GOLFIA VIETNAMISSA


KOTISIVU GOLFSIVU DX-GOLF
GOLFIA PATTAYALLA THAIMAASSA
GOLFIA CHIANG MAISSA THAIMAASSA
GOLFMATKAKERTOMUKSET

Vietnam - tuleva kohde golfmatkailulle

Vietnamiin on viime vuosina rakennettu golfkenttiä kovaa vauhtia. Hanoin ympäristössä on paljon kenttiä samoin kuin eteläisessä Vietnamissa Ho Chi Minh Cityn (Saigon) ympäristössä. Myös rannikon turistikohteisiin on rakennettu ja koko ajan rakennetaan uusia kenttiä. Siellä täällä muuallakin on myös tasokkaita kenttiä. Vietimme juuri kahden viikon golfloman Ho Chi Minh Cityssä ja Vung Taussa, joten kokemukseni ovat tältä matkalta. Todennäköisesti ne pätevät myös muualla Vietnamissa.

Miten sinne pääsee

Suomesta ainakin Aurinkomatkat tekee matkoja Vietnamiin. Me teimme omatoimimatkan lentämällä ensin Finnairilla Hong Kongiin ja sieltä Cathay Pacificilla Ho Chi Minh Cityyn. Bangkokin kauttakin pääsee helposti Vietnamiin. Netin kautta löytyy runsaasti hotelleja, jotka eivät ole hinnalla pilattuja. Kannattaa laittaa sähköpostia suoraan hotellille ja pyytää tarjousta.

Matkastamme löytyy erillinen matkakertomus.

Meno kentälle

Ho Chi Minh Cityssä pelasimme kahdella eri kentällä. Matka (25 km) Vietnam Golf and Country Clubille kesti taksilla n. 40 minuuttia ja maksoi 400 000 dongia suuntaansa. Euroissa tuo tekee 2 x 14 euroa. Joten kovin kallista kulkeminen ei ole. Tällä kentällä on 2x18 reikää.

Vietnam Golf & CC

Song Be Golf Resortille oli hieman pitempi matka ja kesti ruuhkassa 1h 10min. Tämä kyyti maksoi 17.5 euroa/sivu. Täällä taksikuski odotteli kentällä. Reikiä kentällä on 27. Kaikilla Ho Chi Minh Cityn kentillä on vähintään 27 reikää, joten sekin auttaa ruuhkien välttämisessä.

Song Be Golf Resort

Vung Taussa pelasimme Vung Tau Paradise Golf Clubin 27-reikäisellä kentällä. Vung Tau sijaitsee rannikolla 125 km Ho Chi Minh Citystä kaakkoon. Tälle kaupungin ainoalle golfkentälle oli matkaa hotelliltamme 4 km ja taksi maksoi 70 000 dongia/sivu eli kaikkiaan 2x2.5 euroa. Tällä kentällä voi bägit pitää klubilla varastossa, joten kentälle olisi hyvin voinut mennä kävellenkin.

Vung Tau Paradise Golf

Millekään kentälle meillä ei ollut varattua aikaa, mutta heti päästiin aina pelaamaan eikä minkäänlaista ruuhkaa ollut. Vung Taussa pelaajia oli hieman enemmän kuin Saigonin kentillä, lähinnä korealaisia.

Toiminta ja olosuhteet kentillä

Kaikilla kentillä systeemi klubille saavuttaessa toimi samalla tavalla kuin Thaimaassa. Bägien vastaanottaja kutsui tarvittavan määrän caddyjä ja antoi meille bägilipun. Sen kanssa mentiin toimistoon, jossa saatiin tuloskortit ja jonkinlainen lappu kentän kioskeja varten. Ainoastaan yhdellä kentällä greenfee maksettiin etukäteen. Kahdella kentällä näytimme saamamme lapun ja ostostemme hinta meni sähköisesti toimistolle, jossa kaikki maksettiin pelin jälkeen. Tuolla yhdellä kentällä maksettiin kioskiostoksemme ravintolassa olleelle kassalle, josta saimme lapun, jolla pystyimme saamaan bägimme.

Kaikilla pelaamillamme kentillä greenfeet olivat arkisin 40 ja 47 euron välillä. Kenttäoppaiden mukaan caddyfee kuuluu green feehen, mutta ainakin Vung Taussa oli ilmoitus hinnastossa, että greenfeehen ei kuulu caddyfee. Mitään caddyfeetä ei kuitenkaan erikseen maksettu missään. Caddyt odottelivat sitten kentän puolella kärryineen ja olivat iloisia, jos joku oli ottanut auton. Caddyt olivat yleensä tyttöjä, mutta Vietnam Golf & CC:llä ne olivat enimmäkseen poikia. Caddyt olivat melkein poikkeuksetta erinomaisia ja osasivat lukea griinejä ammattilaisten tapaan. Tietysti erehdyksiä tapahtui, mutta useimmiten vika oli kuitenkin pelaajassa, jos pallo ei mennyt reikään. Kierroksen aikan tarjottiin juomia myös caddyille kahdella kioskilla. Se teki heistä entistä iloisempia.

Golfauto ei helpottanut ainakaan caddyn hommia kovin paljon, sillä autoilla sai ajaa vain kentän reunalla olevia teitä pitkin. Caddyt joutuivat usein juoksentelemaan poikki kentän sylillinen mailoja mukanaan.

Pelin jälkeen annettiin caddyille tippiä 200 000 - 250 000 dongia, joka on kohtuullinen, jos caddy ei saa muuta palkka. Ainakin Vung Taussa caddyt tekevät kentän parannustöitä vapaapäivinään, kun caddyhommia ei riitä jokaiselle päivälle. Uskomme kuitenkin, että jonkinlainen palkka heillä on. Pelin jälkeen käytiin maksamassa tiskillä ja sitten mentiin suihkuun. Jokaisella kentällä käy maksaminen ainakin VISA-kortilla ja käteinenkin kelpaa. Vietnamissa ei tarvinnut pelireissulle varashortseja, vaikka kalsarit ja paita kastuivatkin. Suihkun jälkeen istuttiin klubilla oluen ja pienen syötävän parissa. Tarjolla oli monenlaista kevyttä ruokaa, joka oli hyvää eikä maksanut paljon.

Pelaamamme kentät olivat melko tasaisia kuten Thaimaassakin, mutta Vung Taussa oli hieman korkeuseroja lisäämässä mielenkiintoa. Pelaamamme kentät olivat hyvässä kunnossa väylien osalta. Griinit eivät olleet kovin nopeita, mutta ne olivat erinomaisessa kunnossa muuten. Vesiesteitä näillä kolmella kentällä oli yllättävän vähän ja se teki kentät vähemmään haastaviksi. Sää oli marras- joulukuussa lämmin: 30 ... 35 astetta, mutta Vung Taussa mereltä tuli hieman tuulta ja olo oli aika paljon helpompaa kentällä kuin Ho Chi Minh Cityssä. Sadetta ei peliemme aikana tullut ollenkaan.

Iloiset caddyt

Plussat ja miinukset

+ kentillä tilaa
+ ei tarvitse ajan varausta
+ ihmiset aidosti ystävällisiä
+ Vung Taussa meren rannalla tuuli vilvoitti
+ caddyt poikkeuksetta hyviä

- hieman kalliimpaa kuin Pattayalla, mutta halvempaa kuin muissa Thaimaan golfpaikoissa
- englannin kielen taito heikkoa
- liikenne kaaosmaista Saigonissa
- golfautoilla sai ajaa vain teitä pitkin

KOTISIVU GOLFSIVU DX-GOLF
GOLFIA PATTAYALLA THAIMAASSA
GOLFIA CHIANG MAISSA THAIMAASSA
GOLFMATKAKERTOMUKSET

Päivitetty viimeksi
09.01.2015
Copyright © 2013 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com