10. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
15.11.-15.12.2012

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen, Pertti Heininen (16.11.-01.12.), Satu Lapila (16.11.-01.12.), Timo Leino (16.11.-30.11.), Tuija Elomaa (16.11.-30.11.), Arska Mutikainen (16.11.-30.11.), Niina Mutikainen (16.11.-30.11.), Tuomo Savonen (12.11.-16.12.), Jali Savonen (12.11.-16.12.), Seija Seppälä (16.11.-15.12.), Antti Seppälä (16.11.-15.12.), Kaija Ruusukunnas (15.11.-30.11.), Kari Ruusukunnas(15.11.-30.11.).
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, minibussi Bangkok - Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Plutaluang Navy Golf Course (3), Bangpra Golf Club (2), Pleasant Valley Country Club (2), Phoenix Golf & Country Club, Greenwood Golf & CC, Crystal Bay Golf Club, Pattana Sport & Golf Club, Wangjuntr Golf Park Highland Course, Wangjuntr Golf Park Jungle Course, Bang Saray Recruit Training Center Golf, Treasure Hill Golf & CC, Eastern Star Country Club, Royal Lakeside Golf Club, Silky Oak Country Club, Khao Keow Country Club, The Emerald Golf Club, Chonburi Century Country Club.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Alkusanat

Tämän matkan suunnittelu aloitettiin jo edellisellä reissulla Pattayalle syksyllä 2011. Päätimme tällä kertaa olla 4 viikkoa ja jo helmikuussa ilmoitin työpaikalla projektipäällikölle lomani ajankohdan. Päivin ja minun lisäksi ainakin Seppälät olivat lähdössä mukaan. Myöhemmin matkalle ilmoittautuivat vielä Timo ja Tuija, Pera ja Satu, Kari ja Kaija sekä myöhemmin vielä Timpan ja Tuijan kaverit Mutikaiset. Edulliset Finnairin lennot tulivat tarjoukseen 25.5.2012. Seppälän Antti ehti varaamaan lentonsa pari tuntia aikaisemmin. Hinta oli 627 euroa. Kun varasin lentoa, Antin kanssa samalle lennolle ei ollut enää halpoja paikkoja, joten varasin omamme päivää aikaisemmaksi. Tuomo (Tumppi) Savonen oli myös puhunut Pattayalle lähdöstä ja syksyn tullessa varannut samalle ajankohdalle 4 viikon matkansa poikansa Jalin kanssa. Näin meitä oli matkassa 14 pelaajaa. Myöhemmin varattiin netin kautta bägien kuljetus hintaan 50 €/sivu ja istumapaikat 20 €/sivu. Lisämatkatavara sai painaa 23 kiloa.Elektroniset matkaliput tulivat tasan kuukausi ennen matkaa.

Sitten alkoi asumismuodon valinta. Seppälät olivat päättäneet asua Condominiumissa ja varasivat huoneen View Talay 5:sta Jomtienin läheltä. Timppa ja Tuija päätyivät tällä kertaa hotellivaihtoehtoon ja varasivat huoneen Euro Starista Jomtienin Soi 1:ltä. Me Peran ja Sadun kanssa päädyimme valitsemaan edellisvuoden tapaan Hotel Nirvana Boutique Suitesin Jomtien Beach Roadin Soi 4:ltä. Sovin sähköpostitse Nirvanan johtajan Cleve Harropin kanssa hinnaksi 1700 bt/yö. Yhteishinnaksi lennoille, bägikuljetuksille ja istumapaikoille sekä hotellille aamiaisineen tuli nyt n. 140o €/henki.

Matkan kesto oli 4 viikkoa ja kaikki arkipäivät oli tarkoitus pyhitettää golfin peluulle. Lauantaisin oli tarkoitus myös pelata. Kaksi kertaa pelattiin Vivianin Somin porukassa.

Golfia pelattiin 21 kierrosta 18 eri kentällä. Osa porukasta piti välipäiviä. Uusia kenttiä tuli pelattua vain yksi: Wangjuntr Jungle Course, josta oli 9 reikää valmiina.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntrin Valley Course, uusi Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä. Lisäksi St. Andrewsin yhteyteen on hyvää vauhtia valmistautumassa kompleksin 4. 18-reikäinen kenttä. Vielä Sattahipissa on kaksi tuntematonta 9-reikäistä kenttää, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle jäi.

Torstai 15.11.12 Hermusen Kari haki meidät 15.15 ja vei kentälle. Sää oli puolipilvinen ja lämpötila +7,5 astetta. Etukäteen tehty lähtöselvitys toimi hyvin eikä tarvinnut jonottaa. Bägitkin menivät samasta paikasta hihnalle. Ostosten jälkeen istuttiin My City Helsinki-baarissa portin 35 vieressä drinkseillä. Gin Tonic maksoi 8.20 €. Koneeseen päästiin aikataulussa ja Finnairin Airbus A330-300 lähti putkelta täsmälleen 18.25. Ruusukunnakset lähtivät edellisellä lennolla pari tuntia aikaisemmin 16.40. Koneemme nousi ilmaan kohti Bangkokia 18.37. Matkalla oli kova myötätuuli, joten koneen kerrottiin saapuvan Bangkokiin etuajassa.

Mukana matkalla olivat Kaija ja Kari Ruusukunnas, Seija ja Antti Seppälä, Timo "Timppa" Leino, Tuija Elomaa, Pertti "Pera" Heininen, Satu Lapila, Tuomo "Tumppi" Savonen, Jali Savonen, Arska ja Niina Mutikainen sekä Päivi ja minä. Näin oli 14 hengen porukka kasassa. Tumppi ja Jali tulivat Pattayalle jo keskiviikkona, me ja Ruusukunnakset perjantaina ja loput lauantaina.

Helsinki - Bangkok 15.-16.11.12
Matkatavaroita oli mukana taas taksillisen verran. Ne kuvattiin kaiken varalta. Päivi tutkii matkasuunnitelmaa Helsinki-Vantaan kentällä, jossa jäi mukavasti odotusaikaa. Esa istua torotti silmät kirkkaina lentokoneessa, kun toiset vetelivät hirsiä. Kone oli taas kerran täynnä.


Perjantai 16.11.12 Lentoaika Bangkokiin oli 9h 20min. Kone laskeutui Suvarnabhumin kentälle 8.57. Matkalaukut saatiin nopeasti, mutta golfbägien tulo CZ-koppiin kesti parikymmentä minuuttia. Lek oli meitä vastassa sovitusti ja lentoasemalta lähdettiin 10.05. Bangpakongin levähdyspaikalla pysähdyttiin hetkeksi, mutta silti matka Pattayalle kesti vain 1.5 tuntia. Siellä pysähdyttiin ensin hakemaan PSC:n kortit ja 4 voucheria Pleasant Valleyyn. Kortit maksoivat vuodeksi edelleen 400 bt ja voucherit 700 bt. Saimme myös neljä vapaalippua Amata Springissä joulukuun alussa pidettävään ammattilaiskisaan. Sitten ajettiin rannan kautta Walking Streetille, jossa vaihdettiin Yenjitissä rahaa. Kurssi oli 38.95.

Sitten ajettiinkin Jomtienille Hotel Nirvana Boutiqueen, jossa oli lämmin vastaanotto. Saimme saman huoneen 205 kuin viime vuonna. Majoittumisen jälkeen käytiin ostamassa 7 Elevenistä ostamassa paikallinen SIM-kortti puhelimeen. Se maksoi 49 bt ja puheaikaa otin 500 bt. Myyjillä oli hieman ongelmia ymmärtää tuo puheajan osto. Juomia ostettiin myös. Hotellissa toimi WLAN-yhteys hyvin. Noin 16.30 lähdettiin kävelylle ja käytiin katsomassa Timon ja Tuijan majapaikka Eurostar Hotel. Sitten mentiin Vivian-ravintolaan, jossa Som ja Vivian olivat paikalla. Heidän kanssaan juteltiin kuulumisista ja pyysin Somia järjestämään pelimatkan Wangjuntriin. Ruusukunnaksetkin tulivat paikalle juuri kun olimme saaneet tilattua ruoat. Vähän myöhemmin tulivat myös Tumppi, Guitar ja Jali paikalle. Ruokailun jälkeen lähdettiin sitten valmistautumaan hyvin ansaittuun lepoon. Nukkumaan mentiin klo 21.00. Yöllä tuli kuuma ja ilmastointi oli kytkettävä päälle.

Päivän ylin lämpötila oli 30.2 astetta ja sää selkeä.

Bangkok - Pattaya 16.11.12
Bangkokiin on tultu. Kone lensi Rajpruek Club Golf Coursen yli. Suvarnabhumin kentän terminaalin ja parkkitalon välikin on vielä siisti. Jomtien Beach Road ja Soi 4:n risteys, jossa näkyy Hotel Nirvanan kyltti.
Näkymä itään Nirvanan parvekkeelta katsottuna. Aika vihreää on. Irlantilainen Shenanigan's olutbaari on muuttanut Jomtienille. Yönäkymä parvekkeeltamme länteen. JP House pilkottaa puiden välistä.


Lauantai 17.11.12 Yön alin lämpötila oli 25.7 astetta. 5:n aikoihin oli aamulla satanut. Yö nukuttiin nyt hyvin. 7:n jälkeen aamulla mentiin aamiaiselle, joka oli ihan entisenlainen. Annoksiin oli kuitenkin lisätty salaattia. 9.15 tuli Pin hakemaan meitä kyydissään Kaija ja Kari. Lek oli mennyt hakemaan Arin porukoita lentokentältä. Sitten mentiin hakemaan Tumppi ja Jali Wat Boon Kanchana Roadilta Park Lane-condolta, joka on vähän kauempana kuin Tumpin viimevuotinen kämppä. Takkusen Petekin nähtiin 7 Elevenin luona perheensä kanssa. Sitten ajettiin kuudestaan Plutaluangiin, jonne Kari oli varannut ajan neljälle. Kenttä oli jonkun kilpailun vuoksi täynnä, mutta Tumppi ja Jalikin pääsivät hyvin pelaamaan. Päivi pelasi Kaijan ja Karin kanssa, minä Tumpin ja Jalin kanssa. Ensin pelattiin South ja puolivälissä oltiin menossa Eastille, mutta siellä oli valtavasti porukkaa. Niinpä lähdettiin eturyhmän perässä Westille. Silloin alkoi myös sataa rankasti ja ensin odoteltiin kioskilla ja sitten startterin katoksessa. Vettä tuli puolisen tuntia ja sitten peli jatkui. Westillä Jali teki jo reissun ensimmäisen birkun. Itselläni peli ei oikein kulkenut, mutta hauskaa oli. Kierros kesti 5 tuntia, sillä Westillä ryhmiemme väliin pääsi viiden hengen ryhmä. Caddyni oli 306, joka pyysi minua varaamaan itsensä seuraavaan Plutaluangin peliin. Kierroksen jälkeen söimme klubilla ja sitten lähdettiin hotellille.

Jomtienilla Satu ja Perakin olivat tulleet ja majoittuneet hotelliimme huoneeseen 207. Heidän kanssaan nautittiin kahvit huoneessamme ja vaihdettiin kuulumisia. 19.00 mentiin Vivianiin, jossa olivat Timppa, Tuija ja Mutikaiset. Jali, Tumppi ja Guitar tulivat myös sinne ja myöhemmin vielä Takkusen Petekin. Sovittiin seuraavista peleistä ja kyydeistä sekä syötiin taas thairuoat. Som oli järkkäämässä veden juhlan pelejä Pattanaan ja sinne päätettiin lähteä porukalla 28.11. Vivianista mentiin pienen sateen saattelemana hotelliimme iltadrinksuille.

Pattayalla oli päivällä ollut kova ukkonen ja satanut rankasti pari tuntia. Päivän ylin lämpötila oli mittarini mukaan 29.3 astetta, mutta sääaseman mittari oli käynyt 35.4 asteessa.

Plutaluang, Pattaya 17.11.12
Plutaluangin Southin 2. griini. Caddy 306 oli minulla toisenkin kerran. Jali on joutunut puiden keskelle, mutta vielä hymyilyttää. Plutaluangin West-lenkin 2. väylä on aika mukava haastava par 5.
Vivianissa istuttiin hyvin monena iltana ja juttua riitti. Ja ruoka oli hyvää. Vivianin seinät olivat vielä aika tuhruiset, mutta saivat uuden maalin joulukuussa. Peran ja Sadun kanssa istuttiin joka ilta jommassa kummassa kämpässä.


Sunnuntai 18.11.12 Yön alin lämpötila oli 24,1 astetta. Aamu oli selkeä ja saatiin nukkua rauhassa, sillä olimme päättäneet pitää vapaapäivän. Ruusukunnakset ja Savoset menivät Pleasant Valleyyn pelaamaan. Aamiaisella käytiin vasta 8:n jälkeen, jolloin porukkaa oli aika paljon. Peran kanssa käytiin tekemässä 5 kilometrin kävelylenkki. Rantaa pitkin käveltiin Pattaya Parkille ja matkalla nähtiin rannalla seisoskelemassa yksi yläosattomissa ollut nainen, joka on melko harvinaista Thaimaassa. Pattaya Parkilla seurattiin valjaissa köyttä pitkin tornista alas tulleita japseja. Thappraya Roadin kautta käveltiin takaisin hotellille päin. Three Roses-baarissa käytiin oluella ja palattiin hotellille.

Puolen päivän jälkeen vietiin pyykit viereiseen pesulaan ja mentiin lavataksilla Pattaya Cityyn, Second Roadille Big C:n kohdalle, josta käveltiin Pattaya Sports Clubille. Sieltä käytiin hakemassa Peralle ja Sadulle PSC:n kortit. Sitten mentiin perinteisesti oluelle rangen baariin, jonne tupsahtivat myös Seppälät ja Räihät. Sitten ajettiin lavataksilla Jomtienille ja kyyti maksoi 150 bt.

Minä kävin parturissa (150 bt) ja Päivi meni keittämään kahvit, jotka nautiskeltiin taas porukalla. Ulkona alkoi sataa, kun olin parturissa ja ukkonenkin jyrisi. Sadetta kesti nyt yli 2 tuntia. 18.40 lähdettiin syömään ja etsittiin ”Risubaari” eli Nok Restaurant, joka oli taas muuttanut. Se löytyi kuitenkin viereiseltä kadulta, jossa on iso puu keskellä katua. Tumppi, Guitar ja Jali tulivat myös sinne opastamanani. Tämä on suomalaisten suosima edullinen ja hyvä ruokapaikka. Nykyinen paikka on eräiden asiakkaiden kertoman mukaan jo kuudes. Wienerschnitzel maksoi 130 bt, joka lienee koko Pattayan edullisin hinta. Risubaarista käveltiin 7 Eleveniin jätskiostoksille ja hotellille. Peran ja Sadun luona otettiin yömyssyjä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.1 astetta.

Pattaya 18.11.12
Jomtien Beach Road ja korkein rakennus on Jomtien Complex Condo. Kävelykadulla rannan tuntumassa näkyi olevan paikallinen BB-talo. Pattaya Parkin huvipuisto ja suuri hotelli korkeine tornineen.
Torniin voi ylös mennä rannalta kondolilla ja tulla alas valjaissa köyttä pitkin. Pattayalla on hyvin paljon venäläisiä ja monin paikoin kyltit ovat vain venäjäksi. Iltaelämää torilla Jomtien 2nd Roadilla Soi 5:n kohdalla. Mopoilla liikutaan Pattayalla.


Maanantai 19.11.12 Yön alin lämpötila oli 21.1 astetta. Herätys oli 6.00 ja aamiaiselle mentiin 6.45. Edellisenä iltana kerrottiin henkilökunnalle aikaisesta lähdöstämme ja ottivat tilauksen. Kun mentiin alas, kannettiin tilaamamme aamiaiset heti pöytään. Lek tuli hakemaan Kaija ja Kari kyydissään 7.15, jonka jälkeen haettiin vielä Tumppi ja Jali. Nyt mentiin pelaamaan pohjoiseen Bangpakongiin Royal Lakeside Golf Clubille. Greenfee maksoi 900 bt ja caddy 300 bt. Lähtöajat olivat 9.00 alkaen ja Ruusukunnakset lähtivät ensin Sadun ja Päivin kanssa. Me loput lähdettiin sitten porukalla 9.15. Perässämme ei ollut lähellä ketään, joten saimme pelata rauhassa. Edessä oli kyllä japseja, mutta he etenivät aika hyvää vauhtia. Kenttä on tasainen, vettä paljon ja pelisää mainio. Kierros kesti 4h 5min. Pelin jälkeen istuttiin hetki ravintolassa.

Paluumatkalla satoi taas vähän samoin kuin myöhemmin illalla. Pattayalla oltiin 16.00, joten matka kesti hieman yli tunnin. Huoneessamme juotiin kahvit ja pidettiin pieni lepohetki. Sitten käveltiin rahan vaihdon (38.90 bt/€) kautta Vivianiin. Otettiin yhdet GT:t ja Tumppikin tuli sinne Guitarin kanssa. Sitten mentiin rantakadulle etsimään ruokapaikkaa ja päätettiin syödä Opal Housessa. Ruoka oli edullista ja ihan hyvää. Ruokailun aikana oli pieni ukkonen ja satoi vähän. Sen jälkeen mentiin suoraan kämpille ja Sadun ja Peran huoneeseen yömyssyille.

Päivän ylin lämpötila oli 30.7 astetta.

Royal Lakeside 19.11.12
Royal Lakeside Golf Clubin aula on komea kuten koko talokin. Ja komeata kenttää kiertävät ympäri ja keskellä komeat kanaalit. Tämä mahtava klubitalo oli edellisen käyntimme aikaan valkoinen.
Lähtöä odotellaan caddyjen kanssa kaikessa rauhassa taustalla näkyvälle ykköstiille. 2. väylä on dogleg oikealle. Vesi on tässä jo ottamassa vastaan liian pitkiä avauksia. 6. väylä tulee klubin lähelle ja vasemmalla puolella kiemurtelee kanaali.
Näkymä 9. griiniltä veden reunustamalle 10. väylälle. Ennen griiniä on hiekkaranta. 10. väylä on useimpien muiden tapaan hyvin tasainen ja hiekkaa on paljon. Joillakin väylillä vesi yltää peliin hieman enemmän, kuten tässä 11. väylällä.
Jali on lyönyt pitkän, mutta vinon draivin hiekalle 13. väylällä. Lyöntiä suunnitellaan. Monella kentällä kuten täälläkin saa klubitalon sisältä komeita kuvia kentälle päin. Klubilla nautittiin taas ruokaa ja juomaa vanhaan totuttuun malliin. Vähän on asiakkaita.


Tiistai 20.11.12 Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Aamu näytti pilviseltä. Aamiaiselle mentiin nyt 7.40, koska peliaika oli vähän myöhemmin. Lek tuli Ruusukunnasten kanssa 8.45 ja sitten haettiin vielä Tumppi. Jali lähti Peten kyytiin ja he tulivat perässämme Eastern Star Country Clubille. Greenfee oli 1000 bt, caddy 300 bt ja auto 600 bt. Autossa sai olla kentän märkyyden vuoksi vain yksi pelaaja. Lähtöaikamme olivat 10.00 alkaen ja ensimmäisessä ryhmässä pelasivat Päivi, Kaija ja Satu. Heidän peräänsä lähtivät Pete, Pera ja Kari. Viimeisessä ryhmässä pelasin Tumpin ja Jalin kanssa. Perässämme tuli yksinpelaaja, joka tuli mukaamme 2. tiillä. Hän oli korealainen 17-vuotias Kim, joka tähtää ammattilaiseksi ja oli Thaimaassa golfakatemiassa. Hän olikin ihan mukava ja loppujen lopuksi puheliaskin kaveri ja muutti käsitystämme korealaisista golfareista. Peli eteni mukavasti, vaikka kentällä olikin paljon märkiä kohtia. Griinit oli juuri dressattu, mutta silti hyvät. Kim oli aloittanut kympiltä 8.00 ja hän lopetti 9. reiän jälkeen. Jalin kanssa hän tuli tosi hyvin juttuun. Kierroksemme kesti 4 tuntia. Oluiden, ruoan ja jälkipelin jälkeen lähdettiin takaisin Pattayalle.

Eastern Star 20.11.12
Pera lyömässä Eastern Starin ykkösväylällä. Pete Takkunen seuraa. 1. väylän griini on kivasti peilityynen veden äärellä. Jali aloittamassa toista lyöntiään 8. väylällä Kimin seuratessa vieressä.
Erikoinen komea talo kentän reunalla. Rikkaita riittää Thaimaassakin. 13. griini katsottuna vähän erikoisesta suunnasta. Kyseessä on hieno par 3. Kierros on loppumassa ja klubille pääsyä jo odotellaan.
Päivi, Tumppi ja Takkusen Pete jälkipelin parissa. Pete näyttää tuloksiaan Modille, joka tuli hakemaan. Pera ja Kaija kävelemässä klubilta kohti parkkipaikkaa.

17.30 vein pyykit pesulaan ja lähdettiin Vivianin kautta Pattaya Opticaliin Peralle laseja. Sitten käveltiin 2nd Roadia ja poikettiin oluille. Kaija ja Kari tulivat myös sattumalta katua pitkin ja pysähtyivät juttelemaan. Central Festivalin läpi mentiin Beach Roadille rannan puolelle, jossa käveltiin Walking Streetille. Siellä moikattiin vanhaa tuttua kukkakauppias-invalidia, joka muistaa meidät ulkonäöltä. Nang Nualiin mentiin syömään. Puoli tuntia tilauksesta naiset saivat ruokansa ja meidän Peran kanssa oli tilattava uudet, koska tilaamiamme ei juuri nyt saanut. Aikaa meni taas yli puoli tuntia. Ruokailun jälkeen poikettiin Windy Gardenissa, jossa oli edelleen tuttu kokki. Sitten käveltiin Siam Bayshoren läpi, mutta tuttuja ei näkynyt. Lavataksilla ajettiin hotellille ja otettiin Jägermeisterit ennen nukkumaan menoa.

Päivän ylin lämpötila oli 32.0 astetta ja nyt ei satanut koko päivänä. Nukkumaan mentiin 23.30.

Pattaya 20.11.12
Pera valitsemassa sankoja uusille laseilleen Pattaya Opticalissa. Ilta on vasta alkamassa punavaloisissa tyttöbaareissa. Kävelykadulla alkoi olla jo elämää ja ravintolat odottavat asiakkaita.
Päivi ja Satu ovat jo syöneet ja Pera odottelee annostaan Nang Nualissa. Sitten mentiinkin gin tonicille tuttuun kantapaikkaan Windy Gardeniin. Siam Bayshoren edessä on iltaisin eritasoisia muotokuvien maalaajia.


Keskiviikko 21.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.8 astetta. Herätys oli 7:n jälkeen ja aamiaisella käytiin 8:n aikoihin. Lek tuli myöhässä n. klo 9, koska kaupungilla oli sattunut mopohaaveri. Kaija ja Kari olivat kyydissä ja lisäksemme Tumppi ja Jali tulivat kyytiin. Emerald Golf Clubille ehdittiin ajoissa ja tiiajat olivat 10.00 ja 10.00. Greenfee oli 800 bt, caddy 300 sekä Päivin ja Sadun auto 600 bt. Taas pelattiin jo vakioksi muodostuneissa ryhmissä. Jali teki 1. väylällä birkun ja 2. väylällä eaglen. Par 4:n avaus meni griinin yli ja chippi reikään. Sitten Jalinkin vauhti hieman laantui. Kuumaa oli ja kierros kesti 4h 20min. Oluiden ja ruokailun jälkeen ajettiin takaisin Jomtienille.

Emerald 21.11.12
Emeraldin klubitalon edessä liehui Suomenkin lippu. Täällä on pidetty Aasian Tourin karsintoja. Pera sihtailee 1. griinillä ja Jali laittaa birkkuputtinsa sisään. Tumppikin sihtailee linjoja. Vesi on kivasti mukana 3. griinin ympärillä, mutta ei paljon vaikuta kuitenkaan peliin.
Tumppi odottelee 8. griinin vierellä, että muutkin pääsevät veden paremmalle puolelle. 8. väylä on yksi Emeraldin hienoimpia. Vaikeutta on, mutta ei turhan paljon. Kenttä on Faldon käsialaa. Jali on taas joutunut hieman sivuun pitkän lyöntinsä ansiosta, mutta pelimieshän selviää tästä helposti.
Normaali istunto jokaisen pelin jälkeen. Nyt oli klubilla muitakin. Klubilta näkyy mukavasti osa 3. väylää kuraisen lammen takana. Suomen lippu liehuu iloisesti Emeraldin kyltin edessä.

Kahvien jälkeen hain pyykit ja menin Vivianiin Somin kanssa juttelemaan. Päivi, Satu ja Pera menivät hierontaan. Kävin myös Vivianin kohdalla Jomtien Complexin sivukadulla, jossa Tuktan matkatoimistokin on. Sieltä löytyi Tumppi ja Jali istuskelemassa pesulan tytön kanssa. Liityin seuraan ja maistoin paahdettuja toukkia ja heinäsirkkaa. Siitä palasin hotellille ja muut istuskelivat JP Housessa drinkillä. Siitä lähdettiin syömään Golden Sands-ravintolaan rantakadulle. Vanha tuttu laulaja ja soittaja oli siellä edelleen esiintymässä. Palattuamme käytiin vielä Peran ja Sadun luona yömyssyllä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.8 astetta eikä sadetta ollut koko päivänä.

Pattaya 21.11.12
Näitä vaarallisia "myymälöitä" on Pattayalla aivan liikaa. Tumppi ja Jali päivystävät parturiliikkeen edustalla. Golden Sandsin mukava trubaduuri työnsä äärellä.


Torstai 22.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.6 astetta ja sää selkeä. Herätys oli 7.00 ja aamiaiselle mentiin 7.30. Lek tuli Kaijan, Karin, Tuijan ja Timpan kanssa kanssa. Pelaamaan mentiin Bang Sarayn Recruit Training Centerin 9-reikäiselle kentälle. Greenfee oli 300 bt, caddy 110 bt/9 reikää ja maksettiin tietenkin 18. Kaija ja Kari ottivat auton, joka maksoi 500 bt. Pelasin heidän ja Peran kanssa. Päivi, Satu, Tuija ja Timppa pelasivat edellä ja perässämme tulivat Tumppi ja Takkusen Pete, jotka tulivat kentälle Peten autolla. Kenttä oli todella märkä, joten puhuimme suogolfin SM-kisoista. Edellisenä päivänä oli satanut useamman tunnin eikä kentän pohja vetänyt kunnolla vettä. Lähtöpaikan kioskista ei saanut enää olutta vaan sen myynti oli siirretty baariin rangen viereen. Kentällä kioskeissa olutta oli ja Singha maksoi edelleen vain 40 bt. Päätimme porukalla pelata vain 9 reikää ja muutkin olivat tehneet saman päätöksen. Hotellille ehdittiin näin puolilta päivin.

Vein pyykit taas pesulaan ja päiväkahvien jälkeen lähdettiin ostoksille Foodmartiin Thapprayan ja Thepprasitin risteyksen lähelle. Siellä on hyvät valikoimat kaikkea ruokaa ja alkoholijuomia viinit mukaan lukien. Vivianissa juotiin oluet ja varmistettiin Wangjuntrin keikka Somin kanssa. Se tulisi olemaan perjantaina. Sitten mentiin Jomtien Complexin sivukadulle, jossa on edullisia parturi- ja hierontapaikkoja. Päivi ja Satu menivät hierontaan ja minä Peran kanssa kämpille. Myöhemmin mentiin syömään Surf Kitchen-ravintolaan rantakadulle. Sinne tulivat myös Timppa, Tuija ja Mutikaiset. Loppuilta istuttiin huoneessamme GT:n ja hyvän musiikin parissa.

Päivän ylin lämpötila oli 31.3 astetta ja sää selkeä koko päivän.

Bang Saray, Pattaya 22.11.12
Tuija, Satu ja Pera maksamassa greenfeetä Bang Sarayn Recruit Centerin tiskillä. Driving range on tilava ja pallot rangelta kerätään käsin. Nämä ovat kai koulutettavia sotilaita. Kenttää parannellaan koko ajan eikä työvoimasta ole pulaa. Tässä korjataan 1. griiniä.
Joessa oli vettä todella runsaasti, koska sateita on ollut paljon. Kenttäkin oli hyvin märkä. Näitä piristäviä pikkupatsaita on klubin alueella paljon vähän joka puolella. Aina löytyy uusia. Kari istuu pelin jälkeisellä oluella ja takana näkyy kentän uudehko ravintola.
Päivi ja Pera Yenjitin rahanvaihtopaikan edessä miettivät bahtin kurssikehitystä. Puinen lohikäärme hierontapaikan edessä. Aika monet käyttävät tämän tyyppisiä somisteita. Auringon lasku Jomtienin rannalla on aina kaunis ja kuvauksellinen näky. Aurinko laski n. 17.50.


Perjantai 23.11.12 Yön alin lämpötila oli 26.2 astetta. Aamiainen hotellissa jäi nauttimatta, sillä meillä oli Vivian Golfin järjestämä pelimatka, johon kuului aamiainen. 7.40 oltiin Vivianissa ja vähitellen muitakin alkoi kertyä paikalle. 8.05 saatiin aamiaista ja 8.40 lähdettiin kahdella autolla 16 pelaajan voimin kohti Wangjuntr Golf & Nature Clubia noin 100 kilometrin päähän. Somin hinta oli 2600 bt ja siihen kuului aamiainen, greenfee, caddy, auto kentällä ja kyydit. Erittäin edullinen! PSC:n jäsenyys vaadittiin. Meidän porukasta puuttuivat vain Seppälät ja Ruusukunnakset. Som oli tietysti mukana. Klubilta ajettiin taas kuorma-auton lavalla Highland Hut-baarille, johon caddyt kävivät hakemassa autot. Siinä jaettiin ryhmät ja ajettiin taas kilometri Jungle-kentän 1. tiille, josta aloitettiin peli. Junglesta oli valmiina 9 reikää ja ne pelattiin ensin. Nyt pelattiin oikeanpuoleisille griineille. Pelasin ensimmäisessä ryhmässä Jalin, Peran ja Timpan kanssa. Ryhmällämme oli kolme siniasuista caddyä, jotka olivat kaikki aloittelijoita ja englantia taitamattomia. Matkat kirjoitettiin käteen. Jalilla oli vihreäasuinen kokenut caddy, joka osasi englantia ja auttoi muita caddyjä. Keskeneräisyyden vuoksi Jungle-kentällä oli aika pitkiä siirtymiä. Kenttä on ihan mielenkiintoinen, mutta korkeusero pienempiä kuin Highland-kentällä. Kioskit eivät olleet missään auki, vaikka niitä olikin rakennettu.

Wangjuntr Jungle 23.11.12
Matkalla Vivianiin Jomtien 2nd Roadilla on usein parkissa tällaisia värikkäitä busseja. Caddyt ottavat bägit haltuunsa parkkipaikan lähellä ja siinähän käy melkoinen kuhina. Sitten ahtaudutaan kuorma-auton lavalle kaikkien caddyjen ja kamojen kanssa ja ajellaa. kentälle.
Wangjuntrin Valley Course on aivan klubitalon ympäristössä ja se on melkoisen tasainen. Highland Hut-baarin vieressä näkyvät Highland Coursen erikoiset 6. ja 9. griini. Porukat on lastattu golfautoihin ja caddyt ovat valmiit viemään meidät Junglen 1. tiille.
Jungle-kentän 1. väylä on heti mielenkiintoinen dogleg par 4, jossa on vettäkin uhkana. Toinen väylä pelataan reiluun alamäkeen kohti lampea, jonka äärellä griini sijaitsee. 3. väylä on jännittävä par 3, jossa on kaikenlaista riesaa matkalla reikään.
4. väylältä näkee, että kentän rakentaminen on vielä kesken, mutta kivat 9 väylää on jo valmiina. 8. griiniltä näkyy kentän mukava kumpuileva maisema. Griinit ovat suuria ja niissä on myös kaltevuutta. 9. griini näkyy jo ja samalla myös Highlandin 1. väylä sekä mäen päällä tuleva kioski.

Kierroksen puolivälissä ajettiin yli kilometri Highland Hutin baarille, josta sai evästä toiselle puoliskolle. Peliä jatkettiin Highland-kentän 10. tiiltä ja edelleen pelattiin oikeanpuoleisille griineille. Viime vuonna pelattiin vasemman puoleisille, joten kenttä vaikutti aika erilaiselta. Kierros kesti 4.5 tuntia. Melkein heti, kun päästiin baarille, tuli ukkonen ja rankka sade. Viimeiset ryhmät ehtivät kastua hieman. Kun kaikki olivat lopettaneet, ajettiin takaisin klubille, jossa käytiin suihkussa ja osa ehti syödäkin. Paluumatka Pattayalle Vivianiin pimeässä kesti 1.5 tuntia. Välillä pysähdyttiin kerran.

Vivianissa syötiin ja hotellilla oltiin n. 21,00. Peran ja Sadun luona istuttiin vähän aikaa ja päätettiin jättää lauantain peli Plutaluangissa väliin kentän kosteuden vuoksi. Pattayalla ei satanut. Päivä oli erittäin mielenkiintoinen ja mukava, vaikka olikin pitkä. Ylin lämpötila oli ollut 31.9 astetta.

Wangjuntr Highland 23.11.12
Jali on jo lyömässä Highlandin 10. tiillä. Väylän oikeanpuoleinen griini on pensaikon takana oikealla. Tässä kuvassa näkyy selvästi, kuinka jyrkkään ylämäkeen 13. väylä pelataan Pera on chippihommissa. 14. väylä on Highland-kentän helmi. Korkeusero valtava ja oikeanpuoleinen griini näkyy kuvan keskellä.
14. väylä griiniltä tiille päin kuvattuna. Griini on todella suuri eikä mikään helppo. Jali tuulettaa 15. griinillä, jossa pitkä vaikea erittäin vinoon linjaan pelattu birkkuputti upposi. Timo lyö 17. väylällä kohti saaressa olevaaa bunkkeriden ja veden ympäröimälle griiniä.
Peli on ohi ja ravintolassa pidettiin sadetta, joka alkoi melkein heti, kun päästiin suojaan. Matka kohti klubitaloa alkaa ahtaissa tunnelmissa. Caddyillä on vielä bägit viemässä tilaa. Minibussit alkaa olla lastattu ja hetken päästä alkaa paluumatka kohti Pattayaa ja Jomtienia.


Lauantai 24.11.12 Yön alin lämpötila oli 26.0 astetta ja sää aurinkoinen. Aamulla ei ollut kiirettä, sillä ajateltuun peliin Plutaluangissa ei lähdetty. Guitarin äiti kertoi Tumpille, että kenttä on edelleen hyvin märkä. Näin ollen aamiaisella oltiin vasta 8.00, jonka jälkeen hain pyykit pesulasta, jossa ne olivat ensimmäistä kertaa. Tämä pesula antoi kunnollisen kuitin yksikköhintoineen. 10:n jälkeen lähdettiin Sadun ja Peran kanssa kävelylle läheisen toripaikan ohi ja Risubaarin kautta Thepprasit Roadille ja siitä takaisin Thappraya Roadin kautta Vivianiin. Tumppi oli siellä Guitarin kanssa. Drinkin jälkeen mentiin Peran ja Sadun kanssa hotellille, kun taas Päivi meni hierontaan. Matkalla hotellille käytiin kaupassa ja ostettiin sämpylöitä. Ne käytettiin kahvin kanssa huoneessamme. Sitten olikin jo aika pitää lepotauko.

16:n jälkeen lähdettiin etsimään iltatoria Thepprasit Roadilta, jota pitkin käveltiin melkein Sukhumvitille asti. Se löytyi läheltä Outlet Mallia ja kojuja oltiin juuri pystyttämässä. Niinpä poikettiin oluelle ja sen jälkeen kierreltiin satoja myyntikojuja. Ostin torilta pelisukkia 10 paria ja hinta oli yhteensä 250 bahtia. Sitten palattiinkin hotellille ajettuamme 10 bahtin lavataksilla Thepprasitin alkupäähän ja siitä kävellen. Syömässä käytiin JP Housessa. Iltaa vietettiin keskustelemalla vanhoista hyvistä ajoista.

Puolen päivän aikoihin satoi ja ukkosti, mutta ei kastuttu. Päivän ylin lämpötila oli 30.7 astetta.

Pattaya 24.11.12
Vaikka oli vielä aamu, torin reunassa oli jo hallissa jotain auki. Lähinnä se oli matkamuistokrääsää. "Risubaari" eli Nok Restaurant on aika vaatimattoman näköinen, mutta hyvä ja suomalaisten suosima. Päivi tutkii harjoja ja niitä käytiin tästä myöhemmin ostamassakin. Tämä on "Risubaarin" vieressä.
Orkideat kuuluvat Thaimaahan ja niitähän on myynnissä monessa paikassa. Kauniita ovat!
Tätä Aasian Tourin kisaan Amata Springissä Chonburissa olimme menossa katsomaan.
Pikkukuja Vivianin takana oli jo joulukoristeissa. Claudio-ravintola näkyy oikealla.
Buddhalle tarkoitettuja pikkutemppeleitä on kaikkialla, tässä norsut vartioivat sitä. Thepprasitin iltatorilla oli valtavasti myyntikojuja ja ihmisiä. Ja kauppa kävi, sukkia ostin. Thappraya Roadin ja rantaan vievän tien risteyksessä on tämän näköinen patsas.


Sunnuntai 25.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.6 astetta. Aamulla taas vitkuteltiin ja aamiaiselle mentiin vasta 9:n jälkeen. Samaan aikaan oli aamiaisella suomalainen pariskunta, joka oli tullut hotelliin pari päivää meitä ennen. Satu ja Pera lähtivät kävelylle rannalle. Puolilta päivin lähdettiin kävellen Thepprasit Roadille, josta jatkettiin lavataksilla Outlet Malliin. Siellä tavattiin Ruusukunnakset ja mentiin yhdessä Tesco Lotus-tavarataloon. Ostettiin hoitotarvikkeita ja vähän naposteltavaa. Samalla alkoi sataa kaatamalla. Sadetta kesti vain vähän aikaa ja mentiin takaisin Outlet Malliin, josta ostin kaksi paitaa ja sieltä mentiin golfkauppaan. Pari hanskaa tuli ostettua sieltäkin. Sitten ajettiin taksilla 150 bahtin hintaan Soi 4:lle.

Huoneessamme juotiin kahvit ja nautiskeltiin ostoksista sekä katseltiin televisiosta suoraa lähetystä Dubain golfkisasta, jossa McIlroy, Rose ja Donald taistelivat tiukasti voitosta. Reilun lepotauon jälkeen 18.00 otettiin aperitiivit ja lähdettiin Beach Roadille etsimään ruokapaikkaa. Syötiin Jomtien Boathouse-ravintolassa, joka olikin aivan uusi tuttavuus. Ruoka oli totuttuun tapaan hyvää. Hotellilla todettiin Rory McIlroyn voittaneen kisan loppuväylien viidellä perättäisellä birkulla.

Päivän ylin lämpötila oli 29.6 astetta. Sadetta oli vain tuo lyhyt kuuro Lotuksessa ollessamme.

Pattaya 25.11.12
Tesco Lotus-tavaratalossa on Sushiravintola. Keskellä on pöytä täynnä annoksia ja siinä ne pyörivät hihnan päällä. Esa ja Satu odottelevat ruokaa Jomtien Boathouse-ravintolassa. Olimme melkoisen aikaisessa, joten ravintolassa oli tilaa. Ruokaa tuli ja se oli hyvää: kevätkääryleitä, chicken satae, salaattia ja garlic bread sekä paikallisia tulisia kastikkeita.


Maanantai 26.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.6 astetta. Sää oli aamulla selkeä. Herätys oli aika myöhään ja aamiaisella käytiin 8:n jälkeen. Lek tuli 10.25 Kaijan ja Karin kanssa hakemaan meidät, jonka jälkeen haettiin vielä Tumppi ja Jali pelimatkalle Silky Oakin kentälle. Greenfee oli edelleen edullinen 800 bt ja caddy 300 bt. Kierroksen hintaa nostaa pakollinen auto jokaiselle pelaajalle hintaan 600 bt. Kenttä on kuitenkin alueen hienoimpia. Veden ylityksiä on paljon, jonka takia kaikki eivät välttämättä tykkää kentästä. Kenttä oli kuiva ja oli kiva pelata märkien kenttien jälkeen. Tumpin, Jalin ja Peran kanssa pelattiin nyt edellä, naiset ja Kari tulivat perässä. Minulla oli hyvä caddy 268, jolta englanti onnistui hyvin. Baari on kentällä vasta 5. väylän jälkeen. Uusi kenttä on valmistumassa viereen ja osa väylistä oli jo vihreitä. Toisella puoliskolla 14. väylän griinillä oltuamme alkoi sataa ja onneksi pääsimme nopeasti kioskin alakertaan suojaan autojen kanssa. Ulkokautta piti kuitenkin mennä baariin. Sadetta kesti n. 20 minuuttia, jonka jälkeen jatkettiin. Peli kesti siitä huolimatta vain 4 tuntia. Muita pelaajia oli kentällä hyvin vähän. Caddyillä näytti olevan illalla jokavuotinen party klubin viereisellä kentällä. Sinne oli katettu pöytiä n. 400 hengelle. Pelin jälkeisen ravintolaistunnon jälkeen ajettiin hotellille.

Aperitiivien jälkeen vein pyykit pesulaan ja mentiin syömään aivan hotellimme vieressä olevaan Berliner Eck-ravintolaan. Ruoka oli hyvää ja edullista. Ruokailun jälkeen käytiin vielä kaupassa ja huoneessamme istuttiin iltaa ja ihmeteltiin Thaimaan systeemejä.

Päivän ylin lämpötila oli 30.0 astetta ja kentän 20 minuutin sadekuuroa lukuun ottamatta sää oli selkeä.

Silky Oak 26.11.12
St. Andrew 2000/Green Valley/Silky Oakin klubitalolla on myös japanilainen ravintola. Tumppi 1. tiillä asettelee palloaan sopivaan asentoon valmiiksi veden ylitykseen. 2. väylä on hyvin samannäköinen tiipaikalta katsottuna, mutta tämä on par 5.
Tumppi on joutunut puiden keskelle 3. väylällä, mutta kyllähän pelimies tästä selviää. 3. griiniltä näkyy kivasti 13. väylän "kitaratii", paljon vettä ja oikealla 11. väylä. Jali ei ujostele vaan lähtee lyömään suoraan kohti griiniä 240 metriä veden yli.
Kuva 5. tiiltä baarin suuntaan, jonka edessä caddyt ja automme odottelevat. 5. väylä on hyvin lyhyt, mutta mielenkiintoinen par 3 eikä niin helppo kuin näyttäisi. Takana näkyy 8. griiniltä uuden valmistumassa olevan kentän väyliä, jotka alkavat olla jo kunnossa.
Kitaratiille (13) ollaan menossa ihailemaan ja ihmettelemään, kuinka tästä selvitään kunnialla. Onneksi sade sattui tämän ainoan baarin kohdalle, johon päästiin suojaan ja nautiskelemaan. Tumppi juttelee normaaliin tapaansa caddyn kanssa, nyt 17. griinin vierellä. Uusi kenttä näkyy takana.
Green Valleyn väyliä on heti klubin takana. Kenttä poikkeaa huomattavasti muista. Opasteet klubin pihalla. Taustalla valmistellaan illan juhlaa henkilökunnalle. Paikkoja on pikaisesti laskettuna n. 500 hengelle, joista valtaosa caddyjä. Toivottavasti ei sada.

Aperitiivien jälkeen vein pyykit pesulaan ja mentiin syömään aivan hotellimme vieressä olevaan Berliner Eck-ravintolaan. Ruoka oli hyvää ja edullista. Ruokailun jälkeen käytiin vielä kaupassa ja huoneessamme istuttiin iltaa ja ihmeteltiin Thaimaan systeemejä.

Päivän ylin lämpötila oli 30.0 astetta ja kentän 20 minuutin sadekuuroa lukuun ottamatta sää oli selkeä.

Pattaya 26.11.12
Päivin takana näkyy Berliner Eckin piha-alue ilta- ja jouluvalaistuksessa. Berliner Eckin gordon bleau oli oikein hyvä eikä hinnalla pilattu. Päivi netissä ja Satu seuraa. Hotellimme WiFi-yhteys toimi hyvin.


Tiistai 27.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.6 astetta. Aamu oli kirkas ja Pin tuli hakemaan 8.35 mukanaan Kari ja Kaija. Me lähdettiin kaikki ja haettiin vielä Tumppi. Jali jäi kuitenkin nukkumaan. Menimme Pleasant Valleyyn, jossa edellämme lähti iso JP Housen porukka. Timppa, Tuija ja Mutikaisen Niina olivat odottelemassa meitä myös klubilla. Greenfee hoidettiin 700 bahtin voucherilla ja caddy maksoi normaalit 300 bt. Päivi ja Satu ottivat auton, joka maksoi 600 bt. He pelasivat Kaijan ja Karin kanssa, joilla oli myös auto. Tuija ja Niina lähtivät kaksistaan, mutta heidän seuraansa liittyivät Nuortin Jussi ja vaimonsa Leena, jotka olivat myös lähdössä kaksistaan. Jussi on vammaisgolfari ja tuttu näky HCP-golfin kisoissa. Viimeisessä ryhmässä pelasin Tumpin kanssa taaempaa siniseltä tiiltä, Timppa ja Pera pelasivat valkoisilta. Peli eteni melko verkkaisesti, mutta sää oli hyvä. Kierros kesti 5 tuntia. Suihkun jälkeen otettiin oluet ja syötiin klubilla khao pad gait. Paluumatka sujui Pattayalle nopeasti, mutta jätettyämme Ruusukunnakset Hiltoniin Beach Road oli aika tukkoinen. Bägit jätettiin Vivianiin ja sieltä Pin ajoi meidät hotellille. Samalla sovittiin torstain kuljetuksesta.

Pleasant Valley 27.11.12
Pleasant Valleyn ykköstiillä oli säpinää ruotsalaisten kilpailun vuoksi. Porukka tutki bunkkeria oikein kunnolla 1. griinin tuntumassa. 3. väylän hieno lähestymisalue ja griini sekä kioski takana.
4. väylä on lyhyt, mutta kinkkinen bunkkereiden ja veden vuoksi. Timo jännittää 8. tiillä ja saarigriini odottaa. Tämä on selvä holariväylä. 9. väylällä voi oikoa halujensa mukaan kunhan ei pelkää vettä eikä bunkkeria.
Pleasant Valleyn iloinen caddy Taew. Tällä kentällä caddyt ovat yleensä hyviä. Mielenkiintoisen näköinen bunkkeri 12. väylällä. Onkohan kukaan joutunut tuohon pieneen? 16. väylän sininen tii ja melkoisen suuri bunkkeri, joka on kuitenkin hiekkaraffia.
Loppusuoralla ollaan ja 18. griini odottaa palloja. Klubin alueella on hyvin tasaista. Pelin jälkeen taivas näytti hieman synkältä. Siitä huolimatta komea näkymä. Päivi on saanut khao pad gait melkein loppuun. Tumppi muisti kuvata, kun kamerakin oli mukana.

Kahvien jälkeen lähdettiin Central Roadille hakemaan Pattaya Opticalista Peran laseja. Kyyti kesti yli puoli tuntia pahan ruuhkan vuoksi. Sitten tavattiin sovitusti Kaija ja Kari Central Festivalin edessä. Heidän kanssan mentiin ostoskeskuksen läpi Hotel Hiltonin aulabaariin ottamaan Karin ja Kaijan tarjoamat Gin Tonicit ja Mai Tait. Terassilta oli komeat näköalat Pattayalle. Hilton on aivan uusi komea korkealaatuinen hotelli aivan Central Roadin tuntumassa rannan ja Second Roadin välissä. Ruusukunnakset hyvästeltiin, sillä he olivat lähdössä Suomeen perjantaina. Sitten palattiin Jomtienille Vivianiin, jossa olivat Tuija, Timo ja Mutikaiset. Kannoin Päivin bägin hotellille, sillä hän päätti jäädä pois Pattanan keikalta parantelemaan hierojan murjomaa kylkiluutaan. 7 Elevenistä ostettiin leipää, jota nautittiin huoneessa juuston ja kinkun kera eikä lähdetty enää ravintolaan syömään.

Päivän sää oli selkeä ja ylin lämpötila 29.0 astetta.

Pattaya 27.11.12
Pera istuu Pattaya Opticalissa lasejaan hakemassa. Värikäs koristeliike Central Roadilla ja näitähän riittää. Cocktail Car Central Festivalin pihalla loistaa sinisenä.
Central Festivalin avaraa arkkitehtuuria ja liikekerroksia. Hotel Hiltonissakin on arkkitehti pannut parastaan - ei huono. Näkymä Hiltonin aulatason terassilta kohti Etelä-Pattayaa.


Keskiviikko 28.11.12 01.45 yöllä paukkui kunnon ukkonen ja sadetta tuli jonkin aikaa. Yön alin lämpötila oli 22.9 astetta. Aamulla taivas oli vielä aika pilvinen. Menin aamiaiselle 7.30. Päivi meni aamiaiselle myöhemmin, koska ei vielä lähtenyt pelaamaan vaan jäi parantelemaan itseään. Vietettiin Loy Krathong-juhlaa eli oli täysikuun aika. Som oli järjestänyt pelimatkan Pattana Sport Clubille, johon kuului aamiainen, kyydit, greenfee ja caddymaksu sekä iltajuhla illallisineen Pattanassa. Hinta oli edullinen 2000 bt. Vivianiin lähdettiin Peran ja Sadun kanssa 8.40 ja siellä saatiin taas hyvä aamiainen. Paljon oli lähtijöitä paikalla valmiina matkaan. Bägit pakattiin kolmeen isoon minibussiin ja Som tuli vielä omalla autolla. Matkaan lähdettiin 9.45. Loppumatkasta kuskit oikaisivat pikkuisia mutkaisia kyläteitä pitkin. Kentälle saavuttiin 10.30. Ryhmiin jako ja lähtötiin valinta oli melkoista hässäkkää, mutta kaikille löytyi peliseuraa ja aloitusväylä. Minä lähdin Timpan, Rönkön Teuvon ja Jalin kanssa C-lenkille toiseksi ryhmäksi. Muita pelaajia ei juurikaan ollut, joten hyvin edettiin. Ykköstiillä oli paljon porukkaa, kun Jali oli aloittamassa. Caddy sanoi "Okei", jolloin kysyin häneltä, paljonko on matkaa edellä meneviin. Vastaus 280 yardia, jolloin sanoin, että "No okei", Jali lyö ilmassa 280 yardia. Odoteltiin sitten vähän aikaa ja Jali veti kunnon pommin. Varmasti olisi mennyt yli. Jali itse sanoi reissun parhaaksi. Porukka oli tiillä haltioissaan. Jalin kanssa pelattiin taaemmalta tiiltä kuin Timppa ja Teuvo. Jalilla riitti hyviä lyöntejä koko kentälle. Toisena puoliskona pelattiin A-lenkki, jossa on se kentän ainoa par-6. Parin väylän päästä alkoi hieman sataa. A:n 4. väylällä alkoi sataa kovempaa ja ukkonen jyrähdellä uhkaavasti. Valvoja tuli keskeyttämään pelimme ja pyysi siirtymään vieressä olevaan avoimeen baariin. Se kelpasi hyvin! Summerikin soi klubilla. Alle puoli tuntia odoteltiin ennen kuin jatkettiin. Par 6:lla Jali teki birkun ja minäkin parin.

Pattana 28.11.12
Vivianin porukka on saapunut Pattana Sport Clubille ja caddyt saaneet päivän homman. C-lenkin ykköstiillä ensimmäinen ryhmä on lähdössä. 1. väylä on tasainen par 4. Jalin avaus ylsi aika lähelle griiniä. Tässä lähtee toinen lyönti, mutta ei se hyvä ollut.
3. tiillä ollaan veden äärellä, joka viime vuonna oli kuivana. C6:n griinin lähellä on vesi riesana ja sitä riittää joka puolelle. A-lenkin 1. tiiltä näkyy 9. väylä, helikopterikenttä ja B1-väylä.
Timo on valmiina lyömään pallon griinille A3-väylällä. Jali hempeilee caddyn kanssa. Mistä lie oppinut? Timo lyö A5:lla, joka on kentän ainoa par 6.
Jali puttaa 6. griinillä, jonka takana on jännän näköinen bunkkeri. Golfarin patsas vartioi Pattanan klubin edessä. Kenttämaisema on komea klubilta ylhäältä katsottuna.

Pelin jälkeen otettiin ravintolassa pienet Singhat, jotka maksoivat 112 bahtia! 18.30 alkoi caddyjen Loy Krathong-juhla ja me siirryimme viereisen hotellin aulaan ja uima-allasalueelle viettämään tätä veden juhlaa. Ruokaa oli paljon erilaista ja mehua sai ilmaiseksi juomaksi. Olut maksoi ruokailun myynnissä 60 bt, mutta respan tiskillä se maksoi 45 bahtia - käytin sitä. Juhlassa oli arvontoja, joissa voitin pallopaketin, tanssiesityksiä Pattanan myyntiosaston toimesta ja juhla-asuisten thainaisten pudotusta vesialtaaseen palloja heittämällä vanhaan Linnanmäen malliin. Lopulta johtajakin meni istumaan altaan päälle. 20.20 laitettiin saadut kynttiläveneet uimaan altaaseen ja 20.45 yhteisen tanssin jälkeen lähdettiin kiitellen kotimatkalle. Vivianista kannettiin bägit hotellille ja huoneessamme kerrattiin päivän tapahtumia.

Päivän ylin lämpötila oli 28.0 astetta ja Pattayallakin oli satanut aika pitkään.

Loy Krathong, Pattana 28.11.12
Hotellin uima-altaalle katettiin meille pöytiä loy krathongia varten. Lauttoja on pöytä täynnä, mutta porukkaa vielä vähän. Tämä pöytä alkaa olla täysi, mutta edessä ei ole vielä mitään.
Hedelmäpöytä oli näyttävä kaikkien muiden kattausten tapaan. Kauniit juhlapukuiset marketing-osaston tytöt poseerasivat mielellään. Nämä tytöt kävivät poseeraamassa kaikissa pöydissä.
Sitten alkoivat uittohommat. Tätä suurta lauttaa häädetään kauemmaksi rannasta. Seremoniamestarit suorittamassa arpajaisia, jossa jaettiin kaikkea promokamaa. Tätä tyttöä jännitti, pelotti ja lopulta kauhistutti mahdollisuus pudota vesisaaviin.
Porukkaa ja juhlatunnelmaa alkoi jo olla mukavasti. Altaassa oli jo paljon kelluvia tulia, vaikka osa oli sammunutkin. Tanssijoita naurattaa farangien esitykset. Kivaa oli.


Torstai 29.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.1 astetta. Aamulla oli herätys 6.30, mutta nousin ylös jo aikaisemmin. Aamiaista söin jääkaapista ja alhaalla join kahvit.Päivi jäi edelleen parantelemaan itseään. Pin tuli Timon kanssa 7.55 ja Tumppi haettiin kämpältään. Jalista ei ollut pelaajaksi. Suunnattiin Bangphra Golf Clubille, jossa päästiin lähtemään 10. tiiltä 9.20 ilman ajan varausta. Greenfee oli 1000 bt ja caddy 300 bt. Kentällä nähtiin iso varaani lammessa, apinoita ja toinen pienempi varaani maalla. Kierros oli kuuma, mutta hauskaa oli caddyjen kanssa. 7. väylän reunalla olevasta pallomyymälästä ostin 12 hyväkuntoista Pro V1-palloa hintaan 500 bt. Kierros kesti 4.5 tuntia ja kenttä oli aika kuiva sekä griinit hyvin liukkaat. Pelin jälkeen otettiin pienet oluet ja khao pad gait klubilla. Japseilla oli ollut kilpailu ja klubilla oli palkintojen jako käynnissä.

Bangphra 29.11.12
Minimajakka on Bangphran klubin edessä aivan 10. tiin takana. 10. griinin takana on iso bunkkeri ja lampi 11. väylän vierellä. 12. väylä on par 3, jossa vettä on koko matka tiiltä griinille.
Bangphran klubitalo on mielestäni aika komea eikä turhan pramea. Ympäristökin on siisti. Caddyni 304 heitti välillä kaiken peittävän hattunsa pois ja todellinen ulkonäkö tuli esiin. Taas on vettä griinin edessä, joka tällä kentällä tuntuu aivan normaalilta hyvin monella väylällä.
Komea kuva 8. griinistä otettuna vähän sivusta. Japsi on droppialueella. Varaani luikkii 8. griinin viereltä metsään. Tunnetaan Thaimaassa nimellä wo lanut. 9. väylä 8. griiniltä nähtynä. Pensaassa on paperilyhdyn jäänteet loy krathongilta.
Kuvauksellinen kukkapuu 8. griinin takana. Tämä tuleekin kuvattua jokaisella reissulla. Komea 8. griini nähtynä 9. väylältä. Harvemmin tulee täältä päin sitä ihailtua. 9. griini ja klubitalo. Bangphran klubin ympäristö on erityisen onnistunut ja kaunis.

Hotellilla oltiin 14.50. Kävin heti vaihtamassa rahaa Yenjitillä ja kurssi oli 39.55. Sitten otin Peran kanssa oluet JP Housessa vietyäni ensin pyykit pesulaan. Päivi ja Satu olivat hieronnassa ja ilmaantuivat huoneeseemme jonkin ajan päästä ja keitettiin kahvit. Kipaisin vielä hakemassa Stefan´s Martista vettä, giniä ja tonicia. Litran ginpullo maksoi 350 bt. Kello 18.00 lähdettiin kävelemään läheisen torin poikki ja mentiin syömään "Risubaariin". Siellä oli taas muitakin suomalaisia syömässä. Päivi osti viereisestä kaupasta 4 harjaa, jotka maksoivat yhteensä 140 bt. Sitten käveltiin Jomtien Complexin sivukadun kautta ja tavattiin Jali istuskelemassa parturiliikkeen edessä tyttöjen kanssa. Siitä mentiin Vivianiin, jossa istuivat Seppälät, Timppa, Tuija ja Mutikaiset. Timpoilla ja Mutikaisilla oli viimeinen ilta Pattayalla. Tumppikin oli paikalla. Otettiin GT:t ja niiden jälkeen lähdettiin hotellille viettämään iltaa Peran ja Sadun kanssa.

Päivän ylin lämpötila oli 29.5 astetta eikä koko päivänä satanut.

Pattaya 29.11.12
Ovela kuva Perasta ja Sadusta huoneessamme. Torin ruokakioskeillakin tuntui riittävän asiakkaita. Tässä myydään ainakin kanaa. Yritteliäisyyttä Pattayalla riittää.
Läheisen keskellä katua olevan puun juurella on buddhan "syöttöpiste". Pikkulapsi oli tämän hallin ilo. Hän jaksoi ilakoida asiakkaiden kanssa. Torilta lähtevän kadun varrella on paljon erilaisia baareja.


Perjantai 30.11.12 Yön alin lämpötila oli 24.8 astetta. Herätys oli taas 6.30 ja aamiaiselle menin 7.00. Päivi jäi vieläkin nukkumaan ja parantelemaan. Sain kahvin ja kaksi paahtoleipää, jotka riittivät hyvin. Henkilökuntaa alkoi kertyä paikalle. Antti ja Seija tulivat Pamin kanssa (yksi Lekin kuskeista) 7.35 ja kolmestaan mentiin Treasure Hilliin. Lähtöaika oli 09.00 ja vähän ennen sitä päästiin jo matkaan, Kenttä oli hienossa kunnossa ja kuiva. Sää oli selkeä ja peli sujui hyvin. Suomalaisia meni edellämme 12 hengen joukolla. Kentällä oli auki vain yksi kioski, jonka ohi mentiin kolme kertaa. Uusia kioskeja oltiin rakentamassa kahteen paikkaan. Reissun ensimmäinen birkkunikin näki päivän valon. Klubilla otettiin pelin jälkeen oluet ja syötiin normaalit khao pad gait.

Pattaya 30.11.12
Seija ja Antti matkalla kohti Treasure Hillin 1. tiitä. Griinit olivat todella hienossa kunnossa, kuten tämäkin 1. griini. 3. väylä pitää avata rutakon yli ja mielellään aika paljon oikealle.
Tämä kioski on kivasti "liaaniverhon" takana väylien risteyskohdassa. Antti asettaa palloaan 4. tiillä ja Seija on jo lyönyt omansa. 7. väylä on mutkikas par 5, jossa on monenlaista hankaluutta matkalla.
Caddy etenee vauhdilla suljetun kioskin ohi kohti 10. tiitä. Caddyt pikku tauolla nauttimassa hedelmistä. Sain minäkin osani niistä. Treasure Hillin komea kyltti klubin edessä. Tälle kentälle on kiva palata.

Kun saavuimme Pattayalle, alkoi sataa. Sitä kesti noin 15 minuuttia, mutta aikaisemmin oli Pattayalla satanut rankasti. Seppälöillä mentiin Sadun ja Peran kanssa käymään n. 15.30 ja juotiin kahvit. Sitten palattiin hetkeksi hotellille. Pertin syntymäpäivän kunniaksi mentiin syömään Surf Kitcheniin. Viereiseen pöytään tulivat sattumalta Ari ja Eeva sekä kolme heidän kaveriaan, jotka olivat seuraavana aamuna lähdössä Suomeen. Ruoan jälkeen palattiin hotellille, jossa otettiin Sadun ja Peran kanssa jäähyväisdrinkkejä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.7 astetta ja vähän satoi taas päivän aikana.

Pattaya 30.11.12
Näitä rimpsujen myyjiä pyörii yleensä liikennevaloissa autojen seassa. 17. kerroksesta näkymä koilliseen. Keli oli aika sumuinen. Seppälöiden condon oleskelutila ja näkymä ulos.
7 Eleven-kauppoja on melkein jokaisen korttelin nurkalla. Tämä kiva taideteos on Surf Kitchenin seinällä. Paluumatkalla hotellille Soi 5:llä. Melko rauhallista on.


Lauantai 01.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.1 astetta. Pera ja Satu lähtivät kohti Suomea 5.25. Moo ja Mam sekä molemmat yövahdit olivat lisäksemme saattamassa heitä matkalle naiskuskin taksiin. 7.00 mentiin Päivin kanssa aamiaiselle ja 7.30 tuli Lek hakemaan minut. Päivi halusi vieläkin parannella kylkeään. Tumppi ja Pete haettiin Park Lane-condolta ja suunnattiin Plutaluangiin. Nyt pelattiin South ja East eikä pelaajia ollut kovin paljon. Kenttä on kuivunut runsaasti vaikka vetisiä paikkoja vielä löytyikin. Kun pelattiin toiseksi viimeistä reikää, alkoi sataa. Onneksi olimme risteyksen kioskin kohdalla, jossa pidettiin sadetta reilun vartin verran. Klubilla oli normaali ohjelma. Klubi on halpa kuten kioskitkin kentällä. Singhatölkki maksaa 45 bahtia.

Pattaya, Plutaluang 01.12.12
Satu ja Pera lähdössä Suomeen. Mam ja Moo tulivat vartavasten saattamaan. Kyydittävät ovat taksissa ja kuskillakin on hymy herkässä. Kotimatka alkaa. Plutaluangin South-kentän 2. griinillä ollaan. Pete on chipannut vesirajasta lähelle reikää.
Tulotien risteyksen kohdalla olevassa kioskissa on suuri seinämaalaus. North-kentän 4. väylän majakka näkyy hienosti Southin 6. väylälle. Risteysalue kioskeineen on laitettu hienoksi. Tumppi astelee 4. tiille.
Vapaalla oleva caddy tai joku muu työntekijä pysähtyi juttelemaan. 7. tiin vieressä valmistetaan ja myydään ruokaa, jota caddyt ostavat. Mitä Tumpille tapahtui? Erikoisesta paikasta joka tapauksessa lyö.
Majakka ja N3:n griini näkyvät hienosti tännekin E5:lle. Risteyksen kioskilla pidettiin sadetta monen muun pelaajan tapaan. Pete on lyönyt lähestymislyönnin. Hyvin se käy yhdelläkin kädellä.

Pattayalla Lek vei meidät Pattaya Sports Clubille, josta ostettiin voucherit Pleasant Valleyyn. Pahassa ruuhkassa ajettiin sitten hissukseen Jomtienille. Hetken kuluttua lähdettiin Päivin kanssa Thepprasitin iltatorille, josta Päivi sai haluamansa kengät. Sieltä ajettiin takaisin bahtbussilla ja mentiin Vivianiin syömään. Siellä juteltiin Rönkköjen kanssa. Tumppi ja Petekin tulivat paikalle.

Päivän ylin lämpötila oli 29.5 astetta. Plutaluangin pientä sadekuuroa lukuun ottamatta päivä oli selkeä.

Pattaya 01.12.12
Kenkäkaupassa ollaan Thepprasitin iltatorilla. Herkullisia täytekakkuja oli tarjolla Thepprasitin varrella.. Ravintola Venue iltavalaistuksessa Thappraya Roadilla.


Sunnuntai 02.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.5 astetta. Taivas oli aamulla pilvetön. Vessan pytty oli aamulla tukossa ja aamiaiselle mennessämme 8.20 kerroimme sen henkilökunnalle. Pumpulla asia hoitui nopeasti. Moolla oli päällään paita, jossa luki etupuolella "Access Moo". Kasöörin nimikin kuultiin ja se on Mam ja lausutaan "Määm". 10.30 lähdettiin kävelylle ja mentiin Jomtien 2nd Roadia Wat Boon Kanchana Roadille, joka menee Tumpin kämpän vierestä. Sitten käveltiin rantaan ja sitä pitkin takaisin päin katsellen rantaelämää ja vesiurheiluja, mm. liitovarjolla lentelyä. Nanda's Cafe'ssa käytiin jäätelöllä ja söin ison banana splitin, joka maksoi 99 bt. Sitten vaihdettiin rahaa kurssiin 39.44 ja ostettiin rantakadun varresta munkkeja.

Seppälät tulivat kahville ja drinkeille n. 14.00. Iltaa istuttiin mm. kuvia katsellen. 17.30 lähdettiin syömään ja mentiin Soi 5:n päässä olevalla torilla sijaitsevaan Kiss Food Restaurantiin Seppälöiden kanssa. Sen edessä tavattiin hotellissamme asuvat suomalaiset, jotka pyydettiin seuraamme. Wieninleike ja Cordon Bleu maksoivat 140 bt. ja olivat ihan hyvät. Ruoan jälkeen mentiin Vivianiin ja matkalla tavattiin Jali parturiliikkeen edessä normaalipaikaltaan. Vivianissa oli taas muutamia suomalaisia. Drinkkien jälkeen palattiin 2nd Roadin kautta hotellille ja taas tuli Jali vastaan.

Päivän ylin lämpötila oli 30.6 astetta eikä sadetta ollut koko päivänä.

Pattaya 02.12.12
Kukkakauppa Jomtien Beach 2nd Roadilla kävelyreittimme varrella. Uutta taloa rakennetaan kadun varteen sunnuntainakin. Jomtien Beach 2nd Roadin ja Wat Boon Roadin risteys.
Meren rannallakin alkaa olla jo elämää aamupäivällä. Uusi riippuliitäjä aloittaa minuutin lenkkinsä. Suomibaari Jomtienin rannalla. Näitä löytyy joka paikasta.
Tässä ilmeisesti valmistaudutaan kuninkaan syntymäpäivään. Raskas työkone eteni betonilla päällystetyllä Soi 5:llä. Poseeraus Soi 5:llä. Kiss Food-ravintola näkyy 2nd Roadin takaa.
Tällä naisella on siteitä Suomeen ja munkit tekevät hyvin kauppansa. Esa ja hotellissamme asunut suomalainen pariskunta. Vivianin työntekijät: Somin kaverin tyttö Noo, Somin tyttö Nueng ja Mee.


Maanantai 03.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.2 astetta. Taivalla oli aamulla hyvin kevyttä yläpilveä. Aamiaisella oltiin 7.30, jonka jälkeen kirjoiteltiin kortteja, jotka toimivat joulukortteina. Pan tuli hakemaan 9.10 ja kyydissä olivat jo Seppälät ja Räihät. Päivikin lähti nyt pelaamaan. Tumppi ja Jali haettiin myös kyytiin ja mentiin Pleasant Valleyyn. Seppälän porukalla oli varattu aika 10.30, meillä ei mitään. Buukkauksia näkyi olevan paljon, mutta vastaanottaja kirjoitti listaan 4:n tilalle 8. Peli maksettiin 700 bt:n voucherilla, caddy maksoi 300 bt ja Päivin auto 600 bt. Ykköstiillä ei ollut ketään eikä ruuhkasta ollut muutenkaan tietoakaan. Seppälät halusivat pelata Räihien kanssa, joten meidän porukka lähti edeltä. Me miehet pelattiin taas taaemmilta tiiltä, jotta saatiin kentälle järkevä pituus. Peli eteni hienosti, kenttä oli kuiva ja griinit liukkaat. Jali pelasi 76 neljällä birkulla. Pelin jälkeen istuttiin hetki klubilla ja paluumatka hotellille kesti noin tunnin.

Pattaya, Pleasant Valley 03.12.12
Aew Laundry sijaitsee aivan hotellimme vastapäätä Soi 4:llä. Suuri joukko caddyjä ja pari pelaajaa Pleasant Valleyn 1. tiillä. Mukavasti on 3. väylän griini sijoitettu veden taakse.
4. väylän griiniä lähestytään auringon paahtaessa. Päivikin näyttää nauttivan, kun pääsi taas viikon tauon jälkeen pelaamaan. Jali odottelee 6. väylällä 2. lyöntiä: "Onko tämä tosiaan par 5?"
Tumpin putti lähtee griinin ulkopuolelta 18. väylällä. 9. väylä on todella hieno. Tiipaikka näkyy aivan oikeassa reunassa. Tarjoilijakin seuraa peliä ravintolan ikkunasta hiljaiseen aikaan.

Päivin kanssa juotiin kahvit ja sen jälkeen kävin kaupassa ostamassa lisää kortteja sekä 7 Elevenistä leipää, kinkkua ja olutta. 4 Leo-olutta maksoi 117 bt. Hain myös pyykit ja sitten kirjoitettiin taas kortteja. Seitsemän jälkeen käveltiin Vivianiin syömään yhdessä. Rönköt istuivat yhdessä pöydässä ja menimme heidän seuraansa. Tumppi oli taas paikalla samoin kuin Keimolan porukkakin. Seppälätkin ilmaantuivat sinne hetkeä myöhemmin. Hotellille palattiin 20.45.

Päivän ylin lämpötila oli 30.6 astetta. Sää oli hyvä, tuulta hieman eikä satanut koko päivänä siellä missä olimme. Paluumatkalla kuitenkin näkyi Sukhumvitillä, että oli satanut jossain vaiheessa aika paljonkin.

Pattaya 03.12.12
Korkea kuorma pick-upissa Sukhumvit Roadilla Pattayalla. Nyt käännytään Wat Boon Roadille kohti rantaa. Tämä joulukoristelu näyttää aika kivalta Beach Roadilla.


Tiistai 04.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.5 astetta, ohutta yläpilveä. Aamiaisella oltiin 7.15 ja Pin tuli hakemaan 7.55. Sitten haettiin Tumppi ja Pete ja Pin vei meidät Crystal Bay Golf Clubille. Si Rachan kaupungissa oli koululaisilla kulkue kuninkaan syntymäpäivän aaton kunniaksi. Greenfee kentälle oli 1000 bt ja caddy normaalit 300 bt. Pelasimme ensin B-lenkin ja sitten C:n. Kenttä oli paremmassa kunnossa kuin edellisellä kerralla vuosi sitten ja kuiva. Klubitalo alkaa olla vähän ränsistynyt eikä vanhaa tuttua kukkaloistoa näkynyt. Pelaamaan päästiin 9.40, vaikka ajan varausta ei ollut. Pelaajia oli aika vähän.

Crystal Bay 04.12.12
Si Rachassa oli juhlakulkue kuninkaan syntymäpäivän aattona. Tässä on jo esimakua Walking Streetin kulkueesta. On joukossa näköjään vanhempiakin ihmisiä kulkueen mukana.
Crystal Bayn kokoontumispaikan kioski ja suunta kohti B1-tiitä. B-lenkin 3. väylällä voi riskeerata, jos rahkeet riittää. Siilin näköinen puusta pudonnut tuote. Luonnossa näkee kaikkea.
Pete ja Tumppi caddyineen 3. griinillä, jonka takana on joki. B6 on haastava par 3, vaikka onkin lyhyt. Griini on vino ja liukas. Kioski on tässä kauniilla paikalla 6. griinin jälkeen.
Tumppi lyö 7. väylällä, joka on hieno par 3. Kolme caddyä odottelemassa töiden alkua. Iso ravintola oli täälläkin ikävästi melkein tyhjä.

Hotellille ehdittiin takaisin 15.30 ja vein heti pyykit pesulaan. Palatessani hotellin henkilökunta kysyi sähköpostiani ja heti tuli hauska elektroninen joulukortti, johon oli ympätty hotellin henkilökunnan valokuvia. Annoin heille myös Peran osoitteen, jonne sama kortti heti lähti. Huoneessa juotiin iltapäiväkahvit.

Pienen lepotauon jälkeen 17.30 kävelimme Jomtien 2nd Roadin varteen Soi 5:n kohdalle, josta Takkusen Pete otti meidät kyytiinsä. Siellä olivat jo Peten vaimo Modi ja tytär Jessica. Jalikin tuli kyytiin pari korttelia myöhemmin. Ruuhkassa ajeltiin 3rd Roadille Fishing Park-ravintolaan. Sinne saapuivat moottoripyörällä myös Tumppi ja Mee. Ruoaksi tilattiin erilaisia kalaruokia ja muuta tulista thairuokaa. Alueella sai myös onkia ja venäläiset vetivät ylös parikiloisia kaloja. Syötyämme palasimme Peten kyydissä hotellille 20.30 ja poikettiin vielä 7 Elevenissä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.1 astetta eikä koko päivänä satanut.

Pattaya 04.12.12
Fishing Park sijaitsee 3rd Roadilla Centralin ja North Pattaya Roadin välillä. Takkusen perhe miettii tilausta Fishing Park-ravintolassa. Kalaa oli tarjolla monessa muodossa muiden sörsseleiden lisäksi.
Takkuset, Jali ja Esa tyytyväisinä aterian jälkeen. Tumppi ja Mee olivat kovin vakavina juuri tällä hetkellä. Sisällä oli musiikkia, mutta kuului se uloskin.


Keskiviikko 05.12.12 Nyt vietetään Thaimaassa kuninkaan syntymäpäivää. Yön alin lämpötila oli 25.3 astetta ja taivas oli täysin kirkas. 7.15 mentiin aamiaiselle ja Lek tuli 7.55. Sitten haettiin Pete, Tumppi ja Jali Park Lanelta ja lähdettiin ilman buukkausta kohti Chonburi Century Country Clubia. Loppumatkasta tie oli hyvin huonossa kunnossa. Kentällä näytti olevan kilpailu käynnissä, mutta pelaamaan oltaisi päästy, mutta caddyjä ei ollut käytettävissä tarpeeksi. Niinpä kurvattiin takaisin ja päätettiin ajaa Greenwood Golf & Country Clubille. Pete soitti sinne ajan eikä ongelmia ollut. Greenfee oli pyhäpäivän johdosta 1400 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 600 bt. Klubin alue oli vähän siistiytynyt ja harjoitusgriinitkin leikattu. Pelaamaan päästiin melkein heti ja aloitimme A-lenkiltä. Päivi lähti 10.10 edeltä autolla kaksistaan caddyn kanssa ja pelasikin todella nopeasti kierroksen. Me miehet pelattiin toiseksi taaimmalta eli valkoiselta tiiltä. Tiimerkkien värit vaihtelevat Thaimaassa eri kentillä eli standardia ei ole. Kenttä oli kuiva, griinit nopeat ja kenttä kaikin puolin hyvässä kunnossa. Toisena puolikkaana pelattiin B, eikä edessä ollut enää ketään. Pelin ja suihkun jälkeen syötiin klubilla. Paluumatkalla poikettiin Tumpin ja Jalin toivomuksesta "Koirabaarissa" Treasure Hillin risteyksen lähellä.

Greenwood 05.12.12
Kentän puoleinen piha-alue on ympätty aivan täyteen pesaita. Infotaulu oven vieressä on hyvä. Aika komea on Greenfield Golf & Country Clubin klubitalon alue. Kyllä riittää puutarhurilla hommaa. Huolellista griinityöskentelyä A8:n griinillä. Jalin rutiinit näyttävät aivan samanlaisilta kuin isällään.
B-lenkin 1. griini. Jalin avaus on tullut melkein griinille asti vähän sivuun. Viimeiset 100 metriä ovat ylämäkeä B4:llä, joka on aika pitkä par 5. B6. väylän griini bunkkereineen näyttää oikein siistiltä.
Greenwood on kehittynyt paljon vanhoista Noble Place-ajoista. Kenttäkartta puuttuu tuloskortista, mutta on kyllä ravintolan pöydällä. Lek suostui lopulta tulemaan "koirabaariin" sisälle.

Hotellilla oltiin vähän ennen viittä. Hain pyykit Aew Laundrystä, joka on aivan hotellin päädyn kohdalla. Hetken levättyämme lähdimme vaihtamaan rahaa rantakadulle ja kurssi oli 39.60. Sitten kävelimme rannan puolta Vivianiin, joka oli täynnä asiakkaita. Tumppi oli tuttuun tapaan siellä ja Rönkötkin tulivat. Otettiin GT:t ja palattiin sitten hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 31.4 astetta ja päivä poutainen ja kuuma.

Pattaya 05.12.12
Ihan on kivan näköinen joulukoristelu Nirvanan aulassa. Rannalla oli aika paljon porukoita, vaikka ilta oli vielä nuori. Vivianissa oli taas paljon porukkaa. Tumppi Keimolan ryhmän pöydässä.


Torstai 06.12.12 Nyt oli sitten Suomen itsenäisyyspäivä. Yön alin lämpötila oli 25.3 astetta ja taivas oli taas täysin kirkas. Herätys oli aikaisin ja aamiaiselle mentiin 7.00. Tarkoitus oli mennä pelaamaan Bangphrahan, mutta soitin sinne ja lähtöaika olisi saatu vasta puolen päivän jälkeen. Sitten soitin Khao Keowiin, mutta se oli täyteen buukattu. Seuraavana oli soittovuorossa Mountain Shadow, jonne löytyi aika 10.00, joten sinne suunnattiin. Lek tuli 7.30 ja Tumppi haettiin mukaan pelaamaan Mountain Shadow Golf Clubia, josta Tumpille oli jäänyt huono käsitys aikaisemmista peleistä lähinnä runsaan palmuston vuoksi. Greenfee oli 850 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 450 bt. Ennen meitä oli 10. tiillä lähdössä ruotsalaisten kilpailu ja pääsimme heidän peräänsä 9.30. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja kaltevat griinit tosi liukkaat. Palmuja ja muita puita on paljon, mutta tällä kertaa ne eivät haitanneet peliä kovin paljon. Kivat ja osaavat caddyt lisäsivät pelinautintoa. Kierros kesti 4h 30min ja kuumaa oli. Suihkussa käyntiin ja ravintolanautintoihin meni yhteensä tunti, jonka jälkeen palattiin Jomtienille.

Mountain Shadow 06.12.12
Mountain Shadow'n kenttää näkyy aivan klubin vierellä. Harjoitusgriini on hyvällä paikalla, mikä on harvinaista. 12. väylällä jouduttiin odottelemaan, että edellä menevät häipyvät griiniltä.
Tästähän voisi yrittää jo päälle 14. griinille, mutta riskinsä siinäkin on. 15. väylä par 3 on samantyyppinen kuin hyvin moni muukin Pattayalla. Caddytkin pitävät taukoa. Heillä on aina omat juomat ja eväät mukana.
3. väylä on mielenkiintoinen par 5, jossa vaikeudet saattavat kasautua loppuun. 9. griini on paraatipaikalla klubitalon edessä keskellä terassilta seurattavaksi. Tässä näkyy tasainen ja suora puistomainen 9. väylä klubilta päin katsottuna.

Hotellilla oltiin hetki, vein pyykit ja Tumppi poikkesi meillä. Sitten lähdettiin Antin ja Seijan luokse View Talay 5 D:hen, jossa heidän kämppänsä oli 17. kerroksessa. Seppälöillä juotiin kahvit ja oluet ja mentiin syömään Vivianin takana olevaan Claudio-ravintolaan. Ruoka oli erinomaista ja sopivan hintaista. Pois lähtiessämme Som tuli Jorman opastamana tapaamaan ravintolan omistajaa Nuita, joka myös pelaa golfia. Sitten mentiinkin yhdessä Vivianiin ottamaan GT:t. Yksi suomalainen ei-golfari oli tutustumiskierroksella ja tuli istumaan seuraamme. Yhdeksän jälkeen lähdettiin hotellille valmistautumaan seuraavaan päivään. 7 Elevenissä poikettiin ostamassa eväitä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.1 astetta ja sää oli selkeä koko päivän.

Pattaya 06.12.12
Näkymä luoteeseen Koh Larnille ja Pattaya Parkille Seppälöiden parvekkeelta. Erinomainen systeemi: kanat tai possut kypsyvät vielä syödessä kuumalla levyllä. Claudio-ravintolan omistaja Nui pelaa myös golfia ja vielä melko ahkerasti kuten Seijakin.


Perjantai 07.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.5 astetta ja taivas oli aamulla puolipilvinen. Aamiaiselle mentiin jo 6.40, Koska kokki oli paikalla aasialaisen ryhmän lähdön vuoksi, saimme kunnon aamiaisen. 7.15 Mentiin Vivianiin, josta lähdettiin Somin järjestämällä 500 bt:n kuljetuksella Amata Spring Country Clubille Chonburiin katsomaan Aasian Tourin osakilpailua, jossa olivat mukana Jaakko Mäkitalo, Kalle Samooja ja Joonas Granberg. Mukana oli myös paljon maailman huippuja, kuten Lee Westwood, Sergio García, Bubba Watson, John Daly, Louis Oosthuizen ja Charl Schwartzel sekä iso joukko Aasian parhaita. Kenttä on yksityinen eikä sinne pääse pelaamaan normaalisti kuin osakkaan vieraana. Suuria kisoja siellä pidetään vuosittain eikä se ole ihme, sillä kenttä on erittäin hyvässä kunnossa, mielenkiintoinen ja tarpeeksi haastava huippupelaajillekin. Meitä oli mukana Jukka, Juha, Päivi, minä, Tumppi ja Mee. Toinen ryhmä tuli sunnuntaina. Ari ja Eeva tavattiin siellä ja paljon Tumpin tuttuja.

Amata Spring 07.12.12
Amata Spring Country Clubin portilla ollaan. Amata Springin golfkentän väyläkartta klubitalon lähellä. Kuuluisien golfareiden kuvia kisamainoksen edessä.
Takana näkyvälle klubitalolle ei katsojilla ollut nyt asiaa. Yksi kisaporukka on lähestymässä vaikeaa vinoa 9. griiniä. John Daly, Phullar ja Nirat ovat 18. griinillä ja seuraava ryhmä lähestyy.
Mee, Tumppi, Ari ja Eeva seuraavat peliä. Taivas näyttää uhkaavalta. 10. väylän tiipaikka on aivan rangen vieressä. Väylä kääntyy oikealle. Lähestymislyöntien pituutta mittaillaan ennen 10. griiniä.

Joonas Granbergin ryhmän mukana kuljettiin 9. griiniltä sisääntulon loppuun asti. Tosin pallon ollessa 9. griinillä peli keskeytettiin rankan sateen ja ukkosen vuoksi n. 40 minuutiksi. Sitten jatkettiin aurinkoisissa olosuhteissa. Kaikki väylät ovat komeita, mutta erityisesti mieleen jäi 17. väylä, par 3, joka lyödään saareen. Sinne mennään venekuljetuksella. Väylä ei kuitenkaan ole kovin pitkä. Joonas tössi vähän lopussa, mutta pelasi päivän parissa ja pääsi reippaasti viimeisille kierroksille Kalle Samoojan tapaan. 15.00 otettiin ravintolateltassa pientä syötävää ja 16.00 lähdettiin takaisin Pattayalle. Matka kesti 1h 20min ruuhkan vuoksi.

Amata Spring 07.12.12
Joonas Granberg mittailee matkaa bunkkereiden taakse 11. tiillä. Nämä bunkkerit ovat ottamassa vastaan avauksia 11. väylällä. 11. väylän griinille on vielä matkaa tällä komealla par 5:llä.
Linnan vieressä suunnitellaan lähestymislyöntejä kohti liukasta viheriötä. 12. griinin ympärillä on myös ihan riittävästi bunkkereita vinolle griinille. Mielenkiintoisen näköinen 13. väylä, par 3 alamäkeen ei näytä kovin vaikealta.
15. väylä on pitkähkö par 5, joka kääntyy hieman vasemmalle. Jason Knutzon USA:sta ja Joonas kävelevät kohti 15. griiniä. Bunkkereita on vain 16. griinin oikealla puolella.
17. väylä on näyttävä. Lyhyt par 3 ja griini saarella. Pelaajat ovat viimein päässeet puttailemaan. Joonas Granberg on puttaamassa birkkuputtiaan.
Haastavan näköinen on 18. väylä tiiltä katsottuna. Amatan linna taas uudesta kuvakulmasta. 18. griini ja komea klubitalo odottavat pelaajia.
Telttaravintolassa riitti porukkaa juomassa ja syömässä. Yhden sponsorin esittelijätytöt sapuskaa ostamassa. Bubba Watson sai toisen vasurin, Esan vierelleen.
1. väylä on avara, mutta vesi vaanii vasemmalla. 2. väylän griini kanaalin takana ja peliporukka tulossa sinne. Värikkäitä busseja Chonburissa. Bussien maalaaminen taitaa olla yksi taiteen laji täällä.

Vivianin kautta Päivi meni hierontaan ja minä hotellille, kun olin ensin hakenut pyykit (110 bt). 19.20 mentiin syömään Kiss Food-ravintolaan, josta palattiin suoraan hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 32.2 astetta eli reissun korkein lukema tähän mennessä. Pattayalla ei ollut satanut.


Lauantai 08.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.4 astetta. Aamiaiselle mentiin 7.00 ja kokki oli jo paikalla. Lek tuli 7.40 ja Tumppi haettiin Vivianista mukaan Plutaluangiin. Vanha tuttu caddy 306 oli siellä odottamassa ja tervehti iloisesti. Meillä ei ollut buukkausta, mutta Tumppi oli ollut yhteydessä Guitarin äitiin, joka oli järjestellyt caddyjä. Päivi osti proshopista golfsandaalit 1500 bahtilla. Missään muualla Thaimaassa ei ole nähty myynnissä golfsandaaleja. Greenfee oli normaali viikonlopun 900 bt, caddy 220 bt. Päivi otti auton, joka maksoi 600 bt ja minunkin bägi laitettiin siihen. Itse kuitenkin kävelin Tumpin kanssa. Pelaamaan päästiin heti, koska pelaajia ei ollut paljon. Nyt pelattiin toivomuksemme mukaan West ja North. Kenttä oli kuivunut entisestään ja oli jo kiva pelata, mutta griinit eivät olleet kovin nopeat. Peli sujui ripeästi. Klubilla otettiin oluet ja syötiin. Takaisin hotellilla oltiin jo 15.00.

Plutaluang 08.12.12
Plutaluangin W2- väylällä voi jo draivata tosissaan. Pallo lentää tuossa sillan yläpuolella. Pallojen kalastus verkolla käynnissä. Ja niitähän löytyy. Kioskeissa niitä sitten myydään. Risteyspaikan kioski 8. väylän tiillä on hyvin varustettu, pallojakin löytyy syömisen ja juomisen lisäksi.
Tumppi suunnittelee puttilinjaa Westin 9. väylän griinillä. Tämä N3 on Plutaluangin komeimpia väyliä ja ainakin jää mieleen. Griinille päin ollaan menossa tekemään kolme puttia.
Northin 8. tiillä oli Tumpilla aikaa lepäillä, kun jouduttiin odottamaan. Caddyt pakkaavat varusteita 9. tiillä. Draiveria ei enää tarvita. Suuntana klubiravintola, kuten tapoihimme kuuluu täälläkin.

Ensimmäiseksi keitettiin kahvit ja syötiin leipää, juustoa, makkaraa, kinkkua ja tonnikalaa. Ruokalevon jälkeen 17.30 lähdettiin rannalle kuvaamaan ja ihailemaan auringonlaskua. Sitten käveltiin Foodmartiin ostamaan juomia ja leipää. Sieltä saa myös ruisleipää, jota suomalaiset kaipaavat. Paluumatkalla käväistiin Vivianissa ja palattiin hotellille iltaa viettämään golfia katsellen.

Päivän ylin lämpötila oli 30.5 astetta. Koko päivänä ei satanut siellä, missä olimme, mutta kuulemma Plutaluangissa oli satanut sen jälkeen, kun lähdimme sieltä.

Pattaya 08.12.12
Hotellimme johtaja Cleve antaa ohjeita uima-altaan puhdistukseen. Vielä on liitelijöitä ilmassa ja aurinkotuoleissa porukkaa. Uimareita riitti Jomtienin rannalla vielä auringonlaskun aikaankin.
10 minuutin päästä aurinko on kadonnut horisontin taakse. Vielä 5 minuuttia aikaa ja vesiskooteri kurvaa rantaan. Puolen minuutin päästä se katoaa ja kello on nyt 17.51.
Sinne meni, mutta taivaalle jäi merkit pitkäksi aikaa. Vielä loistaa vähän punaisena, mutta taivaalle jäi väriä. Welcome World Beach Resortin kyltti on hillityn komea.


Sunnuntai 09.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.5 astetta ja taivas oli täysin kirkas. Aamiaisella oltiin 7.50 ja japsiryhmä lähdössä lentokentälle. Edellispäivänä jalkansa loukannut nainen oli myös lähdössä nilkka tiukasti teipattuna. Tänään pidettiin vapaapäivä golfista. Vein pyykit pesulaan, jota hotellimmekin käyttää. Samalla reissulla hain 7 Elevenistä vettä ja Tonicia. Sitten kävin vaihtamassa rahaa Yenjitissä ja kurssi oli 39.30. Päivi kävi puolestaan hieronnassa. Sitten katseltiin Eurosportilta sprinttihiihtoa ja mäkihyppyä sekä golfkanavalta golfia. 11.30 juotiin kahvit.

Puolen päivän jälkeen ajettiin Pattayan 2nd Roadille ja käytiin ostamassa Pikku-Mikesta parit shortsit. Koska hiukkasen satoi, palattiin saman tien hotellille Family Martin kautta ja sieltä ostettiin jäätelöt. Sitten tulivatkin siivoojat huoneeseen ja käytiin alhaalla juomassa 60 bahtin Singhat. Se herättikin huomiota hotellin henkilökunnassa ja vielä seuraavana päivänäkin kuultiin siitä. Huoneessa seurattiin sitten Amata Springin golfkisan ratkaisuhetkiä. Kalle Samooja kiri lopussa mainiosti ja sijoittui 20 parhaan joukkoon. Voiton korjasi ylivoimaisesti ja hämmästyttävällä tavalla Etelä-Afrikan Charl Schwartzel. Hän teki ainoastaan yhden bogeyn neljän kierroksen kisassa.

Antti ja Seija tulivat drinkeille ja n. 19.00 mentiin yhdessä syömään Vivianin taakse Claudioon. Hyvän aterian jälkeen mentiin Vivianiin, jossa oli Näppiskin paikalla ja tietysti Tumppi. Parin GT:n jälkeen palattiin hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 31.2 astetta ja sää oli tuota Beach Roadin kuuroa lukuun ottamatta selkeä.

Pattaya 09.12.12
Tarjoilija otti kuvan meistä kaikista, kun oltiin syömässä Claudiossa. Päivi, Tumppi ja Som Vivianissa. Tumppi tutkii tablet-tietokonettaan. Kaksi suomalaista golfravintolaa vierekkäin: Menuet ja Vivian.


Maanantai 10.12.12 Thaimaassa vietetään Perustuslain päivää ja koululaisilla on vapaapäivä. Yön alin lämpötila oli 25.3 astetta ja päivästä näytti tulevan selkeä. Aamiaiselle mentiin 7.00 ja Pan tuli hakemaan meitä 7.35. Tumppi haettiin Vivianista ja Jali Park Lanen viereisen 7 Elevenin kohdalta. Sitten ajettiin tunnin matka Chonburi Century Country Clubille, jonne Tumppi oli varannut ajankin. Greenfee oli pyhäpäivän vuoksi 400 bt, caddy maksoi 250 bt ja auto 600 bt. Minä lastasin taas bägini siihen, vaikka itse kävelinkin ja caddy oli tyytyväinen. Edellämme lähti kaksi suomalaisryhmää ja matkaan päästiin 9.10. Kenttä oli kuiva ja aika hyvässä kunnossa. Griinit olivat nopeat, mutta bunkkereissa oli hyvin vähän hiekkaa. Tein kierroksella kaksi birkkua ja toinen niistä tuli loppuun 18. väylälle. Kierros kesti 4h 20min. Klubin lockertilat ovat hyvin vaatimattomia eikä pyyhkeitä ollut. Jali ja Tumppi kävivät suihkussa, mutta Päivin kanssa tyydyttiin oluisiin. Sitten päästiinkin nopeasti lähtemään takaisin Pattayalle. Matka kesti nyt tunnin ja 10 minuuttia. Matkalla Pakruamin kohdalla satoi hetken ja Pattayalle saavuttuamme tuli hieman pienempi vesikuuro.

Chonburi Century 10.12.12
Chonburi Century Country Clubin 1. tiillä oli muitakin suomalaisia. 2. väylällä on puu inhottavasti keskellä väylää. Jali testasi molemmat vesiesteet. Ensimmäisessä oli avaus.
Tämän kentän väylätaulukin kaipaisi jo hieman kohennusta. 9. griinillä ollaan ja kierros on jo puolivälissä. Onhan täällä kukkiviakin pensaita, mutta aika vähän.
Ennen 18. griiniä on outoja pensaita. Jalin kanssa tehtiin birkut. Klubitalo on hyvin pieni, mutta ravintola ja suihkut löytyvät. Tyttöä hymyilyttää, kun huomaa, että kuvaan kukkivia pensaita.

Hotellilla käytiin suihkussa ja keitettiin kahvit. Sitten vein pyykkipussin Aew Laundryyn ja hain toisen pussin 20 metriä kauempana olevasta pesulasta. Hinta oli 120 bt. Sen jälkeen varailin peliaikoja loppuviikoksi ja pidettiin lepotauko.

Illalla mentiin syömään Surf Kitcheniin, jossa Päivi ei ollut kovin tyytyväinen annokseensa "kanaa hapan-imeläkastikkeessa". Siinä oli vain neljä pientä kanapalaa. Ruokailun jälkeen käveltiin Vivianiin, jossa juteltiin Eeron, Somin ja muidenkin suomalaisten kanssa. Sitten lompsittiin kotiin 7 Elevenin kautta.

Päivän ylin lämpötila oli 31.1 astetta ja sää selkeä noita paria paluumatkan kuuroa lukuun ottamatta.

Pattaya 10.12.12
Päivin takana on maljakossa strelizioita Surf Kitchenissä. Hyvin valaistu myymäläkärry pysähtyi Vivianin eteen. Katselemme Vivianissa Somin kanssa hänen ottamiaan valokuvia.


Tiistai 11.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.5 astetta ja taivas oli kumpupilvien peitossa. Aamiaisella oltiin 6.45 ja saatiin kahvin ja teen lisäksi paahtoleipää. Pin tuli hakemaan 7.05 ja Tumppi haettiin Park Lanesta. Sitten ajettiin Bangphrahan, jossa meille oli varattu aika 8.48. Greenfee oli 1000 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 600 bt. Pelaamaan päästiin n. 8.30 ennen muita suomalaisia, joita oli paikalla. Aloitimme 10. väylältä, johon caddylleni 393 tuli puhelu ja hän valitteli, että joku japanilainen halusi hänet caddykseen. Myönnyin siihen, mutta pomo sanoi puhelimessa, että pelaaja on numero 1 ja caddy numero 2, eli hän jatkoi kanssani. Hyvä ja kaunis caddy hän olikin. Peli eteni rivakasti ja griinit olivat erittäin liukkaat. Tein taas birkun viimeiselle väylälle, joten kiva päätös tuli kierrokselle. Se kesti vain 3.5 tuntia. Pelin jälkeen syötiin taas khao pad gait ja sitten lähdettiin paluumatkalle.

Bangphra 11.12.12
Bangphran klubin edusta on todella komea ja aina hienossa kunnossa. 11. väylää reunustaa vesieste koko matkan. Kenttäkin on aina hyvässä kunnossa. 12. väylä on tämä alueen kentille tyypillinen kaunis par 3.
Vähän erikoisempi kuvakulma: näkymä 13. väylältä 12. griinille päin. Haastava 17. väylä on myös "vetinen" ja sen vuoksi komea par 3. Caddyni 393 heitti myös välillä kaiken peittävän hattunsa.
5. väylän loppupää vasemmalta reunalta nähtynä. Tällä 7. väylällä en ole aikaisemmin apinoita nähnytkään. 8. väylä on kuvauksellinen par 3, joka kerta on pakko kuvata.
Tumppi puttaa paria 8. griinillä. Takana näkyy 9. väylä. 8. griini näkyy todella komeana myös 9. väylältä. Bangphran Resort näkyy kauniina lammen takaa.

Hotellilla oltiin n. 14.00 ja heti keitettiin kahvit. Sitten lepäiltiin ja minä kirjoittelin matkakertomusta puhtaaksi. 15.35 tuli sadekuuro ja ukkonenkin jyrisi 40 minuuttia. Hain pyykit Aewista ja pussi maksoi 80 bahtia. Syömään mentiin Tumpin ja Meen kanssa EuroStariin, jossa Tumpin kanssa tilattiin pippuripihvit. Hyvää oli mutta hieman kallista. Sitten käytiin Soi 8:lla vaihtamassa rahaa ja 7 Elevenistä hakemassa vesiä.

Päivän ylin lämpötila oli 31.5 astetta. Iltapäivän ukkoskuuroa lukuun ottamatta päivä oli selkeä.

Pattaya 11.12.12
Päivi tutkii EuroStarin ravintolan ruokalistaa Beach Roadilla. Sinne oltiin menossa. Tumppi suositteli EuroStarin pippuripihviä ja tuli kanssamme syömään. Värikkäitä jouluvaloja oli runsaasti Lotus Housessa ja sen edustalla Soi 4:llä.


Keskiviikko 12.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.0 astetta ja taivas taas täysin kirkas 6.30. 7.30 mentiin aamiaiselle ja Pan tuli hakemaan meidät 8.30. Tumppi noukittiin kyytiin Vivianista ja Pete odotteli 7 Elevenin edessä Park Lanen lähellä. Siitä ajettiin Khao Keowiin, jonne meillä oli aika 9.26. Greenfee oli 1400 bt ja caddy 300 bt, kuten melkein kaikilla kentillä. Päivin kanssa otettiin auto, joka maksoi kahdelle hengelle 800 bt, mutta minä kuitenkin kävelin koko kierroksen. Pelaajia oli aika vähän ja aloitimme A-lenkiltä. Edessä eikä takana ollut ketään, joten saatiin pelata kaikessa rauhassa. Kenttä oli totuttuun tapaan erinomaisessa kunnossa ja griinit liukkaat. Toisena puoliskona pelattiin B, jossa on se kuuluisa pyöreä saarigriini. Peli kesti noin 4 tuntia ja sen jälkeen syötiin taas klubilla. Paluumatka Jomtienille kesti tunnin. Matkalla alkoi sataa ja Jomtienin 2nd Roadilla oli kadulla vettä 20-30 cm, joten siellä oli satanut hieman rankemminkin. Heti hotellille päästyämme kävin ottamassa valokuvia liikenteestä.

Khao Keow 12.12.12
Khao Kheowin klubitalossa on hyvin paljon portaita. A2 lyödään ojan yli, mutta kauempana rinne viettää vasemmalle. 3. väylä on par-kolmosten helmiä - pitkä ja vaikea.
Khao Kheow Open Zoo on vielä käymättä. Ehkä joskus! 6. väylä avataan kohti vettä ja griinikin on haastavasti veden äärellä. 7. väylä on veden äärellä alusta asti ja kummut pysäyttävät pallot.
Tien varressa on kentän nimikirjaimet ennen 9. tiitä. Tässä on B-lenkin 2. väylä, joka on melkein koko matkan veden vierellä. Päivi 5. väylän tiillä ja siitähän griini näkyy jo hyvin.
Siinä se on. B8 ja pyöreä saarigriini, joka viettää joka puolelta veteen. B-lenkin 9. griini ja klubitalo. Siinä loppuun tavoitetta. B9 ja B1 väylät ja välissä oleva lampi klubin ikkunasta katsottuna.

Pienen lepotauon jälkeen mentiin parturiin R & M Men and Lady-salonkiin, jossa hiusten leikkuu maksoi 100 bt. Päivi otti myös kynsien hoidon. Matkalla sinne tavattiin Seppälät, jotka olivat lähdössä Räihien kanssa syömään Pattayan Beach Roadille johonkin kalaravintolaan. Myös Jali nähtiin ja hän vakuutti lähtevänsä seuraavana aamuna mukaamme pelaamaan. Menin odottelemaan Päiviä Vivianiin, jossa Tumppikin toimi tarjoilijana, kun Som oli lähtenyt tyttöjen kanssa jonnekin. Mee oli edellisenä yönä maalannut ravintolan seinät, jotka olivat nyt ihan siistin näköiset. Päivikin tuli Vivianiin ja sieltä lähdettiin rantakadulle Soi 7:n ja Soi 8:n välissä sijaitsevaan Golden Sand-ravintolaan syömään. Trubaduuri oli siellä hommissa tuttuun tapaan. Sieltä palattiinkin suoraan hotellille.

Päivän ylin lämpötila oli 30.4 astetta. Sateen aikana lämpötila laski hetkeksi 23.4 asteeseen. Kentällä ei satanut eikä illalla paluumatkan jälkeen.

Pattaya 12.12.12
Oho! Hiukan vettä Jomtien Beach 2nd Roadilla Soi 5:n kohdalla. Ja joku vielä kastelee pihaa? Vai olisiko pumppaus käynnissä? Ei ole helppoa mopoilla saati matalilla nykyautoilla.
Eteenpäin on vain mentävä jalat ylhäällä. Onneksi vesi on lämmintä. Päivi parturissa R & M Men & Lady:ssä Jomtien Complexin talossa. Tumppi toimi tarjoilijana Vivianissa, kun omaa väkeä ei ollut paikalla.


Torstai 13.12.12 Yön alin lämpötila oli 24.3 astetta ja taivas aamulla kirkas. Aamiaisella oltiin 6.45 ja saimme kahvin/teen lisäksi paahtoleipää. Lek tuli hakemaan 7.20 ja Tumppi noudettiin Vivianista. Jalista ei kuulunut mitään vaikka oli luvannut ehdottomasti lähteä kanssamme Phoenix Country Clubille. Sinne ajettiin sitten kolmestaan. Greenfee oli 1500 bt, caddy 300 bt ja Päivin ottama auto 700 bt. Laitoin taas bägini siihen vaikka itse kävelinkin. Aika oli varattu 8.32 ja ensin pelattiin The Lake ja toisena puoliskona The Ocean. Kenttä oli tuttuun tapaan erinomaisessa kunnossa ja griinit nopeat, vaikka Ocean-lenkillä ne oli dressattu. Kenttä ei ollut yhtään liian märkä. Porukka edellämme meni hyvää vauhtia eikä takana ollut lähellä ketään painamassa niskaan, joten kierros meni sujuvasti ja kesti vain 3.5 tuntia. 12.45 lähdettiin takaisin ja hotellilla oltiin 13.15. Siinä hyvästeltiin sitten Lek, sillä tämä oli viimeinen pelimme tällä reissulla.

Phoenix 13.12.12
Phoenixin harjoituspaikat ovat aivan klubitalon edustalla, joka on todella siisti. Lake-lenkin 1. tiillä on siistiä kuten klubin lähistöllä ja kaikkialla muuallakin. 2. väylän lampi on nyt pengerretty siistiksi ja lumpeet tekevät sen kauniiksi.
Kentällä ei ole kovin isoja lampia, mutta pieniä on tasaisin välein. Päivi asettuu lyömään 7. väylällä lammen rannalla olevalle tiille. Tästä kohtaa voisi jo yrittää 8. väylän griinille.
Hulppeat talon heti kentän reunalla 8. väylän griinin lähellä. Oceanin 3. väylälläkin on hyvin tilaa, mutta myös bunkkereita. Komea talo Ocean-kentän reunalla ja näköala Jomtienille.
Pitkä käärme luikerteli puussa 9. väylällä ja kiipesi ylös päin. Näitä ei helposti huomaa. Locker-tilassa on tarjolla lukemista ja jääkylmää vettä, jota voi nauttia sohvalla. Phoenixin klubin aula on mahtavan kokoinen. Oikealla caddymasterin toimisto ja pro shop.

Kävin viemässä viimeisen pyykkipussin Aew Laundryyn ja sen jälkeen juotiin päiväkahvit. Golfbägit pakattiin valmiiksi, ettei kaikki jää viimeiseen päivään. 17.30 lähdettiin Vivianiin, jossa sovittiin Rönkköjen kanssa yhteisestä kuljetuksesta lentokentälle. Seppälät tulivat myös Vivianiin ja heidän kanssaan lähdettiin Pattayan Beach Roadille syömään Alt Heidelberg-ravintolaan wieninleikkeet. Ateria oli erinomainen. Sieltä käveltiin Walking Streetille ja vaihdettiin rahaa Yenjitissä kurssiin 39.80, joka oli reissun paras. Sitten mentiin drinkille Windy Gardeniin ja käveltiin Siam Bayshoren läpi 2nd Roadille. Bahtbussilla mentiin Jomtienille ja hotellilla oltiin 21.20.

Päivän ylin lämpötila oli 30.9 astetta ja päivä sateeton.

Pattaya 13.12.12
Alt Heidelberg oli tullessamme melkein täynnä ja on suosittu. Tyttöbaareissa oli vielä vähän asiakkaita, mutta ilta oli vielä nuori. YenJitissä olemme vaihtaneet rahaa jo toistakymmentä vuotta.
Uusia paikkoja tulee kävelykadulle joka vuosi lisää. Windy Gardenin topakka kasööri työnsä ääressä. Samat kokit ovat olleet töissä täällä niin kauan kuin muistetaan.


Perjantai 14.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.0 astetta ja aamu kirkas. Aamiaiselle mentiin 8.00 ja sen jälkeen lepäiltiin, kirjoiteltiin ja valmisteltiin pakkaamista. Kävin Moon koneelta tulostamassa boarding passit. 10.30 lähdettiin kävelylle rantaan ja vesirajan hiekassa käveltiin paljain jaloin melkein kilometri Pattaya Parkille päin. Sitten palailtiin pikkuhiljaa ja käytiin ottamassa oluet takakujalla Comeback Inn-baarissa. Leo maksoi 45 bt, Singha 60 bt ja Gin tonic 50 bt. Sieltä mentiinkin sitten Vivianiin, jossa Rönkköjen kanssa otettiin kahvit ja letut (95 bt). Päivi meni hierontaan soi 2:lla Rungnapha Massageen ja minä hotellille. Päivi kehui hierontapaikkaa erinomaiseksi.

15.30 Seppälät kutsuivat meidät Soi 7:lle Do Do-baariin oluelle. Siitä mentiin Nanda's-kahvilaan syömään jäätelöt. Paluumatkalla hain pyykit Aew Laundrystä (210 bt). Sen jälkeen kävin maksamassa hotellin ja pakkaaminen jatkui. 18.00 oltiin taas Vivianissa, jossa Tumppi, Pete, Modi ja Jessica jo odottelivatkin meitä yhteiselle illalliselle. Loput kahvit ja hapankorput vietiin Somille, joka ei ollut paikalla vaan Mee otti ne vastaan. Takkusten, Tumpin ja Jalin kanssa mentiin sitten syömään Claudioon. Sieltä palattiin taas Vivianiin, jossa Som oli jo paikalla. Hänen kanssaan juteltiin ja otettiin parit pienet jäähyväisdrinkit. Sitten hyvästeltiin ja palattiin hotellille 21.00.

Päivän ylin lämpötila oli 30.7 astetta eikä sateista ollut tietoakaan.

Pattaya 14.12.12
Rantahiekkaa pitkin lähdettiin aamukävelylle. Aurinkotuolit olivat vielä tyhjiä. Ranta oli täynnä tuoleja, mutta tämä alue oli selvästi rauhoitettu tuolibisnekseltä. 5 tähden Rabbit Resortin rannanpuoleinen sisäänkäynti on viidakkomainen.
Comeback Inn-baariin pysähdyttiin janoa sammuttamaan. Kuva Thappraya Roadille päin Vivianin edestä. Päivi on menossa hierontaan Rungnapha Massageen.
Vähän vaatimattomampi asunto Soi 3:n ja Soi 4:n välissä aivan hotellimme lähellä. Nirvanan toimiston iloiset naiset yhteiskuvassa ja yksi vartijakin pääsi kuvaan. Nanda's Cafe'hen mentiin jäätelölle. Komeat ja herkulliset annokset tulivatkin.


Lauantai 15.12.12 Yön alin lämpötila oli 25.0 astetta ja aamu taas kirkas. Heräsin 4.30 ja viimeistelin pakkaukset. Ne kannettiin alas 5.30 ja mentiin aamiaiselle. Mam ja Moo tulivat tuttuun tapaan saattamaan ja heiltä saatiin vielä joulukortti. Somin veli Chad tuli hakemaan meitä 6.00 ja kotimatka alkoi 6.05. Matka Suvarnabhumin kentälle Rönkköjen kanssa kesti vain 1h 5min ja maksoi 2300 bt. Seppälät tulivat sinne samaan aikaan. Baggage dropissa oli pieni jono, mutta kaikki sujui nopeasti. Ostosten ja aamiaisen parissa Dairy Queenissä aika sujui nopeasti. Finnairin Airbus A330-300 oli G5-portilla ja siihen päästiin 10.25. Kone lähti portilta muutaman minuutin myöhässä 10.59 ja pienen jonotuksen jälkeen ilmaan noustiin 11.17. Lentoajaksi ilmoitettiin 10h 55min vastatuulen vuoksi. Lento sujui leppoisasti ja Helsinkiin laskeuduttiin 17.09 eli ennakoitu lentoaika piti hyvin paikkansa. Kone meni huoltohallin lähelle ja bussilla meidät kuljetettiin passintarkastukseen. Matkatavaroiden saamiseen meni tällä kertaa aikaa melkein tunti. Sopiva taksi saatiin heti ja kotona oltiin 18.30. Taksi maksoi 55 €. Sää oli poutainen, pakkasta 5 astetta ja lunta maassa 30 cm, joten paluu todellisuuteen oli hieman karu. Matka onnistui kaikin puolin hyvin ja meillä oli kivaa peliseuraa. Ainut negatiivinen asia oli Päivin kylkiluun napsahtaminen hierojalla, mutta sekin alkaa pikkuhiljaa olla kunnossa ja esti pelaamisen vain viikon ajan.

Pattaya - Bangkok - Espoo 15.12.12
Aamuauringon tehdessä nousuaan ajeltiin lentokentälle päin. Suvarnabhumin lentoasemalla kävi vipinä jo aamuvarhain. Seppälätkin saapuivat kentälle samaan aikaan.
Terminaaliin on rakennettu iso lohikäärme, jolla on kolme päätä. Rönkköjen kanssa istuttiin aamiaisella Dairy Queenissä. Finnairin kone siellä jo odottaakin valmiina putkella.
Alpine Golfin kenttä on 18-reikäinen 25 km:n päässä Suvarnabhumista. Rönköt matkan teossa jo aika lähellä Helsinkiä. Näkymä ikkunastamme sunnuntaiaamuna 16.12.2012.


Yhteenveto ja tilastotietoa 10. golfmatkasta Pattayalle

Tämä oli meidän 10. golfmatka Thaimaahan. Aina olemme olleet Pattayalla ja lisäksi yhdellä matkalla ensimmäinen viikko Chiang Maissa.

Melkein kaikki golfkentät n. tunnin ajomatkan sisällä Pattayasta on tullut pelattua, mutta vielä on ainakin kolme pikkukenttää käymättä ja lisäksi Wangjuntrin Valley-kenttä sekä Amata Spring Country Club, jonne pääsy onkin vaikeaa, sillä sinne pääsee vain osakkeen omistajan seurassa pelaamaan. Kävimme kuitenkin siellä katsomassa nyt Aasian Tourin kisaa, joten kenttä on siten tuttu. Uusia kenttiäkin valmistuu Pattayan lähelle hiljakseen. Ehkä ensi vuonna saamme pelata jo St. Andrew/Green Valley/Silky Oakin oheen valmistuvalla kentällä. Tällä kertaa tuli ainoana uutena kenttänä pelattua Wangjuntrin Jungle-kenttä, josta oli valmiina 9 reikää.

Kierroksia tuli minulle 21 ja eri kenttiä 18. Kohokohtia olivat Somin ja Vivian Golftoursin järjestämä pelimatka Wangjuntriin ja peli sekä Loy Krathongjuhla Pattanassa. Kiitokset vielä Somille näistä!

Pattayan pelit (19) maksoivat osaltani seuraavasti: greenfeet 16700 bt, caddyt 5330 bt, kyydit 6690 bt, pakollinen auto kentällä 600 bt. Autopakko (tai tarjoukseen kuuluva auto) oli yhdellä kierroksella. Voucheria käytettiin kahdella kierroksella, muuten Pattaya Sports Clubin alennusta. Lisäksi pelattiin Somin järjestämät pelit Wangjuntrissa ja Pattanassa, jotka maksoivat yhteensä 4600 bt (117 €). Hintaan sisältyivät aamiainen, kuljetukset, greenfee, pakollinen auto ja caddymaksut. Yhteensä pelimaksut, caddyt, kyydit ja pakolliset autot tulivat maksamaan 29320 bt (747 €) eli kierrosta kohti 1543 bt (39.3 €). Tällä kertaa pelattiin yksi minulle uusi kenttä. Kaikki 21 peliä maksoivat siis yhteensä 864 €.

Yleensä pelattiin omassa porukassa, koska meitä oli paljon. Omalle kohdalle pelikavereita tuli samaan lähtöön 12 eri henkilöä. Eniten kierroksia pelasin Tumpin kanssa (17). Sitten tulivat järjestyksessä Jali (10), Päivi (8), Pera (6), Timppa (4), Pete (4) ja loput yksi: Kim (Korea), Kari, Kaija, Teuvo, Antti ja Seija.

Golfkentillä käytiin aina pelin jälkeen klubin ravintolassa ottamassa oluet ja hyvin usein myös syötiin jotain kevyttä, useimmiten thaiannos khao pad gai tai khao pad kung. Iltaisin käytiin sitten eri ravintoloissa syömässä. Eniten käytettiin Viviania (6 kertaa). Seuraavissakin käytiin: Surf Kitchen (3), Claudio (3), Nok eli "risubaari" (2), Golden Sand (2), Kiss Food (2) ja Opal House, Nang Nual, JP House, Jomtien Boathouse, Berliner Eck, Fishing Park, EuroStar ja Alt Heidelberg kerran. Lisäksi Loy krathong-juhlassa syötiin Pattanassa.

Matkasta jäi kuva, että satoi paljon. Sateet olivat enimmäkseen ukkosluontoisia ja kestivät 20 minuuttia - 2 tuntia. Sateiden osalta sää oli poikkeuksellinen Pattayalle, sillä yleensä marras- joulukuussa ei juuri sada. Nyt oli reissumme (4 vk) aikana 14 sateetonta päivää (kohdallemme osunutta), niistä 4 ensimmäisen kahden viikon aikana.

Lämpötila oli päivittäin ylimmillään 30 asteen tuntumassa. Ylin maksimilämpötila mittarissani parvekkeella varjossa oli 7.12. 32.2 astetta ja alin maksimi 28.0 astetta 28.11. Alin mitattu lämpötila oli 21.1 astetta aamulla 19.11. Yleensä yön alin lämpötila oli hieman päälle 25 astetta. Ylin mitattu päivittäinen minimi oli 26.2 astetta 23.11.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
9. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.04.2019
Copyright © 2011 - 2019
Esa Hänninen
ejh@diccons.com