8. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
03.-31.10.2008

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Seija Seppälä, Antti Seppälä, Timo Leino, Kari Ruusukunnas (03.-17.10.), Tuija Elomaa (17.-31.10.), Maria Siro (17.-31.10.), Timo Siro (17.-31.10.)
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, minibussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Plutaluang Navy Golf Course (3), Siam Country Club Plantation (2), Khao Kheow Country Club (2), Bangpra International Golf Club (2), Phoenix Golf & Country Club (3), Eastern Star Country Club, Rayong Green Valley Country Club, Burapha Golf Club, Mountain Shadow Golf Club, Pattaya Country Club, Bangpakong Riverside Golf Club, Pattana Sport & Golf Club, Bang Sare Recruit Training Center Golf, Crystal Bay Golf Club, Siam Country Club Old Course.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Alkusanat

Tämän matkan suunnittelu aloitettiin jo Pattayalla 2007. Koska silloin olimme siellä vain 2 viikkoa, päätimme seuraavalla kertaa olla 4 viikkoa. Päivin ja minun lisäksi Timo Leino lupasi tulla mukaan. Myös Seppälän Antti ja Seija halusivat mukaan ja lähinnä Antin työkiireet rajasivat matka-ajan lokakuulle. Tuija Elomaa lupasi tulla vain kahdeksi viikoksi lokakuun loppupuolelle. Lennot varasin netistä 1.1.2008 ja Finnairin Bangkokin lennon hinnaksi tuli 682 €. Sitten alkoi asumismuodon valinta. Seppälät olivat päättäneet asua Condominiumissa ja varasivat huoneen View Talay 2:sta Jomtienin läheltä. Me Päivin ja Timon kanssa päädyimme hotellivaihtoehtoon. Netistä etsin edullisia hotelleja hyviltä paikoilta ja lopulta päädyimme valitsemaan Hotel Royal Palacen Second Roadin varrelta Etelä-Pattayalta. Keväällä Belekin reissulla houkuttelimme mukaan Timo ja Maria Siroa ja houkuttelu kantoi hedelmää aprillipäivänä, jolloin he varasivat Aurinkomatkoilta 2 viikon matkan Siam Bayshoreen lokakuun loppupuolelle. Kesällä mukaan ilmoittautui vielä Kari Ruusukunnas, joka lähti Timon kämppäkaveriksi ensimmäiseksi kahdeksi viikoksi. Vilkkaan e-mailkirjeenvaihdon jälkeen hotellihuoneen hinnaksi tuli 1090 bt/vrk eli 27 vuorokaudelta yhteensä 29430 bt. Se tekee henkeä kohti n. 325 €. Lisäksi piti liittyä jäseneksi hotellin klubiin, joka maksoi 350 bt. Kyyti Bangkokin kentältä Pattayalle maksoi reilut 2000 bt ja koska meitä oli kyydissä kuusi, henkeä kohti hinnaksi tuli n. 10 €. Paluumatkalla meitä oli neljä. Yhteishinta lennoille, hotellille aamiaisineen ja kuljetuksille oli hieman yli 1000 €/henki.

Matkan kesto oli siis 4 viikkoa ja kaikki arkipäivät oli pyhitetty golfin peluulle ja lisäksi pelattiin jokaisena sunnuntaina.

Hotellina Pattayalla oli siis meillä Päivin kanssa ja Leinon Timolla Hotel Royal Palace. Timon kämppäkaverina oli ensimmäiset 2 viikkoa Kari Ruusukunnas ja toiset kaksi viikkoa Tuija Elomaa. Seppälät asuivat Jomtienilla View Talay 2:ssa ja Sirot Hotel Siam Bayshoressa.

Golfia pelattiin 22 kierrosta 20 eri kentällä. Osa porukasta piti välipäiviä. Uusia kenttiä tuli pelattua vain kaksi eli Siam Country Clubin Plantation kentän 27 reikää.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntrin kaksi/kolme kenttää, uusi Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä. Lisäksi Khao Kheowin lähellä on uusi kenttä Pleasant Valley CC, jossa 9 reikää on jo valmiina. Lisäksi Sattahipissa on kaksi tuntematon 9-reikäistä kenttää, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle vielä jäi.

Perjantai 03.10.08. Ruusukunnaksen Kaija tuli Karin kanssa hakemaan meidät 16.50 ja kentällä Seutulassa oltiin 17.35. Seija ja Antti olivat jo siellä baggage drop-jonossa, joka oli melko pitkä. Timppa tuli myös nopeasti ja Tuija oli saattamassa. Golfbägin maksut 40 € (minulla ja Karilla oli bägi) hoidettiin 2 kerrosta alempana Finnairin toimistossa. Lähtöselvityksen tein netissä edellisenä päivänä ja matkatavaroiden jättäminen sujui jonosta huolimatta nopeasti ja päästiin käymään tax free-ostoksilla ja parilla oluella. Tiskillä ennen koneeseen menoa bongattiin virkailijana Big Brotherin menneiltä kausilta tuttu Antti Asikainen. Finnairin vuoro AY 095 ja MD-11 lähti kohti Bangkokia aivan aikataulun mukaisesti 20.10. Lento alkoi ihan mukavasti. Helsingissä satoi lähtiessä vettä ja lämpötila oli 12 astetta.

Mukana matkalla olivat tässä vaiheessa Seija ja Antti Seppälä, Timo Leino, Kari Ruusukunnas sekä Päivi ja minä. Karin oli määrä olla Pattayalla kaksi viikkoa, me muut neljä viikkoa.

Helsinki 03.10.08
Päivin kanssa ollaan valmiit siirtymään Bangkokin lennolle. Kari, Timo ja Seija odottelevat lähtöpaukkujen ääressä. Pienet oluet tai viinit maistuvat aina matkalle lähdettäessä.


Lauantai 04.10.08. Matkalla saatiin hieman nukuttuakin ja Bangkokin Suvarnabhumi-kentälle saavuttiin hieman etuajassa 9.50. Thaimaan aika oli Suomen aika + 4 tuntia. Sää oli pilvinen ja lämmintä n. 28 astetta. Peran vaimon Somin veli oli meitä vastassa minibussilla ja nopeasti sujuneiden tarkastusten ja matkatavaroiden saamisen jälkeen löydettiin helposti noutaja. Suvarnabhumista päästiin lähtemään 10.55 ja Pattayalla oltiin 12.30, joten Hotel Royal Palaceen saavuttiin hyvissä ajoin. Antti ja Seija jatkoivat matkaa View Talay 2:een. Huoneet piti hotellissa maksaa aina viikoksi eteenpäin ja viikkohinta huoneelta oli 7630 bt. Hinta perustui hotellin klubin jäsenyyteen, joka maksoi 350 bt. Ensimmäiset huoneet saimme 8. kerroksesta, mutta ne olivat takapihalle päin, joka oli yhtä rakennustyömaata. Toiset huoneet 7. kerroksessa olivat merelle päin, mutta huoneissa ei ollut parveketta; väliovi kylläkin. Ei nekään kelvanneet. Sitten saatiin huoneet 520 ja 521 5. kerroksesta meren puolelta ja niissä oli parveke. Merikin näkyi jonkin verran ja nyt kelpasivat.

Nopean majoittumisen jälkeen lähdettiin Pattaya Sports Clubille hakemaan kortit Timpalle ja Tuijalle. Sitten mentiin samalla taksilla Peran baariin Vivianiin Jomtienille ottamaan Päiville ja Timpalle bägit. Sitten ajettiin takaisin hotellille ja käveltiin Windyn baariin ja sieltä rahanvaihdon jälkeen syömään Kings Food Restaurantiin. Hotellilla oltiin takaisin 20.00. Kari soitti Lekille ja tilasi hänet seuraavaksi aamuksi hotellimme eteen ensimmäistä pelimatkaa varten.

Päivän ylin lämpötila oli 29.7 astetta ja sää poutainen.

Bangkok - Pattaya 04.10.08
Antti, Seija ja Päivi odottelevat matkatavaroita Suvarnabhumissa. Thaimaa toivottaa tervetulleeksi ja viimeinen etappi kohti Pattayaa alkaa. Suvarnabhumi ympäristö alkaa jo olla valmis ja siisti teitä myöten.
Timo, Päivi ja Kari hotellimme Royal Palacen edessä.
Royal Palace Hotel on 11-kerroksinen kolmen tähden hotelli.
Parvekkeelta näkyy hyvin vastapäinen Marriott-hotelli.


Sunnuntai 05.10.08. Yöllä oli pieni ukonilma ja alin lämpötila oli 25.8 astetta. Aamulla paistoi kuitenkin jo aurinko. Aamiainen todettiin hotellin buffetpöydässä hyväksi, vaikka munanpaistajaa ei ollutkaan. Pekoni myös puuttui pöydästä, mutta myöhemmin huomattiin, että sitä saa pyytämällä. 8.30 saatiin klubikortit respasta ja Lek tuli noutamaan Timon, Karin, Päivin ja minut vanhalla autollaan. Menomatkalla Lek kävi hakemassa kotoaan Pattaya Tailta aivan läheltä Sukhumvitia Karin syyskuussa jättämät pallot. Samalla nähtiin myös Lekin vaimo. Koska oli viikonloppu ja aikaa ei oltu varattu, päätettiin mennä Plutaluangiin, koska se on edullinen ja siellä on kaksi kenttää. Pelaamaan päästiinkin hyvin ja kierrettiin lenkit South ja West. Reissun ensimmäisen birkun tein Westin 1. reiällä. Alku oli hankalaa, mutta sitten alkoi peli jo kulkemaan. Timo vei kuitenkin skinissä 12 reikää. Antti ei ollut pelikykyinen ja Seijakin piti vapaata. Lähtö kierrokselle oli 9.30, pelaajia ei ollut kovin paljon ja kierros kesti 4.5 tuntia. Greenfee oli 850 bahtia.

Lek toi meidät hotellille ja hetimiten lähdettiin katsomaan Seppälöiden kämppää View Talay 2:ssa. Antti keitti kahvit ja kämppää ja maisemia 14. kerroksesta ihasteltiin joukolla. Sitten käveltiin Jomtienille ja käytiin syömässä hollantilaisessa ravintolassa. Sen jälkeen poikettiin vielä Vivianissa Peraa moikkaamassa. Sitten ajettiinkin 10 bt:n bahtbussilla hotellille. Huoneessamme otettiin vielä iltaoluet ja konjakit Timpan ja Karin kanssa. Noin 23.00 painuttiin pehkuihin.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila varjossa parvekkeellamme oli 30.5 astetta.

Plutaluang - Pattaya 05.10.08
Plutaluangin South 1 on mukavan avara par 5, jossa on korotettu griini. Timo asettautuu lyömään West 8:lla, par 3 alamäkeen ja lammen yli. West 9:n suuri griini on saarella, jonne on kokonsa puolesta helppo päästä.
2nd Roadin ja Beach Roadin välissä on uusi siisti kauppakuja Pattaya City Walk. Seppälät asuivat tässä suuressa View Talay 2A:n condominiumissa 14. kerroksessa. 14. kerroksesta on hyvä näköala Jomtienille päin, jossa on uusia korkeita condoja.


Maanantai 06.10.08. Yön alin lämpötila oli 25.2 astetta ja aamu oli puolipilvinen. Aamiaisen jälkeen tuli Lek hakemaan meitä 8.30 ja ajettiin Siam Country Clubin uudelle Plantation-kentälle. Aika oli varattu 9.30, mutta sitä ei näkynyt listoilla. Portilla kysyttiin meiltä varausta ja päästiin sisään. Urheilupäivän pakettihinta greenfeelle, caddylle ja autolle oli 1990 bt. Proshopista ostin hanskan 350 bahtilla. Startterillakaan ei varattu aika näkynyt ja hän antoi uuden ajan 10.52. Lockerista tultuamme startteri kuitenkin sanoi, että voimme lähteä heti kentälle. Niin lähdettiin pelaamaan uuden hienon kentän C (Pineapple)- ja B (Tapioca)-lenkit. Ennen starttia testasimme kuitenkin valtavan puttigriinin. Tilaa avaukselle oli ainakin ykkösväylällä hyvin ja sama jatkui koko kierroksen. Komeita bunkkereita on paljon. Griinit olivat karkean oloiset, mutta nopeat. Kukkia ei vielä paljon ollut, mutta kivoja istutuksia kyllä paljon joka puolella. Autossa sai olla vain yksi pelaaja ja caddy ajoi sitä pitkin kentän reunoja asfalttiteitä pitkin. Kierros kesti noin 5 tuntia, koska jouduttiin odottelemaan melkoisesti edellä meneviä pelaajia.

Suihkun ja klubioluiden jälkeen palattiin hotellille, jossa keitettiin kahvit. Sitten lähdettiin viemään pyykit hotellin vieressä olevaan pesulaan. Päivin kanssa mentiin vielä läheiseen parturiin, jossa tukan leikkuu maksoi 200 bt. Timo ja Kari menivät hierontaan, jonne Päivikin meni parturin jälkeen. Minä menin odottelemaan muita viereiseen pieneen baariin. Sen jälkeen mentiin porukalla syömään Beach Roadille pieneen Bay Watch-ravintolaan. Sieltä käveltiin pienen lenkin jälkeen takaisin hotellille. Karin ja Timpan huoneessa otettiin yömyssyt ja nukkumaan mentiin joskus 10:n jälkeen.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Siam Country Club Plantation - Pattaya 06.10.08
Päivi avaamassa Plantationin C1 tiillä. Tilaa näyttäisi olevan hyvin. Tässä näkyy C1 ja B1 väylät, startterin rakennus ja vasemmalla klubitalo. C2 on par 5, jonka alussa on tilaa, mutta sitten alkaakin olla bunkkereita.
Koko kenttä on avaran näköinen, koska isoja puita ei ole ja klubi näkyy melkein joka väylälle. C2:n toisessa lyönnissä pitää olla tarkkana, sillä bunkkereita riittää eikä sivuunkaan saisi mennä. C7:lläkin on suuria bunkkereita ja lisäksi salakavala poikittainen vesieste ennen griiniä.
B2:n tiiltäkin näkyy hyvin monta väylää. Ominaista kentälle on ruskeat ruohoistutukset, jotka on leikattu väylien vierestä lyhyeksi. Vasemmalla näkyy suuri hiekka-alue, joita on koristamassa kenttää eri puolilla. Pahemmin ne eivät peliin kuitenkaan tule. B9 pelataan ylämäkeen ja siinäkin on bunkkereita vastassa. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja griinit tasaisia.
Klubille tuleva tie on koristeltu bunkkerein, joita kentältäkin löytyy. Hotellimme vastapäätä olevan Royal Garden Plazan erikoinen julkisivu. Päivin kanssa käytiin parturissa aivan hotellimme vierellä.


Tiistai 07.10.08. Aamu valkeni aurinkoisena ja yön alin lämpötila oli 25.9 astetta. 9.00 lähdettiin Lekin kyydissä neljästään Khao Kheowiin. Matkan varrelta ostettiin kojusta palloja. 12 hyväkuntoista Bridgestonen B-330 palloa maksoi 500 bt. Kentälle saavuttuamme pääsimme heti pelaamaan. Peli sujui alussa hyvin, mutta hyytyi sitten. Draivit onnistuivat koko ajan mukavasti. Greenfee oli sport dayn ansiosta 700 bt, caddy 250 bt ja lisäksi saatiin lounaskuponki. Sitä käytettiin klubin ravintolassa pelin jälkeen. Khao Kheow ei ollut totutun hyvässä kunnossa, koska kenttää kunnostettiin sesonkia varten. Nyt pelattiin B ja C. A näkyi olevan pois käytöstä kunnostustöiden vuoksi.

Hotellilla laitettiin kahvit ja kun olin hakenut pyykit, lähdettiin Karin ja Päivin kanssa Pattaya Opticaliin lasiostoksille. Timppa meni hierontaan. Suomea puhuvan omistajan nimi on Burachai Viboonthananan. Lasien tilauksen jälkeen mentiin syömään 2nd Roadin varrella Domicilin vieressä olevaan Brauhaus-ravintolaan. Sitten käveltiin takaisin hotellille päin ja tavattiin Timo, joka meni syömään hotellimme lähellä olevaan Ruen Thai-ravintolaan. Menimme mukaan juomaan oluet ja seuraamaan thaimaalaista live-musiikkia ja tanssiesityksiä.

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Ylin lämpötila parvekkeella oli 31.4 astetta. Golfkentällä kauempana merestä oli varmasti vielä lämpimämpää ja kosteus oli suuri, joten koko vaatekerta meni pelin jälkeen vaihtoon.

Khao Kheow - Pattaya 07.10.08
Khao Kheowin B2:ltakin löytyy ruohomättäin koristeltu bunkkeri. Päivi avaamassa B3:lla, joka on normaali par 3 veden yli. B7 seuraa lammen rantaa, kuten moni muukin väylä Khao Kheowissa.
Yksi Pattayan kuvatuimmista väylistä on Khao Kheowin B8. Komea väylä on B9:kin, joka on todella haastava par 4. C1 on myös rakennettu aivan lammen rannan mukaisesti.
Päivi avaamassa C9:llä, joka on aiku tutun näköinen. Royal Palacen etupihalla on komea lammikko patsaineen. Hotellin lähellä on uusi komea kauppakeskus The Avenue Pattaya.


Keskiviikko 08.10.08. Yön alin lämpötila oli 24.3 astetta ja aamu oli selkeä. Aamiaiselle mentiin hieman myöhemmin, sillä Lek tuli vasta 9.25. Nyt haettiin myös Seija pelaamaan ja mentiin Bangpra International Golf Clubille. Lähtöaika oli vasta 12.00, mutta pelaamaan päästiin kuitenkin heti 11:n jälkeen. Sport dayn ansiosta greenfee oli 500 bt ja caddy 220 bt.Alussa pelattiin Karin ja Timon kanssa kolmistaan ja Päivi tuli Seijan kanssa perässä. Peli eteni melko hitaasti ja loppuväylät pelattiin kaikki yhdessä. 15. griinillä nähtiin melkein 2-metrinen varaani, joka löntysteli kaikessa rauhassa griinille ja sen yli bunkkeriin. Seuraavalla väylällä olivat apinat. Aurinko paistoi, mutta kauempana näkyi ukkospilviä ja kuului jyrinää.

Hotellilla keitettiin taas kahvit ja sitten myöhemmin lähdettiin syömään Ruen Thai-ravintolaan, jota Timo testasi jo edellisenä päivänä. Se on aivan Royal Twin Palace-hotellin vieressä 2nd Roadin poikkikujalla. Paluumatkalla käytiin kaupassa ja istuttiin hetki iltaa yhdessä. Aivan hotellimme vieressä olevalla kadulla on kaksi kauppaa, useita pesuloita, hierontapaikkoja, rahanvaihtopaikka ja partureita. Lisäksi yksi tyttöbaari on samalla kadulla. 2nd Roadilla n. 100 metriä pohjoiseen on CBS Asia Travel Internet, jossa kävin hoitamassa sähköposti- ja nettiasiat. Käyttö maksoi 1 bt/min.

Koko päivänä ei satanut ja ylin lämpötila oli 31.1 astetta.

Bangpra 08.10.08
Bangpra on komea ja mukava viidakkokenttä, jonne on syytä varata aika etukäteen. Vettä on paljon tälläkin kentällä, kuten tässä 3. väylällä, joka on par 4 dogleg vasemmalle. 3. väylän jälkeen on kioski ja 4. väylän valkoinen tii näkyy veden takana. Kuvattu punaiselta tiiltä.
5. väylä on komea par 5, jolla on mittaa 480 yardia. Griinille tullaan tietysti veden yli. Tätä 12. väylää ovat tourpelaajat kehuneet yhdeksi maailman parhaista lyhyistä par 3-väylistä. 15. griinillä kohdattiin melkein 2-metrinen varaani, joka kaikessa rauhassa löntysteli griinille.
Peli jatkui eivätkä caddyt kummemmin kiinnittäneet otukseen huomiotaan, joten ei liene erikoista. 17. väylä on taas tuttu veden yli pelattava par 3 ja tällä on mittaakin mukavasti. Tälle luonnon keskellä olevalle komealle kentälle tulee mielellään uudestaan.


Torstai 09.10.08. Aamulla sää oli edelleen selkeä ja yön minimi oli 26.0 astetta. Aamiaisella ei hotellissa käyty. koska meillä oli peli Peran porukan kanssa ja siihen kuului aamiainen Vivianissa. Hinta oli 1700 bt, joka sisälsi kuljetuksen, greenfeen, caddyn ja aamiaisen. Peran pro haki meidät hotellilta ja Hemi ja Pera tulivat samassa kyydissä Phoenix Country Clubille. Pauli ja Siv tulivat sinne omalla autolla. Minä pelasin Hemin ja Paulin kanssa. Päivi, Sija ja Siv menivät edeltä ja perässä tulivat Timo, Kari ja Pera. Antti jäi klubille harjoittelemaan ja kuvailemaan aina kun porukoitamme tuli lähelle. Mountain-lenkki pelattiin ensin ja sitten Lakes. 1 birkku ja 8 paria oli tuloksena ja lyöntimäärä oli 83. Minulla irtosi pari päivää aikaisemmin rauta-8:sta lapa ja jätin mailan korjattavaksi Peran prolle. Korjaus maksoi 500 bt ja mailan sain pari päivää myöhemmin. Loppukierroksella satoi aivan vähän, mutta kauempana jyrisi taas ukkonen. Kun viimeinen reikä oli pelattu, rupesi satamaan oikein kunnolla. Klubilla otettiin pelin jälkeen oluet kaikessa rauhassa, vietiin Hemi, Pera, Seija ja Antti Vivianiin. Sitten ajettiinkin hotellillemme kahville.

Pienen levon jälkeen lähdettiin kävelylle ja vietiin pyykit. Rahanvaihtopaikkakin oli aivan hotellimme edessä ja siinä oli taas paras kurssi lähipaikoista. Sitten käveltiin pieni lenkki ja mentiin syömään isot pizzat Hopf-ravintolaan. Valtava hyvä pizza maksoi 220 bt. Ravintolalla on myös oma olutpanimo.

Ensimmäistä kertaa reissun aikana satoi, mutta illalla ei Pattayalla tullut yhtään vettä. Päivän maksimi oli 30.1 astetta.

Phoenix - Pattaya 09.10.08
Phoenix Country Clubin hauskat puut kasvavat, mutta lakavat myös kallistua. Kallioon maalattu iso buddha näkyy mukavasti puiden alta muutaman kilometrin päästä. Hidas peli on ongelma suositulla Phoenixin kentällä, joten ohjeet ovat paikallaan.
Jomtienin korkeat condot ja hotellit näkyvät hyvin myös Mountain-lenkille. 4. väylä on Mountainin ensimmäinen par 3. Vettä on oikealla ja iso bunkkeri edessä. Taivas synkkenee ja Lakesin 8. väylä suurine bunkkereineen alkaa pimetä uhkaavasti.
Sade on mennyt ohi. Aurinko laskee ja ilta saapuu Pattayalle. Kaikenlaista on keksitty lasten viihtymiseksi Avenue Pattayalla. Hopfin ravintolassa lakoi olla jo jouluvaloja hyvien pizzojen lisäksi.


Perjantai 10.10.08. Taas saatiin herätä kirkkaan taivaan alle. Lämpötila oli alimmillaan 24.2 astetta. Lek tuli hakemaan 8.00 ja suuntana oli Eastern Star. Neljästään oltiin taas matkassa. Peli-ilma oli hyvä, tuulta hiukan ja hieman pilviäkin, mutta ei sadetta. Greenfee oli 700 bt. Päivi ja Kari pelasivat auton kanssa, Timon kanssa käveltiin. Minkäänlaista ruuhkaa ei kentällä ollut. Kentän kunto oli hyvä, vaikka griinejä olikin vasta dressattu.

Paluumatkalla satoi hieman ja iltapäiväkahvien aikaan vähän enemmänkin. Sateen loputtua hain pyykit ja sitten lähdettiin kävelemään 2nd Roadia Siam Bayshorelle päin. Rauhallisesti kävellen aikaa kului 20 minuuttia. Siam Bayshoren sisäpiha oli remontissa, sitä rakennettiin aivan uuteen uskoon. Käytävällä tuli vastaan bellpoika Kromkrich eli KK, jonka kanssa juteltiin tovi. Hotellin aulan läpi mentiin rantakadulle ja Windyn baariin. Sieltä mentiin sitten syömään Nang Nualin kalapuolelle veden ääreen. Seppälätkin tulivat sinne. Ruuan jälkeen syötiin jäätelöt ja otettiin Casablanca-baarissa oluet ja mekongit. Sitten palattiin hotellille, jossa istuttiin iltaa pitkälle yöhön.

Päivän ylin lämpötila oli 32.4 astetta. Se olikin koko reissun korkein mitattu lämpötila.

Eastern Star - Pattaya 10.10.08
Eastern Star on siisti kenttä, jossa luonto on lähellä palmuineen ja kukkineen. 8. väylä on kinkkinen par 5, jonka tunnusmerkki on tämä yksinäinen korkea puu. Komea veden ja bunkkereiden värittämä par 3-väylä löytyy tältäkin kentältä.
Entisen keilahallin paikalle Siam Bayshoren portin viereen on noussut Nova Platinum-hotelli. Näkymä Windy-baarista kävelykadulle päin on vehreä eikä niin helposti tunnistettavissa. Antti, Timo, Esa ja Kari Mekongilla Casablanca-baarissa Walking Streetin pohjoispäässä.


Lauantai 11.10.08. Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta ja aamu oli selkeä. Mitään kiirettä ei ollut, sillä pidettiin vapaapäivää. Kävin lukemassa sähköpostit ja vasta n. 11.00 lähdettiin Karin ja Päivin kanssa käymään Outlet Mallissa ja Tesco Lotus-tavaratalossa Thepprasit Roadin päässä. Timo meni uima-altaalle. Taksi ostoskeskukseen maksoi 150 bt. Outlet Mallista ostin yhden pelipaidan. Lotuksesta ostettiin mm. hammastahnaa (Colgate-tuubi maksoi 37 bt). Paluumatkalla haettiin Vivianista pron korjaama rauta-8. Pera ja pro eivät olleet paikalla, mutta maila löytyi yhdestä bägistä.

Hotellille palattuamme keitettiin kahvit ja niitä juodessa tuli melkoinen sadekuuro, joka ei tosin kauan kestänyt. Päivä oli rauhallista lepäilyä ja kun mitään tekemistä ei ollut, päätettiin lähteä sunnuntaina pelaamaan. Syömässä käytiin hyvissä ajoin aivan lähellä 2nd Roadilla sijaitsevassa Aloha-ravintolassa. Sitten palattiin kaupan kautta hotellille ja istuttiin iltaa jonkun aikaa.

Päivän ylin lämpötila oli 30.7 astetta. Aamupäivä oli selkeä, mutta iltapäivällä tuli sadekuuroja ja ukkonenkin jyrisi kauempana.

Pattaya 11.10.08
Tesco Lotus supermaketin lihatiski on mielenkiintoisen näköinen. Tältä näytti kahvipöytämme päivittäin, nyt lisänä normaaliin pullat. Käsi kädessä Päivin kanssa huoneessamme, johon on saatu ruusuja.


Sunnuntai 12.10.08. Aamu oli selkeä ja lämpötila oli käynyt alimmillaan 24.4 asteessa. Lek tuli hakemaan 7.30 ja taas mentiin pelaamaan ilman buukkausta Plutaluangiin. Hääpäivän kunniaksi otettiin autot ja pelattiin West ja East. Peli sujui kohtalaisesti ja eteneminen joutuisasti. Paluumatkalla ostettiin palloja Plutaluangin tien vierellä olevasta putiikista.

Hotellilla Päivi rupesi kahvin keittoon ja minä kävin viemässä pyykit ja poikkesin kaupassa. Seppälät tulivat kahville 15.00. Juhlapäivän kunniaksi poksautettiin skumppapullokin. Jutustelujen jälkeen mentiin syömään viereiseen Ruen Thai-ravintolaan.

Sää oli koko päivän aurinkoinen ja tuulta oli vähän. Ylin lämpötila oli 30.5 astetta.

Plutaluang - Pattaya 12.10.08
Plutaluangin West 2 on par 5, joka avataan alamäkeen ja oikealla on pieni lampi. East 2 on veden yli pelattava par 3, joka on yllättävän vaikea väylä, vaikkei olekaan pitkä. 5. väylä on myös par 3, mutta sillä ei ole vettä vaan jyrkkä alamäki ja iso bunkkeri.
East 8:lla on jo päästy greenille ja kierros lähestyy loppuaan. 9. griini on suuri, mutta sinne on tultava veden yli tällä par 5:llä. Timolla, Päivillä ja Karilla on tyytyväinen ilme kierroksen jälkeen.
Päivin kanssa otetaan skumppaa 29. hääpäivän kunniaksi ja kahvipöytäkin on katettu. Mukana kemuissa olivat myös Kari, Seija ja Antti sekä Timo jossain kuvan ulkopuolella. Ruen Thaissa saatiin hyvän ruoan lisäksi nauttia paikallisista tanssiesityksistä.


Maanantai 13.10.08. Yön alin lämpötila oli 26.3 astetta. Aamu oli taas selkeä. Hotellin huoneisiin kuului yöllä hieman melua läheisestä tyttöbaarista, mutta vain vähän liikenteen ääniä 2nd Roadilta. Aamiaisella oli 100 vietnamilaista pois lähdössä. He olivat hotellissa 2 yötä ja olivat varhain aamulla kovaäänisiä hotellin käytävillä. Lek tuli hakemaan 7.45 ja Seija haettiin View Talay 2:sta. Pelaamaan mentiin Rayong Green Valleyn kentälle. Sport dayn ansiosta greenfee oli 600 bt, mutta siellä oli autopakko ja kaikilla piti olla oma auto. Se maksoi 600 bt. Peli sujui kohtalaisesti ja heti 1. väylällä tuli reissun 4. birkku. Hienoja pelastuksia tuli muutama. Viidestään pelattiin tämä hieno kenttä 4 tunnissa.

Hotellilla juotiin vakiintuneeseen tapaan kahvit ja sitten haettiin Päivin kanssa silmälasit Pattaya Opticalista. Paluumatkalla ostin pikku-Mikesta pari paitaa hintaan 200 bt/kpl. Syömässä käytiin läheisessä Little Italy-ravintolassa 2nd Roadin varrella.

Iltapäivällä tuli muutama tippa vettä, mutta muuten päivä oli selkeä. Ylin lämpötila oli 31.4 astetta.

Rayong Green Valley 13.10.08
Green Valleyn 2. väylällä päästään heti yrittämään veden yli griinille. Näyttäviä kukkaistutuksia on joidenkin griinien vieressä. Tämä on oikea puutarhurin taidonnäyte ja hoitokin toimii.
Välillä jouduttiin odottelemaan pitkäänkin, vaikka meitä oli viisi ja kentällä oli autopakko. 7. griini on lähellä. Tällä kertaa vasemmalla olevassa bunkkerissa ei ole hevosta, kuten 1998. Viiden hengen ryhmämme on nyt 8. griinillä ja aikamoinen vilske siinä käy, mutta hyvin sujuu.
14. väylän griini on ympäristöineen tosi siisti. Iso bunkkeri ja uusi hotelli reunustavat 17. väylää. Peli alkaa olla taas lopussa ja klubi kutsuu vilvoittelemaan.


Tiistai 14.10.08. Aamulla 5.50 lämpötila oli 27.0 astetta, joka oli myös yön alin. Sää oli selkeä. Aamiaisella oltiin Päivin kanssa ensimmäisenä. Päivi pyysi henkilökunnalta pekonia ja sitä tuotiinkin pöytään pieni annos. Normaalisti sitä ei ollut tarjolla. Vihannekset tulivat seisovaan pöytään vasta 6.30. Lek haki meidät 7.00 ja pelaamaan mentiin Mountain Shadow-kentälle. Sielläkin oltiin neljästään melkein ensimmäisinä. Greenfee oli 1000 bt ja Päivi otti Karin kanssa auton, joka maksoi 600 bt. Peli sujuikin joutuisasti, kun ei ollut ruuhkaa. Timppa vei nyt skinirahat. Lockerissa tavattiin suomalainen kaveri, jolla on asunto lähellä kenttää Bang Saenissa. Caddyt olivat täällä hyvät ja hauskat.

Kahvit juotiin taas normaalisti ja illalla käytiin syömässä Domicilissa ja paluumatkalla tehtiin vähän ostoksia. Päivän ylin lämpötila oli 31.5 astetta ja päivä oli enimmäkseen täysin selkeä, jonkin verran pilviä näkyi.

Mountain Shadow - Pattaya 14.10.08
Kari tähtäilee Mountain Shadow'n 3. tiillä ja Timo seuraa tarkkana. 3. griinin edessä on kivan näköinen vesieste, joka haukkasi taas palloja. Mountain Shadow on hyväkuntoinen kenttä, jossa on paljon palmuja.
Timo joutui 10. väylän syvään bunkkeriin, mutta hyvin näyttää selviävän sieltä. Timo ja Kari 14. tiillä, jossa otettiin kuva myös 10 vuotta sitten ensivisiitillä. 14. väylä on par 5, jossa hyvän avauksen jälkeen pääsee yrittämään tämän veden yli päälle.
Seuraavana olikin sitten tutun mukava lyhyehkö par 3. 17. väylä on saman tyyppinen, mutta vielä pahempi. Domicilissa juotiin poikkeuksellisesti vettä palan painikkeeksi.


Keskiviikko 15.10.08. Yö oli taas lämmin ja alin lämpötila oli 26.9 astetta. Selkeää oli ja Lek tuli hakemaan 8.30. Sitten mentiin hakemaan Vivianista Seija, Antti ja Pölhön Heimo, joka tuli mukanamme Buraphaan. Hemille tämä olikin uusi kenttä. Greenfee oli 650 bt ja pakollinen auto jokaiselle pelaajalle erikseen maksoi vain 400 bt. Caddyn hinta oli 250 bt. Nyt pelattiin kuten yleensäkin A ja B. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja griinit nopeat. Sain tehtyä 2 birkkua, vaikka peli muuten sujui melko huonosti. Caddyt olivat hyvät.

Palattuamme lähdimme kahville Seppälöille View Talay 2:een ja sieltä syömään Vivianiin, jossa ruoka on todella hyvää. Illalla vietiin pyykit Sow Laundryyn, jota kokeiltiin vaihteen vuoksi. Sitä käytimmekin loppuajan, koska se oli edullinen ja sieltä sai erittelyn pestyistä pyykeistä. Päivi kävi vielä hieronnassa ja me otettiin lähibaarissa oluet ja käytiin kaupassa.

Sää oli koko päivän poutainen ja ylin lämpötila oli 32.2 astetta. Illalla tuli hyvin pieni sadekuuro, kun oltiin Seppälöillä. Tällä reissulla oli lämmintä ja ilma oli niin kostea, että joka pelireissulle piti ottaa myös vaihtoshortsit, sillä kaikki vaatteet kastuivat hiestä läpimäriksi.

Burapha - Pattaya 15.10.08
Hemi avaamassa Buraphan B2:lla, jossa vesi ei juuri pelimiestä kiusaa. Ensimmäistä kertaa Thaimaassa caddy käytti viuhkaa vilvoittaakseen minua. B2 on lyhyt par 4, tosin ylämäkeen, mutta hyvä draivi kantaa melkein griinille.
Timo ja Hemi B4:n tiillä. Tämä on oikein mukava ja haastava alamäkeen avattava par 4. B6 on puolestaan hauska par 5, jossa kierretään vesieste. Pahoja bunkkereita. Kari B8:lla, joka on myös pelattava veden yli. Vasemmalla on kioski, oikealla bunkkerit.
View Talay 2:n portilla on kyllä vahti, mutta puomit ovat aina ylhäällä ja kulku vapaata. Maisema Seppälöiden parvekkeelta kaakkoon päin, jossa on pääasiassa matalaa asutusta. Vivian Restaurantin ja golfbaarin isäntäväki Som ja Pera. Pera järjestää golfpelejä ja vuokraa mailoja.


Torstai 16.10.08. Aamulla sää oli edelleen selkeä ja minimi oli yöllä 26.2 astetta. Lek tuli hakemaan taas 7.30 ja pelaamaan mentiin Pattaya Country Clubille neljästään. Kenttä oli melko tyhjä eikä alkuun nähty siellä ketään muita. Greenfee oli 770 bt ja caddy 250 bt. Peli sujui kävellenkin nopeasti. 3. väylällä pääsin puttaamaan eaglea, mutta tyytyminen oli birkkuun, joka oli reissun 7. minulle. Kenttä oli kohtuullisessa kunnossa. Pelin jälkeen otettiin oluet ja syötiin pienet thai-ateriat.

Hotellilla oltiin jo n. 14.00 ja otettiin pienet levot. Sitten hain pyykit Sow Laundrysta, jossa iso pussi maksoi 266 bt. Sitten juotiin kahvit ja Timo meni hotellin uudistetulle altaalle ottamaan aurinkoa ja minä kävin varaamassa peliajat maanantaiksi. Päivin ja Timon kanssa lähdettiin käymään Big C:ssä ja Kari meni vielä pakkaamaan ja sen jälkeen hierontaan. Big C:stä ajettiin bahtbussilla kävelykadun päähän ja mentiin odottelemaan Karia Casablancaan. Kun Kari tuli, mentiin syömään kävelykadulla olevaan Bier Kütscheen. Hotellilla otettiin vielä kuppia Karin läksiäisiksi.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 31.2 astetta.

Pattaya Country Club - Pattaya 16.10.08
Päivi, Kari ja Timo odottelemassa Karin tämän reissun viimeiselle kierrokselle lähtöä. Kari suorittamassa toisten seuratessa avauslyöntiään Pattaya Country Clubin 4. tiillä. Tässä Kari suunnittelee avaustaan 6. tiillä. Vesiesteen yli pitäisi päästä turvallisesti.
Päivi hujauttaa pallon matkaan 6. väylällä suihkulähteen viereltä. Päivin poistuessa paikalta Timo puttaa vielä 10. griinillä. Päivin putti on jäänyt harmittavasti aivan reiän reunalle 16. griinillä.
Valtatie 36:n varressa on kentän kohdalla kaksi valtavaa Siam Country Clubin mainosta. Siam Country Clubin vanhan kentän postin lähellä on vanha DC-3. Tässä Sow Laundryssa pesetettiin vaatteemme viimeiset 3 viikkoa.


Perjantai 17.10.08. Hyvä sää jatkui ja yön minimi oli klo 5.50 27.2 astetta. Lek tuli hakemaan 7.00 ja Karilla alkoi kotimatka. Timo lähti lentokentälle Tuijaa vastaan. Päivi ja minä mentiin pelaamaan matkan varrelle Bangpakong Riverside Golf Clubille, jossa käytiin 4 vuotta aikaisemmin ja Hintikan Hannu teki holarin. Matka golfkentälle kesti 1h 20min ja kentän kohdalta moottoritieltä Suvarnabhumin kentälle 25 minuuttia. Bangpakongissa oli tarjous, jossa greenfee, auto, caddie ja 100 bt:n kuponki ravintolaan maksoi 1450 bt. Greenfeen osuudeksi jäi näin 500 bt. Kentällä oli hyvin vähän pelaajia ja autoilla kahdestaan peli sujui erittäin nopeasti. Peli aloitettiin 10. tiiltä ja toisella puoliskolla jouduttiin hieman odottelemaan edellä meneviä hitaampia pelaajia. Kierros kesti 2h 45min. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa, vaikka täälläkin oli kunnostustyöt käynnissä. Griinit olivat nopeat ja niitä näyttiin jyräävän. Caddyt kertoivat, että voisimme samaan hintaan pelata toisenkin kierroksen, mutta valitettavasti meillä ei ollut aikaa. Yksi birkku tuli ja tulokseksi 83. Auton kanssa pelatessa ei tullut edes hiki. Pelin ja suihkun jälkeen mentiin klubin ravintolaan ja siellä ollessamme ilmestyivät Timo ja Tuijakin paikalle. Otettiin pienet välipalat, ennen kuin lähdettiin takaisin Pattayalle, jossa oltiin n. 14.00.

Pienen yhteisen hetken jälkeen lähdimme Päivin kanssa Malla ja Timo Siron luokse, jotka tulivat samalla koneella kuin Tuija. He asuivat Siam Bayshoressa rannan puolella remontoidussa huoneessa. Siellä otettiin tervetuliaispaukut. Hotellissa tavattiin myös melkein kaikki ennestään tutut bellpojat. Sitten mentiin Windyn baariin gin tonicille ja Tuija ja Timokin ilmestyivät sinne. Bahtbussilla ajettiin sitten Vivianiin, jossa syötiin. Som ja Pera olivat paikalla ja Mallakin sai bäginsä. Antti ja Seija poikkesivat myös paikalla. Sitten palattiin bägin kanssa Sirojen kämpälle, jossa otettiin taas pienet. Sitten lähdettiin kävelykadulle ja käytiin pikku-Mikessa. Timppa osti paitoja ja sitten lähdettiinkin omille hotelleille. Timon ja Tuijan kanssa otettiin vielä yömyssyt.

Päivän maksimi lämpötila oli 31.9 astetta.

Bangpakong - Pattaya 17.10.08
Päivi tutustui bunkkeriin Bangpakongin 12. väylällä. 16. väylä on par 3, jossa joutuu lyömään pienen ojan yli. Klubitalo näkyy jyhkeänä 18. griinin takana.
3. väylä kiertää suurta lampea ja avaus pitäisi saada autojen luona näkyvän bunkkerin yli. Nyt olemme saapuneet 4. väylälle, jossa Hintikan Hannu teki holarin 4 vuotta aikaisemmin. Kentän kunnostus käynnissä. Dressaushiekkaa on levitetty griinin ympärille ja sitä jyrätään.
9. väylä on par 5, jossa avauksen voi lyödä bunkkereiden takana näkyvien puiden yli ja toisella voikin sitten päästä tänne. Klubilta näkyy kenttä kivasti. Veden takana näkyy tässä 9. väylä. Bangpakong on tosi siisti tasainen kenttä. Klubitalo on komea myös edestä päin. Siellä on panostettu kovasti näyttävyyteen ja siinä on onnistuttu hyvin.
Näkymä Siam Bayshoren parvekkeelta Bali Haille päin. Malla ja Timo Siro tutustumassa kantapaikkaamme Windy-baariin. Yenjitin rahanvaihtopaikka ja Don Joen pizzeria iltavalaistuksessa.


Lauantai 18.10.08. Aamulla taivas oli ohuessa pilvessä. Minimi lämpötila oli 26.2 astetta 06.55. Aamiaisen jälkeen kävin maksamassa huoneen taas viikoksi eteenpäin, mikä tuntuu olevan tapana tässä hotellissa. Uima-allasremontti alkoi olla valmis ja Timo on jo päässyt paistattelemaan auringossa muutaman päivän. Nyt Tuijakin oli Timon kaverina. Allas oli jo täynnä vettä. Aamupäivällä kävin lukemassa sähköpostit ja Päivin kanssa käveltiin katsomaan, millainen on Aurinkomatkojen Mercure-hotelli. Sen uima-altaalla otettiin Singhat. Sitten kävelin Siam Bayshorelle, jossa Timo ja Malla olivat rannan uima-altaalla aurinkoa ottamassa. Bellpojilta sain Pinin puhelinnumeron ja tilasin hänet seuraavaksi aamuksi, koska Lek oli keikalla Rayongissa. Sitten palattiin yhdessä Royal Palaceen, jossa Päivi, Tuija ja Timo odottivat kahvin kanssa.

Kahvin jälkeen lähdettiin Pattaya Sports Clubille hakemaan kortteja Timolle ja Mallalle. Sieltä käveltiin Big C-tavarataloon, jossa tehtiin hieman ostoksia. Sitten mentiin Sahibille, josta Timppa tilasi housuja ja takin. Bahtbussilla ajettiin rantakatua syömään Zum Simpl-ravintolaan. Sieltä mentiin vielä Windyn baariin, josta palattiin hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 30.8 astetta. Sää oli puolipilvinen, mutta illansuussa satoi hyvin vähän ja illalla näkyi merellä salamointia.

Pattaya 18.10.08
Tässä CBS Travel Internetissä kävin lukemassa sähköpostit pari kertaa viikossa. Hotellimme Royal Palace naapurihotellin Royal Twins Palacen pihalta kuvattuna. Pattaya Sports Clubin vieressä olevalla rangella kävi melkoinen kuhina.
Big C:ssä jututettiin tyttöjä, jotka promotoivat Amata Springsissä pelattavaa Royal Trophyä. Kantapaikkamme Windy Inn-hotellin uima-allas ja baari iltavalaistuksessa on viihtyisän näköinen. Uima-altaan reunalla on pieniä patsaita valotolppina. Takana näkyy rinteen "Pattaya city"-teksti.


Sunnuntai 19.10.08. Yöllä 04.00 tuli ukkonen ja kova sade. Sähköt katkesivat myös pariin otteeseen. Vielä 06.00 satoi hieman ja kuului ukkosen jyrinää. Lämpötila oli alimmillaan 23.8 astetta. Pin tuli hakemaan meidät 07.15 ja Siron Timppakin oli jo mukana lähdössä Plutaluangiin. Taaskaan ei ollut varausta, mutta pelaamaan päästiin ongelmitta. Päivin kanssa otettiin auto ja Timot kävelivät. Greenfee oli edelleen 850 bt ja auto maksoi 600 bt. Sääkin oli seljennyt, joten hyvä peli-ilma oli taas. Nyt pelattiin South ja North. Kenttä oli tosin sateen jäljiltä kostea eikä väylillä saanut autolla ajaa. Griinitkin olivat erityisen pehmeät. Peli sujui mukavasti ja Siron Timokin sai ensituntuman Thaimaan pelikenttiin. Pelin jälkeen suihkussa ollessamme tuli rankka sadekuuro. Autolle päästiin kuivana, mutta matkalla satoi. Pin ajoi kentältä parempaa tietä Sattahipin kautta. Pattayalla oli aivan kuivaa, mutta kun päästiin hotellille, tuli taas ukkonen ja kova sade.

Ukkosta ja sadetta kesti useampi tunti. Malla ja Timo tulivat meille Sahibilta märkinä. Noin 20.00 mentiin syömään Ruen Thaihin, jossa Seppälät, Tuija ja Timo olivat jo odottamassa. Siellä syötiin pitkän kaavan mukaan ja sinä aikana sade oli loppunut. Tuijan ja Timon kanssa istuttiin vielä iltaa jonkin aikaa.

Ylin lämpötila oli 29.6 astetta. Meillä kävi hyvä tuuri sateen kanssa, sillä missään ei kastuttu, vaikka melkein koko iltapäivän satoi.

Plutaluang - Pattaya 19.10.08
Siron Timppa ensimmäisessä pelissään Thaimaassa Plutaluangin South 3:n griinillä. Timppa ihailee seuraavaksi pelattavaa Northin 3. väylää, joka pelataan saareen. Timot valmistautuvat birkkuputteihin tällä vaativalla par 3:lla, 3 palloa saatiin griinille.
Leinon Timo upotti jo oman birkkunsa ja tässä menee reikään Siron Timpan birkku. 5. tiillä jouduimme hetken odottelemaan iloisten caddyjen kanssa istuskellen. Plutaluang on viidakkoon rakennettu 36-reikäinen kenttä ja paikoin sen huomaa.
Timppa ja Päivi sekä Ruen Thain tarjoilija ovat iloisella ilmeellä illallisen aikaan.
Seija otti jälkiruoaksi näyttävän jäätelöannoksen, joka on koristeltu orkidealla.
Soittoa ja tanssiesityksiä on tässä ravintolassa joka ilta ja koko illan.


Maanantai 20.10.08. Aamu valkeni selkeänä ja alin lämpötila oli aamuvarhain 24.6 astetta. Lek tuli hakemaan meidät neljä 8.00, sitten haettiin Malla ja Timppa Siam Bayshoresta kävelykadun puolelta ja Seija View Talay 2:sta. Pelaamaan mentiin Siam Country Clubin uudelle Plantation-kentälle. Greenfee auton ja caddyn kanssa oli edelleen 1990 bt. Timojen kanssa pelattiin porukassa ja naiset tulivat perässä. Nyt pelattiin A (Sugar Cane) ja B (Tapioca). C näkyi olevan huoltotöiden vuoksi suljettuna. Siellä ilmastoitiin ja dressattiin ainakin griinejä. Keli oli koko pelin ajan hyvä. A-lenkillä oli muutama väylä, joilla oli valtavasti bunkkereita. Yhteensä A:lta löytyi 90 bunkkeria, joista 26 on väylällä 5! A-lenkki on todella mielenkiintoinen ja korkeuserojakin on mukavasti. Viimeisten reikien aikana alkoi ukkonen lähestyä, mutta ehdimme pelata loppuun ennen sateen alkua. Naiset lopettivat väylän 15 jälkeen. Kun oltiin suihkussa, tuli ukkonen ja sade päälle.

Kotimatkalla tiellä oli paikoin muutama kymmenen senttiä vettä. Hotellilla juotiin totuttuun tapaan kahvit ja pidettiin pieni breikki. Päivi meni Tuijan kanssa hierojalle ja sen jälkeen Sirot tulivat meille. Yhdessä lähdettiin Pattaya Opticaliin hankkimaan Timpalle laseja. Minäkin tilasin vielä päätelasit. Sieltä mentiin syömään Domiciliin, josta nyt sai myös olutta. Tarjoilijat osasivat muutaman sanan suomea ja myös käyttivät niitä. Sieltä käveltiin Beach Roadille ja ajettiin bahtbussilla Royal Garden Plazalle, jonka läpi mentiin hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 29.4 astetta ja ilta ukkossateen jäljiltä viileä, n. 26 astetta.

Siam Country Club Plantation 20.10.08
Siam Country Clubin Plantation-kentän A1 on mielenkiintoinen par 4, jolla on 17 bunkkeria. A3 on par 3, jolla on myös muutama bunkkeri kiusana. Etualalla vasemmalla oleva on lähinnä koriste. Ja tällä väylällähän bunkkereita riittää: A5 on par 5, jolla reitin voi valita vasemmalta tai oikealta.
A6 on 199 yardia pitkä par 3, joka pelataan alamäkeen. Tarkkana on oltava! Timppa on päässyt lähestymisetäisyydelle A8:lla ja takana näkyy A7. Hyvin sai taitava pelimies nousemaan pallon tosi pahasta paikasta A8 griinille.
Avara näkymä klubille päin B2:n tiiltä. Puiden puuttuminen tekee maiseman jotenkin latteaksi. Nyt valmistaudutaan puttaamaan B6:n griinillä. Taustalla näkyvät bunkkerit ovat kolmoisgriinin vieressä. Leinon Timo puttaa B9:n griinillä klubin vieressä ja ilma alkaa olla jo synkkä ukkospilven vuoksi.


Tiistai 21.10.08. Yön alin lämpötila oli 24.9 astetta ja aamu oli täysin kirkas. Lek tuli taas hakemaan meidät kaikki 7.30 ja Sirot olivat jo kyydissä. Pelaamaan mentiin Khao Kheowiin ja matkalla pysähdyttiin ostamaan palloja. Greenfee oli 700 bt ja caddy 250 bt. Mukaan saatiin taas lounaskuponki. Nyt pelattiin A ja B. Sää oli hyvä, mutta kuuma ja kostea. Me miehet käveltiin, mutta Malla, Päivi ja Tuija tulivat perässä autoilla. Kenttä ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, koska griinit oli viilletty ja dressattu hiljattain. Tiipaikat ja väylät olivat kuitenkin hyvässä kunnossa.

Kotimatkalla alkoi taas kova sade ja Pattayalla oli isoja ja syviä vesilammikoita kaduilla. Hotellille päästyämme oli sade kuitenkin lakannut. Ilta lepäiltiin ja minä kävin yrittämässä ajanvarausta torstaiksi St. Andrewsiin. Sinne ei kuitenkaan onneksi saatu millään puhelinyhteyttä, sillä myöhemmin selvisi, että torstai on pyhäpäivä. Aiemmin sama yhteysongelma oli Bangpran kanssa, mutta lopulta varaus onnistui. Varaukset tein hotellin tiskiltä, jossa tytöt ottivat yhteyden kentälle ja minä varasin sitten ajan. Puhelu maksoi 8 bt.

Noin 20.00 lähdettiin Päivin kanssa syömään Windy-baariin. Siellä tavattiin Huttusen Lasse ja pari hänen kaveriaan Rantasalmelta. Lasse oli tullut Pattayalle edellisenä päivänä. Hotellille palattiin 10:n maissa.

Illaksi sää selkeni ja päivän ylin lämpötila oli 30.3 astetta.

Khao Kheow 21.10.08
Timo lyö palloa Khao Kheowin A1-väylällä eikä katse nouse pallon perään liian aikaisin. Khao Kheowille ovat luonteenomaisia suuret lammet, joiden reunoja haastavat väylät kiertävät. Nyt ollaan valmiina hyökkäämään kuvaukselliselle ja pelottavallekin B8:n saarigriinille.
Timot onnistuivat nipin napin pääsemään saarelle. Siitä vaan chippailemaan! Malla on kerännyt myös Päivin ja Tuijan caddyt omansa lisäksi ympärilleen saarella. Khao Kheowin kentän luonne paljastuu hyvin tästä klubitalon terassilta otetusta kuvasta.


Keskiviikko 22.10.08. Yön alin lämpötila oli 24.5 astetta ja 5.50 taivas oli taas täysin selkeä. Lek haki meidät 7.00 ja Siron Timppa oli kyydissä. Malla oli jäänyt parantelemaan itseään. Pelaamaan mentiin 5 hengen voimin Bangprahan, jossa keskiviikkogreenfee oli 500 bt. Tuija ja Päivi ottivat auton ja pelasivat edellä. Keli oli taas hiostava, mutta peli sujui joutuisasti ja melko hyvin. Tällä kertaa ei eläimiä näkynyt, mitä nyt pari apinaa juoksi kaukana väylän yli. Lekin puhelimella yritin vielä saada St. Andrewsiin yhteyttä, mutta ei vieläkään onnistanut. Phoenixiin soittaessani selvisi, että torstai on pyhäpäivä ja kenttä täynnä. Siinä päätettiin sitten pitää tostaina vapaapäivä.

Kentältä lähdettäessä tuli taas sade ja ukkonen. Pattayalle päästyämme ei enää satanut. Hotellilla keitettiin kahvit ja lepäiltiin. Kävin nettibaarissa lukemassa sähköpostit ja sillä aikaa olivat Sirot tulleet meille. Koko porukalla mentiin sitten syömään pizzat Hopfiin.

Päivän ylin lämpötila oli 30.3 astetta.

Bangpra 22.10.08
Timot poseeraavat draivereineen Bangpran 10. tiillä ennen peliä. Vettä on kohtalaisen paljon kaunistuksena myös tällä kentällä. Siron Timppa lyö väyläbunkkerista veden yli 13. griinin viereen.
Caddyni vilvoitteli itseään baarin tuulettimen edessä, kun pidimme pienen juomatauon. Palloni avauksen jälkeen 5. väylällä, joka on par 5. Griinin edessä on poikittainen vesieste. Siron Timppa on aivan griinin edessä eaglea yrittämässä, mutta ei tullut vielä tällä kertaa.


Torstai 23.10.08. Aamu oli selkeä, mutta joitakin pilviä näkyi. Yön alin lämpötila oli 24.3 astetta. Päivä meni löhöilyn merkeissä, sillä pelaamaan ei menty "holiday"n vuoksi, oli Kuningas Rama V:n päivä. Aamupäivällä kävin netissä ja Päivi kävi hieronnassa. Rahaa vaihdettiin ja bahtin kurssi oli jatkanut nousuaan niin, että eurolla sai enää 44.1 bahtia. Puolenpäivän jälkeen käveltiin Windy-baariin, jossa tavattiin Sirot. Yhdessä lähdettiin bahtbussilla Seppälöille. Matkalla minulta hävisi kukkaro. Se joko putosi taskusta auton ulkopuolelle tai pöllittiin, sillä viereen änkäsi paikallisia naisia. Tunsin jo matkalla, että kukkaro ei taida olla mukana, mutta en pystynyt ahtauden vuoksi tarkistamaan. Pois noustessa huomasin puuttumisen heti ja tsekattiin auto. Vieressä istunut nainen näytti kassinsakin. Siron Timpan kanssa palattiin tarkistamaan Windy ja käytiin hotellissammekin. Toiset menivät Seppälöille, jonne mekin sitten hukkareissun jälkeen mentiin. Päivin kanssa lähdettiin aikaisemmin pois ja maksettiin hotelli loppuajaksi ja sitten kuoletettiin visakortti. Kukkaron mukana meni alle 5000 bahtia, ajokortti, Visa, golfin jäsenkortteja (RuG, NGU, PSC) ym kortteja ja yksi kameran muistikortti, onneksi siinä ei ollut vielä kuvia.

Illalla mentiin porukalla syömään Zum Simpl-ravintolaan. Sieltä käveltiin Casablancaan oluelle ja kyselemään turistipoliisilta neuvoja. He kehottivat menemään poliisilaitokselle Soi 9:llä. Siellä poliisi kirjoitti thainkielisen raportin, jonka toinen kirjoitti käsin. Koska halusin käännöksen englanniksi, se luvattiin seuraavaksi päiväksi, mutta maksoi 500 bt.

Päivä oli aurinkoinen, mutta illalla tuli muutama tippa vettä. Maksimi lämpötila oli 30.1 astetta.

Pattaya 23.10.08
Delfiinit Roayal Palacen remontoidulla uima-altaalla. Beach Roadin rannanpuoleista kävelytietä on kohennettu. Seija, Päivi, Malla, Timo ja Tuija View Talay'n uima-altaan baarissa.


Perjantai 24.10.08. Lämpötila kävi alimmillaan 25.7 asteessa. Aamu oli puolipilvinen. Lek tuli noutamaan heti 8:n jälkeen ja vei meidät entisestä poikkeavaa pohjoisempaa reittiä Pattanaan, jolloin vältettiin ruuhkat yhdessä taajamassa. Greenfee oli 780 bt. Malla otti auton, mutta Päivi, Tuija, Seija, Timot ja minä kävelimme samoin kuin Antti, joka oli mukana vain kuvaajana. Kenttä oli hienossa kunnossa. Nyt pelattiin B (Brookei) ja C (Calypso), joten Siron Timppa ei päässyt pelaamaan A:lla olevaa par 6-väylää. Porukkamme teki birkun mieheen, joten kierros sujui mallikkaasti. Lisäksi Siron Timppa teki komean eaglen par 4:lla (C4), 140 yardista reikään. Viimeisillä rei'illä alkoi sade ja ukkonen uhkaamaan. Seija jätti kierroksen kesken pari reikää ennen loppua ja Päivi Mallan kanssa hieman myöhemmin. Me miehet ehdimme taas saada kierroksen päätökseen ennen rankkaa sadetta.

Paluumatkalla kävin hakemassa uuden PSC:n kortin vuodeksi ja se maksoi 300 bahtia ja valokuva 100 bt. Sitten jäin pois poliisiaseman kohdalla ja kävin hakemassa sieltä raportin. Sieltä kävelin hotellille, josta lähdettiin Timpan ja Mallan kanssa Pattaya Opticaliin hakemaan lasit. Päätelasini maksoivat 6000 bt. Sitten käveltiin Central Roadilla olevan vakiobaarin kautta Beach Roadille ja sieltä bahtbussilla hotellille. Yhdessä mentiin syömään Nang Nualiin ilmastoituun sisätilaan ja sieltä mentiin vielä Siroille.

Sää oli aamupäivän selkeä, mutta iltapäivällä tuli taas kunnon ukkoskuuroja. Vielä illalla tuli muutama tippa vettä. Päivän ylin lämpötila oli 29.3 astetta.

Pattana - Pattaya 24.10.08
Timo, Tuija ja Sirot Pattanan caddymasterilla lähtöselvitystä tekemässä. Pattanan mahtavalta klubitalolta ovat tulossa Malla, Tuija ja Päivi vaddyineen. B1 on erittäin kapealta vaikuttava väylä ainakin draiveriavausta käyttäville.
Sama väylä griiniltä tiille päin. Vesieste griinin edessä ei ainakaan helpota väylän pelaamista. B3:n tiialueen vieressä on komea ja erikoinen kivi- ja kasvisysteemi kentän koristeena. Leinon Timo on joutunut niemeen, josta yrittää selvitä kunnialla. Pojat seuraavat tarkkana.
Tulipahan asioitua Pattayan poliisiasemalla Soi 9:llä. Malla tekemässä kauppoja Pattaya Opticalissa. Kävelykadulla näkyi olevan vanha tuttu ihmispatsas duunissa.


Lauantai 25.10.08. Aamu oli normaaliin tapaan selkeä. Alin lämpötila oli 24.9 astetta. Sirot, Tuija ja Leinon Timppa lähtivät laivalla Koh Larnille auringon ottoon. Minä kävin aamulla Mercuren pihalla jututtamassa Aurinkomatkojen opasta. Sitten mentiin Päivin kanssa käymään nettibaarissa ja valokuvaamossa otatin 6 kuvaa ajokorttia varten. Ne maksoivat 120 bt, mutta eivät sitten Suomessa kuitenkaan kelvanneet liian kaukaa otettuina. Mike Shopping Centerissä katseltiin "kalliita" vaatteita, mutta ei ostettu mitään. Kauppa aukesia tasan klo 11.00. Rantakadulla juotiin oluet ja Päivi osti 3 sukat 100 bahtilla. Minä ostin pikku-Mikesta 2 shortsit 500 bahtilla. Sieltä mentiin takaisin hotellille lepäilemään.

Noin klo 15 tuli taas raju ukkoskuuro. Vettä satoi kovasti pari tuntia ja kadut lainehtivat. Timo ja Tuija tulivat taksilla hotellille ja Sirot jatkoivat Sahibille. He joutuivat kiertämään jostain kolmoskadun kautta, kun 2nd Road oli veden vuoksi tukossa. Kun he tulivat takaisin sieltä he jäivät hotellimme hissiin jumiin 15 minuutiksi. He soittivat sieltä meille ja Timon kanssa mentiin seuraamaan korjaustouhuja. Viimein hissi saatiin alakertaan ja Sirot tulivat portaita pitkin meille, vaikka toinen hissi toimi koko ajan. Timon ja Tuijan huoneessa vietettiin heidän 4-vuotistaivaltaan ja syömään mentiin lähimpään hotellin ulkopuolella olevaan ravintolaan El Toroon. Pippuripihvit olivat hyvät.

Päivän ylin lämpötila oli 31.3 astetta.

Pattaya 25.10.08
Iltapäivä oli melko synkkä rankan sateen vuoksi ja kaduille kertyi runsaasti vettä.
Päivi seurasi parvekkeelta maailman menoa ja kuivin jaloin ei olisi 2nd Roadille päässyt.
Timo ja Tuija viettivät yhteisen taipaleen 4-vuotispäivää pienen juhlinnan merkeissä.


Sunnuntai 26.10.08. Nyt oli aamu pilvipoutainen ja minimi lämpötila oli 24.5 astetta. Aamiaisen jälkeen menimme hotellin ulkopuolelle odottamaan Lekiä ja silloin alkoi satamaan. Lek tuli 7.30 ja Timojen ja Päivin kanssa lähdettiin pelaamaan. Ensin päätettiin yrittää Bang Saren 9-reikäiselle armeijan Recruit Training Center-kentälle ja jos ei päästäisi, mentäisiin Plutaluangiin. Portinvartijat päästivät meidät kuitenkin ongelmitta läpi. Greenfee caddyn kanssa oli näin sunnuntaina 430 bt 18 reiälle. Olut maksoi kentällä 40 bt kuten Plutaluangissakin. Paikalliset näkyivät pelaavan ilman caddyä, mutta falangeilla caddy piti olla. Vettä satoi, mutta pelaamaan mentiin. Timo S teki 3 birkkua ja minä yhden. Baarissa käytiin ahkerasti sadetta pitämässä ja oluet ottamassa. Mekongiakin saatiin ottaa ahkerasti kun birkkuja tuli. Caddyt olivat huippuluokkaa. Päivi pelasi sateen vuoksi vain 9 reikää, mutta me pojat kaksi kierrosta. Lätäköitä ei tarvinnut enää väistellä, sillä kaikki oli jo läpimärkänä. Timon sisääntulo oli 34 ja koko kierros 76 (par 72). Kenttä on mukava ja hyväkuntoinen, mutta sade tietysti teki sen märäksi. Joitakin kunnostustöitä kentällä oli käynnissä, mutta ne eivät vaikuttaneet peliin. Kentällä ei ole lockertiloja, mutta baarin vessan yhteydessä on kyllä suihku.

Vielä kotimatkalla satoi. Hotellilla lepäiltiin ja illalla lähdettiin etsimään kameraani muistikorttia, mutta sopivaa ei löytynyt. Syömässä käytiin Päivin kanssa Diana Inn-hotellin Green Bottle-ravintolassa. Iltapäivä ja ilta olivat selkeitä, mutta päivä oli viileä, sillä ylin lämpötila oli vain 27.9 astetta.

Bang Sare 26.10.08
Tässä ollaan matkalla kohti Bang Saren armeijan kentän 1. tiitä. Timo joutui hieman hankalaan oaikkaan väylän reunaan 1. väylällä. Kentällä oli hieman tilapäistä vettä jatkuvasta sateesta johtuen.
Ensimmäinen kierros on pelattu ja Timppa poseeraa kentän kartan vieressä. Joillakin griineillä pallo upposi griinilläkin hieman. Sateenvarjoista ei ollut paljon apua. Kaikki oli jo märkänä, joten ei tarvinnut varoa, kun etsin Timon palloa tilapäisestä vedestä.


Maanantai 27.10.08. Tänään oli aamu aurinkoinen. Lämpötila oli kuitenkin alimmillaan vain 24.2 astetta ja 6.30 vielä 24.7 astetta. Aurinko nousi melko tarkkaan 6.00 ja laski 18.30. Lek oli hotellimme edessä 7.55, kyydissä Antti, Seija, Timppa ja Malla. Näin olivat kaikki mukana, kun lähdettiin Crystal Bayn kentälle. Antti ei vieläkään pelannut vaan oli mukana kuvaamassa. Hän oli nyt ensimmäistä kertaa täällä Crystal Bay-nimen aikaan. Greenfee oli 1000 bt ja caddy 220 bt. Päivin kanssa meillä oli auto, joka maksoi 600 bt. Mallalla ja Tuijalla oli myös auto, muut kävelivät. Antti joutui maksamaan walking feen, joka oli 500 bt. Seija, Päivi, Timo S ja minä pelattiin edellä ja Tuija, Malla ja Timo tulivat perässä Antin kanssa. Ensin pelattiin B ja sitten A. B-lenkki oli huoltotöiden vuoksi melko huonossa kunnossa ja griinit olivat hitaat. A-lenkki olikin paljon parempi ja griinitkin nopeammat. Siron Timppa teki 3 birkkua ja minä 2, joten Mekongia saatiin kierroksella. Pelin jälkeen ravintolassa ollessamme alkoi taas sataa ja sitä jatkui koko kotimatkan ajan.

Illalla käytiin porukalla syömässä Swiss Food-ravintolassa Soi Diamondilla, kun Mama oli muutettu pelkäksi thairuokaravintolaksi. Kävellessämme sinne satoi hieman vettä, mutta illemmalla oli taas poutaa. Päivän ylin lämpötila oli 28.7 astetta.

Crystal Bay 27.10.08
Neuvonpidossa Crystal Bayssa Seija, Päivi ja Antti, joka ei pelannut vaan kiersi mukana kuvaamassa ja maksoi kävelymaksun. Timppa oikaisi B3:lla veden yli ja pääsikin yli, mutta ei kovin kadehdittavaan paikkaan. Matkaa tiiltä on tähän n. 220 metriä. B6 on lyhyt, mutta mielenkiintoinen par 3, jossa ylämäki ja tuuli saattavat tehdä omat tepposensa. Griini on myös melko kalteva.
Seija lyö kohti griiniä B9:llä, joka on 385-yardinen par 4. Griinin ympärillä on runsaasti bunkkereita. Toinen lyöntini oli melko lähellä pudota suoraan reikään, mutta pomppasi kepistä 1.5 metrin päähän. Päivi lyömässä kuvauksellisella A8:lla. Se on melko haastava par 3, vaikka pelataankin alamäkeen.


Tiistai 28.10.08. Aamulla paistoi aurinko ja minimi lämpötila oli 24.1 astetta. Yöllä alkoi minulla vatsassa kiertämään ja aamupalalla en pystynyt syömään. Join vain kaksi lasia vettä ja kasi lasia mehua. Sitten tulikin kiire vessaan ja juomat tulivat suun kautta ulos heti kun sain vessan oven auki. Hälytin heti siivoojan paikalle. Pelaamaan kuitenkin päätin lähteä, koska kipuja ei ollut eikä muutenkaan tuntunut kauhean pahalta. Lek haki meidät 9.55 ja pelaamaan mentiin Siam Country Clubin Old Courselle. Mukana olivat Seija ja Päivi, jotka pelasivat edellä, sekä Timot ja minä seurasimme perässä. Greenfee, pakollinen auto ja caddy maksoivat 1990 bt. Peli eteni hitaasti, mutta keli ei ollut erityisen kuuma ja autolla ajo vilvoitti. Kenttä oli mainiossa kunnossa ja se on tosi hieno remontin jälkeen. Päiville vatsatauti iski 16. reiällä, josta hän lähti heti klubille. Tämä oli jo toinen kerta Siam Country Clubilla, kun Päivi sairastui kesken kierroksen. Etelästä lähestyi ukkospilvi, mutta se ei tullut kovin lähelle, mutta hieman satoi vettä vähän aikaa. Päivin lähdön jälkeen Seija pelasi meidän kanssa, mutta kun ukkonen jyrähti vähän kauempana, Seijakin päätti lähteä klubille. Sade ei kuitenkaan tullut päälle ja saimme pelattua kierroksen loppuun kunnialla. Leinon Timo pelasi tällä lempikentällään, jossa oli golfin aloittanut, 84 ja se oli hänen parhaita kierroksiaan koskaan. Timo olikin päivän paras. Pelin jälkeen join klubilla vain pullollisen vettä, sillä olutta en pystynyt juomaan.

Paluumatkalla Lek osti taas tuttuun tapaan kaikille B-150 energiajuomaa. Hotellilla Päivi keitti kahvit Tuijalle ja Timolle, mutta me Päivin kanssa ei otettu mitään. Päivän aikana söin vain kaksi banaania Lekin meille ostamasta satsista ja illalla vielä kaksi pientä banaania - siinä kaikki. 18.00 mentiin lepäämään ja 20.00 mitattiin kuume. Minulla oli 37.9 astetta ja Päivillä 37.2 astetta. Päätimme, ettei mennä syömään, koska mitään ei oltaisi saatu kuitenkaan alas. Lähikaupasta kävin ostamassa tuoremehua, vettä ja Fantaa.

Päivä oli pääosin selkeä ja ylin lämpötila oli 29.1 astetta.

Siam Country Club - Pattaya 28.10.08
Siam Country Clubin vanhan kentän 18. griinin yli näkyy uusi Plantation-kenttä. Pitkälyöntinen Timppa odottelee edellä menevien ehtivän tarpeeksi kauas 2. väylällä. Siam Country Clubin vanhalla kentälläkin on se tyypillinen par 3, 8. väylä.
Enää ei olisi kovin pitkä matka päästä toisella lyönnillä griinille tällä päätösväylällä, joka on par 5.
Tämä pesulayrittäjän tyttö tuli tutuksi heti ensimmäisinä päivinä ja moikkaili iloisesti aina kun nähtiin.
Hotellissamme järjestettiin rattijuoppojen uhrien kaksipäiväinen tilaisuus. Piha oli täynnä porukkaa.


Keskiviikko 29.10.08. Aamu valkeni pilvisenä, mutta sinistä taivastakin näkyi. Minimi lämpötila oli 25.1 astetta. 7.30 tuli Lek hakemaan Timo Siro kyydissään. Meiltä lähtivät kaikki pelaamaan Phoenixiin. Siellä oli maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin tarjous, jossa greenfee kahdelle, caddyt ja yksi auto maksaa 2600 bt. Lisäksi jatkuvana tarjouksena oli iso Heineken olut 100 bahtilla. Timo S, Timo L ja Tuija maksoivat PSC:n alennetun hinnan 1200 bt greenfeestä. Tarjousta ei muistettu, mutta Päivi ja minä saimme sen, kun otimme yhteisen auton pienen sairastelun vuoksi. Ensin pelattiin Mountain ja sitten Ocean. Keli oli kuuman kostea ja viimeisten väylien aikana rupesi satamaan. Peli sujui kohtuullisesti ja kenttä oli hyvässä kunnossa.

Pattayallakin satoi hiukan, kun vein viimeisen pyykkisatsin pesulaan. Kahvien jälkeen käytiin tekemässä netissä lähtöselvitys ja haettiin edellisen päivän pyykit. Illalla lähdettiin palauttamaan vuokrabägit Vivianiin. Siellä oli menossa Somin siskon miehen 40-vuotispäivät ja kaverin 65-vuotisjuhlat ja runsas buffet oli laitettu esille. Meitäkin pyydettiin syömään siitä. Peralta ostettiin uusia hienoja "Vivian Golf"-paitoja 350 bahtilla/kpl. Koko seurueemme oli paikalla samoin kuin Peran perhe, myös Vivian. Muitakin suomalaisia oli paikalla. Sitten palattiin hotellille ja tyhjennettiin vähän juomavarastoja.

Päivän ylin lämpötila oli 29.0 astetta.

Phoenix Country Club - Pattaya 29.10.08
Phoenixissa Mountainin 4. väylällä on vettä, hiekkaa ja kukkia. Suuria bunkkereitakin löytyy useammalta väylältä. Timo chippaa Mountain-lenkin 9. griinillä muiden seuratessa.
Vivianissa oli synttärijuhlat ja oikeassa reunassa menee Peran pro. Pera seurusteli kanssamme ja hänen tyttönsä Vivian kävi myös pöydässä. Som ja Pera ovat mukavia kavereita, jotka löytää Vivian-ravintolasta.


Torstai 30.10.08. Nyt olikin jo reissun viimeinen aamu Pattayalla ja oli aikainen herätys. 5.30 olin jo pirteänä hereillä ja kuntokin tuntui jo hyvältä. Yön minimi lämpötila oli 25.0 astetta ja taivas näytti pilviseltä, mutta aurinko ei ollut vielä noussut. Timojen kanssa lähdettiin kolmestaan pelaamaan reissun viimeinen kierros Phoenix Country Clubille. Lek nouti meidät 6.30 ja kentällä oltiin 7.10. Greenfee oli 700 bt ja nyt otettiin jokaiselle oma auto, joka maksoi 700 bt. Ensin pelattiin Ocean ja sitten piti pelata Mountain, mutta esitin toivomuksen, että päästäisi pelaamaan Lakes, koska Timppa ei ole sitä pelannut. Puolivälissä sitten caddyni huolehti, että toivomus toteutui. Niin päästiin pelaamaan myös Lakes. Autolla ajaessa ei tullut edes kuuma eikä ruuhkaa ollut. Peli kesti kuitenkin 3.5 tuntia.

Paluumatkalla Leinon Timo palautti bäginsä Peralle Vivianiin ja hotellilla hyvästeltiin Lek. Pienen lepohetken jälkeen kävin vielä parturissa ja Päivi hieronnassa Tuijan kanssa. Iltapäivällä satoi hieman ja ukkonen jyrisi kauempana. Tuija toi pyykkimme pesulasta ja sitten käytiin syömässä hotellin ravintolassa. Sitten jatkettiin pakkaamista, jonka Päivi oli aloittanut jo aamupäivällä. Huoneesta lähdettiin 18.30 ja check outin jälkeen 19.00 saapuikin Peran minibussi viemään meidät Bangkokiin lentokentälle. Matka kesti vain 1h 35min. Kentällä jäätiin pois oven 5 kohdalla ja siinä vieressä osastolla J sijainneella Finnairin palvelutiskillä kävin selvittämässä golfbägin kuljetusmaksua. Kaveri soitti lähtöselvitykseen ja pyysi menemään sinne. Online Drop In-homma sujuikin joustavasti eikä golfbägistä tarvinnut maksaa mitään. Myöhemmin havaittiin, että kone ei ollut aivan täysi. Lentoasemalla notkumiseen jäi meillä runsaasti aikaa. Portille mentiin ajoissa ja Finnairin MD-11 lähti aivan aikataulun mukaisesti 00.35.

Päivän ylin lämpötila Pattayalla oli 28.9 astetta.

Phoenix Country Club - Bangkok 30.10.08
Phoenixissa bunkkereita hoidetaan näinkin eksoottisesti. Siron Timppa Ocean 8:n tiillä Leinon Timpan tarkkailun alla. Nyt ollaan jo puttailemassa Lakes 8:n griinillä.
Lek on kyydinnyt meitä 10 vuotta 17 vuotta vanhalla Toyota-minibussilla. Tuijalle ja Timolle maistui ruoka Suvarnabhumin lentoasemalla. Nyt siirrytäänkin sitten jo portille ja jätetään Thaimaa taakse tällä erää.


Torstai 30.10.08. Nyt olikin jo reissun viimeinen aamu Pattayalla ja oli aikainen herätys. 5.30 olin jo pirteänä hereillä ja kuntokin tuntui jo hyvältä. Yön minimi lämpötila oli 25.0 astetta ja taivas näytti pilviseltä, mutta aurinko ei ollut vielä noussut. Timojen kanssa lähdettiin kolmestaan pelaamaan reissun viimeinen kierros Phoenix Country Clubille. Lek nouti meidät 6.30 ja kentällä oltiin 7.10. Greenfee oli 700 bt ja nyt otettiin jokaiselle oma auto, joka maksoi 700 bt. Ensin pelattiin Ocean ja sitten piti pelata Mountain, mutta esitin toivomuksen, että päästäisi pelaamaan Lakes, koska Timppa ei ole sitä pelannut. Puolivälissä sitten caddyni huolehti, että toivomus toteutui. Niin päästiin pelaamaan myös Lakes. Autolla ajaessa ei tullut edes kuuma eikä ruuhkaa ollut. Peli kesti kuitenkin 3.5 tuntia.

Paluumatkalla Leinon Timo palautti bäginsä Peralle Vivianiin ja hotellilla hyvästeltiin Lek. Pienen lepohetken jälkeen kävin vielä parturissa ja Päivi hieronnassa Tuijan kanssa. Iltapäivällä satoi hieman ja ukkonen jyrisi kauempana. Tuija toi pyykkimme pesulasta ja sitten käytiin syömässä hotellin ravintolassa. Sitten jatkettiin pakkaamista, jonka Päivi oli aloittanut jo aamupäivällä. Huoneesta lähdettiin 18.30 ja check outin jälkeen 19.00 saapuikin Peran minibussi viemään meidät Bangkokiin lentokentälle. Matka kesti vain 1h 35min. Kentällä jäätiin pois oven 5 kohdalla ja siinä vieressä osastolla J sijainneella Finnairin palvelutiskillä kävin selvittämässä golfbägin kuljetusmaksua. Kaveri soitti lähtöselvitykseen ja pyysi menemään sinne. Online Drop In-homma sujuikin joustavasti eikä golfbägistä tarvinnut maksaa mitään. Myöhemmin havaittiin, että kone ei ollut aivan täysi. Lentoasemalla notkumiseen jäi meillä runsaasti aikaa. Portille mentiin ajoissa ja Finnairin MD-11 lähti aivan aikataulun mukaisesti 00.35.

Päivän ylin lämpötila Pattayalla oli 28.9 astetta.


Perjantai 31.10.08. Lento sujui mukavasti ja tällä kertaa sain nukuttuakin muutaman tunnin pienissä pätkissä. Helsinkiin laskeuduttiin etuajassa 6.03 ja Airport Taxilla ehdittiin kotiin jo 7.05. Kyyti maksoi 34 €. Helsingissä satoi vettä ja lämpötila oli 8 astetta.


Yleistä Royal Palace Hotellista ja reissusta

Hotelli:
- Henkilökunta oli hyvin ystävällistä.
- Huone piti aina maksaa viikoksi eteenpäin.
- Huone oli lopulta kohtuullinen, parveke melko pieni ja kalustamaton.
- Parveke oli kuitenkin meren puolella, joka näkyi vähän. Aurinko ei paistanut parvekkeelle.
- Huoneen ilmastointi oli hyvä, kolme eri nopeutta ja alimmalla teholla ääni oli pieni.
- Aamiainen oli kohtuullisen hyvä. Avaimella sai respasta liput, jotka annettiin ravintolan ovella pois.
- Munakokkeli oli vetistä ja pekonia ei ollut buffetissa, mutta sitä sai aina pyytämällä.
- Bellpojat eivät auttaneet bägin kantamisessa kuin pyydettäessä. Loppuaikana he auttoivat kuitenkin auton pakkaamisessa ja purkamisessa.
- Bägit pidettiin omassa huoneessa, sillä aulassa ei ollut huonetta niitä varten. Ainut säilytystila oli avoin.
- Kenttävaraukset tein loppuaikana tiskillä, jossa tytöt hoitivat yhteyden ja minä varauksen. Puhelu maksoi 8 bt.
- Uima-allasremontti valmistui reissun puolivälissä.
- Huoneeseen tuotiin vain kerran kukkia. Siivous tapahtui päivittäin, ei moittimista.
- Juomavettä tuli satunnaisesti. Jääkaappi oli tarpeeksi iso omia eväitä varten.
- Kylpyhuone oli kohtuullinen, lämmintä vettä tuli, mutta joskus piti hieman odottaa.
- Melua kuului naapurihuoneesta välillä - puhetta ja naurua.
- Paljon aasialaisia vieraita, jotka melusivat kovaäänisesti varsinkin aamuvarhaisella.
- Olimme ilmeisesti ainoat suomalaiset hotellissa, mutta yksi nainen tiskillä ja yksi bellpojista osasi muutaman sanan suomea ja myös käytti sitä.

Muuta:
- Pattayalla oli vielä melko hiljaista, sillä oli vielä sadekausi ja sesonki alkaa marraskuussa.
- Bahtin arvo nousi melkein koko reissun ajan. Alussa saatiin eurolla yli 48 bahtia, mutta alimmillaan loppupuolella vain reilut 42 bt.
- Ukkoskuuroja tuli varsinkin matkan puolivälin jälkeen päivittäin. Välillä vettä tuli runsaastikin, eikä viemärisysteemi pystynyt ottamaan sitä vastaan, joten kadut lainehtivat.
- Golfkentilläkin oli melko hiljaista, mutta joillakin kentillä kuitenkin paljon pelaajia. Sen vuoksi pääasiassa varasimme ajat etukäteen. Joka kerta, kun varausta ei ollut, päästiin kuitenkin hyvin pelaamaan.
- Kentillä oli paljon tarjouksia ja urheilupäiviä. Marraskuussa kaikki olivat poistuneet.
- Kenttiä kunnostettiin sesonkia varten, joten aivan priimakunnossa ne eivät joka paikassa olleet.
- Pattayalla rakennetaan edelleen paljon.
- Kaikki paikalliset tutut muistivat meidät.
- Bahtbussisysteemi toimii edelleen hyvin ja maksaa vain 10 bt, vaikka esim. Jomtienille on matkaa 3 km.
- Pattayan pelit (22) 20 eri kentällä maksoivat seuraavasti: greenfeet 16480 bt, caddyt 5250 bt, kyydit 8961 bt, pakollinen auto kentällä 4000 bt. Autopakko (tai tarjoukseen kuuluva auto) oli 7 kierroksella. Promotion/Sport day'tä käytettiin useimmilla kierroksilla, muuten Pattaya Sports Clubin alennusta.
Yhteensä pelimaksut, caddyt, kyydit ja pakolliset autot tulivat maksamaan 34691 bt (764 €) eli kierrosta kohti 1577 bt (35 €). Tällä kertaa pelattiin usein parempia kenttiä, koska niilläkin oli tarjouksia.


AIHEESEEN LIITTYVÄT LINKIT

Thaigolfer tarjoaa melkoisen täydellisen listan Thaimaan golfkentistä ja tiedot sekä kuvia ja kommentteja hyvin monista kentistä. Kentät ovat aakkosjärjestyksessä, mutta ne saa myös alueittain.

Golf Guide Index Kenttäesittelyjä joka puolelta Thaimaata, melko kattava. Jokaisesta esitellystä kentästä on paljon tietoa ja komeita kuvia.

Pattaya.com tarjoaa paljon tietoa Pattayasta. Golfkentistä on toistaiseksi vain luettelo.

Pattaya Sports Club - Pattaya Thailand on Pattaya Sports Clubin kotisivu, jossa on paljon hyödyllistä tietoa golfareille.

Siam Bayshore Resort Pattaya Hotel, Thailand. Hotel Siam Bayshore Resortin kotisivu.

Pattaya City. Kaikki tärkeimmät tiedot Pattayan kaupungista, aina tarkkaa karttaa myöten.

Pattaya Mail Newspaper. Pattaya Mail on kerran viikossa ilmestyvä Pattayan englanninkielinen sanomalehti. Uutisia Pattayalta ja paljon PSC:n golftuloksia. Mielenkiintoisia juttuja on paljon.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.04.2019
Copyright © 2008 - 2019
Esa Hänninen
ejh@diccons.com