matkan alkua, vaikka thaimaalaiset taksikuskit eivät huijareita olekaan. Tinkiä kannattaa aina ja etukäteen se onnistuu huomattavasti paremmin. Lokakuussa 2008 minibussi maksoi kauimpana oleville kentille alimmillaan 1500 bahtia eli 30 €.
Kenttien sijainnin voi käydä katsomassa erillisestä kartasta.

Hyödyllisiä osoitteita

Peliaikojen varaus ja kuljetus kentille:

Finlandgolf. Nettisivulta löytyvät yhteystiedot.
Katso Pattayan karttaa, josta Menuet Restaurant löytyy ruudusta B8 aivan "Jomtien Complexin vierestä hieman Thappraya Streetille päin samalta puolelta katua.

Vivian Golf Menuetin vieressä Jomtieniin mentäessä. Som järjestää pelejä vanhalla Vivian-reseptillä ja tarjoaa hyvää ruokaa. Somin sähköpostiosoite on som (at) viviangolftours.com.

JP House sijaitsee Jomtien Beach Roadin Soi 4:lla ja järjestää kuljetuksia kentille.

Finland Tour Co. Ltd., Managing Director Achara Maneechot, 406/351 M. 12, Thappraya Road (250 metriä ennen Jomtien Beach Roadia).

Jokeri-baari keskustassa Second Roadin ja 3rd Roadin välisellä samansuuntaisella kadulla, Peter.

Majoitusta:
Yksityistä majoitusta löytyy netistä mm. osoitteesta http://www.thaimatkat.fi.
Hotellitason majoitusta ravintoloinen ja ohjelmineen tarjoaa Maikan majatalo.

Hieroja:
Thai Blind Massage Institute (TBMI), Jomtien Complex, 413/89 Thappraya Road, puh. 038-251851. Tunnin vyöhykehieronta 130 bahtia. Aika on syytä varata pari päivää etukäteen.

Lääkäri:
Bangkok Pattaya Hospital, suomenkielinen opas Leena Kettong, puh. +66-3825 9999. Osoite 301 Moo 6, Sukhumvit Road. Loitava, nopea palvelu.

Taksi (kuskit tietävät kentät):
Preecha Maneechote, puh. 01 575 4876
Lek, puh. 08 17617692
Pin, puh. 08 95342616

Kenttäesittelyt

Linkkejä Thaimaan golfia esitteleville sivuille


KENTÄT KARTTA

KOTISIVU GOLFSIVU DX-GOLF
GOLFIA CHIANG MAISSA
GOLFIA VIETNAMISSA
GOLFMATKAKERTOMUKSET

Päivitetty viimeksi
07.12.2022
Copyright © 1999 - 20123
Esa Hänninen
ejh@diccons.com