ejh golfaa
Kotisivu Esittely Radiosivut Matkailusivut Golfsivut Ruukkigolf

Palautteen voit antaa
webmasterille.

EJH:n GOLFSIVU


GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
GOLFIA VIETNAMISSA
DX-GOLF GOLFMATKAT

E-mail: ejh@diccons.com

GOLFHISTORIA

Golfin aloitin yhtiökumppanini Tapio Malinin ansiosta kesällä 1989. Halusin Tapsan kanssa lähteä kokeilemaan, miltä golflyönti tuntuu. Koska olen vasuri, minun piti osta yksi maila ja päädyin jostakin syystä rauta-4:n valintaan. Menimme sitten Ruukkigolfin rangelle ja pienen esiopastuksen jälkeen kokeilin lyödä - yli 100 metriä ilmassa ja niin olin myynyt sieluni uudelle harrastukselle. Menin parin viikon harjoittelun jälkeen green card-kokeeseen, sain kortin ja kun olin jo hankkinut Ruukkigolfin osakkeen, lähdin oitis pelaamaan Tapsan kanssa. Ensimmäinen 9 reiän kierros sujui muistaakseni suurinpiirtein 70 lyönnillä.

Sen jälkeen olenkin pelannut melko ahkerasti, noin 70 - 80 kierrosta kesässä, joista vajaa puolet vieraskentillä ja nyt viime vuosina n. 130 kierrosta (90 - 100 Ruukissa). Muutama golfreissu on tullut tehtyä talviaikaan, muutama reissu Espanjaan Costa del Solille ja Costa de la Luzille, kuusi Thaimaahan Pattayalle, yksi Tunisian Hammametiin ja yksi Madeiralle. Useimmista reissuista onkin erilliset sivut netissä. Lisäksi olen pelannut Virossa, Latviassa, Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa olen pelannut 104 kenttää.

Ruukkigolf ry:n hallitukseen minut valittiin varajäseneksi kaudelle 1996 ja varsinaiseksi jäseneksi 1997. Tasoitustoimikunnasta tuli ensimmäinen vastuualueeni, mutta Internetin välityksellä toimin myös tiedotuksen parissa. Vuodeksi 1998 minut valittiin tasoitustoimikunnan lisäksi koulutustoimikunnan vetäjäksi sekä varapuheenjohtajaksi. Vuoden 1999 alusta olen ollut RuG:n puheenjohtaja. Lisäksi olin kauden 2000 - 2002 ja nyt 2006-2008 Suomen Golfliiton liittovaltuuston varsinainen jäsen. Vuoden 2007 lopussa luovuin puheenjohtajan homista ja jatkajaksi valittiin Ari-Pekka Lundén. Pitkäaikaisesta työstä seuran ja Liiton tehtävissä sain Ruukkigolfin kultaisen ansiomerkin ja kunniajäsenyyden sekä Suomen Golfliiton hopeisen ansiomerkin.

Kilpailemaan en ollut alkuun kovin ahkera, mutta Business Golfiin olen osallistunut Tapsan kanssa joka kesä vuodesta 1990 lähtien ja kilpailun viimeisinä vuosina vaimoni Päivin kanssa. Paras saavutus on jatkopaikka (2. Espoon golfkentällä) 1990, mutta Hämeenlinnan semifinaalissa emme menestyneet. Vuonna (1997) tuli toinen mitali, kun olimme Hyvinkäällä kolmantena. Vain kaksi pääsi jatkoon. Tapsan lähdettyä yhtiöstämme olin mukana Business Golfissa vaimoni Päivin kanssa 2001. Pelipaikkana alkukilpailussa oli Master Golf ja sijoitus 3. eli jatkoon päästiin. Imatralla ei peli kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla semifinaaleissa. Valitettavasti Business Golf lopetettiin ja nykyisin kilpaillaan pääasiassa ahkerasti oman seuran kilpailuissa. Joihinkin senioreiden Välitourin kisoihin olen osallistunut ja osallistun jatkossakin.

Tasoitukseni on pysyi muutaman vuoden ajan 10-11 paikkeilla, mutta putosi mestaruuskisoissa -01 yhden hyvän kierroksen vuoksi lukuun 9.9. Seuraavana päivänä se oli kuitenkin taas tasan 10. Kesällä 2003 tasoitus viimein tippui alle 10. Paras kierros kesällä oli 78 Ruukissa ja niin tasoitus oli alimmillaan 9.2. Tällä hetkellä pelaan jo senioreissa ja vuonna 2005 ja 2006 olen saanut tasoitusta taas alas päin ja se on alimmillaan ollut 7.4. Tällä hetkellä kauden 2008 alussa HCP on 8.9. Tavoitteena on pitää se alle 10 vielä muutaman vuoden.


MATKAKEROMUKSET GOLFMATKOILTA

Maaliskuun puolivälissä 1998 tein viikon mittaisen golfreissun Tunisiaan Hammametiin yhdessä vaimoni Päivin, Teija ja Hannu Putkosen, sekä Seija ja Antti Seppälän kanssa. Siellä pelattiin kaikkiaan kuusi kierrosta Citrus Golf Clubin Les Oliviers ja La Foret kentillä sekä Yasmine Golf Clubin kentällä. Pelit sujuivat kohtalaisesti, vaikka tuuli olikin useimpina päivinä kova. Pelaamaan päästiin hyvin, kun edellisenä päivänä varattiin hotellistamme Azizasta peliajat. Citruksen kentälle päästiin myös halvemmalla, kun pelit maksettiin hotellin tiskille.

Tästä reissusta on myös matkakertomus omalla sivullaan.

Ohessa yksi kuva, joka on otettu Les Oliviers kentän 6. väylän greenistä. Taustalla tien takana näkyy Yasmine Golf Clubin kenttä.

Ruukkigolf ry:n syyskokouksessa 14.11.98 minut valittiin RuG:n puheenjohtajaksi vuodeksi 1999. Jatkoa on seurannut vuosina 2000 - 2006 ja nyt vielä vuosi 2007. Hallituksen jäsenenä olen ollut sitä aikaisemmin 3 vuotta.

Marraskuun lopulla 1998 lähdin taas Päivin ja kahden ystäväpariskunnan kanssa kolmen viikon golfmatkalle Pattayalle Thaimaahan. Matka sujui hyvin ja pelattua tuli 16 kierrosta 13 eri kentällä. Tästä reissusta on myös matkakertomus omalla sivullaan.

Ohessa yksi kuva, joka on otettu Laem Chabangin kentältä.

Maaliskuussa 1999 olimme Putkosen Teijan ja Hannun kanssa golfmatkalla Calahondassa Espanjassa. Viikon aikana pelattiin 6 eri kentällä. Tästä reissusta on myös matkakertomus omalla sivullaan.

Ohessa kuva, joka on otettu Alhaurinin kentältä. Mäkiseen maastoon on saatu mahtumaan isojakin greenejä.

Kevään 1999 ohjelmassa oli messujen lisäksi Ruukkigolfin uuden esitteen tekeminen yhdessä Torsti Kylämaan kanssa.

Joulukuussa 1999 käytiin sitten taas tekemässä uusi golfmatka, tällä kertaa se suuntautui Madeiralle. Siitäkin on matkakertomus omalla sivullaan.


Clube do Golf de Santo da Serra


Palheiro Golf

Helmikuun 12.-13.2000 olin Suomen Golfliiton liittopäivillä Helsingissä Hotelli Haagassa. 13.2. pidetyssä liittokokouksessa tulin valituksi Suomen Golfliiton liittovaltuuston varsinaiseksi jäseneksi Ruukkigolfin edustajana kaksivuotiskaudeksi 2000 - 2002.

Marraskuun lopulla 2000 lähdin taas Päivin ja kolmen ystäväpariskunnan kanssa kolmen viikon golfmatkalle Pattayalle Thaimaahan. Matka sujui hyvin ja pelattua tuli 18 kierrosta 13 eri kentällä. Tästä reissusta on myös matkakertomus omalla sivullaan.

Marraskuun alussa 2002 oli taas Thaimaan golfmatkan vuoro. Seppälöiden kanssa mentiin ensin viikoksi Pohjois-Thaimaahan Chiang Maihin ja sieltä Pattayalle. Päivin kanssa olimme Pattayalla 2 viikkoa. Matka sujui hyvin ja pelattua tuli 16 kierrosta 11 eri kentällä. Tästä reissusta on myös matkakertomus omalla sivullaan.

Vuoteen 2004 mahtui golfmatkat Espanjaan, Saksaan ja taas Thaimaan Pattayalle ja 2005 taas Espanjaan, samoin kuin 2006, jolloin käytiin myös Thaimaassa. 2007 kevään golfmatka suuntautui Kirsi ja Kari Kankaanrannan kanssa Albufeiraan Portugaliin ja syksyllä oltiin taas Thaimaassa. Keväällä 2008 tehtiin 60-vuotispäivieni kunniaksi golfmatka Belekiin Turkkiin Maria ja Timo Siron kanssa. Kaikista reissuista löytyy matkakertomus golfmatkasivulta.


GOLFIA PATTAYALLA THAIMAASSA

Pattayan kahden viikon golfreissu marras- joulukuussa 1995 oli sen verran mielenkiintoinen, että päätin tarjota osan annista julkiseen käyttöön näin sivujeni kautta. Golfia Pattayalla Thaimaassa kertoo hieman käytännön asioista, jotka on hyvä tietää, kun lähtee Pattayalle pelaamaan. Kentät ovat erinomaisia ja niitä on paljon. Arkisin ei ruuhkaa ole, joten pelaamaan pääsee ilman ajanvarausta. Täydennystä juttuun on tullut aina kun olemme siellä käneet tai joku sivun seuraaja on antanut tietoja matkoistaan.

Ohessa kuva, joka on otettu komealta Burapha Golf Clubin kentältä.

Nästä reissuista on myös matkakertomukset golfmatkasivuillani .


DX-GOLF

DX-kuuntelua harrastaville tai harrastaneille golfareille on pidetty omia kilpailuja vuodesta 1994 lähtien. DX-Golf-sivulla on juttua ja tulokset vuosien mittaan pidetyistä kilpailuista.


RUUKKIGOLF

Ruukkigolf ry. Golfia harrastan sen verran innokkaasti, että olen ollut mukana myös järjestötoiminnassa. Seurani on Ruukkigolf ry.. Seuran puheenjohtajana olin 9 vuotta. Jonkinlaisia tehtäviä yhteisön parissa on ollut sen jälkeenkin. Sen lisäksi tein aikoinaan seuralleni ensimmäiset omat www-sivut, joita pyrin parhaani mukaan kehittämään ja pitämään ajan tasalla. Myöhemmin ne siirtyivät toimiston ylläpidettäväksi.


MUUTAMA GOLFLINKKI

Kuumiin linkkeihin olen ottanut muutaman, joilla käyn itse useimmin. Jokaisella on tietenkin omat mieltymyksensä, mutta mielestäiltä sivuilta löytyy hyvin paljon tietoutta golfista.

Golfpiste tarjoaa lyhyen esittelysivun Suomen kaikista golfkentistä. Lisäksi Suomen Golfliiton sivut ja kilpailukalenteri ovat mukana sekä paljon muuta mukavaa golfista. Sivuilta löytyy myös kätevä slope-laskin.

www.golf.fi Suomen Golfliiton golfportaali, jossa on kaikki tärkeä, mitä golfarin tarvitsee tietää. Seuraesittely on parantunut ja seuroilta on suora linkki tänne, joten tiedotteet tulevat nopeasti. Kannattaa vilkaista säännöllisesti!

United States Golf Association (USGA) auttaa, jos golfin säännöistä syntyy epäselvyyksiä. USGA on kerännyt sivuilleen golfin säännöt ( rules) ja loordien tulkinnat eli ennakkopäätökset kinkkisistä tapauksista ( decisions). Muutakin mielenkiintoista löytyy.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille ja muistakin urheilulajeista kiinnostuneille. Klubi tarjoaa jäsenilleen tuntuvia alennuksia mm. golfkentille.

RUUKKIGOLF    THAIGOLF
GOLFPISTE    SUOMEN GOLFLIITTO
USGA    PATTAYA SPORTS CLUB

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
GOLFIA VIETNAMISSA
DX-GOLF GOLFMATKAT

[Golfia illalla]

Päivitetty viimeksi
09.01.2015
Copyright © 1999 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com