11. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
01.12.-28.12.2015

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen.
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, taksi Bangkok - Pattaya, henkilöauto Pattaya - Kiarti Thanee Country Club, taksi Kiarti Thanee Country Club - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Plutaluang Navy Golf Course (3), Mountain Shadow Golf Club (2), Bangpra Golf Club (2), Pleasant Valley Country Club, Greenwood Golf & CC, Crystal Bay Golf Club, Eastern Star Country Club,Silky Oak Country Club, The Emerald Golf Club, Pattavia Century Country Club, Parichat Golf Links, Kiarti Thanee Country Club.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Alkusanat

Tämän matkan oli mielessä jo keväällä, koska edellisestä Pattayan reissusta tuli syksyllä kuluneeksi jo 3 vuotta ja uusia kenttiäkin on tullut pari kappaletta. Koska olin jo eläkkeellä, voimme huoletta suunnitella pitempääkin matkaa. Ari ja Anne olivat kavereittensa Marjatan ja Raulin kanssa suunnittelemassa Pattayan reissua joulukuuksi ja niinpä mekin päädyimme joulukuuhun. Tumppi oli lähdössä samoihin aikoihin Tigerin kanssa, mutta muita ei nyt ollutkaan lähdössä.

Bangkokin lennosta odoteltiin tarjoushintoja ja syyskuussa tulikin Finnairilta tarjous hintaan 595 euroa. Se hinta oli voimassa kuitenkin vain 14.9. asti ja matkan piti tapahtua ennen joulukuuta. Joulukuulle kuitenkin hinta oli 635 euroa, joten varasin lennot 13.9.2015. Marraskuussa tuli tarjous matkustusluokan korotuksesta ja tartuimme siihen menomatkan osalta.

Tällä kertaa päätimme kokeilla condo-asumista ja kyselin kämppää Augielta View Talay 5:stä sekä suoraan View Talay 7:n nettisivulta 14.9.2015. Sieltä tulikin Seaboard Propertiesilta parempi tarjous, joten päädyimme siihen. Siinä oli kuitenkin mahdollisuus asua vain 26.12. asti, mutta se kelpasi. Hinta oli 27000 bahtia + sähkö ja loppusiivous n. 3500 bahtia. Maksu piti suorittaa heti ja siinä tuli hieman ongelmia, koska Kirkkonummen Osuuspankki vaati vastaanottopankilta IBAN-koodia, jota ei Thaimaassa kuitenkaan käytetä. Ison Omenan Osuuspankissa kuitenkin maksu onnistui täyttämällä valuutansiirtokaavake. View Talay 7 kuitenkin vaati maksusta ”bank split-kuittia”, jota en kuitenkaan pankista saanut. Kaikki kuitenkin selvisia tiiviin mail-vaihdon jälkeen. Viimeiseksi pariksi päiväksi varasin lodgen Bangkokista lentokentän lähellä olevalta Kiarti Thanee Country Clubilta. Sieltä varasin myös yhden golfkierroksen. Hintaa tuli niille yhteensä 9400 bahtia.

Matkan kesto oli 4 viikkoa ja pelasimme 5 kertaa viikossa. Pari ylimääräistä vapaapäivää kuitenkin pidettiin. Golfia pelattiin 18 kierrosta 14 eri kentällä. Uusia kenttiä tuli pelattua kaksi: Parichat Golf Links ja Kiarti Thanee Country Club.

Vielä on Pattayan läheltä pelaamatta Wangjuntrin Valley Course, Amata Spring ja Bangpakong Golfin 9-reikäinen kenttä. Lisäksi Sattahipissa on kaksi armeijan/laivaston 9-reikäistä kenttää, joten syitä uudelle reissulle Pattayalle jäi.

Tiistai 01.12.15 Kari haki meidät 14.50 ja vei Helsingin Lentoasemalle reilussa puolessa tunnissa. Sää oli puolipilvinen ja lämpötila +5 astetta. Etukäteen tehty lähtöselvitys toimi hyvin eikä tarvinnut jonottaa ja siihen auttoi myös priority-selvitys. Loungessa oltiin jo 16.00. Siellä syötiin ja otettiin pari lähtömaljaa. Alussa loungessa oli paljon porukkaa, mutta sitten tyhjeni melkein kokonaa, Koneeseen päästiin aikataulussa 18.05, vaikka bussilla mentiinkin ja Finnairin Airbus A340-300 lähti putkelta täsmälleen 18.35. Koneemme nousi ilmaan kohti Bangkokia 18.47. Lentoajaksi arvioitiin 9h 30 min.

Matka sujui business-luokassa mukavasti illallista nautiskellen ja sitten päästiinkin jo nukkumaan, vaikkei se täälläkään kovin hyvin onnistunut. Matka sujui kuitenkin hyvin. Tumppi ja Tiger lensivät Pattayalle jo 3 päivää aikaisemmin.

Helsinki - Bangkok 01.12.15
Espoossa oli hieno keli lähtiessämme matkaan. Finnairin Loungessa oli juuri tähän aikaan rauhallista. Businessluokassa matkustettiin lokoisasti.

Keskiviikko 02.12.15 Bengalin lahdella oli pilvistä, kun saimme aamiaisen 7.45. Bangkokissa oli vain vähän pilviä ja lämpötila 30 astetta, kun laskeuduimme 9.07. Passin tarkastus sujui nopeasti ja tavaratkin saatiin hyvin. Ulko-ovella 3 odotti taksikuskimme ”Mr. Esa”-lappua pidellen, haki auton parkista ja kohti Pattayaa pääsimme lähtemään 9.55.

Matka sujui nopeasti 1.5 tunnissa ja 27-kerroksisen View Talay 7:n edessä oltiin 11.30. Kyyti maksoi 1500 bahtia, kuten olimme Pimonin kanssa sopineetkin. Huoneemme 347 11. kerroksessa oli maksettu jo etukäteen ja loput 55 bahtia annettiin käteisellä. Pimonin kanssa hoidettiin tulojärjestelyt ja Seaboard Properties halusi 400 euron depositin, joka saadaan takaisin poislähtiessämme. Tavarat hilattiin huoneeseemme, jonne sähköt piti pistää päälle pääkatkaisijasta. Joitakin vikoja rekisteröitiin ja Pimon kävi tarkastamassa ne pesemässä muutamia likaisia astioita. Internet kuului hintaan ja sekin piti pyytää alhaalta. Homma toimi kuitenkin hyvin.

Pienen tavaroiden järjestelyn ja vaatteiden vaihdon jälkeen lähdimme ostamaan Seven Elevenistä paikallisen SIM-kortin puhelimeen. Se maksoi 49 bt. Numero oli 09 58560358. Sitten ajettiin baht-bussilla keskustaan ja sieltä taksilla Pattaya Sports Clubille uusimaan kortit. Hinta oli 500 bahtia. Ostimme myös 4 voucheria Pattaya Country Clubille kappalehintaan 900 bahtia ja otimme myös Pleasant Valleyn 800 bt:n voucherit, joita ei tarvinnut maksaa etukäteen. Taksi odotteli talon edessä ja sillä jatkettiin Tesco Lotus-tavarataloon North Pattaya Roadilla. Sieltä ostettiin pieni alle 500 bahtin kahvinkeitin. Beach Roadilta ajettiin Second Roadille bahtbussilla ja toisella Jomtienille (20 bath + 20 baht). Kiinalaisesta Supermarketista ostettiin leipää, paperitavaraa, voita ja vettä. Tumpin kanssa oli treffit Menuetissa, mutta hän oli myöhässä, joten käytiin maksamassa Seppälöiden varastovuokra Mai Pang Storagessa Pattaya Complex-condon takana. Tumppi tuli sitten ja päätettiin mennä syömään Surf Kitcheniin. Sitten mentiinkin jo valmistautumaan yöpuulle. Kävin kuitenkin vielä tapaamassa Thai-Finn-baarissa Lassea, joka oli käymässä Pattayalla Koratista käsin.

Päivän ylin lämpötila oli 30.8 astetta ja päivä oli aurinkoinen rannikolla, mutta sisämaassa oli ollut lähitienoolla kuulemma ukkosta.

Bangkok - Pattaya 02.12.15
Suvarnabhumin kentällä on aika mielenkiintoisen näköinen lentoasemarakennus. Seaboard Propertiesin toimistossa hoidetaan paperiasiat kuntoon Pimonin kanssa. Huoneemme oli 11. kerroksessa ja tilaa siinä oli n. 50 neliötä Hyvin siinä mahduttiin asumaan.
Ikkunastamme näkyi View Talay 7:n talojen välistä Buddha Hill. Ja New Talay 5:n vasemmalta puolelta meri ja Koh Larn. Mukavahan tuossa oli istuskella lämpimässä ihmettelemässä.
Vanhan Vivianin paikalla on nyt Kotta-ravintola, josta käsin Som järjestelee edelleen golfreissuja. Rannan suosituimmassa racintolassa Surf Kitchenissä oli jo joulutunnelmaa hyvän ruoan lisäksi.
Tumppi ja Tiger olivat kanssamme syömässä illallista suositussa Surf Kitchenissä.

Torstai 03.12.15 Aamu oli selkeä ja yön alin lämpötila oli 28.3 astetta. Herätys oli aikainen, koska vuorossa oli ensimmäinen golfkierros. Keitimme aamukahvit ja 6.55 lähdimme bägien kanssa Jomtien Plaza-condon eteen, jossa Tumppi ja Tiger jo odottivatkin. Timo ja Harri tulivat pick-upillaan 7.05 ja ajoimme Plutaluangiin. Greenfee oli 700 bt ja otimme auton, joka maksoi saman 700 bahtia. Caddymaksu oli 250 bahtia. Pelasimme Päivin kanssa kahdestaan ja pääsimme lähtemään 8.20 North-kentälle. Peli ei vielä alussa oikein kulkenut, mutta onneksi parani aika nopeasti. Toisena puolikkaana pelattiin East.

Kierros kesti meillä 2h 50min ja ehdimme Päivin kanssa hyvin syömään kao phat gait klubilla, ennen kuin muu porukka lopetti pelinsä. Sitten palasimmekin kotiin. Paluumatkalla oli pari rankkaa sadekuuroa ja Phoenixin tienhaaran paikkeilla oli paha kolari, jossa osapuolina olivat bussi ja betoniauto. Soittelin matkalla myös Lekille ja kyselin pelikyytiä perjantaille.

Kämpällä käytiin ja levättiin hetki. Sitten lähdettiin ostoksille Food Martiin. Alkoholin myynti on iltapäivällä keskeytyksissä 13.00 -17.00 asti. Huoneessamme juotiin kahvit ja sitten istuskeltiin parvekkeella ja katseltiin auringonlaskua. Sen jälkeen käveltiin condon uima-allasalueen kautta Beach Roadille. Etsiessämme parasta rahanvaihtopaikkaa, tuli pari sadekuuroa. Syömässä käytiin Silver Sand-ravintolassa. Siellä lauleli vanha tuttu trubaduuri kauniilla äänellä. Palattuamme condolle Päivi meni alakertaan hierottamaan jalkojaan. Paikka oli hyvä ja hieronta ammattitaitoista.

Päivän ylin lämpötila oli 32.6 astetta. Yleisesti ottaen sää oli erinomainen, mutta muutama sadekuuro osui kohdalle.

Pattaya - Plutaluang 03.12.15
Tiger ja Päivi odottelevat kyytiä Plutaluangiin. Plutaluangin kuvauksellinen North 3-väylä majakoineen. Vettä löytyy Pluassa muiltakin par-3-väyliltä.
Majakkaväylä näkyy hyvin myös East 5:n tiille. South 2-väylä ja griini klubilta kuvattuna Plutaluangista löytyy taulu caddyjen numeroista ja kuvista.
Auringon laskun aikaan oli kiva istuskella parvekkeella. Aurinko alkaa painua horisonttiin meren yllä. Sinne menee pilven sisään näkyäkseen taas huomenna.
View Talay 7:n uima-allas iltavalaistuksessa. Silver Sand-ravintolassa esiintyi vanha tuttu trubaduuri. Kaveri esitti rauhallisia ikivihreitä soittaen ja laulaen.

Perjantai 04.12.15 Aamulla taivas näytti melko selkeältä, mutta meren päällä oli hieman pilviä. Yön alin lämpötila oli 27.1 astetta. Herätys oli 6.30 ja ulkona kuului ukkosen jyrinää. Hieman satoi, kun Pin tuli hakemaan meitä 7.30 pelaamaan. Tumppi ja Tiger tulivat mukaan ja mentiin Mountain Shadow'n kentälle. Ruuhkaa oli ja matka kesti hieman yli tunnin, koska Pin ajoi Sukhumvit Roadia Si Rachan kautta. Tee off oli kuitenkin 9.00, joten hyvin ehdittiin. Greenfee oli 750 bt ja caddymaksu 300 bt. Tumppi otti Tigerin vuoksi auton, mutta Päivin kanssa käveltiin. Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa.

Peli sujui alkuun taas nihkeästi, mutta parani sitten ja teimme Tumpin kanssa birkun mieheen. Caddyt hoivasivat Tigeria, joka toisella puoliskolla nukkui golfautossa. Kierros kesti 3h 45min.

Asunnolla keitettiin kahvit ja sen jälkeen tavoitettiin Anne ja Ari sekä heidän kaverinsa Marjatta ja Rauli uima-allasbaarista, jossa istuivat kavereidensa kanssa. Siinä juteltiin kuulumisista ja suunniteltiin tulevaa. Veimme pyykit Express Laundryyn, yhteen condon neljästä pesulasta ja 19.00 lähdettiin Annen ja Arin kanssa syömään. Ensin käytiin katsomassa Soi 5:llä IPGC:n Thai Cat-baari ja siitä mentiin vanhaan tuttuun Nirvana-hotelliin, jossa Moo otti meidät avosylin vastaan. Siitä paineltiin sitten Surf Kitcheniin, jossa oli valtavasti asiakkaita, mutta pöytä löytyi meille. Ruoka oli hyvää taas kerran. Seven Elevenin kautta mentiin kämpille ja otettiin yhdet GT:t loman kunniaksi.

Päivän ylin lämpötila oli 32.7 astetta.

Mountain Shadow 04.12.15
Jo klubilta näkee, että Mountain Shadow'lla on paljon palmuja pelaajien kiusana. Tumppi avaa 1. väylällä ja hyvin näyttää lähtevän kohti väylän keskustaa. Päivi valmistautuu lyömään griinille komealla 3. väylällä, joka on ensimmäinen par 5.
Tiger ja Tumppi ottivat aamiaista heti ensimmäisellä kioskilla. Päivi lyö kohti par 3:n lippua 5. väylällä, jossa on vettä pelotteena. Esankin pallo lähtee suoraan lippua kohti 6. väylällä, mutta 3 puttia tuli.
Griinien ja lampien rantaan on jätetty kiusaksi kiviä. Caddy piti hyvää huolta Tigerista, joka nukkui golfautossa. 8. tiillä piti ottaa kuvia värikkäiden kukkien keskellä.
Condomme uima-allas oli kivan näköinen päivälläkin. Iltakuva hissien luota Thappraya Roadin kaarelle. Anne ja Ari Surf Kitchenissä heti toisena iltanaan.

Lauantai 05.12.15 Nyt oli Thaimaan kuninkaan syntymäpäivä, joka on suuri juhla Thaimaassa. Aamulla 7.00 oli hieman sumuista, mutta kyllä aurinkokin rupesi paistamaan. Yön alin lämpötila oli 27.6 astetta. 11.00 mentiin alas ja kerrottiin Pimonille likaisista tyynyistä ja puuttuvasta lakanasta. Hän antoi 1000 bahtia, kun kerroimme menevämme Tesco Lotus tavarataloon. 11.10 lähdettiin hakemaan Annelle ja Arille Pattaya Sports Clubin jäsenkortit ja samalla lavataksilla ajettiin Tesco Lotukseen. Sieltä ostimme kaksi tyynyä Pimonin rahoilla. Muutakin tarttui mukaan ja ostosten jälkeen otettiin oluet kuninkaan synttäreistä huolimatta Outlet Mallin yläkerrassa.

Thepprasit Roadin lavataksilla ajettiin Thappraya Roadin kulmaan ja silloin alkoi sataa. Poikkesimme sivukadulle ja kävimme syömässä Sam's Mexican & American Grillissä. Ruoka oli erinomaista. Syötyämme kävelimme hotellille ja annoimme Pimonille vaihtorahat ja saimme lakanan. Päivi lähti heti jalkahoitoon ja keitetyt kahvit jäivät juomatta. Palatessaan Päivi otti pyykit pesulasta ja hinta oli aikalailla entisten reissujen kaltainen.

19.00 lähdettiin alas, jossa Anne oli jo ja Arikin tuli nopeasti. Marjatta ja Raulikin tulivat pian ja käveltiin syömään Silver Sandiin. Trubaduurilla oli vapaapäivä, mutta ruoka maistui. Paluumatkalla otettiin banaanipannarit Rotee Pancake-kojusta ja mentiin condoomme syömään ne. Anne ja Arikin tulivat perässä.

Päivän ylin lämpötila oli 32.2 astetta. Iltapäivällä satoi ja oli melko pilvistä. 18.00 lämpötila oli vain 27.4 astetta.

Pattaya 05.12.15
Tässä View Talay 7:n pääsisäänkäynnin edessä oli meidän normaali kohtaamispaikkamme. Lavataksilla ajettiin Pattaya Sports Clubille ja sitten Sukhumvitin Tesco Lotus tavaratalolle. Sam's Mexican Grillissä käytiin syömässä pieni lounasannos, jotta jaksetaan viettää vapaapäivää.
Pikkutemppelit ovat melkoisen kuvauksellisia ja niitähän riittää. Silver Sandissa käytiin illallisella Jatan, Annen, Raulin ja Arin kanssa. Jälkiruoaksi ostettiin banaanilettuja, jotka nautittiin huoneessamme.

Sunnuntai 06.12.15 Nyt on puolestaan Suomen itsenäisyyspäivä. Yön alin lämpötila oli 26.2 astetta. Aamulla 7.20 oli 26.4 astetta ja taivas melkein pilvetön, mutta merellä oli sumua. 8.00 mentiin alas ja Pin olikin jo odottamassa. Me neljä hypättiin kyytiin ja portilla oli lisää 4 suomigolfaria pääosin Keimolasta odottamassa, mutta Tumppi ja Tiger puuttui. Toisella puolella seisoi pick-up. Tumppi oli sen pyytänyt mukaan ja niin meitä oli 10 golfaria kahdessa autossa. Eastern Stariin oli Tumppi varannut kolme lähtöä. Matka kesti alle tunnin. Greenfee oli 800 bahtia ja saimme vielä 100 bahtin ruokakupongin. Caddymaksu oli 350 bahtia. Korealaisryhmiä oli lähdössä eteen, joten matkaan pääsimme ensimmäisenä 9.40. Keli oli lämmin ja tuulta mukavasti. Kentän kunto oli hyvä, mutta peli kesti reilut 4.5 tuntia. Välipalan ja bissen jälkeen jouduimme odottelemaan, että koko poppoo ehti syödä, joten Jomtienille ehdittiin vasta n. 17.00. Matkalla satoi hiukan.

Levon ja kahvien jälkeen lähdin hakemaan Seven-Elevenistä puhelimeen lisää puheaikaa, koska se oli loppu. Katua ylittäessäni Som huusi: ”Hei Esa!”. Itse asiassa arvelinkin näkeväni Somin Kotta-ravintolan lähellä, josta käsin hän järjestää golfreissuja. Somin kanssa käveltiin sitten View Talay 7:n eteen, jossa Päivi odotteli. Annen ja Arin kanssa mentiin sitten Kottaan syömään. Ruoka oli hyvää ja valkosipulileivät, aperitiivi ja hedelmät tulivat lisukkeina. Sitten käveltiin Jomtien 2nd Beach Roadin torille, josta löydettiin suomalainen ”munkkikioski”. Siitä mentiin Samba Bananan, jota Tumppi kutsuu myös Kungin baariksi, ohi ja siellähän Tumppi ja Tigerkin odotetusti olivat. Sitten käveltiinkin jo kämpille.

Päivä oli tähän asti lämpimin, ylimmillään 33.7 astetta. Päivä oli hieno ja sadetta oli vain ihan pienen hetken matkalla kentältä pois.

Eastern Star 06.12.15
Uima-altaalla oli uimareita jo aamuvarhain. Näkymä condon 11. kerroksen länsipäästä lounaaseen. Eastern Starissa oli normaali jonotus 1. tiillä.
Tasaisella veden reunustamalla 10. väylällä lähestytään nyt griiniä. 13. väylä on se kiva par 3, joka voi herättää kauhua. Enpähän tiedä, miksi tuo "ESA" on ilmestunyt 13. väylälle.
Lootukset kukkivat hempeän punaisina. Ari ja minä caddyjen kanssa odottelemassa tiiausvuoroa. Tiger osaa käyttää kaikkia elektronisia laitteita.
Pattayallakin on nyt alkanut näkyä tuk tukeja. Suomalaisia leivonnaisia löytyy tästä kojusta torilla. Samba Banana illan hämyssä odottelee asiakkaita.

Maanantai 07.12.15 Yön alin lämpötila oli 26.9 astetta. Aamu oli selkeä ja melkein pilvetön. Herätys oli 6.15. Kahvin jälkeen valmistauduttiin tuleviin peleihin varaamalla aika täksi päiväksi Silky Oakiin. Taas oli holiday. Varasin ajat myös keskiviikoksi Bangphra'han 9.12. Nyt tuli jälleen Pin hakemaan Vanhaset ja meidät 7.30 ja matkalla Silky Oakiin pysähdyttiin Big Buddhan kohdalla kuvia ottamaan. Greenfee oli holidayn vuoksi 1000 bt, caddy 350 bt ja pakollinen auto jokaiselle 600 bt. Peliaika oli 9.15, mutta ehdimme lähtemään jo 8.55. Kenttä oli hienossa kunnossa ja tänä vuonna sinne on avattu ainakin 5 uutta väylää, jotka korvaavat vanhoja väyliä. Yhdessä paikassa oli vielä työt käynnissä. Kentällä oli nyt käytössä vain yksi kioski, mutta toinenkin oli valmistumisvaiheessa. Kierros kesti 3h 45 min ja sen jälkeen käytiin suihkussa ja syötiin normaaliin tapaan. Kämpällä oltiin 14,30.

Kävin kävelyllä hakemassa torilta munkkeja, mutta koju ei ollut vielä auki, joten ostin kahvileipää Seven Elevenistä ja condon marketista. Pyykitkin vein samalla reissulla condon Express Loundryyn. 18.00 mentiin Annen ja Arin kanssa JP Houseen, kun tavattiin Timo. Tumppi ja Tigerkin ilmestyivät sinne. Sieltä mentiin Marjatan ja Raulin kanssa syömään 6 hengen porukalla Opal Houseen. Lettukioskin kautta mentiin huoneeseemme jatkamaan illanviettoa.

Päivä oli lämmin ja ylin lämpötila oli 32.9 astetta. Tänään ei enää satanut yhtään.

Silky Oak 07.12.15
Taas kerran pysähdyttiin Big Buddhan luon kuvaamaan.
Isotöinen on tämä projekti ollut ja huimapäitä sitä tekemässä.

Anne ja Ari taustanaan Big Buddha ja alueen puisto.
Silky Oakin caddyt odottelevat kaikessa rauhassa 1. tiille lähtöä. Heti avausväylä on kauhistusta herättävä, mutta kyllä Arikin onnistui. Tällä kentällä avataan monta väylää veden yli.
Taas yksi veden ylitys ja vielä toinenkin samalla väylällä. Nyt näkyy kentän uudistustyötkin väylän vasemmalla puolella. Ei ole vettä, mutta iso ylämäki kyllä tällä par 3 väylällä 14.
Väylä 18 on aivan tämän par 3:n alapuolella. Uusi kioski on vielä viimeistelyvaiheessa. Väylä 15 on pelimiehen väylä - oikoa voi.
Tältä se näyttää tiipaikalta ja oikomishalut meni. Ari suunnittelee avaustaan 18. tiillä. Väylä on par 5. Korkea hotelli on ilmestynyt heti Pattaya Parkin taakse.
Temppelialue mäellä näkyi näin hyvin parvekkeellemme. Thappraya Roadin rannanpuoleinen pää iltavaloissa. Tämän tapaisia thaiannoksia söimme joka päivä.

Tiistai 08.12.15 Yön alin lämpötila oli 26.2 astetta ja aamu oli aurinkoinen. Heräsimme seitsemältä, koska pidettiin vapaapäivä. Aamiaiseksi meillä oli kahvin lisäksi leipää, juustoa, paistetut munat ja nakit. 10.00 lähdettiin kävelemään rannalle ja Anne ja Arikin ilmestyivät peräämme. He jäivät uimaan ja me käveltiin kilometrin verran eteenpäin. Paluumatkalla käytiin Syömässä Aquarius-ravintolassa rannalla "fried chicken with garlic and peppers". Se maksoi 80 bahia. Lehtikioskista ostettiin postikortteja ja merkkejä. Sieltä löytyi myös tämän päivän Hesari hintaan 180 bt. Päivi jäi condomme vastapäätä jalkahierontaan ja minä menin huoneeseemme.

Jomtien 08.12.15
Parvekkeella oli kiva nauttia kunnon aamiainen. Koh Larnin kylä näkyi zoomaamalla oikein hyvin. Jomtienin hiekkarannalla oli vielä aika hiljaista.

Pattaya Parkin hotellitorni on edelleen uljas näky.
View Talay 7 on melkoinen betonimöhkäle rannan tuntumassa. Aquarius on siisti ja hyvä ruokapaikka, mutta illalla kiinni.
Lehdet luettiin netissä, joten pysyimme ajan tasalla. Jomtien Beach Roadin pohjoispäätä hallitsee condomme.
Walking Streetin pohjoispää Pattayalla on muuttunut.

Iltapäivällä hain pyykit alhaalta Express Laundystä (210 bt). Kirjoitimme muutaman kortin ja vein ne Soi 5:llä sijaitsevan postin laatikkoon. Paluumatkalla ostin kiinalaisesta kaupasta paperitavaraa. 17.00 menimme Annen ja Arin luo yhdelle viinille ja sitten lähdettiin porukalla lavataksilla Pattaya Cityyn. Pikku-Mikessa poikettiin eikä siellä ollut oikeastaan mitään. Syömään mentiin Tankay Seefood Restaurantiin veden päälle. Asiakkaita oli tosi vähän, mutta oli vielä aikaista. Ruoka ei saanut paljon kehuja, mutta minulla oli hyvää. Hintataso oli turhan korkea.

Kävelykatu oli jo suljettu autoliikenteeltä, mutta mökä ei ollut vielä kova. Tankayn edessä tavattiin vanha tuttu invalidi, joka muisti edelleen meidät. Ostin häneltä Päiville lein. Sitten käveltiin Windy Gardeniin, jossa otettiin GT't. Paikalla olleista kolmesta työntekijästä kaksi oli vanhoja tuttuja. Siam Bayshoren läpi kuljettiin 2nd Roadille ja lavataksilla ajettiin Jomtienille.

Päivän ylin lämpötila oli 31.7 astetta ja koko päivä oli aurinkoinen.

Pattaya 08.12.15
Tankay-ravintolan henkilökunta esitti tanssia. Aika rauhallista oli tässä ravintolassa, mutta olikin aikaista. Vanha valokuva muistuttaa, millaista oli 1950-luvulla.
Kävelykadulla on jokaisen ravintolan edessä sisäänheittäjiä. Windy Gardenin altaalla oli kiva siemailla GT:t. Pattaya-teksti mäen rinteellä näkyi Bali Hain yli.

Keskiviikko 09.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.3 astetta ja taivas pilvetön. Aamiaisen jälkeen 7.30 tuli Pin hakemaan meitä, Vanhasia ja Marjattaa. Sitten haettiin Rauli bägeineen Soi 5:ltä ja tultiin takaisin View Talay 7:n portille, josta Keijo tuli meidän mukaan. Tumppi lähti muutaman kaverinsa kanssa toisella kyydillä. Menimme Sukhumvitia pitkin Bangpra'han. Greenfee oli 900 bt, caddymaksu 350 bt ja Päivin auto 600 bt. Lähtöaikamme oli 9.10 ja Tumppi kavereineen oli lähtenyt jo edeltä. Minä pelasin Arin ja Raulin kanssa, Päivi Annen, Marjatan ja Keijon kanssa. Peli sujui mukavasta ja sain tehtyä kaksi birkkuakin. Apinoita näkyi joka puolella kenttää. Kierros kesti 4h 16min. Suihkun ja ruokailun jälkeen lähdettiin takaisin Jomtienille. Liikenne oli tietöiden vuoksi edelleen hidasta.

Bangpra 09.12.15
Bangprassa reitti klubilta kentälle on todella hieno aina vaan. Naisten ryhmä Keijolla vahvistettuna odotelee pelaamaan pääsyä. Apinoita näkyi joka puolella kenttää, joskus lyöntilinjallakin.
Tällä kertaa apinat kuljeksivat kaikessa rauhassa joka puolella. Jonkin sortin haikaroita näkyi kentillä myös paljon. Kenttä oli hienossa kunnossa ja väylät viimeisteltyjä.
8. griinin takana oleva pensas kukkii aina, mutta ei ihan yhtä värikkäästi. 9. väylältä nakyy hyvin 8. griinin ympäristön komeus. Rauli joutui droppihommiin 11. väylällä aivan griinin edessä.
Bangpran parkolmoset ovat todella komeita kuten tämä 12. väyläkin. 17. väylällä kuten kaikilla muillakin par 3-väylillä on vesi mukana. Kierros on ohi ja kulku käy klubille suihkuun ja oluelle.
Klubin ravintolasta näkyy hyvin kentän kauneus. Suomalaista porukkaa oli ravintolassa paljon meidän ryhmämme ansiosta. Päivi, Jatta ja Anne nauttivat jälkipelistä ja talon antimista.

Lepotauon jälkeen 19.00 Anne ja Ari tulivat meille ja nautittiin viinilasilliset. Sitten lähdettiin vaihtamaan rahaa. Kurssi oli tämän reissun paras tähän mennessä eli 39.05. Syömään mentiin rannalla melkein condomme kohdalla olevaan Sandbar by the Sea-ravintolaan. Ruoka oli hyvää eikä kovin kallista. Paluumatkalla haettiin kiinalaisten Supermarketista eväitä aamuksi.

Päivä oli täysin aurinkoinen, tuulta vähän ja ylin lämpötila 32.3 astetta.

Pattaya 09.12.15
Sandbar by the Sea on illalla hyvin tunnelmallinen ravintola. Täyttä ei vielä ollut, mutta asiakkaita tuntui riittävän. Ahdas, mutta edullinen Supermarket oli lähin ruokakauppa.

Torstai 10.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.9 astetta ja taivas pilvetön. Herätys oli 5.30, joten ehdittiin hyvin paistaa munat ja nakit aamiaiseksi kahvin kera. Pin tuli hakemaan meitä 6.30. Anne, Rauli ja Marjatta tulivat kanssamme Crystal Bay'hin pelaamaan. Ari ei päässyt mukaan ja Tumppi jäi vahtimaan Tigeria, joten meitä oli 5 lähdössä pelaamaan. Aikaisesta lähdöstä johtuen matka kesti alle tunnin. Perustuslain päivästä johtuen greenfee oli 1000 bt ja caddymaksu 300 bt. Kävelimme kaikki ja naiset menivät edeltä. Hieman jouduttiin odottelemaan, mutta kierros kesti vain 4h 20min. Kenttä oli ihan hyvässä kunnossa. Suihkun jälkeen syötiin jälleen ja Jomtienilla oltiin jo n. 14.00.

Pyykkiä vietiin taas pesulaan ja haettiin Pimonilta kaksi käsipyyhettä pesulaan vietyjen tilalle. Ari tuntui olevan kuntoutumassa. Viiden jälkeen kävimme hakemassa ruokaa ja juomia ym. Food Martista. Paluumatkalla nähtiin ruukkilainen Timo odottelemassa kaveriaan Harria. Anne tuli meille 18.50 ja kohta sen jälkeen lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Päädyimme Soi 3:lla sijaitsevaan Berliner Eck-ravintolaan. Wienerschnitzel maksoi siinä 195 bt ja otin tietysti sen. Syötyämme kävelimme lettukioskille ja sitten kotiin.

Päivän ylin lämpötila oli 32.6 astetta ja täysin aurinkoista.

Crystal Bay 10.12.15
Olimme kentällä ajoissa ja A-lenkin 9. väylää vielä kasteltiin. Naisryhmä lähdössä C-lenkin 1. väylälle pienessä aamusumussa. Väylissä on leveyttä, mutta puita on pelaajien kiusana.
Rauli puttaamassa C4:n suurella griinillä. Vettä on hyvin monella väylällä. Anne täräyttää pallonsa menemään C5:llä, joka on Pattayan kentille tyypillinen par 3. Kohti klubia lähdetään menemään C6:lla, joka on lyhyehkö par 5 ilman pahempia haittoja.
Puolivälissä A1:n tiipaikalla oli aikaa hieman poseeraamiseenkin. Paljon kertova kuva A9:n griinistä klubin edustalla. Veden yli sai hienoja kuvia naapuriväylistä.
Klubin, hotellin ja tornitalojen lähellä on joku muukin (A4) kuin 9. griini. Kentän reunoilla on paljon vettä ja hienoja loma-asuntoja. Anne avaamassa A8:lla, joka saatta tuottaa harmeja tulokselle.
Pientä ruuhkaa oli A9 griinillä ja sen tuntumassa veden äärellä. Tämä on todella komea päätösväylä kierrokselle. Klubiravintolassa on kiva huoahtaa hetki pelin jälkeen.

Perjantai 11.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.7 astetta ja taivas pilvetön. Ylös noustiin 6.15 ja laitettiin taas kunnon aamiainen. 8.00 tuli Pin hakemaan meidät, Annen ja Arin sekä Tumpin ja Tigerin uudelle tänä vuonna avatulle Parichat Golf Linksille. Kenttä sijaitsee hyvin lähellä Pattaya Country Clubia ja matka sinne kesti 40 min. Greenfee autoineen oli hyvin edullinen 1200 bt ja caddymaksu 400 bt. Pelaamaan päästiin jo 9.00 ja ykköstiille oli matkaa lähes kilometri, joten auto oli tarpeen. Viimeinen griini oli yhtä kaukana. Alueelle on valmistumassa myös hotelli. Kenttä oli aika hyvin kunnossa näin uudeksi kentäksi ja kukkaistutuksia oli paljon. Klubitalokin oli jo aika valmis, lockerit ja suihkut käytössä. Mielenkiintoisia väyliä oli monta, melko kapeitakin ja vesiesteitä paljon. Korkeuseroja oli myös mukavasti. Kioskeja oli vain kaksi. Pelasimme 5 hengen porukassa ja kierros kesti silti vain tasan 4 tuntia. Suihkun jälkeen oltiin syömässä klubilla, kun alkoi sataa kaatamalla 13.30. Pelin aikana oli puolipilvistä, mutta kauempana satoi. Heti klubilta lähdettyämme sade loppui eikä Pattayalla ollut satanut ollenkaan. Condolla oltiin jo 14.30.

Parichat 11.12.15
Pattayalla oli hieman sumuista lähtiessämme pelaamaan, mutta buddhalle näkyi hyvin. Parichat Golf Linksin tienhaarassa on toistaiseksi vain iso mainoskyltti, mutta asia kohentunee. Klubin edessä odottelivat haaremihousuihin pukeutuneet caddyt.
Klubi on oikein tyylikäs eikä mitenkään mahtaileva. Seinältä löytyi Master Plan, josta näkyy kentän rakenne. Caddyt odottelivat pienen majan luona pelaajia.
Caddyni Roong (54) on kaunis ilmestys ja lisäksi hyvä työssään. Heti 1. väylällä näkyy kentän tuoreus. Tilaa on ja puut ovat vielä pieniä. Vettä on kentällä paljon, joskus hieman salakavalissa paikoissakin.
Tumppi puttaa jo nyt hienossa kunnossa olevalla griinillä. Vesien ylitys ei Tumppia haittaa, eivätkä bunkkerit. Päivin caddyn numero oli 53 eikä Päivilläkään ollut valittamista.
Hieman on saatu tälle kentälle korkeuseroja. Tässä noustaan ensimmäiselle kioskille. Hyvin katettu kioski on ulosmenon ainut ja sijaitsee 4. väylän jälkeen pienellä mäen töyräällä. Minä jouduin pari kertaa avauksellani väärälle väylällekin, mutta ei haitannut.
Tumppi sihtaa oikeata lyöntisuuntaa aika leveällä väylällä. Caddyni loistaa kilpaa auringonkukkien kanssa. Vettä ja bunkkereita riittää tällä hienolla kentällä.
Ari katselee kauhuissaan väylän suuntaan. Taas on pari vesiestettä tiin ja griinin välissä. Väylä levenee sopivasti pallon putoamisalueella.
Monta vesiestettä on vielää välissä ennenkuin ollaan 17. griinillä. Klubin ravintola on siisti eikä nyt ollut muita asiakkaita. Ravintolassa ollessamme tuli melkoinen sadekuuro.

Huoneessamme keitettiin kahvit ja levättiin tovi. Pyykit haettiin alakerrasta samoin toisesta pesulasta puhdistettua vettä, jota sai 6 bahtilla 5 litraa. Anne ja Ari tulivat 19.00 ja lähdettiin porukalla Siam Catsiin hakemaan Marjatta ja Rauli. Syömään mentiin Silver Sandiin, jossa trubaduuri oli jo vauhdissa. Syötyämme ajattelimme mennä Menuetiin iltadrinkille, mutta siellä oli niin kova meteli, että muutimme suunnitelmaa ja mentiin Thai Fin-ravintolaan sivukadulle. Kämpille palasimme hyvissä ajoin.

Päivän ylin lämpötila oli 32.4 astetta ja sää puolipilvinen. Yksi sadekuuro sattui kohdalle.

Pattaya 11.12.15
Aurinko tekee laskuaan Siamin lahden yllä. Se häviää pikkuhiljaa ison pilven taakse. Ja heti saa pilvikerros kultaiset reunukset.

Lauantai 12.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.4 astetta ja merellä oli aamulla vähän pilviä. 8.00 nautittiin aamiaista ja mietittiin tulevaa ohjelmaa. Tänään vietettiin golfista vapaata päivää. Kymmeneltä käveltiin Päivin kanssa Thepprasit Roadin päähän ja astuttiin bahtbussiin. Viiden minuutin odottelun jälkeen se oli täysi ja lähti. Outlet Mallin kohdalla se kieppasi takaisin päin ja jätti matkustajat. Kävelimme Outlet Mallin läpi Tescoon, josta ostettiin tarvikkeita ja ruokaa. Söimme myös jäätelöt. Sitten käveltiin taas bahtbussiin ja se lähti melkein heti. Päätekohdassa menimme vielä täydentämään ostoksia Food Martiin leivällä, munilla ja juustolla, ennen kuin palasimme kämpille.

Iltapäivällä Päivi meni jalkahierontaan ja minä katselin televisiosta Amata Springin kisaa. Päivin tultua sieltä juotiin päiväkahvit. Hain taas vettä Nat Laundrystä 6 bahtilla. Eurosportilta katsottiin ampumahiihtoa. Ei mennyt Kaisalla hyvin!

19.00 lähdettiin taas syömään ja nyt käytiin Sam's Mexican Restaurantissa poikakadulla Menuetin takana. Hyvä valinta oli. Sitten käytiin vielä ottamassa GT't Menuetissa, jossa nähtiin Keimolan porukkaa ja lopulta Tumppikin Tigerin kanssa. Palattuamme condolle käytiin vielä katolla maisemia ihailemassa.

Päivä oli aurinkoinen ja lämpötila enimmillään 33.1 astetta.

Pattaya 12.12.15
Thepprasit Roadin länsipäässä on edelleen valtava videotaulu, jossa näytetään mainoksia. Outlet Mall on Sukhumvitin ja Thepprasit Roadin kulmassa ja Tesco Lotus sen takana. Tesco on melkoisen iso liike, jossa on myös paljon pikkuputiikkeja ja ravintoloitakin.
Colosseum on uusi kabareeteatteri Thepprasit Roadin varrella. Mai Pengilla on monenlaista liiketoimintaa, mm. varastotilaa. Auringonlasku tuo esiin monenlaista kuvattavaa eri iltoina.
Rauli, Anne ja minä Sam's Mexican Restaurantissa, Sam tiskin takana. Samin ravintola on oikein siisti ja hyvä ruokapaikka ja sijaitsee poikakadulla. Rakennuksista löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.
Pattaya Park näkyy iltaisin komeana korkeiden rakennusten välistä. Jonkinlaiset maalaismarkkinat olivat tässä metelistä päätellen. Näkymä condomme katolta Pattaya Parkille päin.

Sunnuntai 13.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.9 astetta ja merellä oli taas vähän pilviä, mutta muuten oli aurinkoista. Lähtö pelaamaan oli 8.00. Nyt tuli ensimmäistä kertaa Lek hakemaan meidät, Annen, Arin, Tumpin ja Tigerin. Ajoimme Plutaluangiin, jossa pelasimme East ja South-lenkit. Greenfee oli 1000 bt, caddy 250 bt ja auto 700 bt. Päivi ja Anne menivät edeltä 9.20 autolla, Ari ja minä sekä Tumppi autolla menimme perässä. Tuhrimisia tuli paljon, mutta parejakin kohtuullisesti. Keli oli kuuma ja kostea ja kierros kesti 4.5h. Klubilla nautittiin vanhaan malliin oluet ja pienet sapuskat. Plutaluangissa on uutuutena taulu, jossa on kaikkien caddyjen kuvat ja numerot.

Plutaluang 13.12.15
Plutaluangin lockeralue on pysynyt oikein siistinä. Klubin sisäpihalla on peinolammikko, jossa on värikkäitä kaloja. Tiger viihtyi hyvin Eastin startterikatoksessa.
Plutaluangin alueelle on tuotu vanha hävittäjäkone. Se on rinteen alla, josta noustaan klubille ajettaessa. Ari ja Tumppi ovat valmiina Eastin valloitukseen.
Tumppi avaamassa Eastin ykkösellä, jossa vesi ei häntä haittaa. North 3. väylän majakka kuvattuna Eastin 5. tiiltä, matkaa 900 metriä. Tässä näkyy hyvin korkeusero Eastin 5. väylällä, joka on par 3.
Tumppi sihtaamassa Southin 1. tiillä kohti vanhaa klubitaloa. Koirat kyttäävät mahdollisia roiskeita Tigerin eväistä. Plutaluangin kenttä on oikein hyvin hoidettu ja kukkia on joka puolella.
Sisääntuloristeyksessä on maamerkkimajakan pienoismalli.
Kippari-Kallekin on laittanut bägin olkapäilleen.
Southin 16. tiin vieressä on epävirallinen kioski.

Condolle päästyämme kävin Arin kanssa hakemassa torilta munkit ja joimme kahvit tahoillamme. 19.00 lähdettiin taas 6 hengen porukalla etsimään ruokapaikkaa ja päädyimme Opal Houseen. Kaupan kautta palattiin huoneisiimme.

Päivän ylin lämpötila oli 33.2 astetta. Hieman oli pilviä, mutta päivä oli aurinkoinen, lämmin ja kostea.

Pattaya 13.12.15
Tiger ja Tumppi viihtyivät hyvin yhdessä. Myytäviä kiinteistöjä on Pattayalla paljon. Ruokaa odotellaan joulukoristellussa Opal Housessa.

Maanantai 14.12.15 Yön alin lämpötila oli 28.4 astetta ja merellä oli pilviä, mutta muuten oli selkeää. Lek tuli hakemaan 8.00 ja neljästään mentiin Pattaya Country Clubille. Siellä on valmiina uusi hieno klubirakennus. Greenfee oli PSC:ltä ostetulla voucherilla 900 bt. Caddy fee oli 350 bt ja auto 600 bt. Pelasimme kaikki jaetuilla autoilla. Pääsimme lähtemään 9.00 ja kierros kesti 4 tuntia. Kenttä oli ihan hyvässä kunnossa, vaikka joillakin griineillä olikin laikkuja. Kierroksen jälkeen syötiin klubilla, jossa ei ollut paljon asiakkaita. Paluumatka View Talay 5:lle kesti 50 min.

Pattaya Country Club 14.12.15
Pattaya Country Clubin uudessa klubitalossa on isoja lasiseiniä. Caddiemasterin toimisto on hyvin avara ja valoisa. Lasiseinällä olevan lasioven vieressä seisoi ovivahti.
Arkkitehtuuri on matalaa ja aaltoilevaa - aikalailla tyylikäs pääovi katoksineen. Talon takana kerrosta alempana odottelivat caddyt valmiina kentälle lähtöön. Tällä kertaa pelattiin jaetuilla autoilla vaikkei se välttämätöntä olisi ollutkaan.
Heti ensimmäiselää väylällä nakyy, että kenttää on ehostettu. 2. väyläkin on selkeä, mukava ja leveä par 4. 3. väylä on par 5, joka avataan alamäkeen.
4. väylän jälkeen on ensimmäinen kioski, joka näytti myös uudelta. Arilla oli poikacaddy, joita tuntui olevan kentällä aika paljon. Anne on joutunut valtavaan bunkkeriin 8. väylän griinin vieressä.
Kuinkahan vanhoja ovatkaan nämä "liaanipuut"? Klubitalon aaltoilevat muodot näkyvät jo 9. tiipaikalle. Nyt on 9. griini lähellä klubitaloa, toisin kuin ennen.
Väylätaulutkin on uusittu ja näyttävät tyylikkäiltä. 16. väylä on edelleen melkoisen haastava. Ravintolan lasiseinä saattaa aiheuttaa hankaluuksia.

Kotiuduttuamme vein pyykit, hain vettä ja juotiin kahvit. Levon jälkeen kävin kävelemässä pienen lenkin torin takana ja 5., 4. ja 3. Soilla. Huomasin, että huhujen mukaisesti "Risubaari" on hävinnyt. 19.00 lähdettiin Annen ja Arin kanssa etsimään pizzapaikkaa. Matkalla vaihdettiin rahaa kurssiin 39.36 bt/€. Trattoria Italiana Food Martin vieressä tuntui sopivalta paikalta. Pizzojen hinnat olivat 220 … 240 bt.

Päivän ylin lämpötila oli 32.6 astetta ja päivä sateeton, vaikka pilviä olikin.

Pattaya14.12.15
Suomalainen Ravintola Helmi sijaitsee torin takana 2nd Jomtien Beach Roadin itäpuolella. Jomtienin isot condot View Talay 7, Jomtien Complex Condo ja Jomtien Plaza Condotel. Trattoria Italianassa Food Martin vieressä käytiin illalla syömässä hyvät pizzat.
Pizzeria näytti olevan suosittu, koska asiakkaita oli paljon. Farm Festival, jossa lauantain meluisat pippalot tapahtuivat. Iltaisin valaistut buddhat näyttävät erilaisilta.

Tiistai 15.12.15 Yön alin lämpötila oli 28.5 astetta ja nyt oli aamulla aika sumuista. Koh Larn ei näkynyt vielä 6.45. Aamiaisen jälkeen 7.15 tuli Lek hakemaan meidät neljä ja Tumpin. Tigerilla oli hoitaja tänään. Menimme Pattavia Country Clubille. Matkalla oli paljon liikennettä ja tietöitä, joten lähtöaikaamme 8.40 emme aivan ehtineet, mutta 8.50 pääsimme matkaan. Perässä oli pelaajia, joita päästimme ohi, koska meitä oli ryhmässä 5 pelaajaa. Kierros kesti 4h 20 min. Kenttä oli hienossa kunnossa, griinit nopeita ja vaikeita. Paluumatkalle päästiin 14.15 ja koirabaarin kohdalla pysähdyttiin, mutta se oli suljettu remontin vuoksi.

Pattavia15.12.15
Pattaviaankin on noussut uusi klubitalo sitten viimevisiitin. Ihan tyylikäs ja kentälle sopivan kokoinen on tämä uusi rakennus. Hieman näytti sumuiselta 1. väylällä, mutta nopeasti alkoi aurinko paahtaa.
Omistajanvaihdos on saanut paljon hyvää aikaiseksi myös kentällä. Griinit olivat väylien ohella hyväkuntoiset ja turhankin nopeat. Anne lataa menemään ja poikacaddy seuraa tarkkana.
Välirämeikön edessä kävi kuhina, kun este nielaisi monet pallot ja droppi kutsui. Komealta väylältä näyttää tämäkin par 3. Vesiesteitä ei tällä kentällä ole kovin paljon. Klubitalo näkyy uljaana 18. griinin takana. Puolivälissä ei ihan klubille mennä siirtymällä 10. tiille.
Klubilta näkyy hienosti 18. griini ja osa väylää. Hyvää Uutta Vuotta toivotettiin tälläkin kentällä. Ravintolakin on nyt kunnollinen kuten asiaan kuuluu.

Condolle päästyämme hain pyykit ja valitin toimimattomasta nettiyhteydestä. Se on kyllä toiminut hyvin tähän asti. Viankorjauksen jälkeen se toimi taas. Levättyämme Anne ja Ari tulivat meille ja istuskeltiin parvekkeella, kunnes lähdimme syömään. Jomtien 2nd Roadia pitkin käveltiin Soi 5:lle, jossa on Ravintola Thai Aroi Dee. Se oli kiva yllätys: hyvää ruokaa ja halpaa olutta, iso Chang 90 bt. Condolle käveltiin rantabulevardia pitkin ja käytiin tsekkaamassa Aquarius Ravintolan paikka. Se näytti olevan iltaisin kiinni.

Päivä oli melko sumuinen, mutta kyllä aurinkokin paistoi. Ylin lämpötila oli 32.5 astetta.

Pattavia 15.12.15
Anne ja Arikin viihtyivät hyvin condon parvekkeella. Thai Aroi Dee on hyvä ja edullinen ravintola Soi 5:llä. Päivillä ja Arilla tuntui olevan hauskaa.
Jomtien Palm Beach- ja Eurostar-hotellit iltavalaistuksessa. Jomtien Palm Beachin puistoravintola on aivan rantakadun varrella. Rantakadulla Beach Roadin pohjoispuolella oli hiljaista.

Keskiviikko 16.12.15 Yön alin lämpötila oli 28.2 astetta ja oli edelleen aika sumuista. Aamiaiseksi tehtiin nakkimunakasta ja saatiin nauttia se rauhassa parvekkeella. Ennen puolta päivää lähdettiin kävelylle ja ostettiin torin takaa hallista kaksi harjaa (yht. 100 bt). Sen jälkeen poikettiin Nirvanassa moikkaamassa tuttuja. Vastaanotto oli taas hyvin lämmin. Kaupan kautta palattiin condolle.

16.30 lähdettiin Annen ja Arin kanssa lavataksilla Big Buddhalle Hillille. Kyyti maksoi 150 bt. Aikamme katseltuamme ja kuvattuamme kävelimme alas risteykseen, jossa kävimme oluella vanhassa tutussa pikkubaarissa. Chang maksoi 40 bt. Sitten käveltiin kapeaa tietä Thappraya Roadille, jossa hypättiin heti bahtbussiin ja ajettiin condolle.

Pattaya 16.12.15
Nirvana-hotellin oikein ystävällistä henkilökuntaa. Pitkä poika on uusi. Moo ja Mam pitivät meitä hyvänä ja vaikuttivat tosi iloisilta tapaamisesta. Nämä portaat johtavat Big Buddhalle ja temppelille mäen päällä.
Tämä iso buddha näkyy hyvin View Talay 7:n huoneeseemme.
Suurin buddha istuu ylvään kultaisessa pinnoituksessaan.
Tämän tukevan buddhan napaan voi työntää kolikoita.
Näkymä Buddha Hilliltä Jomtienille päin, jossa Pattaya Parkin torni on korkein maamerkki. Oikealla näkyvät View Talay 5D, Jomtien Complex Condo ja View Talay 7. Vähän alempana rinteellä on kaunis kiinalainen temppelialue, jonne väki ei tunnu löytävän.
Komean altaan keskellä on valkoinen naishahmo. En tunne yhtään tämän temppelialueen merkitystä. Altaassa uiskentelee ja lekottelee kilpikonnia.

18.45 tulivat Anne ja Ari sekä Marjatta ja Rauli ja lähdettiin etsimään ravintolaa läheltä. Etsittyämme aikamme päädyttiin hyvin lähellä olevaan Dick's Cafen "heteropuolelle" kadun vastakkaisella puolella. Olut oli kallista, mutta ruoka ihan hyvää. Sitten palattiinkin heti condolle ja menimme Annen ja Arin luo iltadrinksille.

Päivä oli lämmin ja selkeä, ylin lämpötila oli 33.5 astetta.

Pattaya 16.12.15
Alhaalla risteyksessä olevassa paikallisessa baarissa käytiin oluella, kuten melkein joka kerta. Chang oli tässä reissun halvin baariolut - 40 bt. Muut asiakkaat olivat paikallisia. Big Buddhan ja kiinalaisen temppelin kyltit risteyksessä, josta on muutama sata metriä matkaa.
Matkalla condollemme näimme pariin kertaan tämän amerikanraudan. Dick's Cafe on yksi Jomtienin homobaareista poikkikadulla. Toisella puolella katua ravintolassa ruoka oli kuitenkin hyvää.

Torstai 17.12.15 Yön alin lämpötila oli 26.6 astetta ja nyt oli täysin selkeää. Tuulta oli melkoisesti. Yö meni kuralle, mutta ajoissa laitettiin aamiainen. 7.45 tuli Lek hakemaan meidät neljä, Tumpin ja Tigerin condomme edestä. Marjatta ja Rauli otettiin kyytiin View Talay 5:stä. Ajettiin Pleasant Valleyyn, jossa greenfee oli voucherilla 800 bahtia ja caddymaksu 350 bt. Ainoastaan Tumppi otti auton Tigerin vuoksi. Caddyt olivat erittäin hauskoja ja reippaita koko kierroksen ajan. Loppupuolella caddyt houkuttelivat meitä uudelleen pelaamaan. Minun caddy oli Jan 164. Tumppi pelasi 73. Kierros kesti aika tarkkaan 4 tuntia tällä kivalla ja hyvällä kentällä. Condolla oltiin 15.30.

Päivin kanssa levättiin ja keitettiin kahvit, jotka juotiin parvekkeella auringonlaskun aikaan. Nyt pidettiin täysin vapaa ilta eikä lähdetty mihinkään. Päivi laittoi tonnikalanuudelia huoneessamme ja söimme sitä urheilun katsomisen ohessa.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 33.5 astetta. Tuulta oli aika paljon, mutta peliä se ei haitannut.

Pleasant Valley 17.12.15
Aamu oli selkein pitkään aamuun ja Koh Larn näkyi hienosti. Nyt oli vain pientä jonotusta Pleasant Valleyn 1. tiillä. Tumppi joutui heti 1. väylällä vähän hankalaan paikkaan.
Toinen väylä on aika pitkä par 4, jossa on useita väyläbunkkereita. 3. väylän oikealla puolella on lampi, joka hillitsee oikaisuhaluja. Sama lampi ajaa saman asian seuraavalla väylällä.
Vesi on näkyvästi mukana 5. väylälläkin. Sama juttu 9. väylällä, jossa voi hiukan oikoa. 12. väylällä vesi on heti punaisen tiipaikan edessä.
Temppelipuun kukat kukkivat ja tuoksuivat hyvältä. 18. väyläkin voi olla koettelemus veden vuoksi. Kierros on ohi ja bägit lastataan Lekin autoon.

Perjantai 18.12.15 Yön alin lämpötila oli 23.5 astetta aamulla 6.30. Taivaalla oli paljon ohutta pilveä. 7.15 aamiaisen jälkeen Lek tuli hakemaan ensin meidät ja Tumpin Tigerin kanssa, sitten haettiin View Talay 5:stä Jatta. Rauli jäi parantelemaan itseään. 6 hengen (+Tiger) porukalla ajettiin Greenwoodiin, tosin melko outoa reittiä. Matka 62 km kesti tietöiden ja ruuhkien vuoksi 1h 45min. Meillä oli lähtöaika 9.00, mutta caddyjen esimiehellä ei näkynyt varaustamme kuten ei startterillakaan. Toimistossa kuitenkin näkyi. Greenfee oli 600 bt ja caddymaksu 350 bt, Startteri ei päästänyt Tigeria T-paidassa kentälle, joten Tumppi antoi hänelle hieman ison varapaitansa, joka näytti Tigerin päällä lähinnä yöpaidalta. Tiger itse totesi näyttävänsä balettinaiselta. 9.20 päästiin pelaamaan eikä takanamme heti tullut muita. Edessä oli kuitenkin yksi viiden hengen porukka autoilla liikkeellä. Pelasimme A- ja B-lenkit. Peli kesti 4h 20min. Kenttä oli hienossa kunnossa ja griinit nopeita. Ruokailun jälkeen lähdettiin paluumatkalle, joka kesti 1h 30min lähinnä radanvarsitien ruuhkan vuoksi. Condolla oltiin 16.10.

Greenwood 18.12.15
Puut kasvavat pikkuhiljaa Greenwoodin klubitalon seinustalla. Startterin koppi on rangen ja A-lenkin 1. tiin välissä. A-lenkin ykkösväylä on kyvin tasainen ja tilava par 4.
Ari joutui vaikeaan asentoon bunkkerissa eikä onnistunut. Startterin vaatimus Tigerille: ei kauluksetonta, vaan Tumpin ylisuuri. Tumppi ei ainakaan katso pallon perään liian aikaisin.
B-lenkin 1. väylä on kiva dogleg par 4, joka on aika lyhyt. Arin pallo näyttää lähtevän hyvin raffista. Tiger yöpaitoineen tai balettinaisen paidassa.
B4 on komea par 4, jossa oja vaanii alamäkeen lyötävää avausta. Griinillä Tumpille jäi hyvin lyhyt putti reikään laitettavaksi ja par. Klubilla ruoka maittoi Tigerillekin ja myös limsa.

Kävin hakemassa alhaalta pyykit ja jäätelöt, jotka nautittiin kahvin kera. Sitten vain lepäiltiin. 18.30 käytiin hakemassa apteekista hieman lääkettä ja 19.00 lähdettiin Annen, Arin, Marjatan ja Raulin kanssa syömään. Heillä kaikilla oli reissun viimeinen ilta ja Raulin toivomuksesta menimme Surf Kitcheniin, jossa he eivät ole aikaisemmin käyneet. Paikka on yleensä ollut tähän aikaan täynnä, mutta nyt löytyi meille tilaa. Hyvää oli ruoka edelleen. Sen jälkeen hyvästeltiin Marjatta ja Rauli ja palattiin condolle. Katseltiin vähän aikaa naisten ampumahiihtoa ja mentiin nukkumaan.

16.10 mittarin maksimi oli 29.7 astetta. Päivä oli reissun viilein ja tuntui oikein mukavalta. Illallakin oli kiva kävellä, kun ei pukannut hikeä koko ajan.

Pattaya 18.12.15

Rauli ja Ari eivät huomanneet komeaa seinätaulua välissään.

Wiener Schnitzel ja valkosipulileipä - a vot!.

Jomtien Palm Beach oli koristeltu joulukuusella.

Lauantai 19.12.15 Yön alin lämpötila oli 24.0 astetta aamulla 7.00. Tuulta oli melkoisesti, kun 6.50 mentiin alas saattamaan Anne ja Ari taksiin ja kotimatkalle. Sen jälkeen laitettiin aamiaista. Aamulla hain taas 6 bt:n vesilastin alhaalta ja sitten lähdettiin käymään Food Martissa ruokaostoksilla. Paluumatkalla etsittiin kunnon tiekarttaa Bangkokin ja Pattayan välisestä alueesta, mutta ei löytynyt.

Koko päivä vietettiin levon merkeissä. Iltapäivällä keitettiin kahvit ja myöhemmin syötiin hyvä nuudeliateria. Televisiosta tuli urheilua, joten hyvin aika kului. Kaisa Mäkäräinen hiihti takaa-ajossa kolmanneksi.

Päivä oli edelleen hieman viileä ja tuulta aika paljon. Ylin lämpötila oli 30.0 astetta. Öisin ei ole pidetty ilmastointilaitetta päällä, mutta kattopropelli on pyörinyt toiseksi hitaimmalla vauhdilla (2/4). Minä olen nukkunut yleensä ilman peittoa, korkeintaan lakana ajoittain päälläni.

Pattaya 19.12.15
Nyt odotellaan condon edessä taksin kanssa kotiin lähteviä Annea ja Aria. Hyvästien hetki on koittanut. Meillä on vielä lomaa jäljellä reilu viikko. Food Martin eteen oli penkille istutettu joulupukki ja viereen kuusi.
Monen liikkeen sisäänkäynti on koristeltu houkuttelevaksi. Iltarusko parhaimmillaan. Parvekkeelta oli hyvä seurata auringon laskua. Koh Larnin eteläosa taivaan ja meren värien loisteessa.

Sunnuntai 20.12.15 Yön alin lämpötila oli 24.0 astetta aamulla 6.00. Pieni pilvikerros peitti taivaan auringonnousun aikaan 6.15. Pikainen aamiainen syötiin ja 7.00 mentiin portille, johon tuli iso minibussi. Tumppi ja Tiger tulivat mukaan ja bussin hommaaja Pete. Soi 4:ltä tuli Mika ja kaksi poikaa. Menimme Plutaluangiin, jossa pelattiin taas East ja South. Greenfee oli vanhaan tapaan holidayn 1000 bt, caddymaksu 250 bt ja auto 700 bt, joka jaettiin Päivin kanssa. Päivillä oli tyttöcaddy, Tumpilla, Petellä ja minulla pojat. Mikan porukka meni edellä ja siinä oli kaksi aloittelijaa. Kierros kesti 4h 30min. Kierroksen jälkeen nautittiin kevyt lounas ja ajettiin takaisin condolle. Kyyti maksoi 300 bt/henki.

Iltapäivällä haettiin vettä ja vietiin pyykit pesulaan. Myöhemmin käytiin vaihtamassa rahaa kurssilla 38.97. Samalla reissulla käväistiin kiinalaisen Supermarketissa. Eurosport ei nyt näyttänyt suorana ampumahiihtoa, mutta Kaisa Mäkäräinen voitti massalähdön - hienoa! Myöhemmin se kuitenkin näytettiin. Illalla kuului rannalta päin kauhea pauke, mutta mitään ei näkynyt. Se tulikin Jomtienin Soi 8:n kohdalta, jossa loppui rantafutiksen kansainväliset kisat. Ilotulitus päätti ne.

Päivä oli aurinkoinen ja melko tuulinen edelleen, ylin lämpötila oli 28.3 astetta.

Plutaluang 20.12.15
Kyytiä odotellaan condon portilla bägien kanssa. Näkymä odotuspaikalta itään päin pitkin Thappraya Roadia. Caddyt pakkailevat bägejämme golfautoon Plutaluangissa.
East 1:n punainen tee on vesiesteen edessä, joka helpottaa aloitusta. 2. väylällä on normaali joka kentällä luvattu holaripalkinto täälläkin. Keitetyt kananmunat tekevät kauppansa kentän kioskeilla.
East 8:n griinillä chippaillaan ja takana näkyy East 2. väylä par 3. Sama griini ja näkymä tielle päin, jossa on tervetulotoivotus. Plutaluangissa on panostettu todellakin kentän kauneuteen.
Vanha klubitalo on saneerattu hotelliksi, jossa on myös uima-allas.
Plutaluangissa saa juoma-automaatista myös olutta hintaan 50 bt.
Tigerilta onnistuu nukkuminen asennossa kuin asennossa.

Maanantai 21.12.15 Yön alin lämpötila oli 25.3 astetta aamulla 7.00. Taivas oli aika kirkas. Aamiaisen jälkeen 7.45 Lek tuli hakemaan meidät, Tumpin ja Tigerin ja ajoi meidät Emerald Golf Clubille. Greenfee oli 1000 bt, caddy 350 bt ja Tumpin auto 400 bt. Matkaan päästiin 9.10 ja kierros kesti 4h 10min. Minulla oli aika hyvä caddy, mutta Päivillä ja Tumpilla laiskat. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja homma toimi normaalisti. Taas syötiin klubilla ennen kuin lähdettiin paluumatkalle. Condolla oltiin 15.35.

Heti ensimmäiseksi hain taas vettä alhaalta. Päivi haki lisää vettä ja pyykit sekä jäätelöt, jotka nautittiin kahvin kera. Illalla Päivi meni jalkahierontaan ja minä kävelin Kotta-ravintolaan, jossa "Keimolan" porukka oli syömässä. Sitten menin Thai-Fin-baariin, jossa olivat Tumppi, Tiger ja muutama suomalainen. Parin oluen jälkeen palasin kämpille ja Päivi tuli heti perässä. Illalliseksi Päivi laittoi taas tonnikalanuudelia.

Päivän ylin lämpötila oli 30.2 astetta ja päivä kirkas ja tuulta jonkin verran.

Emerald 21.12.15
Emeraldin klubitalo ei ole kovin suuri, mutta käytännöllinen se on. Klubin ravintolasta näkee hyvin 3. väylän griinille. Klubin vierellä on melko iso lampi, joka tulee peliin muutamalla väylällä.
3. väylän takana näkyy sama lampi ja klubitalo on vasemmalla. Lootukset kukkivat runsaina yhdessä kentän lammeista. 7. väylä on melkoisen haastava ja pitkä par 3 rotkon yli.
11. väylä on tasainen ja suora par 4, mutta leveys ei ole kovin suuri. Slow down, Tiger! Hänellä oli tapana kiusata caddyjä, jotta aika kuluisi. Värikäs Tokay-gecko yhden katoksen rakenteissa kentällä.
Klubilla maistui olut ruuan kanssa hikisen pelin jälkeen. Vielä vilkaisu klubialueen lammelle ja sitten Jomtienille. Tigerilla oli paljon tuttuja kavereita Thai-Fin-baarin lähistöllä.

Tiistai 22.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.6 astetta ja hieman sumuista oli taas. 7.30 tuli Lek noutamaan meidät, Tumpin ja "Keimolan" 4 hengen porukan (Keijo, Dan, Vemmu ja Veikko). Ajoimme Mountain Shadow Golf Clubille ja matka kesti nyt vain 50 min. Greenfee oli 750 bt ja caddymaksu 300 bt. Päivi pelasi Danin ja Keijon kanssa edeltä punaisilta, sitten päästettiin yksi jenkki ja aussi Perthistä väliin. Tumppi ja minä pelattiin sinisiltä (toiseksi taain), Vemmu ja Veikko valkoisilta. Kierros kesti 4h ja pelaajia oli vähän. Ravintolassa ei ollut ketään muita kuin me ja henkilökuntaa oli joka paikassa vähän. Vaikutti vähän kuolevalta! Paluumatka kesti 1h 10min ja condolla oltiin 15.15.

Mountain Shadow 22.12.15
Kalastaja yrittää tienata ruokaansa Jomtien rannalla. Tumppi, Dan, Päivi, Veikko, Keijo ja Vemmu odottelevat kyytiä kentälle. Koira makoili kaikessa rauhassa griinin edessä Mountain Shadow'ssa.
Kymmenkunta koiranpentua makoili kivikossa väylän reunalla. Veikon pallo lähtee suoraan kohti saarigriinin lippua 5. väylällä. Mountain Shadow'ssa on aika paljon lampia elävöittämässä.
Vemmu on ahdistellut vesiestettä, mutta selviää säikähdyksellä. Tämä pallonkerääjä ilmeisesti vei Tumpin pallon 13. väylällä. Porukka ihmettelee, mihin pallo meni 14. griinin edessä.
Vemmun pallo menee 15. väylällä puiden yläpuolella kohti lippua. 18. väylällä on inhottava puu keskellä väylää. Klubialue häämöttää jo. Ruoka maistuu Päiville, Keijolle ja Danille pelin jälkeen.

Hetimmiten lähdettiin bahtbussilla Pattayan keskustaan, jossa käytiin 2nd Roadilla Big C:ssä. Sieltä ei kuitenkaan löydetty mitään ostettavaa, Kävelimme Beach Roadille ja rantaa pitkin lähelle Central Festivalia. Siitä ajettiin kahdella bahtbussilla takaisin Jomtienille, jossa käytiin Supermarketista ostamassa vähän evästä. Condolle kävellessämme alkoi hieman sataa. Kävin sopimassa Pimonin kanssa huoneen kulutusten ja kunnon tarkastamisesta. Som tuli käymään illalla ja sovittiin kyydistä Kiarti Thaneen kentälle lauantaina.

Päivä oli selkeä ja tuulta hieman. Ylin lämpötila oli 31.3 astetta.

Pattaya 22.12.15
Uusi korkea ja ruma rakennus on kohonnut 2nd Roadin varteen. Big C sijaitsee Central Centerin alueella pohjois-Pattayalla. Kiva delfiinipatsas Central Centerin piha-alueella.
Ruoppaajia Siamin lahdella Pattayan edustalla. Beach Roadin vierellä on rantaa koristeltu värikkäästi. Ja tietysti maan tapaan muistetaan kuningastakin.

Keskiviikko 23.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.4 astetta ja hieman sumuista oli taas ja ohutta pilveä aika paljon. Aamiaisen jälkeen Lek tuli hakemaan meidät ja "Keimolan" 4 hengen porukan Bangprahan. Tumppi jäi pois Tigerin väsymystilan vuoksi. Heti lähdettyämme tiputti muutaman pisaran vettä, mutta se loppui heti. Greenfee oli nyt 1500 bt, caddy 350 bt ja Päivin auto 600 bt. Päivi pelasi taas Keijon ja Danin kanssa, minä perässä 8.45 Vemmun ja Veikon kanssa. Nyt meillä kaikilla oli vähän iäkkäämmät caddyt, mutta hyvät kuitenkin. Kierros kesti 4h 10min. Suihkun ja ruokailun jälkeen palattiin condolle, jossa oltiin 14.30.

17.00 kävin hakemassa vettä ja lähdettiin katsastamaan mahdollista jouluillallispaikkaa. Ravintola Helmissä torin takana otettiin oluet ja päädyttiin varaamaan pöytä. Siellä istuessamme ripotteli taas hieman vettä, mutta sekin loppui nopeasti. Family Martista ostettiin hieman eväitä ja lähdettiin kämpälle laittamaan ruokaa.

Päivä oli säältään golfille hyvä. Alkukierroksen ajan oli pilvistä, toisella puoliskolla taas paistoi aurinko. Ylin lämpötila oli 32.2 astetta.

Bangpra 23.12.15
Bangprassa oli nyt hyvä pelata, koska taivaalla oli pilviä.
Apinoista varoitettiin kentällä ja aika paljon niitä olikin.
Vemmun lähestyminen on lipsahtanut aika kauas griinistä.
Vettä on Bangprassakin oikein mukavasti kaunistuksena ja kauhistuksena. Tässä kohtaa oli apinoita varmaankin yli 20, mutta eivät ne tulleet lähelle pelaajia. Edellämme pelaava ryhmä Päivin johdolla marssii kukkien ympäröimälle griinille.
Hyvin monen griinin taakse on istutettu värikkäästi kukkivia pensaita. Tässä 8. väylällä on lammen pienessa saaressakin kukkiva pensas. Kyllähän nuo kukkapensaat lisäävät kentän esteettistä ilmettä.
Jalohaikara on yksi kentällä yleisesti näkyvistä linnuista. Tämä purppuraloistorastas näyttää lentäessään kauniin siniseltä. Tässä on komea harjalintu, joita joskus näkyy kentillä.
Pieni koiran pentu on kioskin pitäjän ja caddyjen lemmikki. Kaksi apinaa seuraa, kun Vemmu etenee caddynsä kanssa. Peli on pelattu ja on tippien maksun aika ja sitten suihkuun.

Torstai 24.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.2 ja sää aamulla 6.30 oli melkoisen sumuinen. Aamiaisen jälkeen 7.45 Lek haki vielä kerran meidät, Tumpin ja Tigerin ja mentiin pelaamaan Pleasant Valleyyn, johon Tumppi oli hakenut voucherit. Matka kesti 45 min, green fee oli voucherilla 800 bt, caddy 350 bt ja jaettu auto 600 bt. Auto ja caddyt piti maksaa käteisellä. Pääsimme lähtemään 8.50 ja kierros kesti 3h 10min, koska ketään ei näkynyt edessä eikä takana. Vasta viimeisellä väylällä jouduttiin ihan pieni hetki odottelemaan 6 hengen thairyhmän vuoksi. Paluumatkakin sujui nopeasti ja condolla oltiin jo 13.45.

Pleasant Valley 24.12.15
Pleasant Valleyn lockerissa suihkujen alueella on aukko, josta näkyy alas tähän tilataiteeseen. Pattayan viimeisen kierroksen kunniaksi otettiin autot nopeaa kierrosta varten. Tumppi puttaa 3. griinillä eikä takanamme näy muita pelaajia. Tyyntä näytti nyt olevan.
Työvoimaa riittää griinien tauksen nyppimiseen. Päivi sihtaa 8. griinille, jonka edessä on aika matka vettä. 9. väylä griinin takaa kuvattuna ison bunkkerin takaa.
17. väylällä tavoitettiin 6 pelaajan thaikkuryhmä. Tumppi avaamassa ikävästi bunkkeriin 18. tiillä. Pleasant Valleyn terassilta näkyvät klubille tulevat väylät.

Kävin viemässä viimeisen pyykkilastin ja poikkesin kaupassa. Päivi keitti samalla kahvit. 18.00 lähdettiin Tumpin ja Tigerin kanssa jouluillalliselle Ravintola Helmiin. Se maksoi 700 bt, mutta oli aika lailla sen väärti. Kaikkia tarvittavia jouluruokia oli tarjolla ja hyvää oli. Ähky olo siitä tuli, mutta kyllä sen kerran kestää.

Päivä oli melko aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 33.6 astetta.

Pattaya 24.12.15
Jomtienin rannalla kiitää vesiskootereita. Kondolit kuljettavat ihmisiä Pattaya Parkin torniin. Tällainen monsteriautokin nähtiin torin takana.
Ravintola Helmissä oli väkeä joululounaalla. Alkupalat näyttivät jo makoisilta eli hyvä alku. Paikan bossin käsi kävi hänen ohjaillessaan henkilökuntaa.

Perjantai 25.12.15 Yön alin lämpötila oli 27.4 ja sää aamulla oli nyt aurinkoinen. Aamiaisen jälkeen alettiin pikkuhiljaa pakkailla bägejä ja matkalaukkuja. Muuten oli täysin joutenoloa. Puolen päivän aikaan lähdettiin etsimään parturia ja yksi sopiva löytyi Soi 4:ltä, Rung Beauty, jossa leikkautimme kumpikin hiuksemme ja hinta oli 100 bt/henki. Odotellessani poikkesin ottamassa oluen JP Housessa. Parturoinnin jälkeen käveltiin rantaa pitkin ja poikkesimme Supermarketissa. Sitten käytiin normipaikassamme vaihtamassa rahaa, kurssi 39.30. Samalla alkoi sataa välillä rankastikin. Pidimme sadetta ja sateen tauottua hiukan poikkesimme Family Martissa ostamassa nuudelia iltaruoaksi. Ulos tultuamme satoi taas ja menimme Menuettiin oluelle. Sade kesti yhteensä parin tunnin verran.

Voileipäkahvien jälkeen lepäiltiin ja sitten pakattiin ja kirjoitettiin palautetta asunnon omistajalle. Auringon laskun aikaan 17.50 istuttiin parvekkeella ja nautittiin Pattayan viimeisestä illasta. Päivi alkoi laittaa sitten nuudeli-illallista.

Päivä oli kaksijakoinen. Iltapäivällä satoi välillä rankastikin, muuten aurinko paistoi. Ylin lämpötila oli 31.6 astetta.

Pattaya 25.12.15
JP House on yksi suomalainen golfravintola ja majoitustakin löytyy. Rung Beauty Soi 4:llä leikkautettiin hiuksemme 100 bahtilla/pää. Tyttö yritti tehdä tarkkaa työtä, mutta tulos olisi voinut olla parempikin.
Jomtien Pattaya Beachillä ollaan ja rannan puolella oli rauhallista kävellä. Sitten tulikin rankkoja sadekuuroja parin tunnin ajan. Sateen suojaksi kelpasi kekseliäille vaikka uimapatja.
Kovin oli harmaata vähän aikaa viimeisenä Pattayan iltanamme. Matkalaukut alkoivat olla viimeistä silausta vaille. Parvekkeella voitiin jo hengähtää, kun sadekin oli loppunut.
Aurinko laski jokainen ilta pilveen eikä veden rajaan. Sitten alkoikin jo täysikuu mollottaa kivasti. Kuu näkyi mukavasti Koh Larnin saaren päällä.

Lauantai 26.12.15 Yön alin lämpötila oli 26.9 ja sää aamulla oli selkeä. Kuu paistoi melkein täytenä Koh Larnin yläpuolella. Aamiaisen jälkeen alkoi vimmattu pakkaaminen. 11.00 tuli Pimon lukemaan mittarit ja tavarat vietiin alas trolleyllä. Ovivahti pakkasi tavaramme Somin tilavaan autoon. Minä kävin selvittämässä loppulaskun. Vettä oli kulunut 3 m3 ja se maksoi 215 bt. Sähköä meni 203 kWh ja hinta oli sille 1015 bt. Loppusiivous maksoi 800 bt eli yhteensä 2030 bt.

Matkaan lähdettiin 11.15 ja matka sujui hyvin, mutta kentälle löytäminen tuotti ongelmia, koska ei huomattu, koska mentiin Bangpakongin joen yli. Ajettiin melkein Bangkokiin ja Som soitti klubille ja perille päästiin Kiarti Thanee Country Clubille 13.30. Majoituimme lodgeen ja saimme huoneen 2104 maanpinnan tasolta (huoneet kahdessa tasossa). Huone tuoksui tunkkaiselta, mutta ilmastointilaite toimi hyvin. Sitten mentiin klubille, jossa Som jo odotteli. Annoimme hänelle kyydistä 1400 bt. Söimme klubilla thairuokaa, joka oli kohtuuhintaista.

Sen jälkeen Som lähti takaisin Pattayalle ja me majoittauduimme. Kävin kävelyllä tutustumassa klubiin ja lähiympäristöön. Tapasin myös Paveenan, jonka kautta tein varauksen. Hän lupasi tilata taksin maanantaiaamuksi. Iltapäivä oli täysin vapaata, lähinnä TV:n katselua, vaikka kanavia olikin vähän.

Pattaya - Kiarti Thanee Country Club 26.12.15
Pattaya alkaa jäädä taakse tältä reissulta. Tällaista tietä on monta kymmentä kilometriä. U-käännöksiä on n. 10 kilometrin välein, joskus suoraan keskikaistan yli.
Kunniamerkkejä kuninkaalle on teiden varsilla paljon. Kiarti Thaneen tienhaara on löytynyt ja enää 3 km perille. Nyt tullaan klubin portille ja klubi näkyy suoraan edessä.
Majoittuminen sujuu nopeasti ja huone on kelvollinen. Klubitalon aulassa on cädärien tiski ja oikealla toimistotilat. Ravintolasta näkyy hyvin 9. griini pienen lammen yli.

Huone oli muuten hyvä, mutta haisi alussa vähän ummehtuneelle. Nettiyhteydet eivät toimineet, koska niissä oli ongelmia klubillakin. Illalla käytiin klubiravintolassa juomassa teet/oluet ja syömässä jäätelöt. Paikalla oli pääasiassa japanilaisia.

Päivän ylin lämpötila oli 32.9 astetta ja päivä oli aurinkoinen.

Pattaya - Kiarti Thanee Country Club 26.12.15
Som toi meidät Kiarti Thanee'hen ja söimme yhdessä lounaan. Lodgerakennus on lähellä aivan klubitalon vieressä. Ramppi ylös peittää osan klubitalosta lodgen suunnasta.
Uima-allas oli aivan huoneemme vieressä, samoin allasbaari. Klubin ja kentän välissä on kaunis lampi. Tästä suunnasta klubitalo näyttää paljon paremmalta.
Vasemmalla näkyy startterin katos ja sen takana 4. griini. Silta 5. tiille on komea. Terassilta näkyy hyvin 1. tii ja väylä, joka menee muutaman kymmenen metrin päässä. Näitä harmaita lintuja kävi paljon terassimme vieressä syömässä. Mikä lie lajiltaan?

Sunnuntai 27.12.15 Yön alin lämpötila oli 26.6 ja sää näytti hieman sumuiselta. 6.30 Päivi kävi aamu-uinnilla uima-altaassa, joka oli aivan huoneemme vieressä. Japanilaisnainen tuli samaan aikaan kävelysauvalenkiltä. Kentälle oli pelaajia menossa jo heti auringon noustua. Valtaosa pelaajista on japanilaisia. 6.50 mentiin aamiaiselle klubiravintolaan. Amerikkalainen aamiainen maksoi n. 250 bt.

Kiarti Thanee Country Club 27.12.15
Klubin terassin kaiteen päällä istui "keskustelemassa" kaksi töyhtömainaa. 1. tiillä alkoi jo olla pelaajia caddyineen lähdössä kierrokselle. Päivi katselee terassiltamme aikaisia japanilaisia lähtijöitä

8.20 lähdettiin Kiarti Thanee Country Clubille pelaamaan. Hotellin asukkaille greenfee oli nyt viikonloppuna 1700 bt ja caddymaksu 300 bt. Kenttä on hyvin tasainen, joten päätimme kävellä. Lähdimme 1. tiiltä 8.50 kahdestaan caddyjen kanssa. Aurinko alkoi paistaa, kun aloitimme kierroksen. Kentällä on paljon vettä, mutta eivät ne juuri haitanneet peliä, vaikka ylityksiäkin oli. Alussa saatiin mennä omassa tahdissa, mutta sitten jouduttiin odottelemaan. Kierros kesti kuitenkin vain 4h 10min. Singha maksoi kioskeissa 105 bt ja tämä hinta oli korkein, mitä Thaimaassa on maksettu. Kentällä oli aika leveät väylät ja kunto oli hyvä.

Kiarti Thanee Country Club 27.12.15
Väylätaulut kentällä ovat selkeitä ja sisältävät tarpeelisimman informaation. 1. väylä on hyvin leveä, tasainen ja selkeä par 4, erittäin miellyttävä aloitusväylä. Seuraavalla väylällä tulee jo vesi selkeästi mukaan, samoin iso väyläbunkkeri
Toisella väylällä on vielä poikkivesi ennen griiniä. 3. väylä on kiva par 3, jossa on kaksi poikkivettä. Päivi on avaamassa 5. tiillä klubitalon läheisyydessä.
Kuuma on keli, joten vilvoitusta tarvitaan kioskilla. 8. väylällä par 3 on taas vettä linjalla lipulle. Klubitalo näyttää komealta 9. griiniltä katsottuna.
10, väylä on suora ja tilava, kuten griinin takaa katsottuna huomaa. Tämä outo rähjäinen lintu istahti rangan päälle ja räpytteli siipiään. Päivi lähestyy 11. griiniä, jossa tavan mukaan on vettä, nyt oikealla.
12. väylä on selkeä par 4, jossa on myös vettä muiden väylien tapaan. 13. väylä on lyhyt par 3, mutta vesi ja bunkkerit hieman vaikeuttavat sitä. Tiipaikan viereen on istutettu komeita värikkäitä pensaita silmien iloksi.
Caddytkin huilaavat varjossa, kun joudutaan odottelemaan. 16. väylä muistuttaa avauspaikalta monia muita väyliä. Thaimaan golfkentillä näkyy paljon erilaisia lintuja.
Päätösväylän väylätaulu kertoo paljon tästä mutkikkaasta par 5:stä. Avaus pitäisi saada lähelle mutkaa, että seuraavan helpottuisi. Griiniä vartioivat hyvin sijoitetut bunkkerit ja tietysti vesieste.

Pelin jälkeen menimme kämpälle ja suihkuun. Kävin toimistossa kyselemässä, kuinka saisin tehtyä lähtöselvityksen lennolle. Japanilainen kaveri Onishi kertoi, että majoitettuna on iso japsiryhmä, jolla kaikki nettiyhteydet ovat käytössä. Hän kuitenkin antoi minulle aulassa 30 minuuttia nettiaikaa, jotta sain tehtyä lähtöselvityksen. Lähetin sitten pdf-filet hänelle sähköpostilla ja sain ne printattuna. Palvelu pelasi!

Allasbaarissa juotiin kalliit oluet (Singha 105 bt) ja sitten käytiin klubilla syömässä. Iso Singha maksoi ravintolassa 140 bt. Bägit saatiin pakattua ensin eikä enää paljon ollutkaan jäljellä. Nukkumaan mentiin hyvin aikaisin, kun ei ollut mitään tekemistä.

Päivä oli aurinkoinen aivan aamua lukuun ottamatta. Ylin lämpötila oli 31.8 astetta.

Kiarti Thanee Country Club 27.12.15
Päivi rentoutuu terassillamme pelin ja suihkun jälkeen Kirjava pulu kylpi uima-altaan reunalla. Kaariaukon läpi näkyy uima-allas ja oikealla allasbaari.
Klubin ravintolassa ei ollut paljon asiakkaita lisäksemme. Aulassa on muiden kenttien tapaan tiukasti koristeltu joulukuusi. Klubitalon pääovelta näkyy hyvin klubille johtava tie.

Maanantai 28.12.15 Yön alin lämpötila oli 26.2 ja sää näytti hieman sumuiselta. Nyt oli aikainen herätys ja 6.45 mentiin aamiaiselle. Pelaajia lähti liikkeelle 10. tiiltä auringon noustessa, Amerikkalainen aamiainen maksoi 250 bt. Palatessani maksoin huoneen lodgen respaan, jossa tyttö ei ollut ilmeisesti ennen käyttänyt korttipäätettä. 6000 bt kuitenkin saatiin laskutettua.

Puheaikaa minulla oli ostettu thaipuhelimeen kortin mukana tulleen 49 bt:n lisäksi 300 bt. Nyt sitä oli jäljellä 141 bt, eli 200 bt pitäisi riittää kuukaudeksi.

7.20 tuli auto hakemaan meitä lentokentälle. Se lähti 7.28 ja matka Suvarnabhumin lentoasemalle kesti tasan 30 minuuttia. Kyyti maksoi 800 bt. Ennakkoon tehty check-in oli suureksi avuksi, sillä drop-in-tiskillä oli vain yksi asiakas ennen meitä. Muilla tiskeillä oli pitkät jonot. Bägit ja matkalaukut saatiin nopeasti lähtemään ruumaan.

Kiarti Yhanee - Bangkok 28.12.15
Vielä vilkaisu auringon nousun aikaan Kiarti Thaneen kentälle. Japsi ovat jo lähdössä pelaamaan. Ruuhkaa oli Suvarnabhumissa turvatarkastuksessa ja passintarkastuksessa.
Päivi pakkaa vielä käsimatkatavaraa, kun ollaan päästy kansainväliselle puolelle.

Turvatarkastuksessa ja passitarkastuksessa oli tosi paljon porukkaa, mutta homma hoitui sielläkin nopeasti. Menimme liikkeiden ohi Bill Bentley Pubiin, jossa otin picherin Singhaa. Se maksoi 260 bt. Olut siis kallistui kovasti loppua kohti! Istuimme siinä aikamme ja soitin Tumpille, joka olikin jo 9.20 Tigerin kanssa aamiaisella toisessa paikassa. Lähtö oli portilta G2, jossa Finnairin A340-300 jo odottelikin. Koneeseen päästiin aivan aikataulun mukaisesti 10.20 ja paikkamme olivat takana 44J ja K. Lentoajaksi arvioitiin 10h 50min ja lennonjohto ilmoitti, että lähtö viivästyy 15 minuuttia. Helsingissä ilmoitettiin olevan pakkasta 7 astetta.

Kone lähti putkelta 11.06 11 minuuttia myöhässä ja nousi ilmaan 11.22. Lentoreitti oli hieman ihmeellinen, sillä kone teki ison kierroksen Delhin pohjoispuolitse ja kääntyi sitten kohti länttä reilusti Islamabadin ja Kabulin eteläpuolitse. Lopulta lennettiin vielä reilusti Moskovan pohjoispuolelta. Matka sujui kuitenkin erinomaisesti sudokuja tehden ja koneessa saatiin lounas, välipala ja kevyt iltapäiväateria. Hieman ennen laskeutumista Tiger kävi viihdyttämässä meitä. Helsinkiin laskeuduttiin 17.03 aika tarkkaan aikataulun mukaisesti. Kone jäi taas kauemmaksi ja bussilla ajettiin terminaaliin 4 asteen pakkasessa.

Passintarkastus sujui nopeasti automaatin kautta ja ensimmäiset tavaratkin tulivat rivakasti. Viimeistä matkalaukkua jouduttiin kuitenkin hieman odottelemaan, joten taksiin päästiin 17.45 ja kotona Olarissa oltiin 18.15 täydellisen sekasotkun keskellä (putkiremontin vuoksi). Taksi maksoi 53 €. Puuhaa riitti illaksi - ja moneksi seuraavaksi!

Bangkok - Helsinki 28.12.15
Bill Bentley Pubissa istuskeltiin ja katseltiin lentokentän vilskettä.
Päivi lueskeli esitteitä ja minä siemaisin kalliin Singhan.
Pubin seinälle oli kerätty nostalgisia julisteita.
Finnairin kone odotteli jo kaltereiden takana asemissa. Windsor Park & Golf Club näkyi nousun aikana. Tiger ja Tumppi saivat hyvin aikansa kulumaan lennon ajan.
Afganistanin vuoristo näkyi uljaana muutaman tunnin lennon jälkeen. Asutusta ei kyllä tässä vuoristossa näkynyt lentokoneesta käsin. Kotimaassa ollaan ja matkatavaroita odotellaan. Matka sujui hyvin.

Yhteenveto ja tilastotietoa tästä golfmatkasta Pattayalle

Tämä oli meidän 11. golfmatka Thaimaahan. Aina olemme olleet Pattayalla ja lisäksi yhdellä matkalla ensimmäinen viikko Chiang Maissa.

Melkein kaikki golfkentät n. tunnin ajomatkan sisällä Pattayasta on tullut pelattua, mutta vielä on ainakin neljä pikkukenttää käymättä ja lisäksi Wangjuntrin Valley-kenttä sekä Amata Spring Country Club, jonne pääsy onkin vaikeaa, sillä sinne pääsee vain osakkeen omistajan seurassa pelaamaan. Myös Siam Country Clubin Waterside-kenttä on pelaamatta korkean hinnan vuoksi. Tällä kertaa tuli ainoana uutena kenttänä Pattayan alueella pelattua tänä vuonna avattu Parichat Golf Links, joka oli ihan mukava tuttavuus. Lisäksi Bangkokin lähellä pelattiin Kiarti Thanee Country Club, jossa yövyttiinkin.

Kierroksia tuli meille 18 ja eri kenttiä 14. Kohokohtia olivat uudet kentät ja Silky Oakin uudet väylät.

Yleensä pelattiin omassa porukassa vahvistettuna Keimolan ryhmällä. Golfkentillä käytiin aina pelin jälkeen klubin ravintolassa ottamassa oluet ja myös syötiin jotain kevyttä thairuokaa. Iltaisin käytiin alussa eri ravintoloissa syömässä. Eniten käytettiin Surf Kitcheniä (3 kertaa), Golden Sandia (3 kertaa). Loppuaikana laitettiin ruokaa asunnollamme. Jouluateria syötiin Restaurant Helmissä. Pyykit pesetettiin condon Mays Express Loundryssä n. joka 3.-4. päivä ja pesut tulivat maksamaan yhteensä 1685 bt eli n. 40.5 €.

Alkulomasta satoi hieman neljänä päivänä peräkkäin ja sitten vasta parina päivänä viimeisellä viikolla.

Lämpötila oli ylimmillään 33.7 astetta mittarissani parvekkeella varjossa 6.12. Alin maksimi 28.3 astetta oli 20.12. Alin mitattu lämpötila oli 23.5 astetta aamulla 18.12. Yleensä yön alin lämpötila oli 26 … 28 astetta. Ylin mitattu päivittäinen minimi oli 28.5 astetta 15.12. Keskiarvot olivat: päivittäinen maksimi 32.07 ja minimi 26.86.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
9. PATTAYAN REISSU 10. PATTAYAN REISSU
GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.04.2019
Copyright © 2016 - 2019
Esa Hänninen
ejh@diccons.com