2. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan 17.11. - 10.12.1998

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Seija Seppälä, Antti Seppälä, Eija Nyman, Rainer Nyman (Nymanit 2 viikkoa)
    Matkareitti:lento Helsinki - Bangkok, bussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Siam Country Club, Rayong Green Valley, Laem Chabang, Great Lake, Bangpra, Pattaya Country Club, Plutaluang, Khao Kheow, Noble Place, Burapha, Sriracha, Century Ban Chang, Natural Park Hill.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla ja Golfista Chiang Maissa. Vilkaiskaapa niitäkin!

Keskiviikko 18.11.98. Kyseessä oli Seppälän Antin 10-vuotismatka Pattayalle. Hän kävi siellä ensimmäisen kerran 1988. Paljon on kaupunki siitä muuttunut. Mukaan lähtivät Seppälän Antin ja Seijan lisäksi minä ja Päivi, sekä Eija ja Rainer Nyman. Matka kotoa alkoi tiistai-iltana myöhään, koska kone lähti aamuyöstä 01.15. Finnairin lento oli tavanmukaisesti pitkä, mutta sujui ihan mukavasti.
Perille Pattayalle saavuttiin keskiviikkoiltana ja heti Siam Bayshore-hotelliin päästyämme lähdimme tekemään Pattaya Sports Clubin jäsenanomuskaavakkeet Cafe Kronborgiin. Oli mukava tulla hotelliin, kun osa henkilökunnasta muisti meidät aiemmalta reissulta ja tuli kättelemään, mikä ei kuulu normaaleihin thaimaalaisiin tapoihin. Nymanit asuivat Montien Pattaya-hotellissa aivan keskikaupungilla. Illalla ehdittiin vielä tarkastaa vanhat kantapaikat, kuten Only You, josta oli tullut tyttöbaari.

Helsinki - Pattaya 18.11.1998

Seija ja Antti Seppälä odottelemassa Finnairin lentoa Bangkokiin.

Minä odottelin tietysti Päivin kanssa pääsyä taas Pattayalle.

Pattaya mäeltä nähtynä ja aivan edessä hotellimme Siam Bayshore.


Torstai 19.11.98. Edellisenä iltana olimme varanneet hotellin edessä päivystävän minibussin viemään meidät aamulla klo 09.00 Siam Country Clubille ensimmäiselle golfkierrokselle. Nymanit noudettiin hotellistaan yleensä 9.03. Samaa taksia käytimme sitten koko kolmen viikon ajan, joten kuski Alekille koitti hyvät ajat. Matka Siam Country Clubille maksoi 600 bahtia (kurssi 0.14 mk) eli 85 mk koko porukalta.. Jäsenetu puri, vaikka korttia ei vielä ollutkaan mukana, kuitti riitti 350 bahtin greenfeehen, normaalihinta 1000 bahtia. Kenttä oli aivan yhtä hieno kuin muistettiinkin. Ikää sillä on jo 27 vuotta. Pelin rytmiin päästiin heti mukavasti, sillä kausi kotimaassa oli vasta juuri loppunut. Kovin kummoisia tuloksia ei tullut, mutta mukava oli pelata caddien avustuksella. Illalla sitten pyyhkäistiin ostoksille ja hieromaan tuttavuuksia vanhoissa kantapaikoissa. PSC:n kortit myös noudettiin.

Siam Country Club 19.11.1998

Rainer Nyman, Antti, Seija, Eija Nyman ja Päivi Siam Country Clubin ykköstiillä.

Antti oli hyvin tyytyväinen caddynsa palveluihin. Naisryhmä on juuri lähdössä 18. griiniltä.

Siam Country Clubin piha-alue on hieno kaikkine istutuksineen ja patsaineen.


Perjantai 20.11.98. Pelireissu suuntautui Rayong Green Valley Country Clubille. Greenfee oli halpa 350 bahtia ja caddiekin maksoi vain 150 bahtia. Kenttä on komea kuten kaikki muutkin. Tulokset alkoivat parantua ja birdiekonjakeillekin päästiin. Mukavia vesistönylitysväyliä oli muutama. Kolmen yhdeksikön lenkeistä kierrettiin A ja B. Kenttä on melko tasainen mutta mielenkiintoinen. Klubitalo on iso ja komea, ei mitenkään pröystäilevä. Heti opittiin käyttämään lockereita ja suihkua pelin jälkeen. Monessa paikassa kengätkin putsattiin talon puolesta. Tällä kentällä caddie unohti antaa tuloskortin, joten se kannattaa pyytää yleensä siinä vaiheessa kun annetaan tippi. Ilta meni taas kaupungilla pyöriskelyn ja ostosten sekä baarien ja ruokailun merkeissä.

Green Valley 20.11.1998

Rainer ja Antti caddyjen kanssa Green Valley Country Clubilla. Nämä caddyt eivät juuri englantia puhuneet.

Minä ja Rainer poseerataan caddyjen kanssa lammen edessä, joita kentällä on sopivasti pelaajia haastamassa.

Kentän reunalla on mukavia kukkuloita, joita ei ole hyödynnetty tätä kenttää suunniteltaessa.

Avara par-3, jossa kuitenkin syvät bunkkerit vaikeuttavat peliä.

Green Valleyn ykkösväylä ja starttibaari. Nykyään väyläjärjestys on erilainen.

Kentän vanha klubirakennus oli matala ja melko komea.


Lauantai 21.11.98. Ensimmäinen vapaapäivä käytettiin ostosten tekoon ja silmälasien tilaamiseen. Kävelyä ja lepoa tuli mukavasti. Meillä on näillä reissuilla tapana keittää iltapäiväkahvit pelireissun jälkeen. Kahvi on tuotu Suomesta samoin kuin hapankorppuja, juustoa ja metwurstia. Kahvin kanssa otettiin aina konjakit. Vasta kahvihetken jälkeen lähdettiin kaupungille. Siinä välissä kävin usein heittämässä filmin kehitykseen ja kuvat sai kahden tunnin kuluttua. Kuvaliike Billboard, rahanvaihtopaikka Yenjit, pesula Champ ja kaupat Julie ja Wattana olivat parin sadan metrin päässä hotellistamme. Rantakatu hotellin edestä oli koko reissun ajan suljettuna autoliikenteeltä ja se oli kaivettu auki viemäriputken asennusta varten.


Sunnuntai 22.11.98. Ohjelmassa oli krokotiilifarmilla käyminen. Lek vei meidät sinne ja pääsimme heti katsomaan näytöstä, jossa kaveri työnsi päänsä krokotiilin kitaan. Alueella oli valtavasti eri kokoisia krokotiileja ja paljon myös muita eläimiä kuten strutseja. Komeaan puistoon on kerätty myös paljon erilaisia kalkkikiviä, joista on syntynyt laaja ja kaunis alue, jossa on vesilammikoitakin sopivasti. Käymisen arvoinen paikka!

Krokotiilifarmi 22.11.1998

The Million Years Stone Park & Pattaya Crocodile Farm oli käymisen arvoinen paikka, johon kannatti yksi viikonlopun päivä uhrata.

Krokotiilishow'ssa mies retuutti elukkaa ja pani mm. päänsä sen kitaan sekä liukui kovalla vauhdilla kohti suu ammollaan olevaa krokotiilia.

Paljon muitakin eläimiä oli puistossa, kuten nämä strutsit, jotka uteliaina tarkkailevat ihmisiä. Kirahvi kuuluu myös puiston asukkaisiin.

Tässä baarissa voi syöttää lammessa olevia kissakaloja, jotka saivat aikaan melkoisen kuhinan.

Kivipuisto on todella kaunis, kun se on koristeltu erivärisin kukkivin ja hyvin leikatuin pensain.

Pieni lampi kaunistaa maisemaa entisestään. Lammen poikki voi kävellä kiviä pitkin.

Levähdyspaikaksi sopivia kiviäkin löytyy sopivasti.

Korkeuserot antavat näyttävyyttä puistolle.

Mukava mustavalkoinen tapiirikin asuu alueella.

Krokotiilejä on todella paljon. Tässä osa odottelee ruokaa suu ammollaan.

Norsuperhe kuuluu tietenkin asiaan, kun ollaan Thaimaassa.

Buddhalaisuus näkyy kaikkialla ja yleensä edustavasti.

Iltapäivällä kiivettiin Antin kanssa kukkuloille katsomaan temppeleitä ja maisemia.

Pattaya 22.11.1998

Pattaya Park-hotelli ja sen 240-metrinen torni. Takana näkyy Jomtienin lahti.

Etelä-Pattayan kukkulalla on iso buddhan patsas.

Mäellä on myös radioasema FM Stereo Multiplex 104.75 MHz.


Maanantai 23.11.98. Siam Country Club pelattiin toisen kerran. Tällä reissulla huomattiin entistä selvemmin, että monetkaan caddiet eivät osanneet englantia juuri mailan numeroita ja tuloksia enmpä. Niinpä on hyvä tietää, että nam on vesi, OB on out of bounds, light on right eli oikealla ja tee on puu. Thaimaassa, kuten useimmissa muissakin maissa Aasiassa ei osata r-kirjainta sanoa, joten täytyy tottua siihen, että r:n paikalla on l-kirjain tai se jätetään kokonaan sanomatta. "OB light, left nam" tarkoittaa siis, että oikealla on out of bounds ja vasemmalla vesieste. "Soli" tarkoittaa anteeksi ja "light tee" puun oikealta puolelta.
Säät olivat useimmiten golfin pelaamiselle suotuisat. Aurinko ei porottanut kaiken aikaa, vaan pilviäkin oli taivaalla ja pientä tuulta. Muutamana päivänä tuli jokunen pieni sadekuuro, mutta ainoastaan kerran rankempi. Niitä rankempia oli kyllä tullut Pattayallakin useampia, mutta olimme aina jossain kauempana pelaamassa.


Tiistai 24.11.98. Pelipaikkana kaikille uusi kenttä Great Lake Golf & Country Club Rayongin suunnalla länteen Pattayalta. Siellä oli tarjous, jossa greenfeen, caddien ja auton sai 800 bahtilla ja sen käytimme tietysti hyväksemme. Caddiet olivat osittain poikia, mutta oikein mukavia, vaikkeivät juuri englantia puhuneetkaan. Kentällä on paljon vesiesteitä, jotka ovat salakavalasti piilossa, mutta hienosti niistäkin selvittiin. Reissun ensimmäinen birdieni syntyi 2. väylällä.

Great Lake 24.11.1998

Great Lake on melko komea mutta tasainen kenttä, mutta viimeistelyssä on säästetty.

Kivoja vesiesteitä löytyy täältäkin sopivasti samoin kuin bunkkereita, tosin huonosti hoidettuja.

Hyvän tarjouksen johdosta meillä oli autot käytössä. Golfasuntoja on kentän reunalla paljon.

Palmut, vesi ja kukkivat pensaat tekevät kentän kivaksi.

Putit on tehty, joten Rainer ja Antti suuntaavat kohti seuraavaa tiitä.

Golfklubien portteihin on satsattu Thaimaassa paljon, niin täälläkin.


Keskiviikko 25.11.98. Bangpra International Golf Club oli nyt pelivuorossa. Taas havaittiin, että ennakkotiedot komeasta kentästä eivät olleet liioittelua. Heti klubilta avautui todella komea näkymä alueelle - kukkaloistoa parhaimmillaan. Täällä olivat reissun nopeimmat greenit. Antilta venähti selkälihas ja sitä caddiet hoitelivat innolla, mutta muutama väylä jäi pelaamatta.

Bangpra 25.11.1998

Bangpran siirtymä klubilta ykköstiille on kaunis.

Vesi komistaa monessa paikassa muutenkin hienoa kenttää.

Pientä odottelua par-3:lla, jonka griini on melko suuri.

Kentän komea klubitalo ja oikealla golfhotelli.

Antti avaa 10. tiillä hauskojen tiimerkkien välistä.

Antin selkä vaati hoitoa, jota caddyt mieluusti antoivat.


Torstai 26.11.98. Pelimatkamme suuntautui alueen ehkä komeimmalle kentälle Laem Chabang Country Clubille. Kulkua varten oli varattu kentän oma kuljetus, jota odottelimme Montien Pattaya-hotellin pihalla. Kyyti tuli muutaman soittelun jälkeen tunnin myöhässä. Perille kuitenkin päästiin. Greenfee kuljetuksen kanssa oli 550 bahtia, joka on mielestämme tälle kentälle naurettavan halpa. Uusi klubitalo on todella komea. Antti ei selkävaivansa vuoksi pelannut.

Tällä kertaa pelattiin ensin C-lenkki, jota myös Lakeksi kutsutaan. Vettä siellä onkin paljon ja palloja meni. Toinen lenkki oli A eli Mountain, jonka aloitusväylä vaatii onnistuneen lyönnin. Paluukyyti klikkasi jälleen hieman. Se tapahtui lavataksilla - 40 km. Hyvin se kuitenkin sujui.

Laem Chabang 26.11.1998

Laem Chabangissa pelasimme Lake-yhdeksikön, jossa vettä on kiitettävästi.

Ohi meni taaskin pitkä puttini eikä vika ollut griinissä.

Laken 9. väylä pelataan kohti komeata klubitaloa. Seuranamme oli englantilaisia.

Laken 9. griini on muiden tapaan suuri ja nopea. Tämä chippi meni aivan lipun juureen.

Mountain-lenkin 2. väylä on mäeltä veden yli pelattava par-3, jossa edessä on leveä bunkkeri.

Siirtymätaipaleisiin on todellakin satsattu paljon. Siinä on hyvä suunnitella seuraavan väylän peliä.

Ladyryhmämme caddyt pitivät hauskaa koko kierroksen ajan.

Laem Chabangin piha ja viihtyisä harjoitusalue.

Windy Gardenissa nautiskeltiin iltaoluita usein.


Perjantai 27.11.98. Sitten olikin vuorossa alueen uusin kenttä Pattaya Country Club. Klubitalo on mukavan näköinen ja pröystäilemätön. 36-reikäiseksi suunnitellusta kentästä oli valmiina 18 väljästi rakennettua reikää. Harjoitusalueet olivat hieman keskeneräiset ja mm. range puuttui. Kierros tuli kuitenkin tehtyä ja kenttä oli konstailematon ja hyvässä kunnossa. Tästä tulee vielä komea klubi, jos vain rahat riittävät. Sitä tuli aina ihmeteltyä, miten tällaisella alueella on niin paljon ja niin hienoja kenttiä, kun pelaajia oli erittäin vähän. Kertaakaan ei etukäteen varattu aikaa ja aina päästiin heti pelaamaan kun oltiin valmiit ja ruuhkia ei missään arkisin ollut. Maanantaisin Siam Country Clubilla oli hieman normaalia enemmän porukkaa, kun melkein kaikki muut kentät olivat suljettuna.

Paluumatkasta meinasi tulla ongelma, kun Alekia ei kuulunut meitä noutamaan. Puolentoista tunnin odottelun jälkeen päätimme lähteä ja paluu tapahtui kentän yhdellä pick-upilla, johon bägit laitettiin lavalle minun ja Rainerin kanssa, loput änkäytyivät ohjaamoon. Tyttö ajoi mukavaa vauhtia ja suorinta tietä hyvin eikä matkasta tullut painajaista, vaikka ajoviima välillä tuiversikin tuntuvasti. Perille päästiin kunnialla. Alek oli tullut klubille auton hajottua vartin meidän lähtömme jälkeen, mutta asia hoidettiin molempia osapuolia tyydyttävästi kuntoon.
Illalla hotellissa oli järjestetty kanta-asiakkaille coctail-tilaisuus ala-aulaan. Kävimme siellä naukkaamassa parit gin-tonicit ja haukkaamassa pientä suolapalaa.

Pattaya Country Club 27.11.1998

Caddyt työn touhussa Pattaya Country Clubilla.

Avaralla kentällä on hyvin tilaa, mutta ojia ja vesiesteitä pitää varoa.

Myös isoja bunkkereita on syytä varoa kuten tässäkin.

Kierroksen jälkeen ajettiin klubille kiesillä. Antilla on kamera aina mukana.

Pattaya Country Clubin pikkusievä, mutta käytännöllinen klubitalo.

Lekin auto oli hajonnut ja jouduimme odottelemaan kyytiä klubin rappusilla.

Ykkösväylälle mennän klubilta ison liikenneympyrän kautta.

Klubin aulassa oli erikoinen kivistä tehty rakennelma.

Viimein päästiin yhden tytön pick-upilla hotellille, Rainerin kanssa istuttiin lavalla.


Lauantai 28.11.98. Kohteena oli vanha tuttu Plutaluang Navy Golf Course. Se on sitten viime kerran laajennettu 36-reikäiseksi, mutta nyt pelattiin samat yhdeksiköt kuin edellisellä kerralla. Kenttä on kohentunut muutamassa vuodessa valtavasti. Raffit ovat siistiytyneet ja istutuksia lisätty paljon ja tämä oli nyt kunnoltaan ja näöltään aivan muiden kenttien veroinen. Lauantaista johtuen pelaajia oli paljon, mutta ruuhkia ei syntynyt, kun porukat jaettiin sopivasti eri yhdeksiköille. Rainer arvosti kentän yhdeksi parhaista pelaamistaan. Aivan viidakon reunassa sijaitsevalla kentällä näkyi apinoita, jotka tarjosivat mukavan eksoottisen golfelämyksen.

Illalla käytiin syömässä Bavaria Housessa, jota voi suositella kaikille. Siellä oli paikat täynnä ja elävää musiikkia. Tällä kertaa esiintyi Die Alpen Yuppies-orkesteri, joka on palkittu Oktoberfestillä Münchenissä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti. Voimme suositella - osoite Soi Diana Inn.

Plutaluang - Pattaya 28.11.1998

Plutaluang on Bangpran ohella alueen ainut viidakkokenttä, jossa voi tavata apinoita. Aina niitä ei ole nähty.

Par-3, joka avataan mäeltä kioskin vierestä. Tämä on call hole, jossa takaa tulevien annetaan lyödä ulos ennen puttaamista.

Tässä on ryhmä päässyt puttaamaan ja toinenkin saapuu griinille. Porukkaa on kuin pipoa!

Kenttää on siistitty valtavasti viimeisten 3 vuoden aikana. Väylät ovat erikoislaatuista rönsyilevää ruohoa.

Bavaria Housessa oli illalla tunnelmaa. Orkesteri piti huolen musiikista.

Siellä oli myös oma olutpanimo. Ruoka oli todella hyvää saksalaista laatua.


Sunnuntai 29.11.98. Taas lepopäivä! Ajettiin taksilla Pattaya Parkiin. Hotelliin on tehty laajennustorni, jolla on korkeutta yli 200 metriä. 170 metrin korkeudesta voi laskeutua rannalle "tynnyrillä" tai toiseen suuntaan pelkkien valjaiden varassa. Se on kuitenkin kuulemma arvokasta hommaa mutta varmasti mieleen jäävä tapa tulla tornista alas. Ilta menikin sitten ensimmäisen reissun 3-vuotisjuhlien sekä Seijan ja Antin 3-vuotishääpäivän juhlimisen merkeissä.

Pattaya 29.11.1998

Siam Bayshoren uima-altaalla oli myös liukumäki.

Pattaya Parkin tornista on tulossa mies valjaissa alas.

Tässä lähempi kuva köyden varassa alas tulevasta kaverista.

Gondolilla pääsee tornista Jomtienin alas rannalle.

Illalla juhlittiin Seijan ja Antin merkkipäivää.

South Pattayan ja Jomtienin erottava kukkula iltavalossa.


Maanantai 30.11.98. Khao Kheow Country Club oli pelivuorossa. Erittäin komea ja mielenkiintoinen 27-reikäinen kenttä, jolla pelaamisesta todella nautti, oli Antille ja Seijalle jo edelliseltä reissulta tuttu. Klubitalo on mahtava ja näkymät sieltä henkeäsalpaavat. Erikoisuutena on par-3 väylä, joka lyödään saarelle, jota reunustavat metrin korkuiset pystysuorat kivireunukset. Siitä huolimatta Eija sai pallonsa veden kautta saarelle.

Pelimme aikana oli hotelliimme saapunut Apukerhon 200 hengen ryhmä, jonka heti huomasi lisääntyneenä Suomen kielen sorinana. Ryhmän viihdyttäjänä oli matkalla mukana Eija Kantola. Hotelli toivotti Apukerhon mahtavin tekstein tervetulleeksi ja näki muutenkin paljon vaivaa ihmisten viihtymiseksi. Antti tarjosi illalla kaikille ruuat hollantilaisessa ravintolassa.

Khao Kheow 30.11.1998

Khao Kheowin mahtava klubitalo, josta on komeat näkymät kentälle.

Tällä vaikealla kentällä on paljon lampia ja muita vaaran paikkoja.

Kenttä on hyvin tasainen, mutta kumpuja on väylien välissä paljon.

Khao Kheowin mahtava klubitalo, josta on komeat näkymät mahtavalle kentälle - yksi mukavimmista.

Antti avaamassa hankalahkolla par-5:lla. Jos puiden yli oikaisee, lyönnin pitää olla tosi pitkä.

Mielenkiintoin B6 saarigriini odottaa. Onneksi lyötävä matka on kohtalaisen lyhyt.

Vielä on edessä vaikea väylä, ennenkuin päästään klubille.

Eija Nymanin harjoitussvingi viimeisellä väylällä.

Väylät kiertävät suurta lampea ja klubilta voi seurata droppailua.


Tiistai 1.12.98. Nymanien viimeinen peli tällä reissulla suunnattiin koilliseen 70 km:n päähän Noble Place Golf & Country Clubille. Tämä kenttä oli yksi hieman keskeneräisistä kentistä, mutta aivan mukava pelattava. Väylät ja greenit olivat hyvässä kunnossa. Rahan puute ilmeisesti kiusaa, sillä meidän 6 hengen ryhmän lisäksi kirjoihin oli merkitty ainoastaan 4 muuta pelaajaa! 27 reikää oli valmiina ja lisääkin mahtuu. Uusi klubitalo oli melkein valmis, mutta ei vielä käytössä. Kukkia kasvatettiin kentälle istutettavaksi tilapäisen klubitalon seinustoilla.

Noble Place 01.12.1998

Tämä hieman vaatimattomampi kenttä oli myös hyvässä kunnossa ja kiva pelattava.

Kukkia oli oikeastaan vain klubin pihalla, koska kenttä oli vielä hyvin uusi.

Portti ison tien varressa oli kuitenkin tyypillisen mahtava.


Keskiviikko 2.12.98. Nymanit jäivät pakkaamaan, kun lähdimme kokeilemaan taas uutta kenttää. Laem Chabangin viereen on noussut uusi komea yksityinen Burapha Golf Club, jossa on paljon golfasuntoja ja 18-reiän kauniiksi viimeistelty kenttä. Laajennus 36-reikäiseksi on ilmeisesti suunnitteilla. Kentällä näkyi pelaajien puute. Kuumasta säästä johtuen vuokrasimme kaksi autoa, joilla hyvin mahduimme caddiet mukaan lukien liikkumaan ja kierros sujui nopeasti. Korkeuseroja on kentällä melko mukavasti. Kiva tuttavuus tämäkin!

Burapha 02.12.1998

Burapha on melkein yhtä hieno kenttä kuin viereinen Laem Chabang, mutta jää hieman. Tässä kiva par-3., joka ei ole niin helppo kuin miltä näyttää

Hienoja golfkämppiä kukkaloiston keskellä. Kenttä oli alkuun yksityinen, mutta ilmeisesti greenfeepelaajia kaivattiin.

Mielenkiintoinen par-4, jossa ensin mennään alas ja sitten ylös griinille. Tilaa on vasemmalla paljon ja puutkin voi oikealta ylittää.

Joka puolella on tilaa, mutta bunkkereita on runsaasti.

Mukava näköala Laem Chabangiin päin. Korkeuseroja on melko paljon.

Tästä menee alikulku klubille tulevan tien ali. Näyttävyyteen on panostettu.

Vettä on bunkkereiden lisäksi kiitettävästi. Ne antavat lisäkauneutta kentälle.

Klubilta näkyy startterin kopille päin harjoitusgriinejä, mutta ei pelissä olevia.

Buraphan portti on yhtä kukkaloistoa, mutta muuten yksinkertaisen tyylikäs.


Torstai 3.12.98. Vuorossa oli taas uusi kenttä Sriracha International Golf Club, joka olikin yllättävän hieno kenttä. Greenfee oli halpa 200 bahtia ja caddiemaksu 180 bahtia. Koska kentällä ei käytetä kärryjä, otimme jokainen auton. Se maksoi vain 300 bahtia, joten taisi olla reissun halvin kenttä. Päivin caddie ei osannut ajaa autolla, joten Päivi kävi itse puikkoihin. Kenttä on komea, yksi parhaita. Erikoisuutena 3. reikä par-3, jossa lyödään krokotiililammikon yli. Elukat kyllä ovat onneksi aitauksen sisällä. Tälle kentälle vielä palataan.

Sriracha 03.12.1998

Srirachan kenttä on myös yksi alueen kauneimmista runsaiden kukkaistutustensa vuoksi.

Kentän hoitajat pitävät istutuksia hyvässä kunnossa koko ajan.

Tämä erikoisuus, krokotiiliaitauksen yli pelattava par-3, on nykyisin historiaa.

Kauniisti koristeltu vesiputous komistaa tätä väylää.

Vesi- ja hiekkaesteitä riittää melkein joka väylälle.

Antti caddynsa kanssa kierroksen jälkeen tyylikkään klubitalon edustalla.

Klubilta näkyy komea kenttä todella hyvin.

Näkymä klubin sisältä kentälle on kuin kaunis maisemataulu.

Portti on tälläkin kentällä mahtava, mutta silti yksinkertainen.


Perjantai 4.12.98. Laem Chabang Country Club pelattiin uudelleen alueen komeimpana kenttänä. Ilmainen kuljetuskin teki pelaamisesta edullisen ja kenttähän on tosi mukava. Nyt kierrettiin Mountain ja Valley. Illan hämyssä saatiin mukavia valokuvia kentästä. Paluu tapahtui taas lavataksilla.

Illalla käytiin hakemassa vaatteita räätäliltä ja viereisessä Smile-baarissa Antti esitti karaokea. Tytöt pitivät meitä hyvänä, kunnes madamet saapuivat. Reissun aikana käytettyjä räätäleitä olivat Renoir's Taylor, Paul's Taylor ja Taj Mahal Taylor.

Laem Chabang 04.12.1998

Laem Chabangissa väylätkin ovat kuin samettia. Ei ole vaikeata saada hyviä kuvia.

Siirtymätaipaleet ovat näyttäviä kuten väylätkin. Takana mielenkiintoinen par-5.

Valley'n 9. väylä ja klubitalo häämöttää. Griinin ympärillä on paljon bunkkereita.

Ennen griiniä on vasemmalla yli 100 metriä pitkä bunkkeri, josta on vielä pitkä matka griinille.

Iso griini on piilossa pienen kukkulan takana. Oikominenkin onnistuu hyvin, pallo ei kyllä häviä.

Peliä on kiva seurata klubin terassilta, josta näkyy hyvin Valley'n ja Lake'n 9. väylät.

Lake'n 9. väylä ja taustalla näkyvät Buraphan loma-asunnot ja väylät.

Valley'n 9. väylän pitkä bunkkeri kivassa iltavalossa.

Laem Chabangin portti on hillitty. Keskellä on portinvartijan koppi.


Lauantai 5.12.98. Vuorossa oli viimeinen etelästä puuttunut kenttä Century Country Club Ban Chang, jonka klubitalo oli reissumme vaatimattomin, mutta kaikki tarvittavat palvelut kyllä löytyivät. Kenttä on mukava ja paikalla tavatut ulkomaalaiset kertoivat pitävänsä siitä. Seija löi heti alussa pallonsa palmuun, josta minä pitkänä sain sen alas.

Väylät ja varsinkin reuna-alueet olivat hieman viimeistelemättömät, mutta kunhan vuosia kuluu, on tämäkin todella hieno kenttä.

Century Ban Chang 05.12.1998

Century Ban Chang oli reissumme vaatimattomin kenttä, mutta silti kiva pelata.

Caddyt olivat reippaita täälläkin. Tällä kentällä ei ollut paljon palmuja mutta muita puita sitäkin enemmän.

Yhteen palmuun Seija sai kuitenkin pallonsa jäämään.

Par-3 ja takana baari, joka ohitetaan pariin kertaan.

Lampi, johon palloja menee paljon ja kerääjät ovat paikalla.

Centuryn vanha klubitalo on todella vaatimaton.

Vietettiin kuningas Bhumibolin 71. syntymäpäivää, jolloin virastot ja pankit olivat kiinni. Pattayan elämään se ei paljon vaikuttanut, mutta kaduilla oli tanssiesityksiä ja kaikkialla onnentoivotusplakaatteja.

Pattaya 05.12.1998

Kuninkaan syntymäpäivä näkyi katukuvassa kaikkialla.

Kulkueita ja tanssiesityksiä oli eri puolilla, mm. kävelykadulla.

Pienten rumpalipoikien tahdittama kulkue.


Sunnuntai 6.12.98. Vapaapäivää vietettiin kävelemällä rantaa pitkin Pohjois-Pattayalle golfliikkeeseen, josta ei tosin ostettu mitään. Takaisinkin tultiin jalkaisin ja haukattiin välillä club sandwichit.
Illalla hotelli järjesti rantabaariin Suomen itsenäisyyspäiväjuhlat Apukerholle. Kadun kaivanto oli saatu piiloon laittamalla kymmeniä palmuja sen reunoille. Rantabaari oli koristeltu Suomen lipuin. Me mentiin kuitenkin kaupungille käväistyäni ensin parturissa. Reissun aikana pesetettiin vaatteita 2nd Roadilla olevassa pienessä Champ-pesulassa. Kymmenen paidan, saman määrän alushousuja ja sukkia pesu maksoi vain 200 - 300 bahtia, joten turhaan ei kannata Suomesta vaatteita rahdata - varsinkin, kun hyviä pelipaitoja saa 200 bahtilla.

Pattaya 06.12.1998

Pohjois-Pattayalta näkyi hyvin Pattaya Park, kukkula ja oikealla Royal Cliff hotellikompleksi.

Hotellimme edusta oli koristeltu Suomen itsenäisyyspäivän johdosta palmuin ja Suomen lipuin.

Sievä parturi teki tarkkaa työtä hiusteni kanssa. Parturissa käynti on Thaimaassa halpaa.


Maanantai 7.12.98. Viimeinen uusi kenttä tällä turneella oli 18-reikäinen Natural Park Hill Golf Club, joka sijaitsee samalla alueella kuin 27-reikäinen Natural Park Resort Golf Club. Kenttä on kyllä tosi komea, mutta turhan kallis. Reissun kallein greenfee oli 990 bahtia, caddiemaksu 200 bahtia ja autokin 600 bahtia. Otimme kuitenkin naisten toivomuksesta 2 autoa kierrokselle. Mielenkiintoisia ja hyväkuntoisia väyliä riitti.

Paluumatkalla Alekista otettiin muutama kuva muistoksi.

Natural Park Hill 07.12.1998

Natural Park Hill on myös hyvin komea kenttä, jossa kukat loistavat.

Antti on saanut pallonsa nippa nappa esteen yli.

Erikoinen par-3, jossa griinejä oli kaksi ja tiiauspaikkoja kymmenkunta.

Välillä jäi vähän aikaa istuskella caddyjen kanssa.

Seija on juuri lyönyt, Päivi ja caddy seuraavat.

Pieniä kukkivien kasvien peittämiä lampia oli paljon.

Viimeinen griini ja päivän peliurakka on ohi.

Päivi, Seija ja vakituinen kuljettajamme Lek lähdössä kotimatkalle.

Sisarkentän Natural Park Resortin mahtava klubitalo. Kentät ovat vierekkäin.

Paluumatkalla Lekistä otettiin muutama kuva muistoksi.

Pattaya 07.12.1998

Natural Park Resortin mainos valtatien varressa on näkyvä.

Pattayan keskustassa on melkoinen liikenne iltapäivällä.

Hotellilla ollaan ja bellpojat ovat ottaneet bägimme huostaansa.


Tiistai 8.12.98. Reissun viimeinen kierros pelattiin taas "kotikentällämme" Siam Country Clubilla. Minulle sattui reissun englanninkielentaitoisin caddie (212 Lek), jonka kanssa oli kiva keskustella kaikenlaisista aiheista kierroksen aikana. Antti ei käsivaivan vuoksi pystynyt pelaamaan ja Päivikin joutui keskeyttämään 14 reiän jälkeen saatuaan mahatautikohtauksen. Pyysin caddietä hakemaan klubilta auton, jotta Päivi saataisiin sinne lepäämään. Caddieni kuitenkin sanoi, että ei tarvitse maksaa, kun hän hakee moottoripyöränsä ja vie sillä Päivin klubille. Näin potilas sai nauttia pitkästä aikaa moottoripyörän kyydistä. Kaksi väylää pelasin sitten ilman caddietä, kunnes hän ehti takaisin kahdelle viimeiselle. Annoin tippiä 300 bahtia, kun normaalisti olimme antaneet 120 - 200 bahtia palvelusta riippuen. ilta sujuikin sitten iloisen pakkaamisen merkeissä.

Siam Country Club 08.12.1998

Tämä Siamin caddy on myös nimeltään Lek.

Caddyt raahavat bägit ylös parkkiin odottamaan kotimatkaa.

Siamin 18. griini on kuvauksellinen klubin terassilta.


Keskiviikko 9.12.98. Viimeisen päivän aamu vietettiin rauhallisesti, mutta yhdet kaljat ehdittiin käydä ottamassa Windy Inn-baarissa. Alek käytiin hyvästelemässä ja luvattiin palata parin vuoden kuluttua. 6 bussia tuli hakemaan meitä hotellin takapihalta, jossa oli hotellin henkilökuntaa hyvästelemässä plakaatteineen.

Pattaya - Bangkok 09.12.1998

Lähtö alkaa olla lähellä. Tässä odotellaan busseja hotellin takapihalla.

Apukerhon matkalaiset lähtivät samaan aikaan pois ja sen huomasi.

Siam Country Clubille johtava tie on hyvin merkitty Sukhumvit Roadilla.

Bussimatka Bangkokiin sujui nopeasti ja Finnairin MD-11-konekin lähti ajallaan kohti Helsinkiä 10.5 tunnin lennolle. Seutulassa oltiin hieman ennen puolta yötä ja kotona torstain puolella 00.40.


Tämän golfmatkan saldo oli 16 kierrosta 20 päivän aikana, kun matkapäivät otetaan pois. Kaikkiaan pelattiin 13 eri kentällä alueen 18:sta. Siam Country Clubilla pelattiin kolme kierrosta ja Laem Chabangissa 2 kierrosta. Tulokset olivat vaihtelevia, mutta kaikki pääsivät kuitenkin tarjoamaan birdie-pullostaan. Reissu oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja golfin kannalta antoisa.

Kuten jo kerroin, sää oli golfin pelaamiseen mitä mainioin, ei liian kuumaa. Ylin maksimilämpötila hotellimme parvekkeella varjossa oli 25.11. ja 4.12. 33.0 astetta ja alin maksimilämpötila 22.11. 25.7 astetta. Minimilämpötila oli alimmillaan 6.12. 21.4 astetta ja ylimmillään 20.11. 25.7 astetta. Yli 30 asteen lämpötiloja oli 13 päivänä eli runsaat puolet. Suomessa lähtöpäivänä oli pakkasta noin 5 astetta ja tulopäivänä suurinpiirtein saman verran.

AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer Sivulta löytyy ehkä tämä hetken ajankohtaisimmat kenttäesittelyt. Useimmista kentistä on myös pelaajien kenttäarvosteluja.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 3. PATTAYAN REISSU
CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU 5. PATTAYAN REISSU
6. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
27.12.2005
Copyright © 1999 - 2015
Esa Hänninen
ejh@diccons.com