9. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
11.11.-04.12.2011

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Pertti Heininen (11.-24.11.), Satu Lapila (11.-24.11.), Timo Leino (11.11.-09.12.), Urpo Hirvasvuopio (11.11.-09.12.), Tuomo Savonen (11.11.-10.12.), Seija Seppälä (11.11.-10.12.), Antti Seppälä (11.11.-10.12.)
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, minibussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Plutaluang Navy Golf Course (4), Bangpra Golf Club (2), Pleasant Valley Country Club (2), Phoenix Golf & Country Club, Greenwood Golf & CC, Crystal Bay Golf Club, Pattana Sport & Golf Club, Wangjuntr Golf Park Highland Course, Bang Saray Recruit Training Center Golf, Treasure Hill Golf & CC, Eastern Star Country Club, Bangpakong Riverside Golf Club, Silky Oak Country Club, Rayong Country Club.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Alkusanat

Tämän matkan suunnittelu aloitettiin syksyllä 2010, koska työni vuoksi jäi kaksi vuotta väliin. Päätimme nyt olla 4 viikkoa ja jo helmikuussa ilmoitin työpaikalla projektipäällikölle lomani ajankohdan. Päivin ja minun lisäksi Timo Leino ja Seppälät olivat lähdössä mukaan. Finnairin lennot olivat tarjouksessa kesäkuussa ja varasin lennot 15.06.2011. Seppälän Antti oli varannut päivää aikaisemmin lentonsa ja yritin saada omat lennot samoille päiville. Se ei kuitenkaan onnistunut ja päätin lyhentää matkamme reiluun 3 viikkoon. Tarjoushinta oli 695 € hengeltä ja pisteitä käyttämällä Päivin ja minun lentojen hinnaksi tuli yhteensä 1306.65 €. Loppukesällä houkuttelimme Heinisen Perttiä mukaan ja hän lupasikin tulla Satu Lapilan kanssa mukaan. He päättivät olla ensimmäisellä Pattayan matkallaan 10 päivää ja saivat menolennon kanssamme samaksi. Tuomo (Tumppi) Savonen oli myös varannut samalle lennolle 4 viikon matkansa ja vielä Urpo (Upi) Hirvasvuopio oli varannut matkansa samalle ajankohdalle. Näin meitä oli matkassa 8 pelaajaa, koska Seppälän Antti ei pystynyt pelaamaan hiljattaisen olkapääleikkauksensa vuoksi.

Sitten alkoi asumismuodon valinta. Seppälät olivat päättäneet asua Condominiumissa ja varasivat huoneen View Talay 5:sta Jomtienin läheltä. Timppa varasi myös Condon Jomtienilta samoin kuin Tumppi ja Upi. Me Päivin kanssa päädyimme hotellivaihtoehtoon. Netistä etsin edullisia hotelleja hyviltä paikoilta ja lopulta päädyimme valitsemaan Hotel Nirvana Boutique Suitesin Jomtien Beach Roadin Soi 4:ltä. 6.7.2011 sain Nirvanan johtajalta Cleve Harropilta tarjouksen 22 yöstä á 1700 bt. Hyväksyimme tarjouksen ja suosittelimme Peralle ja Sadulle samaa hotellia. He ottivatkin huoneen Nirvanasta ja asuimme viereisissä huoneissa Yhteishinta lennoille, hotellille aamiaisineen ja kuljetuksille oli n. 1100 €/henki.

Matkan kesto oli meillä siis 3 viikkoa ja kaikki arkipäivät oli pyhitetty golfin peluulle ja lisäksi pelattiin ensimmäisenä sunnuntaina ja sen jälkeen lauantaisin. Kaksi kertaa pelattiin Vivianin Somin porukassa.

Golfia pelattiin 19 kierrosta 15 eri kentällä. Osa porukasta piti välipäiviä. Uusia kenttiä tuli pelattua kolme: Pleasant Valley, Wangjuntr Highland Course ja Silky Oak.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntrin Valley Course ja juuri valmistumassa oleva Jungle Course, uusi Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä. Lisäksi St. Andrewsin yhteyteen on hyvää vauhtia valmistautumassa kompleksin 4. 18-reikäinen kenttä. Vielä Sattahipissa on kaksi tuntematonta 9-reikäistä kenttää, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle jäi.

Perjantai 11.11.11 Ruusukunnakset tulivat tuttuun tapaan hakemaan meidät 20.25 ja matka kohti Thaimaata alkoi. Sää oli tihkuinen ja lämpötila 6 astetta. Kentällä ei lähtöselvityksessä ollut muita, joten nopeasti päästiin eroon isoista tavaroista ja odottelemaan muita matkalle lähtijöitä. Antti ja Seija tulivat pian ja heti sen jälkeen Timo Tuijan saattelemana. Pera ja Satu ilmestyivät myös hyvissä ajoin. Sitten siirryttiinkin turvatarkastuksen läpi lähtöalueelle ja kaupan kautta passintarkastuksen läpi kuppilaan. Sinne ilmestyivät myös Tumppi ja Upi. Finnairin Airbus A330-300 lähti putkelta aikataulussa 23.53 ja nousi ilmaan kohti Bangkokia 00.01.

Mukana matkalla olivat Seija ja Antti Seppälä, Timo "Timppa" Leino, Pertti "Pera" Heininen, Satu Lapila, Tuomo "Tumppi" Savonen, Urpo "Upi" Hirvasvuopio sekä Päivi ja minä. Meidän oli määrä olla Pattayalla kolme viikkoa, Satu ja Pera 10 päivää ja muut neljä viikkoa.

Helsinki - Bangkok 11.-12.11.11
Timppa, Pera, Satu, Esa, Päivi, Seija ja Antti odottelemassa koneen lähtöä. Aamu koitti jo Afganistanin ja Intian päällä ja vuoristo näkyi selkeästi. Vuoristomaisemaa kesti usean tunnin ajan, mutta Himalaja jäi aika kauas.


Lauantai 12.11.11 Lento sujui mukavasti vaikka nukuttua ei tullutkaan. Sää oli selkeä koko ajan, kun päivänvaloa oli. Vettä näkyi Bangkokin ympäristössä paljon, mutta varsinaista tulvimista ei koneesta huomannut. Se laskeutui Bangkokiin 14.38. Sää oli aurinkoinen ja lämpötila 31 astetta. Passintarkastus vei sen verran aikaa, että tavarat pyörivät jo hihnalla, kun niiden viereen ehdittiin. Bägit olivat Z4-luukulla odotetusti. Ulos mentiin odottelemaan Tumppia, joka oli tilannut kyydin. Sitä ei kuitenkaan näkynyt ovien 9 ja 10 lähellä, joten päädyttiin ottamaan kentän minibussi, joka pyysi kyydistä Pattayalle 3500 bahtia. Se saatiin tingittyä 3100 bahtiin.

Taksi pysähtyi levähdys- ja kauppapaikalla Bangpakongissa ja sieltä ostettiin olutta ja vettä. Kuskin sisko kuului olevan suomalaisen kanssa naimisissa. Matka sujui niin nopeasti, että ehdittiin hakemaan jäsenkortit Pattaya Sports Clubilta samoin kuin Pleasant Valleyn voucherit. Minulle kortti maksoi vain 200 bahtia, koska kadonnut 6 vuoden kortti oli vielä voimassa. Kuski otti pysähdyksestä 500 bahtia lisää. Timppa, Tumppi ja Upi jäivät kyydistä Timpan majapaikan edessä Jomtienin rannan tuntumassa. Seppälöillä oli oma kyyti kentältä ja niin me loput mentiin Nirvana Boutique-hotellille Soi 4:lle. Siellä olivat hotellivaraukset kunnossa ja meidän piti maksaa majoitus etukäteen. Ennen maksua käytiin tarkastamassa huoneet, jotka olivat hyvin tilavat ja parvekekin löytyi. Peran ja Sadun kanssa saatiin samanlaiset vierekkäiset huoneet 204 ja 205. Kun saatiin tavarat huoneeseen, soitin kuskillemme Lekille ja pyysin seuraavaksi aamuksi hakemaan meidät pelaamaan. Sitten lähdettiin Vivian-ravintolaan syömään ja tapaamaan Somia. Tumppi ja Upi olivat syömässä Menuetissa Vivianin vieressä. Ruuan jälkeen käytiin kaupassa hakemassa vettä ja olutta ja mentiin Peralle ja Sadulle yömyssylle. Sitten olikin jo melkein puoliyö, joten mentiin nukkumaan väsyneinä rankasta matkasta.

Bangkok - Pattaya 12.11.11
Bangkokin asuinalueen lähellä näkyi kyllä vettä, mutta ei tulvaa. Nirvana-hotellin seinällä oli komea nimellä varustettu taulu. Huoneemme oli avara ja tilaa oli. Erityisesti iso jääkaappi ilahdutti.
Hotellin pieni aulabaari oli samalla ruokasali. Olemme reissun ensivisiitillä Vivian-ravintolassa. Buddhan koti oli saanut jouluvalot ja näytti kivalta.


Sunnuntai 13.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.5 astetta. Aamiaiselle mentiin 7.30 ja yritettiin respan kanssa varata peliaikaa maanantaiksi Pleasant Valleyyn. Ei oikein tuntunut onnistuvan. Jonnekin puhelu kuitenkin meni ja olin tekevinäni varauksen. Respa alkoi sitten tarjota taksia, mutta sitähän ei tarvittu. Aamiainen valittiin listalta, jossa oli muutama vaihtoehto. Lek tuli 7.50 ja oli taas iloinen tapaamisesta. 7.55 lähdettiin Päivin, Sadun ja Peran kanssa ottamaan Timppa kyytiin ja sitten ajettiin jonkin matkaa Jomtien 2nd Roadia etelään päin condolle, josta Tumppi ja Upi tulivat kyytiin. Sitten ajettiin Plutaluangiin vanhaan malliin aikaa varaamatta. Taas päästiin vaivatta pelaamaan ja kenttinä olivat East ja South. Greenfee maksoi 900 bt, caddy 220 bt ja auto Päiville 600 bt. Tumppi, Upi ja Timppa pelasivat edeltä, Pera, Satu, Päivi ja minä perässä. Keli oli hieno eikä mitenkään hiostava. Kuumaa kyllä oli. Kentällä oli pelaajia paljon ja käynnissä joku kilpailu. Sen vuoksi kierros kesti n. 5.5 tuntia. Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa. Pelin jälkeen käytiin suihkussa ja oluella klubilla. Sitten ajettiin takaisin Jomtienille. Matkalla Lek haki tuttuun tapaan energiajuomat kaikille. Bägit jätettiin alas toimistoon säilytykseen.

Hotellilla keitettiin kahvit ja juotiin ne Peran ja Sadun kanssa. Sitten lähdettiin Vivianiin tapaamaan Huttusen Lassea. Antti ja Seija tulivat myös sinne ja heidän kanssaan käytiin 7-Elevenistä hakemassa minulle puhelimeen paikallinen SIM-kortti. Se maksoi 49 bahtia ja puheaikaa otettiin 300 bahtilla. Se riittikin sitten koko ajaksi, vaikka puheluita tuli päivittäin, koska meillä kaikilla oli paikallinen numero. Sitten ajettiin Etelä-Pattayalle ja mentiin syömään Nang Nualiin. Lasse ja hänen thainaisensa kulkivat ohi ja kävivät meitä moikkaamassa. Ruuan jälkeen mentiin kävelykatua pitkin Windy Gardeniin tuttuun kantabaariin. Siellä oli tuttuja töissä, mutta oli monta uuttakin. Aiemmin kasöörina toiminut Yep-tyttö oli nyt asiakkaana. Hän oli lopettanut vuosi sitten ja lähtenyt norjalaisen miehen mukaan. Kesän hän oli ollut Norjassa. GT:n jälkeen käveltiin Siam Bayshoren läpi ja ajettiin baht-bussilla (10 bt) Jomtienille, jossa mentiin suoraan hotellille. Peran ja Sadun luona otettiin taas yömyssyt ja mentiin nukkumaan.

Päivän ylin lämpötila oli 33.1 astetta.

Plutaluang 13.11.11
Hotellimme edessä on paljon palmuja ja parvekkeellakin on vihreää. Soi 4 rantaan päin katsottuna. Päivi, Pera ja Timppa Plutaluangin East Coursen ykköstiillä odottelemassa 1. kierroksen alkua. Päivi Satu caddyineen North Coursen 2. griinillä ja väylä näkyy vesiesteen takana. Kivan vihreältä näyttää.
Pera piti pienen huilitauon caddynsä kanssa. South Coursen 6. väylä on haastava griinille tulossa. Ravintolan ikkunasta avautuva näkymä East Courselle.
Normaali tilanne kierroksen jälkeen - oluella klubitalolla. Satu ja Pera nauttimassa Nang Nualin antimia. Windy Gardenissa tavattiin Yep, vanha tuttu tiskin toiselta puolelta.
Jouluvaloja alkoi nakyä jo vähän joka puolella Pattayaa. Nostalgiaa Siam Bayshoren uusitulla sisäpihalla. Nirvanan aulassa on vanha moottoripyörä näytillä.


Maanantai 14.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.8 astetta. Aamulla herättiin hyvissä ajoin, vaikkei kiirettä ollutkaan. Aamiaisella käytiin n. 08.00 ja sen jälkeen kävin pienellä kävelyllä rannassa. Lek tuli hakemaan meidät vasta 10.30 ja Timpan jälkeen haettiin Seppälät View Talay 5:sta ja sitten Tumppi ja Upi. Meitä oli nyt Lekin kyydissä 8 pelaajaa ja Antti, joka oli ollut olkapääleikkauksessa ja oli näin pelikyvytön. Lek vei meidät Pleasant Valleyn uudelle kentälle, jossa me ei oltu aiemmin pelattukaan. Meillä oli sinne kaikesta huolimatta mennyt varaus 09.05 ja toinen varmistus 12.22. Meillä oli PSC:ltä hankitut 700 bt:n voucherit ja caddyt maksoivat 250 bt. Päivi pelasi Sadun kanssa autolla, Antti ja Timo käyttivät toista autoa ja Seija käveli. He menivät edeltä ja me miehet kävelimme perässä. Birkkuja tuli tällä kertaa enemmänkin: Satu ja Päivi tekivät samalla väylällä birkut ja minä sain kaikkiaan kolme ja Tumppikin yhden. Heti toisella väylällä minulta katkesi puu-7, joka osui lyönnin jälkeen puuhun. Kenttä on melko uusi ja oli siihen nähden hyvässä kunnossa. Se on aika paljon Khao Kheowin kaltainen, jossa on vesiesteitä paljon. Caddyt olivat kivoja nuoria tyttöjä, joiden kanssa pidettiin hauskaa. Kierros kesti yli 5 tuntia.

Takaisin ajettiin pimeässä ja Lek jätti meidät kaikki Vivianissa pois, koska halusimme jättää bägit sinne seuraavan päivän Som Openia varten. Timon, Peran ja Sadun kanssa käytiin syömässä italialaisessa pizzaravintolassa rannan tuntumassa ja sitten palattiin suoraan hotellille ja mentiin nukkumaan.

Päivän ylin lämpötila oli 33.2 astetta.

Pleasant Valley 14.11.11
Nirvana-hotellin kulma Soi 4:ltä kuvattuna. Taustalla näkyy hienompi hotelli Jomtien Thani. Nirvanan etupiha ja kuvastakin näkyy, että jokaisella parvekkeella on iso viherkasvi. Pleasant Valleyn 9. väylä tulee klubille ja näkyy mukavasti terassille, kuten pitääkin.
Porukkamme lähdössä kierrokselle ja monelle tämä kenttä on aivan uusi tuttavuus. Avausväylä on suora ja tasainen par-4, jossa on mukavasti tilaa pitkillekin draiveille. 8. väylä on haastava 150-metrinen par-3 saareen ja yleensä tässä tuntui olevan vastatuuli.
9. väylä sijaitsee suuren lammen reunalla ja muistuttaa Khao Kheowin muutamaa väylää. Tumppi avaamassa taas yhden vesiesteen yli. Tällaisia avauksia tehdään monella väylällä. Vettä on kentällä aika paljon ja se tekee tästä kentästä haastavan ja houkuttelevan.


Tiistai 15.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.7 astetta. Herätys oli jo 5.45, koska meidän piti olla Vivianissa aamiaisella 6.30. Herättiin kuitenkin jo aikaisemmin ja mentiin ajoissa Vivianille. Aamiainen oli tosi hyvä. Sen jälkeen mentiin isolla porukalla kahdella minibussilla Phoenix Country Clubille, jossa oli Som Open-kilpailu. Lähtöajat olivat 8.00 alkaen. Mukana olivat porukastamme kaikki muut paitsi Tumppi ja Upi. Phoenixin klubin eteen on tullut uusi kioski, josta voi ostaa juomia kierrokselle. Tällä kertaa pelattiin The Lake ja The Ocean. Pelasin Pertin, Tepon ja Juhan kanssa ja heti ensimmäisellä väylällä tein birkun. Muuten griinityöskentely oli vaikeaa, koska griinit olivat tosi nopeat. Kenttä oli kaikin puolin erinomaisessa kunnossa. Kierros kesti n. 4.5 tuntia. Somin järjestämällä kyydillä päästiin hotellille. Vivianissa oli kuitenkin tarjolla keittoa, joten palasin sinne syömään sitä. Sitten vein vaatteet pesulaan ja Päivi, Satu ja Pera menivät pedikyyrille.

Phoenix 15.11.11
Kilpailija ja pari caddya matkalla Phoenixin Lake-lenkin ykköstiille. 1. tiillä oli kuhinaa ja Antti pistää startterina pelaajia järjestykseen. Griinit olivat hienossa kunnossa ja todella nopeat, joten ei ollut helppoa.
Tällä par-3:lla pitää olla tarkkana, sillä vesi vaanii vasemmalla. Ovela kuva samasta Laken 7. väylästä 8. tiiltä kuvattuna. Oceanin 7. väylä on myös par-3 ja tämäkin on kuvattu 8. tiiltä.

18.30 lähdettiin taas Vivian-ravintolaan, jossa oli kilpailumaksuun 1700 bt kuulunut illallinen. Aamiainen, kyydit, greenfee ja caddy kuuluivat myös hintaan. Illallinen oli erinomainen ja sen jälkeen seurasi palkintojen jako. Seija voitti naisten sarjan ja minä sain pokaalin pisimmästä draivista. Samalla vietettiin Somin synttäreitä. Tumppi ja Upi kävivät hakemassa mopoilla bäginsä, jotka olivat Vivianissa. Tumpin mukana oli Tukta, joka järjesteli meille peliaikoja kentille. Tilaisuuden jälkeen käytiin Timon kämpällä Jomtien Plaza Condotelin 27. kerroksessa. Timpalta mentiin kaupan kautta hotellille, jossa otettiin Jägerit ja rupateltiin mukavia. Päivän ylin lämpötila oli 33.3 astetta.

Pattaya 15.11.11
Kisan sponsorilla ja Vivian-ravintolan johtajalla Somilla oli aihetta hymyyn. Vivianissa, suomalaisessa golfravintolassa oli porukkaa runsaasti. Somin tyttö Vivian ja muhkea palkintopöytä.
Huttusen Lasse hoiteli Som Openin tuloslaskennan. Minäkin sain komean palkinnon pisimmästä draivista. Kisan voittajalla oli hymy herkässä ja syystäkin.
Päivi odottelee rauhallisena, kun Timo täyttää laseja. Yöllinen näkymä Leinon Timpan parvekkeelta rannalle päin. Näkymä condon 27. kerroksesta Thepprasit Roadille päin.


Keskiviikko 16.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.2 astetta. Aamiaisella olin 7.20. Pertti, Satu ja Päivi pitivät vapaapäivän ja jäivät nukkumaan. Lek haki minut 7.55, Timppa otettiin kyytiin Plazan edestä ja sitten noudettiin Tumppi ja Upi. Neljästään mentiin Greenwood Golf & CC:lle, josta meille oli varattu aika 9.44. Huttusen Lassekin ilmestyi sinne porukoineen ja me lähdettiin heidän peräänsä B-lenkille. Greefee oli 800 bt ja caddy 300 bt. Kenttä oli hyvässä kunnossa, griinit liukkaat ja keli mainio. Lämpötila oli korkea, mutta onneksi oli kuivaa ja tuuli kohtalaisesti. Toisena puolena pelattiin A-lenkki. Kaikilla yseillä on vain yksi kioski, johon tullaan sopivasti 3-4 väylän välein. Klubin edessä on myös yksi kioski. Pelin jälkeen poikettiin baarissa ja ajettiin takaisin Jomtienille. Lek otti kyydistä, kuten aina kaikista muistakin, 1500 bt. Tumpilta jäi kukkaro Lekin autoon ja hän tuli Tuktan ja Upin kanssa hakemaan sen hotelliltamme.

Kävin hakemassa pyykit hotellin vieressä olevasta pesulasta ja samalla toin Peran ja Sadun pyykit. Lasku oli 280 bt. Päiväkahvien jälkeen lähdettiin yhdessä syömään Jomtien Beach Roadilla olevaan Opal House-ravintolaan. Ruoka oli hyvää, kuten joka paikassa yleensä. Sen jälkeen mentiin JP Houseen vielä oluelle. JP House on suomalaisen Jounin pitämä golfreissuja järjestävä baari aivan hotellimme vastapäätä.

Päivän ylin lämpötila oli 32.1 astetta.

Greenwood 16.11.11
Greenwood Golf & Country Clubin portti lupaa jo selkeää parannusta entiseen Noble Place-aikaan. Klubin piha on erittäin siisti ja istutuksia paljon. Miinusta oli se, että harjoitusgriinit eivät olleet auki. Timo draivaa selkeällä B-lenkin ykkösväylällä. Haasteena on vesi vasemmalla, muuten selkeä väylä.
Osasta kenttää avautui melko hulppea näköala ympäröivään maisemaan. A-lenkin ykköstiillä jäi aikaa pieneen lepäilyyn edellä menevien vuoksi. Kivoja ja siistejä väyliä on kentällä useampikin, tässä yksi.
Klubi häämöttää siististi leikattujen pensaiden takana. Kierroksen jälkeen maistui olut klubin terassilla. Satu ja Pera tilaamassa ruokaa Opal House-ravintolassa.


Torstai 17.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.5 astetta. Aamiaiselle mentiin 7.30 ja Lek tuli hakemaan meidät neljä 8.00. Hän oli ottanut ensin Tumpin ja Upin kyytiin. Timppa otettiin mukaan normaalipaikaltaan ja Seijakin tuli Antin saattelemana. Pelaamaan mentiin Crystal Bayn kentälle, jossa greenfee oli 700 bt, caddy 240 bt ja auto tarjouksessa 300 bt. Päivi otti taas auton ja muut kävelivät. Nyt pelattiin ensin B ja sitten A. Naiset ja Timo menivät edeltä ja me loput miehet tallusteltiin perässä. Kierros meni mukavasti, kun ruuhkaa ei ollut. Kenttä oli melko kuiva eikä vanhaa kukkaloistoa juurikaan ollut. Alaspäin on menty. Pelin jälkeen syötiin kevyet välipalat ja Jomtienilla oltiin 16.00.

Crystal Bay 17.11.11
Crystal Bay ei ole enää ihan samassa loistossa kuin joskus aikaisemmin. Tumpin lähestyminen tapahtuu hieman hankalasta paikasta. Nyt on Tumpilla melko pitkä putti tällä suurella griinillä.
Useimmalta kentältä löytyy tällaisia buddhalle tehtyjä systeemejä. Tumppi on taas ongelmissa. Pallo oli jäänyt ylös puskan sisään. Kyllähän kentältä vieläkin löytyy komeita istutuksia.
Kivan näköiset kaksoiskukkulat griinibunkkerissa. Tällä par-3:lla on erittäin vino griini, joten yleensä putataan ylämäkeen. Klubi ja tornitalot ovat jo lähellä ja kierros lopussa.

Päivin kanssa vietiin pyykit miehen pesulaan ja mentiin bahtbussilla Central Roadille. Siellä käytiin Pattaya Opticalilla tilaamassa silmälasit. Tuttu optikko ei ollut paikalla, mutta apureidenkin avulla homma onnistui. Lasit luvattiin kahden viikon päähän perjantaiksi. Sitten käveltiin rantaan ja ajettiin lavataksilla Pikku-Miken lähelle, josta ostin 280 bahtilla shortsit. Sitten ajettiin takaisin Jomtienille ja käytiin Soi 3:lla parturissa. Se maksoi kummallekin 100 bahtia. Soitettiin Peralle ja Sadulle, joiden kanssa mentiin Beach Roadille Surf Kitcheniin syömään. Ravintola tuntui olevan todella suosittu, sillä vapaita paikkoja oli vähän. Timokin oli liittynyt seuraan ja ruoka maittoi. Aterian jälkeen käytiin vaihtamassa rahaa ja Timo sai euroillaan bahteja dollarikurssin mukaan. Onneksi virhe huomattiin heti ja asia korjattiin. 7-elevenistä ostettiin jälkiruoaksi jäätelöt ja mentiin hotellille. Timokin tuli Peran ja Sadun luo yömyssylle.

Päivän ylin lämpötila oli 32.7 astetta.

Pattaya 17.11.11
Nirvanan uima-allas ei ole kovin suuri, mutta eipähän hotellikaan ole. Päivin kanssa odotellaan ruokaa Surf Kitchenissä. Iltaa vietettiin yhdessä joka päivä ja nyt oli Timokin mukana.


Perjantai 18.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.9 astetta. Aamiaiselle mentiin 7.00, koska Lekin piti tulla hakemaan meitä 7.30. Keittiön piti aueta 7.30 ja ennen sitä saataisiin kahvia ja paahtoleipää. Kokki oli kuitenkin paikalla ja täysi aamiainen saatiin. Hyvää palvelua! Lek tuli sovitusti ja koko porukalla mentiin Bangprahan pelaamaan. Kenttä oli hienossa kunnossa ja kukat kukkivat. 6 vuoden kortilla greenfee oli 1000 bt ja 1 vuoden kortilla 1100 bt. Caddy maksoi 300 bt, joka tuntui olevan nykyinen hinta melkein kaikilla kentillä. Päivin auto maksoi 600 bt. Naisten porukka meni edellä ja heille tapahtui 2. väylän jälkeen hauska tapaus. Apina varasti yhdeltä caddyltä laukun, josta etsi syötävää ja kiipesi puuhun. Laukussa oli mm. caddyn puhelin, jota apina haisteli. Caddy heitteli apinalle pähkinöitä ja apina pudotti laukun. Kierros sujui nopeasti, vaikka peli alussa takkuilikin. Klubilla otettiin taas pieni välipala.

Bangpra 18.11.11
Bangpra on kaunis ja siisti kenttä varsinkin klubitalon lähistöllä. Tumppi ja Pera odottelevat lyöntivuoroaan 10. tiillä. 12. väylä on par-3, jolle vesi antaa lisää mielenkiintoa ja haastetta.
12. tiiltä sai kivan kuvan 11. väylän griinistä. Pera avaamassa 3. väylällä, joka on pitkähkö par 4. Thaimaassa caddy on yleensä pelaajan paras ystävä ja apu.
4. väylä on myös vesiväylä, mutta siitä ei ole suuremmin harmia. 8. väylä on kaunis vaikeahko veden yli lyötävä par-3. 9. väylän suuri griini ja klubitalo - peli alkaa olla lopussa.

Hotellilla keitettiin tuttuun tapaan kahvit ja sen jälkeen muut menivät hierontaan ja minä kävin Vivianissa ja JP Housessa jututtamassa suomalaisia. Sitä ennen kävin hakemassa pyykit Thai Boon Laundrysta, jota pitää poikkeuksellisesti mies. Peran ja Sadun luona otettiin aperitiivit ja kun Timppakin oli selvinnyt hieronnasta, lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Som ei ollut Vivianissa ja niin osuimme lähellä rantaa siistiin ravintolaan, joka osoittautui homopaikaksi. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja edullista. Sieltä palattiin hotellille ja istuttiin huoneessamme keskustellen päivän tapahtumista melko pitkään.

Päivän ylin lämpötila oli 32.1 astetta.

Pattaya 8.11.11
Thepprasitilta Jomtienin rantaan vievä katu ja Menuet sekä Vivian. Jomtien Plaza Condotel on 30-kerroksinen kolossi, jossa Timo asui. Siisti Plaza Jomtien Plaza Condotelin edessä.


Lauantai 19.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.7 astetta. Aamiaiselle oltiin taas normaaliaikaan. Lek tuli 8.00 ja Timppa istui jo kyydissä. Meidän neljän lisäksi tuli vielä Tumppi mukaan. Tällä kuuden hengen porukalla ajettiin ilman ennakkovarausta jälleen Plutaluangiin, joka on todettu varmaksi paikaksi, jos varausta ei ole pystytty tekemään. Mitään ongelmia ei nytkään ollut ja päästiin pelaamaan toiveitten mukaisesti West ja North. Tumppi oli varannut itselleen edellisen sunnuntain nuoren caddyn. Peli eteni nyt sujuvammin, vaikka Päivin ja Sadun edellä meni 6 thain ryhmä. Tumpin kanssa tehtiin kumpikin kaksi birkkua. Minulle toinen tuli Northin 3. väylällä, joka on se majakkasaareen pelattava par 3. Löin avauksen hieman pitkäksi ja se valui droppialueelle. Siitä chippasin ison kummun yli ja jyrkkään alamäkeen suoraan reikään. Kyllä maistui!

Paluumatkalla ajettiin ison kalliobuddhan kautta, joten Pera ja Satukin näkivät sen. Siinä pysähdyttiin hetkeksi kuvailemaan ja sitten ajettiin vielä kiinalaisen temppelialueen kautta takaisin Jomtienille. Hotellilla vein bägit toimistoon, jossa oli paikalla myös uusiseelantilainen johtaja Cleve Harrop. Juttelin hetken hänen kanssaan Sitten keitettiinkin perinteiset kahvit ja pidettiin pieni lepohetki.

Plutaluang 19.11.11
Satu West 3:n tiipaikalla takanaan hieman erikoinen puu. Westin 8. väylä on mäeltä avattava par-3 haasteena vesi ja bunkkerit. 9. griini on saaressa, joka on kuitenkin aika suuri.
North 2 on par 5 ja griinin edessä vesieste hillitsemässä kakkosella päälle yrittämistä. 3. väylä on sitten North-lenkin mieleenpainuvin väylä, par 3 ja griini majakkasaaressa. West-lenkin 1. ja 9. griini sijaitsevat aivan lähekkäin ja 7. väylä menee vierestä.
Harvinainen kuva: caddyt istuivat pelin jälkeen pelaajien kanssa baarissa. Tämä sensijaan oli aika tavallinen tilanne, pelin jälkeen ollaan klubilla oluen ääressä juttelemassa. Plutaluangin sisäpihan komeassa "kivikasassa" on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Kun lähdettiin liikkeelle, käytiin ensin vaihtamassa taas rahaa ja kurssi oli 41.357. 18.30 mentiin Vivianiin ja sieltä ajettiin Timpan, Peran ja Sadun kanssa 2nd Roadille Pikku-Miken eteen. Pienten ostosten jälkeen käveltiin Walking Streetille ja käytiin syömässä Tankay Sea Food-ravintolassa veden päällä. Hinnat olivat pysyneet suunnilleen entisinä. Kadun hälinästä käveltiin Windy Gardeniin, joka sijaitsee kadun päässä rauhallisella paikalla. Entinen Windyn kasööri Yep oli taas paikalla asiakkaana. Siam Bayshoressa moikattiin vanhaa tuttua bellpoikaa Tomia. Sitten ajettiin takaisin Timon kämpän eteen Jomtien Plazalle ja käveltiin kaupan kautta hotellille jossa taas istuttiin ja juteltiin porukalla henkeviä yli puoleen yöhön.

Päivän ylin lämpötila oli 32.1 astetta.

Plutaluang 19.11.11
Pitihän Big Buddha näyttää Peralle ja Sadullekin. Puisto on kaikin puolin siisti paikka. Thaimaalaista liikennekulttuuria, mies istuu auton ruttuisella katolla liikenteessä. Tankayn vedenpäällisessä ravintolassa käytiin syömässä. Jouluvaloja alkoi näkyä paljon.
Tankayn seinällä oli taulu, jossa vertailllaan Pattayaa vuosina 1952 ja 2009. Sisäänkäynti Tankayn meriterassille on aika viehättävä ja siisti, jonka Satukin voi todeta. Walking Streetillä alkoi olla vilskettä ja meteliä. joka vaan kiihtyy keskiyötä kohti.


Sunnuntai 20.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.4 astetta. Nyt pidettiin ensimmäinen vapaapäivä golfista ja aamiaiselle mentiin normaalia myöhemmin. Aamulla lähdettiin kävelylle ja Jomtienin rantakadun päästä otettiin lavataksi, joka vei meidät Peran ja Sadun kanssa buddhan patsaalle Etelä-Pattayalle. Siellä käveltiin ja ihmeteltiin mm. venäläisten paljoutta. Useita turistibussejakin tuli paikalle. Alas kävellessämme poikkesimme pieneen paikalliseen baariin juomatauolle. Sitten käveltiin radioaseman mäelle katselemaan näkymää Pattayan kaupunkiin. Porukkaa oli sielläkin paljon, pääasiassa venäläisiä, joita muutenkin näkyi ja varsinkin kuului katukuvassa todella paljon. Alas tultiin pientä luontopolkua pitkin Royal Cliffin alueen kohdalla ja vilkaistiin sen pientä golfkenttää. Sen jälkeen laskeuduttiin portaita pitkin Pattayan lahden rantaan. Sitä pitkin käveltiin kohti rantakatua ja ihmeteltiin moottoriveneiden paljoutta. Osaa nostettiin jo takaisin maalle. Sitten mentiin Windy Gardenin kautta 2nd Roadille, josta otettiin lavataksi Outlet Malliin. Se kyyti maksoi 150 bt. Outlet Mall käveltiin läpi ja mentiin Tesco Lotus-tavarataloon aivan vieressä. Sieltä ostettiin hieman syötävää ja tavattiin Seppälät aulassa. Paluu hotellille lavataksilla maksoi 150 bt.

Päivi kävi sitten hieronnassa ja minä vein taas pyykit pesulaan. Sen jälkeen menin Peran kanssa hotellin aulaan ottamaan oluet ja yritin päästä nettiin. Yhteys ei oikein toiminut ja pääsin toimiston koneelle tsekkaamaan sähköpostit. 18.30 mentiin Timon ja Seppälöiden kanssa JP Houseen ottamaan oluet ja päätettiin syödäkin siellä. Ruoka oli hyvää ja normihintaista. Jounikin oli paikalla samoin kuin vieressä sijaitsevan suomalaisen kirjakaupan pitäjä. Ruuan jälkeen Seppälät tulivat tarkastamaan huoneemme.

Päivän ylin lämpötila oli 33.8 astetta, joka oli tähän mennessä reissun korkein lämpötila.

Pattaya 20.11.11
Tyypillinen thaipesula, joka sijaitsi aivan hotellimme vastapäätä. Jomtienin Beach Road, jonka varrella on paljon korkeita hotelleja ja condoja. Buddhamäellä oli paljon väkeä, josta hyvin suuri osa oli venäläisiä.
Pertillä ja Sadulla riitti ihmettelemistä buddhien keskellä. Pois lähtiessämme oli hieman rauhallisempi hetki. Kävellen lähdettiin kohti taustalla näkyvää radioaseman mäkeä.
Pattaya näkyy mäeltä hienosti ja uusia korkeita hotelleja on tullut lisää vuosien mittaan. Rannalla on valtavasti veneitä, osa maissa, osa vedessä ja osa ränsistyneenä siinä välissä. Tässä on yksi vene ajamassa kohti traktorin vetämää traileria, jolla vene hinataan maalle.
Tämä hotellimme iloinen virkailija muisti meitä erityisesti, kun olimme lähdössä kotiin. Seija, Antti ja Päivi odottelemassa ruokaa JP Housessa hotellimme vastapäätä. Timo haroo päätä, Satu ja Pera keskustelevat ja tarjoilija touhuaa ympärillä.


Maanantai 21.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.3 astetta. Aamulla oli herätys jo 5.30 ja 6.00 mentiin ottamaan aamiaiseksi kahvia/teetä ja paahtoleipää. Lek tuli 6.30 ja Peran ja Sadun kanssa hypättiin kyytiin. Timo tuli mukaan samoin kuin Seijakin ja suuntana oli Pattana Sport Club. Siellä oltiin jo ennen kahdeksaa ja pelaamaan päästiin heti. Greenfee oli 900 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 500 bt. Minulle ja Timpalle tuli poikacaddyt, joiden händärit olivat 7 ja 10. Kenttä oli melko kuiva. A-lenkki oli remontissa samoin kuin kuivattu lampi B:n ja C:n välissä. Tulvat olivat ilmeisesti sortaneet reuna-alueita. Näin ollen pelattiin B ja C. Kierros kesti 4 tuntia eli oli nopein kierros tähän mennessä. Pelaajia ei ollut kentällä kovin paljon, joten saatiin pelata rauhassa omaa vauhtia. Klubilla söin pienen aterian ja sen jälkeen ajettiin Jomtienille. Kentältä ja klubilta oli loppunut olut Bangkokin tulvien aiheuttamien tuotanto-ongelmien vuoksi.

Pattana 21.11.11
Pattanan klubitalo on sisältä ja kentän puolelta siisti, mutta etupuoli on kovin "betoninen". Pera ja Timppa kokeilevat harjoitusgriinin nopeutta klubitalon ja B1 tiipaikan välissä. Sateet olivat ilmeisesti tehneet tuhojaan ja B:n ja C:n välinen lampi oli kuivattu ja remontissa.
B3:n tiipaikan vieressä on edelleen komea kivi- ja pensasrakennelma. Melko avaran näköinen on kenttä B3:n tiipaikalta katsottuna. Tämä on epäilemättä yksi Pattanan komeimmista väylistä.
Pattana on avattu 2004, joten se on melko uusi kenttä ja se kyllä näkyy puustossa. Kentän alueella on käynnissä melkoinen myllerrys. Saa nähdä, muuttuuko mikään. Klubi-istunto on pidetty ja nyt suunnataan Lekin autolle ja kohti Jomtienia.

Bägit vietiin seuraavaa aamua varten Vivianiin ja mentiin Antin ja Seijan luo View Talay 5:n 9. kerrokseen. Alhaalla tutustuttiin condon palveluihin, joita tuntui olevan hyvin. Antti ja Seija tarjosivat oluet ja brandyt. Sitten käveltiin hotellille, jossa pidettiin taas pieni huilitauko. Sitten lähdettiinkin etsimään Beach Roadilta uutta ruokapaikkaa. Golden Sand-ravintolassa syötiin hyvä ateria ja siellä oli rauhallista ja hyvää musiikkia yhden miehen orkesterin toimesta. Timo soitteli ja kertoi potevansa vatsatautia. Niinpä mentiin hotellille ja Peran kanssa käytiin viemässä Timolle lääkettä ensihätään. Sitten mentiin Vivianiin GT:lle ja juttelemaan Somin kanssa. Huoneessamme otettiin vielä yhdet ennen nukkumaan menoa.

Päivän ylin lämpötila oli 32.5 astetta.

Pattaya 21.11.11
Matalaa asutusta näkyy Seppälöiden kämpän parvekkeelta. Asunto on aika sopivan kokoinen kahdelle golfarille. Beach Roadin alkupäässä on valtavasti moottoripyöriä parkissa.


Tiistai 22.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.8 astetta. Kello 7.00 lähdettiin aamiaiselle Vivianiin. Som oli järjestänyt pyynnöstäni pelimatkan Wangjuntriin. 2000 bt:n osallistumismaksuun kuului aamiainen, matkat, greenfee ja caddy. Todella halpa! Aamiainen oli erinomainen ja heti sen jälkeen lähdettiin kahdella minibussilla ja 14 pelaajan porukalla kohti kenttää. Timo joutui jäämään asunnolleen parantelemaan itseään. Sinne on n. 80 km:n matka, joka vei tunnin ja vartin. Klubin edestä meidät kuljetettiin vähän isommalla klubikaaralla klubin eteen, jossa sijaitsevat lockerit. Ravintolasta käytiin ostamassa juomia matkalle. Sitten pakkauduttiin kuorma-autoon, joka vei meidät 1.5 km:n päähän Wangjuntrin Highland Courselle ja siellä Highland Hut-baarin eteen, jossa caddyt kävivät noutamassa golfautot. Autot maksoivat kahdelle 1000 bt ja yhdelle 600 bt. Sitten ajettiin golfautoilla taas n. 1 km kentän ykköstiille. Tumppi, Upi, Pera ja minä pelattiin ensimmäisessä ryhmässä. Kenttä on erittäin mielenkiintoinen. Jokaisella väylällä on kaksi griiniä, joille pelataan vuoropäivin. Nyt pelattiin vasemmanpuoleisille. Korkeuseroja on paljon. Yhdellä par-4 väylällä tiipaikka on 80 metriä ylempänä kuin väylä ja griini, jonne Tumppi löi avauksensa. 20 cm jäi uupumaan griinistä tällä 357 yardin väylällä! 6. väylän griini on mielenkiintoinen. Sinne tullaan veden yli ja suurella griinillä on keskellä ehkä kahden aarin suuruinen lampi. Peli kesti vähän yli 4 tuntia ja pelin jälkeen otettiin oluet Highland Hutissa. Sitten meidät vietiin samalla kuorma-autolla klubille, jossa suihkun jälkeen syötiin kaa pad gait.

Wangjuntrissa on kaksi muutakin samalla konseptilla tehtyä kenttää: Valley Course ja juuri valmistunut Jungle Course. Ne pitäisi joskus käydä pelaamassa ja se onnistuisi hyvin samalla reissulla, sillä paikalla on myös majoitusta ja edullisia paketteja.

Kotimatka kesti 1h 20 min ja Vivianissa oltiin 17.50. Siellä syötiin ja sen jälkeen kannettiin bägit hotellille. Mukaani meinasi tarttua yhdestä baarista baarityttö, mutta hän säikähti, kun Seija ilmestyi viereeni. Timo oli jo tervehtynyt ja auttoi bägien kannossa. Meillä keitettiin kahvit ja vietettiin iltaa.

Päivän ylin lämpötila oli 34.3 astetta, joka oli reissun korkein hotellillamme mitattu lämpötila.

Wangjuntr 22.11.11
Matka kohti uutta kokemusta Wangjuntria alkaa kävelyllä Vivianiin. Kolmen erikoisen kentän Wangjuntr toivottaa tervetulleeksi. Klubitalolta näkyy pari Valley Coursen väylää.
Tällaisella bussilla meidät kuljetettiin caddyjen kanssa Highland Courselle 1.5 km:n päähän. Siellä pysähdyimme Highland Hut baariin, joka olikin ainut avoinna oleva kentällä, kioskit olivat kiinni. Heti ensimmäisellä tiillä saatiin tuntumaa, millainen kenttä on kyseessä. Oikealla Jungle Coursea.
Välillä mentiin myös melkoiseen ylämäkeen. Tumppi oikaisee reippaasti 3. väylällä, joka on dog leg par 4. Puttailua 4. väylän suurella griinillä, josta avautuu mahtava näköala ympäristön viidakkoon. 6. väylän griini on mielenkiintoinen. Ensin sinne veden yli, mutta griinin keskellä on vielä suuri lampi.
7. väylällä mennään myös reiluun ylämäkeen ja griini on piilossa. 10. väylän griini on myös paljon tiipaikkaa korkeammalla. 12. väylän reunalla on melkoisen hulppea talo. Lieneekö johtajan?
Pera on valmiina avaamaan 13. väylän ja taas ylämäkeen. Reuna-alueita on varottava, sillä pusikko on aika pahaa ja pallot tuppaavat helposti katoamaan. 14. väylä on mielenkiintoinen 320-metrinen par 4. Vasen griini näkyy puskien takaa vasemmalla ja oikea oikealla. Keskimmäinen griini on 15. väylän. Haastava 15. väylä on par 3, jossa pitää lyödä veden yli reilusti korotetulle griinille. Seuraavana päivänä tälle griinille pelataan oikealta veden yli.
Ei ole helpon näköinen tämäkään par 3, 17. väylä. Niemessä olevaa griiniä ympäröi bunkkeri. Highland Hutissa otettiin oluet odotellessamme viimeisiä pelaajia lenkiltä. Valley Course pilkottaa klubin edessä puiden välistä ja vaikuttaa selvästi tasaisemmalta.


Keskiviikko 23.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.9 astetta. Päivi oli kanssani aamiaisella 7.30, vaikkei lähtenytkään pelaamaan. Pera ja Satu olivat viimeistä päivää Pattayalla, joten hekin pitivät vapaapäivän. Lek tuli hakemaan 8.15 ja mukana olivat Tumppi ja Upi. Timo haettiin vielä ja suunnattiin Bang Sarayn Recruit Training Centerin kentälle lähelle Sattahipia. Greenfee maksoi 250 bt ja caddy 200 bt 18 reiän kierrokselle. Tämä kenttähän on 9-reikäinen ja sijaitsee armeijan alueella. Pelaamaan päästiin heti ja saatiin kivat caddyt. Kummallakin puoliskolla on eri tiipaikat. Kenttä oli melko kuiva, mutta griinit olivat hyvät. Kentällä oli satoja työntekijöita raivaamassa ja siivoamassa. Osa rakenteli valoja kentälle. Koko kierros kesti 4 tuntia. Kunnon pukeutumis- ja pesutiloja ei vieläkään ole, mutta greenfeekopin ja sen yhteydessä olevan pienen proshopin viereen on rakennettu pieni ravintola. 1. tiin vierellä on edelleen baari samoin kuin kentällä 3. ja 6. reiän jälkeen.

Bang Saray Recruit Training Center 23.11.11
Timo odottelee caddyja Recruit Training Centerin klubin edessä. Ykköstiin baari on pysynyt entisellään pikkupatsaineen. Yhden griinin vierellä oli tällainen käärme, jonka henkilökunta listi.
Olemme saapuneet 4. väylälle, joka on 180-metrinen par 3. Timppa puttaa 5. väylän suurella ja hyvällä griinillä. Veden takana näkyy 7. väylä, joka on par 5.
7. tiin vierellä olevalla kioskilla pidettiin pieni tauko. Nyt on vuorostaan Tumppi puttaamassa 7. griinillä. 9. tiin vieressä porukka valmisteli kentän valaisemista.
Tällä kentällä olemme yleensä saaneet iloiset ja hyvät caddyt. Toisella kierroksella tämä väylä 15 on par 5, kun se on ensimmäisellä par 4. Tässä rakennuksessa on toimisto ja pro shop, takana näkyvässä baari.

Hotellille ajettiin hikisinä. Huoneessamme olivat Päivin lisäksi Pera ja Satu tavaroineen valmistautumassa pois lähtöön. Kävin suihkussa ja sitten tehtiin pieni kävelylenkki ja käytiin GT:llä Vivianissa. Sitten poikettiin Tuktan toimistolla, mutta hän oli viereisessä pedikyyriputiikissa, jossa Tumppi oli pukilla hoidossa. Syömässä käytiin vieressä sijaitsevassa Sam's Mexican Restaurantissa, jossa soi netin kautta kantrimusiikki. Timo tuli myös sinne syömään. Sen jälkeen mentiin hotellille ottamaan jäähyväismaljat ja Timo oli mukana. 19.00 Satu ja Pera saatettiin taksiin matkalle kohti koti-Suomea. Hotellin henkilökuntaakin oli halaamassa lähtijöitä. Baarissa otettiin oluet ja katselin koneelta sähköpostit. Timppa istui sitten meillä vielä tunnin verran.

Päivän ylin lämpötila oli 33.9 astetta.

Pattaya 23.11.11
Nyt ollaan Sadun ja Peran kanssa heidän viimeisellä lenkillään Jomtien 2nd Roadilla, jossa jalkakäytävät eivät vielä ole kunnossa. Kaksi suomalaisten suosimaa golfravintolaa vierekkäin, Menuet ja Vivian. Menuetissa oli usein enemmän porukkaa. Sam's Mexican Restaurant on hieman piilossa sivukadulla, jossa on myös Tuktan matkatoimisto Number One Travel.
Peran ja Sadun lähtöilta on koittanut ja meksikolaisravintolassa nautittiin yhteinen ateria. Aurinko laskee Pattayan lahdella 17.50 ja se tapahtuu hyvin nopeasti. Aurinko muuten nousi 6.20. Hotellimme ystävällinen virkailija oli saattamassa Satua ja Peraa pitkälle kotimatkalle.


Torstai 24.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Aamulla 7.30 mentiin aamiaiselle. Pääkasööri oli taas paikalla ja tullut tsekkaamaan japsiryhmän ulos 6.30. Hän oli töissä edellisen päivän ja sitä edeltävän yön. Pitkiä työvuoroja! Lek tuli 8.00 kyydissään Antti, Seija ja Timo. Me hypättiin mukaan ja haettiin vielä Tumppi. Upi ei nyt lähtenyt pelaamaan. Suuntasimme ilman ennakkovarausta Treasure Hill Country Clubille, joka on melko kaukana. Pelaamaan pääsy ei tuottanut ongelmia. Greenfee oli 750 bt, caddy 300 bt ja auto Päiville 500 bt. Seija ja Päivi menivät edeltä ja kaikki aloitettiin 10. tiiltä, kuten useimmiten tällä kentällä. Remonttia oli aika paljon käynnissä kentällä. Useita tiipaikkoja oli uusittu eivätkä vielä olleet käytössä. Kastelu oli päällä eri puolilla kenttää. Kaikki viittasi siihen, että joku isompi kisa oli tulossa. Kentällä oli auki vain yksi kioski, jonka ohi kyllä mentiin monta kertaa. Tarjolla oli vain Heineken- ja Asahi-olutta limsojen lisäksi. Syömistä ei kioskilla ollut. Griinit olivat erittäin nopeat ja tuottivat vaikeuksia. Tuulikin oli melko kova. Tumpilla jäi kierroksella pallo ylös palmun haarukkaan ja näkyi maahan asti. Kierros kesi 4.5 tuntia ja naiset ohittivat 4 ryhmää ja pelasivat varmaan alle 4 tunnissa. Antti oli aluksi naisten mukana, mutta tuli sitten miesporukkaan kävelemään ja kuvailemaan. Pelin jälkeen istuttiin hetki klubilla ja ajettiin sitten tienhaarasta n. 500 metrin päässä olevaan "koirabaariin" Tumpin toiveesta. Mielenkiintoinen paikka! Tumppi tarjosi oluet kaikille ja baarissa oli kolme koiraa makoilemassa ja nuuskimassa.

Treasure Hill 24.11.11
Treasure Hill siistiytyy vuosi vuodelta ja kanttää kunnostetaan kovasti. Tulokset näkyvät. Kentän puoleinen piha on ollut aina hyvin siisti ja kentälle on kiva tulla pelaamaan. Timppa on joutunut pienoisiin ongelmiin tuettujen palmujen taakse griinin tuntumassa.
Onpahan Tumppikin löytänyt haasteellisen paikan melkein väylältä. Ryhmämme on päässyt griinille väylän vesisuihkujen seasta. Timo avaamassa mielenkiintoista väylää veden ja puskien yli.
Tumppi etsii palloaan, mutta se on vasemmalla olevan palmun latvassa, josta vähän pilkotti. 7. väylä on mielenkiintoinen par 5, jossa vettä on molemmin puolin. Suunnan otto mietityttää. Peli on ohi ja varjoisalla terassilla kylmä olut maistuu. Tänne kyllä tullaan taas uudestaan.

Hotellilla oltiin 15.30 ja keitettiin heti kahvit. 18.00 kokoonnuttiin koko jäljellä oleva porukka JP Houseen, jossa otettiin GT:t. Sitten mentiin 9 hengen porukalla torin taakse "risubaariin", jolla nimellä tämä Nok Restaurant tunnetaan. Ruoka oli hyvää ja halpaa. Wieninleike maksoi 130 bt. Paikka tuntui olevan suomalaisten suosiossa. Tukta ja Tak olivat myös mukana. Ruuan jälkeen otettiin vielä oluet Antin toiveesta torin vieressä Sexy Girl Barissa. Sitten mentiinkin jo hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 32.3 astetta.

Pattaya 24.11.11
Caddyt odottelevat vielä uusia asiakkaita, vaikka on jo iltapäivä. Tästä huomaa, mistä koirabaari on saanut kutsumanimensä. Suurin koira vaikutti mukavalta ja seurasi tarkkana tapahtumia.
Koirabaarin yhteydessä on myös kyläkauppa. Tumppi on taas kertonut mukavan jutun ja Tuktaakin huvittaa. Ryhmämme ruokailemassa risubaarissa, joka on hyvä löytö.


Perjantai 25.11.11 Yön alin lämpötila oli 23.7 astetta. Aamiaiselle mentiin 7.00, mutta pelaamaan lähdettiin vasta 9.00. Lek oli lähtenyt hakemaan Aria ja Eevaa lentokentältä ja Pin tuli hakemaan meidät. Seija ja Timo olivat jo kyydissä ja vielä haettiin Tumppi ja Upi mukaan. Suuntana oli nyt Eastern Star Country Club. Matka kesti 40 minuuttia. Greenfee oli 1000 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 600 bt. Ykköstiillä oli melkoinen ruuhka ja pelaamaan päästiin reilun puolen tunnin odotuksen jälkeen. Timppa pelasi Päivin ja Seijan kanssa edeltä ja me Tumpin ja Upin kanssa heidän perässään. 2. väylä on par 3 ja siinä oli yhtä aikaa 4 ryhmää. Kolmannen väylän jälkeen helpotti ja peli alkoi edetä. Kierros kesti kuitenkin yli 5 tuntia. Kenttä oli hyvässä kunnossa kuten yleensä, mutta peli ei oikein sujunut ja minulle tuli reissun heikoin kierros.

Oluiden jälkeen palattiin hotellille ja vein taas pyykkejä pesulaan. Nyt kantapesula oli kiinni, joten vein viereiseen pesulaan, jolla oli nimi vain thain kielellä. Hotellissamme asunut australialainen kaveri suositteli sitä ja niin se sai uuden asiakkaan. Kahvien jälkeen pidettiin normaali lepohetki. Syömään mentiin Vivianiin ja Timokin ilmestyi sinne. Ruuan jälkeen poikettiin apteekissa ja kaupassa ja mentiin hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 30.9 astetta, joka oli reissun alin maksimilämpötila.

Eastern Star 25.11.11
Päivin kanssa odoteltiin kyytiä kentälle hotellimme edessä. Ykköstiillä oli ruuhkaa ja jouduimme odottamaan reilun puoli tuntia. Ensimmäinen väylä griiniltä tiille päin katsottuna. Vesieste ei näy tiille.
Tällaisia kapealta näyttäviä väyliä, joissa on vettä pitkän matkaa, on Eastern Starissa useita. Timppa odottelee lyöntivuoroaan 9. tiillä. Timo pelasi naisten kanssa, koska meitä oli kuusi. Upi miettii lyöntilinjaa 10. väylällä, jossa on myös vesi kiusana koko matkan tiiltä griinille.
Kentän reunalla on useita upeita kämppiä, joista puheiden mukaan yhden omistaa Taksin. 13. väylä on par 3, joka on mielestäni kentän komein väylä. Mittaa on vain reilut 140 m, mutta haastetta riittää. 14. väylän tii näkyy kivasti 13. griinille. Vesi on golfkentällä tärkeä elementti ja se antaa iloa silmälle.
Tumppi ja Upi kävelevät määrätietoisesti 15. väylällä, jonka vierellä on myös komeita asumuksia. Kenttä on hyvin tasainen, palmuja ja bunkkereita on paljon ja osa niistä on melko suuria. Eastern Stariin on rakennettu kiva labyrintti pensaista 17. griinin ja 18. tiin välille.


Lauantai 26.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.5 astetta. Taas mentiin aamiaiselle 7.00 ja saatiin listan mukaan syötävää. Lek tuli 7.30 ja Timo oli kyydissä. Lisäksemme tuli vielä Tumppi mukaan ja ajettiin Plutaluangiin. Siellä ei ollut ruuhkaa ja nyt pelattiin East ja North. Tumpilla oli entinen tuttu caddy ja minulla 141 Am, joka osoittautui hyväksi ja mukavaksi. Päivi ja Timo ajelivat autolla ja Tumpin kanssa käveltiin. Peli eteni sujuvasti. Puolivälissä Tumpin jalka oli taas kipeytynyt, joten otettiin auto meillekin. Se maksoi 9 reiälle 300 bt. Kierros kesti 4 tuntia ja Timpan kanssa pelattiin hyvin. Minulla tulos oli 42 + 40 = 82 ja Timpalla 87. Ravintolassa syötiin kaa pad kungit/gait ja sitten palattiin hotellille.

Hain pyykit pesulasta ja hinta oli 175 bt ja nyt oli kunnon englanninkielinen erittely mukana. Miehellä oli aiemmin vain thainkielinen listaus. Hinnat olivat kuitenkin suurin piirtein samat. Sitten keitettiin kahvit ja katseltiin hiihtoa Rukalta Eurosportilta. 18.30 lähdettiin rahanvaihdon kautta Vivianiin, jotta otettiin parit GT:t. Timppa oli siellä jo odottamassa ja juttelemassa Somin kanssa. Sieltä lähdettiin kävelemään Beach Roadia pitkin ja mentiin syömään Opal House-ravintolaan, jonne Seppälätkin ilmestyivät. Ruokailun jälkeen poikettiin thaikuppilassa Soi 3:lla, jonka jälkeen kävin ostamassa vettä tutusta kulmapuodista. Timppa meni hierontaan, Seppälät kämpilleen ja me Nirvanaan.

Päivän ylin lämpötila oli 31.7 astetta.

Plutaluang 26.11.11
East 1:llä jouduttiin taas hieman odottelemaan lähtövuoroamme. Timppa pelasi väylät lyhyempänä, kuten yleensäkin Thaimaassa. Griinit olivat todella hyvässä kunnossa, kuten tässäkin East 6:lla.
Klubin lähellä South 2:lla on saarigriini, jonne johtaa kiva puusilta. Tumpin vakiocaddy 276 ja minun caddy Am 141 olivat hyviä ja kivoja. Näkymä South 4:n tiiltä taakse päin kioskille, oikealla South 6:n griini.
Nyt puttaillaan jo South 6:lla ja Päivikin on päässyt veden yli. South 7:n tiin vieressä on paikallinen baari, josta caddyt hakivat syömistä. South 8:n griini on ylhäällä ja sen takana Plutaluangin vanha klubitalo.
South 9 on kiva vanhan klubin edestä alamäkeen pelattava par 4, jossa griinin edessä on vesieste. Kentällä on kivasti korkeuseroja. Klubilta näkyy muutama väylä kivasti, kuten tämäkin South 2, jonka griinin takana olevaa logoa ei griiniltä yleensä huomaakaan. Plutaluangin klubitalon alueella on paljon kivoja yksityiskohtia, kuten tämäkin patsaslauma kivikon keskellä. Näitä ei aina huomaakaan.


Sunnuntai 27.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.2 astetta. Nyt mentiin aamiaiselle vasta 9.00, koska oli sunnuntai ja golfista vapaa päivä. 11.30 lähdettiin kävelemään Jomtien Plazalle, josta Timppa tuli mukaamme ja hypättiin lavataksiin. Lavataksi jäi Pattaya Klangille eikä mennyt pitemmälle. Toisella taksilla ajettiin 2nd Roadia jonkin matkaa ja hypättiin pois Tropical-hotellin kohdalla, josta käveltiin Soita pitkin Pattaya Sports Clubille. Sieltä käytiin ostamassa 700 bt:n voucherit Pleasant Valleyyn. Sitten mentiin oluelle rangen baariin ja siellähän Seppälätkin istuivat, koska olivat samoilla asioilla. Siitä mentiin sitten 3rd Roadille, josta otettiin lavataksi, jolla ajettiin Thepprasitin Lotukseen. Kyyti maksoi 200 bt ja se ajoi Sukhumvit Roadin kautta. Ostosten jälkeen ajettiin takaisin hotellille ja lavataksi otti 150 bt. Timo tuli meille kahville.

Myöhemmin käytiin hotellimme vastapäätä kynsi- ja jalkahoidossa. Päivin kynsien hoito maksoi 50 bt ja minun jalkojen hoito 150 bt. Sitten mentiin apteekin kautta Timon kanssa syömään Surf Kitcheniin, joka tuntui olevan seudun suosituimpia ravintoloita ja oli myös hyvä. Paluumatkalla poikettiin vielä Vivianissa GT:llä. Jomtien Plaza Condon vastapäätä sijaitsevasta kiinalaisesta marketista ostettiin 2 litran punaviinipullo, joka maksoi 465 bt. Sitä maisteltiin sitten hotellillamme.

Päivän ylin lämpötila oli 31.7 astetta.

Pattaya 27.11.11
Pattayalla 2nd Roadin ja 3rd Roadin välissä on useita kivan näköisiä rakennuksia, tässä yksi. Samalla alueella on myös tämä Hollywood Pattaya, jossa järjestetään erilaisia tilaisuuksia. Pattaya Sports Clubin viereisen rangen baarissa käytiin ottamassa virvokkeita.
Pattayan kohdalla on Sukhumvit Roadin ajoratojen välinen alue tehty siistiksi ja sitä hoidetaan hyvin. Outlet Mallin viressä sivukadulla on iso golfliike, josta ei kuitenkaan löytynyt vasurimailoja kuin muutama. Pikkubaarissa Soi 3:lla käytiin ottamassa pienet ja selviteltiin päivien tapahtumia.
Soi 3:lla löytyy pieni pala viidakkoa. Kai tuossakin surkeassa kyhäelmässä joku asuu. Tämä lammikko on aivan Soi 3:n ja Soi 2:n välissä, mutta sitä ei helposti huomaa. Surf Kitchenin yhteydessä on myös hierontapaikka, kuten yleensäkin joka puolella.


Maanantai 28.11.11 Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Aamulla herättiin 6.00 ja saatiin aamiainen 7.00. Pin tuli 7.30 ja kyydissä olivat jo Tumppi ja Upi. Päivin kanssa hypättiin kyytiin ja haettiin Timppa ja Seija. Matka Pleasant Valleyn kentälle kesti 40 minuuttia. Pelaamaan päästiin heti ja pelaajia oli vähän. Kierros kesti vain 3h 40 min, naisilla ja Timpalla 3h 30 min. Peli meni aika hyvin ja birkkujakin tuli. Pin osti paluumatkalla Lekin tapaan vitamiinijuomat ja hotellilla oltiin hyvissä ajoin.

Pleasant Valley 28.11.11
Pleasant Valleyn 18. väylä tule veden reunaa pitkin klubin eteen, kuten pitääkin. 3. väylältä kuvattu 4. väylä on komea lyhyt par 4, jossa hyvä lyönti kantaa lähelle griiniä. Välillä jouduttiin vähän odottelemaan, mutta caddyillä oli retkituoleja taukoja varten.
Tumppi puttaa ja Upi suunnittelee 9. griinillä, joka on komean kokoinen ja hyväkuntoinen. 10. griinin takana näkyvät komeat kukkulat, jotka reunustavat myös Khao Kheowia. Tumppi puttaa 11. griinillä. Kuvassa näkyvää vettä pitää varoa avauksessa.
Klubitalo näkyy hyvin 12. griinille. Kenttä on uusi ja se kyllä näkyy. Kivasti muotoiltuja bunkkereita on tämän griinin ympärillä. Upi avaamassa haastavalla päätösväylällä, joka on par 5.

Vein pyykit taas pesulaan ja keitettiin kahvit rutiininomaisesti. Iltapäivällä mentiin käymään Timolla Jomtien Plaza Condotelin 27. kerroksessa. Sitten ajettiin lavataksilla Mike-tavaratalolle, jossa myyjillä ei ollut yhtään myynti-intoa. Niinpä mentiin syömään vanhaan tuttuun 2nd Roadilla sijaitsevaan Ruen Thai-ravintolaan, joka on sisustukseltaan erittäin viihtyisä. Ruuan jälkeen käytiin Pikku-Mikessa ostoksilla. Siellä sentään löytyi myyntihaluja. Sitten käveltiin Walking Streetiä pitkin Windy Gardeniin GT:lle. Siitä mentiin Siam Bayshoren kautta 2nd Roadille ja ajettiin Vivianiin. Sitten olikin jo aika mennä hotellille valmistautumaan seuraavaan päivään.

Päivän ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Pattaya 28.11.11
Näkymä kaakkoon Jomtien Plaza Condon 27. kerroksesta. Oikeassa reunassa ylhäällä näkyy condot, jossa Tumppi ja Upi asuivat. Näkymä alas Thappraya Roadille päin. Puun luona sijaitsee Vivian ja vasemmassa ylänurkassa View Talay 2:n condot. Rannan lähellä on kadun varressa matalampia taloja, mutta heti niiden takana taas korkeita condoja ja hotelleja.
Jomtien Plaza on kiva aukio rannan tuntumassa ja siinä parveili elektronisten lelujen kauppiaita iltaisin. Jomtien Plaza Condotelinn 5. kerroksessa on kiva puistoterassi ja tietysti uima-allas, joka ei ihan tähän näy. Ruen Thai on kiva ravintola 2nd Roadin tuntumassa keskustassa. Ravintolassa on tanssiesityksiä iltaisin.
Tässä sovitetaan shortseja Pikku-Miken putiikissa, josta ei sovituskoppia löydy. Pimeys on saapunut kävelykadulle, mutta vielä ei suurta tungosta ole, koska on melko aikaista. Siam Bayshoren oven edessä on kiva allas. Aulassa näkyy seisomassa tuttavamme Tom.


Tiistai 29.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.8 astetta. Herätys oli jo 6.00. koska oltiin menossa hieman kauemmaksi pelaamaan. Aamiaiseksi saatiin teetä, kahvia ja paahtoleipää, joita paikalla oleva henkilökunta laittoi. Kokki tuli töihin vasta 7.00. Lek tuli 7.20 mukanaan Tumppi ja Upi. Timppa, Seija ja Antti haettiin myös mukaan. Alun perin piti Pinin tulla kuskaamaan meitä, mutta hän ei ole käynyt koskaan Bangpakong Riverside Golf Clubilla, jonne nyt oltiin menossa eikä luottanut suunnistustaitoonsa. Matka kesti vähän reilun tunnin, vaikka melkein koko matka ajettiin moottoritietä. Nyt kerättiin jo tiemaksujakin. Kentällä oli tarjous 1450 bt, johon kuului greenfee, caddy ja auto jokaista pelaajaa kohti. Antti pääsi mukaan maksamalla 750 bt. Hole in One-taulua kyseltiin, mutta sitä ei klubilla ole, vaan tiedot löytyvät koneelta. Hannu Hintikkahan teki seurassamme holarin täällä 2004. Kenttä on täysin tasainen, vettä aika paljon ja hyvässä kunnossa. Griinit oli jyrätty, joten olivat aika nopeita. Jyräystä tehtiin pelimme aikana. Kierros kesti 4 tuntia. Päivi ja Seija pelasivat kahdestaan ja paljon meitä nopeammin, koska meitä oli ryhmässä neljä. Klubilla syötiin taas kevyet ateriat oluen kera ja takaisin Jomtienilla oltiin 15.30.

Bangpakong 29.11.11
Bangpakongin klubitalo on suuri ja tyylikäs ja piha kaunis. Pihaa koristaa komea pieni värikäs puisto. Tälläkin kertaa pakettiin kuului golfautot ja tässä ollaan lähdössä.
Porukkamme hauskat caddyt olivat ryhmäkuvassa. Tumppi odottelee, että Upi ja Timppa ovat omansa lyöneet. Griinejä jyrättiin oikein kunnon vanhanaikaisella jyrällä.
Timppa alkaa puttamaan ja Tumppi pelleilee caddyjen kanssa. Tumppi odottelee, että Upi ja Timppa ovat omansa lyöneet. Kuten kuvasta näkyy, kenttä on hyvin tasainen ja vettä paljon.
12. väylä seuraa lammen rantaa ja vesi yltää griinin lähelle asti. Tämä 13. väylä on se, missä Hintikan Hannu teki holarin 2004. Taas on päästy yhdellä vesiväylällä puttailemaan.
Komeita, hyväkuntoisia ja nopeita olivat griinit Bangpakongissa. Viimeinen väylä on viimeistä vedenylitystä vaille valmis. 18. griini kuvattuna klubin terassilta, josta näky on kaunis.

Levon jälkeen hain pyykit ja sitten lähdettiin Päivin kanssa syömään. Ensin käytiin kuitenkin nettikahvilassa postit lukemassa ja katsomassa uutisia kotimaasta. Sitten mentiin Surf Beach-ravintolaan syömään thaiateriat.

Päivän ylin lämpötila oli 32.5 astetta.

Pattaya 29.11.11
Surf Beach-ravintolassa oli hyvin tilaa. Ulkopuoleltakin katsottuna ravintola oli siisti. Tämänkin ravintolan yhteydessä on hotelli.


Keskiviikko 30.11.11 Yön alin lämpötila oli 24.7 astetta. Herätys oli 5.45, sillä taas oli aikainen lähtö. Huoneessa keitettiin kahvit ja otettiin pientä palaa. Ravintolassakin saatiin kahvit/teet ja paahtoleipää. Lek tuli 7.05 Tumppi kyydissään. Timppa tuli myös mukaan ja neljästään ajettiin Bangprahan. Se on niin kaunis ja hyvässä kunnossa oleva kenttä, että siellä tekee mieli pelata useamminkin. Ennen oli vastaava kenttä Khao Kheow, mutta nyt se oli hinnoitellut itsensä ulos peliohjelmastamme, sillä greenfee oli alennuksen kanssa 1400 bt. Phoenixin kohdalla oli hieman sama juttu, sillä arkigreenfee oli 1700 bt. Tosin se sisälsi lisäksi caddyn ja auton. Bangpran greenfee oli Päiville 1000 bt ja meille muille 1100 bt. Päivi otti taas auton. Nyt aloitettiin peli 1. tiiltä. Kierros meni sujuvasti, mutta ilman birkkuja. Pusai käkät (vanhat ukot) antoivat palloille kyytiä ja caddyillä oli hauskaa. Kierros kesi 4 tuntia ja hotellilla oltiin taas ajoissa.

Kahvin jälkeen lepäiltiin ja sitten Päivi kävi hieronnassa ja minä katselin golfia. Sitten lähdettiinkin syömään kahdestaan Golden Sand-ravintolaan. Sieltä käveltiin Vivianiin, jossa istuivat tutut suomalaiset.

Päivän ylin lämpötila oli 31.2 astetta.

Bangpra 30.11.11
Bangpran kentälläkin on aika paljon vettä komistamassa, kuten tässä 2. väylällä. Timo tykkää poseerata kukkien keskellä, joita täältä kyllä löytyy. Kameran eteen sattui pieni värikäs lintu. Turha kysyä, mikä!
Tässäkin on griinin edessä vesi, kuten hyvin monella Bangprassa. Päivi avaamassa 8. väylällä ja pääsi kyllä hienosti yli veden. Tumppi puttaa 8. griinillä ja 9. väylä näkyy veden takana.
Päivi on 12. tiillä taas lyömässä hienosti griinille ja teki parin. Tumpin avaus oli vino 13. väylällä, mutta kyllä tuosta griinille saa. Ei niin pröystäilevä klubitalo on kaikin puolin hyvä ja hieno.


Torstai 01.12.11 Yön alin lämpötila oli 24.8 astetta. Herätys oli taas 5.45 ja aamiaiseksi saatiin tuttuun tapaan kahvia/teetä ja paahtoleipää, jota nyt valmisti yövahti. Lek tuli 6.30 Seijan ja Timpan kanssa. Sitten poimittiin Tumppi ja Upi condolta, joten meitä oli taas mukana kuusi pelaajaa. Nyt ajettiin St. Andrews 2000:n klubille ja pelattiin uusi Silky Oak Country Club. Greenfee oli vain 800 bt, mutta caddy 300 bt ja auto jokaiselle á 600 bt lisäsi hintaa. Mutta kyllä kannatti! Kenttä on mielenkiintoinen ja aivan uudentyylinen kenttä. Siinä on periaatteessa 9 reiän lenkki ja reiät 10-18 menevät etulenkin väylien vieressä. Kaikilla väylillä on omat tiipaikat ja omat griinit, mutta joillakin väylillä osa fairwaytä on yhteinen. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa, mielenkiintoinen, paljon korkeuseroja ja vettä. 1. tii on 1.3 km:n päässä klubilta, joten auto on ihan tarpeen. Kioskeja on vain yksi, joka on oikeastaan ravintola. Se sijaitsee 4. väylän jälkeen komeasti mäen rinteellä ja näköalat ovat mainiot. Etuysi pelattiin vihreille griineille ja toinen puoli punaisille. Viereen ollaan rakentamassa 9 lisäväylää ja konsepti on todennäköisesti sama eli lopputuloksena kompleksissa tulee olemaan 4 kenttää. Kierros kesti vain 3h 40 min. Pelin jälkeen syötiin klubilla ja hotellilla oltiin jo 13.00.

Silky Oak 01.12.11
Klubitalolle on ilmestynyt St. Andrews 2000:n ja Green Valleyn rinnalle kolmas kyltti: Silky Oak. Ja lisää näkyi olevan tulossa. Silky Oakin ensimmäisellä väylällä näytti aamusumussa veden ylitys aika pitkältä. Hyvin kuitenkin kaikilta onnistui. 2. väylä on par 5 ja sekin joudutaan avaamaan veden yli. Onneksi väylä on leveä, koska se on yhteinen 11. väylän kanssa.
4. väylä on aika vaativa par 4, jossa vesi on ylitettävä kaksi kertaa. Lammen takana rinteessä näkyy kentän ainut baari. Baarista on hyvä näköala kentälle. Tässä näkyy 13. väylän griini ja osa 10. väylää. Takana vasemmalla on St. Andrews 2000. Tämä on puolestaan 4. väylä, josta on vielä melkoinen nousu baarille. Sää oli vielä hieman sumuinen, koska kello oli vasta 8.45.
Kuvan keskellä on 14. väylän griini. Tämän par 3:n tiipaikka näkyy siitä oikealle. Etuysin vastaava eli 5. reikä on vain 80-metrinen par 3, jossa alamäkeen löi helposti pitkäksi. Tässä näkyvät 8. väylä vasemmalla ja 17. väylä oikealla. Vettä riittää molemmille.
8. väylä on par 5, jossa löin avaukseni tähän bunkkeriin. Matkaa griinin keskelle on 150 metriä. Jotenkin onnistuin saamaan kakkoslyönnin 3 metrin päähän reiästä. Upin avaus 10. väylällä on juuri lähtemässä veden yli. Tämäkin on par 4, kuten 1. väylä, mutta tässä on molemmilla oma väylänsä ja griininsä tiipaikan lisäksi. 13. väylän tiipaikka on saaressa ja nyt käytetään 4. väylää avauslyönnin kohteena. Sitten joudutaankin pidempään veden ylitykseen griinille yritettäessä. Mielenkiintoinen reikä!
Tässä ollaan matkalla 16. griiniltä 17. tiille. 8. ja 17. väylän takana näkyvät uuden kentän rakennustyöt. 18. tiiltä näkyvät parkolmosten 6. ja 15. väylän griinit sekä kukkula, joka kierretään. Mielenkiintoinen kierros on ohi ja välipala lisukkeineen maistuu tällä hienolla klubilla.

Päivi meni jalkahoitoon ja minä katselin taas golfia. Kun Päivi palasi, mentiin kävelylenkille Jomtienin rantaan. Siellä olivat vesiskooterit harjoittelemassa viikonlopun MC-kisaa varten. Aurinko laski 17.50 hyvin nopeasti ja sain siitä muutamia kivoja kuvia. Sitten mentiin syömään Jomtien Plaza condon alakerrassa olevaan Dal Drago Il Restoro-pizzeriaan, jossa pizzat maksoivat 300 bt, mutta olivat suuret, ohutkuoriset ja hyvät. Singha maksoi 80 bt, joten mitenkään halpa ei tämä paikka ollut. Ruuan jälkeen palattiinkin suoraan hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 31.2 astetta.

Pattaya 01.12.11
Tällaisia pallomyymälöitä on melkein jokaiselle golfkentälle johtavan tien varressa. Jomtienilla järjestettiin tulevana viikonloppuna vesiskootereiden Maailman Cupin kisa. Tässä katsomo. Jomtienin rannalla aurinko alkoi laskea vauhdilla Siamin lahden taakse 17.41.33.
Aurinko alkaa hipoa jo meren pintaa 17.47.17. Nyt alareuna on saavuttanut pinnan 17.48.07. Puolet auringosta on jo piilossa 17.49.12.


Perjantai 02.12.11 Yön alin lämpötila oli 23.7 astetta. Herätys oli aamulla 6.15 ja 7.00 oltiin aamiaisella. Nyt oli kokkikin paikalla ja saatiin kunnon aamiainen. Lek tuli 7.35 ja kyydissä olivat Seija, Antti ja Timo. Tumppi ja Upi tulivat condoltaan ja nyt suunnattiin kohti Rayong Country Clubia. Greenfee oli 550 bt ja caddy 300 bt. Autoja ei ollut, sillä korealaiset olivat varanneet kaikki autot. Päivikin joutui näin kävelemään ja hyvin kuulemma meni. Caddyt olivat kertoneet naisille, että eivät tykkää yhtään korealaisista. Heillä on tapana ottaa auto ja yksi caddy kahta pelaajaa kohti ja pelaavat usein vain 9 reikää. Joskus väyliä pelataan epämääräisessä järjestyksessä. Kenttä ei ollut kovin hyvässä kunnossa ja väylillä oli kastelun aiheuttamia lätäköitä, mutta griinit olivat kuitenkin aika hyvät ja nopeat. Bunkkerit oli hoidettu huonosti, mutta ovat ne huonommassakin kunnossa tällä kentällä olleet. Korealaisia oli paljon, mutta pääsimme lähtemään ennen paria ryhmää, koska meillä oli varattu aika. Kioskeja oli kentällä kaksi ja lisäksi 1. tiin lähellä yksi. Kierros kesti kaikesta huolimatta vain 3h 40min, joten hyvissä ajoin ehdittiin taas hotellille. Ehkä ei ihan lähivuosina tarvitse palata tälle kentälle.

Rayong Country Club 02.12.11
Ykköstiillä saimme hetken aikaa odotella, koska korealaisia oli menossa kentälle. Kenttä ei ollut kovin hyvässä kunnossa, varsinkaan bunkkerit, joita on melko paljon. Tumppi antaa merkkausnastan takaisin caddylle 2. griinillä. Griinit olivat melko hyvät.
Vettä oli joillakin väylillä ja se paransi kentän näköä oleellisesti. Yleisilme kentällä oli kuitenkin kuivuudesta johtuva nuhruisuus. Tässäkin on kiva väylä, koska vettä on kiusana griinin lähellä.
Tämä par 3 on melko pitkä ja haastava, onneksi griini on suuri. Kyllähän kentältä komeitakin näkymiä löytyy, mutta ei kovin paljon. Tasaisia puitten ja heinikon reunustamia väyliä on useita.
18. väylä on tasainen par 5 eikä kovin vaikea, kunhan muistaa pysyä poissa puiden luota. Näinhän siinä sitten kävi. Kuva on otettu tiille päin, joten droppia ei voinut välttää. Nyt ollaan klubin edessä odottamassa Lekin tuloa. Sisäänkäynti ei ole silmiä hivelevä.

Ensitöikseni vein pyykit pesulaan ja sitten lähdettiin Päivin kanssa hakemaan silmälasit Pattaya Opticalista. Antti ja Seija olivat siellä samaan aikaan ja kun Päivin laseissa oli vielä viimeistelemistä, käytiin Seppälöiden kanssa oluella vanhassa tutussa baarissa. Puolen tunnin kuluttua kaikki oli kunnossa ja lähdettiin takaisin hotellille. Seppälät ja Timo odottelivat jo JP Housessa. Hain edellisen päivän pyykit pesulasta ja vein ostokset huoneeseen. Sitten mentiin Risubaariin syömään. Siellä oli taas suomalaisia aika paljon syömässä. Paluumatkalla vaihdettiin vielä rahaa ja käytiin kaupassa sekä ostettiin hedelmiä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.6 astetta.

Pattaya 02.12.11
Hotellimme iloiset siivoojat aulan tiskillä. Seija ja Päivi odottelemassa JP Housessa. Torilla ei ollut vielä kova tungos, mutta pimeys on jo tullut.


Lauantai 03.12.11 Yön alin lämpötila oli 23.3 astetta. Taas oli aikainen herätys 6.15 ja aamiainenkin saatiin normaalisti jo 6.50 alkaen. Vesiskooterien Maailman Cupin Pattayan kisaan osallistuvan Racing Team 158:n porukka asui hotellissamme ja oli aamiaisella samaan aikaan. 3-päiväinen kisa pidettiin Jomtienilla 2.-4.11. Lek tuli 7.35 Seija ja Timo kyydissään. Me hypättiin mukaan ja haettiin vielä Tumppi mukaan ja suunnattiin Plutaluangiin. Tumppi oli varannut oman caddynsä ja pyysin häntä varaamaan minullekin edellinen caddy 141. Perillä oltiin 8.30 ja caddyt jo klubin edessä odottelemassa. Päivi ja Seija menivät edeltä ja nyt pelattiin vuorostaan West ja North. Westin väylän 2 vasemmalla puolella olevan tien asfaltissa ihailtiin "TUMPPI 08"- kirjoitusta. Kierros kesti n. 3.5 tuntia ja hotellilla oltiin jo 13.50.

Plutaluang 03.12.11
Nirvanan iloinen virkailija Moo saapui motskarilla töihin. Päivi suunnittelee tarkkaan lyöntiään West 1:llä ja Seija tarkkailee. Tumppi on 1. griinin tuntumassa, mutta Timo lähestyy kauempaa.
Tumpin valuun 2008 väsätty nimikirjoitus West 2-väylän tiessä. Tumppi seisoo nimmarinsa vieressä ja ihailee aikaansaannostaan. Kentällä on mielenkiintoisen näköinen Banyan-puu Westin 3. väylällä.
West 4 on helpohko par 4, jolla on mittaa 350 metriä. Timppa lyömässä 5. tiillä ja caddyt odottelevat väylän reunassa. North 1:n vasemmassa reunassa on kuivaa, jossa pallo rullii hyvin.
Toinen mielenkiintoinen puu löytyy North 4:n vasemmalta puolelta hieman ennen griiniä. 9. väylällä vasen puoli on avaukselle parempi, koska pallo ei valu kuvan puun taakse. Kierros on tehty ja Tumpin caddy vettä kärryn varikolle klubin alakertaan.

Hotellissa henkilökuntaan kuuluva Moo kävi tuomassa huoneeseemme meille tekemänsä muistokortin, jossa toivotettiin hyvää matkaa. Kiva ele! Kävin toimistossa tekemässä lähtöselvityksen seuraavan päivän kotimatkalle ja sitten alkoikin pakkaaminen. Kierrokset oli pelattu ja kaikki jouti laittaa pakettiin. Kävin ostamassa muutaman oluen ja hakemassa pyykit. Seija, Antti ja Timo tulivat 17.00 tyhjentämään suolapalojen juomien varastojamme. 19.00 lähdettiin porukalla syömään Vivianiin, jossa Tumppi, Tukta, Tak ja Upi jo odottelivatkin. Som oli paikalla ja tuli seuraamme. Hauskaa oli, mutta 21.30 piti lähteä tekemään loppupakkaus aamun aikaista lähtöä varten. Matkalla ostettiin ruusuja hotellin henkilökunnalle.

Päivän ylin lämpötila oli 31.2 astetta.

Pattaya 03.12.11
Uskollinen kuskimme Lek työnsä ääressä ajamassa meitä takaisin Pattayalle. Seija, Antti ja Timo olivat luonamme hotellissa viettämässä reissumme viimeistä iltaa. Som Openin palkinto oli vielä pakkaamatta, mutta Timo värkkäsi siihen suojan Päivin kanssa.
Matkalla Vivianiin Timo innostui ostamaan ruusuja katukauppiaalta. Koko loppureissumme porukka oli kanssamme syömässä Vivianissa. Som ottaa vastaan tilausta Tumpilta ja Tuktalta.


Sunnuntai 04.12.11 Herätys oli jo 4.00, sillä lähdön aika oli koittanut. 4.30 mentiin alas ja Mookin oli saapunut paikalle. Aamiaiseksi saatiin kahvia/teetä ja paahtoleipää. Taksin piti tulla hotellin tilaamana 5.00, mutta sitä ei kuulunut.. Soittelujen jälkeen taksi tuli 5.40. Hotellille oli etukäteen maksettu taksista 1500 bt. Kamat saatiin ahdettua Audiin ja henkilökunnan halattua meitä jäähyväiseksi kotimatka alkoi 5.45. Kuski ajeli 120-130 km/h ja matka Suvarnabhumiin kesti 1h 20min eli kentällä oltiin 7.05. Koska olin tehnyt lähtöselvityksen etukäteen, sujui matkatavaroiden jättö nopeasti ja saatiin liput käteen. Turvatarkastuksessakaan ei ollut ruuhkaa, joten meillä jäi hyvin aikaa aamiaiselle ja ostoksille.

Finnairin Airbus A340-300 oli aikataulussa ja lähti portilta 9.09. Koneita oli lähdössä jonossa ja ilmaan noustiin 9.29. Lento meni valvoen ja maisemia katsellen valoisassa. Yhden elokuvankin ehdin katsoa. Lento kesti 10h 45min ja laskeuduimme Seutulaan 15.15. Tavarat tulivat puolessa tunnissa ja omamme saimme heti miehistön matkatavaroiden jälkeen. Kentältä otettiin taas Airport Taxi, joka velotti meitä matkatavaroiden paljouden vuoksi 3-4 henkilön mukaan 45 €. Tätä käytäntöä ei meille ole aikaisemmin tullut eteen. Golfbägeistä meni siis taas lisämaksua! Kotona oltiin 16.40.

Sää Helsingissä oli pilvinen ja aikaisemmin oli satanut vettä. Lämpötila oli 3 astetta. Ensilumi tuli tiistaina 6.12.

Pattaya - Bangkok - Helsinki 04.12.11
Päivin kanssa jouduttiin odottelemaan lentokentälle vievää taksia. Kaikki tiskin takan työtä tehneet olivat saattamassa meitä aamuvarhain. Suwarnabhumin lentoasemalla oli vielä melko rauhallista.
Lentoasema on melko uusi ja vielä hienossa kunnossa. Palmujakin on sisällä koristeena siistillä lentoasemalla. Lennnon ajan oli koko ajan päivä ja lento kesti melkein 11 tuntia.
Koneessa oli hyvää aikaa katsella Himalajan reuna-alueen vuoria. Himalaja jäi aika kauas, mutta kyllä komeita maisemia silti näkyi. Näitten siipien varassa päästiin hyvin Helsingin synkkyyteen.


Yleistä Nirvana Boutique Suites-hotellista Nirvana on keskitason hotelli, joka sijaitsee aika lähellä rantaa Jomtien Beach Roadin Soi 4:llä. Sijainti on hyvä ja vastapäätä on useita pesuloita ja hoitopaikkoja sekä golfbaari JP House. Ravintoloita on lähellä runsaasti. Hotellissa on melko suuret ja viihtyisät huoneet, joita on kaikkiaan 29 neljässä kerroksessa. Parveke on aika pieni ja tilaa vei vielä suuri viherkasvi, mutta se paransi näkymää ikkunasta. Iso kiviamme ja pyörökivilattia kylpyhuoneessa hieman ihmetyttivät. Vuode oli leveä ja hyvä nukkua. Peittokin oli niin leveä, ettei siitä tarvinnut yöllä taistella. Sängyn ympärillä on ihmeellinen 35 cm leveä astinlauta, johon kolhin jalkani melko pahasti alkuöinä. TV oli hyvä ja kanavia paljon, mm. Eurosport näkyi golfkanavan lisäksi. Jääkaappi on suuri ja huoneessa oli myös keittiö vedenkeittimineen ja leivänpaahtimineen.

Henkilökunta on erittäin ystävällistä. Aamiainen tarjoiltiin 7.30 alkaen, mutta kokki oli melkein aina paikalla jo 7.00 ja heti silloin saatiin jo aamiaista. Buffetia ei ollut, vaan aamiainen valittiin 5 vaihtoehdosta listalta. Golfbägejä saatiin säilyttää toimistossa, joten niitä ei tarvinnut kantaa huoneeseen. Hotellin johtaja on uusiseelantilainen Cleve Harrop, jonka kanssa sovin sähköpostitse alennetun hinnan.

Kaikin puolin olimme tyytyväisiä hotelliin

Nirvana Boutique Suites
Hotellimme julkisivu Soi 4:lle päin. Päästä meni sivukatu Soi 5:lle. Huone oli mukavan suuri ja viihtyisä.
Hotellin nuori vastaanottovirkailija oli aina iloinen. Kokki työmaallaan palveli meitä avuliaasti. Yksi hotellin vartijoista, joka teki vähän kaikkea.
Moo toi meille valmistamansa muistokortin viimeisenä iltana. Aina mukavat siivoojat tukikohdassaan toimistossa. Johtaja Cleve tuli myös kuvaan virkailijoitten kanssa.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.04.2019
Copyright © 2011 - 2019
Esa Hänninen
ejh@diccons.com