12. Golfmatka Pattayalle Thaimaahan
10.11.2016 - 12.01.2017

    Matkaseura: EJH, Päivi Hänninen.
    Matkareitti: lento Helsinki - Bangkok, taksi Bangkok - Pattaya, minibussi Pattaya - Siem Reap, Kambodza - Pattaya, taksi Pattaya - Bangkok, lento Bangkok - Helsinki
    Pelatut kentät: Bang Pakong Golf & Country Club, Bangpakong Riverside Country Club, Bangpra Golf Club (2), Crystal Bay Golf Club (3), Eastern Star Country Club (2), Greenwood Golf & CC, Khap Kheow (2), Marines Golf Course, Mountain Shadow (2), Parichat Golf Links (3), Pattavia Century Country Club, Pattaya Country Club (2), Pleasant Valley Country Club (4), Plutaluang Navy Golf Course (6), Royal Lakeside Country Club, Royal Thai Fleet, Silky Oak Country Club, Treasure Hill.
    Olen päivittänyt myös erilliset sivut Golfista Pattayalla. Vilkaiskaapa sitäkin!

Alkusanat

Tätä matkaa mietittiin jo keväällä, koska tiedossa oli kahdet pyöreät merkkipäivät, jotka järjestyisivät luonnollisesti Pattayalla. Porukkaa oli lähdössä Ruukista useita ja Seija ja Anttikin pienen tauon jälkeen samaan aikaan kanssamme. Mekin halusimme nyt olla hieman pidempään reissulla ja sovimme ajaksi n. 2 kuukautta.

Lennot varattiin 24.08., vaikka ne eivät olleet juuri silloin halvimmillaan. Sitten alkoi majoituksen etsiminen. Halusimme asunnon View Talay 7:stä Pattaya Cityn puolelta ja ensiksi kysyin tietysti Seaboard Propertiesin Pimonilta heinäkuun lopulla. Hänellä ei ollut heti tarjota kuin eteläpuolelta, joka ei meille kelvannut. Kyselin sitten parista muusta linkistä ja View Talay 5D:ssä olikin sopivan kokoinen ja hintainen studio. Varasin sen eikä etumaksua tarvinnut suorittaa.

Syyskuun alkupuolella kuukauden hiljaiselon jälkeen Pimonilta tuli viesti, että hänellä olisi sopiva kämppä View Talay 7:n 22. kerroksesta. Se olisi kuitenkin varattavissa vain 11.01. asti. Kysyin Pimonilta, onko mahdollista olla vielä se seuraava yö siellä, koska lentomme lähtee aamulla 12.01. Tämä sopi Pimonille ja kämppä varattiin heti. View Talay 5:n asunto peruttiin heti eikä se tuottanut mitään ongelmia. Tällä kertaa piti maksaa ennakkoa n. 15000 bahtia, jonka hoidin pankin kautta vanhaan malliin ja nyt homma sujui ongelmitta. Laitoin Pimonille tiliotteelta maksun kuitin ja vahvistus tuli samana päivänä. Taksi tilattiin Pimonilta kentälle myöhemmin.

Kaija ja Kari olivat varanneet lyhyemmän matkan jo aikaisemmin ja me otettiin menolento samalle päivälle. Kaija ja Kari joutuivat kuitenkin perumaan matkansa myöhemmin. Seija ja Antti varasivat matkan hieman myöhemmin ja he ovat Pattayalla 5 kuukautta eläkeläisviisumilla. Timo oli lähdössä joulukuun alussa kuukaudeksi ja Tumppikin oli lähdössä, mutta jätti varauksen myöhemmäksi. Anne ja Ari varasivat myös lokakuun lopulla kahden viikon matkan 02.12. alkaen, joten pelikavereita Pattayalla löytyisi paljon.

Koska turistiviisumi on voimassa vain kuukauden, päätimme hankkia viisumin kolmeksi kuukaudeksi. Veimme vaaditut paperit anomuksineen Thaimaan Suurlähetystöön Bulevardille ja kolme päivää myöhemmin saimme viisumit. Hinta oli 30 euroa hengeltä.

Torstai 10.11.16 Lähtöaamu koitti ja pakkasta oli 3 astetta, maassa lunta n. 25 … 30 senttiä. Taivas oli pilvessä, mutta ei satanut. Pari päivää aikaisemmin lämpötila oli alimmillaan -7 astetta. Lumi tuli maahan 2.10. ja on koko ajan lisääntynyt.

Kari oli pihalla odottelemassa ja 13.55 lähdettiin Kehä 3:n kautta lentokentälle. Aikaa kului 35 minuuttia. Tavaroiden jättäminen bag dropiin ja turvatarkastus sujuivat nopeasti. ne oli läpäisty jo 14.45. Uusitussa Nordic Bistro & Deli Barissa portin 34 vieressä otettiin kaljat/kahvit.

Finnairin Airbus 350-900-koneeseen päästiin 16.40, mutta lähtö viivästyi kelin vuoksi, koska alkoi tupruttamaan hieman lunta. Jäätymisen ehkäisyruiskutus suoritettiin portilla. Näin kapteeni Outi Ruokosen luotsaamana päästiin portilta lähtemään 17.50 ja ilmaan noustiin 18.02. Oikea lähtöaika olisi ollut 17.05.

Helsinki - Bangkok 10.11.16
Espoossa oli lähtiessämme jo melko talvinen maisema. Päivi odottelee lennon lähtöä lentoaseman uudistetussa baarissa. Joulukoristeita oli jo viritelty lentoaseman odotustiloihin.

Perjantai 11.11.16 Lento sujui taas valvoen. Päivä valkeni 6.50, kun oltiin Burman yllä. Aamiainen saatiin syötyä ja alettiin laskeutua Suvarnabhumiin Bangkokiin. Alas laskeuduttiin 8.16, joten oltiin 50 minuuttia myöhässä. Matkatavaroiden tuloa jouduttiin odottelemaan ja bägit tulivat taas ylisuurten matkatavaroiden loosiin.

Pimonin hoitama taksi löytyi helposti ja kohti Pattayaa päästiin lähtemään 9.20. Puheliaan naiskuskin kyydissä matka sujui mukavasti. Isoon autoon tavaratkin mahtuivat hyvin ja saatiin sovittua, että ajetaan Pattaya Sports Clubin kautta. Siellä oli melkoinen ruuhka, mutta saimme kortit melko nopeasti hyvän esivalmistelun ansiosta. Saimme myös vouchereita Parichatiin, Pleasant Valleyyn ja Pattaya Country Clubille.

Sitten ajettiinkin kaupungin kautta ja View Talay 7:n edessä oltiin 12.00. Kyydistä maksettiin 1700 bahtia. Seaboard Propertiesissa käytiin ilmoittautumassa Pimonille ja sovittiin, että maksetaan kuukauden vuokra etukäteen. Niinpä menimme vaihtamaan rahaa vastapäiseen kioskiin kurssilla 38.27 ja sen jälkeen käytiin Red Supermarketissa ostamassa ruokatavaroita. Sitten maksettiin kuukauden vuokra ja Pimon kävi lukemassa vesi- ja sähkömittarit. Safety boxin kanssa vähän taisteltiin, mutta alkoihan se toimia - avaimella. Sitten päätettiin mennä syömään condon uima-allasbaariin jotain. Ja niin tulikin syötyä kunnolla. Seija ja Antti ilmestyivät baariin ja hetken istuttuamme lähdimme katsomaan kämppäämme. Seija otti tuomamme draiverin ja kävelimme heidän kämpälle View Talay 5:een. Sieltä saimme paistinpannun, jollaista huoneistossamme ei ollut.

Nukkumaan mentiin aikaisin, koska edellisenä yönä ei nukuttu. Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 30.8 astetta.

Bangkok - Pattaya 11.11.16
Finnairin Airbus 350:n reitti mutkitteli hieman pahojen alueiden ohi. Kone lensi Ayutthayassa sijaitsevan Northern Rangsit Golf Clubin läheltä. Thana City Golf & Country Club jäi koneen reitille eteläpuolella.
Näkymä parvekkeeltamme on vähän ylempää kuin edellisenä vuonna. Pihamaina viihtyy ihmisten lähellä ja kävi rääkymässä parvekkeellammekin. Seija ja Päivi ihmettelevät condomme uima-allasbaarissa.
Auringonlaskuja oli kiva katsella ja kuvata parvekkeeltamme. Koh Larnin suunnassa aurinko on jo reilusti horisontin alapuolella.
Pattaya Parkin torni iltavalaistuksessa ennen valojen sammuttamista yöksi.

Lauantai 12.11.16 Aamu oli hyvin aurinkoinen ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. Voita ja margariinia kävin ostamassa alakerran marketista ja sen jälkeen nautittiin aamiainen parvekkeella 30 asteen lämmössä. Parvekkeemme on suuntaan luode - pohjoinen, joten päivällä ei aurinko porota sinne, mutta auringonlasku taas näkyy hyvin.

10:n jälkeen lähdettiin kauppareissulle. Ensin suunnattiin vastakkaisella puolella olevaan 7 Eleveniin ja yritin ostaa SIM-kortin puhelimeen. Meni aikaa, kunnes huomattiin, että 4G-kortti ei toimi vanhassa puhelimessani. Myyjä ohjasi meidät 7 Eleveniin torin vastapäätä ja siellä homma onnistuikin. Kortti maksoi 49 bahtia ja lisää rahaa laitoin 300 bahtia puheluja varten. Sieltä suunnattiin Foodmartiin ruokaostoksille. Takaisin kävelimme Ravintola Helmin ohi 50 metriä entisen Vivian Golfin yläpuolella ja siellä istui paljon suomalaisia. Seppälät kävelivät lasiostoksilta palattuaan kadun toisella puolella ja sovittiin treffit vähän myöhemmäksi. Päivi meni hierojalle UK Salon & Massageen condomme portin vastapäätä ja minä vein tavarat kämpille. Päivin selvittyä hierojalta käytiin taas Red Supermarketissa.

Sitten sovittiin Seppälöiden kanssa treffit Thappraya Roadin päähän rantaan poliisilaitoksen eteen, josta käveltiin Soi 7:lle. Minä menin parturiin Tom Beauty Shopiin, jossa hiusten leikkuu maksoi 150 bt. Päivi puolestaan oli kynsien hoidossa Sabai Fassa ja Seppälät odottelivat oluella Why Not-baarissa. Siitä mentiin sitten torille, josta ostettiin mm. parvekkeen lasipöydälle liina.

Seppälät tulivat sitten meille ja hieman juhlistettiin tämän reissun alkua. 7:n maissa lähdettiin syömään ja mentiin rantaa pitkin Soi 7:lle, jossa nautittiin illallinen Mr. Moo-ravintolassa. Siellä oli hyvää thairuokaa ja iso olut maksoi vain 80 bt. Edullinen oli paikka muutenkin, thairuoat maksoivat saman 80 bahtia. Sitten olikin jo aika rauhoittua ja käydä pikkuhiljaa yöpuulle.

Päivä oli aurinkoinen, mutta kuuden maissa, kun Seppälät kävelivät meille, oli tullut hieman vettä. Ylin lämpötila oli 31.0 astetta.

Pattaya 12.11.16
Thappraya Roadin valoissa rannan yläpuolella on kultainen patsas. Tom Beauty Salonissa kävin parturissa leikkuuttamalla hiukset 150 bahtilla. Toinen nainen leikkaa ja toinen istuu sylissä, ainakin siltä näyttää.
Seija ja Antti odottelivat Why Not-baarissa meitä kauneuden hoidosta. Parvekkeellamme otettiin pienet iltatömpsyt lomamme aluksi. Kiva merimaisema näkyy takanamme auringon laskun lähestyessä.
Huoneemme kuvattuna parvekkeelta. Takana pilkahtaa keittiö, oikealla makuuhuone. Jomtien Pattaya Beach-rakennelmaan saatiin lopulta kaikki valot palamaan. Mr. Moossa käytiin muutaman kerran syömässä, kun sattui olemaan auki.

Sunnuntai 13.11.16 Aamu oli nyt puolipilvinen ja alin lämpötila 28.0 astetta. Aamiainen nautittiin taas parvekkeella. 11.00 lähdettiin Päivin kanssa kävelylle. Mentiin rantatietä pitkin kohti Pattaya Parkia ja käveltiin sen ohi venäläisten kauppojen ohi Theprasitille ja sen vartta pitkin takaisin. 7 Elevenissä poikettiin ostamassa paperitavaraa ja jäätelöt. Lenkki oli 4.2 km.

Pitkän lepotauon jälkeen omien kahvien jälkeen käytiin Seijan ja Antin luona kahvilla. Sieltä lähdettiinkin sitten syömään Soi 5:lle. Kuljimme JP Housen ohi ja Nirvanan kohdalla Moo huomasi meidät ja tuli halailemaan. Syömään mentiin pieneen Dee Day-ravintolaan Soi 5:lle, jossa olikin taas oikein hyvää ja edullista thairuokaa. Hiljalleen käveltiin kämpille ja olimme hyvin aikaisin selvinneet iltasysteemeistä. Aamulla olisi sitten ensimmäinen lähtö golfkentälle.

Päivän ylin lämpötila oli 34.9 astetta ja päivä oli aurinkoinen ja täysikuu oli valmiina huomista Loy Kratongia varten.

Pattaya 13.11.16
Vasemmanpuoleinen raato on yli 30-kerroksinen ilman rakennuslupaa pykätty talo ja määrätty purettavaksi. Huoneessamme on paljon omistajan valitsemia pieniä seinäkoristeita, jotka ovat Thaimaa-aiheisia. Tässäkin on hieno puusta kaiverrettu pieni buddha istumassa.
Rantaa talostamme etelään päin ja kaukana näkyy Bang Saren niemi. Parvekkeemme ja tuuletushyrrä zoomattuna rantatieltä 200 metrin päästä. Loy Kratongin illallismainos Rabbit Resortissa on melko edullinen.
Rahtilaiva etenee tyynellä merellä auringon laskun aikaan. Loy Kratong on täysikuun juhla ja nyt sen huomasi. Pieni Day Dee-ravintola tarjosi hyvää ruokaa hyvään hintaan.

Maanantai 14.11.16 Loy Kratong valkeni kevyessä pilvisyydessä. Alin lämpötila oli 27.0 astetta. 6.30 taivas oli jo täysin pilvetön. Aamiainenkin nautittiin aikaisin. 6.55 tuli Lek hakemaan meidät kyytiin ja sitten haettiin Seija ja Antti View Talay 5C:stä ja suunnattiin kohti Greenwood Golf Clubia. Ruuhkan vuoksi matka kesti 1h 15min. Greenfee oli 650 bt ja caddymaksu 350 bt.

Pelaamaan lähdettiin 8.45 ja ensin pelattiin B-lenkki. Alussa peli tökki, mutta pikku hiljaa alkoi luistaa paremmin. Toisena puoliskona pelattiin C, joka on aiemmin pelattu vain kerran ja sekin vuonna 2004. Kenttä oli ihan hyvässä kunnossa ja caddyt hyviä. Päivillä oli miescaddy. Etuysillä on yksi kioski, joka palvelee 4. ja 7. tiillä. Puolivälissä eli lähtöpaikan vieressä oleva kioski ei ollut auki eikä C-lenkin ensimmäinen kioski 3. reiän jälkeen. Vasta 6. reiän jälkeen oli kioski auki. Kierroksen päätyttyä viimeisellä griinillä caddyt kiittivät yhtäaikaisella kumarruksella rivissä, joka oli ihan uutta. Kierros kesti vain 3h 30min.

Greenwood 14.11.16
Greenwoodin B-lenkille lähdetään suoraan klubitalon edestä. Kenttä oli taas hyvin siistissä kunnossa ja griinit mainiot. Bunkkereita ja kapeita ojia on pelaajien kiusana.
Kenttä on melkoisen tasainen, mutta pientä kumpuilua on. Istutuksia on paikoin melko runsaasti mutta kukkaloistoa ei paljon näkymyt. Suurempiakin vesialueita näkyi väylien reunalla.
Veden yli voi oikoa, jos riskeistä tykkää. Bunkkeri kyllä kerää vettä päin meneviä palloja.
Kuollutta kuningasta muistettiin täälläkin.

Suihkun jälkeen käytiin alakerran baarissa ottamassa oluet ja syömässä khao pad gait. Sitten olikin jo paluumatkan aika. Nyt se kesti vain tunnin. Kun bägit saatiin huoneeseen, vein pyykit alas Mays Express Laundry-pesulaan ja kävin kaupassa hakemassa leipää ja sokeria. 7 Elevenistä en kumpaakaan löytänyt, mutta Red Supermarketista kyllä. Sitten juotiinkin kahvit.

6:n jälkeen lähdettiin kävelylle rantaan katselemaan Loy Kratong-meininkejä, mutta mitään erikoista lukuisten kynttilälauttojen myyntikojujen ohella ei näkynyt, mitä nyt rannalla olevat runsaat ihmisjoukot. Paperilyhtyjä ei nyt saanut taivaalle lähettää. Paluumatkalla poikettiin Thai Fin-baarissa oluella ja sitten kämpälle. Rahaa piti kuitenkin vielä käydä vaihtamassa. Kurssi oli 37.88.

Päivä oli oikein aurinkoinen ja lämpötila oli enimmillään 33.4 astetta.

Pattaya 14.11.16
Naiset rakensivat katujen varrella uitettavia kukkaveneitä. Loy Kratong on veden ja täyden kuun juhla. Henkien talot ovat komeita valaistuna ja muutenkin.

Tiistai 15.11.16 Aamu oli pilvetön taivas ja alin lämpötila 27.6 astetta. Täysikuu laski luoteessa olevan usvan sekaan n. 6.15. Aamiaisen jälkeen 7.40 lähdettiin Lekin kyydillä kohti Sattahipia, jossa menimme pelaamaan Seijan ja Antin kanssa reissun ensimmäiselle uudelle kentälle, Royal Thai Fleet Golf Course. Matkaa tuli 32 km ja aikaa meni hieman päälle puoli tuntia. Kenttä on 9-reikäinen armeijan kenttä, jossa ei ole caddyjä ja siksi me otettiin autot. Greenfee oli 18 reiälle 250 bt ja auto kahdelle 500 bt. Kentällä on pieni ravintola ja 4. reiän jälkeen yksi kioski. Olut siinä maksoi 40 bt. Griinit olivat hitaat, mutta muuten aika hyvässä kunnossa. Vesiesteitä on varsinkin alkupuolella useita. Kierrokseen meni aikaa 3h 40min. Koska suihkua ei ollut, lähdimme suoraan kotiin.

Pattaya - Royal Thai Fleet Golf Course 15.11.16
Kuu näkyi mukavasti aamullakin heijastuen meren pintaan. Tällainen paatti veti joka aamu letkassa moottoriveneitä Pattayalle. Lek saapuu hakemaan meitä golfreissulle Royal Thai Fleetin kentälle.
Kyltti on iso, mutta meille se ei kertonut kyllä mitään. Kenttä kyllä on ihan hienon näköinen klubitalolta katsottuna.
Hinnastostakaan ei oikein saatu selvää.
Ryhmämme on valmiina lähtemään kohti uusia kokemuksia. Kaikkien 9 väylän kuvaus oli nähtävänä ykköstiillä. Toinen väylä on keskimittainen par 3, joka lyödään veden yli.
Tällä kentällä on kolme jyrkkää doglegväylää kuten tämä 5. Griinit olivat oikein siistit ja tasaiset, mutta eivät nopeat. Vesiä oli ympäri kenttää antamassa vähän haasteita.
Tässä on 7. väylä, joka on myös 90 asteen dogleg. Kenttä sijaitsee aivan meren rannassa. Tämä panssarivaunu on toisen 9-reikäisen kentän tienhaarassa.

Suihkun ja kahvien jälkeen lepäiltiin. Päivi kävi sitten jalkahieronnassa ja minä hain pyykit (180 bt) ja tapoin aikaa huoneessa. 17.40 lähdettiin syömään ja nyt mentiin Soi 5:lle Thai Aroi Dee:hin. Ruoka oli hyvää ja melko edullista. Iso Chang (0.62 l) maksoi edelleen 90 bt. Paluumatka tultiin torin kautta, josta ostettiin vihanneksia ja kananmunia. Torin lähellä käytiin ottamassa iltajuomat ja sitten käveltiin kämpille.

Pikkuserkkuni Ilkka oli kaverinsa Ainon kanssa Aasian kiertueella. WhatsAppilla kyselin kuulumisia ja nyt he olivat Kambodzassa Siem Reapissa. Matka sinne oli johtanut Vietnamin ja Laosin kautta.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Tuulta ei ole vielä yhtenäkään päivänä ollut kuin nimeksi. Ylin lämpötila oli 32.9 astetta.

Pattaya 15.11.16
Taivas oli vähän erikoisen näköinen hetken aikaa. Thai Aroi Dee on hyvä ravintola Soi 5:llä. Soi 5 iltavaloissa katsottuna kohti toria.

Keskiviikko 16.11.16 Aamu oli taas pilvetön ja alin lämpötila 27.4 astetta. Tänään ei lähdetty pelaamaan. Aamiainen oli taas normaali: kahvia, leipää, kananmunaa, juustoa, paistettuja nakkisiivuja sekä kurkkua ja tomaattia.

9:n jälkeen lähdettiin Päivin kanssa Tesco Lotukseen ostoksille. Thepprasitille käveltiin ja siinä hetki odoteltiin, että bahtbussi tuli ja vielä vähän, että siinä oli tarpeeksi porukkaa. Hinta 3 km:n matkalle oli edelleen 10 bt/henki eli 25 senttiä. Outlet Mall näytti olevan suljettu, mutta Lotus kyllä auki. Takaisin päästiin lähtemään melkein heti ja nopeasti saatiin eväät jääkaappiin.

Puolen päivän jälkeen lähdettiin Seijan ja Antin kanssa syömään kalakeitto Suomi-seuralle Soi Welcome Jomtienille. Rahaa vaihdettiin kurssiin 47.88. Matkaa kertyi n. 3 km ja rauhassa käveltiin sinne. Keitto maksoi 200 bt ja siihen kuului myös salaatti, leipä ja juomat (olutta ei saanut). Suomalaisia oli paljon syömässä. Aterian jälkeen käveltiin vähän matkan päähän Everybody's Inn-baariin, jossa draft beer maksoi 45 bt. Päivi lähti sitten bahtbussilla kynsien hoitoon ja me muut kävellä lompsuteltiin pikkuhiljaa takaisin päin. Oluella käytiin vielä australialaisessa Wombat-baarissa, jossa iso Cheers maksoi 60 bt. Ennen kämpälle menoa käytiin vielä lähimarketissa jäätelön ja oluen ostossa, jonka jälkeen vilkaistiin Helmi Restaurantiin, mutta Peraa ei näkynyt. Sitten mentiinkin jo kämpille.

Illansuussa juotiin vielä kahvit ja alettiin valmistautua huomiseen peliin. Päivän ylin lämpötila oli 35.8 astetta ja taivas oli koko päivän melkein pilvetön.

Pattaya 16.11.16
Tässä nautin matkoillemme tyypillistä aamiaista. View Talay 7 ja Complex Condo rantakadulta nähtynä. Putkityö oli käynnissä rannalla ja tässä nosturilautta.
Alueemme korkeimmat: View Talay 7, Plaza Condotel, Pattaya Park ja Complex Condo. Wat Mai Hat Krathingthongin sisäänkäynti on Beach Roadilla. Värikäs talo Soi Welcome Jomtienilla ja taustalla näky Welcome Jomtien-hotelli.
Jomtien Clubhouse on yksi Pattayan ja Jomtienin kymmenistä golfbaareista.
Suomi-Seura toimi vielä vähän aikaa Soi Welcome Jomtienilla, muuttaa Prathamnakiin.
Everybody's Inniin pysähdyttiin ottamaan kylmät juomat ja halpaa oli.
Jomtien Night Market on päivisin täysin suljettu. Jotkut syöttävät puluja Jomtienin rannalla. Iltataivas oli taas värikäs auringonlaskun jälkeen.

Torstai 17.11.16 Aamu oli melkein pilvetön ja alin lämpötila 27.0 astetta. Aamiaisen jälkeen 7.40 tuli Lek hakemaan Seija ja Antti kyydissään ja ajettiin Sattahipiin. Nyt mentiin pelaamaan reissun toinen uusi kenttä Marines Golf Course. Se on Thaimaan merijalkaväen 9-reikäinen kenttä. Greenfee 18 reiälle oli 300 bt ja autokin otettiin, koska caddyjä ei täälläkään ollut. Auto kahdelle maksoi 600 bt. Kenttä oli hienossa kunnossa ja se oli melko haastava. Vesiesteitä on paljon kuten myös out of boundseja. Pelaajiakin oli melko paljon. Kentällä on yksi kioski 6. väylän jälkeen. Klubitalon terassi on melko iso ja proshopissa Seija vaihdatti gripit osaan mailoistaan. Kannattaa käydä tutustumassa tähän kenttään. Kierros kesti 3h 35min.

Marines Golf Course 17.11.16
Tämä oli melkein jokapäiväinen näky View Talay 7:n edessä. Seija maksamassa Marines Golfin tiskillä ja saa apuakin.
Hinnasto oli thaiksi, mutta greenfee farangeille englanniksi.
Pieni ja selkeä toimitalo, jonka edessä pakataan autoja kierrokselle. 1. väylä on par 3, jossa punainen tii on puun alla lammen rannalla. Väylätaulut olivat hyvässä ojennuksessa ja hyvin selkeitä.
2. väylällä on vesieste ennen griiniä. Aika paljon on vesiesteitä tälläkin kentällä. 4. väylä on par 5, jossa on heti pieni vesieste ja toinen sitten toisen lyönnin edessä. Seija avaa 5. väylällä, joka on par 4 ja kääntyy oikealle metsikön edessä.
7. väylä on kiva par 5, joka lyödään ylhäältä kioskin vierestä toisella kierroksella. 6./15. väylä on myös par 5, joka toisella kierroksella pelataan paljon taaempaa. Klubin baari on kokonaan terassilla ja siinä oli kiva nautiskella.

Paluumatkakin sujui nopeasti ja varailin heti pelejä seuraavalle viikolle. Parichatista soittivat takaisin, kun sieltä ei puheluihini ensin vastattu. Sen jälkeen käytiin syömässä condon uima-allasbaarissa. Iltapäivä katseltiin golfia Dubaista.

Päivä oli aurinkoinen, mutta ei niin kuuma kuin muutama edellinen päivä. Tuultakin oli hiukan. Ylin lämpötila oli 32.4 astetta.

Pattaya 17.11.16
Niin jää tämäkin kenttä pikkuhiljaa taakse, mutta joskus taas tullaan. Aurinko laskee pikkuhiljaa pilvien lomassa Siamin lahden taakse. Nyt on näkemisen viimeiset hetket käsillä tänä iltana.

Perjantai 18.11.16 Aamu oli melkein pilvetön ja alin lämpötila taas 27.0 astetta. Nyt herättiin hyvin aikaisin, koska edellisenä iltana mentiin ajoissa nukkumaan.

Aamiainen ehdittiin nauttimaan hyvin, koska Lek tuli 10 minuuttia myöhässä hakemaan Päivin ja minut. Mentiin kahdestaan pelaamaan Plutaluangiin, jonne matka kesti 45 minuuttia. Pääsimme matkaan n. 8.15 ja pelattiin kahdestaan autolla. Greenfee oli 600 bt ja auto samat 600 bt. Ensin pelattiin East. Edessä tavoitettiin heti 4 hengen korealaisryhmä, joka ei päästänyt meitä ohi. Niinpä jätimme 4. väylän väliin, jotta pääsimme heistä ohi. Toiseksi lenkiksi piti pelata South, mutta siellä oli ruuhkaa, joten mentiin Westille, jossa saimme pelata omassa rauhassa. Pelikin meni paljon paremmin kuin alussa. Minulla oli uusi caddy, joka ei neuvonut kallistuksia ollenkaan, mutta Päivin caddy auttoi välillä. Kierros kesti 3h 20min.

Plutaluang 18.11.16
Plutaluangin klubin sisäpihalla on pieni puisto, jonka lammessa on värikkäitä kaloja. Auto on pakattu golfbägeillämme ja olemme valmiit siirtymään Eastin avaustiille. Eastin 2. väylän tiillä loikoili koira hiekka-astiassa palmun varjossa.
Eastin 9. väylällä jouduttiin odottelemaan, että edellä menijät pääsevät vesiesteen ohi. Westin 1. väylä on melko haastava varsinkin naisille, sillä oja on pahalla etäisyydellä. 2. väylä on par 5 ja avataan ylhäältä. Tässä ei kannata lyödä oikealle, jossa on vesiesteitä.
7. griinin jälkeiseltä kioskilta näkyy hyvin monta väylää, kuten tämä Westin 9. väylä ja sen saarigriini. 8. väylällä Päivi on joutunut taas bunkkeriin tällä par 3:lla, mutta selviää sieltä hienosti. Klubin ravintolassa kunnioitettiin edesmennyttä kuningasta ja kerättiin nimiä muistokirjaan.

Pelin jälkeen käytiin suihkussa ja sitten ravintolassa khao pad gait syömässä ja palattiin takaisin Jomtienille. Vein sitten toisen pyykkilastin pesulaan. Lepotauon jälkeen keitettiin kahvit ja katseltiin golfia Dubaista.

18.00 lähdettiin vaihtamaan rahaa ja nyt kurssi oli vakiopaikassamme 37.56. Sitten käytiin oluella Ravintola Helmissä, jossa oli muutamia suomalaisia. Chang maksoi 65 bt. Siitä käveltiin torille vihannesostoksille ja takaisin päin JP Housen ohi. Jomtien Plaza Condon edessä oli letun paistaja ja siitä otettiin yksi kummallekin. Ne nautittiin kämpällä.

Päivä oli aurinkoinen ja oli pientä tuulta. Maksimilämpötila oli 31.9, joten pelaaminenkin oli hieman helpompaa.

Pattaya 18.11.16
Päivi vaihtaa rahaa meidän kantapaikassa portin vastapäätä. Finland Golf Thailand toimi Ravintola Helmissä jouluun asti. Jomtien Plaza condon edestä ostettiin banaaniletut ja nautittiin ne kotona.

Lauantai 19.11.16 Aamu oli nyt pohjoispuolella melko pilvinen. 6.00 oli 28.0 astetta, mutta parvekeaamiaisen aikana satoi hieman ja lämpötila putosi 27.5 asteeseen. Aamulla oli taas tarve hakea vettä yhden pesulan automaatista, 6 litraa 6 bahtilla. Päivässä kuluu juomavettä melkein 6 litraa.

10:n maissa lähdettiin bahtbussilla Pattaya Klangille ja käytiin sovittamassa Päiville silmälaseja ja tsekkaamassa näköä Pattaya Opticalissa. Sieltä käveltiin Pattaya Sports Clubille hakemaan Pattaya Country Clubin vouchereita, jotka piti maksaa sinne, á 900 bt. Muitakin otettiin ja ne maksetaan kentällä. Rangen baarissa otettiin oluet ja jatkettiin kävellen Pattaya Taille Tesco Lotukseen pikkuostoksille. Sitten lähdettiin kävelemään kohti rantaa ja silloin alkoi sataa oikein kunnolla. Sadetta pidettiin 2nd Roadin päässä olevan liikenneympyrän lähellä ainakin puoli tuntia. Ukkonenkin jyrähti kunnolla. Sitten ajettiin bahtbussilla pitkin rantakatua. Siellä olikin vettä paljon tiellä, paikoin 20 senttiä. Rannan puolella oli jotain tapahtumaa, koska jaettiin ilmaista ruokaa ja kaikenlaisia kojuja oli pitkällä matkalla. Jomtienilla oltiin 14.50.

Päivi laittoi nyt ruokaa ja sen jälkeen levättiin hieman. 16:n jälkeen satoi taas aika kovasti ja ukkonen jytisi lähellä. Kävin hakemassa 245 bt:n pyykkisatsin, jossa oli 5 shortsit, 5 pelipaitaa, 3 sukat ja 3 boxerit.

Päivä oli siis pilvinen, satoi ja ukkosti. Ylin lämpötila oli kuitenkin 33.6 astetta, koska aurinkokin paistoi muutaman tunnin puolen päivän aikoihin. Illalla pohjoispuolella näkyi melko tiheää salamointia ja parvekkeellakin lämpötila oli käynyt 25.5 asteessa.

Pattaya 19.11.16
Koira seuraa tarkkana, kuinka palloa lyödään PSC:n naapurissa rangella. Rangen puttigriini ympäristöineen on melko siisti. Kaupungiltakin löytyy eläinten muotoon kasvatettuja pensaita.
Nyt tuli vettä muualtakin kuin suihkulähteestä. Beach Road oli pitkän matkaa veden vallassa. Mopoilla oli varmaan kiva ajella tässä vesimäärässä.

Sunnuntai 20.11.16 Aamu oli nyt pohjoispuolella taivaanrannassa melko pilvinen, mutta Pattayalla oli selkeää ja alin lämpötila 26.0 astetta. Welcome World Resortin pihassa ja rannalla View Talay 5:n ja 7:n välissä oli joku tilaisuus aamulla.

10:n maissa lähdettiin pienelle kävelylenkille. Menimme Thappraya Roadin ensimmäisistä liikennevaloista suoraan yli, mutta sieltä Villa Thomburan portilta palattiin takaisin valoihin. Siitä mentiin Soi 1:n kautta rantaan ja käytiin kaupassa.

Ennen päiväkahvia kipaisin Foodmartissa ja reissu vei 30 minuuttia. Nämä vapaapäivät tuntuvat melko tylsiltä, kun pitäisi keksiä jotain tekemistä. Illalla lähdettiin Seijan ja Antin kanssa syömään. Ensin käytiin kuitenkin oluella Soi 7:llä. Illallinen nautittiin vanhassa tutussa Surf Kitchenissä. Se ei pettänyt tälläkään kertaa. Syötyämme mentiin vielä tutustumaan vanhan Vivianin takana olevaan Fantasy Bariin, jossa on valtavasti erilaisia viinapulloja ikkunoissa ja seinillä. Kaikki juomat ovat tosi halpoja. Sitten lähdettiinkin jo valmistautumaan seuraavan päivän koitoksiin.

Päivä oli melko selkeä, vaikka osittain oli hieman usvaista. Ylin lämpötila oli 31.0 astetta.

Pattaya 20.11.16
Ilmeisesti Welcome World Resortin henkilökunta piti jotain tilaisuutta. Pihallakin pidettiin pari tuntia jonkinlaista toimintaa. Soi 7:llä istuttiin yhdessä baarissa oluella ja joku otti kuvan.
Surf Kitchenissä käytiin syömässä kuten usein muulloinkin. Fantasy Barissa on suuri tequilapullo, jollaisen näin myös Meksikossa. Ylähyllyllä oli paljon pulloja ja näytti siellä olevan muutakin.

Maanantai 21.11.16 Taivas oli aamulla osittain pilvinen. Aurinko ei vielä nousun jälkeen paistanut vastapäisiin taloihin. Alin lämpötila oli 27.6 astetta.

Lek tuli hakemaan täsmälleen sovittuun aikaan 7.15 meidät ja sitten haettiin Seija ja Antti. Tänään mentiin pelaamaan Mountain Shadow. Matka kesti sinne moottoritien kautta noin tunnin. Greenfee oli 750 bt ja caddy 300 bt. Pelaajia oli vähän ja päästiin pelaamaan 8.40. Edessämme meni kaksi ryhmää, mutta odottelemaan ei juurikaan jouduttu. Seija teki birkun heti alkumatkalla ja sitten Päivi. Minäkin onnistuin 12. väylällä, joten meillä aukeni reissun birkkutili. Kierros kesti 3h 45min ja suihkun jälkeen otettiin ravintolassa pientä syötävää. Matkalla satoi, mutta Pattayalle saavuttaessa sade loppui eikä maakaan ollut märkä. Kämpällä oltiin 14.40.

Sitten pitikin jo lähteä Pattaya Opticaliin, koska pomokin oli paikalla. Päivi tilasi nyt lasit. Sen jälkeen käveltiin Beach Roadille ja ajettiin samalla lavataksilla Jomtienille asti. Asunnolla laitettiin sitten hieman kahvia ja syömistä. Ilta sujui oleilun merkeissä.

Päivä oli välillä pilvinen, mutta ainakin pelin aikana aurinko paistoi. Kotimatkalla satoi vähän. Ylin lämpötila oli 32.4 astetta.

Mountain Shadow - Pattaya 21.11.16
Päivi lataa palloa menemään Mountain Shadow'ssa. 3. väylä on yksi kentän mielenkiintoisimmista, jossa on vettä griinin edessä. Katse griiniltä tulosuuntaan antaa hyvän kuvan tästä väylästä.
Griinit ovat melko suuria ja ne olivat hyvässä kunnossa. Iloinen kioskin pitäjä piristi kierrosta kummasti. 14. väylä on myös mielenkiintoinen par 5.
15. väylä on mukava par 3, jossa vesi on tiukasti mukana pelissä. Pattaya Opticalin pomo tarkastaa uudella koneella Päivin silmiä. Central Roadin päässä oli valtava kuninkaan muistomerkki.

Tiistai 22.11.16 Taivas oli aamulla melko selkeä. Alin lämpötila oli 28.5 astetta. Aamiaisen jälkeen tein vajaan 5 kilometrin aamulenkin kävelemällä rantaa pitkin niin pitkälle pohjoiseen päin kuin pääsee. Rannalla kulku loppui lähellä Asia Pattayan golfkenttää.

Kotona nautitun aterian jälkeen levättiin ja lähdettiin sitten käymään kaupassa. Helmi-ravintolan kohdalla tuli Huttusen Lasse vastaan ja juteltiin tovi. Houkuteltiin Lasse perjantaiksi mukaan Parichatiin. Sitten poikettiin Family Martissa, jossa Archa-olut maksoi 31 bt. Siitä palattiinkin taas suoraan kämpälle.

Illansuussa lähdettiin ulos ja Päivi kävi poistattamassa lakat varpaankynsistä. Sitten mentiin katsomaan Anna-ravintolan vieressä olevaa pizzeriaa, johon piti mennä Seppälöiden kanssa syömään. Se oli kuitenkin suljettu ja Päivin kanssa otettiin oluet Annassa. Porukalla päätettiin sitten mennä pizzalle Foodmartin vieressä olevaan Trattoria Italianaan. Se oli ihan hyvä valinta.

Päivä oli lämmin, maksimi 33.3 astetta. Taivas oli pääosin selkeä, mutta pilviäkin oli.

Pattaya 22.11.16
Joka aamu rannalla oli ohjattuja verryttelytuokioita ja osanottajia oli paljon. Tähän loppui Jomtienin yhtenäinen hiekkaranta pohjoispäässä. Ja tähän loppui kulku rantaa pitkin. Edessä oli yksityisranta eikä sinne olisi edes päässyt.
Banaanivene tyhjennettiin äkillisellä käännöksellä rannassa.
Hauskan näköinen kattokuva Thappraya Roadin viimeisen mutkan korttelista.
YOK Beautyssa Päivi odottelee vuoroaan hiusten leikkuuseen.

Keskiviikko 23.11.16 Aamulla oli taivaalla vain pientä pilviharsoa. Meren päällä näytti olevan kaukana jonkin verran pilveä tai sumua. Alin lämpötila oli 27.5 astetta.

Lek tuli hakemaan 7.30 ja Seija ja Antti saatiin kyytiin 7.35. Tunnissa ajettiin 50 km Pleasant Valleyyn pelaamaan. Greenfee oli PSC:ltä saadulla kupongilla 900 bt ja caddymaksu 350 bt. Varattu aika oli 9.24, mutta pääsimme matkaan 8.55. Edessä oli muutama naisryhmä ja peli eteni suht' hitaasti. Olimme juuri puolivälin baarissa, kun tuli rankka sadekuuro ja saimme reilun 20 minuutin tauon. Toinen puolisko sujui hieman nopeammin ja koko kierros kesti 4h 45min. Viimeisellä väylällä tein birkun, eikä eaglekaan ollut kaukana, sillä puttia oli n. 15 cm. Kentällä oli paljon tehty väylien korjauksia ja griinejä hiekotettu, joten kenttä ei ollut ihan priimakunnossa. Isoja lätäköitäkin oli muutamalla väylällä. Kotimatkallakin satoi melko kovasti, mutta Pattayalle saavuttaessa sää oli seljennyt. View Talay 7:llä oltiin 15.50. Pattayallakin oli satanut, sillä parvekkeella oli vettä ja lämpötila tullessamme oli vain 26 astetta.

Rainerilta ja Eijalta tuli viestiä, että hekin olivat saapuneet Pattayalle ja asuivat Baboonassa Pattayan Beach Roadilla. Kotiin saavuttuamme hain vettä ja vein pyykit. Kävin myös torilla ja olisin ostanut munkkeja, mutta kojua ei siellä nyt ollut. Kahvit piti juoda leivän kanssa.

Paluumatkalla satoi, mutta Pattayalla ei. Ylin lämpötila oli 31.6 astetta.

Pattaya - Pleasant Valley 23.11.16
View Talay 7:n pihaa kuvattuna Jomtien Plaza Condolle päin. Pääoven edessä pihalla kasvaa vähän outo puu, jossa on loiskasveja.
Lockerissa Pleasant Valley toivottaa tervetulleeksi näin.
1. tiipaikan viereen on rekennettu kioski, joka on hieno parannus. 2. väylän griini on hyvin lähellä ykköstiitä, mutta hyvin suojassa. 9. griini ja 18. väylä 1. tiin vierestä kuvattuna. Eipä tule usein katsottua!.
Avausväylän griiniltä näkyy hienosti 8. väylän saarigriini. 2. väylältä näkyy lammen takana 3. väylää ja griini. Caddyt taisivat tykätä Päivistä tai ainakin poseerauksesta.
Caddy odottelee saarigriinin vapautumista kaikessa rauhassa. Päivi ja Päivin caddy, joka antoi huivinsa Päiville. Tässä taitaa välilyönti olla paikallaan 11. väylällä.
12. väylän erikoinen monokkelibunkkeri. Kuinkahan usein siellä ollaan? 18. griinin bunkkerit ovat kuin kukkia. Ei sitä läheltä huomaakaan. Pleasant Valleyn klubilla oli elävää musiikkia, mm. kantria.

Torstai 24.11.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 25.5 astetta. Aamiainen nautittiin normaaliin tapaan.

6.55 tuli Lek hakeman. Päivin kanssa mentiin hakemaan Eija ja Rainer Baboona-hotellista Pattayan Beach Roadilta. Sitten ajettiin vajaassa tunnissa Plutaluangiin, jossa pelaajia näkyi hyvin vähän. Greenfee oli sama 600 ja caddymaksu 250 bt. Päivi otti auton Eijan kanssa ja se maksoi 600 bt. Ensin pelattiin North ja sitten East ja matkaan lähdettiin n. 8.45. Eastilla päästettiin japsiryhmä ohi, koska heitä oli vain kolme ja pelasivat autoilla. Muuten saimmekin mennä aivan omaa tahtia. Pelisää oli hyvä, sillä pitkän aikaa taivas oli suhteellisen pilvinen. Eastin 8. väylällä alkoi hieman sataa ja 9. väylällä vähän rankemminkin. Emme kuitenkaan kastuneet pahemmin. Kierros kesti 3h 40min. Klubilla oli vanha tuttu ohjelma: suihku, olut ja khao pad gai.

Plutaluang 24.11.16
Plutaluangin North-lenkin 1. tiillä on kiva viesti. N2:n väylältä näkyy aika suuri lampi N3-väylän takana. Northin 3. väylällä on se saarigriini ja oma sponsori.
Rainer puttaa N7:n griinillä ja Eija katselee caddyjen kanssa. West 6:n mielenkiintoiset vesiesteet näkyvät tässä hyvin.
Plutaluangin pääoven vastapäätä löytyy tällainen rakennelma.

Paluumatkallakin satoi hieman, mutta kyydistä jäätyämme ei satanut, kunnes taas asuntoomme päästyämme tuli pieni kuuro. Iltapäivä kului kahvin ja levon merkeissä. Kävin hakemassa vettä ja pyykit. Lasse tuli meille 6:n jälkeen ja pari tuntia rupateltiin mukavia. Serkkuni Ilkka lähetti sitten What'sAppia Tratista ja ilmoitteli tulevasta ohjelmastaan. Hän oli tulossa myös Pattayalle ja kyseli hotelliehdotuksia läheltämme. Sitten menimme tsekkaamaan Zing-hotelli ja siitä mentiin Helmi-baariin ottamaan yhdet oluet. Sen jälkeen olikin jo aika mennä levolle.

Päivä oli melko pilvinen ja kostea ja vettäkin satoi pariin otteeseen. Ylin lämpötila oli kuitenkin 32.2 astetta.

Pattaya 24.11.16
View Talay 5C:n takana näkyy melko synkkiä pilviä. Auringon laskun jälkeen taivas värjääntyi taas hienosti.
Zing-hotellin mainos pääoven edessä houkutteli sisään.

Perjantai 25.11.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. 7.20 mentiin alas odottelemaan Lekiä ja Lasse oli jo odottelemassa. Lek tuli sovitusti 7.30 ja haettiin Antti ja Seija. Sitten ajettiin alle tunnissa Parichatiin. Greenfee, caddy ja auto jokaiselle maksoi 1400 bt/pelaaja tarjouskupongilla. Lähtemään päästiin 8.45 ja pari väylää pelattiin kahdessa tyhmässä. Sitten edessä olevien johdosta yhdistettiin porukkamme. Kentällä on paljon vettä, mutta väylät ovat melko lyhyitä. Lassen kanssa pelattiin keltaisilta, muut punaisilta. Birkkuja tuli paljon. Antti teki yhden, Päivi kaksi ja minä kolme. Griinit olivat melko nopeat. Kierros kesti 3h 30min.

Parichat 25.11.16
Parichatin klubitalossa on kaikki tarvittavat tilat yhdessä kerroksessa. Ykköstiillä oli lähtiessämme vielä vähan usvaa, mutta ei kauan. 3. väylällä näkyy 1. vesi tiille, mutta ei toinen, jonne avaus kyllä voi ylettyä.
Tässä kuva 3. väylän griiniltä tiille päin ja vesi näkyy. Lasse on lyönyt avauksensa 5. väylällä, joka on par 5. 5. väylän griini on mäellä kioskin vieressä. Tässä on 6. tii.
Nyt ollaan puttailemassa 8. griinillä, jossa vesi vaanii avausta piilossa. Tällä lyhyellä 10. väylällä on ihan kivasti väyläbunkkereita. 11. väylän griini on aivan Parichatin portilla valtatien varressa.
15. tiillä oli taas aikaa odotella ja ottaa kuvia. Caddyt seurasivat avauksia oikein joukolla 15. tiillä. 15. väylä on ennen griiniä petollisesti veteen päin viettävä.
17. väylä on kentän vaikein väylä, pitkä par 4 vesiesteiden yli kallion päälle. Päätösväylä on sitten lyhyt par 5, mutta lähestyminen kakkosella on hankala. Klubin ravintolassa on aina ollut tilaa, koska vähän pelaajat sitä käyttävät.

Kierroksen jälkeen otettiin suihkut ja syötiin klubilla ja sitten ajettiin Jomtienille. Päivä oli melko selkeä, mutta illalla taivas muuttui pilviseksi. 6:n jälkeen satoi melko voimakkaasti ja myöhemmin jyski ukkonen pohjoisen-idän suunnalla aika pitkään. Päivän ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Pattaya 25.11.16
Kuu oli illalla aivan punainen, mahtoikohan enteillä jotain. No ukonilmahan sieltä tuli ja salamointia oli tiuhaan. Välillä maisema oli oikein valoisakin salamoiden välkkyessä.

Lauantai 26.11.16 Aamu oli kirkas ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. Yön aikana ukkosen jälkeen lämpötila oli käväissyt 26.0 asteessa.

10:n jälkeen lähdimme käymään Sukhumvitin Tesco Lotuksessa. Thepprasitilla jouduttiin istumaan bahtbussissa puoli tuntia, ennen kuin se oli tarpeeksi täynnä lähtöön. Hyvin kuitenkin selvittiin ja ostokset saatiin tehtyä. Puolen päivän jälkeen lähdettiin Seijan ja Antin kanssa etsimään Somin ravintolaa. Jomtien 2nd Beach Roadia käveltiin pari kilometriä liikenneympyrään ja siitä vasemmalle n. 600 metriä. Sieltä se löytyikin, mutta oli kiinni. Antti soitti Somille ja hän tuli asunnostaan kanssamme istumaan naapuriravintolaan, jossa olimme jo tilanneet oluet. Somin ravintolan nimi on Krua Klang Soi. Aikamme istuttuamme palasimme rannan kautta lähemmäksi ja käytiin syömässä Opal Housessa.

Pattaya 26.11.16
Joka aamu pieni alus veti letkaa moottoriveneitä kohti Pattayaa. Jomtien 2nd Beach Roadin varrella majailee tällainen vanha auto. Somin ravintolan nimi Wat Boonkanjanaram Roadilla on Krua Klang Soi.
Kiva oli taas pitkästä aikaa tavata Som. Luvattiin tulla syömään tänne. Ruokalista on aika laaja ja hinnat ovat tosi edulliset. Saman kadun varrella on kaikenlaisia markkinakojuja.

Sitten käveltiin entisen Vivianin taakse Fantasy-baariin. Olut maksoi 50 bt ja gin tonic 70 bt. Matkalla törmäsimme Peraan, jonka kanssa juteltiin hetki.

Päivä oli hieno ja ylin lämpötila 33.9 astetta.

Pattaya 26.11.16
Agate-hotellin läpi menevässä käytävässä on hienoja kohokuvia seinillä. Lokoisaa ja edullista nautiskelua Fantasy-baarin pullohyllyjen alla.
Pieniä pronssipatsaitakin tässä baarissa on paljon.

Sunnuntai 27.11.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 26.0 astetta. Welcome World Resortin pihassa alkoi taas ilmeisesti joka sunnuntainen seremonia 7:n jälkeen. Paikalla oli luultavasti henkilökuntaa yli 100 henkeä kahden värisissä asuissa.

10.15 lähdin aamupäivän kävelylle. Menin taas rantaa pitkin niin pitkälle kuin pääsi pohjoiseen, sitten katuja pitkin Asia Pattayan golfkentän vierelle, vesienkäsittelylaitoksen läpi kentälle ja sen kioskille. Chang maksoi 60 bt ja greenfee näytti olevan 420 bt joka päivä, kärryt 45 bt ja mailat 100 bt. Sitten kiersin kentän ympäri ja palasin kämpälle Pattaya Parkin tien ja Thapprayan kautta. Lenkin pituus oli 5.8 km.

Puolen päivän jälkeen käytiin syömässä rannalla Aquarius-ravintolassa. Ruoan hinta oli edullinen (80 bt), mutta olut kallis. Pieni Chang maksoi 90 bt. Parin kaupan kautta palattiin asunnolle. Iltapäivä ja ilta katseltiin Rukan MC-kisoja. Hienoja hetkiä oli, Krista hiihti toiseksi 10 km:llä, tosin Eurosportin kuva oli poikki ratkaisuhetket. Iivon komea hiihto nähtiin kokonaan, voitto 15 km:llä.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, mutta onneksi tuulta oli hieman. Ylin lämpötila oli 32.9 astetta.

Pattaya 27.11.16
Welcome Jomtien Resortin pihaan kertyi paljon väkeä. Vaatteista näytti, että pihalla oli kaksi joukkuetta. Jotain pelejä siellä oli ja tilaisuus kesti pari tuntia.
Rahtilaivojakin näkyi kauempana mutta harvakseltaan. Tässä yksi lastissa oleva laiva "peppusaaren" edustalla. Rannan lähelle on rakennettu tällainen linnakin.
Asia Pattaya Hotel on melko iso hotelli golfkentän reunalla. Asia Pattayan par 3 golfkentän hinnasto on selkeä. Lyhyitä par 3-väyliä on 9 kappaletta tällä harjoituskentällä.

Maanantai 28.11.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 25.5 astetta. Nyt oli herätys 5.30, sillä oli aikainen lähtö. 6.30 tuli Lek noutamaan meidät ja sitten otettiin kyytiin Seija ja Antti. Kaupungin läpi ajettiin sujuvasti Baboonan eteen, jossa Rainer ja Eija odottelivat jo. Sitten lähdettiin ajelemaan kohti Treasure Hilliä. Matka oli 61 km, mutta se kesti kaikkiaan 1h 30min. Kentällä oli pakettihinta (greenfee, caddy ja auto) 1150 bt. Pelaamaan päästiin n. 8.10. Kentän griinit olivat melko nopeat ja kunto oli hyvä. Kierros kesti vähän yli 3 tuntia. Antti teki ainoana birkun.

Treasure Hill 28.11.16
Klubilta avautuva näkymä Treasure Hillin kentälle. Päivi, Eija ja Seija odottelevat caddyjä ja autoja. Avausväylällä pitäisi draivi saada menemään puun oikealta puolelta.
Rainer tsippaa ja krokotiili katselee kauempaa. Tässä pitäisi pallo saada lentämään rotkon ja puun yli. Rainer lähestyy griiniä rotkon ja bunkkereiden yli.
Päivi puttaa ja muut katselevat, onnistuuko upottamaan. Tästä ei caddy antanut minun yrittää yli ja oikeassa oli. Rukoileeko caddy vai yrittääkö tutkia suuntaa tarkasti?
Pelaajien vähyys näkyy klubin seinällä olevassa tarjouksessa. Tätä käytettiin. Eija ja Päivi Treasure Hillin klubin ravintolassa. Nyt odotellaan, että Lek tulee parkista klubitalon eteen.

Paluumatka Jomtienille oli nopeampi, vaikka vietiin ensin Eija ja Rainer. Lek ajeli jotain ihme sivukatuja, joilla ei ollut ruuhkaa. Kotiin palattuamme lähdimme heti bahtbussilla Pattaya Opticaliin hakemaan Päivin laseja. Linssit eivät kuitenkaan olleet tulleet. Sovittiin, että tullaan huomenna uudestaan. Ajoimme taas bahtbussilla kävelykadun päähän, josta kävelimme Windy Bariin ja otettiin oluet. Vanhoja tuttuja oli edelleen töissä. Siam Bayshoren sisälläkin pistäydyttiin, mutta pihan läpi ei kaivuremontin vuoksi päässyt kulkemaan. Sitten ajettiinkin takaisin kotiin.

Päivä oli pelaamiseen mainio. Tuulta oli hieman eikä lämpötila kohonnut kovin korkealle. Ylin lukema oli kuitenkin 32.0 astetta.

Pattaya 28.11.16
Vanha suosikkiravintolamme Nang Nual on uusiutunut mm. väreiltään. Windy-baarissa oli sama vanha piikkisysteemi vieläkin käytössä. Tämä luvaton rakennushirvitys Bali Haissa näkyi meidän huoneeseemme Jomtienilla.
Siam Bayshoren siisti rantaterassi on myös uudistunut. Sisäpihallakin on tapahtunut muutoksia kuten tuo kaarisilta. Siam Bayshorella näytti nyt olevan ainakin kaksi isompaa tuk tukia.

Tiistai 29.11.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 25.0 astetta. Ennen puolta päivää lähdettiin hakemaan Päivin lasit Pattaya Opticalista. Nyt saatiin ne mukaan. Bossia auttava suomea puhuva kaveri oli suureksi avuksi kaikessa. Pattaya Klangia käveltiin sitten Tukcomille ja etsittiin kiinalaista toria, mutta ei löydetty. Siitä käveltiin 3rd Roadille pikkukatuja pitkin lähelle siltaa, jossa hypättiin bahtbussin kyytiin.

Päivi lähti sitten hierontaan ja minä lepäilin. Iltapäivällä syötiin kotona ja illalla hain vettä ja pyykit. Päivä oli kirkas, mutta tuulta taas jonkin verran. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Keskiviikko 30.11.16 Aamu oli selkeä ja reissun tähän asti viilein. Alin lämpötila oli 24.1 astetta. Lek haki nyt ensin Eijan ja Rainerin, sitten Seijan ja Antin ja lopuksi meidät. Pelaamaan mentiin Eastern Stariin, jossa meillä oli lähtöajat 9.12 ja 9.20. Greenfee oli 1000 bt ja caddymaksu 350 bt. Pelisää oli hyvä, sillä tuulta oli vähän enemmän kuin muulloin. Kentällä on etuysillä vain yksi kioski ja se on 3. väylän jälkeen. Seuraava on vasta 11. väylän jälkeen. Siitä mennään ohi toisenkin kerran. Pelini takkusi nyt pahasti. Kierros kesti vain vähän reilut 3h 20min.

Condossa oltiin n. klo 15 ja lämpötila oli 29.9 astetta.

Eastern Star 30.11.16
Klubitalo on oikein komea täältä kentältä päin katsottuna. Lähtöä odotellaan viisaasti varjossa Eastern Starissa. Vesiesteitä ja bunkkereita on ihan riittävästi tällä kentällä.
Kiva par 5 (8.), jossa vesi vaanii koko matkan griinille asti. 13. väylä on myös mieleen painuva par 3, jossa on myös esteitä riittävästi. Klubin ravintola on tehty vehreäksi ja avaraksi.
Klubitalon ikkunoista näkyy pari väylää kohtuullisesti. Toisessa päässä on ihmisten uima-allas ja toisessa kalojen. Pro Shopissa oli alennusmyynti ja tavara teki kauppansa.

Torstai 01.12.16 Aamu oli selkeä ja vielä melko viileä. Alin lämpötila oli 24.5 astetta. Lek haki meidät 6.45 ja Rainer otettiin kyytiin Baboonasta. Sitten ajettiin Sukhumvitia Crystal Bayn kentälle. Greenfee oli 750 bt ja caddy 300bt. Pelasimme lenkit C ja B. Peli oli hieman parempaa kuin edellisessä pelissä. Rainer teki C:llä birkun ja minä B6:lla. Kentän ympäristö oli hieman aneemisessa kunnossa, mutta itse väylät ja griinit ihan hyvät. Kierros kesti 3h 20min. Nyt ei Päivin kanssa syöty klubilla ja pieni Heineken (kun muuta ei ollut) maksoi 80 bt. Melko voimakas tuuli teki kierroksesta reissun helpoimman, mutta ei paljon vaikuttanut lyönteihin.

Kotona oltiin vähän ennen 14:sta ja Päivi maksoi Pimonille siivojan, joka kävi meillä aamupäivällä ja maksoi 300 bt. Ilta laiskoteltiin ja nukkumaan mentiin aikaisin.

Päivä oli aurinkoinen, mutta aika tuulinen. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Crystal Bay 01.12.16
Crystal Bayn C-lenkin avausväylä on aika tasainen ja leveä. Rainer on nyt avaamassa C7:llä, joka on pitkähkö par 3. Päivin pallo B4-vätlällä näkyy ilmassa hieman lipun vasemmalla puolella.
B7 on viheliäinen hyvin lyhyt par 3, jonka griini on erittäin vino. B9 on komea päätösväylä, jossa lähestymistä haittaavat bunkkerit. Klubitalo sisääntulopuoleltakin on komea, mutta alkaa ränsistyä.

Perjantai 02.12.16 Aamu oli selkeä. Alin lämpötila oli 25.1 astetta. Herättiin aikaisin, vaikka lähtö kentälle olikin poikkeuksellisen myöhään. Lek tuli hakemaan meidät 8.30 ja haettiin Seija ja Antti View Talay 5:stä. Ari ja Eppi odottelivat samaan aikaan siinä Piniä. Ajoimme nyt Pattaya Country Clubille, jossa meillä oli peliaika 10.00. Matkaa tuli 32.5 km ja aikaa meni 45 min. Greenfee oli PSC:ltä ostetulla voucherilla 900 bt ja caddy maksoi 350 bt. Edellämme oli lähdössä suomalainen kaveri Tapio yksin, joten päätimme, että pelaan hänen kanssaan. Kaiken lisäksi hän oli vasuri. Edessä meni 14 pelaajan pohjoismaalaisryhmä, joka kuului Nordic Golf-nimiseen yhteisöön. Peli sujui kohtuullisen hyvin ja melko nopeasti, vaikka kenttä oli täysi. Kenttä ei ollut erityisen hyvässä kunnossa. Sää oli erinomainen, osaksi pilvistä ja tuulta jonkin verran. Kierros kesti 4h 5min. Klubilla kävin vaa'assa ja se näytti tasan 80 kiloa! Jotain vikaa siinä oli, koska näytti liian vähän.

Pattaya Country Club 02.12.16
Pattaya Country Clubin caddyt odottelevat saapuvia pelaajia. Modernin pro shopin ovea oli aina avaamassa joku caddy. 1. väylällä lähestytään griiniä ja sitä ympäröiviä bunkkereita.
Tapion pallo lähtee hyvin tällä 3. väylällä. 4. väylän griini ja sen ympäristö on näyttävä. 6. väylä on lyhyt par 4, jossa lähestytään griiniä ylämäkeen.
10. väylän griinin edessä on haastava vesieste. Seuraava väylä on par 5, jossa on omat esteensä. Värikäs gecko oli odotuskatoksen rakenteissa.
Uudet väylätaulut ovat hienon näköisiä, mutta mitat esteisiin puuttuvat. 17. väylä on todella haastava, vaikka onkin lyhyt. Oikoa voi hyvin. Päätösväylän griini on klubitalon edessä 9. griinin vieressä.

Paluumatka sujui nopeasti ja Päivi haki pyykit. Sitten lähdettiin ostoksille ja rahaa vaihtamaan. Kurssi meidän normaalissa vaihtopaikassa oli 37.76. Päivi antoi rahat ja kaveri otti ikkunasta kurssilapun. Saimme rahat mainitulla kurssilla, mutta kun lappu tuli takaisin, kurssi oli enää 37.71. Myöhemmin illalla se oli vielä laskenut. Kaupassa käynnin jälkeen palasimme asunnolle ja Ilkalta tuli viesti, että he ovat Ainon kanssa saapuneet Zing-hotelliin Jomtien Complexiin. Sovimme treffit hotellin eteen klo 17.00 ja menimme olusille viereiseen Fantasy Bariin. Siitä käveltiin Surf Kitcheniin syömään. Sieltä palattiin asunnollemme ja rupateltiin pitkä tovi.

Päivän ylin lämpötila oli 32.4 astetta ja tuulta oli kohtuullisesti.

Pattaya 02.12.16
Iloinen tapaaminen Pattayalla pikkuserkkuni Ilkan kanssa. Ainon ja Ilkan huone Zing-hotellissa oli 2. kerroksessa kylpylän reunalla. Hotellin huone oli suuri ja siisti, mutta näköalat puuttuivat..
Päivi ja Aino Fantacy Barissa ja juttua meillä riitti. Yhteiskuva Ainosta ja Ilkasta Pattayalla. Surf Kitchenin komeat orkideat loistivat.
Ainon kanssa istun tässä odottelemassa ruoka-annosta.
Soi 1:lle pystytettiin uutta Soin opaspylvästä.
Parvekkeellamme istuttiin iltaa viettämässä.

Lauantai 03.12.16 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 25.0 astetta. Aamiaisen jälkeen käytiin Foodmartissa ostoksilla. Sen jälkeen Päivi kävi jalkahoidossa.

13.00 lähdin Ainon ja Ilkan kanssa katsomaan Pattaya Cityä ylhäältä. Bahtbussilla ajettiin Bali Hain sillan kupeeseen, josta käveltiin melkoinen mäki Pratamnak Hillille. Siellä otettiin valokuvia Pattayasta ja käytiin oluella matkamuistomyymälän terassilla, jossa pieni Chang maksoi 40 bt. Sen jälkeen käveltiin alas Thappraya Roadille, josta ajettiin bahtbussilla Jet Skiden maailman cupin kisa-alueelle ja kuunneltiin hetki pärinää. Sitten palattiin Soi 4:n ja torin kautta kämpille huilimaan.

19.00 lähdettiin Ainon ja Ilkan kanssa syömään Golden Sandiin, jossa vanha tuttu trubaduuri lauleskeli edelleen. Paluumatkalla otettiin Thai Finissä yhdet GT:t. Sen jälkeen lähdettiin meille juttelemaan matkailusta ja vähän muustakin. Ilta meni mukavasti juttuja kertoen ja kuunnellen. Sen huomasi, että olemme kumpikin pari nähneet maailmaa melko paljon.

Päivän keli oli kiva, sillä pilviä oli taivaalla ja tuulta mukavasti. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Pattaya 03.12.16
Kuva Pattayasta Prathamnak Hilliltä. Paljon on muuttunut ensimmäisestä käynnistä. Bali Hain satamassa oli paljon veneitä päivisin. Pohjois-Pattaya näky horisontissa. Aino ja Ilkka näköalatasanteella taustanaan Pattaya City.
Temppelissä jätettiin nyt käymättä, koska vieraillamme niitä käyntejä on paljon. Jet Ski-kisojen Suomen alueella käytiin katselemassa ja kuuntelemassa pärinää. Golden Sandin trubaduuri on edelleen vauhdissa laulaen pehmeällä äänellään.

Sunnuntai 04.12.16 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 25.0 astetta. Aamiaisen jälkeen käytiin Foodmartissa ostoksilla. Sen jälkeen Päivi kävi jalkahoidossa.

13.00 lähdin Ainon ja Ilkan kanssa katsomaan Pattaya Cityä ylhäältä. Bahtbussilla ajettiin Bali Hain sillan kupeeseen, josta käveltiin melkoinen mäki Pratamnak Hillille. Siellä otettiin valokuvia Pattayasta ja käytiin oluella matkamuistomyymälän terassilla, jossa pieni Chang maksoi 40 bt. Sen jälkeen käveltiin alas Thappraya Roadille, josta ajettiin bahtbussilla Jet Skiden maailman cupin kisa-alueelle ja kuunneltiin hetki pärinää. Sitten palattiin Soi 4:n ja torin kautta kämpille huilimaan.

19.00 lähdettiin Ainon ja Ilkan kanssa syömään Golden Sandiin, jossa vanha tuttu trubaduuri lauleskeli edelleen. Paluumatkalla otettiin Thai Finissä yhdet GT:t. Sen jälkeen lähdettiin meille juttelemaan matkailusta ja vähän muustakin. Ilta meni mukavasti juttuja kertoen ja kuunnellen. Sen huomasi, että olemme kumpikin pari nähneet maailmaa melko paljon.

Päivän keli oli kiva, sillä pilviä oli taivaalla ja tuulta mukavasti. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Pattaya 04.12.16
Uusia pelikavereita saapuu condoon. Anne ja Ari tulevat juuri lentokentältä. Anne tulee kädet ojossa halaamaan. Vihdoinkin he ovat päässeet perille. Mike Plazan sisäänkäynti Pattayan Beach Roadilla.
Walking Street oli vielä melko hiljainen, mutta iltavalot olivat jo päällä. Ilkka, Päivi ja Aino ovat Nang Nualin edessä valmiina illalliselle. Siam Bayshoren sisäänkäynti on hieman muuttunut siitä, kun asuttiin siellä.

Maanantai 05.12.16 Nyt oli aamulla vähemmän pilvisyyttä ja alin lämpötila oli 25.5 astetta. 7.30 Lek haki meidät, Annen ja Arin ja ajoi meidät kolmanteen peliin Plutaluangissa. Tiger ei jaksanut lähteä, joten Tumppikin jäi pois. Greenfee oli 800 bt, koska oli kuninkaan syntymäpäivä. Caddymaksu oli tuttu 350 bt. Meillä oli varattu aika 9.12, mutta pääsimme lähtemään paljon aikaisemmin. Anne ja Päivi saivat caddykseen pojat, meillä Arin kanssa oli tytöt. Kiersimme North ja East-kentät. Ruuhkaa ei ollut, joten saimme mennä omaa vauhtia. Kierros kestikin vain 3h 35min. Pelin jälkeen ei syöty, koska ravintola oli kiinni, mutta kaljat otettiin proshopin vieressä alhaalla. Anne ja Ari kävivät myös ostoksilla. Pelikeli oli erinomainen, sillä taivas oli ohuessa pilvipeitteessä ja hieman satoikin.

Kämpällä oltiin hyvissä ajoin ja heti aluksi keitettiin kahvit. Lepäilyä tuli taas harrastettua. Anne tuli kuuden jälkeen ja kertoi, että Ari ei lähde syömään. Me käveltiin Soi 7:lle ja käytiin syömässä Mr. Moossa. Paluumatka käveltiin 2nd Beach Roadia ja sitten oikaistiin Samba Bananan kautta. Siellähän se Tumppi ja Tiger ihan odotetusti olivatkin. Tumpin kanssa sovittiin peleistä ja sitten palattiin kämpälle.

Päivä oli sään puolesta mukava. Aamupäivä oli pienessä pilvipeitteessä ja satoikin ihan vähän, mutta iltapäivällä näyttäytyi aurinkokin. Pelisää oli kuitenkin mitä parhain. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Plutaluang 05.12.16
Anne ja Ari alkavat olla valmiit ensimmäiseen peliin tällä reissulla. North-lenkin 1. tiin vieressä oleva ravintola on hieman erikoisen värinen. Annella on jännät paikat Northin 3. tiillä. Majakkasaari odottelee.
Koirapoikue seuraili meitä N4-väylällä. Kaikki pennut eivät ole tässä kuvassa.
Eri värisiä lummekasveja oli harvakseltaan kukassa lammikoissa.
Westin 2. väylän griini on kivasti ylhäällä eikä lipun paikka näy tänne asti.
Anne astelee West 6:n griinille ja Arilla on muuta tekemistä. West 8:lla oli puolestaan Annella muuta tekemistä, mutta griini odottaa. Plutaluangin klubin sisäpiha on pysynyt vuosikausia hyvin vehreänä.

Tiistai 06.12.16 Aamu valkeni ohuessa pilvipeitteessä ja alin lämpötila oli 25.4 astetta. Auringonnousun aikaan pilvipeite heikkeni ja melkein katosi. 7.30 tuli Lek hakemaan meidät ja Annen, sekä sitten Seijan ja Antin. Ari ei uskaltanut lähteä pienen kuumeen vuoksi. Nyt ajettiin Mountain Shadow'n kentälle. Greenfee oli vanha 750 bt ja caddy300 bt. Kävellen mentiin ja ensin menivät naiset, sitten me Antin kanssa. Naiset tavoittivat kuitenkin edessä menevän 5 hengen ryhmän, joten katsoimme viisaaksi pelata mekin 5 hengen ryhmällä. Kierros kestikin sitten 4,5 tuntia. Sen jälkeen peseydyttiin ja syötiin.

Pyysimme Lekiä pysähtymään paluumatkalla Pattaya Sports Clubille, josta ostimme Khao Kheowin vouchereita hintaan 950 bt. Ostin myös yhden paidan, joka maksoi 250 bt. Loppumatka kämpälle sujui hitaasti ruuhkan vuoksi. Kuuden jälkeen Anne ja Ari tulivat meille ja pienen istunnon jälkeen lähdettiin syömään JP Houseen. Tuttuja ei nähty. Sitten palattiin View Talay 7:lle ja mentiin Annen ja Arin luo iltadrinkille. Hyvissä ajoin palattiin sitten kotiin valmistautumaa seuraavan päivän peliin.

Päivä oli mukavan pilvinen ja tuulinen. Ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Mountain Shadow - Pattaya 06.12.16
3. väylällä par 5:llä jouduttiin odottelemaan melkoisesti. Antin takana näkyy pieni temppeli klubille tulevan tien takana. 3. väylä on tosi hieno par 5, jossa ongelmat ovat griinin lähistöllä.
Mountain Shadow'n kentällä on paljon palmuja ja muitakin puita. Porukkaa riitti griinillä, sillä pelasimme viiden ryhmässä. Crystal Bayn klubin vierellä olevat tornit näkyvät tännekin paikoin.
17. väylä on melko hankala par 3, jossa on kahdet tiit ja kaksi griiniä. Jomtienin rantaa iltavaloissa etelään päin. Rantaa riittää tosi pitkälle etelään. Condomme portin vieressä oleva kaari ja sen vasemmalla puolella rahanvaihtopaikkamme.

Keskiviikko 07.12.16 Aamu oli taas pilvinen ja alin lämpötila oli 24.0 astetta. 7.00 oli Lek alhaalla ja Anne ja Ari jo odottamassa. Siitä lähdettiin hakemaan Mika Akvavitista Soi 4:ltä. Tumppi perui taas lähtönsä. Ajettiin Bangpra Golf Clubille, jossa greenfee oli 1400 bt ja caddy 350 bt. Tungosta ei ollut ja pelattiin kahdessa ryhmässä, naiset ensin ja sitten miehet. Lähtöaika oli 9.00, mutta pääsimme matkaan jo 8.30 (jälkimäinen ryhmä). Apinoita näkyi nyt kentällä paljon, samoin erilaisia lintuja. Kenttä oli hienossa kunnossa ja griinit nopeat. Kierros kesti 3h 40min.

13.15 oltiin jo syöty klubilla, mutta Lekiä ei näkynyt. Soitin hänelle ja sanoi saaneensa hätäkeikan. Hän pyysi odottelemaan 14.30:nn, mutta tuli vasta 15.00. Odotellessamme minulle soitettiin Parichatista ja haluttiin varmistaa, että tulemme huomenna pelaamaan. Paluumatka Bangprasta kesti vain 55 minuuttia ja Mika ehti Akvavit-ravintolaan syömään aamiaisen, joka oli 8.30 - 16.00 ja kuului huoneen hintaan. Kämpälle päästyämme menin hakemaan pyykkejä, mutta siellä ei ollut ketään, joten piti jättää myöhäisemmäksi.

Illalla lähdettiin kävelylle ja Helmin ohi mentiin Samba Bananaan, jossa oli Tumppi Tigerin kanssa. Siinä otettiin oluet ja sitten käveltiin JP Housen ohi Soi 5:lle, jossa mentiin syömään Thai Aroi Deehin. Sieltä palattiin kämpälle ja alttiin valmistautumaan yöpuulle.

Päivä oli melko pilvinen ja oikein hyvä pelisää. Muutenkin ulkona oli kiva liikkua. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Bangpra 07.12.16
Bangprassa siirtyminen klubilta 1. tiille on Pattayan alueen komeimpia. 1. väylä on aika monella kentällä täällä melko samanlainen. Erittäin monella par 3-väylällä on vesieste pelissä mukana joka kentällä.
Mika virittää asettaan 3. väylällä, joka on kiva dogleg par 4. Löydätkö linnun helposti tästä kuvasta? En vielä tiedä, mikä se on. 4. griinin takana on aika iso kukkiva pensas, joka sai vielä lisää väriä.
5. griinin takana on hieman pienempi värikäs pensas. Hyvä pallomyymälä Bangpran 5. väylän reunalla. Apinoita tällä kentällä on paljon ja lisää tehdään koko ajan.
Värikäs perhonen oli kukkien seassa 7. tiin kioskilla. Mika on taas näyttämässä mallia 8. väylällä. 9. griini ja klubitalon vieressä oleva resortsiipi.
Taas näkyi jotain outoja lintuja kentällä. Apina tutkii tyhjää Päivin caddyltä varastamaansa sipsipussia roskiksella. Lampimaisemaa lyhyellä par 4:llä 13. väylällä.
Vihreä mehiläissyöjä istahti lepäämään. 18. väylä päättyy klubille, kuten asiaan yleensä kuuluu. Jälkipeli käytiin ravintolassa tavalliseen tapaan.

Torstai 08.12.16 Aamu oli edelleen melko pilvinen ja alin lämpötila oli 25.1 astetta. Lek tuli hakemaan 7.30 meidät View Talay 7:n asukit ja sitten ajettiin Laguna Beach 1:lle hakemaan kyytiin Tumppi ja Tiger. Nyt ajettiin Parichat Golf Clubille, jossa oli pakettitarjous 2-5 hengelle 1400 bt sisältäen greenfeen, caddyn ja auton. Petekin tuli mukaamme pelaamaan, joten naiset menivät ensin ja sitten me miehet. Kenttä oli hienossa kunnossa ja griinit nopeat. Tumppi, Päivin ja minä tehtiin birkut, minä viimeisellä väylällä. Pelin jälkeen syötiin klubilla ja hyvissä ajoin ehdittiin kämpälle.

Pelin jälkeen alkoi aurinko paistaa, muuten oli aikalailla pilviä, joten pelisää oli taas mainio. Kahvien jälkeen käytiin vaihtamassa rahaa kantapaikassa ja kurssi oli reissun paras, 38.20. 7 Elevenissä käytiin myös. Anne ja Ari vaihtoivat huonetta 15. kerrokseen (491) ja tulivat sen jälkeen meille. Annen Garminiin päivitettiin netistä Thaimaan golfkentät.

Päivä oli taas pelaamiseen oikein sopiva. Melkein koko pelin ajan oli pilvistä ja tuuli sopivasti. Ylin lämpötilakin oli vain 29.9 astetta.

Parichat 08.12.16
Toimistoon tuli vipinää, kun porukkamme saapui. Tumppi avaamassa Parichatin 3. tiillä, keskipitkä par 3. 4. väylä 3. griiniltä katsottuna ja nyt piilolampi näkyy.
Paljon oli työntekijöitä siistimässä 4. väylää. Työvoima on halpaa! Lapsetkin ovat mukana turvallisuusriskistä huolimatta. Ari sihtaa linjoja 5. griinillä pienen mäen päällä.
5. griinin ja kioskin viereen on valmistumassa Links Valley Resort. Tässä on pätkä 12. väylää, kioski ja takana 14. väylä par 3. 12. väylä on par 6 ja tässä näkyy sen loppuosa ja korotettu griini.
11. griinin bunkkeri ja taustalla pitkä 12. väylä Tumppi puttaa 14. griinillä ja taustalla viimeinen kioski. 15. väylä on lyhyt hyvin kalteva par 4, jossa oikealla koko matkan vesi.
16. väylä on mäeltä avattava par 4, jossa poikkioja on ylipitkiä lyöntejä vastassa. Kuva 17. väylältä 18. väylälle vieressä ja 9. väylälle lammen takana. Hieno par 5 päätösväylä, jossa riskillä voi päästä kahdella päälle.

Perjantai 09.12.16 Aamu tuntui hieman viileältä ja alin lämpötila olikin 24.1 astetta jo ennen auringonnousua. Taivas oli nyt pitkästä aikaa melko selkeä. Lek tuli 7.05 Tumppi ja Tiger kyydissä ja sitten mentiin täyttämään auto View Talay 5:lle. Matka Pleasant Valleyyn kesti n. tunnin. Greenfee oli kupongilla 900 bt ja caddy 350bt. Tumpilla oli Tigerin kanssa auto. Naiset pelasivat edeltä. Tumppi teki kolme birkkua. Minullakin meni paria väylää lukuun ottamatta melko hyvin. Kierros kesti 3h 50min. Klubin ravintolassa oli taas elävää musiikkia. Paluumatka sujui tavalliseen tapaan mukavasti torkkuen.

Kävin vaihtamassa rahaa vuokraa varten ja kurssi oli heikentynyt huomattavasti (37.61). Kävelin sitten Ravintola Helmille ja siellähän olivat Tumppi ja Tiger. 19.00 mentiin Annen ja Arin luo ja lähdettiin sitten syömään Surf Kitcheniin. Sieltä käveltiin suomalaisbaarien ohi ja Tumppi tavattiin nyt Samba Bananasta. GT:lle mentiin Fantasy Bariin, jossa se maksoi 70 bt.

Päivä oli aurinkoinen, mutta ylin lämpötila silti vain 29.6 astetta.

Pleasant Valley 09.12.16
Naisten porukka on ehtinyt puttaamaan 1. griinille. Tumppi keskittyy avaukseensa 2. tiillä. Taustalla ovat 3. ja 4. väylä. Haikara lammen rannalla ja takana näkyy 4. griini.
Tumppi lyömässä komeiden palmujen vierellä. 8. griini eli saarigriini ja takana 9. ja 18. väylä. Vesi on haasteena 11. väylälläkin, jonka griinillä jo ollaan.
Ari tiiaa 15. väylällä, joka on par 5 ja kiertää vetistä ruohikkoa. Tumppi pelasi tämän 17. väylän (par 3) kokonaan putterilla. Ari oli 18. griinin bunkkerissa ja takana näkyy 9. griini ja 1. tiin kioski.
Tumppi puttaa birkun sisään kierroksen päätteksi. Klubin ravintolassa oli edelleenkin elävää musiikkia. Tigeria alkoi jo kotimatkalla väsyttämään kuten itse kutakin.

Lauantai 10.12.16 Aamu oli aika selkeä ja alin lämpötila 25.0 astetta. 9:n jälkeen kävin maksamassa toisen kuukauden vuokran ja sähkön sekä veden. Ne olivat yhteensä 882 bt. Sain takaisin myös paistinpannun hinnan 474 bt.

Aamupäivällä käytiin Foodmartissa ruokaostoksilla. Timokin oli saapunut kaupunkiin ja otti yhteyttä. Illansuussa tavattiinkin hänet ja käytiin yhdessä oluella Fantasy Barissa. Sitten lähdettiin Annen ja Arin kanssa Pattaya Cityyn vähän ostoksille. Mike Shopping Centerissä käytiin ensin ja sieltä tuli ostettua parit shortsit. Sitten käveltiin pikku-Mikeen, joka oli entisellään. Syömään mentiin vanhaan tuttuun Alt Heidelbergiin Beach Roadilla ja laatu oli säilynyt. Walking Streetin kautta käveltiin Second Roadille ja hypättiin lavataksiin. Jomtienilla käytiin tsekkaamassa Thai Fin ja siellähän Tumppi istuikin. Vemmu oli myös saapunut ja oli paikalla.

Siitä mentiin Timon asunnolle Jomtien Complex Condon 24. kerrokseen huoneeseen 426, jossa Timo jo odottelikin meitä. Huoneisto oli suuri, n. 75 neliötä ja huoneet peräkkäin: eteinen, makuuhuone, olohuone ja parvekkeelle tehty keittiö. Näkymä oli länteen, jossa View Talay 7:n tyhjät siivet peittivät näkyvyyttä. Molemmin puolin näkyi kuitenkin merelle. Hetken rupattelun jälkeen lähdettiin meille ja Timo tuli mukaan.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 10.12.16
Timokin saapui Jomtienille ja heti mentiin Fantasy Bariin. Mike Shopping Mallin edessä 2nd Roadin puolella on pieni markkina-alue. Ostoskeskuksen pääsisäänkäynti on 2nd Roadin puolella.
Beach Roadin puoli on kuitenkin komeampi mm. joulukuusineen. Vielä riittää Pattayan lahdelle veneitä, vaikka osa viedäänkin Jomtienille. Alt Heidelberg on pieni tunnelmallinen ja hyvä ruokapaikka rantakadulla.
Kävelykadulla alkoi olla jo tunnelmaa illan koittaessa. Wattana-market 2nd Roadilla Siam Bayshoren lähellä myy myös bensaa. Näkymä Timpan kämpästä Jomtienin rantakadulle.

Sunnuntai 11.12.16 Aurinko paistoi heti aamusta ja alin lämpötila 24.5 astetta. Aamulenkin tein menemällä ensin 2nd Beach Roadille ja siitä torille, jossa oli täysi meno päällä. Sitten kävelin kadun vartta Laguna Beach 1 condon tienhaaran ohi ja seuraavaa soita pitkin rantaan. Se meni ison yötorialueen vierestä. Rantaa pitkin kävelin sitten takaisin ja kävin Red Supermarketissa. Matkaa kertyi reilut 3 kilometriä ja aikaa hupeni 45 minuuttia.

Päiväkahvien jälkeen käytiin hieman kävelemässä ja kyselemässä räätäliltä Päiville golfhametta. Versace Tailor Soi 3:lla toi tuloksen. Myöhemmin kävin vielä ostoksilla ja rahaa vaihtamassa. Kurssi oli heikentynyt edelleen ja oli nyt 37.37. Timpan tapasin Helmistä ja sovittiin, että hän tulee meidän mukaan.

Pattaya 11.12.16
Moottorivenehinaus kohti Pattayan lahtea oli taas aamulla menossa. Torilla oli kovasti elämää heti aamutuimaan. 2nd Roadin vieressä olevilla tyhjällä tontilla on hökkelikylä.
Tällä välikadulla on arvokkaita asuntoja vuokralla. Rannalla yrittäjän valmistautuvat taas tulevaan rantaelämään. Buggha Hill oli pienen sumun peitteessä iltapäivälläkin.

19.00 Anne ja Ari tulivat meille, samoin Timo. Hetken päästä lähdettiin syömään Opal Houseen. Valintani "Stir Fried Chicken Wings" olikin yllättävän hyvä ja suuri annos. 5 isoa siipipalaa, vihanneksia ja riisiannos, kylläiseksi tuli. Paluumatka tehtiin JP Housen, Thai Finin ja Samba Bananan kautta. Tumppi istui taas viimeksi mainitussa. Oluet/GT:t otettiin läheisessä Rumours-baarissa. Sitten lähdettiinkin yöpuulle.

Päivä oli melko aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 11.12.16
Auringon lasku oli taas kerran hyvin värikäs. Ari kävi kokeilemassa paitojaan Versacen räätälillä. Condomme lähellä olevassa Rumours-baarissa otettiin oluet/GT:t.

Maanantai 12.12.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila 24.6 astetta. 7.30 Lek haki meidät, Annen, Arin ja Timon parkkipaikalta. Sitten otettiin kyytiin Mika Akvavitin edestä ja lopuksi haettiin Tumppi ja Tiger. Plutaluangissa oli perustuslain päivän johdosta greenfee 800 bt. Caddymaksu oli 350 bt. Taas pelattiin North ja West. North 3. väylän saarigriinille ei oikein kukaan osunut. Naiset pelasivat Timon kanssa edeltä, heistä en tiedä. Minulla oli miescaddy, joka on tehnyt hommaa Plutassa 10 vuotta (273) ja hän oli todella hyvä. Yhden birkun sain aikaiseksi. Kierros kesti 4h 10min. Ravintola oli taas kiinni, joten oluet juotiin alhaalla.

Kämpällä keitettiin kahvit ja levättiin. Timo tuli meille 18.30 ja mentiin yhdessä Annen ja Arin luo. Sitten lähdettiin syömään ja tarkoitus oli mennä Mr. Moohon, mutta se oli päivän kiinni korjaustöiden vuoksi. Läheltä löytyi Corner Restaurant, jonka ruoka oli ihan OK. Pieni olutkin oli vain 55bt ja isoja ei ollut. Tullessa Ari haki paidat räätäliltä ja me mentiin Thai Finiin varailemaan paikka lauantaiksi. Silloin siellä on pikkujoulubuffet. Rahaa vaihdettiin vakiopaikassa ja kurssi oli nyt 37.51.

Päivä oli aurinkoinen, mutta illalla ilmestyi pilviä taivaalle. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Plutaluang 12.12.16
Kyllähän Plutaluangissakin edes joku caddy haravoi bunkkerin. North 3:n saarigriini on melkoisen pieni muihin vastaaviin verrattuna. Mika chippaa oikealta Northin 4. griinin lähellä.
Melkein tunnistamaton North 5:n takatii ja viidakko. Northin 6. griini, kioskin mäeltä lyötävä par 3. North 9 tulee vähän isomman kioskin luo.
Tumppi puttaa Westin 1. griinillä ylämäkeen. West 2:lla autotiehen on Tumppi joskus aikoinaan laittanut nimensä. Ikivanha Banyan-puu elää ja voi hyvin West-lenkillä.
Tumpin pallo oli poikkeuksellisesti West 6:lla sillan alla. Heti seuraavalla 7. väylällä oli liiskaantunut skorpioni. Tigerilla taisi olla evästä autossa 8. tiipaikan kioskilla.

Tiistai 13.12.16 Aamu oli melko selkeä ja alin lämpötila 25.5 astetta. Meren päällä oli hieman usvaa ja tuuli puhalsi jonkun verran parvekkeelle aamukahvin aikaan. 7.00 tuli taas Lek hakemaan meidät viisi 7:n pihalta ja Seijan ja Antin 5:n edestä. Nyt ajettiin Pattavia Century Golf Clubille. Matkaa oli 66 km, mutta aikaa meni 1h 40min, koska Bo Winissä oli paha ruuhka liikennevalojen vuoksi. Hyvin ehdittiin kuitenkin lähtemään varattuun aikaan 9.00. Naiset ja Antti menivät edeltä, me Arin ja Timpan kanssa perästä. Puolivälissä Antti tuli pelaamaan meidän kanssa. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja griinit nopeat. Aikaa kierrokseen meni 3h 40min. Uudella klubitalolla syötiin ja sen jälkeen kotimatka sujui huomattavasti paremmin kuin meno.

Päivi ja Anne menivät jalkahoitoon ja Arin kanssa käveltiin torille ostamaan kahvileipää. Paluumatkalla kuljettiin Samba Bananan ohi ja Tiger oli siinä iloisena ja syliin pyrkivänä. Kung kertoi, että Tumppi on Thai Fin-baarissa. Ari varasi siellä pöytäpaikan lauantain pikkujouluun ja istuttiin hetki Tumpin kanssa. Sitten käytiin vielä Red Supermarketissa. Illalla käytiin syömässä rannan tuntumassa sijaitsevassa Pizzeria Totossa.

Päivä oli taas melko aurinkoinen ja tuuli teki pelaamisen aika mukavaksi. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Pattavia 13.12.16
Pattavian uusi klubitalo ei ole mikään arkkitehtuurin suursaavutus, mutta toimii tarkoituksessaan. Kenttääkin on korjailtu paljon ja se näkyy siisteydessäkin. Griinit olivat tosi nopeita kuten aina täällä. 6. väylä on par 5, jossa vesieste on osittain piilossa ja saattavat aiheuttaa yllätyksen, kuten minullekin.
Komea perhonen tykkäsi väylän ruohosta. Siistiltä tämä kenttä näyttää nykyisin. Väylät on leikattu näyttävällä tavalla.
Ruuhkaakin oli kentällä hieman, mutta ei paljon haitannut. Viimeisellä väylällä noustaan ojan yli griinille ja sitten klubitalolle. Ravintola on avara ja näköalat sieltä hyvät, mutta asiakkaita vähän.
Klubin ravintolassa näkyi joulu ja lähestyvä uusi vuosi. 18. väylä näkyy klubille hyvin kuten kuuluukin. Auringon laskun aika oli taas komea.

Keskiviikko 14.12.16 Kuu näkyi hieman ennen auringon nousua punaisena Koh Larnin yllä ja katosi sitten aamu-usvaan. Taivas oli melkein kokonaan ohuen pilvikerroksen peitossa ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. Lek haki meidät, Annen ja Arin sekä Timon ensin ja sitten Seijan ja Antin. Nyt mentiin Khao Kheowiin, jossa edellinen visiitti oli 2012. Matkalla satoi ihan vähän, mutta se loppui hyvissä ajoin ennen perille pääsyä. Matkaa tuli 51 km ja kesti 52 minuuttia. Greenfee oli PSC:lle maksetulla voucherilla 950bt ja caddymaksu 350 bt. Pelasimme lenkit B ja A. Peli oli takkuista ja varsinkin puttaaminen. Anne teki nyt birkun. Kenttä oli moitteettomassa kunnossa. Paluumatkalla käytiin Pattaya Sports Clubilla hakemassa lisää vouchereita ja pelilappuja.

Khao Kheow 14.12.16
Kuu paistoi aamulla aivan punaisena Koh Larnin suunnassa. A-lenkin 9. väylä tulee klubin viereen ja nyt se pelattiin viimeisenä. Khao Kheowin klubitalo on aika komea edelleenkin.
Meitä oli nyt melkoinen joukko lähdössä kierrokselle: 7 pelaajaa ja 7 caddyä. Koirat ovat löytäneet viileän makuupaikan bunkkerista. B8 saarigriinistä piti ottaa kuva, kun ohi kuljettiin lenkin alkuväylillä.
Timo on avaamassa B4-väylällä, joka on keskimittainen par 4. B6:n griini on kumpujen keskellä ja taustalla näkyy temppeli mäen päällä. B7 on pitkä par 4, jossa vesi vaanii melkein koko ajan vasemmalla.
Sitten ollaankin jo B8:lla, jossa saarigriini odottaa Antin palloa. Tämä on yksi komeimmista par 3-väylistä Pattayan alueella. Nyt on naisten porukka tullut yrittämään saarelle pääsyä.
Klubin näkyy ja ensimmäinen puoli pelistä on kohta pelattu. A1:n jälkeen mennään klubille johtavan tien yli, jossa on mainostaulu. A3 on myös hieno par 3 kumpuineen, bunkkereineen ja vesineen.
A6-väylän viereen on pystytetty melkoisen suuri patsas. A8-väylän vaikeudet ovat tässä alussa. Sitten tämä par 5 on helpompi. Tien yli mennään taas ja kentän lyhenne KKCC on pensaina.

Veden ja pyykkien haun sekä kahvien jälkeen lähdin Seija ja Antin kanssa kyselemään tarjouksia Kambodzan matkasta. Thappraya Roadilla rannan lähellä olevasta matkatoimistosta löytyi hyvä 2 yön matka Siem Reapiin. Päätimme jatkaa tarjousten etsintää. Matkalla näin Tumpin, Vemmun ja Danin Thai Finissä. 2nd Roadin matkatoimisto oli edelleen kiinni, joten kävelimme 5. Soilla olevaan Reisita Tourin toimistoon. Sieltä saimme tarjouksen, johon tartuttiin. Palasimme sinne passien kanssa ja teimme varauksen maksamalla koko porukalta 10000 bahtin depositin. Matkan hinta oli 8900 bt hengeltä. Loppu luvattiin maksaa seuraavana päivänä.

18.30 mentiin Annelle ja Arille, josta lähdettiin syömään ja kohteena oli Mr. Moo Restaurant. Siellä oli paljon asiakkaita ja kyllä ruoka oli hyvää. Iso Chang maksoi 80 bt ja ruokakin oli edullista. Sieltä palattiin sitten kämpille.

Päivä oli aika pilvinen, mutta hiostava. Vasta illan suussa aurinko paistoi hetken. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 14.12.16
Restaurant Toto on melko uusi Pizzeria rannan tuntumassa Thappraya Roadin päässä. Kaivulauttaa hinattiin kohti Jomtienin putkiremonttialuetta parin kilometrin päähän. Reisita Tour & Visa Servicen pienestä toimistosta tilattiin Kambodzan matka edulliseen hintaan.
Tämä toimiston hoitaja Srisuda Thainua hoiti homman hienosti. Mr. Moo Restaurant tuntuu olevan suosittu ruokapaikka eikä syyttä. Joulun lisäksi myös vuoden vaihtuminen näkyi paikoin.

Torstai 15.12.16 Taivas oli ohuessa pilvessä ja alin lämpötila oli 26.1 astetta. 7.00 tuli nyt Pin hakemaa meidät, koska Lekillä oli muu keikka. Me neljä ja Timo lähdettiin Crystal Bay'hin pelaamaan. Greenfee oli 750 bt, caddy 300 bt ja Päivin auto 500 bt. Nyt pelattiin taas C ja B ja pelaamaan päästiin jo 8.30 ja kierros kesti 3h 50min. Alku meni minulla taas huonosti, mutta sisääntulo jo aika normaalisti. Caddyt olivat vähän varttuneempia, mutta tosi hyviä. Pelisää oli hyvä, mutta hiostava. Aurinko ei paistanut ja tuulta oli kohtuullisesti.

Asunnolle palattuamme Timo tuli käymään ja selviteltiin hänen golfkellonsa sisältöä. Sitten lähdin Seijan ja Antin kanssa maksamaan Cambodzan matkan loppusuoritusta. Viisumi (á 1500 bt) maksettiin myös toimistoon. Kokonaishinta hengeltä oli 10400 bt. Pois käveltiin Thai Finin kautta ja siellähän se Tumppi taas oli.

18:n jälkeen Timppa tuli meille ja vähän myöhemmin myös Anne ja Ari. Syömään mentiin Opal-ravintolaan ja matkalla Päivi kyseli tilattuja vaatteita räätäliltä. Toinen tilattu kuitenkin puuttui ja se luvattiin huomiseksi. Paluumatkalla käveltiin taas JP Housen ja Thai Finin kautta. Tumppi oli edelleen siellä samoin Vemmu. Siitä käveltiin sitten suoraan kämpille.

Päivä oli pilvinen ja ylin lämpötila 30.9 astetta.

Crystal Bay 15.12.16
Klubin pihasta näkyy kivasti A-lenkin päätösväylä ja sen haastava griini. C2 on ovela par 4, jossa yleensä lähestymisen joutuu lyömään kuvan puun yli. Ahkera caddy vetää kevyesti kolmea bägiä, kun muilla on vielä hommia griinillä.
Timo lataa menemään C5:llä tasaista par 4-väylää. C9 on helpohko par 5, vaikka silläkin on omat haasteensa. Bi katsottuna griiniltä tiille päin. Ei mikään paha väylä!
B3:lla pitkä avaus voisi mennä tästä ojan yli, mutta riskit on suuret tällä par 5:llä. Minulle sattui caddy no. 01 ja hyvä hän olikin. Harjalintuja näkee täällä kentillä paljon kuten myös Etelä-Euroopassa.
Naiset ovat ehtineet B4:n griinille, jossa Anne on juuri chippaamassa. Ari laittaa oman pallonsa menemään kohti griiniä. Tämän kierroksen viimeinen par 3 B6 on vain 120 yardia pitkä, mutta haastava. Griini on todella vino.
Ampiaisilla oli pesä melkein maan pinnassa palmun lehden alapinnassa. Kosteikossa oli hyvin paljon näitä ruskeita perhosia. Caddyn kanssa odoteltiin lyöntivuoroa kaikessa rauhassa.
Ari sai oman caddynsä lisäksi minun caddyn viereensä. B9:llä odotellaan lähestymistä lukuisten bunkkereiden vartioimalle griinille. Hienoltahan tämä näyttää, mutta saa housun puntit tutisemaan.

Perjantai 16.12.16 Taivas oli edelleen ohuessa pilvessä aamulla ja alin lämpötila oli 24.2 astetta. Lek tuli nyt hakemaan 7.00. Seija ja Anttikin tulivat mukaan, joten meitä oli taas 7 pelaajaa Eastern Starissa. Matkaa oli 45 km ja aikaa kului 55 minuuttia. Pelaajia ei ollut kovin paljon edessämme, joten pääsimme etenemään hyvin. Ari teki nyt vuorostaan birkun ja tämä oli Annen ja Arin viimeinen kierros Pattayalla tällä erää. Pelisää oli taas mainio, taivas oli pilvessä, mutta sinistä taivastakin näkyi, mutta aurinko paistoi hetken vasta pelin jälkeen. Kierros kesti 3h 50min ja pelin jälkeen syötiin klubilla. Paluumatkakin sujui tunnissa, joten kotona oltiin hieman 14:n jälkeen.

Eastern Star 16.12.16
Työntekijä ihailee 1. griiniä ja kunnossa näyttää olevan. Päivi lyö 2. väylällä näköjään kohti bunkkeria. No sinnehän se meni, mutta tulee myös pois.
Ari on lyönyt pallonsa hieman hankalaan paikkaan. 8. griini näkyy veden takana. Griinille on päästy ja Timon vuoro on putata tällä mielenkiintoisella par 5:llä. Temppelimäinen asumus veden takana 12. väylän reunalla.
Naisporukka yrittämässä griinille tällä hienolla 13. väylällä. Tämä on minun oma nimikkoväylä kuten kuvasta näkyy. "Hole 13 Tervetuloa", kyllä on vaivaa nähty, mutta tulos on kiva.
Kuva 14. väylältä kohti 13. griiniä bunkkereiden ympäröimänä. Ankkoja tai hanhia, mitä lienevätkään, mutta ääni oli kova. Meidän miesjoukkue odottelee juomista klubin ravintolassa.
Ikkunasta näkyy kiva vesipuisto klubin seinustalla. Hyvin mahduttiin samaan pöytään juomaan ja syömään. Eastern Starin pääoven edessä on pieni vesiallas.

Parvekkeelta katseltiin, kun naapurin Welcome World Beach Resortin pihalle valmisteltiin hääjuhlaa ja testailtiin musiikkia ja valoja. Illalla lähdettiin Annen ja Arin kanssa hakemaan Päivin vaatteet räätäliltä ja käytiin syömässä Mr. Moossa. Sen jälkeen tultiin meille ja kuunneltiin musiikkia hääpaikalta.

Sää oli melko pilvinen ja ylin lämpötilakin oli vain 30.0 astetta. Illalla lämpötila laski 24.5 asteeseen.

Pattaya 16.12.16
Navarat ja Kumpon ovat hääpari, jonka juhlia alapuolella vietetään. Tässä taitaa olla käskynjako henkilökunnalle ennen tilaisuuden alkua. Ilta alkaa hämärtyä ja "peppusaari" näkyy kivasti.
Pöydät ovat valmiina vastaanottamaan vieraat. Erikoinen valolaite on hankittu iltaa varten. Lauluesityksiä tuli kahdelta artistilta pitkin iltaa.
Hääkakku näytti olevan komea ja muutkin ottivat siitä kuvia. Juhla tapahtui iltavaloissa ja hyvässä säässä. Tässä lienee morsian hääkakkupöydän vieressä.

Lauantai 17.12.16 Taivas oli aamulla puolipilvinen ja alin lämpötila oli 23.0 astetta. Timo pistäytyi aamulla etsimässä etäisyysmittarin liitäntäkaapelia. Aamupäivällä käytiin ruokaostoksilla Foodmartissa.

Puolilta päivin Päivi lähti hierojalle. Päivä oli aika viileä. Vielä 13.00 oli lämmintä vain 25.7 astetta ja tuuli kohtalaisen kovaa. 15:n jälkeen kävin tekemässä kävelylenkin ja lämpötila oli vain 26.0 astetta. Tuttuja ei näkynyt, mutta Kimmo oli laittanut Thai Finiä jo hienoon kuntoon iltaa varten.

Illalla mentiin Annen ja Arin luo, jotka olivat jo pakanneet tavaroitaan Suomeen lähtöä varten. Yhdessä mentiin 18.00 Thai Finin pikkujouluun, jossa oli jo porukkaa paikalla runsaasti. Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon. Karjalapaistia, graavilohta, kinkkua ja kaikenlaisia salaatteja ja hedelmiä oli buffetissa tarjolla. Hinta 190 bt oli maksettu jo varauksen yhteydessä eikä se ollut todellakaan paljon. Tumppi oli siellä ja me istuttiin Vemmun porukan pöydässä. Timokin tuli käymään. Anne ja Ari lähtivät pakkailemaan ja mekin mentiin perässä heidän kämpälleen tyhjentämään loppuja juomia. Sitten olikin hyvästien aika.

Päivä oli aurinkoinen, mutta aika viileä tuulen vuoksi. Ylin lämpötila oli vain 27.1 astetta, tähän mennessä reissun alin maksimi.

Pattaya 17.12.16
Tässä minä katselen merta ja valmistaudun uuteen päivään. Joku uskalikko laskee korissa Pattaya Parkin tornista. Thai Finin pikkujoulussa oli myös musiikkia tarjolla.
Anne ja Ari istuivat vieraiden suomalaisten pöydässä. Olli, Dan ja Vemmu istuivat kanssamme sohvalla. Orn Group esiintyi tässä paikkujoulutapahtumassa.

Sunnuntai 18.12.16 Aamulla taivas oli kirkas eikä pilviä näkynyt kuin taivaanrannassa. Nekin taisivat olla merisavua. Alin lämpötila oli 23.5 astetta. 6.30 lähtivät Anne ja Ari kotimatkalle.

8.50 lähdin tekemään aamulenkin. Kävelin ensin Helmin ohi ja siellä oli Pera porukoineen aamiaisella lähdössä pelaamaan Plutaluangiin. Hetken juteltuani jatkoin matkaa Thappraya Roadia aina uuden pian avattavan Hopf Breweryn luo ja siitä rantaan. Rantaraittia pitkin palasin sitten kämpälle ja reissun kesto oli 1h 10min.

Lounaaksi Päivi teki tonnikalanuudelia papujen kanssa. Hyvää oli ja halpaa. Iltapäivällä lähdettiin kävelylle ja haettiin Päiville passikuvat Kambodzan viisumia varten Kodak Expressistä Soi 5:n kulmasta. 6 kuvaa maksoi 150 bt. Katukärrystä ostettiin 3 kg mandariineja hintaan 100 bt. Päivi meni sitten jalkahoitoon Sabai Jai'hin Soi 7:llä ja minä palasin kämpälle.

Päivä oli aurinkoinen mutta edelleen viileä. Ylin lämpötila oli 28.4 astetta.

Pattaya 18.12.16
Katujen varsilla on paljon isojakin värikkäitä mainoksia. Hopf Brewhouse pitäisi aueta pian, mutta 2 kk:n paikalla olon aikana ei mitään tapahtunut. Pattaya Parkin torni Prathamnakista päin nähtynä.
Paljon on korkeita rakennuksia Pattaya Parkin pohjoispuolellakin. Rannan kävelytie päätty pohjoisessa näiden korkeiden condojen jälkeen. Uimarannalla alkoi olla väkeä jo aikaisin aamulla.
Sen sijaan View Talay 7:n uima-altaalla oli vielä hiljaista. Päivi laittamassa ruokaa keittiössämme ja parvekkeella sitä nautittiin. Kodak Expressistä haettiin Päiville passikuvat tulevaa reissua varten.

Maanantai 19.12.16Aamulla taivas oli kirkas ja alin lämpötila oli 24.5 astetta. 7.00 haki meidät ja Timon sekä sitten Seijan ja Antin. Nyt ajettiin Royal Lakesideen Chonburin pohjoispuolelle. Matkaa tuli 80.5 km ja aikaa meni matkaan 1h 14 min. Pelaamaan päästiin 8.30 eli kolme varttia etuajassa. Edessä mennyt thairyhmä päästi heti ohi ja toinen thairyhmä päästi naiset ohi myöhemmin. Kierrokseen kului aikaa vain 3h 5min ja naisilla 2h 45 min. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja todella siisti. Griinit olivat nopeat ja johdonmukaiset. Tämä oli paras kenttä tällä reissulla. Caddyt olivat nuoria ja hyviä. Oluet ja ruoka olivat kyllä hieman kalliimmat. Singha maksoi kentän kioskeilla 75 bt. Paluumatka kesti hieman kauemmin, koska liikennettä oli enemmän.

Royal Lakeside 19.12.16
Royal Lakesiden klubin aulassa on erikoinen taideteos. Näkymä klubilta kertoo, mitä on luvassa kentällä. Komea klubitalo ja Timo kokeilee griiniä harjoitusgriinillä.
Aloitustii on hyvin lähellä klubia, vain palmut erottavat ne. Timpan pallo lähtee hieman vasemmalle kohti 1. griiniä. Timo puttaa 3. griinillä, joka on kaikkien muiden tapaan loistokunnossa.
5. väylää pitkin palataan klubin lähelle ja vesi on nyt oleellinen osa väylää. 8. väylä menee sitten jo kanaalin reunaa myötäillen ja näitä riittää. 8. griini ja 9. väylä. Kentän sijainnista johtuen se on hyvin tasainen.
11. väylän griinin edessäkin on vesiestettä pelaajille haasteeksi. Caddyt kunnostavat kenttää silloin, kun ei pelikeikkoja ole. 13. väylän molemmin puolin on "wasteland"-alue, johon on jätetty ruohomättäitä.
Caddyt tekevät hyvää työtä 14. griinillä, jossa korjataan putoamisjälkiä. Timo avaamassa hienolla 15. väylällä, joka on 140-metrinen par 3. Timppa chippaa hienosti 16. griinin tuntumassa.
18. väylä on todella komea par 5, jossa on vettä, wastelandia ja bunkkereita sopivasti. Griiniä lähestyttäessä alkaa jo mahtava klubirakennuskin näkyä kunnolla. Peli on tältä päivältä ohi ja voidaan Timpan kanssa poseerata tyytyväisinä.
Miesten siistissä lockerissa on valtava puumataulu. Tässä on aulan taideteos vähän tarkempana. Kentän lähiristeyksessä on delfiiniaiheinen taideteos.

Palattuamme vein pyykit pesulaan ja nyt myös lakanat, pyyheliina ja tyynyliinat. Kahvien jälkeen illansuussa lähdettiin kävelylenkille. Rahaa vaihdettiin vakiopaikassa kurssilla 37.26. Kottassa pysähdyttiin ensin, koska siellä istui Vemmu ja antoi meille Pleasant Valleyn alennuskuponkeja. Eero istui myös siellä ja lupasi lähteä kanssamme huomenna Plutaluangiin. Sitten mentiin Helmiin, jossa puolestaan oli Pera ja Timppa. Laitoin nimeni jouluaaton scramble-kilpailuun Timpan kanssa. Samba Bananassa ei näkynyt ketään, mutta pysähdyimme Timpan kanssa Thai Finiin. Eerokin ilmestyi siihen. Hetken istuttuamme lähdimme käymään Red Supermarketissa ja sen jälkeen ostettiin katukeittiöstä grillattuja kana- ja makkaratikkuja iltapalaksi á 10 bt.

Pelatessamme ainut sinisestä poikkeava väri taivaalla oli puolikuu, joka näkyi harmaana. Päivän ylin lämpötila oli 29.4 astetta.

Pattaya 19.12.16
Tyypillinen thaimaalainen U-käännöspaikka moottoritiellä. Sillan päällä on varsinainen moottoritie. Tässä Thappraya Road tulee rantaan Jomtienilla. Kuva on otettu condomme portin kohdalta. Tässä samassa paikassa oli grillikärry joka ilta ja joskus ostimme siitä hyviä grillituotteita 10 bahtin kappalehintaan.

Tiistai 20.12.16 Aamu oli melkein täysin selkeä ja alin lämpötila oli 26.0 astetta. 7.30 haki Lek meidät ja Timon View Talay 7:n edestä ja Eero otettiin kyytiin 7-Elevenin kohdalta. Nyt ajettiin Plutaluangiin, jossa greenfee oli 600 bt ja caddy 250 bt. Pelaamaan lähdettiin 8.40 ja nyt pelattiin East ja ensimmäistä kertaa reissun aikana South. Kierros kesti 4h 5min ja kaikki pelasivat melko heikosti. Pelin jälkeen syötiin klubilla ja se oli järjestelty uudestaan ja kaikki tarjoilijat olivat myös uusia. Lauluakin oli ja paikalliset esittivät karaokea.

Kotona lepotauon jälkeen hain vettä ja pyykit. Ison aluslakanan pesu maksoi 50 bt, tyynyliina 10 bt ja pyyhe 10 bt. Shortsien pesu maksoi 20 bt. Kävin 7 Elevenissä ostamassa paperia ja tein pienen baarilenkin. Timppa istui Thai Finissä jutellen suomalaisten kanssa.

Päivä oli aurinkoinen, tuulta kohtalaisesti ja ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Plutaluang 20.12.16
Plutaluangin klubilla on pieniä taideteoksia vähän joka puolella. Päivi ostaa palloja East-kentän tiipaikalla olevalta startterin katokselta. Kentälle tulevaa tietä korjattiin viikon verran. Tervetuloa Plutaluangiin!
Southin 1. tii on aivan klubin vieressä mäellä. S1-väylä on par 5, joka menee vanhalle klubitalolle. South-lenkin 2. väylä ja sen suuri saarigriini istutuksineen.
Eero yrittää ohjata palloaan lähemmäksi reikää Southin 4. griinillä. Tästäkin näkyy North 3:n majakkasaari, jonne on tästä 900 metriä. S6-väylä ja sen griini veden takana, jonne veden ylitys on vain alle 100 metriä.
Kaikki väylätaulut on Plutaluangissa maalattu kiveen. Nyt lähestytään sitä veden yli lyöntiä, joka on aika haastava. South 1:n griini ja 2. väylä hotellin (entinen klubitalo) pihalta.
Edellämme mennyt porukka avaamassa Southin viimeistä väylää. Taas yksi Plutaluangin veistoksista. Tämä on klubin sisäpihalla. Timppa sai ravintolassa pyytämänsä mekongviskin tällaisessa lasissa.

Keskiviikko 21.12.16 Aamu oli taas melkein täysin selkeä ja alin lämpötila oli 27.5 astetta. 7.00 haki Lek meidät ja Timon sekä Seijan ja Antin. Nyt ajettiin Pattaya Country Clubille, jonne meillä oli PSC:ltä ostetut 900 bt:n voucherit. Caddyt maksoivat 350 bt. Pelaamaan päästiin 8.25 ja kierros kesti 4h 5min. Edellä mennyt kahden britin ryhmä päästi naiset ja meidät ohi jo 4. reiällä. He olivat viimeinen ryhmä ennen yhteislähtökilpailua. 8. väylällä alkoi jo tiille ilmestyä kilpailijoita. Sisääntulo saatiin pelata aika rauhassa, vaikka 10. tiillä oli tungosta. Lockerin vaaka näytti taas lukemaa 80.1 kg sekä minulle että Antille. Klubilla syötiin taas ja todettiin hinnat hieman korkeiksi. Oluttölkki maksoi kioskeillakin 75 bt.

Pattaya Country Club 21.12.16
Päivi, Seija ja Antti 2. griinillä bunkkereiden suojassa. 3. väylä on par 5 ja sen muoto selviää tästä uudehkosta väylätaulusta. 3. tiiltä otettu kuva valtatien varteen Pattaya Country Clubin portille.
9. väylä tullaan ylämäkeen uudelle klubitalolle. Päivi ja hänen poikacaddynsä 10. tiillä odottelemassa. Minä sain viereeni Timpan caddyn vasemmalla ja oma caddy oikealla.
Päivi ja Seija touhuavat 17. griinillä veden takana. Puttitouhuja 18. griinillä ja klubitalokin jo odottelee. Hyvähän täällä on nyt istuskella terassilla ja ihailla komeata kenttää.

Iltapäivällä Pattayalla oli sen verran ohutta sumua, ettei Koh Larnia näkynyt. Illan suussa lähdettiin käymään torilla ostamassa munkkeja. Paluumatkalla poikettiin Thai Finissä, jossa istuivat Vemmu ja Eero kavereineen. Päivi kävi leikkautumassa hiuksensa läheisessä Yok Beautyssä. Kämpälle palatessamme ostettiin hieman syömistä portilla päivystävästä grillikärrystä.

Päivä oli aika lämmin ja kostea, ylin lämpötila oli 32.1 astetta.

Pattaya 21.12.16
Lek on heittänyt meidät kotiin ja ehdin ottamaan kuvan, kun hän vie Antin ja Seijan View Talay 5:een. Jomtienin 2nd Beach Road, jonka valoristeyksessä on pieni jono. Kissa juo vettä kukka-astiasta ja Päivi istuu parturin pukilla.

Torstai 22.12.16 Pohjoisella taivaalla näkyi pilviä, mutta Jomtienilla taivas oli selkeä ja alin lämpötila oli 27.5 astetta. Nyt pidettiin vapaapäivä golfista. Aamulenkin tein rantakadulle ja huomasin, että nyt on kaikki soit varustettu uusilla viitoilla ainakin 7. soille asti. Katselin räätäliliikkeitä Päivin pyynnöstä. Kun kävelin Nirvanan vierestä, Moo tuli perääni ja pyysi meitä käymään jouluaattona. Siitä palasin kämpälle. Lämpötila oli 10.30 jo 32.0 astetta.

Puolilta päivin kävin hakemassa ruokatarvikkeita Foodmartista ja samaan aikaan Päivi laittoi ruokaa. 15.15 oli sovittu Timpan kanssa treffit ja lähdettiin käymään Somin luona. Lavataksilla ajettiin Jomtien Welcome Plaza-hotellin kohdalle ja siitä käveltiin Somin Krua Klang Soi-ravintolalle. Som oli meitä vastaanottamassa tyttärensä Neungin kanssa. Myös Somin sisko tuli suomalaisen miehensä kanssa syömään. Tilasimme tietysti ruoat, jotka Som itse laittoi. Hyviä olivat ja hyvin edullisia. Iso Chang maksoi 80 bt ja wiener schnitzel 150 bt. Somin kanssa juteltiin hetki ja palattiin asunnolle kävellen. Timokin tuli meidän kautta,

Päivä oli lämmin, mutta iltapäivän aluksi puoli kolmen aikaan tuli pieni sadekuuro. Lämpötila putosi hetkessä päivän maksimista 34.4 astetta 28.5 asteeseen.

Pattaya 22.12.16
Aamulla oli niin sumuista, ettei Koh Larnista näkynyt kuin korkein paikka. Aivan condon vierestä alkaa poikakatu eli Jomtien Walking Street. Taas oli hinaus Jomtienille päin. Nyt oli työmaalle menossa iso putki.
Vielä on Jomtienin eteläosassa rakentamatonta maata. Somin Krua Klang Soi-ravintola näytti jo ravintolalta. Somin sisko katselee, kun Som juttelee kanssamme.
Melkoisen siisti pihatie on tällä paritalolla. Etelämpänä Jomtienilla on hyvin värikkäita pikkutaloja. Aurinko laskee palmujen ja pilvien taakse.

Perjantai 23.12.16 Pohjoisella taivaalla näkyi taas normaaliin tapaan sumupilviä, mutta Jomtienilla taivas oli selkeä ja alin lämpötila oli 26.0 astetta. 7.00 Lek haki meidät ja Timon 7:n edestä, Ollin ja Eeron 7 Elevenin kohdalta ja vielä Seijan ja Antin. Nyt mentiin Pleasant Valleyn kentälle ja kaikki käytettiin tarjousta 1350 bt, johon kuului greenfee, auto ja caddy. Naiset pelasivat Antin ja Eeron kanssa edellä ja minä Timpan ja Ollin kanssa perässä. Caddyt olivat hyviä ja mukavia tuttuun tapaan. Peli ei ollut parasta mahdollista ja putteja tuli aivan liikaa. Kolmen viimeisen väylän parit kuitenkin ilahduttivat. Palloja hukkui ja 1. tiiltä ostetut 12 Titua 300 bahtilla olivat tarpeen. Kierros kesti n. 4 tuntia.

Hetken huoahtamisen jälkeen käytiin vaihtamassa rahaa ja mentiin istumaan Thai Finiin. Nyt Tumppikin oli siellä ja jonkin aikaa juteltuamme Päivi meni hierontaan ja minä käymään taas Foodmartissa. Sitten keitettiin kahvit.

Päivä oli aurinkoinen, mutta iltapäivällä taivaalle ilmestyi kumpupilviä. Ylin lämpötila oli 32.4 astetta.

Pleasant Valley 23.12.16
Tällä kertaa kuului pelipakettiin myös auto, joten niillä ajeltiin. 8. väylän saarigriini vähän eri kantilta kuvattuna. 4. väylä oli edelleen aika märkä tilapäisine vesineen.
Olli on puttaamassa 2. väylän viheriöllä. Päivi, Seija, Antti ja Eero ovat jo 7. griinillä. Saarigriinillä ovat Päivi, Seija ja Antti caddyineen.
Tämä griinijyrä ei ole aivan uusinta mallia. Tässä näkyy 18. väylä melkein kokonaan. Perhonen oli eksynyt suihkukoppiin klubilla.

Lauantai 24.12.16 Jouluaattona näkyi hyvin ohutta pilveä auringon nousun aikaan n. 6.20. Alin lämpötila oli 25.5 astetta. Aamukahvit juotiin jokapäiväiseen tapaan parvekkeella katsellen veneiden menoa Pattayan lahdelle ja aamu-uimareita meressä.

Aamulenkin tein Beach Roadia pitkin Soi 7:n ohi ja katselin rannalla moottorivenekisan harjoituksia. Puolen päivän jälkeen lähdettiin kävelemään Nirvana-hotellille päin, jonne Moo esitti minulle käyntikutsun. Moo olikin meitä vastassa ja haki meille joululahjan kortin kera: kaksi Nirvana-viinilasia ja kaksi pientä Nirvana-kangaskassia. Joimme oluet ja sen jälkeen mentiin käymään Soi 5:llä olevassa New Global Fashion-räätälissä. Päivi halusi teettää lisää golfhameita. Samalla kadulla vaihdettiin dollareita Kambodzan matkaa varten. 1015 bahtilla saatiin 28 US dollaria. Siitä palattiin sitten kämpälle kahvin keittoon.

Pattaya 24.12.16
Pieni kalastajaven ajeli aamulla hiljalleen kohti Jomtienin rantaa. Parvekkeelta suoraan alaspäin otettu kuva pyöreästä palmusta. Jomtienilla oli nyt viikonloppuna formulaveneiden kilpailut.
Tässä sitä mennään eikä meinata myös harjoituksissa. Nirvanan sydämellinen Moo antoi meille joululahjan. Koko paikalla ollut henkilökunta tuli mukaan kuvaan.

Tässä on lahjapaketti ja kortti Nirvana Boutique Hotellilta.
Kaksi komeaa kristallilasia Nirvana-kaiverruksin saatiin kassien lisäksi. Tässä on sitten vanha kunnon Nirvana, jossa on kaksi kuukautta aiemmin asuttu.
New Global Fashio teki Päiville golfvaatteita. Näkymä Seijan ja Antin kämpästä Prathamnakille päin. Ei tämä keli oikein jouluaatolta vaikuttanut, mutta eipä haitannut.

Illansuussa mentiin Seijan ja Antin luokse, jossa istuttiin tovi. Sitten lähdettiin syömään ja käytiin nyt Surf Kitchenissä. Paluumatkalla otettiin halvat Fantasy Barissa. Muutama pisara tuli vettäkin, kun istuttiin ulkona. Kotiin palattiin Helmin, Samba Bananan ja Thai Finin ohi.

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, vaikka illalla tulikin muutama pisara vettä. Ylin lämpötila oli 33.9 astetta.

Pattaya 24.12.16
Seija ja Antti joulukuusten keskellä View Talay 5c:n aulassa. Erikoinen veistos Beach Roadilla Jomtien Beach-tekstin takana. Tunnelmallinen kuva Surf Kitchenistä rannalle päin.

Sunnuntai 25.12.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 26.1 astetta. Aamulenkin tein torin ohi ja siitä vanhan Risubaarin paikan ohi ja vasemmalle. Sitä tietä kävelin Theprasitille ja sittenThappraya Roadia takaisin. Lenkki vei vähän reilun tunnin.

Pattaya 25.12.16
Entisen Kottan paikalla torin yläpuolella on nyt La Scala Pizzeria. Tällaiset taideteokset ovat melko tyypillisiä Aasiassa. Näkymä Jomtienin korkeista condoista itään päin.

Puolen päivän jälkeen kävin parturissa takakadulla YOK Beutyssa (150 bt) ja sen jälkeen mentiin Timolle ja lähdettiin yhdessä Pattaya Cityyn. Pikku Mikesta ostettiin hieman vaatetavaraa ja sen jälkeen mentiin syömään Alt Heidelbergiin. Siitä käveltiin taksiasemalle ja ajettiin bahtbussilla Helmin kohdalle. Pera oli edellisenä päivänä muuttanut toimintansa Kottaan, jossa otettiin yhdet GT:t.

Päivä oli aurinkoinen ja aurinko laski minuutin pari ennen kuutta. Ylin lämpötila oli 30.9 astetta

Pattaya 25.12.16
Auringon laskiessa oli yleensä taivaan rannalla pilviä. Ne tekivätkin auringon laskusta tavallista komeampia. Aurinko uppoaa pilvien sisään vähän ennen kuutta illalla.

Maanantai 26.12.16 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 26.4 astetta. Taivas selkeni jo ennen Lekin tuloa 7.00. Antti ja Seija haettiin mukaan ja ajettiin Khao Kheowiin, jonne meillä oli vielä 950 bahtin voucherit. Caddymaksu oli 350 bahtia ja kävellen mentiin A ja B-lenkit. Puttaamiseen ei oikein päässyt kiinni nopeilla griineillä. Kierros kesti 3h 30min ja suihkun jälkeen syötiin klubilla totuttuun tapaan. Kämpällä oltiin jo 13.40.

Viiden maissa lähdettiin käymään Foodmartissa. Ensin vaihdettiin rahaa ja kurssi oli nyt 37.36. Helmikin näkyi olevan auki, vaikka oli kentältä tullessamme suljettu. Iltakierrokselle lähdettiin Timpan kanssa ja käveltiin Thai Finin ohi. Päätimme mennä ottamaan yömyssyt Fantasy Barissa.

Päivä oli taas aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Khao Kheow 26.12.16
Päivin avauslyönti lähtee A2 väylällä hyvin. A2:n griinille lähestyminen on jännittävä bunkkereiden vuoksi. Seija on lyönyt avauksensa komealla A3-väylällä.
Nyt on Seija jo avaamassa seuraavaa par 5:ttä eli A8. B1 on myös mielenkiintoinen väylä, joka seuraa lammen rantaa. B8 on aiheesta "call hole", eli annetaan perässä tulevien avata ennenkuin mennään puttaamaan.
B1, B9 ja Khao Kheowin uljas klubitalo taustanaan korkea mäki. Klubitalo on sisätiloiltaan hyvin avara ja siisti. Tämä kaveri grillikärryineen oli joka ilta paikalla portillamme.

Tiistai 27.12.16 Aamu oli melko selkeä ja alin lämpötila oli 27.0 astetta. 7.15 tuli taas Lek ja otti meidät Timon kanssa kyytiin. 7 Elevenin kohdalta tulivat vielä Eero ja Olli ja ajettiin Silky Oakiin. Matka kentälle kesti vain 40 minuuttia. Greenfee oli 800 bt, pakollinen auto jokaiselle 600 bt ja caddy 350 bt. Letkassa ajeltiin 1. tiille kilometrin päähän. 8.20 Päivi ja Eero lähtivät edeltä ruotsalaisen 5 hengen porukan perään, josta pääsivät melkein heti ohi. Me muut päästiin 6. väylän jälkeisellä kioskilla ohi ruotsalaisporukasta. Se olikin ainut auki oleva kioski tällä kentällä. 14. väylän jälkeistä kioskia on remontoitu ainakin 2 vuotta eikä siitä taida tulla mitään. Ukot kyllä olivat nytkin siellä töissä. Yksi kioski on liian vähän 18-reikäisellä kentällä. Peli sujui nopeasti ohituksen jälkeen ja meillä meni kierrokseen aikaa vain 3h 15min. Päivi ja Eero selvisivät paljon alle 3 tunnissa. Kenttä on kiva, mutta muutamat kuoppapaikat olivat tosi märkiä, joten niitä on syytä vältellä.

Silky Oak 27.12.16
Matkalla ykköstiille on tien varrella kukkivia pensaita. Olli jännittää 2. tiillä veden ylitystä ja kapealta näyttävää väylää. 3. väylällä on myös ylitettävä vesieste, mutta tämä on lyhyt par 3.
4. väylällä ei ole vettä, mutta avaus lyödään sokkona alamäkeen. 5. väylän kitaratii on valmiina taas kerran veden ylitykseen. 5. väylän griini ja vanha griini, jota ilmeisesti käytetään vaihtoehtoisena.
Kentän toistaiseksi ainoan kioskin vieressä on tämä 6. väylän tii, joka oli isojen kuivien lehtien peitossa. 8. tiiltä on avara näkymä 9. väylälle ja sen vanhalle vaihtoehtoiselle väylälle. 9. väylä on lyhyt par 5, mutta vesi on haasteena, jos aikoo kahdella päälle.
9. griinin vieressä näkyy 18. väylä ja mäellä oleva kioski, jota ei ole vieläkään saatu käyttöön. Timo draivaamassa 11. tiillä, jossa on taas tehtävä veden ylitys. Sama homma jatkuu 12. tiillä. Mutkitteleva silta tuntuu hieman pelottavalta.
14. väylä par 3 pelataankin sitten korkealle mäelle, jossa seisoo hyödytön kioski. Mäeltä on hyvät näköalat monille väylille, myös St. Andrewsin puolelle. Olli lyö bunkkerista ja taustalla näkyy työmaa. Tuleekohan sinne uusia väyliä?
Timo pohtii mailavalintaa 14. griinillä. Näköala on avara mahdollisille uusille väylille. Ilmeisesti pienessä lammessa kentän vierellä on kaloja - onkijoita ainakin on. Caddyt ovat tyytyväisiä, kun urakka on ohi. Enää kilometrin matka klubille on jäljellä.

Illan suussa mentiin käymään torilla, josta ostettiin munkkeja, vihanneksia ja kukkia. Kukat vietiin Nirvanaan Moolle. Sen jälkeen käytiin hakemassa Päivin tilaamat golfhameet New Global Fashionista. Kumma kyllä ne olivat valmiit.

Päivä oli aurinkoinen ja ylin lämpötila oli 33.4 astetta.

Pattaya 27.12.16
Tällainen talo on tien varressa lähellä vuoren seinään tehtyä buddhaa. Ovela kuva olohuoneesta ja näköalasta ulos Pattaya Parkille. Iltataivas oli taas parhaimmillaan Koh Larnin yläpuolella.

Keskiviikko 28.12.16 Aamu oli melko selkeä ja alin lämpötila oli 24.1 astetta. 7.05 otti Lek meidät ja Timon kyytiin ja haettiin vielä Seija ja Antti. Sitten ajettiin Royal Lakesiden vastapäätä sijaitsevalle Bang Pakong Golf & Country Clubille, joka on hieno 9-reikäinen kenttä Chonburi Power Plantin vieressä. Oikein hyvin osattiin sinne ja mahduttiin hienosti pelaamaan. Greenfee oli 300 bt, caddy 280 bt ja lockerin avaimesta ja pyyhkeestä pyydettiin etukäteen 20 bt. Kentällä on muutaman muun Pattayan alueen kentän tapaan par 3, jossa on saarigriini. Muutenkin väylät olivat mielenkiintoisia, vaikka olivatkin tasaisia. Kunto oli hyvä ja griinit tosi nopeita. Jyräys oli yhdellä griinillä käynnissä. Raffien ruoho oli melko pitkää ja hankalaa. Toinen puoli pelattiin eri tiipaikoilta, joten väylät olivat hieman erilaisia. Klubi on melko iso ja lockertilatkin ihan hyvät. Ravintolakin on melko suuri ja ruoka ja juomat tosi halpoja. Suosikkiruokamme khao pad gai maksoi 40 bt, pieni olut 50 bt ja iso olut 65 bt. Caddyt olivat täysin kielitaidottomia ja pari caddyä oli työmiehiä, jotka hälytettiin hommiin. Kierros kesti alle 4 tuntia. Kenttä oli joka tapauksessa kiva yllätys.

Iltakierros aloitettiin Kottasta, jossa ei kovin paljon ollut porukkaa. Siitä mentiin Thai Finiin, jossa oli myös aika vähän väkeä. Tumppi oli kuitenkin siellä ja tuli juttelemaan kanssamme. Red Supermarketissa käytiin vielä ostoksilla ja siitä mentiin kotiin ja laitettiin munakkaat iltapalaksi.

Päivä oli melko tuulinen ja ylin lämpötila oli 30.9 astetta.

Bang Pakong Golf & CC 28.12.16
Tämä kenttä oli meille kaikille aivan uusi tuttavuus Tässä maksettiin pelit. The Eagle-ravintola tarjosi ruokaa ja juomia edullisesti ja toivotti tervetulleeksi. Kentän nimikyltti klubin edessä oli jäämässä pensaiden varjoon.
Klubitalo on melko pieni, mutta kaikki tarvittava sieltä löytyy. 1. väylä on tasainen kuten kaikki muutkin. Mittaa tällä par 4:llä on 418 yardia Toisella lenkillä pelataan eri tiipaikoilta ja moni väylä muuttuu aika paljon.
2. väylä on par 3, jolla mittaa on 158 yardia ja griini on melko haastava. 3. väylällää lyödään veden yli. Tämä on aika lyhyt par 4. 3. tiiltä näkyy 5. väylän siisti saarigriini oikein hyvin.
Saarigriinin takana näkyy Chonburin Voimalaitos, jonka vieressä tämä kenttä sijaitsee. 7. väylä on 300 yardia pitkä par 4, jossa on poikittainen vesi draivin päässä. 9. väylä on 489 yardia pitkä par 5, jossa on taas vettä, jonka yli avaus pitäisi saada.
Ennen griiniä on vielä lampi, jossa on suihkulähde. Caddy huoltaa lippua. Caddyt eivät juuri yhtään osanneet englantia. Kentän ulkonäköön on panostettu, kuten tällä siirtymälläkin.
Lammessa oleva pumppu heitti vettä ylös siipirattailla. Timppa puttaa 6. griinillä. Takana on rangen korkea aita, joka näkyy hyvin Bangkokin moottoritielle. Suuri kilpikonna nousi lammesta 7. tiin takana.
Klubin ravintola on siisti ja hyvin edullinen. Tilaakin on ihan mukavasti tällaiselle pikkukentälle. Klubille johtavan tien varressa on hieman ennen sisäänkäyntiä kunnollinen kyltti.

Torstai 29.12.16 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 23.0 astetta. Lek haki meidät kolme Timppa mukaan lukien 7.00 ja ajettiin Parichat Golf Linksille. 1400 bt:lla saatiin greenfee, caddy ja auto. Matka 29 km kesti vain 35 minuuttia ja pelaamaan lähdettiin jo 7.55. Kierros sujui nopeasti kun päästiin vielä kahdesta porukasta (Korea ja Japani) ohi ja kesti vain 3h 20min. Tuulta oli melko paljon. Pelin jälkeen otettiin vain suihkut ja oluet, joten kotona oltiin jo 12.15.

Parichat 29.12.16
Timon tyylinäyte 2. tiillä, eikä siinä juuri moittimista ole. Tässä on 3. väylä ja sen takana näkyy valmistuva hotelli. 4. väylällä on vettä vähän joka puolella.
Yhteiskuva ryhmästämme, jolla tänään oltiin liikkeellä. 6. väylä on selkeä lyhyehkö par 3, jossa on pari kivaa bunkkeria. Timppa ja Päivi ahkeroivat 9. griinillä.
11. väylä par 3 on aivan klubin edessä ja portin vieressä. 15. griinin vieressä on iso bunkkeri, mutta se jäi kokematta. Timpan pallo lähtee iloisesti 16. väylällä kohti griiniä.

Ruokaa laitettiin nyt huoneessamme ja lepäilyn jälkeen mentiin käymään Kottassa. Matkalla vaihdettiin rahaa kurssiin 37.41. Kottassa olivat Pera, Leila ja Suska sekä syömässä Vemmu ja Olli. Timokin tuli sinne. Peran kanssa juteltiin peleistä ja tulevasta kesästäkin, jolloin järjestetään 10. Vivian Open Joroisissa ja Rantasalmella. Sitten käytiin Red Supermarketissa Timpan kanssa ja mentiin käymään hänen kämpällään.

Päivä oli aurinkoinen ja tuulinen. Ylin lämpötila oli 28.6 astetta.

Pattaya 29.12.16
Timppa istuu vielä Parichat Golf Linksin klubilla ja lukee muistilappua. Pera ja Timppa Restaurant Kottassa, joka on myös Finland Golfin toimipiste. Leila ja Finland Golfin pyörittäjä Suska Kottassa.

Perjantai 30.12.16 Aamu oli puolipilvinen, tuulinen ja alin lämpötila oli 22.9 astetta. 7.00 haki Lek meidät ja Timon sekä Seijan ja Antin. Nyt ajettiin Crystal Bayn kentälle 56 minuutissa ja matka oli 56 km. Maksut olivat entiset. Pelaamaan mentiin neljän ryhmien perään viidestään ja hyvin pysyttiin pelin rytmissä. Taas pelattiin samat C- ja B-lenkit kuin edellisilläkin kerroilla. Startattiin 8.25 ja peli kesti 4h 30min.

Crystal Bay 30.12.16
Caddyt asettuivat ryhmäkuvaan 1. tiillä. Samoin teki tämän päivän peliryhmämmekin. Kuvista voisi jo päätellä, että pelasimme viidestään.
Edessämme oli C2:lla kaksi ryhmää, mutta vauhti oli ihan kohtuullinen. Caddy huoltaa lippua ja pallo tuli suhteellisen lähelle C7:n griinillä. C9 pelatessamme havaittiin, että 1. tiillä oli melkoinen ruuhka.
C9:n griini on komea bunkkereineen. Taustalla näkyy kentän maamerkit. Timo puttaa B4:n griinillä ja hyvältähän tuo näyttää. Timppa joutui vähän hankalaan paikkaan B5 väylällä, mutta kyllähän pelimies nämä hoitaa.
Seija on syvässä bunkkerissa mielenkiintoisella B6 väylällä, joka on lyhin par 3. Päivi on jo lähellä päätösväylämme B9:n griiniä. C-lenkkiä emme tällä reissulla päässeet pelaamaan eikä tätä C9 väylää.

Kotiin ehdittiin 15.00 ja heti käytiin tapaamassa Leilaa Kottassa. Minä kävin sitten torilla. Televisio ei ole näkynyt pariin päivään kunnolla ja tänään kävin kyselemässä asiaa. Talon antenniverkossa oli vikaa ja korjaus käynnissä. 17.30 tulivat Timo, Seija ja Antti meille viettämään syntymäpäiviä. Turistessa menikin sitten pitkälle iltaan.

Päivä oli pääosin aurinkoinen, mutta tuuli oli kova. Illalla kertyi taivaalle ohutta pilvipeitettä. Ylin lämpötila oli 27.5 astetta.

Pattaya 30.12.16
Päivin syntymäpäivää vietettiin meidän kämpässä skumpalla juhlistaen. Seija ja Päivi kilistävät juhlan kunniaksi ruusuin koristellussa pöydässä. Antti ja Timppa ottivat myös osaa tähän suureen juhlaan.

Lauantai 31.12.16 Aamu oli aika pilvinen ja alin lämpötila oli 24.5 astetta. Aamulenkin tein kävelemällä 2nd Beach Roadia liikenneympyrään ja siitä kävelin rantaan päin katua, josta ei työmaan takia päässyt läpi. Se oli minulla kyllä tiedossa. Kävelin takaisin ja Welcome Jomtien-hotellin ja Suomi-seuran kautta menin rantaan ja siitä takaisin kämpälle. Lenkille kertyi pituutta 6.1 km ja aikaa kului 1h 5min. Sää oli mitä parhain. Aurinko ei paistanut eikä tuulta ollut ja lämpötila oli 25.5 astetta.

Iltapäivän aluksi tein taas pienen kävelylenkin, kun Päivi meni hierojalle. Noin 16.00 mentiin Kottaan odottelemaan Timppaa pelaamasta Peran porukan (Finland Golf) kanssa Pattaviassa. Pera tuli aikaisemmin Kottaan ja Seija ja Anttikin sattuivat kävelemään ohi samaan aikaan, kun Päivi kävi torilla. Timo meni suoraan minibussilta kämpälleen ja minä lähdin perään Complex Condon aulaan, koska meidän piti hoitaa Timpan lähtöselvitys. Kävin kysymässä safety boxin tytöltä auttaisiko hän boardin passin tulostuksessa. Tyttö sanoi, että Timo oli jo käynyt kyselemässä jotain. Timo soitti sitten ja pyysin häntä tulemaan heti alas, sillä safety box-toimisto oli menossa kiinni18.00. Timo tulikin ajoissa ja minä sain mennä tietokoneelle hoitamaan lähtöselvityksen. Tyttö puolestaan hoiti sitten tulostuksen, joka saatiin 17.55.

Pattaya 31.12.16
Jomtien 2nd Beach Roadin varrella on kaksi tosi hoikkaa uutta tornitaloa. Toisella puolella katua on isolla rakentamattomalla tontilla slummia kanoineen. Remontissa oleva yhdystie liikenneympyrästä rantaan ei näytä ihan heti valmistuvan.
Tässä taas yksi niitä thaimaalaisia koristekuvatuksia. Aamulla kokoontuu porukoita rannalle piknikille. "Royal Thai Police" lukee tämän rannan tuntumassa partioivan veneen kyljessä.
Naapuriresort järjesti Uuden Vuoden illallisen pihallaan kovaan hintaan. Päivi siemailee mehuaan ja Seija näpyttelee älypuhelintaan Kottassa. Timo odottelee, että saa boarding passin, jota ystävällinen tyttö juuri tulostaa.

18.15 oli sovittu treffit kadun varteen, koska mentiin porukalla syömään Thai Finiin Kimmon laittamaa savulohta. Se maksoi 290 bt, mutta oli kyllä tosi hyvää. Muitakin suomalaisia oli aika paljon. Eeron, Ollin ja Vemmun kanssa sovittiin, että mennään maanantaina Silky Oakiin. Thai Finistä lähdettiin sitten Timon kämpälle tyhjentämään juomien tähteitä, koska Timo lähtee aikaisin seuraavana aamuna Suomeen. Timolta lähtiessämme tuli muutama pisara vettä, mutta ei haitaksi asti. Illalla tuli hieman isompi kuuro ja lämpötila tippui 23.5 asteeseen. Uutta Vuotta 2017 ei juhlittu mitenkään. Katsottiin parvekkeelta ilotulituksia sen mitä nähtiin.

Iltapäivällä aurinkokin alkoi paistaa ja lämpötila oli ylimmillään 28.9 astetta.

Pattaya 31.12.16
Kimmo savustaa lohta porukoille yleensä joka lauantai. Tämän annoksen hinta on 290 bt, mutta on hintansa väärti ja suosittu. Naapurin illallisella ei näyttänyt olevan kovin paljon maksajia.

Sunnuntai 01.01.17 Aamu oli puolipilvinen ja alin lämpötila oli 24.0 astetta. Aamulenkille lähdin 8.05 ja kävelin Thappraya Roadia ja sitten Pratamnak Hillille vievää tietä ja siitä rantaan. Sitten kävelin rantaa pitkin asunnolle. Matkaa tuli nyt 5 km. Aamupäivän aikana sää selkeni aurinkoiseksi. Yritin varata aikaa Silky Oakiin, mutta se oli täynnä, joten se reissu Keimolan kavereiden kanssa peruuntui.

Puolen päivän jälkeen käytiin kävelemässä. Suomalaisbaarit olivat vielä kiinni tai tyhjiä. Risteyksen Tops-marketissa käytiin nyt ensimmäistä kertaa. Leivät ostettiin Red-Supermarketista. Ruoka laitettiin kotona ja illan suussa tehtiin kävelylenkki Kottan kautta Thai Finiin, jossa Tumppikin oli Tigerin kanssa. Paljon oli nytkin suomalaisia istumassa siellä.

Päivä oli selkeä aamun jälkeen ja ylin lämpötila oli 28.9 astetta.

Pattaya 01.01.17
Rannan lähellä hinattiin kaikenlaista, kuten tässä vesiskooteria. Vähän hienompiakin veneitä näkyi rannan lähellä ankkurissa. Naapuritalon seinustalla näkyi usein ihmisiä nukkumassa betonilaatan päällä.

Maanantai 02.01.17 Nyt oli Thaimaassa taas pyhäpäivä, koska uuden vuoden päivä sattui viikonlopuksi. Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 24.0 astetta. Pelaamaan ei tänään lähdetty, koska ajateltu Silky Oak peruuntui. Aamulenkille lähdin 8.00 ja ensiksi kuljin Kottan ohi. Siellä oli Peran porukka aamiaisella lähdössä pelaamaan. Menin edellisen päivän reittiä Thappraya Roadia ja sitten Pratamnak Roadia vähän pitemmälle kuin eilen. Siitä käännyin Hotel Asia Pattayaa kohti. Golfkentän reunaa pitkin kävelin rannalle ja siitä kotiin. Mittaa lenkille tuli hieman vajaa 6 km.

Puolilta päivin käytiin syömässä Opalissa. Iltapäivällä kertyi jonkin verran pilviä taivaalle, mutta kyllä aurinkokin paistoi. Myöhemmin lähdettiin vielä kävelylle ja käytiin laittamassa Kottassa nimemme perjantain Bangpran pelilistaan, hinta 2000 bt sis. greenfeen, caddyn, kuljetuksen ja aamiaisen. Sitten käveltiin rantaa pitkin pohjoiseen päin melkein niin pitkälle kuin pääsee. Matkalla otettiin yhdet Leot (50 bt) Soomboonissa, josta sai ruokaa, juomista, kanootteja vuokralle, hiusten laittoa ym. ym. Paluumatkalla käveltiin viimeinen vajaa kilometri vesirajaa pitkin.

Sitten pakattiin jo huomista Kambodzan matkaa varten. Päivä oli pääosin aurinkoinen, mutta melko tuulinen. Ylin lämpötila oli 29.5 astetta.

Pattaya 02.01.17
Lisää pieniä taideteoksia löytyi tulevan Hopf Brewerien pihalta. New Nordic Vip 5 Condon edessä oli joulukuusi ja iglu. Asia Pattayan par 3 golfkenttä näytti olevan aika hyvässä kunnossa.
Pelaajia oli kuitenkin vähän, mutta kyllä niitäkin näkyi. Kaunis perhonen ilahdutti taas golfkentän aitauksen vierellä. Hienojen talojen vastapäätä oli tällainen slummipiha.
Rannalla vietettiin täälläkin aamiaispiknik. Isossa ruukussa oli monivärisiä kukkia pensaassa. Päivin kanssa käveltiin vesirajassa takaisin päin kämpälle.

Tiistai 03.01.17 Aamu oli selkeä ja alin lämpötila oli 25.3 astetta. Aamulla piti taksin tulla noutamaan 7.00, mutta sitä ei kuulunut. Soitin Antille ja tulos oli sama. Kuski kyllä soitti, mutta ei osannut yhtään englantia. Soitin Kambodzan matkan myyjälle ja selvisi, että kuski oli View Talay 6:ssa odottelemassa. Muutaman soiton jälkeen hän ilmestyi meillekin 50 minuuttia myöhässä. Ensi töikseen hän ajoi Banglamungiin tankkaamaan kaasua. Sitten matka jatkui ongelmitta. Kerran pysähdyttiin välillä, kunnes saavuttiin rajan tuntumaan Aranyaprethetiin 11.40, jossa hän jätti meidät jonkun taksiyhtiön eteen ja siinä oli opas paikalla meitä vastassa.

Pattaya - Aranyaprarhet 03.01.17
Tämä minibussi kävi kaasulla ja ensimmäinen tankkaus oli jo Nakluassa. Aranyaprathetissa jäimme tähän ja odoteltiin opasta viemään meitä eteenpäin. Tässä ollaan jo ulkona Thaimaasta ja kävellään ei kenenkään maalle.
Tulliasemien välissä olikin hyvin siistiä ja siellä oli mm. kasinoita. Joulukuusi ja hyvän uuden vuoden toivotukset olivat yhdellä pihalla. Vaalea rakennus on "Border Checkpoint of Poipet".

Opas vei meidät passintarkastukseen ja odotti sitten toisella puolella, Siellä hän selitti, että Kambodzan maahantulo käy parhaiten, kun annetaan passit hänelle ja 200 bt/henkilö. Kaveri lähti immigrationiin ja me mentiin toisen kaverin kanssa syömään rajavyöhykkeelle kasinon ravintolaan 12.30. Siellä oli valokuvaus kielletty. Ateria kuului matkan hintaan. Ruokailun jälkeen ajettiin bussilla Kambodzan rajalle, jossa kaveri odotteli meitä leimattujen passien ja viisumien kanssa. Bussilla ajettiin sitten Poi Petissa paikkaan, jossa minibussi kuskeineen odotteli meitä ja lähdettiin kohti Siem Reapia.

Poi Pet - Siem Reap 03.01.17
Nyt lähdettiin ajamaa Poi Petista kohti Siem Reapia. Matkan varrella näkyi temppeleitä kuten Thaimaassakin. Mies koisaa erikoisen traktorin laidattomalla lavalla.
Kambodzassa melkein kaikki traktorit olivat tällaisia "pitkäaisaisia". Maassa oli tulossa vaalit. Julisteessa ovat pääministeri ja parlamentin puheenjohtaja. Pysähdyspaikalla myytiin mm. kukkoja kuten joka paikassa tien varrella.
Pieniä ja suuria patsaita oli myös myynnissä joka puolella. Tässä on ensimmäiset löytämämme kambodzalaiset oluet. Olemme saapuneet Hotel Pleasant Oasikseen Siem Reapissa.

Matkalla pysähdyttiin taas kerran ja Siem Reapiin Pleasant Oasis-hotellin pihaan saavuttiin 16.00. Siinä oli oppaamme odottelemassa ja vastaanotto oli lämmin. Sovimme, että 16.30 lähdemme oppaan kanssa kierrokselle, Ensin mentiin ostamaan valokuvalliset liput Angkor Watin alueelle. Sinne mentiin nyt katsomaan auringon laskua korkealle Phnom Bakhong-temppelin mäelle, mutta tungos oli kova eikä temppeliin huipulle ollut mitään asiaa. Palasimme sitten alas ja opas ajoi meidät Neary Khmer Restaurantiin syömään hyvä hintaan kuuluva ateria. Hän odotteli pihalla ja ajettiin hotellille. Hetken kuluttua lähdimme kävelylle lähiympäristöön ja kävimme oluella paikallisessa ravintolassa. Huoneestamme näkyi Angkor Watin korkeimmat tornit ja auringon laskun katselupaikan Phnom Bakheng-temppeli.

Päivä oli melko pilvinen matkan aikana. Lämpötiloja ei ole, koska mittaria ei saanut hotellissamme ulos. Tietolähteiden mukaan ylin lämpötila oli n. 32 astetta.

Siem Reap 03.01.17
Parvekkeettomasta huoneestamme avautui avara näkymä kohti Angkor Watia. Hotellin "sisäpihalla" on pieniä altaita, joissa ui kaloja. Ihmisillekin on oma iso uima-allas ravintolan vieressä.
Hotelli on ulkoa katsottuna vaatimaton mutta sisältä hieno. Nyt ollaan menossa oppaan kanssa ostamaan kuvalliset liput Angkor Watiin. Alueen pihalla näkyi joulukuusia ja lumiukkoja.
Auringon laskun katsomistasanteet olivat täynnä japanilaisia. Me kävimme Phnom Bakhong-temppelin pihalla, mutta ylös ei mahtunut. Alueella oli tosi paljon porukkaa kuten kuvasta näkyy.
Syömässä käytiin hienossa Neary Khmer Restaurantissa. Iltaoluella käytiin hotellin lähellä olevassa baarissa. Kyltissä on baarin nimi, mutta eipä tuosta saa selvää.

Keskiviikko 04.01.17 Aamu oli selkeä ja aurinko alkoi paistaa heti aamusta. 7.00 mentiin aamiaiselle ja siellä oli jo paljon porukkaa. Uima-altaallakin oli aamiaisen nauttijoita. Henkilökuntaa oli paljon ja se oli hyvin hymyilevää. Kiva on välillä asua hotellissakin. Aamiainen oli hieman erilainen kuin Suomessa. Munanpaistaja oli paikalla, paistettua riisiä, perunaa, nakkeja ja erilaisia vihanneksia löytyi. Leipää ei ollut kovin laajaa valikoimaa, mutta hedelmiä kyllä oli.

8.00 tuli opas hakemaan meidät ja ensi töikseen opetti pari khmerin fraasia. Kiitos on akún ja huomenta aron susoday. Ensiksi ajettiin Angkor Watin temppelialueelle, joka on selkeästi suurin, kuuluisin ja parhaassa kunnossa oleva paikkakunnan lukuisista ikivanhoista temppeleistä. Näkemistä ja ihmettelemistä riitti. Alueelta ostettiin pari pientä matkamuistoakin; Päiville hattu ja kotiin yksi viuhka lisää.

Siem Reap 04.01.17
Phnom Bakhong-temppelin torni näkyi huoneemme ikkunasta. Tuk tukia käytettiin täällä paljon je sillä monet ajoivat Angkor Watiin. Me kuitenkin pääsimme ajelemaan sinne oppaamme auton kyydissä.
Angkor Watin temppelialuetta ympäröi leveä vesialue. Puista kulkutietä kävelimme temppelialueelle. Heti alkoi tulla vanhoja kivirakennuksia vastaan.
Aika hyvään kuntoon on rakennelmia entisöity muutaman kymmenen vuoden aikana. Alueella on myös suuri kaunis vesiallas, jonka takana on matkamuistomyymälöitä. Tämä on hyvin suosittu poseerauspaikka, kun taustalla näkyy Angkor Watin päätemppeli.
Temppelin seinällä on joka puolella kaiverruksia, jotka kertovat alueen historiaa. Oppaamme selitti monessa paikassa, mitä seinän kuvitus esittää. Asiaa tuli paljon. Temppeli näyttää takapuolelta tällaiselta. Rakennusten kivet on tuotu 60 kilometrin päästä.
Porukkaa oli temppelillä valtavasti. Melkein kaikki olivat tietysti ulkomaalaisia turisteja.
Tornissa sai olla kerrallaan vain 100 ihmistä ja jono oli todella pitkä, joten jätimme väliin.
Temppelin sisäpihalla oli suuria vesialtaita veden keräilyä varten.
Sisällä oli myös pieni buddhatemppeli tottakai. Temppelin keskipisteessä otimme kuvan koko porukasta. Piha-alueella on useita vesialtaita, johon kerättiin sadevettä.
Angkor Watin jälkeen pidettiin pieni juomatauko alueen ravintolassa. Ti Co Lin näytti olevan ravintolan nimi. Tungosta ei täällä ollut. Matkaa jatkettiin sillan yli, jonka reunoilla oli paljon patsaita.

Tästä temppelistä selvittiin ulos 10.30 ja mentiin katsomaan paljon pienempi Angkor Thom. Se käytiin läpi melko nopeasti ja mentiin lounaalle ison tekojärven rantaan Khmer Village Restaurantiin. Set menu oli täälläkin hyvä.

Siem Reap 04.01.17
Angkor Thom on aika paljon pienempi temppeli, mutta sekin on restauroitu hyvään kuntoon. Täällä on tornien seinillä hakattuna kasvokuvia lähelle 100 kappaletta. Pienempiäkin kaiverruksia on ympäri temppeliä valtavasti.
Tässä näkyy selvästi yksi kasvokuva, jossa on ajan patinaa. Historiasta kertovia seinäkaiverruksia on täälläkin runsaasti. Tästä näkyy, että jokaisessa tornissa on kasvokuva neljään ilmansuuntaan.

Tässä tehdään nenävertailua patsaan kasvokuvan kanssa.
Kasvot seuraavat turisteja joka puolella temppeliä. Täällä huomasin opastaulun käyttäytymisestä temppelissä.
Pieni siisti buddhalaistemppelikin oli pihalla. Tämän sillan ali ajettiin lounastauolle kapeasta aukosta. Sillan päällä kasvoi melkoisen suuri puu valtavine juurineen.

Iltapäivällä oli vuorossa Bayon Temple Ba Poun. Se oli aika surkeassa kunnossa ja lähinnä isojen puiden juuret olivat tuhonneet rakenteita. Restaurointi oli vasta aluillaan. Sen jälkeen ajettiinkin hotellille, jossa oltiin 14.30. 15.00 lähdettiin tuk tukilla käymään Angkor Golf Resortin kentällä. Kuskilla oli hieman vaikeuksia löytää sinne, mutta perille päästiin. Pelaajia oli hyvin vähän, mutta kenttä on hieno. Siellä on pelattu European Tourin kisakin. Kyyti maksoi 6 dollaria. Klubilta saatiin hyvää aineistoa kentästä. Palattuamme käveltiin hotellilta itään päin ja poikettiin oluelle HOK LY 138 Restaurantiin.

Siem Reap 04.01.17
Khmer Village Restaurant on suuren tekojärven rannalla. Pieni tyttö haluaisi myydä matkamuistoja Antille ja Päiville. Bayon Temple Ba Poun eli Ta Prohm-temppelialueesta on opastaulu.
Taulussa on useita kuvia eri kohteista ennen ja jälkeen restauroinnin. Temppelille johtavan polun varrella soitti vammaisten orkesteri. Päivi seisoo mittatikkuna valtavan puun vierellä.
Aika samanlaiselta edellisten kanssa näyttää tämäkin temppeli. Täällä ovat isot puut tuhonneet temppeliä satojen vuosien ajan. Tässä näkyy, kuinka puun juuret ovat tunkeutuneet temppelin rakenteisiin.
Kaikki nämä temppelit on löydetty keskeltä viidakkoa ja osa niistä on ehditty restauroida. Melko massiiviset ovat tämänkin puun juuret. Tämä on hyvin erilainen temppeli, koska puita on jätetty. Pieniä kaiverruksia on täälläkin jonkin verran, mutta niitä ei aina helposti huomaa.
Puisia käytäviä on rakennettu ohjaamaan liikkumista temppelissä. Ihmettelemistä riittää ylhäällä ja alhaalla, kuten Antista huomaa. Taustalla näkyy yksi ikivanha puu valtavine juurineen.

Yhden puun juuren halkeamasta näkyy pieni kaiverrus.

Osa juurista on ohuita, jotka pääsevät helposti rakosista.
Kiva on, että tällainen erilainen temppelikin on kunnostettu.

18.00 oppaamme tuli hakemaan meidät illalliselle. Mentiin rajalle päin menevän tien varteen Tonle Mekong Restaurantiin. Siellä oli kansainväliset buffetpöydät ja tanssiesitys, joka alkoi 18.45. Söimme hyvin ja 19.40 oltiin hotellilla. Kysyimme oppaalta, miksi Siem Reapissa ei ole korkeita rakennuksia. On kuulemma määräys, että kaupungissa ei yksikään rakennus saa ulottua ylemmäksi kuin Angkor Watin temppelin tosni. Hyvästelimme oppaamme ja mentiin Seijan ja Antin huoneeseen ottamaan iltajuomat.

Päivä oli alkuun aurinkoinen, mutta illan lähestyessä muuttui pilviseksi. Sateesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan. Ylin lämpötila oli netin mukaan 32.0 astetta.

Siem Reap 04.01.17
Hotellimme ystävällinen ja puhelias nainen hankki meille tuk tukin. Siinä sitä istutaan ja kuski myhäilee takana saatuaan kyydin. Päivi ja Antti istuivat kasvot menosuuntaan.
Me Seijan kanssa selin matkaamassa kohti golfkenttää.
Angkor Golf Resortin kenttä on komea mutta turhan kallis.
Hienot on istutukset klubin pihalla ja varmasti koko kentällä.
Taulu kertoo hieman kentän laadusta eikä sitä ole syytä epäillä. Yksinäinen miespelaaja oli harjoittelemassa, muita ei nähty. Klubin hieno ravintolakin oli valitettavasti tyhjä. Hinnat pitävät pelaajat poissa.
Klubin vieressä on pieni lampi, jonne on rakennettu saarigriini. Tällaisessa ravintolassa kävimme juomassa oluet palattuamme. Tässä on ilmeisesti koulukyyti viemässä poikia kotiin.
Huoneemme ikkunasta näkyivät myös Angkor Watin tornit. Tonle Mekong-ravintolassa kävimme illallisella buffetin äärellä. Ravintolan esiintymislava on todella suuri.
Lavalla oli tunnin mittainen show, jossa esitettiin paikallisia tansseja.
Kaunis on tämäkin esittäjä ja kehon kieli on suuri osa esitystä.
Esittäjäryhmässä oli toistakymmentä naista ja miestä.

Torstai 05.01.17 Aamu oli aika pilvinen, mutta aurinkokin näyttäytyi myöhemmin. Aamiaisella oltiin jo 6.40, koska oli lähtöpäivä. Check out tehtiin 7.45 ja hotellin henkilökuntaan kuuluva mies kävi kiittämässä käynnistämme ja palautteesta, jonka täytin kaavakkeelle. Myöhemmin kotona huomasin, että tästä oli parin muun lisäksi valokuva hotellin Facebook-sivulla. Taksi haki meidät 8.00, kuten oli sovittukin. Torille ei lähdetty vaan ajettiin suoraan kohti Poi Petia. Phokeethra Golf Clubin tienviitan ohi ajettiin n. 20 km Siem Reapista. Matka sujui mukavasti ja välillä pysähdyttiin kerran Cafe Ramassa.

Siem Reap - Poi Pet 05.01.17
Osa hotellin vieraista söi aamiaista uima-altaalla. Näköala hotellin käytävän päästä länteen päin. Hotellin ottama kuva, kun astumme sisään ulko-ovesta.
Hotellin ottama kuva aulasta, kun olemme lähdössä pois. Tässä Googlen kartassa näkyvät kohteemme Siem Reapissa. Matkalla Poi Petiin ajettiin Phokeethra Country Clubin tienhaaran ohi.
Matkalla ajettiin liikenneympyrästä, jossa on korkea patsas. Cafe Raman pihalla oli kaikenlaisia valutuotteita kukkojen lisäksi.
Tässä on yksi myynnissä olleista patsaista.
Nyt alamme olla jo Poi Petissa lähellä Thaimaan rajaa. Tullikin näkyy jo ja tämä taksikyyti on pian ohi. Angkor-olutta mainostetaan tullin opaskyltissäkin.

10.20 oltiin Poi Petissa ja opas oli vastassa. Hänen kanssaan käveltiin Kambodzan tulliin ja passin tarkastuksesta päästiin läpi jo 10.45. Sitten käveltiin oppaan kanssa rajan yli Thaimaan puolelle. Aranpratyathetin passin tarkastuksessa oli kaamea ruuhka ja virkailijoita vähän. 11.00 mentiin jonoon ja leimat ja viisumi oli saatu 13.10. Kun mentiin ulos, opasta ei näkynyt ja yhden taksimiehen kanssa mentiin vähän eteenpäin ja ihmeteltiin, koska taksi ei ollut oikea. Poliisikin tuli kyselemään ja samaan aikaan oppaamme ilmestyi siihen. Hänen kanssaan mentiin taksitoimistoon, jossa tulomatkallakin käytiin. Siitä mentiin viereiseen KFC:hen syömään kanaa. Opas lähti, eikä häntä sen koommin nähty, vaikka hän lupasi tulla takaisin. Palasimme taksiasemalle, jossa selvitettiin asiaa. Viimein yksi kaveri tuli ja hänen kanssaan käveltiin jonkun matkaa ja siellä taksi odotteli. Sen peräkontti oli lastattu täyteen isoilla pusseilla, mutta taksi tuntui olevan oikea. Kotimatkalle lähdettiin siitä 14.35.

Taksi ajeli nyt alkumatkan samaa reittiä kuin tullessakin, mutta sitten tämä taksi lähti kohti Sattahipia. Vähän sitä ihmeteltiin, mutta ajateltiin, että kuski kyllä tietää. Kun oltiin ajettu parikymmentä kilometriä Pattayan eteläpuolelle ja ajettiin Plutaluangin tienhaaran ohi, syy lenkkiin selvisi. Osa kuormasta jätettiin Bang Saray'hin. View Talay 7:lle neuvottiin tie loppumatkasta ja niin päästiin kotiin 19.35. Pari tankkausta oli matkalla, mutta ei muita pysähdyksiä.

Matka oli onnistunut ja ennakkojärjestelyt toimivat hienosti huolimatta Thaimaan puolen taksimatkoista. Hyvä mieli jäi mielenkiintoisesta, mutta melko raskaasta reissusta kaikille. Sää oli koko matkan pilvinen, mutta lämpötila oli yli 30 astetta.

Aranpratyathet - Pattaya 05.01.17
Nyt kävellään jo sillalla Thaimaan puolelle rajaa. Ja sitten odotellaan Thaimaan malliin taksia - taas. Välillä käymme kuitenkin syömässä KFC:ssä aivan odotuspaikan vieressä.
Thaimaan puolen matka on alkamassa ja se on paljon pitempi. Auto piti taas tankata välillä ja me tarkastimme paikan myymälät. Tutussa paikassa Pattanan tienhaaran länsipuolella oli se tavallinen ruuhka.

Perjantai 06.01.17 Aamu oli pilvisin pitkään aikaan. Pilvet eivät kuitenkaan näyttäneet sadepilviltä. Alin lämpötila oli 25.0 astetta. Heti aamusta kävin kaupassa, että sain sopivan kokoista rahaa golfkentälle. Sää oli mitä parhain golfkierrokselle. 9.35 lähdettiin bägien kanssa Kottaan, jossa odotti aamiainen ja pelikaverit. 10.00 lähdettiin kahdella isolla minibussilla kohti Bangpra Golf Clubia, jonne saavuttiin reilussa tunnissa. Pera ja Mika olivat hoitaneet maksuhommat ja me Päivin kanssa pelattiin Nokia River Golfin jäsenen Tepon kanssa ensimmäisessä ryhmässä. Peli sujui nopeasti, kun edessä ei ollut ketään ja niin etuysi meni 1.5 tunnissa. Puolivälissä eteen ilmestyi 6 thaikun ryhmä ja vielä taaksemme toinen samanlainen. Siinä välissä sitten pelailtiin ja odoteltiin. 11. väylällä tein birkun (par 5) ja Päivi teki birkun 17. väylällä (par 3). Koko kierros kesti 4h 10min. Pelin ja suihkun jälkeen käytiin oluella ja syötiin, Sitten lähdettiinkin kohti Pattayaa, jonne saavuttiin n. 17.40. Päivi jätti bäginsä Peran huostaan maanantaita varten.

Ilta vietettiin television ääressä golfia ja hiihtoja katsellessa. Sää oli melko pilvinen, mutta hetken paistoi aurinkokin Bangprassa. Kierroksen jälkeen paluumatkalle lähdettäessä satoi hiukan. Ylin lämpötila oli 29.9 astetta.

Bangpra 06.01.17
Red Supermarketin takaseinällä huomasin tällaisen henkien kodin. Päivi puttaa 3. griinillä eikä näytä ollenkaan huonolta. Pensaat alkoivat viimeinkin kukkia vähän paremmin.
Päivi lyö 8. väylällä, mutta kukinta näissä pensaissa ei ole parhaimmillaan. Teppo odottelee 12. tiillä kaikessa rauhassa griinin tyhjenemistä, kunhan nyt pääsevät sinne. 17. tiillä on tuo outo pensas, jossa on kaiken värisiä kukkia.
Tässä sitä taas odotellaan, että 6 hengen ryhmä saa pallona reikään. Caddytytöt viihtyivät Päivin lähellä odotellessamme viimeisellä reiällä. Klubin ikkunasta näkyi, kuinka pelaajia on edelleen paljon menossa 10. väylälle.

Lauantai 07.01.17 Aamu oli edelleen melko pilvinen. Alin lämpötila oli 24.7 astetta. 9.00 tuli Pete hakemaan pick-upillaan Tumppi kyydissään ja ajettiin Plutaluangiin. Kaksi kaveria oli vielä odottelemassa siellä, mutta viidestään ei päästy pelaamaan. Greenfee oli 900 bt ja caddy 250 bt. Tumpin kanssa pelattiin kahdestaan edellä ja Pete kavereittensa (pariskunta) kanssa perässä. Aloitettiin North-lenkiltä ja lyötiin Tumpin kanssa hyvät avaukset. Kun päästiin palloille, marshall tuli ja käski meidän siirtyä seuraavalla tiillä olevien kahden pelaajan seuraan. Se tehtiin ja pelikaverit olivat tanskalainen pariskunta. Heidän kanssaan sitten pelattiin. 3. väylällä (par-3 majakkasaari) päästiin kaikki saarelle ja minä tein birkun hieman vajaan 10 metrin rauta 8-putilla. Peli sujui ihan hyvin, mutta jonkin verran jouduttiin odottelemaan. Edellämme meni suomalaisryhmä, jonka pelaajista Tumppi tunsi yhden. Minulla oli 63-vuotias caddy, joka on ollut caddynä 35 vuotta Plutaluangissa. Hyvä hän olikin. Toisena puoliskona pelattiin West. Birkkuja ei enää tullut, mutta peli kulki aika hyvin. Tulos oli ihan hyvä 42 + 44 = 86. Kierros kesti aika kauan ja viimeisenä väylänä pelattiin North 1, joka jäi alussa kesken.

Plutaluang 07.01.17
North 2:n lampi ennen griiniä on ollut minulle yllättävän hankala. Tämän reissun viimeinen peli Plutaluangin N3:n saarigriinille. Tein tähän birkun ja Tumppikin pääsi näin lähelle.
North 4 par 5 kuvattuna N5:n tiiltä. N7:n tiiltä kuva West 1:n ja W9:n griinille. Tanskalaispariskunta pohtii N7:n griinillä.
Tässä on N9:n griini, 1. väylän alku ja 6. väylän tii. Tumppi joutui N9:llä hieman hankalaan paikkaan. Palloni West 1:llä ja puu vähän haittaa lähestymistä.
Caddyt ottavat lokoisasti W 3:n tiillä odotellessaan. Tässä marssitaan kohti W8:n griiniä. Tumppi lyö tässä reissunsa viimeistä lähestymislyöntiään.

Uudistetulla klubilla syötiin ja sitten ajettiin Jomtienille. Petelle maksoin kyydistä 200 bt. Päivi oli päivällä vaihtanut rahaa kurssilla 37.41. Minä vein pyykit pesulaan ja hain vettä. Illalla kuuden jälkeen lähdettiin tekemään pieni kierros, joka vei ensin Kottaan tsekkaamaan maanantain lähtöajan. Siitä mentiin Thai Finiin, jossa oli savukalailta. Porukkaa oli paljon ja hetki juteltiin Tepon ja kavereitten kanssa, mutta ei syöty. Tiger pyöri alueella myös.

Päivä oli pilvinen ja ylin lämpötila oli 31.9 astetta.

Plutaluang 07.01.17
Plutaluangin uudistetun ravintolan uusi ruokalista. Liinat on pöydillä kuten paremmissakin paikoissa. Henkilökuntakin uudistui ja nyt on nuoria tyttöjä palvelemassa.

Sunnuntai 08.01.17 Aamu oli pilvinen ja sadettakin tuli hieman aamukahvin aikaan. Alin lämpötila oli 23.6 astetta. Tein taas aamulenkin, joka suuntautui ensin Foodmartiin. Ostoksen jälkeen suuntasin Thepprasit Roadille ja siitä jonkin matkaa Sukhumvitille päin. Sitten kävelin poikkikatua etelään aina Villa Thongburan kohdalle, jonka pihan läpi kävelin 2nd Beach Roadin alkuun ja edelleen torille. Katu oli ollut remontissa koko Pattayalla olomme ajan torin kohdalla, mutta nyt se oli saatu valmiiksi. Soi 5:ttä kävelin Beach Roadille ja siitä Golden Sandin kohdalle, josta menin rantaan ja palasin asunnolle. Lenkki oli n. 4.5 km ja kesti 55 minuuttia. Sää oli edelleen pilvinen, mutta ei satanut. Tuulta oli jonkin verran.

Ilta katseltiin taas hiihtoa ja golfia televisiosta ja aika meni lepäilyn merkeissä.

Iltapäivällä päiväkahvin aikaan satoi myös hiukan ja taivas oli edelleen pilvinen. Aurinko ei päivän aikana näyttäytynyt. Ylin lämpötila oli 29.4 astetta.

Pattaya 08.01.17
Pieni kalastusalus ajelee hiljakseen kohti Jomtienin rantaa. Jomtien Plaza Conco, Complex Condo ja View Talay 7 nähtynä Thepprasit Roadilta. Villa Thongburan kyltti ja pääsisäänkäynti hiljaisella sivukadulla.
Portti on aika hieno. Tästä johtaa pihan läpi tie ja sitten katu suoraan Thappraya Roadin mutkaan. Tämä Resort on hyvin matala ja hiljaisella paikalla muutama sata metriä Jomtienin rannasta. Aika synkältä näytti tämä sunnuntaipäivä parvekkeeltamme.

Maanantai 09.01.17 Taivas oli aamulla aika pilvinen ja alin lämpötila oli 24.5 astetta. Aamulla lähdettiin 7.30 Kottaan, jossa saatiin aamiainen. Päivin bägi oli siellä jo odottamassa ja lähdettiin Peran pelireissulle Bangpakong Riverside Country Clubille. Greenfee, caddy, kuljetus ja aamiainen maksoivat 2200 bt. Pelaajia oli 20 ja kahdella minibussilla mentiin ja matkaan lähdettiin 8.25 Klubin pihassa oltiin 9.45. Matkalla satoi pari kuuroa. Nyt paineltiin suoraan lockeriin, koska Pera ja Mika hoitivat maksun ja liput ja laput menivät startterin kautta caddyille. Aika kauan kesti ennen kuin osa sai pelivarusteensa. Me pelattiin Merjan ja Arton kanssa 3. ryhmässä. Pelaamaan lähdettiin 10.40. Heti pelin alussa tuli muutama pisara vettä, mutta se meni nopeasti ohi. Kenttä oli melko märkä ja griinit hieman hitaat. Muuten kunnossa ei ollut moittimista. Pelini takkuili etuysillä, mutta toinen puoli meni mallikkaasti, kolme viimeistä väylää pariin. Pelimme päättyi 15.05, joten kesto oli 4h 25min.

Suihkun ja ravintolakäynnin jälkeen lähdettiin Jomtienille, jonne saavuttiin 17.30. Matkalla satoi pariin otteeseen, mutta Pattayalla ei enää. Kottassa syötiin ja siitä kannettiin bägit kämpälle. Kävin vielä vaihtamassa rahaa ja kurssi oli edelleen 37.41.

Päivä oli pilvinen eikä aurinko näyttäytynyt. Aamulla ja aamupäivällä oli pieniä sadekuuroja ja paluumatkalla vähän suurempia. 20.00 pohjoisella taivaalla salamoi ja ukkonen jyrisi. Ylin lämpötila oli 29.1 astetta.

Bangpakong Riverside 09.01.17
Bangpakong Riverside Country Clubin portti valtatien varressa. Näkymä klubilta kuvaa kenttää: tasaista ja vesiesteitä paljon. Finland Golfin porukka on kertynyt klubin pihaan valmiina kierrokselle.
Osa otti golfauton, suurin osa ei. Tasainen kenttä on helppo kävellenkin. Tässä on 1. väylän yksinkertainen opastaulu kukkien keskellä. Mika on lähettämässä valmiina olevaa ryhmäämme matkaan.
Alussa tihuutti hieman vettä ja caddy oli hyvin varustettu. Merja ja Arto pienellä tauolla kentän ensimmäisellä kioskilla. Arto ihailee kukkia 4. tiillä, joka on melko pitkä par 3 veden yli.
Näkymä 5. tiiltä klubille päin ja kentän luonne näkyy tässä selvästi. Kukkia on kentällä kiitettävästi ja se parantaa ulkonäköä tosi paljon. Kuva 8. griiniltä 12. ja 13. väylän välillä olevalle kioskille.
Sitten odoteltiin pienen katoksen alla pääsyä 9. väylälle. 10. griinin vieressä yli metrin mittainen käärme luikerteli tien yli. 10. griinin ja 11. tiin välissä on tämä komea katos.
12. väylä on haastava par 5, joka seuraa lammen rantaa. Tämä 13. väylän tiiopas on komean kivirakennelman keskellä. Merja on nyt avaamassa 14. tiillä. Tämä väylä on pitkä par 4.
18. väylä on S:n muotoinen par 5, jossa pitää uskaltaa oikoa bunkkerin vasemmalta puolelta. Näkymä klubilta kentälle: 9. väylä on lammen vasemmalla ja 18. väylä oikealla puolella. Klubin etupiha on siisti kukkineen ja takana näky Bangpakong-joki.

Tiistai 10.01.17 Yöllä kolmen aikaan jyrisi ukkonen ja aamulla 6.00 satoi. Alin lämpötila oli 23.0 astetta. 7.00 tuli Lek hakemaan meidät ja sen jälkeen noudettiin Seija ja Antti. Nyt ajettiin Pleasant Valleyn kentälle, jossa meillä oli lähtöaika 9.11. Melkein koko matkan satoi hieman. Greenfee oli voucherilla 800 bt ja caddy 350 bt. Päivi käytti tarjouskupongin 1350 bt, johon kuului greenfee, caddy ja auto. Iso ryhmä lähti ennen meitä ja päästiin lähtemään kuitenkin jo 8.45. Sadetta oli melkein koko kierroksen ajan, mutta välillä oli pieniä sateettomia hetkiä. Kenttä oli sateen vuoksi melko märkä ja se vaikeutti hieman lyömistä. Kierros kesti 4h 30min. Kotimatka oli Sukhumvit Roadilla hyvin ruuhkainen ja kesti reilusti yli tunnin.

Pleasant Valley 10.01.17
Synkältä näyttää ja porukkaa on lähdössä eteemme. Pilvet ovat todella alhaalla eli mäen huipun alapuolella. Pleasant Valleyn 9. ja 18. väylät lammen molemmin puolin.
Antti 1. griinillä ja taustalla näkyy 8. griini saarella. 3. väylä lammen takana kuvattuna 2. väylältä. 6. tiillä ollaan ja taustalla 5. väylä, haastava lyhyt par 3.
17. väylä on hyvin lyhyt par 3, jonka Tumppi on pelannut kokonaan putterilla. Näkymä klubilta kentälle: 9. väylä on lammen vasemmalla ja 18. väylä oikealla puolella. Päivi chippaamassa 18. griinille ja Antti seuraa terassilta.

Kotiin päästyämme sade oli lakannut ja aurinkokin pääsi paistamaan. View Talay 7:ssä kävin Pimonin juttusilla ilmoittamassa lähdöstämme torstaiaamuna. Hän lupasi tilata taksin ja kävi vielä valittamassa huoneessamme, että taksi on vähän isompi ja maksaa 1700 bahtia. 16.40 lähdettiin Kottaan tapaamaan tänään Pattayalle tullutta Jormaa. Leilakin tuli paikalle vähän myöhemmin. Jorma tuli sitten käymään meillä ja Päivi meni kampaajalle. Porukalla mentiin sitten Jomtien Plaza Residencen luo ja Päivin kanssa jatkettiin matkaa syömään Opal Houseen.

Päivä oli sateinen, mutta iltapäivällä alkoi aurinko paistaa. Ylin lämpötila oli 28.9 astetta.

Pattaya 10.01.17
Jorma on tullut Pattayalle iltapäivällä ja kävi nyt meillä kylässä. Jorma on vanha työkaverini ja Espanjassa on oltu samalla golfmatkalla. Opal Housesta löytyi tällainen nurkkaus matkalla toilettiin.

Keskiviikko 11.01.17 Sää oli puolipilvinen ja lupaili lämmintä päivää. Alin lämpötila oli 24.5 astetta. Ensi töikseni tein netissä lähtöselvityksen lennollemme. Aamulenkille lähdin 7.50 ja kävin ensin Kottassa moikkaamassa pelaamaan lähteviä mukaan lukien Jorma, Leila, Pera ja Suska. Sitten kävelin Thappraya Roadia Asia Pattaya-hotellille ja rantaa pitkin palasin asunnolle. Aikaa kului 1h 10min ja matkaa tuli Google Earthista mitattuna 6.4 km.

Pattaya 11.01.17
Kottan edessä oli minibusseja valmiina viemään golfareita kentälle. Minäkin kävelin aamulla golfkentän reunaa - Asia Pattayan. Kivan näköisiä ovat nämä puhtaan valkoiset kukat.
Keltaisiakin aika isoja kukkia oli tarjolla reittini varrella. Tämä linna on Chateau Wing rantatien pohjoispään lähellä. Jonkin verran tuli maininkeja uimareiden iloksi.

Aamun ennuste meni vähän pieleen, sillä jo 10:n jälkeen satoi oikein kunnolla. Huomasin, että SIM-kortti oli lakannut toimimasta, koska rahaa siihen oli laitettu viimeksi yli 60 päivää sitten. Rahaa oli tosin jäljellä enää n. 40 bahtia. Lisää en enää laittanut. Iltapäiväksi taas kirkastui ja aurinko paistoi. Puolen päivän aikaan lähdettiin syömään. Ennen sitä kuitenkin pyysin Pimonia tulostamaan boarding passimme, mutta sähköpostini ei mennyt perille. Toiselta tytöltä sain muistitikun ja syömästä tultuamme saimme boarding passit. Syömässä oltiin 7 Elevenin vastapäisessä La Taverna Bistro Italianossa. Pizzat olivat kalliit (290 bt) mutta myös suuret. Olutkin oli kallista (80 bt).

15.30 Suska soitti ja kertoi ja kertoi, että Finland Golfin paidat ovat tulleet. Menimme heti Kottaan valitsemaan itsellemme sopivia. Vähän myöhemmin tulivat pelaajat Emeraldista. 16.50 alkoi sataa taas vettä ja sitä tulikin hetken tosi kovasti. 17.00 Pimon kävi tarkastamassa huoneen, luki vesi- ja sähkömittarit. Sitten mentiin toimistoon tekemään loppuselvitys. Sähköstä, vedestä ja loppusiivouksesta (800 bt) maksettiin 2760 bt ja deposit 14500 saatiin takaisin.

18.30 oli tarkoitus mennä Seijan ja Antin kanssa syömään Mr. Moohon, mutta se oli taas kiinni. Niinpä päädyttiin Soi 5:lle Dee Day-ravintolaan. Matkatoimistossa Soi 5:llä käytiin kiittämässä Kambodzan matkan järjestelyistä. Sieltä mentiin jäähyväispaukuille Fantasy Bariin poikakadulle. Sitten lähdettiinkin viimeistelemään pakkauksia.

Aika sateinen oli päivä. Välillä kuitenkin paistoi aurinko. Ylin lämpötila oli 30.4 astetta.

Pattaya 12.01.17
Parvekkeelta näkyi selvästi, mitä on tulossa. Se näkyi myös Thappraya Roadin päässä rannassa. La Taverna on sisältä tosi siisti ja pizzat oli isot.
La Taverna sijaitsee aivan Kottan vieressä. Nyt näkyy synkkyys condomme eteläpuolella. Viimeisenä iltanamme Pattayalla näkyi kuitenkin auringon lasku.

Torstai 12.01.17 Sää oli puolipilvinen ja lupaili lämmintä päivää. Alin lämpötila oli 24.3 astetta. Herätys oli aikaisin, sillä nyt oli reissun viimeinen aamu ja kotiinlähdön aika. Taksi oli tilattu Pimonin toimesta 6.15 ja menimme alas 6.00. Avaimet jätettiin securityn kaverille ja taksikin tuli välittömästi. Matkaan päästiin 6.05. Taksi oli sama, jolla tultiin kentältä 2 kk aikaisemmin ja täti jutteli kovasti kanssamme ja ajoi hyvin. Iso tilataksi maksoi 1700 bt. Suvarnabhumin kentällä oltiin 7.40 ja heti vietiin ruumaan menevät tavarat lähtöselvitykseen, joka oli auki Finnairin aiempaa lentoa varten. Se oli myöhässä n. 3.5 tuntia ja lähti lopulta n. 1.5 tuntia meidän lentomme jälkeen. Lämpötila Suvarnabhumin kentällä oli 27 astetta.

Pattaya - Bangkok 12.01.17
Täysikuu osoitti, että tämän kertainen Pattayan matkamme oli päätepisteessä. Nyt ylitetään leveä Bangpakong-joki, josta on enää noin puolen tunnin matka lentokentälle. Suvarnabhumi on jo lähellä ja viitoitus on hyvä.

Sitten käytiin 3. kerroksessa kahvilla Airport Cafessa. Sen jälkeen mentiin turvatarkastukseen, joka sujui tosi nopeasti. Passintarkastukseen mentiin 8.35 ja siinä oli ruuhkaa. Läpi päästiin 9.05 ja sitten istuskeltiin lentoasemalla. Finnairin kone oli ajoissa paikalla ja lähtöaika oli aikataulun mukaan 10.55. Koneeseen päästiin 10.35 ja Finnairin A330-300 lähti putkelta 11.02. Hieman oli jonoa kiitoradalle ja koneemme nousi ilmaan 11.31. Lentoajaksi Helsinkiin ilmoitettiin 10h 40min. Sää oli aika hyvä, mutta hieman oli pilviä taivaalla. Koneessa oli erikoisen paljon lapsia, jotka pitivät välillä melkoista elämää. Helsinkiin laskeuduttiin 17.11 ja lämpötila oli -3 astetta ja hieman oli lumipyryä. Matkalaukkumme tulivat viimeisten joukossa. Taksi saatiin heti ja se lähti 18.05. Kotipihassa oltiin 18.35 ja taksi maksoi 54 euroa. Taas oli yksi kiva matka takana. Mielellämme olisimme jääneet Pattayalle pitemmäksikin aikaa.

Bangkok - Espoo 12.01.17
Ennen turvatarkastusta käytiin vielä kahvilla 3. kerroksessa. Nyt on päästy läpi turva- ja passintarkastuksesta ja odottelu alkaa. Suvarnabhumin lentokenttäterminaali oli hiljainen.
Putkessakaan ei paljon näkynyt ihmisiä. Siisti kenttä tämä on. Tämä joukko siivosi koneemme, joka oli jo putkella. Sieltä saapui Finnairin toinen kone, jonka piti lähteä pari tuntia meitä aikaisemmin.
Thana City Golf & Country Club jäi taas allemme lentokentän eteläpuolella. Myanmarin rannikolla näkyi kiva joen suistoalue. Toinen aika iso joki näkyi syvemmällä sisämaassa.
Lumisia vuorenhuippuja on aina kiva katsella koneesta käsin. Melkolailla asumatonta taitaa tämä seutu olla. Ja näkyihän sitä lunta Espoossakin, mutta ei kovin paljon.

Yhteenveto ja tilastotietoa 12. golfmatkasta Pattayalle

Tämä oli meidän 12. golfmatka Thaimaahan ja nyt se kesti kaksi kuukautta. Aina olemme olleet Pattayalla ja lisäksi yhdellä matkalla ensimmäinen viikko Chiang Maissa. Nyt tehtiin pari viikkoa ennen kotiinlähtöä 3 päivän pakettimatka Kambodzaan Siem Reapiin. Samalla saatiin viisumiin kuukausi lisäaikaa eikä tarvinnut käydä Immigrationissa ilmoittautumassa. Vierailtiin Angkor Watin temppelillä sekä kahdella muulla temppelillä. Kävimme myös katsomassa Angkor Golf Resortin golfkenttää. Pelaamiseen ei ollut aikaa eikä 125 dollarin greenfee paljon houkuttanutkaan. Reissu oli hieno kokemus.

Melkein kaikki golfkentät n. tunnin ajomatkan sisällä Pattayasta on tullut pelattua, mutta vielä on ainakin yksi pikkukenttä käymättä Chantaburissa ja lisäksi Wangjuntrin Valley-kenttä sekä Amata Spring Country Club, jonne pääsy onkin vaikeaa, sillä sinne pääsee vain osakkeen omistajan seurassa pelaamaan. Myös Siam Country Clubin Waterside-kenttä on pelaamatta korkean hinnan vuoksi. Tällä kertaa tuli pelattua 3 uutta kenttää, kaikki 9-reikäisiä. Sattahipissa pelattiin heti ensimmäisellä viikolla Thai Fleet Golf Course ja Marines Golf Course. Kummassakaan ei ole caddyjä, mutta kärryjä saa samoin kuin golfautoja. Jälkimmäinen oli paremmassa kunnossa ja mielenkiintoisempi. Kolmantena uutena kenttänä pelattiin Chonburi Power Plantin vieressä sijaitseva Bang Pakong Golf & Country Club. Se on oikein hieno ja hyvässä kunnossa oleva kenttä ja siihen tykästyttiin. Par on 72 kuten noilla kahdella muullakin. Täällä on myös saareen pelattava par 3-väylä. Greenfee oli 300 bt ja caddy 280 bt. Ruokakin oli tosi edullista hyvässä ravintolassa.

Uudet pelatut kentät
Royal Thai Fleet Golf Coursen kortti. Kentällä on mittaa 5002/4481 metriä. Marines Golf Coursen kortti väyläkuvineen.
Kentällä on pituutta 5989/5322 metriä. Bang Pakong Golf & Country Clubin kortti. Kentällä on pituutta 5651/4943 metriä.

Kierroksia tuli minulle 35 ja eri kenttiä 19. Päiville kierroksia tuli yksi vähemmän. Kohokohtia golfissa olivat uudet kentät ja Royal Lakesiden erinomainen kunto.

Yleensä pelattiin omassa porukassa vahvistettuna. Pari kertaa pelattiin Ravintola Motasta käsin toimivan Finland Golfin porukassa. Sitä pyörittävät Suska, Mika ja Pera. Golfkentillä käytiin aina pelin jälkeen klubin ravintolassa ottamassa oluet ja useimmiten myös syötiin jotain kevyttä thairuokaa. Iltaisin käytiin alkuun eri ravintoloissa syömässä. Eniten käytettiin Surf Kitcheniä, Opalia, Kottaa ja Mr. Moota. Loppuaikana laitettiin usein ruokaa asunnollamme. Pikkujouluateria syötiin Thai Finissä. Pyykit pesetettiin condon Mays Express Loundryssä n. joka 3.-4. päivä (yht. 15 kertaa) ja pesut tulivat maksamaan yhteensä 3210 bt eli n. 83.5 € (214 bt/kerta eli 5.5 €).

Alkulomasta satoi muutamana päivänä peräkkäin, mutta sade ei haitannut pelejä. Parina viimeisenä pelipäivänä satoi vähän reilummin, mutta vasta viimeinen peli Pleasant Valleyssä pelattiin kokonaan sateessa. Tähän aikaan vuodesta (tammikuussa) sade kuului olevan täällä erittäin harvinaista.

Lämpötila oli ylimmillään 35.8 astetta mittarissani parvekkeella varjossa 16.11. Alin maksimi 27.1 astetta oli 17.12. Alin mitattu lämpötila oli 22.9 astetta aamulla 30.12. Yleensä yön alin lämpötila oli 24 … 26 astetta. Ylin mitattu päivittäinen minimi oli 28.5 astetta 22. 12. Keskiarvot olivat: päivittäinen maksimi 31.27 ja minimi 25.07.

GOLFIA PATTAYALLA GOLFIA CHIANG MAISSA
1. PATTAYAN REISSU 2. PATTAYAN REISSU
3. PATTAYAN REISSU CHIANG MAIN JA PATTAYAN REISSU
5. PATTAYAN REISSU 6. PATTAYAN REISSU
7. PATTAYAN REISSU 8. PATTAYAN REISSU
9. PATTAYAN REISSU 10. PATTAYAN REISSU
11. PATTAYAN REISSU GOLFMATKASIVULLE KOTISIVULLE

[matkailu]

Päivitetty viimeksi
25.04.2019
Copyright © 2017 - 2019
Esa Hänninen
ejh@diccons.com